Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 5. den

konec

31.07.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

22:44

Česko má po 8 letech semifinálové zastoupení ve smíšené čtyřhře

22:44

Tenis

Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem jsou v semifinále smíšené čtyřhry a jediné vítězství je dělí od olympijské medaile!

Ve druhém setu už nedopustili žádnou divočinu, na kurtu jasně kralovali a zvítězili velmi rychle 6:2, což je důležité i vzhledem k tomu, kolik je hodin a že je čekají další zápasy i v klasických čtyřhrách. V semifinále narazí na kanadskou dvojici Gabriela Dabrowská, Felix Auger Aliassime a to bude úplně jiný oříšek než dnes, dokázali totiž vyřadit Američany Coco Gauffovou s Taylorem Fritzem.

Smíšená čtyřhra, čtvrtfinále:
Kateřina Siniaková, Tomáš Macháč (CZE) – Ena Šibaharaová, Kei Nišikori (JPN) 7:5, 6:2

22:24

Plavání

Kristýna Horská v semifinále 200 m prsa zaplavala o něco rychleji než v rozplavbě, stále ale ani ne na dohled dalekohledem od svého osobního rekordu. Časem 2:25,77 min ale porazila jednu soupeřku, takže je hodnocená na 15. místě. Ve finále se bude rozhodovat o zlatu mezi Američankou Kate Douglassovou a Jihoafričankou Tatjanou Smithovou, obhájkyní zlata. Kompars jim budou dělat Nizozemka Tes Schoutenová, další Jihoafričanka Kaylene Corbettová, Číňanka Jie Š'-wen, Američanka Lilly Kingová, Litevka Kotryna Teterevkovová a Japonka Satomi Suzukiová.

22:14

Tenis

Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem po dvou obrovských zvratech, kdy nejprve vedli s dvěma brejky 3:0, aby následně prohrávali 3:5, vyhráli nad japonským smíšeným párem první set 7:5 a mají blíže k postupu do semifinále.

21:16

Tenis

Zdá se, že zápas čtvrtfinále smíšené čtyřhry Kateřiny Siniakové s Tomášem Macháčem proti Japoncům Eně Šibaharaové a Kei Nišikorovi by měl začít zhruba kolem půl desáté. Na kurtu číslo šest se všš připravuje. Tak snad to nebude moc dlouhá záležitost.

20:30

Tenis

A konečně doplníme další čtvrtfinálový zápas ve čtyřhře žen, kromě dvou již známých českých zápasů v něm uvidíme také duel Italek Sary Erraniové s Jasmine Paoliniovou proti Britkám Katie Boulterové a Heather Watsonové. Poslední dvojici ještě neznáme, jasná je účast Španělek Cristiny Buscaové a Sary Sorribesové Tormové, ale s kým se potkají, to je ještě neví.

Mimochodem české ženské deblové páry na sebe mohou narazit až ve finále, nebo v boji o bronz, Barbora Krejčíková pak v případě postupu do semifinále znovu může potkat Španělku Sorribesovou Tormovou.

20:16

Tenis

Kromě Anny Karolíny Schmiedlové postupuje do semifinále dvouhry také Číňanka Čeng Čchin-wen, po vyrovnané bitvě porazila Angelique Kerberovou až v tiebreaku třetího setu, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (6). Stala se tak další soupeřkou Igy Swiatekové, polská světová jednička musela proti Danielle Collinsové do třetího setu, v jehož průběhu Američanka poté, co si vzala oddechový čas na ošetření, odstoupila. Slovenská tenistka na svoji soupeřku v boji o finále stále čeká.

20:06

Tenis

Kateřina Siniaková podle původního rozpisu měla nastoupit ještě i ve smíšené čtyřhře s Tomášem Macháčem proti japonské dvojici, paradoxně proti Eně Šibaharaové, kterou teď porazila v čistě ženském deblu, s Keiem Nišikorim. Je jasné, že se ještě nějakou chvíli hrát nezačne. A je otázka, jestli zápas nebude přesunut až na zítra.

Do semifinále smíšené čtyřhry pak už postoupil nizozemský pár Demi Schuursová, Wesley Koolhof, když nejtěsnějším rozdílem porazil v super tiebreaku Italy Saru Erraniovou a Andreu Vavassoriho.

20:01

Jachting

Kateřině Švíkové se dnešní závěrečná, celkově jedenáctá, jízda windsurfařek příliš nepovedla, dokončila na 15. místě, což se zařadilo mezi dva nejhorší výsledky, co se škrtají. Ale znamená to, že klesla v průběžném pořadí na 7. pozici. Do konce základní části soutěže zbývá jízd, pak přije na řadu čtvrtfinále. V absolutní dominanci pokračuje Britka Emma Wilsonová, vyhrála již sedmou jízdu a vede o 39 bodů.

