Menu

Další

Olympijské hry - Střelba

Trap – muži

konec

29.07.2024, 09:30 • Kvalifikace • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

První fáze kvalifikace trapu je u konce. Odstřílely se tři kola, celkem tedy 75 holubů. Zítra se dostřílí dalších 50. Žádný z trapistů nedokázal sestřelit všech 75 terčů. Nejlépe na tom byli Švéd Rickard Levis-Andersson se 74 sestřelenými holuby a Australan James Willet, který zaznamenal stejné množství. Chorvat Cernogoraz, Maročan Haffari, Dominikánec Lorenzo, Ital Pellielo, Číňani Jü a Čchi, Brit Hales a Turek Oguzhan zvládli sestřelit 73 terčů. Slovák Marian Koačócy udělal celkem pět chyb, Čech Jiří Lipták, vítěz trapu z Tokia, bohužel udělal chyb šest, a naději na postup už nemá. (14:24:39)

Dnešní část kvalifikace mužského trapu je u konce.
Dalších pět střelců zatím má na kontě dvě chyby. Konkrétně Giovanni Cernogoraz, Driss Haffari, Giovanni Pellielo, Nathan Hales, a Oguzhan Tuzun.
Jiří Lipták má také dostříleno třetí kolo. Minul nakonec jeden terč, dohromady už tedy šest a je až na 27. pozici z 30.
Turek Oguzhan Tuzun dvakrát zaváhal! Ulítly mu dva terče a tak se dost propadl. Zpět na koně se naopak dostal Levin-Andersson, který trefil dvacet pět terčů, a James Willett se stejným skóre, kteří tak zatím jako jediní dva mají 74 z 75 terčů.
Co se týče Jiřího Liptáka, ten zatím nastřílel dvanáct terčů ze dvanácti, ovšem stále je hodně dole.
Pokračujeme třetím kolem. V něm zatím všichni dosavadní lídři střílejí bez chyby.
Pětadvacet terčů dokázal ve druhém kole sestřelit Almudhaf z Kuvajtu, Brol Cardenas z Guatemaly, Fernandez ze Španělska, Robinson z Nového Zélandu, Cernogoraz z Chorvatska, Haffari z Maroka, Al Khatri z Ománu, Lorenzo z Dominikánské republiky, Yang s Čínské Tchaj-peje, a Tondaiman z Indie.
Švéd Rickard Levin-Anderson už také není stoprocentní, ve druhém kole jednou minul, stejně jako Australa Willett a Brit Hales.
Ogurzhan Tozun z Turecka má dostříleno i ve druhé sérii, kde se opět ani jednou nemýlil. Fantastická práce Turka, který je zatím jediný, kdo dokázal sestřelit v obou sériích všechny terče.
Slovák Martin Kovačócy se posunul trochu nahoru. V druhém kole zatím nechyboval, jenže už v tom prvním minul čtyři terče.
A další dvě chyby pro Jiřího Liptáka. Tak to už je bohužel konec. Český střelec a olympijský vítěz z loňska se propadl s 21 trefenými terči z 25 až k úplnému konci pořadí.
Bohužel jsme viděli dvě další chyby Jiřího Liptáka hned na úvodních dvou terčích druhého kola. Tak to je velká smůla.
Daří se i dalším úspěšným střelcům. Hales, Willett či právě Tuzun mají na kontě už 10 dalších sestřelených terčů.
Druhé kolo kvalifikace trapu začalo a už se střílí. Turek Tuzun, který sestřelil všech dvacet pět terčů v prvním kole už má na kontě dalších pět.
Celá první série je dostřílena. Kompletních 25 terčů nakonec zvládl Ital de Filippis, Turek Tuzun, Brit Hales, Švéd Levin-Andersson, Číňan Čchi, Australan Willet a Číňan Jü. Dalších devět střelců, včetně Jiřího Liptáka, trefilo 24 terčů.
Mezitím první část kvalifikace střílí také druhá polovina střelců. Kolik z nich ještě dosáhne na všech 25 terčů?
První položka je za námi. Nakonec jsme v ní viděli čtyři střelce s 25 body, a to konkrétně Halese, Levina-Anderssona, Tuzuna a Willetta. Jiří Lipták má na kontě 24 tref.
Pokračujeme dále, Jiří Lipták se stále drží pouze s jednou ztrátou. Aktuálně má na kontě už 22 zásahů. 23 už trefil pouze Švéd Rickard Levin-Andersson a Australan James Willett.

Trap – muži

konec

Zpět na online