Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 1. den

konec

27.07.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

Češi v akci

Češi se v průběhu prvního dne ukázali v rozdílném světle. Zazářili cyklista Mathias Vacek, který zajel výbornou časovku a jen půl sekundy ho dělilo od top 10, a Barbora Seemanová, jež v dopolední rozplavbě vylepšila osobní rekord na 100 m motýlek a ve večerním semifinále dohmátla v součtu taktéž na 11. místě. Sympaticky vstoupili do své soutěže také badmintonisté Ondřej Král s Adamem Mendrekem ve čtyřhře, ačkoliv na favority skupiny nestačili. Nadějné jízdy ukázala v kvalifikaci vodního slalomu i kajakářka Antonie Galušková a Lenka Lukšová s Annou Šantrůčkovou na dvojskifu.

Avšak vůbec se nedařilo střelcům, vzhledem ke svým možnostem nemůžou být zrovna spokojeni ani jezdci v soutěži všestrannosti, slalomář Lukáš Rohan také umí zajet výrazně lépe než v dnešní kvalifikaci.

Tenisté se pak vzhledem k počasí do hry vůbec nedostali.

22:53

Badminton

První zápas v základní skupině B čtyřhry mužů mají za sebou Ondřej Král s Adamem Mendrekem. Čtvrté nasazené korejské dvojice Kang Min-hjuk, So Sung-čä se nezalekli a bojovali statečně, z pozice naprostého outsidera se hlavně ve druhém setu drželi skvěle, ale nakonec podle očekávání prohráli 0:2 na sety. Je to však příslib, že by se proti některému ze zbylých párů mohli prosadit a získat nějaké vítězství, což by byl pro poslední kvalifikovaný pár do soutěže velký úspěch.

Čtyřhra mužů, skupina B:
Kang Min-hjuk, So Sung-čä (KOR, 4) – Ondřej Král, Adam Mendek (CZE) 21:12, 21:17
Supak Jomkoh, Kittinupong Kedren (THA) – Christo Popov, Toma Junior Popov (FRA) 21:14, 21:19

20:42

Plavání

Barbora Seemanová sice bojovala, ale další osobní rekord už v semifinále motýlkářské stovky nepřidala. Časem 57,64 s doplavala ve druhém semifinále na 6. místě, celkově končí na 11. pozici, což přesně odpovídá tabulkám nejlepších letošních časů, takže nespokojená nebude. Nedělní finále poplavou Američanky Gretchen Walshová a Torri Huskeová, Číňanka Čang Jü-fej, Němka Angelina Köhlerová, Kanaďanka Margaret Mac Neilová, Australanka Emma McKeonová, Japonka Mizuki Hiraiová a Švédka Louise Hanssonová. Všechny plavaly pod 57 sekund, to je zatím mimo možnosti české plavkyně.

20:24

Plavání

Blíží se večerní plavecký blok plný semifinálových a finálových závodů. Celý ho otevře semifinále 100 m motýlek žen s Barborou Seemanovou ve druhé dráze druhé skupiny.

19:15

Vodní slalom

Australanka Jessica Foxová ve druhém kvalifikačním kole kajakářek potvrdila skvělou formu a jasně řekla, že chce pátou olympijskou medaili, ideálně druhou zlatou. Semifinále bude uzavírat. Velmi dobré výkony předvedly i Polka Klaudia Zwolinská, domácí Camille Prigentová, Američanka Evy Leibfarthová, Antonie Galušková i Němka Ricarda Funková. První desítka, včetně Slovenky Elišky Mintálové, je na podobné úrovni a v semifinále budou o postupu rozhodovat detaily a chyby.

18:36

Závěr druhé kvalifikační jízdy Antonie Galuškové

18:36

Vodní slalom
Antonie Galušková se ve druhém kole kvalifikace dokázala zlepšit o další 2 sekundy a znovu se ujala vedení v celkovém hodnocení. Před několika sekundami ji dokázala předjet Američanka Evy Leibfarthová, která na pohled nejela tak elegantně, ale bylo to nesmírně rychlé. Každopádně česká závodnice má jistotu, že bude v semifinále startovat mezi posledními a po dojezdu do cíle už možná bude hned vědět, jak na tom s postupem do finále je.