19:52

Tenis

Barbora Krejčíková se dokázala dát po obrázcích naprostého vyčerpání ze závěru odpoledního prohraného čtvrtfinále dvouhry natolik do pořádku, že byla schopná odehrát s Kateřinou Siniakovou druhé kolo čtyřhry proti japonské dvojici. A můžeme být rádi, že na druhé straně sítě nestál někdo kvalitnější, protože Krejčíková podle předpokladů vůbec nebyla ve své kůži. Snad dnes večer dokáže trochu zregenerovat. Češky vyhrály zápas hlavně díky prolamování slabého servisu malé Aojamaové a postoupily do čtvrtfinále, kde se střetnou s neutrální dvojicí Mirra Andrejevová, Diana Šnajderová.

Čtyřhra žen, osmifinále:
Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (CZE, 2) – Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová (JPN) 7:5, 6:4

18:47

Jachting

Daří se pokračovat i u windsurfařů a Kateřina Švíková skončila v osmé jízdě třetí, v deváté čtrnáctá, to se jí zatím jako jeden ze dvou nejhorších výsledků škrtá, a v desáté osmá a průběžně je strále na 6. místě. Zcela neohroženě vede Emma Wilsonová z Velké Británie, která jezdí úplně jinou ligu než všichni ostatní.

Judo

1. Laša Bekauri (GEO)
2. Sanširo Murao (JPN)
3. Maxime Gael Ngayap Hambou (FRA)
3. Theodoros Tselidis (GRE)
5. Rafael Macedo (BRA)
5. Tristani Mosakhlishvili (ESP)
7. Han Ču-jop (KOR)
7. Aram Grigorian (UAE)

17. David Klammert (CZE)

Vodní slalom

C1 ženy

1. Jessica Foxová (AUS) 99,06 s
2. Elena Liliková (GER) 103,54
3. Evy Leibfarthová (USA) 109,95
4. Zuzana Paňková (SVK) 111,07
5. Ana Satilaová (BRA) 112,70
6. Monica Doriaová Vilarrublaová (AND) 113,58
7. Gabriela Satková (CZE) 114,22
8. Alexa Marxová (SUI) 114,61
9. Eva Alina Hočevarová (SLO) 115,48
10. Miren Lazkanová (ESP) 116,97
11. Viktorija Usová (UKR) 117,98
12. Mallory Franklinová (GBR) 165,15

18:08

Vodní slalom

Gabriela Satková nezvládla tlak poslední závodnice a zajela suverénně nejhorší jízdu za celé působení v Paříži, zůstává daleko za medailovými pozicemi na 7. místě! První problémy přišly už v příliš zkrácené druhé brance, kde přišel dotyk, ale stále se dalo jet o stříbro, jenže hned dvakrát nezvládla opustit proud při přejezdech do protivodných branek a v cíli se z jinak usměvavé slečny stala hromádka neštěstí. Už druhou zlatou medaili z těchto her vylovila fenomenální Australanka Jessica Foxová, která tak ještě vylepšila bilanci z Tokia, kde měla zlato a bronz! Absolutní královna ženského vodního slalomu. Stříbro si svým suverénně nejlepším výkonem za celou soutěž zajistila Němka Elena Liliková, mistryně světa z roku 2021, a bronz nečekaně spadl do klína teprve 20leté Američance Evy Leibfarthové, která dosud měla pouze jeden světový bronz z kajak krosu. O sekundu čtvrtá končí Slovenka Zuzana Paňková, která jako jedna z mála finalistek zajela ten nejdůležitější závod čistě.

18:05

Vodní slalom

Finále kanoistek se chýlí k závěru, na startu zbývá pouze Gabriela Satková. Má před sebou obrovskou výzvu v absolutně neuvěřitelném výkonu a čase, co zajela těsně před ní Jessica Foxová. Držme palce.

17:28

Jachting

V Marseille jsou opět problémy s pdomínkami, téměř nefouká. Klasické lodní třídy se ještě odjet daly, ale windsurfařky dnes zatím zvládly jen jednu jízdu, tj. sedmou ze 16, a je otázka, zda ještě vůbec stihnou nějakou další. Kateřina Švíková ji dokončila na 13. místě a průběžně je stále šestá se skóre 52.

17:25

Jachting

Základní část soutěže ženských posádek třídy 49er FX je u konce, je odjeto všech 12 jízd. Zofia Burska a Sára Tkadlecová od té doby, co ve čtvrté jízdě dojely senzačně druhé, žádnou další nedokončily na lepším než 15. místě a z pozic v top 10 průběžného pořadí se propadly na konečnou 19. pozici z 20 lodí se součtem výsledků 156.

Do finálové jízdy pro 10 nejlepších jdou z nejlepší pozice domácí Sarah Steyaertová a Charline Piconová se skóre 67, ale těsně za nimi (69) jsou Nizozemky Odile van Aanholtová, Annette Duetzová, teoretickou šanci na zlato ještě mají i Švédky Vilma Bobecková, Rebecca Netzlerová se skóre 74. Na postup do finálové jízdy bylo zapotřebí dosáhnout maximálně na skóre 105.

