Menu

Fotbal

Liga mistrů

AS Monaco – FC Barcelona

2:1

2. poločas (1:1)

19.09.2024, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • 1. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

live na Tipsport: 1.13 6.8 35.0 Předzápasové kurzy: 4.36 - 4.29 - 1.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

78

Poprvé budou dnes večer střídat také hosté, a to hned trojnásobně. Ze hřiště půjde i Lewandowski. (22:38:58)

77

Cubarsího souboj s Balogunem na kraji vápna vypadal poněkud sporně, ale nakonec se obešel bez pokutového kopu. Monačtí navíc byli v postavení mimo hru.

75

Rozhodčí rozpletl celou situaci a uděluje žlutou kartu Iñigu Martínezovi (BAR), který do Singa tvrdě strčil. Soupeř se mezitím zotavil a může hrát dál.

74

Dění se na malou chvíli zastaví, Singo zůstává ležet na trávníku. Přiznám se, že nevím, co se tam teď stalo, ale určitě to pro domácího zadáka nebylo příjemné.

73

Vanderson na levém křídle ubránil Yamala jen za pomoci faulu, sudí vrací míč do držení hostů.

71

71. George ILENIKHENA - 2:1

71

Monaco právě vstřelilo branku!
Omlouvám se všem fanouškům Barcelony, tohle jsem zakřikl! Sázka na novou tvář v útoku Adimu Hütterovi vyšla na jedničku: talentovaný GEORGE ILENIKHENA našel skulinu za španělskou defenzívou a poté, co zpracoval Vandersonův dlouhý pas, proběhl do šestnáctky a bez obtíží překonal ter Stegena – 2:1!

70

Míříme do posledních dvaceti minut základní hrací doby a zatím se zdá, že body se budou dělit. Ani jedné straně se teď nedaří prorazit dopředu.

69

Střídání v týmu AS Monaco:
ze hřiště odchází Takumi Minamino, přichází Folarin Balogun,
ze hřiště odchází Iljás ben Seghír, přichází Caio Henrique.

67

Vanderson zůstává sedět na hrací ploše, zdravotníci prozatím zůstávají v zámezí. S domácím obráncem to nevypadá vážně, zřejmě bude pokračovat.

66

Hra se nese v celkem klidném tempu, Cubarsí posílá míč až úplně dozadu na pozorného ter Stegena. Uvidíme, zdali se blaugraně podaří přenést hru vpřed.

65

V ochozech to zašumělo po nepřesném zakončení žolíka Ilenikheny, jenže i kdyby se střídající borec prosadil, gól by neplatil. Monako bylo opět v ofsajdu.

64

Chaosu v hostující šestnáctce hodlal využít Minamino, jehož projektil se ale z chumlu těl odrazil nad svatyni. Sudí obratem nařizuje další rohový kop.

63

Akliouche pokládá míč k rohovému praporku, před ter Stegenem nyní bude znovu pěkně rušno.

62

Golovin padá k zemi po faulu Casada. Domácí se vrací na míč, Köhn si může oddechnout.

61

Barcelona se po delší době přesunula do útoku, dotěrní protihráči se snaží její kombinaci narušit a nenechávají jim ani centimetr pažitu bez boje.

60

Slibný nápor domácího výběru už poněkolikáté v zápase ukončuje útočný faul. To je něco, co dnes Monako hodně sráží. Ter Stegen bude rozehrávat.

59

Střídání v týmu AS Monaco:
ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází George Ilenikhena.

58

Zajímavou pasáž hry na moment zastaví střídání, do hry naskočí talentovaný útočník Ilenikhena.

56

56. Vandersonovu pěknou střelu vytáhl mimo bránu ter Stegen.

56

Hra se otevírá, teď se mohli prosadit pro změnu Monačtí! Vanderson vzal věci do svých rukou a donutil ter Stegena vyskočit proti tvrdé ráně ke konstrukci, Hütterovi svěřenci získávají roh!

55

Pěkný brejk blaugrany vyšel vniveč, tohle byla povedená akce z katalánské dílny! Koundé jedovatým míčem do vápna chtěl připravit teč pro nabíhajícího Raphinhu, kterého jen marně stíhal Singo, místo míče ale zasáhl jen položeného strážce domácí brány!

