Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy)

Velká Británie – Austrálie

0:4

konec (0:0, 0:2, 0:0, 0:2)

29.07.2024, 17:00 • Yves-du-Manoir Stadium, Paříž (FRA) • Skupina B • Daniel Ryl (@D_Ryl)

Statistiky:

Trestné rohy: 0/6-1/7
Proniknutí do kruhu: 19-20
Držení míčku: 48 %-52 %
Karty: 2-1 (18:35:48)
Hotovo, Australanky mohou slavit! Po skalpu JAR si připisují cennou výhru proti Britkám, které zdolaly 4:0 a druhým triumfem se přibližují postupu do čtvrtfinále. Velká Británie musí naopak pořádně zabrat, jelikož po druhé porážce zůstává poslední.
Konec utkání.

60

Přetahovaná pokračuje, a přestože se Britky snaží v posledních desítkách vteřin alespoň zakončit, už to na další šanci nevypadá.

60

Chybují ale i Britky, jejichž nepřesná rozehrávka končí na australské hokejce.

59

Australanky už se nikam neženou, trošku lehkovážně ztrácí míček a musí se před poslední minutou bránit na své polovině.

59

To už je trošku křeč. Ansleyová se dostala k míčku u levé postranní čáry, jenže její nastřelený centr končí jen u soupeřky.

58

A když je potřeba, Australanky dokážou být obětavé. Výborný výstup proti střelám Frenchové a Hamiltonové zabránily nebezpečnému pokusu.

58

Britský tlak nadále pokračuje, ale desítky vteřin kolem střeleckého kruhu zakončení nepřinášejí. A bez toho to, jak všichni víme, nejde.

57

Britky se ženou alespoň za čestným zásahem, a přestože na zvrat už je mizivá šance, jejich přístup je sympatický.

56

Obětavý zákrok Owsleyové na hranici střeleckého kruhu srazil dělovku Squibbové! Ač to bolelo, šlo o dovolený způsob a Britky tak mohou rozehrávat.

56

Australanky se vzápětí dostaly až do střeleckého kruhu, kde si po zásahu jedné z Britek vybojovaly další trestný roh.

55

Přeci jen jsme viděli zajímavý britský brejk po pravé straně! Do střeleckého kruhu se odvážně natlačila Tomanová, ale nakonec byla zastavena dovoleným způsobem, aniž by ohrozila branku.

54

Zdá se, že Britky čtvrtý inkasovaný gól definitivně zlomil. Australanky hrají ve velké pohodě, kontrolují míček a získávají další cenné vteřiny.

52

Grace STEWARTOVÁ - 0:4

52

Tým Austrálie právě vstřelil branku!
Moc pěkná akce Australanek! Greinerová na pravé straně střeleckého kruhu dobře natáhla tři soupeřky, načež mezi nimi prohodila míček na volnou GRACE STEWARTOVOU. Australská útočnice zachovala chladnou hlavu a střelou na přední tyč pod levým betonem Pritchardové navyšuje vedení.

51

Taylorová se krátce po rozehrávce dostala do zakončení, ale její střela byla sražena bránící hráčkou. Tlak Austrálie pokračuje.

51

Tohle není pěkný pohled! Tess Howardová na polovině hřiště tvrdě dohrála soupeřku a kromě žluté karty si přivodila zranění. Za asistence lékařky zmizela v šatně, kde bude zřejmě hledat zuby, či léčit trefený nos.

49

Velká Británie neskládá zbraně a tlačí se do ofenzivy. Průnik Hamiltonové do střeleckého kruhu zakončila Jonesová, ale její nepříliš razantní střelu zastavuje legální zákrok bránící hráčky.

49

Perisová se pokoušela vydat podél levé postranní čáry za nastřeleným míčkem, ale pobídka její spoluhráčky na útočnou polovinu byla příliš dlouhá. Na tahu jsou Britky.

48

Bohužel pro "domácí" to nevychází. Nepřesná přihrávka končí v zámezí, načež Australanky rozehrávají další akci.

48

Australanky se vlastní nepřesností připravují o míček a musí se bránit britskému tlaku. Pokud chce Velká Británie pomýšlet na úspěch, měla by zlepšit koncovku a co nejrychleji snížit.

47

Britky už to budou mít těžké, navíc se musí bránit dalšímu ofenzivnímu tažení Austrálie.

46

Tatum STEWARTOVÁ - 0:3

46

Tým Austrálie právě vstřelil branku!
Zdá se, že už je hotovo. TATUM STEWARTOVÁ nabídnutou příležitost využila a nekompromisní střelou z penalty na levou ruku nedala Pritchardové šanci.

46

Grace Stewartová parádním lobem mezi dvěma hráčkami uvolnila ve střeleckém kruhu Kershawovou, jejíž šanci zastavuje britská brankářka – trestný úder!

