Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy)

Belgie – Japonsko

3:0

konec (0:0, 2:0, 0:0, 1:0)

31.07.2024, 17:00 • Skupina A • Milan Huppert

Belgické pozemní hokejistky udržují neporazitelnost i po třetím skupinovém zápase! V roli velkých favoritek zdolaly Japonky 3:0. Evropanky dominovaly hlavně v první polovině zápasu, v níž skórovaly Helene Brasseurová a Charlotte Englebertová. Ve třetí a čtvrté čtvrtině se favoritky soustředily spíše na bránění výsledku, který přesto ještě zvládla navýšit Ambre Ballenghienová střelou z otočky.

Svěřenkyně trenéra Ehrena si polepšily na devět bodů a už se nemusí strachovat o postup do vyřazovací fáze. Japonky zůstávají na nule a musí ještě pořádně zabrat, pokud se nechtějí s turnajem rozloučit v nejkratší možné době. (18:30:52)

Konec zápasu.

60

Běží poslední minuta a o vítězi už je rozhodnuto. Belgie zahrávala ještě jeden trestný roh, který Ballenghienová zakončila příliš vysokou ránou.

59

Jedna z japonských hráček hrála nohou, proto rozhodčí nařídil trestný roh. Krkolomně, ale přece se Charlotte Englebertová dostala ke střele, kterou Nakamuraová se štěstím pokryla pravou nohou.

58

Po ztrátě soupeře vystartovala do rychlého protiútoku Charlotte Englebertová. Zakončovala individuálně, bránu minula.

57

Japonsko kombinuje na útočné polovině a čeká, jestli se naskytne příležitost k průniku do brankovišti. Jenže belgická defenziva vypadá neprůchodně.

56

Puvrezová nahazovala na teč. Žádná z hokejek míček nezasáhla, ten pomalým tempem proskákal vedle levé tyče japonské brány.

55

Nyní však Belgie sehrála pohlednou a svižnou akci, ke čtvrtému gólu moc nechybělo! Charlotte Englebetová si počkala na nahrávku uvnitř brankoviště, střelu k levé tyči Nakamuraová zastavila výborným zákrokem.

54

Evropanky se dobrovolně vzdaly slibné pozice. Ačkoliv Emily Whiteová nebyla pod tlakem, tak nahrávala poslední spoluhráčce před gólmankou.

53

Japonky momentálně usilují alespoň o to, aby ze zápasu neodešly bez vstřelené branky. Oikawaová střílela z velké dálky hodně nepřesně.

52

AMBRE BALLENGHIENOVÁ - 3:0

52

Belgie právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto! Spoluhráčkou protečovaný míček do brankoviště si našla AMBRE BALLENGHIENOVÁ a z otočky ho poslala do levého dolního rohu, kam natahující se Nakamuraová nedosáhla.

51

Z hodně velkého úhlu se rozhodla pokusit štěstí Charlotte Englebertová, napálila však hokejku připravené Oikawaové.

50

Asiatky s vypětím všech sil přestály nadějný belgický kontr, Helene Brasseurová v pádu zakončovala do těla brankářky.

49

Japonkám nelze upřít snaha, ale kvalita v koncovce viditelně chybí, bránu Pickardové v průběhu celého zápasu dosud výrazně neohrozily.

48

Belgie zahrávala trestný roh. Míček dostala Charlotte Englebertová, s tvrdou střelou si Nakamuraová poradila až nadvakrát.

47

Dvě hráčky na sebe natáhla Struijková, načež zvolila přenesení doleva na Brasseurovou, rána bez přípravy proletěla vysoko nad.

46

Také čtvrtá čtvrtina začíná v poklidném duchu. Důvodem je rozehrávka Belgičanek, které se nikam neženou a hrají na své polovině.

46

Začala čtvrtá čtvrtina.
Třetí čtvrtina byla zatím rozhodně tou nejméně záživnou. Belgičanky se totiž už soustředí na udržení náskoku a nechávají hrát Japonky, které si však v kombinaci vůbec nerozumí.

45

Konec třetí čtvrtiny.

45

Japonsko stihlo podniknout ještě jeden poslední útok zakončení střelou Moriové na bližší, levou tyčku, kde byla připravená Pickardová.

44

Evropanky hrají na udržení výsledku, to je zřejmé. Emily Whiteová se po zisku míčku v riskantním území vůbec nerozpakovala a odpálila ho do bezpečné vzdálenosti od brány.