54

Lewandowski dnes zatím není vůbec vidět. Teď si ovšem vynutil faul, Monako se po Kehrerově zákroku stahuje na svou polovinu bitevního pole.

52

Köhn si po inkasovaném gólu v prvním poločase spravil reputaci, vyběhl proti vysunutému Raphinhovi a zabránil mu pořádně ohrozit monackou svatyni.

51

Singův pozemní míč do vápna místo Embola s Minaminem zachytil bránící Cubarsí, jenž jej zahrál za bránu. Katalánský celek bude znovu bránit roh.

50

Casadó zvládl situaci u postranní čáry a vybojoval vhazování pro Barcelonu, hráči v černém se mohou pokusit poprvé od přestávky zaútočit.

49

Blaugrana je pod tlakem, Monégasques neúprosně drží hru na španělské polovině a hledají cestu do vápna.

48

Monako si vyzkoušelo roh, obrana Barcelona si ovšem i tentokrát poradila. Ter Stegen zůstal v klidu, po útočném faulu Zakarii nyní rozehrává Cubarsí.

47

Golovin si poprvé od příchodu na pažit sáhl na míč, který poslal na stranu na Singa. Ten poté vsadil na centr, jenž ale hostující defenzíva hravě uhasila.

46

Střídání v týmu AS Monaco:
ze hřiště odchází Lamine Camara, přichází Alexandr Golovin.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas je minulostí a nutno podotknout, že se rozhodně nenudíme. Oboustranně opatrný úvod utnula červená karta pro Garcíu a domácí následně využili početní výhodu, na zásah Aklioucheho poté ale z dosud jediné pořádné akce hostů odpověděl Yamal. Skóre je tak vyrovnané, přičemž více ze hry měli červenobílí. Inu, uvidíme, jak to na Stade Louis-II dopadne.
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 1:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:7.

Druhý poločas začne přibližně v 22:03.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Hra se v závěru přesunula ke středovému kruhu, před pauzou toho už moc nejspíš neuvidíme.

45+1

Cubarsí se na poslední chvíli položil do Minaminovy střely, ter Stegen bude čelit dalšímu rohu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

44

Smyčka kolem hostujícího vápna se utahuje, domácí to s gólem před pauzou myslí smrtelně vážně.

43

43. Zakaria na zadní tyči nedosáhl na míč ideálně.

43

Monačtí míč poslali přímo do ohně a u zadní tyče se po něm natahoval Zakaria, kterému ale teč nesedla! Ter Stegen měl znovu štěstí, tohle pro něj mohlo být hodně nepříjemné!

42

K položenému míči se nyní na levém křídle staví Minamino a Camara. Domácí mají šanci hosty potrápit z celkem slibně vyhlížející standardní situace.

41

První poločas se pomalu chýlí ke konci. Červenobílí opatrně kombinují daleko od ter Stegenovy brány a hledají skulinu ve zpevněné defenzívě Barcelony.

39

Yamal vs. Vanderson podruhé, tentokrát s opačným výsledkem. Mladý forvard protihráče přistrčil k zemi, a Monako tak získává volný kop u své svatyně.

38

Vandersonův zákrok na Yamala byl za hranicí pravidel. Koundé pak rozehrál míč dozadu na Casada, hosté se momentálně drží na své straně hřiště.

37

Zakaria pěkným krátkým pasem vysunul do šestnáctky Minamina, který ale následně zasáhl jen vnějšek ter Stegenovy svatyně. Gólman Barcelony si přední tyč pohlídal skvěle a bude odkopávat.

36

Další žlutá karta, krom ben Seghíra si bude muset počínat opatrněji také Lamine Camara (ASM).

34

Zaplněné tribuny byly znovu na nohou, jejich radost ale tentokrát byla jen chvilková! Po standardce se ve vápně uvolnil Singo a úspěšně zakončil mezi břevno a ter Stegena, byl při tom ale v postavení mimo hru – gól neplatí!

33

Právě Embolo nyní skončil na trávníku, sudí jeho souboj s Casadem rozhodl ve prospěch domácího výběru. Ter Stegen se připravuje na dlouhou standardku.

32

Embolo v rychlém sledu hned dvakrát prověřil hostujícího gólamana. Ter Stegenovi se ale zákroky počítat nebudou, obě šance totiž vznikly z ofsajdu.