46

Australanky začínají s míčkem ve své moci a pokouší se rychle přenést hru až k britské brance. Prozatím úspěšně!
Velmi slušně zaplněné tribuny v Paříži se tak těší na rozuzlení dramatické bitvy, ve které rozhodně není hotovo. Jdeme na čtvrtou čtvrtinu!
Zazněla siréna, která utkání posílá do třetí přestávky. Ve třetím dějství jsme třetí gól neviděly, ale Britky zlepšily svůj výkon a nedávají se lacino! Uvidíme, co nabídne zbývající čtvrtina.
Třetí čtvrtina skončila.

45

Ano, je tomu tak. V posledních šesti vteřinách uvidíme buly, po němž už se asi nic zajímavého nestane.

45

Oba týmy si orazily, protože rozhodčí si dává u videa záležet. Zdá se, že šlo o čistý zásah a z trestného rohu sejde.

45

Nastřelený míček z pravé strany nedokázala žádná z Britek usměrnit do branky. Na hranici střeleckého kruhu pálila bekhendem Peelová, jejíž pokus byl několikrát tečován mimo branku. Že by trestný roh?

45

Série ztrát pokračuje, tentokrát v podání Australanek, které se musí v poslední půlminutě třetí čtvrtiny bránit.

45

S míčkem na hokejkách vstupují i do poslední minuty, leč hodně daleko od střeleckého kruhu.

44

Chybí jim ale potřebná přesnost, bez které to prostě a jednoduše nejde, ať hrajete fotbal, hokej anebo střílíte z malorážky. Na tahu jsou opět Australanky.

44

Ačkoliv se zdálo, že sudí po tvrdém souboji odpíská obranný faul, ukázala směrem na australskou branku. Britky tak mohou rozehrávat.

43

Přihrávka do pravé strany byla pro jednu z britských hráček příliš dlouhá. Na tahu jsou opět Australanky, které útočí podél pravé postranní čáry.

43

Nepřesná kombinace Austrálie na útočné polovině je zachycena obrannou linií Britek, která vyráží do protiútoku!

42

Aktivní Williamsová si svým pohybem na hranici střeleckého kruhu vybojovala nedovolený zákrok, po němž rozehrává. Ke střele se však se svými parťačkami nedostává.

41

Brejk Austrálie zastavuje faul na útočné polovině, po němž ale Britky mizerně rozehrávají a musí se bránit.

40

Britky kombinují míček, zatímco Kershawová opouští svou střídačku. Zdá se, že už ji do hry nepustí zranění.

39

Britky se dostaly do protiútoku ve třech proti třem, který nakonec k přímé střele nevedl, ale hráčky v červeném nadále obléhají čárkovaný kruh.

38

Ansleyová tentokrát pálí po rozehrávce trestného rohu jen vedle australské branky! Škoda pro papírové domácí, gól by jejich narůstajícímu tlaku slušel.

37

Tohle byla velmi slibná šance! Robertsonová nejprve vypálila rovnou po rozehrávce, následně se dostala i k dorážce, ale na zadní tyči vybojovala jen další trestný roh.

37

Vstup do druhé půle Britkám vychází celkem slušně! Hamiltonová se z pravého úhlu dostala k nastřelenému míčku a vybojovala trestný roh.

37

Rozhodčí přerušila hru, jelikož Youngová ve středu útočné poloviny tvrdě dohrála soupeřku – zelená karta.

36

Australanky vzápětí převzaly iniciativu, kterou zužitkovala Perisová, ale její střelecký zápis letí jen mimo branku!

34

Čekání ukončila individuální akce Jonesové, která se odvážně vrhla do střeleckého kruhu, a přestože vyslala zajímavou střelu, pálí jen vedle levé tyče!

33

Tlak Britek je stále optický. Ačkoliv okupují útočnou polovinu, ke střeleckým pokusům se prozatím nedostávají.

31

Aktivní nástup Britek dává vzkaz, že se hráčky v červeném rozhodně nevzdávají! Australanky je však prozatím drží zkrátka.
Druhý poločas začíná!
Úvodní polovina je za námi! Australanky jdou do šaten se zaslouženým vedením, které zařídily dvěma góly v krátkém sledu Rebecca Greinerová a Alice Arnottová. Britky inkasovaly i potřetí, jenže tentokrát je od malé sportovní tragédie zachránilo video.
Konec prvního poločasu.

30

V posledních vteřinkách jsme se však dočkali zajímavé akce! Kershawová vyplavala nehlídaná na levé straně střeleckého kruhu, načež švihem pálí těsně vedle zadní tyče.

30

Už jsme v poslední minutě. Australanky kontrolují míček, ale jen mezi půlící čárou a čárkovaným kruhem.