16:57

Linda Nosková zabíjí postupový volej na síti a může se slavit

16:57

Tenis

Karolína Muchová a Linda Nosková se i ve druhém kole dokázaly vyhrabal z katastrofálně zahraného prvního setu a po skvěle zahraném super tiebreaku, kde hlavně výměna předcházející devátému bodu byla naprosto neuvěřitelná, postupují do čtvrtfinále, když vyřazují americké nasazené jedničky, takže Coco Gauffová i Jessica Pegulaová už vypadly i ze čtyřhry a nečekaně brzy mohou jet domů! Ve čtrtfinále čekají české tenistky hodně hratelné soupeřky z Tchaj-wanu, Hsieh Su-Wei a Tsao Chia Yi, které postoupily bez boje.

Čtyřhra žen, čtvrtfinále:
Karolína Muchová, Linda Nosková (CZE) – Coco Gauffová, Jessica Pegulaová (USA, 1) 2:6, 6:4, 10:5

16:48

Tenis

Karolína Muchová s Lindou Noskovou po přestávce zaviněné přeháňkou dokázaly doservírovat druhý set, vyhrály ho 6:4 a proti nasazeným jedničkám z USA jdou do super tiebreaku!

16:24

Gabriela Satková a její ladný závěr semifinálové jízdy

16:24

Vodní slalom

Gabriela Satková má neskutečnou formu! Semifinále kanoistek projela skvěle a postupuje do finále s nejrychlejším časem, takže ve finále pojede jako poslední a v cíli bude, stejně jako teď, přesně vědět, jak dopadla! Výborně zajely také fenomenální Australanka Jessica Foxová a Andořanka Monica Doria Vilarrublaová, pravděpodobně největší soupeřky v boji o zlato. Slovenka Zuzana Paňková si neodpustila dotek na druhé brance, jako nečekaně hodně dalších semifinalistek, postupuje ale do 12členného finále z devátého místa.

16:20

Tenis

V Paříži začalo pršet, což je velká škoda, protože Karolína Muchová s Lindou Noskovou se ve druhém setu konečně zahřály a rozjely, vedly 5:4 a mohly jít podávat na vítězství v této sadě. Takhle budou čekat, otázkou je, jak dlouho.

16:13

Badminton

Tereza Švábíková ve druhém setu hrála podstatně lépe, dokonce vedla ještě 17:16, avšak koncovku stejně jako proti ukrajinské soupeřce nezvládla a s nasazenou hráčkou z Indonésie prohrává 18:21, celý zápas 0:2 a ve skupině G končí bez výhry na posledním místě. Soupeřka postupuje do osmifinále.

Dvouhra žen, skupina G:
Gregoria mariska Tunjungová (INA, 7) – Tereza Švábíková (CZE) 21:12, 21:18

16:05

Lukostřelba

Marie Horáčková doplácí na v hlavě nezvládnutou kvalifikaci a v roli úřadující mistryně světa opouští olympijský turnaj ve druhém kole! Vzhledem k nasazení v něm totiž potkala druhou nasazenou a téměř nechybující teprve 19letou Korejku Nam Su-hjon a ač odstřílela výborně první, třetí a čtvrtý set, stačilo to pokaždé pouze na remízu, což v součtu s jednoznačnými porážkami ve druhém a pátém setu dává konečné skóre 3:7 a konec.

Reflexní luk žen, 2. kolo:
Marie Horáčková (CZE) – Nam Su-hjon (KOR, 2) 3:7

15:58

Badminton

Tereza Švábíková v prvním setu nasazené sedmičce Gregorii Marisce Tunjungové nekladla příliš velký odpor a prohrála 12:21.

15:38

Tenis

Karolína Muchová s Lindou Noskovou stejně jako v prvním kole nepředvedly v prvním setu vůbec dobrý výkon a v souboji tenistek, které už jsou z dvouhry kompletně vyřazeny, prohrály úvodní sadu s nejvýše nasazenými Američankami Coco Gauffovou a Jessicou Pegulaovou 2:6.

15:30

Lukostřelba

Marie Horáčková po nepříliš vydařené kvalifikaci zvládla první kolo play-off proti soupeřce z Uzbekistánu! Ta střílela set od setu stále lépe, třetí dokonce vyhrála, ale česká střelkyně ve čtvrté sadě zachovala chladnou hlavu a odrazila nápor maximálním možným nástřelem, třemi desítkami. Po výsledku 6:2 tak postupuje do druhého kola, kde se utká pravděpodobně s druhou nejlepší z kvalifikace, 19letou Korejkou Nam Su-hjon.