30

Dosavadní monacká dominance je u konce, herní pole se narovnává. Za faul na Casada za půlicí lajnou si žlutou kartu vysloužil Iljás ben Seghír (ASM).

28

28. Lamine YAMAL - 1:1

28

Barcelona právě vstřelila branku!
Pozor, na Azurovém pobřeží máme vyrovnáno! Casadó vsadil na dlouhý nákop přes levé křídlo a vyslal do útoku LAMINEHO YAMALA, jenž se následně na hraně domácí šestnáctky na sekundu odpoutal od Sasily a překvapil dosud nezkoušeného Köhna střelou na bližší stranu svatyně. Začínáme od začátku – 1:1!

26

Embolo je ale pro soupeře stále velkým zdrojem starostí. Ter Stegena teď potrápil tečí odraženého míče, které ale chyběla razance. Pokus šel na střed brány.

25

Monako kombinuje na španělské straně hřiště. Hraje se ale daleko od ter Stegena, hostující defenzíva se oproti předcházejícím minutám zkonsolidovala.

24

Minamino se zvednutou přihrávkou pokusil procedit míč do vápna na ben Seghíra, defenzíva Barcelony ale tentokrát měla domácí akci přečtenou.

23

Dění se usadilo na středu hřiště, ani jednomu celku se nedaří na delší dobu zkrotit balón.

22

Cubarsí se vyznamenal v obraně a pokryl přihrávku na Embola, přičemž míč pak okamžitě zahrál ven z vápna. Domácí se k němu ale rychle vrátili zpět.

20

Hru brzdí faul na zatím nevýrazného Lewandowského, hosté se po dlouhé době ujímají míče.

19

Vanderson nahrávkou na střed vybídl ke střele Camaru, jehož rána z voleje proletěla kolem levé tyče. Hra bude pokračovat odkopem z dílny ter Stegena.

18

Monaku jeden gól evidentně nestačí, teď ale bylo v ofsajdu. Do pokutového území se dostal Embolo a jeho zakončení pak blokoval vracející se Cubarsí.

16

16. Maghnes AKLIOUCHE - 1:0

16

Monaco právě vstřelilo branku!
Domácí po čtvrthodině hry poprvé těží z početní výhody a jdou do vedení! Střeleckou listinu dnešního střetnutí otevírá MAGHNES AKLIOUCHE, který zleva naběhl do šestnáctky, prosmýkl se kolem opařených protihráčů a jednoduše vypálil na bližší stranu svatyně! Ter Stegen zůstal jen nehybně stát – 1:0!

14

Obrana Blaugrany je hodně rozháraná a nyní za to malém pykala! Po sérii odrazů v jejím vápně míč přistál na kopačce nebezpečného Embola a ter Stegen měl štěstí, že domácí forvard zvládl vypálit pouze přesně na střed svatyně!

13

Raphinha pár desítek sekund nato vyrazil do protiútoku, který ovšem Monako vyřešilo včas. Köhn nemusel zasahovat a stále čeká na svůj první zákrok.

12

Exekuci slibné standardky si na sebe vzal Camara, který ale zasáhl jen onu zmíněnou zeď. Konkrétně to byl Pedri, kdo jeho špatně kopnutou ránu vyrazil.

11

Penaltu neuvidíme, vyloučený zadák fauloval těsně před hranicí vápna. Ter Stegen si před sebou staví zeď.

10

10. Eric García fauloval Minamina, který vystihl rozehrávku ter Stegena. Obránce Barcelony dostal červenou kartu.

10

Dění na Stade Louis-II nabralo na obrátkách, a to pekelně rychle! Pressující Minamino výborně narušil laxní rozehrávku Barcelony a celou situaci musel řešit Eric García, který soupeře bez váhání srazil k zemi! Rozhodčí Lindhout tahá červenou kartu, hosté budou v deseti!

8

Martínez si v souboji s Embolou na středovém kruhu počínal ostře, dle sudího ale čistě. Monacký nákop tak padá až k připravenému hostujícímu brankáři.

7

Barcelona je aktivnějším týmem na hřišti, o první střelu se ovšem postarali domácí. Ben Seghír ter Stegena prověřil rutinním zakončením z hrany vápna.

6

Balón mají, dle očekávaní, pod kontrolou převážně hosté. Statistika držení míče zní 36 % : 64 %.

