Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy)

Jihoafrická republika – Argentina

2:4

konec (1:0, 1:1, 0:0, 0:3)

29.07.2024, 17:30 • Stade Yves-du-Manoir 2, Paříž • Skupina B • Michal Břuchanský

Argentina je po dvou z pěti odehraných kol na čele skupiny B. Kromě ní je na šesti bodech jen Austrálie, kdežto Jihoafrická republika šestičlenné pole uzavírá spolu s Britkami. (19:15:27)
Jihoafrická republika sahala ve druhém skupinovém utkání po senzaci. Díky dvěma gólům Louwové a de Waalové do 49. minuty vedla, ale závěr už patřil favorizovaným Argentinkám. Ty vděčí za výhru hlavně Agustině Gorzelanyové, která se třikrát prosadila z trestných rohů. Těsně po gólu na 3:2 jihoafrický odpor definitivně zlomila Jankunasová.

60

Konec zápasu.

59

Stephanie Bothaová si ještě zapíše do statistik zelenou kartu. Argentina dohraje zbytek zápasu v početní výhodě.

58

Onthatile Zuluová potřebovala na pravém křídle setřást Trinchinettiovou. Ta ji nepustila z očí a míček legálním způsobem ukořistila pro argentinské barvy.

57

Jihoafrické hokejistky už nemají morální ani fyzické síly na zdramatizování tak slibně rozjetého zápasu. Albertarriová ukrajuje další sekundy u levé postranní čáry.

56

Znovu rozhodčí Delforgeová postřehla hru nohou v podání bránící Bothaové. Ta hned reklamovala, že se spletla a kontrola u videa jí dala za pravdu. Další trestný roh se konat nebude.

54

Eugenia Trinchinettiová vyrazila do rohu hřiště sbírat cenné sekundy. Během toho se s míčkem dostala do autu a rozhodčí jej přisoudily Jihoafričankám.

53

Julietta JANKUASOVÁ - 2:4

53

Argentina právě vstřelila branku!
Ve třiapadesáté minutě padl první gól ze hry. Jihoafrické sny o senzačním výsledku rozprášila JULIETA JANKUASOVÁ. Hráčka s osmadvacítkou na zádech přebrala míč od Alonsové a po noblesní kličce Castellarové vypustila nechytatelnou střelu na zadní tyč.

52

Agustina GORZELANYOVÁ - 2:3

52

Argentina právě vstřelila branku!
Campoyová schytala do nohy přihrávku Toccalinové, což je v pozemním hokeji důvod k nařízení trestného rohu. AGUSTINA GORZELANOYVÁ z něj tentokrát vypálila do pravé části branky a zkompletovala hattrick!

51

Toccalinová zkompletovala přihrávku přes několik desítek metrů, ale další z Argentinek následně vyšla z klíčového souboje jedna na jednu jako poražená.

50

Agostina Alonsová poslala míč do argentinské branky zpoza střeleckého kruhu. Letící projektil nikdo netečoval, takže gól platit nemůže.

49

Agustina GORZELANYOVÁ - 2:2

49

Argentina právě vstřelila branku!
Velký trn z paty argentinskému týmu opět pomohla vytrhnout AGUSTINA GORZELANYOVÁ, jež dokonale zopakovala svůj předchozí gól z trestného rohu. I v tomto případě mířila do levého rohu brány – 2:2.

49

Přihrávka Albertarriové vyvolala zmatek u branky JAR. Lloydová chtěla míček odkopnout, ale v tu chvíli byl zapískán trestný roh pro Argentinu.

49

Selhání v přechodové fázi Argentinky mrzet nemuselo, protože Bobbsová zkazila v přečíslení hned první přihrávku.

Jihoafrická republika – Argentina

2:4

konec (1:0, 1:1, 0:0, 0:3)

Zpět na online


Rozhodčí: McCleanová (TTO), Delforgeová (BEL)

Statistiky:
Sestavy
Jihoafrická republika: Lloydová - Bothaová, Isaacsová, Christieová, Louwová, Molikoeová, Zuluová, Augoustiová, Seereaneová, Mokoeanová, Bobbsová (C).
Náhradníci: Pearceová, Swartsová, Patonová, Maliová, de Waalová.
Trenér: Giles Bonnet

Argentina: Cosentinová - Toccalinová, Gorzelanyová, Alonsová, Granattová, Mocciaová (C), Cairová, Trinchinettiová, Castellarová, Jankunasová, de Armasová.
Náhradníci: Raposová, Albertarriová, Valdezová, Casasová, Campoyová.
Trenér: Fernando Ferrara
Branky
15. Louwová, 29. de Waalová - 17., 49. a 52. Gorzelanyová, 53. Jankunasová
Zelené karty
59. Bothaová - 20. Cairová, 18. Valdezová