43

Zdánlivě snadné zpracování nyní nezvládla Brasseurové, které míček podjel pod hokejkou a přes velkou snahu už ho neudržela ve hře.

42

Belgičanky utíkaly dvě na jednu. Finálová fáze ovšem vůbec nevyšla, když Marienová nahrála mimo dosah kapitánky Struijkové.

41

Aktivní Oikawaová opět nastřelovala, přes hokejku protihráčky míček zavítal o velký kus vedle levé části brankové konstrukce.

40

Japonsko se postupně přibližovalo k belgické svatyni, ale k bezprostřednímu ohrožení nedošlo, nástřel Oikawaové skončil na první sokyni.

39

Jinak se ve druhé půli nic moc neděje. Belgie ochotně nechává vymýšlet Japonky, jimž tato role evidentně není vlastní.

38

Sama před brankářkou se zjevila Emily Whiteová, jenže nepochopitelně váhala se zakončením, aby ve finále z bezprostřední blízkosti trefila klečící brankářku.

37

Japonský protiútok neměl dlouhého trvání. Mai Torijamaová se totiž vydala dopředu nikým nepodporovaná, proti včas se navrátivší obraně sama neuspěla.

36

Evropanky zaútočily zprava. Do brankoviště nakonec nahazovala míček Brasseurová, Ambre Ballenghienová ve snaze o těžkou střelu promáchla.

35

Belgie se nikam přehnaně nežene, což je vzhledem k aktuálnímu stavu pochopitelné. Spíše se soustředí na pevnou defenzivu a Japonky skutečně k ničemu nepouštějí.

34

Protečování nástřelu až do brankoviště na číhající Nelenou, její střelu z otočky japonská obrana s přehledem zpacifikovala.

33

Z úhlu vystřelila Charlotte Englebertová, ale na druhý gól si ještě musí počkat, protihráčka Oikawaová předvedla povedený blok hokejkou.

32

Zdálo se, že by hráčky z asijského kontinentu mohly postupovat dvě na jednu, nicméně Kanon Moriová si neporadila se zpracováním poskakujícího míčku.

31

Japonky se okamžitě vydaly dopředu. Jmenovitě Juri Nagaiová, avšak se zdvojením si neporadila a míček nedobrovolně odevzdala.

31

Začala třetí čtvrtina.
Ve druhé čtvrtině se Belgičanky dočkaly kýžených gólů, konkrétně dvou. Skóre střetnutí otevřela Helene Brasseurová po úspěšné dorážce navazující na střelu z trestného rohu, načež o minutu později těžila z velké chyby soupeřky Charlotte Englebertová, jež získala míček v brankovišti a do brány jej poslala s přispěním výrazné teče jiné z konkurentek. Druhá polovina zápasu dramatu nenasvědčuje, Evropanky prolomily střelecké mlčení a jsou výrazně lepším týmem.

30

Konec druhé čtvrtiny.

30

Belgičanky jsou na koni a snaží se před koncem druhé čtvrtiny přidat ještě jeden gól. Japonky se brání zuby nehty.

29

CHARLOTTE ENGLEBERTOVÁ - 2:0

29

Belgie právě vstřelila branku!
Neuběhla ani minuta a už je to dvě branky. Velkou vinu na inkasovaném gólu nese Oikawaová, jež se nechala obrat ve vlastním brankovišti, CHARLOTTE ENGLEBERTOVÁ potom skórovala s výrazným přispěním tečující soupeřky.

28

HELEN BRASSEUROVÁ - 1:0

28

Belgie právě vstřelila branku!
Bezbrankové skóre prolomeno! Střelu Englebertové po zemi sice ještě Nakamuraová pravou nohou skvěle vychytala, jenže pak zaváhala ve snaze míček posunout do bezpečí a věnovala snadnou pozici HELENE BRASSEUROVÉ.

28

Faul Japonska ve vlastním brankovišti a rozhodčí byl nekompromisní. Trestný roh pro Belgii!

28

Barbara Nelenová při kličkách neudržela kontrolu nad míčkem, čehož sokyně šikovně využila k jejímu nastřelení do nohy. Míček pro Japonsko.

27

Blíží se koncovka druhé čtvrtiny a my stále marně čekáme na první gól. Japonkám se navíc povedlo otupit drtivý tlak soupeřek z první patnáctiminutovky.