5

Yamal poslal míč na stranu na Raphinhu a vyrazil za obranu, zpětnou přihrávku ale kvůli dotěrnému protihráči nezachytil. Köhn bude odkopávat.

4

Tentokrát se proti pravidlům provinil pro změnu ben Seghír, který v souboji u postranní čáry zezadu podkopl Koundého. Hosté získávají volný kop.

3

Dění se hodně kouskuje. Nizozemský rozhodčí nyní přerušil pro útočný faul z dílny Casada, po kterém se balón vrací zpět do držení domácího celku.

2

Na Stade Louis-II začínáme trochu vlažně, první útočný výpad Barcelony zastavuje odpískaný ofsajd.

1

Koundé si hned zkraje nerozuměl s Yamalem, a jeho přihrávka tak zajela až za postranní čáru. Hra bude pokračovat vhazováním Monaka na středu hřiště.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Barça, jdeme na věc!
Oba celky nastoupily na hrací plochu, domácí v tradiční bíločervené kombinaci a hosté v černém. Zaplněným stadionem nyní zní hymna Ligy mistrů.

Adi Hütter oproti sobotní výhře nad Auxerre udělal v sestavě Monaka dvě změny, Henriqueho na levém kraji obrany nahradil Singo a před uzdravením Golovinem v záloze dostal přednost Minamino. Barcelona Olmovu absenci vyřešila sázkou na Erica Garcíu, jenž nastoupí spolu s Casadem v zadní dvojici na středu pole. Trojici pred nimi utváří Raphinha, Pedri a Lamine Yamal.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný čtvrteční večer, utkání začíná za pár minut! Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

AS Monaco: Köhn – Vanderson, Kehrer, Salisu, Singo – Zakaria (C), L. Camara – Akliouche, Minamino, ben Seghír – Embolo.
Náhradníci: Liénard – Teze, Matazo, Balogun, Golovin, C. Henrique, Ouattara, Ilenikhena, Diatta, Magassa.
Trenér: Adi Hütter.

FC Barcelona: ter Stegen (C) – Koundé, Cubarsí, I. Martínez, Balde – Casadó, E. García – Yamal, Pedri, Raphinha – Lewandowski.
Náhradníci: Peña, Astralaga – F. Torres, Fati, Torre, Victor, Fort, G. Martín, Domínguez, A. Cuenca, G. Fernández, Fernández.
Trenér: Hansi Flick.

Rozhodčí: Lindhout – Honig, Inia (NED).

DNEŠNÍ DELEGACE

Na dodržování pravidel bude dnes večer dohlížet nizozemská delegace v čele s hlavním sudím Allardem Lindhoutem, pro kterého to bude vůbec poprvé, co bude řídit duel v hlavní fázi Ligy mistrů. Asistovat mu budou krajané Rogier Honig a Patrick Inia.
HISTORICKÁ VZÁJEMNÁ BILANCE

Před tímto létem se dosud jediná vzájemná střetnutí dnešních soupeřů datovala do sezóny 1993/1994, kdy na sebe narazili v rámci skupiny A Ligy mistrů. Oba duely tehdy vyhrála Barça, která nejprve doma uspěla díky dvěma trefám Begiristaina a ve venkovní odvetě triumfovala díky zásahu bulharské legendy Stoičkova.

Monako a Blaugrana se spolu ovšem potkaly i v srpnu v rámci souboje o tradiční Trofej Joana Gampera, který zároveň sloužil i jako generálka. Nutno podoktnout, že pro Flicka byla pořádně hořká: hosté totiž na Montjuïcu vyhráli jasně 3:0 a po gólech Camary, Embola a Mawissy Elebiho si pohár odvezli domů na Côte d'Azur.

Vzájemná střetnutí ASM – BAR
12. 8. 2024 (JGT): Barcelona – Monako 0:3
13. 4. 1994 (UCL): Monako – Barcelona 0:1
8. 12. 1993 (UCL): Barcelona – Monako 2:0

Celková historická bilance: 1 – 0 – 2.

PREDIKOVANÉ SESTAVY TÝMŮ

AS Monaco: Köhn – Vanderson, Kehrer, Salisu, Outtara – Zakaria, Magassa – Akliouche, Golovin, ben Seghír – Emobolo.
Zranění: Majecki.
Nejistý start: Camara.