Reflexní luk žen, 1. kolo:
Marie Horáčková (CZE) – Zijodachon Abdusattorovová (UZB) 6:2

15:24

Tenis

Slovensko útočí na první tenisovou olympijskou medaili v rámci samostatného státu! Anna Karolína Schmiedlová sice dělala chyby, ale fyzicky absolutně vyčerpaná Barbora Krejčíková je nezvládala využít a sama hodně často chybovala. Druhý set byl poměrně jednoznačnou záležitostí a Anna Karolína Schmiedlová vyřazuje už třetí nasazenou hráčku pařížského turnaje! V semifinále se utká s Ukrajinkou Martou Kostjukovou, nebo Chorvatkou Donnou Vekićovou.

Dvouhra žen, čtvrtfinále:
Barbora Krejčíková (CZE, 9) – Anna Karolína Schmiedlová (SVK) 4:6, 2:6

14:50

Tomáš Macháč a Adam Pavlásek jsou v semifinále!

14:50

Tenis

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem jsou v semifinále čtyřhry mužů a jediná výhra je dělí od nečekané medaile!

Ačkoliv v super tiebreaku proti druhým nasazeným Němcům rychle prohrávali 0:2, ukázalo se, že je skvělý druhý set skutečně nabudil a několika svělými míči otočili na 8:3, aby poté zápas doservíroval Adam Pavlásek! Třetí vyhraný super tiebrak na turnaji pro českou dvojici! V semifinále se utkají buď s Carlosem Alcarazem a Rafaelem Nadalem, nebo s Američany Austinem Krajicekem a Rajeevem Ramem.

Čtyřhra mužů, čtvrtfinále:
Tomáš Macháč, Adam Pavlásek (CZE) – Kevin Krawietz, Tim Pütz (GER, 2) 3:6, 6:1, 10:5

14:38

Tenis

Naprosto dominantní výkon Tomáše Macháče s Adamem Pavláskem ve druhém setu! Druhým nasazeným Němcům dovolili ponechat si podání až za stavu 5:0, celý set vyhráli 6:1 a potřetí je čeká super tiebreak, tentokrát o postup do semifinále! Snad si do něj přenesou pohodu, kterou teď mají.

14:35

Tenis

Barbora Krejčíková má opět obrovské problémy se svým podáním, dvakrát o něj přišla, z toho podruhé ve chvíli, kdy už s tím nemohla nic dělat, za stavu 4:5, navíc dvojchybou. Anna Karolína Schmiedlová tak je jeden set od naprosto senzačního postupu do semifinále.

14:16

Tenis

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem bohužel doplatili na ztracený servis hned ve čtvrté hře a druhý nasazený německý pár v poklidu doservíroval první set k vítězství 6:3.

BMX Freestyle

Park žen

1. Teng Ja-wen (CHN) 92,60 b.
2. Perris Benegasová (USA) 90,70
3. Natalya Diehmová (AUS) 88,80
4. Queen Sarah Villegasová Sernaová (COL) 88,00
5. Macarena Perezová Grassetová (CHI) 84,55
6. Iveta Miculyčová (CZE) 82,30
7. Sun Ťia-čchi (CHN) 70,80
8. Hannah Robertsová (USA) 70,00
9. Laury Perezová (FRA) 64,30

14:05

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová končí při své premiéře na olympijských hrách na šestém místě jako nejlepší z Evropanek! Královnou finále se stala 18letá Číňanka Teng Ja-wen, která dosud na větší mezinárodní úspěch čekala, ale v Paříži předvedla dvě úžasné jizdy a vyhrála naprosto zaslouženě! I proto, že velké favoritky při snaze o maximální risk chybovaly a padaly, jako například pětinásobná mistryně světa a stříbrná z Tokia Hannah Robertsová. Stříbro si výbornou druhou jízdou zajistila Američanka Perris Benegasová, mistryně světa z roku 2018, bronz po dvou vyrovnaných výkonech nejvyšší úrovně putuje do Austrálie zásluhou Natalye Diehmové, pro niž jde ve 26 letech o první velkou medaili v životě.

13:49

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová v Paříži medaili nezíská! Určitě měla připravenou technicky skvělou jízdu, jenže bohužel hned po perfektně provedeném prvním triku nedokázala vrátit nohu na šlapku, výrazně ztratila rychlost a vzdala, neboť věděla, že už by nemohla být lepší než v první jízdě. Průběžně je šestá, určitě nebude hůře než osmá.

13:39

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová je po prvním kole finále na 5. místě s minimální ztrátou na bronzovou pozici. Ve druhém kole určitě bude muset riskovat, uvidíme, jak se bude dařit.

13:37

Tenis

A na kurtu číslo 7, kde program začíná až nyní, se na své čtvrtfinále čtyřhry chystají Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem proti německé dvojici Kevin Krawietz, Tim Pütz.

13:34

Tenis

Na kurtu číslo 2 před malou chvílí postoupil do čtvrtfinále Řek Stefanos Tsitsipas po dvousetovém vítězství nad Argentincem Sebastianem Baezem, což znamená, že se pomalu chystá česko-slovenské čtvrtfinále dvouhry žen mezi Barborou Krejčíkovou a Annou Karolínou Schmiedlovou.