26

A zase neúspěšný. Ke střele natáhla Ambre Ballenghienová, napálila pouze do těla obětavě clonící protihráčku.

26

Japonská obránkyně zahrála nohou ve vlastním brankovišti. Uvidíme tedy další trestný roh!

25

Rychle sehranou akci završila Saki Tanakaová střelou ze střední vzdálenosti, brankářka kontrolovala míček letící nad.

24

Složitý pas na tělo obdržela Judith Vandermeirenová. Pomohla si nohou, což pravidla nepovolují, takže míček se stěhuje do držení Japonek.

23

Delphine-Daphne Marienová se levou stranou dostala blízko k bráně. Na střelu si netroufla a nahrávka pod sebe se minula účinkem.

22

Krásné sólo středem hřiště ukázala Charlotte Englebertová. Jen povedená střela scházela k dokonalosti akce, míček líznul pravou tyčku.

21

Hazuki Nagaiová potáhla balónek až do rohu hřiště, odkud přihrávala do předbrankového prostoru, kde úřadovala bránící Brasseurová.

20

Hodně čitelná přihrávka kros z pravé strany. Hazuki Nagaiová ji včas přečetla a vyrazila do rychlého protiútoku.

19

Hodně nepovedená kombinační akce Japonek. Finální nahrávka šla doleva, kde nebyla žádná z hráček v růžovém dresu.

18

Vzrušení bylo zbytečné. Japonské hokejistky sice dostaly míček do brány, jenže nedovoleným způsobem, takže přetrvává bezbrankový stav.

17

Belgičanky nepustil do rychlého protiútoku rozhodčí, neboť Delphine-Daphne Marienová si při zpracování pomohla nohou.

16

Druhou čtvrtinu začaly na míčku Japonky. Pokusily se prodrat do předbrankového prostoru pravou stranou, kde byla cesta uzavřená.

16

Začala druhá čtvrtina.
První patnáctiminutovka probíhala dle předpokladů. Evropanky mají herně navrch, ale zatím se jim vůbec nedaří v koncovce, proto přetrvává bezbrankové skóre.

15

Konec první čtvrtiny.

15

Úvodní dějství skončí bez branek. Japonsko ještě zkusilo rychlou akci po levé straně, ale nahrávka byla příliš dlouhá a prudká.

15

V probíhající poslední minutě první čtvrtiny vystřelila bez přípravy Charlotte Englebertová, hrací předmět poslala vysoko nad břevno.

14

Na malém prostoru neuspěla Helene Brasseurová. Pod tlakem musel naběhnout do dvojice konkurentek, dle očekávání míček neudržela.

13

Ukázkově se vrátila Miki Kozukaová, v rychlostním souboji nedala protihráčce šanci a po levé lajně vyhodila do bezpečí.

13

Blízko byla Alix Gerniersová, která se krásně proháčkovala do středu mezi dvěma sokyněmi, vzápětí mířila těsně vedle levé tyče.

12

Japonkám nelze upřít velmi dobrou práci v defenzivě. Velké favoritky z Evropy mají velké problémy na ni vyzrát.

11

Vepředu znovu Belgie. Protože Charlotte Englebertová neměla komu nahrát, tak vystřelila, leč pouze do hokejky osobní strážkyně.

10

Po chybě Belgičanek se ovšem Japonsko dostalo k trestnému rohu. Zodpovědnost padla na Oikawaovou, s jejímž přízemním pokusem si ležící brankářka věděla rady.

10

Japonky se dostaly k míčku po chybě soupeřek, ale jako kdyby vůbec nevěděly, co s ním. Tak na vlastní polovině aspoň šetří cenné vteřiny.

9

Více volného místa využila ke střele Justine Rasirová, pohotová gólmanka Eika Nakamuraová zapisuje na konto úspěšný zákrok.

8

Do přehuštěného prostoru vyslala tvrdou ránu Michelle Struijková, početný houf hráček před sebou se jí propálit nepovedlo.

8

První poločas se za chvíli přehoupne do své druhé poloviny. Sledujeme vytrvalý belgický tlak, ten však dosud nebyl přetaven ve vedoucí gól.

7

Trestný roh byl následně k vidění potřetí, ale byl sehraný mizerně, adresátce nahrávky míček propadl pod hokejkou.