FC Barcelona: ter Stegen – Koundé, Cubarsí, I. Martínez, Balde – Casado, Pedri – Yamal, Raphinha, F. Torres – Lewandowski.
Zranění: Araújo, Gavi, de Jong, Christensen, Bernal.
Nejistý start: Fati, F. López, Olmo.

[zdroj: uefa.com]
FC BARCELONA

První místo v tabulce, pět výher a astronomických sedmnáct vstřelených branek – toť číselná bilance počátku éry Hansiho Flicka v Barceloně. Bývalý lodivod německého národního týmu a mnichovského Bayernu svou španělskou misi odstartoval na výbornou a zdá se, že po uplynulém vlažném ročníku se v přechodném svatostánku na Montjuïcu svítá na lepší časy.

Blaugrana si připsala jedenáct zásahů jen v posledních dvou zápasech, když nejprve zdemolovala nováčka z Valladolidu 7:0 a následně si loňského černého koně z Girony vychutnala 4:1. Tři góly v těchto bitvách zaznamenal Raphinha a dvakrát se trefili Yamal s Olmem, přičemž poslední jmenovaný dnešní duel nejspíše vynechá kvůli problémům s hamstringy.

Poslední zápasy Barcelony
15. 9.: Girona – Barcelona 1:4
31. 8.: Barcelona – Valladolid 7:0
27. 8.: Vallecano – Barcelona 1:2

Nejlepší střelci Barcelony (LaLiga)
Robert LEWANDOWSKI – 5 Z, 4 branky
Raphinha, L. Yamal, D. Olmo – 3 branky
AS MONACO

Monako loni pod taktovkou nového kouče Adiho Hüttera zaznamenalo své nejlepší umístění v Ligue 1 od jara 2018, přičemž konečná druhá pozice mu zajistila přímou vstupenku do hlavní fáze Ligy mistrů. I do nové sezóny vstoupilo velmi solidně: po prvních čtyřech kolech francouzské soutěže je stále neporaženo, jen jedinkrát inkasovalo a deset dosud nasbíraných bodů mu stačí na druhou příčku, o kterou se dělí s Marseille.

Monégasques se na pikantní duel se španělským sokem naladili výletem do Auxerre, kde jasně potvrdili roli favoritů a z trávníku úřadujícího mistra druhé ligy si odvezli výhru 3:0. Krom Kehrera, Vandersona a Zakarii, kteří se postarali o góly, na úspěchu nesl velký podíl také výborný výkon klíčového záložníka Golovina, jenž poprvé od dubnového zranění kotníku nastoupil v základu. Bude čarovat i dnes proti Kataláncům?

Poslední zápasy Monaka
14. 9.: Auxerre – Monako 0:3
1. 9.: Monako – Lens 1:1
24. 8.: Lyon – Monako 0:2

Nejlepší střelci Monaka (Ligue 1)
Denis ZAKARIA – 4 Z, 2 branky
Pět hráčů – 1 branka
Krásný čtvrtek u sledování toho nejlepšího evropského fotbalu! Poslední hrací den prvního kola Ligy mistrů nám nabídne i souboj mezi Monakem a Barcelonou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

AS Monaco – FC Barcelona

2:1

2. poločas (1:1)

Zpět na online

Branky: 16. Akliouche, 71. Ilenikhena (Vanderson) – 28. Yamal (Casadó)

Karty:   30. ben Seghír (ASM), 36. L. Camara (ASM) – 75. I. Martínez (BAR)   10. E. García (BAR)

AS Monaco: Köhn – Vanderson, Kehrer, Salisu, Singo – Zakaria (C), L. Camara (46. Golovin) – Akliouche, Minamino (69. Balogun), ben Seghír (69. C. Henrique) – Embolo (59. Ilenikhena).
Náhradníci: Liénard – Teze, Matazo, Ouattara, Diatta, Magassa.

Trenér: Adi Hütter.

FC Barcelona: ter Stegen (C) – Koundé, Cubarsí, I. Martínez, Balde – Casadó, E. García – Yamal, Pedri, Raphinha – Lewandowski.
Náhradníci: Peña, Astralaga – F. Torres, Fati, Torre, Victor, Fort, G. Martín, Domínguez, A. Cuenca, G. Fernández, T. Fernández.

Trenér: Hansi Flick.

Rozhodčí: Lindhout – Honig, Inia (NED).