29

Karty se rychle obrátily poté, co Australanky zachytily nepřesnou rozehrávku britského týmu. Scénář se však opakoval i na druhé straně, kde tři britské hráčky pro změnu dobře vystoupily proti útočící soupeřce a připravily ji o míček.

28

Britky však pokračují v ofenzivní aktivitě na úrovni čárkovaného kruhu, leč bez střeleckého zakončení. Austrálie dobře odolává.

27

Velká Británie dobře zachytila nepovedenou rozehrávku soupeřek, k zakončení se ale nakonec nedostala.

27

K zajímavému střeleckému pokusu se dostala Hamiltonová, která pálí vedle! Ačkoliv mají Britky nadále míček ve své moci, nedaří se jim dostat soupeřky pod tlak.

26

Ačkoliv Austrálie nezakončila z první, postupnou kombinaci zakončila střela Squibbové! Tu pokryla bránící hráčka, načež úspěšně dorážela Williamsová, ale po zásahu videa gól neplatí.

25

Australskou akci zastavuje obranný zákrok po střele Tatum Stewartové! Trestný roh se tak bude opakovat.

25

Aktivita se Australankám opět vyplácí! Greinerová dobře zabojovala na levé straně, kde si došla pro sekání – trestný roh pro Australanky.

24

Arnottová se tlačila do zakončení ve střeleckém kruhu, ale nahozený míček z pravé strany nedokázala tečovat do branky. Pritchardová dobře vyběhla a včas zasáhla svým betonem!

23

Tři střely Perisové v krátkém sledu ke třetímu gólu nevedly, ale Britky jsou pod tlakem. Potřebovaly by aktivnější pasáž a ideálně taky nějaký gólík.

22

Parádní akce v podání Kershawové! Australské záložníci se na pravé straně otevřela ulice až k brance, čehož málem využila. Její únik musela hasit až Pritchardová – úspěšně.

21

Na druhé straně se tlačila do zakončení Grace Stewartová, ale jedna z Britek byla proti a dobrým blokem situaci zachránila.

20

Watsonová se sice dostala k zakončení zleva, ale její ránu dokázala australská brankářka bezpečně vyrazit!

20

Britky jsou pod tlakem, dva rychlé góly je dostávají do nepříjemné pozice. Uvidíme, zda zahrozí z následující akce po levé straně.

19

Alice ARNOTTOVÁ - 0:2

19

Tým Austrálie právě vstřelil branku!
Britky protestují poté, co Pritchardová jen srazila letící míček přímo k ALICE ARNOTTOVÉ, jenž ho usměrnila do sítě. Týmová výzva Britek byla marná, rozhodčí u videa verdikt ze hřiště posvětil – 0:2.

18

Zelená karta pro Fionu Cracklesovou, která na vlastní polovině sekla soupeřku. Australanky jsou tak na tahu!

17

Rebecca GREINEROVÁ - 0:1

17

Tým Austrálie právě vstřelil branku!
Velká radost na australské straně! Gólmanka Británie pokryla střelu Stewartové, obránkyně na brankové čáře zastavila i dorážku Arnottové, ale následný pokus REBECCY GREINEROVÉ skončil v síti!

17

Lawtonová je ve střeleckém kruhu nepříjemná! I tentokrát se šikovně vřítila mezi tři obránkyně, čímž svému týmu vybojovala trestný roh.

16

Na druhé straně však stejně tak pohořely britské hokejistky. Zatím sledujeme zápas bez výraznějších šancí a s častým přerušením.

16

Australanky neuspěly s útokem po pravé straně, kde se Claxtonová dopouští lehkého přestupku.
Druhá čtvrtina začala!
Končí první čtvrtina.

15

Howardová zkoušela zaskočit soupeřky přímou střelou na přední tyč, ale nakonec na australskou defenzivu nevyzrála. Zdá se, že první čtvrtina žádný gól nenabídne.

15

Zajímavá šance Britek! Jejich rychlý útok mohla po přihrávce doprava zakončit Pearne-Webbová, ale její střelu zhatila na hranici obranného pásma Somervillová – trestný roh.

15

Už jsme v poslední minutě hrací doby. Velmi dobře pracující Tomanová dokázala vybojovat faul na své polovině, čímž dodává svému týmu klid.

14

Australanky zachytily kombinaci soupeřek na své polovině, načež se středem hřiště vydaly do brejku. Ačkoliv se neprokombinovaly přímočarou akcí do zakončení, pokračují v ofenzivní aktivitě.

13

Vzápětí se Greinerová na hranici obranného pásma zbavila obránkyně a dostatek času využila ke střele tahem! Ta však letí jen vedle levé tyče.

12

Perisová se Somervillovou bojovaly v levém rohu, kde dokázaly vytěžit alespoň faul. Australanky tak uklidňují hru.

12

Karty se obrací velmi rychle. Australanky získávají míček a po pravé postranní čáře se dostávají až k obrannému pásmu Britek.