6

Opět dostala Belgie výhodu trestného rohu. Ani v tomto případě ovšem neuspěla, střelu Vanden Borreové obránkyně srazila o kus vede levé tyče.

6

Evropanky trpělivě kombinují a čekají, až se otevře okénko v defenzivě Japonska. Zatím bez úspěchu.

5

Belgie postupnými krůčky postupovala blíže japonské bráně. K ničemu zajímavému ale nedošlo, protože Rasirové se zamotal míček mezi nohama.

5

Japonský útok táhla Šihori Oikawaová, která také zvládla zakončit, z velkého úhlu nenasměrovala míček mezi tři tyče.

4

Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Adresátkou přenesení doprava byla Lien Hillewaertová, jenže ji zradilo zpracování.

3

Hráčky v bílých dresech mají i nadále navrch. Před bránu se prodírala Vanden Borreová, při kličce zasáhla nohu soupeřky.

2

Po prohřešku Japonek rozehrávaly favoritky trestný roh. Po zajímavém signálu měla tutovku Delphine-Daphne Marienová, leč bránu vysoko přestřelila!

2

Po pravém mantinelu postupovala belgická kapitánka Michelle Struijková, trefila však pouze protihráčku před sebou.

1

Na druhé straně byl k vidění prudký nástřel, za nímž se ale žádná z belgických hokejistek ani nesnažila rozběhnout.

1

Dopředu se okamžitě vydaly hráčky z Asie, ale střela od levého mantinelu měla k úspěchu hodně daleko.

Zápas začal.
Sestavy:

Belgie: Picardová – Puvrezová, Vanden Borreová, Hillewaertová, Brasseurová, Blockmansová – Vandermeirenová, Gerniersová, Struijková (C), Nelenová, Belisová – Marienová, Englebertová, Ballenghienová, Rasirová, Whiteová.
Trenér: Raoul Ehren

Japonsko: Nakamuraová – Asaiová, Suzukiová, Oikawaová, Ogawaová, Kozukaová, Urataová – H. Nagaiová, Šimadaová, Tanakaová, Omotová – J. Nagaiová (C), Kobajakawaová, Moriová, Torijamaová, Hasegawaová.
Trenér: Jude Menezes
Japonsko

Od Japonek se, na rozdíl od dnešních soupeřek, vůbec nic neočekává. Asiatky zatím čekají na první turnajové body, neboť na úvod padly 0:2 s Němkami, načež vysoko 0:5 prohrály klání s Čínou. Ani na domácím turnaji z před čtyř let Japonsko nikterak nezářilo, v pěti utkáních nezvládlo vybojovat jediný bod a ve skupině skončilo na posledním šestém místě.
Belgie

Reprezentace Belgie patří mezi týmy, které by mohly zabojovat o cenný kov. A papírové předpoklady zatím potvrzují, když v dosavadních dvou zápasech nezaváhaly, po těsné výhře 2:1 nad Čínou rozstřílely výsledkem 5:0 domácí Francouzky. Belgičanky letos nemají na co navazovat, neboť do Tokia se překvapivě vůbec nekvalifikovaly, přitom ukazují, že jsou schopny se měřit s nejlepšími týmy světa.
Všem fanynkám a fanouškům pozemního hokeje přeju krásné středeční odpoledne. Vítám vás při sledování olympijského turnaje, v rámci skupiny A se proti sobě utkají týmy Belgie a Japonska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

Belgie – Japonsko

3:0

konec (0:0, 2:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online


Rozhodčí: Labate (ARG), McCleanová (TTO)

Statistiky:
Branky:
28. Brasseurová, 29. Englebertová, 52. Ballenghienová
Sestavy:
Belgie: Picardová - Puvrezová, Vanden Borreová, Hillewaertová, Brasseurová, Blockmansová - Vandermeirenová, Gerniersová, Struijková (C), Nelenová, Belisová - Marienová, Englebertová, Ballenghienová, Rasirová, Whiteová.
Trenér: Raoul Ehren

Japonsko: Nakamuraová - Asaiová, Suzukiová, Oikawaová, Ogawaová, Kozukaová, Urataová - H. Nagaiová, Šimadaová, Tanakaová, Omotová - J. Nagaiová (C), Kobajakawaová, Moriová, Torijamaová, Hasegawaová.
Trenér: Jude Menezes