13:26

Střelba

Kvalifikace trapu žen má za sebou základní část a známe 5 finalistek. O medaile budou střílet Španělky Mar Molneová Magrinaová, vítězka kvalifikace, která tím pádem bude mít nejlepší pozici při shodě bodů v eliminacích, a Fatima Galvezová, Číňanka Wu Cchuej-cchuej, Adriana Ruanová Olivová z Guatemaly a Silvana Maria Stancová z Itálie. Další tři ženy s nástřelem 121 bodů čeká rozstřel o poslední volné místo.
Slovenka Zuzana Rehák Štefečeková, obhájkyně zlata, zastřílela poslední kvalifikační sérii poprvé čistě a s celkovým součtem 117 bodů končí na 12. místě. Naději na finále si odstřelila především ve třetí sérii, kdy minula 4 terče.

13:23

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová má za sebou první finálovou jízdu a ač v ní neudělala žádnou viditelnou chybu a předváděla triky, které jiné závodnice nepoužívají, nebo neumí, dostala pouze 82,30 bodu. Mohlo to být klidně aspoň o 2 body více. Ve finále se na rozdíl od kvalifikace počítá jen ta lepší jízda, ne jejich průměr, uvidíme, co si nachystá na druhý pokus.

12:00

Skoky do vody

Synchronizované skoky z 10m věže žen skončil očekávaným a suverénním vítězstvím mladičkých Číňanek! 18letá Čchen Jü-si, která už má dvě medaile z Tokia, včetně zlaté právě z této disciplíny, a 17letá Čchüan Chung-čchan, vítězka z Tokia v individuálních skocích z věže, od začátku až do konce skákaly úplně jinou ligu než zbytek světa. Pozici nejlepších z toho zbytku potvrdily Severokorejky Čo Čin-mi a Kim Mi-rä, stříbrné z letošního mistrovství světa, nesmírně dramatický souboj o bronz pak posledním skokem vyhrály Britky Andrea Spendoliniová Sirieixová s Lois Toulsonovou, které přeskočily chybující kanadskou dvojici!

11:50

Judo

David Klammert byl bohužel celý zápas s Francouzem Alexisem Mathieuem v defenzivě, téměř k ničemu se nedostal a zaslouženě sbíral tresty za pasivitu. Ten třetí přišel po 3,5 minutách a to znamená vyřazení z kategorie mužů do 90 kg v prvním kole.

11:40

Plážový volejbal

Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou bohužel ve druhém setu absolutně nestačily a utrpěly dílčí debakl. Prohrávají tak i druhý zápas ve skupině a v posledním utkání proti nejhratelnějším soupeřkám budou hrát o postup aspoň do předkola play-off.

Ženy, skupina C:
Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová (CZE) – Svenja Müllerová, Cinja Tillmannová (GER) 17:21, 9:21

11:28

Veslování

Jiří Šimánek s Miroslavem Vraštilem postupují do finále dvojskifu mužů lehkých vah! Ve svém semifinále po celou dobu bojovali o poslední postupové místo s Francouzi, po polovině závodu je předjeli a v závěru odrazili jejich útok! Ve finále to však budou mít nesmírně těžké.

11:23

Plážový volejbal

Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou se sice proti papírově silnější německé dvojici půlku prvního setu držely v kontaktu, avšak v závěru už nestačily a prohrály ho 17:21.

11:20

Plavání

Kristýna Horská sice v rozplavbách 200 m prsa zaostala za svým jarním osobním rekordem přesně o 2 sekundy, ale nakonec z posledního možného místa postupuje do semifinále. Tam samozřejmě nechybí žádná z favoritek.

11:17

Veslování

Radka Novotníková s Pavlínou Flamínkovou bohužel v semifinále dvojky bez kormidelníka žen na své soupeřky nestačily a v závěru se snažily pošetřit trochu sil na závěrečnou jízdu o 7. místo. Do finále postoupily Nizozemky, Rumunky, Řekyně, Australanky, Američanky a Litevky.

10:43

Střelba

Kvalifikace trapu žen má za sebou předposlední sérii a už i Mar Molneová Marginaová jednou chybovala. Společně s krajankou Fatimou Galvezovou ale mají velmi blízko postupu do finále, jelikož mají na čele náskok 2 bodů na zbytek světa. Zuzana Rehák Štefečeková nastřílela v této sérii 24 bodů, posunula se na 18. místo, ale na finále ztrácí 5 bodů a to by se v poslední sérii musela převrátit zeměplocha, kdyby teda byla Země plackou. Jelikož není, jedná se o neřešitelnou situaci a pro obhájkyni zlata skončí soutěž dříve, než na Slovensku doufali.

