Menu

Další

Olympijské hry - Střelba

Malorážka 50 m, 3 pozice – muži

Vítěz: Liou Jü-kchun (CHN)

konec

31.07.2024, 09:00 • Chateauroux • Kvalifikace • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Konečné pořadí

1. Liou Jü-kchun (CHN) 594 bodů (QOR)
2. Jon-Hermann Hegg (NOR) 593 b.
3. Serhij Kulish (UKR) 592 b.
4. Lucas Bernard Denis Krysz (FRA) 592 b.
5. Lazar Kovačević (SRB) 592 b.
6. Tomasz Bartnik (POL) 591 b.
7. Swapnil Kusale (IND) 590 b.
8. Jiří Přívratský (CZE) 590 b.
..
9. Petr Nymburský (CZE) 590 b.
10. Patrik Jány (SVK) 589 b. (10:38:15)
Dnešní kvalifikace třípolohové malorážky mužů skončila. Z českého pohledu se nakonec můžeme radovat, ale i smutnit. Byly to nervy, pořadí se hodně měnilo. Jiří Přívratský nakonec sebral poslední postupové místo, tedy to osmé. Smutnit bude Petr Nymburský, který nastřílel úplně stejný počet bodů, ale pomocná kritéria mu přisoudily deváté a tedy první nepostupové místo. Slovák Patrik Jány skončil desátý.

Dnešní kvalifikace střelby mužů z malorážky ve třech pozicích je u konce.

Jiří Přívratský na osmém místě a Petr Nymburský na tom devátém mají úplně stejně bodů, a to navíc i se sedmým Indem Swapnilem Kusale. Všichni střelci mají již dostříleno!
Ind Swapnil Kusale sesadil Jiřího Přívratského ze sedmičky, ten tak nyní drží poslední postupové místo. Už má dostříleno, bohužel chyboval celkem dvakrát v poslední střelbě. Devátý je mimochodem Petr Nymburský, který ještě dostříleno nemá, takže se teoreticky možná dva Češi poperou o poslední postupové místo.
Petr Nymburský zatím nestřílí v poslední střelbě úplně nejlépe. Vestoje už ztratil celkem pět bodů. I tak je ale zatím desátý.

Jiří Přívratský se nyní dostal průběžně na šestou pozici! Držme mu palce, ať tam vydrží!
Nor Hegg má také odstříleno, v poslední poloze ztratil celkem tři body. Výrazně se propadl Ukrajinec Serhij Kulish, který dokonce v poslední poloze ztratil hned šest bodů, přitom za první čtyři série do kupy ztratil jen dva.
Jiří Přívratský se poprvé dostal přes Petra Nymburského. Na kontě má z druhé série pouze jednu chybu, v třetí už ale minul desítku dvakrát a to má za sebou teprve osm střel. Je třináctý. Petr Nymburský taky minul ve druhé poloze pouze jednou, ale ve třetí už v první sérii ztratil čtyři body a aktuálně je patnáctý.
Patrik Jány se vyhoupl na dvanácté místo. V druhé pozici udělal pouze jednu chybu, nyní vestoje zatím jednu z dvanácti střel.
Střílí už také Ukrajinec Kulish, který je zatím po sedmi střelách vestoje stoprocentní. Komu se naopak ve stoje vůbec nedaří, to je domácí Lucas Bernard Denis Krysz. Ten ztratil už v první sérii poslední polohy čtyři body, v té druhé ještě nedostřílel a ztratil další, a razantně se tak propadá pořadím.
Odstříleno má například už Jü-kchun Liou. Vestoje nasbíral dvakrát 99 bodů, a celkově tak sesbíral 594 bodů.
Spodní část střelců už střílí vestoje. Ti z lepším skóre zatím ještě čekají.
Petr Nymburský odstřílel druhou sérii na 199 bodů, zasáhl tedy jedinou devítku. Je aktuálně dvanáctý. Jiří Přívratský druhou sérii zvládl stejně, celkově je na čtrnácté pozici.
Nahoru vylítl také Švýcar Christopph Duerr, který zvládl druhou pozici bez jediné chyby, v první sérii ale chyboval čtyřikrát.
Lucas Bernard Denis Krysz z Francie zastřílel také parádně v druhé pozici. Opět pouze s jednou chybou. Po čtyřech sériích střelby má tak na kontě 398 bodů. Stejně je na tom Ukrajinec Serhij Kulish.
Nahoru se pomalu posouvá i Jiří Přívratský. Ten ztratil pět bodů v první poloze, v té druhé v první sérii ani jeden, a ve druhé zatím jeden, ještě jí ale nemá dostřílenou. Průběžně je na patnácté pozici.
Petr Nymburský se posunul už na jedenáctou pozici! Na čtyři ztracené body v první poloze dal zapomenout úspěšnou druhou polohou, ve které z obou sérii chyboval pouze jednou!
Krásně zastřílel ve druhé pozici Ole Martin Hlavorsen z Norska. Ten obě série zvládl se stoprocentním ziskem bodů. Na kolenou ale předtím čtyři ztratil.

Malorážka 50 m, 3 pozice – muži

Vítěz: Liou Jü-kchun (CHN)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí
1. Liou Jü-kchun (CHN) 594 bodů (QOR)
2. Jon-Hermann Hegg (NOR) 593 b.
3. Serhij Kulish (UKR) 592 b.
4. Lucas Bernard Denis Krysz (FRA) 592 b.
5. Lazar Kovačević (SRB) 592 b.
6. Tomasz Bartnik (POL) 591 b.
7. Swapnil Kusale (IND) 590 b.
8. Jiří Přívratský (CZE) 590 b.
..
9. Petr Nymburský (CZE) 590 b.
10. Patrik Jány (SVK) 589 b.