Menu

Fotbal

Liga mistryň

Galatasaray Istanbul – SK Slavia Praha

0:0

před zápasem (-:-)

19.09.2024, 19:00 • Esenyurt Necmi Kadıoglu Stadyum, Istanbul • 1 • Kvalifikace • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 4.51 4.11 1.67 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Galatasaray Istanbul:
Ženský tým Galatasaraye vznikl v roce 2011 a teprve v posledních letech se slavná značka i do fotbalu v podání žen a dívek pořádně opřela. V minulé sezóně získal istanbulský celek poprvé titul a kvalifikoval se do předkol Ligy mistryň. Úvodní miniturnaj zvládl turecký celek naprosto suverénně. Lucemburský Racing Union přehrál 4:1, ve finále pak porazil kazašský Šymkent 5:0.

Galatasaray se před touto sezónou výrazně posílil ve snaze být konkurenceschopný i v Evropě. Pro nás nejzajímavější hráčkou je česká reprezentační útočnice Andrea Stašková. Ta má hodně zajímavý životopis. S velkým fotbalem začala ve Spartě a pak střídala slavné značky. Postupně prošla Juventusem, Atléticem Madrid a AC Milan, odkud v létě odešla právě do Turecka. Spolu s ní si bude muset dávat slávistická obrana pozor také na kolumbijskou reprezentantku Catalinu Usmeovou či mladou Hapsatou Diallovou z Kamerunu. (23:32:17)
SK Slavia Praha:
Slávistky jsou nejlepším českým týmem posledních let. Hned třikrát v řadě získaly titul i národní pohár. V předchozích dvou ročnících také nescházely ve skupinové fázi Ligy mistryň a byť do vyřazovací části nepostoupily, dokázaly na sebe upozornit zajímavými výsledky. V prvním případě uhrály bezgólovou remízu na hřišti pozdějších finalistek soutěže z německého Wolfsburgu. V minulé sezóně se pak dočkaly i výhry v domácím utkáním s rakouským St. Pöltenem a svou účast pak zakončily senzační plichtou 2:2 na půdě historicky nejúspěšnějšího týmu Ligy mistryň z Lyonu.

Před touto sezónou došlo v ženské sekci k dosti podstatným změnám. Dosavadního trenéra Karla Pitáka nahradil Jiří Vágner, jenž před tím působil v pražské Dukle. Na dominanci slávistek se už navíc nemohly dívat v konkurenční Spartě, která tak do svých řad přetáhla reprezentantky Franny Černou a Michaelu Khýrovou. Brankářská jednička české reprezentace Olivie Lukášová pak odešla do AS Řím. Ztráty však vyvážily návraty ze zahraničí. Lukášovou nahradila mezi tyčemi její kolegyně z nároďáku Barbora Votíková. Na přestup z Chelsea pak přišla Kateřina Svitková, která ve Slavii hostovala už v jarní části minulého ročníku. Ze Sparty pak dorazily útočnice Klára Cvrčková se záložnicí Barborou Polcarovou.

Ligovou soutěž rozjely sešívané hráčky čtyřmi vysokými výhrami a se skóre 20:2 vedou tabulku. Stoprocentní jsou i Sparta (skóre 17:0) a Slovácko (14:1). Nutno říci, že zmíněné týmy odehrály jen tři duely. Více možná vypovídají předsezónní přátelské zápasy se zahraničními týmy. Slávistky například přehrály 3:0 polský Štětín. Dobrý duel odehrály s německým Wolfsburgem, kterému podlehly 1:2. Naopak od Bayernu schytaly debakl 0:7.
Vítám tu všechny milovníky dobrého fotbalu v podání žen! V závěrečné kvalifikaci o skupinovou Ligy mistryň budou bojovat také fotbalistky pražské Slavie. Ty ve čtvrtek večer čeká utkání na půdě tureckého Galatasaraye. Cílem bude přivézt si co nejlepší výsledek do odvety, která se hraje za týden v Edenu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Galatasaray Istanbul – SK Slavia Praha

0:0

před zápasem (-:-)

Zpět na online

Odveta: Středa 25.09.2024 Slavia - Galatasaray