10:30

Střelba

Kromě Jiřího Přívratského do finále třípolohové malorážky mužů postupují Číňan Liou Jü-kchun, Nor Jon Hermann Hegg, Ukrajinec Serhij Kuliš, Francouz Lucas Bernard Denis, Srb Lazar Kovačević, Polák Tomasz Bartnik a Ind Swapnil Kusale. Finále je ve čtvrtek v 9:30.

10:20

Střelba

Jiří Přívratský postupuje z posledního možného osmého místa do finále třípolohové malorážky mužů! Byly to obrovské nervy, pořadí se stále měnilo, zastřílel ale jednu z nejlepších položek vestoje ze všech a posunul se přesně tam, kam potřeboval. Petr Nymburský má naopak obrovskou smůlu, zakončil kvalifikaci na prvním nepostupovém devátém místě. Dosáhl stejného celkového nástřelu 590 bodů jako Přívratský, ale měl horší pomocná kritéria. A hned za nimi s 589 body skončil Slovák Patrik Jány, který sahal po postupu, ale odstřelil si ho v poslední sérii vestoje.

10:09

Střelba

Obrovské drama probíhá v kvalifikaci třípolohové malorážky při střelbě vestoje. Pořadí se výrazně mění a je jak na houpačce. Jiří Přívratský je stále ve hře o postup do finále, velmi dobře střílí Slovák Patrik Jány, ani Petr Nymburský ještě není úplně bez šance přes nepříliš povedenou první stojkovou sérii.

Triatlon

Individuální závod žen

1. Cassandre Beaugrandová (FRA) 1:54:55 hod
2. Julie Derronová (SUI) +0:06
3. Beth Potterová (GBR) +0:15
4. Emma Lombardiová (FRA) +0:21
5. Flora Duffyová (BER) +1:17
6. Georgia Taylorová Brownová (GBR) +1:40
7. Maya Kingmaová (NED) +1:58
8. Laura Lindemannová (GER) +2:06
9. Lisa Tertschová (GER) +2:08
10. Taylor Spiveyová (USA) +2:16

29. Petra Kuříková (CZE) +6:07

10:02

Triatlon

Petra Kuříková dokončuje závod na 29. místě se ztrátou více než 6 minut a o jednu pozici vylepšuje svůj výsledek z Tokia. S tím určitě nespokojená nebude.

9:47

Střelba

Kvalifikace třípolohové malorážky mužů má za sebou střelbu vkleče i vleže, zbývá posledních 200 ran vestoje. Petr Nymburský má zatím 395 bodů ze 400 možných, Jiří Přívratský 394 bodů a jsou v první polovině druhé desítky. Na osmé místo, které zajišťuje postup do finále, ztrácí jeden, resp. dva body. Slovák Patrik Jány je ještě o další bod zpět a jeho šance na finále už nejsou moc velké.

9:41

Vítězný bod českého páru přišel po chybě soupeře v útoku

9:41

Plážový volejbal

Druhý set se stal jednoznačnou záležitostí Ondřeje Schweinera s Davidem Perušičem, Rakušané totiž začali kupit velké množství chyb a jednou takovou zápas i skončil! Čeští volejbalisté vyhráli i třetí vzájemný zápas 2:0 na sety a mají jistý postup do osmifinále. O vítězství ve skupině a lepší nasazení do play-off se utkají s Brazilci Evandrem a Arthurem.

Muži, skupina E:
Ondřej perušič, David Schweiner (CZE) – Julian Hörl, Alexander Horst (AUT) 21:18, 21:13

9:25

Triatlon

První devítka triatlonistek vybíhá do závěrečné části závodu s náskokem jedné minuty. Petra Kuříková zakončila cyklistickou část na 33. místě ve skupince od 29. pozice.

9:20

Plážový volejbal

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem zlepšeným výkonem ve druhé polovině prvního setu otočili stav 10:12 proti rakouské dvojici Julian Hörl, Alexander Horst a proměnili hned první setbol, 21:18.

9:03

Plážový volejbal

Ve stále ještě vlhkém a chladivém písku začal pod Eiffelovou věží druhý zápas Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera v základní skupině, tentokrát proti soupeřům z Rakouska.

8:26

Triatlon

Petra Kuříková absolvovala plaveckou část triatlonu na 26. místě se ztrátou téměř 2 minut na vedoucí Floru Duffyovou z Bermud, obhájkyni zlata. Obhajoba se ale příliš nedá očekávat.
Češi v akci

V poslední červencový den možná nebude závodit tolik Čechů jako v některé jiné dny, o to zajímavější to ale může být. Zraky všech fanoušků se budou upínat především odpoledne ke slalomářskému kanálu, kde kanoistka Gabriela Satková pojede semifinále a doufejme, že i finále. V kvalifikaci naznačila, že má medailovou formu.

Trumfem české výpravy se při troše štěstí může stát i cyklistka Iveta Miculyčová, jež postoupila z kvalifikace BMX freestylu jako pátá a také může pomýšlet na některou z medailí.

