Menu

Další

Olympijské hry - Střelba

Trap – ženy

konec

31.07.2024, 09:00 • Kvalifikace • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Druhá část kvalifikace ženského trapu je u konce. Dnešní dvě kola určily postupující šestici trapistek. Kvalifikaci ovládla Španělka Mar Molne Magrinaová, která trefila 123 terčů. Ve včerejší části kvalifikace nechybovala. Druhá skončila její krajanka Fatima Galvezová se 122 body, třetí Guatemalka Adriana Ruano Olivaová, čtvrtá Italka Silvana Maria Stancová a pátá Číňanka Cchuej-cchuej Wu. Všechny měly po 122 zásazích. V rozstřelu pak vypadla Portugalka Maria Ines Coelho de Barrosová a Číňanka Čang Sin-čchiou, které obě nastřílely 121 terčů. Poslední postupové místo tak zaujmula Australanka Penny Smithová, který taky sestřelila 121 terčů a k tomu ale vyhrála rozstřel. (13:58:47)

Kvalifikace trapu žen je u konce.
Čtvrtá končí Italka Silvana Maria Stancová, třetí tedy Adriana Ruano Olivaová z Guatemaly. Druhá je Španělka Fatima Galvezová a první místo už bylo zřejmé, to sebrala další Španělka Mar Molne Magrinaová.
Páté místo bere Číňanka Cchuej-cchuej Wu.
Australanka Smithová končí na šesté pozici.
Rozstřel začal, první střelkyní, která vypadla, byla Portugalka Coelho de Barrosová. Sedmé místo pak obsadila Číňanka Čang Sin-čchiou. Finálová šestka je tak zřejmá, ale ještě se pokračuje v rozstřelu za účelem finálního pořadí.
Kvalifikaci vyhrála Španělka Mar Molne Magrinaová, která získala 123 bodů. O dalších postupových pozicích musel rozhodnout rozstřel, na finále byl potřebný zisk alespoň 121 bodů.
Střílejí se poslední série poslední střelkyň. Zatím to vypadá, že budou potřeba postupové rozstřely, ale uvidíme, třeba někdo ještě mine.
Svou kvalifikaci dokončila už i Slovenka Zuzana Rehák-Štefečeková. Ta posbírala 117 bodů z možných 125. Na postup ji to rozhodně nemůže stačit. Nevyšel jí hlavně včerejší první kvalifikační den, a to hlavně třetí kolo, kdy chybovala dokonce až čtyřikrát.
Magrinaová už má odstříleno. Celé to zvládla se 123 sestřelenými holuby ze 125.
Vedoucí Španělka Molne Magrinaová v posledním kole udělala svou druhou chybu. A to na 15. terči. Ještě jí čeká sedm výstřelů.
Na postup myslí ještě taky další v pořadí, třeba se skóre 96 tref Portugalka Maria Ines Coelho de Barrosová či Australanka Penny Smithová. Už ale musí spoléhat na zaváhání soupeřek před nimi, jelikož jsou aktuálně na sedmé a osmé pozici, a postupuje pouze šestka nejlepších.
Za Španělkami jsou aktuálně další čtyři střelkyně s 97 body, což je o dva body horší skóre, než má vedoucí dvojice. Jedná se o Číňanky Cchuej-cchuej Wu a Sin-čchiou Čang, Guatemalku Adrianu Ruano Olivaovou a Italku Silvanu Mariu Stancovou.
Kvalifikace trapistek se schyluje pomalu ke konci. Je za námi čtvrté kolo a zbývá posledních 25 holubů. V čele je nyní dvojice Španělek, protože Mar Molne Magrinaovou, včerejší jedinou stoprocentní střelkyni, která dnes poprvé chybovala, vyrovnala její krajanka Fatima Galvezová, která zase včera chybovala pouze jednou a dnes zastřílela se stoprocentní úspěšností.
Čtvrté kvalifikační kolo pomalu dobíhá. Na topu je stále Molneová s 99 úspěšnými sestřely.
Slovenka Zuzana Rehák-Štefečeková opět minula, a to už na prvním stanovišti čtvrté položky. Celkem tak má na kontě už osm chyb.
Mezitím dostřílely první dvě skupiny čtvrtou část kvalifikace. Pětadvacet terčů zvládla jen Sin-čchiou Čang, Kathrin Murche a Ana Waleska Soto Abril. Další střelkyně začínají nyní.
Tak už nemáme nikoho kompletního! Magrinaová chybovala jednou na posledním stanovišti čtvrté položky. Na kontě tak má 99 bodů ze 100 možných.
Magrinaová úspěšně odstřílela třináct holubů, daří se i Italce Stancové, která je dnes také kompletní. Jinak včera dvakrát minula.

Trap – ženy

konec

Zpět na online