11

Velká Británie po pasivnějším úvodu přebrala iniciativu, tlačí se do ofenzivy a pokouší se otevřít australskou obranu – zatím marně.

11

Rychlou rozehrávku Britek zastavila na hranici obranného pásma kapitánka, po jejímž připraveném míčku trefila Ansleyová jen soupeřku před sebou.

10

V závěru desáté minuty Pearne-Webbová předvedla odvážnou akci od levé postranní čáry, a přestože Britky nakonec nezakončily, rozehrají trestný roh!

10

Britky zastavily australský protiútok po pravé straně, ale jejich snahu o protiútok zastavuje pro změnu faul krátce za půlící čárou.

9

Williamsová se u postranní čáry pokusila přejít přes tři soupeřky, načež jí Ansleyová zastavila nedovoleně. Mezi oběma hráčkami vznikla menší strkanice, ale tresty nepadají.

8

Robertsonová si svou aktivitou došla pro faul, načež se svými parťačkami rozehrává na útočné polovině. Uvidíme, zda se jí podaří dostat k prvnímu nebezpečnému zakončení.

7

Australanky donutily Pritchardovou jednou zasáhnout, ale britská gólmanka nepříjemnou situaci zvládla. Na tahu jsou tak její spoluhráčky.

6

Lawtonová se vřítila do obranného vápna Británie, kde si vybojovala trestný roh!

5

Austrálie si svou aktivitou vybojovala několik drobných faulů v krátkém sledu, načež Somervillová nastřelila míček na zadní tyč. Tam číhala jedna ze spoluhráček, ale v obležení soupeřek nezakončila ideálně.

4

Australanky se přibližují blíže k brance, přenáší hru ze strany na stranu, leč zakončení stále chybí.

3

Úvod zápasu probíhá v režii Austrálie, která se marně snaží dobýt britské území. Hráčky v červeném jsou nadále pasivnější.

1

Australanky začala aktivněji, leč jejich snaha po pravé straně k ohrožení britské branky nevedla. Hráčky ve žluto-zelené kombinaci zůstávají na míčku.
Utkání začalo!
Úvodní sestavy:

Velká Británie: Pritchardová – Tomanová, Ansleyová, Pearne-Webbová (C) – Roperová, Hamiltonová, Owsleyová, Peelová – Frenchová, Robertsonová, Howardová.

Náhradnice: Costellová, Petterová, Cracklesová, Watsonová, Jonesová. Trenér: D. Ralph.

Austrálie: Bartramová – Colwillová, Somervillová, T. Stewartová – Perisová, Lawtonová, Nobbsová (C), Claxtonová, Williamsová, Greinerová – Arnottová.

Náhradnice: Squibbová – Youngová, Kershawová, Taylorová, G. Stewartová. Trenér: K. Powellová.
Vzájemná bilance však hovoří pro Austrálii, která vyhrála čtyři z posledních pěti utkání. Australskému výběru se povedlo vyhrát dokonce třikrát za sebou, naposledy v mezinárodní lize na začátku června. Austrálie tehdy zvítězila s čistým kontem 3:0.
Britky budou chtít zaútočit na čtvrtou olympijskou medaili v řadě, ale do turnaje nevkročily ideálně. V Paříži totiž těsně prohrály se Španělkami 1:2, čímž se dostávají trošku pod tlak.

Trojnásobné olympijské vítězky z Austrálie pro změnu stejným výsledkem získaly důležité body proti JAR, čímž se zařadily do boje o postup ze skupiny.
Hezké odpoledne! Francie patří sportu, a proto budeme od 17:00 pokračovat ženským turnajem v pozemním hokeji, jenž nám nabídne zajímavý souboj Velké Británie a Austrálie.

Velká Británie – Austrálie

0:4

konec (0:0, 0:2, 0:0, 0:2)

Zpět na online


Rozhodčí: Keoghová (IRL), Presenquiová (ARG) – Tomlinson (AUS).

Statistiky:
Sestavy:
Velká Británie: Pritchardová - Tomanová, Ansleyová, Pearne-Webbová (C) - Roperová, Hamiltonová, Owsleyová, Peelová - Frenchová, Robertsonová, Howardová.
Náhradnice: Costellová, Petterová, Cracklesová, Watsonová, Jonesová.
Trenér: D. Ralph.

Austrálie: Bartramová - Colwillová, Somervillová, T. Stewartová - Perisová, Lawtonová, Nobbsová (C), Claxtonová, Williamsová, Greinerová - Arnottová.

Náhradnice: Squibbová - Youngová, Kershawová, Taylorová, G. Stewartová.
Trenér: K. Powellová.
Branky:
17. Greinerová, 19. Arnottová, 46. T. Stewartová, 52. G. Stewartová.