První dvě kola vyřazovací části turnaje žen pak čekají lukostřelkyni Marii Horáčkovou. Senzační mistryně světa z loňského roku se snad dostane hlavou do závodu, ne jako v kvalifikaci, a skutečně absolvuje obě kola. A snad v příštích dnech i další.

V semifinálových jízdách budou bojovat o postup do medailových bojů dvě veslařské posádky, Radka Novotníková a Pavlína Flamíková na dvojce bez kormidelníka a Jiří Šimánek s Miroslavem Vraštilem na dvojskifu lehkých vah.

Prolomit špatné české střelecké výsledky se budou snažit polomit v kvalifikaci třípolohové malorážky Petr Nymburský a Jiří Přívratský.

Hned ráno se snad bude moct vrhnout do vln Seiny triatlonistka Petra Kuříková, ale tady žádné zázraky čekat nemůžeme.

Stejně jako v utkání badmintonistky Terezy Švábíkové proti favoritce své skupiny, čímž se působení českého badmintonu v Paříži pravděpodobně uzavře.

Stejně tak uzavřou svoji soutěž jachtařky Zofia Burska a Sára Tkadlecová ve třídě 49er FX. Teprve před polovinou je závod windsurfařek a tam Kateřina Švíková nečekaně drží průběžné 6. místo.

O velké překvapení se pokusí ve váze do 90 kg judista David Klammert. Úspěchem pro něj bude i jeden vyhraný zápas.

V bazénu bychom měli vidět pouze Kristýnu Horskou v rozplavbách, a doufejme, že i ve večerním semifinále prsařské dvoustovky.

Druhé zápasy ve skupině čekají oba páry v plážovém volejbalu. Ondřej Perušič a David Schweiner jsou i tentokrát favority, Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová se pokusí o překvapení.

S napětím pak budeme sledovat tenisové dění, hned ve třech případech totiž půjde o postup do semifinále. Ve dvouhře žen Barboře Krejčíkové, ve čtyřhře mužů Tomáši Macháčovi s Adamem Pavláskem a v mixu Kateřině Siniakové s Tomášem Macháčem. Ve čtyřhře žen jde teprve o postup do čtvrtfinále, o který usilují Karolína Muchová s Lindou Noskovou i Barbora Krejčíková s Kateřina Siniakovou.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 5. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program 5. dne soutěží
Badminton
8:30, 14:00 a 19:30 dvouhra žen, dvouhra mužů (základní skupiny)
Tereza Švábíková ne dříve než v 15:40
20:20 smíšená čtyřhra (čtvrtfinále)

Basketbal
11:00 Portoriko–Španělsko (ženy, skupina A)
13:30 Čína–Srbsko (ženy, skupina A)
17:15 Portoriko–Srbsko (muži, skupina C)
21:00 USA–Jižní Súdán (muži, skupina C)

Basketbal 3×3
17:30 Německo–Austrálie (základní skupina žen)
18:00 Kanada–Čína (základní skupina žen)
18:35 Lotyšsko–Nizozemsko (základní skupina mužů)
19:05 Srbsko–Čína (základní skupina mužů)
21:00 Francie–Španělsko (základní skupina žen)
21:30 USA–Ázerbajdžán (základní skupina žen)
22:05 Litva–Francie (základní skupina mužů)
22:35 USA–Polsko (základní skupina mužů)

BMX Freestyle
13:10 park žen (finále, Iveta Miculyčová)
14:44 park mužů (finále)

Box
11:00, 15:30 a 20:00 muži do 57 kg (osmifinále)
11:32, 16:18 a 20:48 muži do 71 kg (osmifinále)
12:04, 17:06 a 21:36 ženy do 75 kg (osmifinále)
13:08, 17:38 a 22:08 ženy do 60 kg (čtvrtfinále)

Fotbal
17:00 Brazílie – Španělsko (ženy, skupina C)
17:00 Japonsko – Nigérie (ženy, skupina C)
19:00 Austrálie – USA (ženy, skupina B)
19:00 Zambie – Německo (ženy, skupina B)
21:00 Nový Zéland – Francie (ženy, skupina A)
21:00 Kolumbie – Kanada (ženy, skupina A)

Házená
9:00 Norsko–Maďarsko (muži, skupina B)
11:00 Chorvatsko–Německo (muži, skupina A)
14:00 Španělsko–Japonsko (muži, skupina A)
16:00 Slovinsko–Švédsko (muži, skupina A)
19:00 Francie–Egypt (muži, skupina B)
21:00 Dánsko–Argentina (muži, skupina B)

Jachting
12:13 windsurfing žen (jízdy 8–11, Kateřina Švíková)
13:43 windsurfing mužů (jízdy 7–10)
14:15 skiff mužů (jízdy 10–12)
15:15 skiff žen (jízdy 10–12, Zofia Burska, Sára Tkadlecová)

Jezdectví
10:00 drezura jednotlivců (2. den)
10:00 drezura družstev (2. den)

Judo
10:00, 12:20, 13:16 a 16:00 ženy do 70 kg (jednotlivá kola)
10:00, 12:20, 13:16 a 16:34 muži do 90 kg (jednotlivá kola, David Klammert)
17:18 muži do 81 kg (o 3. místo)
17:38 muži do 81 kg (finále)
17:49 ženy do 63 kg (o 3. místo)
18:09 ženy do 63 kg (finále)

Lukostřelba
12:00 a 17:45 reflexní luk mužů (1. kolo)
12:26 a 18:11 reflexní luk žen (1. kolo, Marie Horáčková v 15:02)
12:52 a 18:37 reflexní luk mužů (2. kolo)
13:05 a 18:50 reflexní luk žen (2. kolo, Marie Horáčková? v 15:41)

Plavání
11:00 200 m prsa žen (rozplavby, Kristýna Horská)
11:21 200 m znak mužů (rozplavby)
11:46 200 m motýlek žen (rozplavby)
20:30 100 m volný způsob žen (finále)
20:37 200 m motýlek mužů (finále)
20:45 200 m motýlek žen (semifinále)
21:13 1 500 m volný způsob žen (finále)
21:47 200 m znak mužů (semifinále)
22:03 200 m prsa žen (semifinále, Kristýna Horská?)
22:31 200 m prsa mužů (finále)
22:39 100 m volný způsob mužů (finále)

Plážový volejbal
9:00–22:00 základní skupiny žen i mužů
9:00 Ondřej Perušič, David Schweiner druhý zápas ve skupině
11:00 Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová druhý zápas ve skupině

Pozemní hokej
10:00 Argentina – Španělsko (ženy, skupina B)
10:30 Jižní Afrika – Velká Británie (ženy, skupina B)
12:45 Francie – Německo (ženy, skupina A)
13:15 Austrálie – USA (ženy, skupina B)
17:00 Belgie – Japonsko (ženy, skupina A)
20:15 Nizozemsko – Čína (ženy, skupina A)

Skoky do vody
11:00 synchronizovaná 10m věž žen

Sportovní gymnastika
17:30 víceboj mužů (finále)

Stolní tenis
10:00 dvouhra mužů i žen (2. kolo)
15:00 dvouhra mužů i žen (osmifinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (osmifinále)

Střelba
9:00 třípolohová malorážka mužů (kvalifikace, Petr Nymburský, Jiří Přívratský)
9:00 trap žen (2. den kvalifikace)
15:30 trap žen (finále)

Surfing
19:00 ?

Šerm
13:30 šavle družstev mužů (čtvrtfinále)
15:00 šavle družstev mužů (o umístění)
15:50 šavle družstev mužů (semifinále)
16:40 šavle družstev mužů (o umístění)
19:30 šavle družstev mužů (o 3. místo)
20:30 kord družstev žen (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (čtvrtfinále, Barbora Krejčíková 2. zápas na kurtu č. 2)
12:00 dvouhra mužů (osmifinále)
12:00 čtyřhra žen (2. kolo, Karolína Muchová, Linda Nosková 2. zápas na kurtu č. 14, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková 3. zápas na kurtu č. 7)
12:00 čtyřhra mužů (čtvrtfinále, Tomáš Macháč a Adam Pavlásek 1. zápas na kurtu č. 6)
12:00 smíšená čtyřhra (čtvrtfinále, Kateřina Siniaková, Tomáš Macháč 4. zápas na kurtu č. 6)
19:00 čtyřhra mužů (čtvrtfinále)
19:00 dvouhra žen (čtvrtfinále)

Triatlon
8:00 individuální závod žen (Petra Kuříková)
10:45 individuální závod mužů

Veslování
9:30 dvojskif mužů lehkých vah (finále C)
9:42 dvojskif žen lehkých vah (finále C)
9:54 skif mužů (semifinále)
10:14 skif žen (semifinále)
10:34 dvojka bez kormidelníka mužů (semifinále)
10:54 dvojka bez kormidelníka žen (semifinále, Radka Novotníková, Pavlína Flamíková)
11:14 dvojskif mužů lehkých vah (semifinále, Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil)
11:34 dvojskif žen lehkých vah (semifinále)
12:02 a 12:26 párová čtyřka mužů (finále B a A)
12:14 a 12:38 párová čtyřka žen (finále B a A)

Vodní pólo
14:00 Nizozemsko–Austrálie (ženy, skupina A)
15:35 Kanada–Čína (ženy, skupina A)
18:30 Itálie–USA (ženy, skupina B)
20:05 Španělsko–Řecko (ženy, skupina B)

Vodní slalom
15:30 C1 žen (semifinále, Gabriela Satková)
17:25 C1 žen (finále, Gabriela Satková)

Volejbal
9:00 Polsko–Brazílie (muži, skupina B)
13:00 Japonsko–Argentina (muži, skupina C)
17:00 USA–Srbsko (ženy, skupina A)
21:00 Polsko–Keňa (ženy, skupina B)