18:32

Jezdectví

První díl soutěže všestrannosti, drezura, je u konce a nejlepší výchozí pozici do dalších dvou částí, cross-country běhu a parkuru, má Britka Laura Collettová s koněm London 52, má na kontě 17,50 trestného bodu. Těsně za ní je velký favorit z Německa Michael Jung s Chipmunkem FRH, má navíc pouhé 3 desetiny trestného bodu. O třetí pozici se s rovnými 22 trestnými body dělí Australan Christopher Burton s Shadow Manem a Číňan Alex Chua Tchien s Jilsonne van Bareelhofem, jen o desetinu bodu za nimi je Švýcar Felix Vogg s koněm Dao de L'Ocean. Odstupy jsou velmi malé a další průběh bude velmi zajímavý.

Miloslav Příhoda s valachem Ferreolem Latem je po první části na 45. místě s 35,70 trestného bodu, Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke je po nepovedeném představení suverénně poslední klasifikovaný s rovnými 53 trestnými body.

V týmové soutěži to mají nejlépe rozjeté Britové, jejich trojice má v součtu 66,70 trestného bodu, druzí jsou Němci s 74,10 trestného bodu a třetí domácí Francouzi, mají 81,20 trestného bodu.

18:25

Vodní slalom

Již na začátku druhého kola je jisté, že Antonie Galušková i Slovenka Eliška Mintálová postupují do 22členného semifinále. Velmi dobrou formu v první kvalifikační jízdě ukázaly i fenomenální Australanka Jessica Foxová a domácí naděje Camille Pringetová, která na velkou světovou medaili v klasickém individuálním závodě stále čeká, má jednu pouze z kajak krosu.

18:20

Vodní slalom

Lukáš Rohan v kvalifikaci kanoistů nijak nezářil, ve druhé jízdě se nezlepšil, ale do semifinále postupuje z 12. místa a budeme doufat, že mu další jízda vyjde podstatně lépe. O jednu pozici před ním se umístil Slovák Matej Benuš. Kvalifikaci vyhrál domácí Nicolas Gestin, který předvedl dvě fantastické jízdy, neměl vůbec žádnou konkurenci a zajistil si tak, že v semifinále pojede jako poslední.

18:00

Triumfální příjezd Remca Evenepoela pro zlato z časovky

18:00

Silniční cyklistika

Belgičan Remco Evenepoel po jedné vítězné časovce na letošní Tour de France v roli úřadujícího mistra světa vyhrává v časovce stylem start-cíl i olympijské zlato! Od začátku si vypracovával mírný náskok na své největší soupeře a dokázal ho v závěru uhájit. Druhý Ital Filippo Ganna, dvojnásobní mistr světa v časovce a držitel světového rekordu v hodinovce, za ním zaostal o 15 sekund, a to je ještě hodně rád, jelikož v jednom místě trati jen zázrakem zůstal v sedle a neupadl, velký belgický den pak korunuje třetí Wout van Aert. Za ním o 2 sekundy skončil teprve 20letý Brit Josh Tarling, který o bronzovou medaili přišel nucenou výměnou kola.

Mathias Vacek podal skvělý výkon a jen o půl sekundy mu unikla pozice v top 10! Zapisuje tak zatím nejlepší český výsledek na hrách.

Podrobnější informace si můžete přečíst v tomto přenosu.

17:24

Mathias Vacek si právě dojíždí pro průběžné vedení a parádní celkový výsledek v časovce mužů

17:24

Silniční cyklistika

Mathias Vacek právě dorazil do cíle časovky mužů dlouhé 32,4 km a usazuje se časem 37:55,62 min v průběžném vedení, kde vydrží hodně dlouho! V konečném pořadí bude zcela jistě v top 15!

17:12

Silniční cyklistika

Skvělou časovku zatím na mokrých pařížských silnicích předvádí Mathias Vacek! Po průjezdu poloviny startovního pole mezičasem po 22 kilometrech stále vede a má nakročeno k velmi dobrému umístění!

16:49

Vodní slalom

Ještě lépe než Antonie Galušková zajela první kvalifikační kolo velká slovenská medailová naděje Eliška Mintálová. Byla rychlejší o 75 setin sekundy a ujala se vedení. Na druhé místo se ještě dokázala vmáčknout Monica Doriaová Vilarrublaová z Andorry, Galušková je třetí. Vzhledem ke startovním číslům je velmi pravděpodobné, že tato trojice do druhé kvalifikační jízdy nebude muset nastoupit.

16:30

Vodní slalom

Skvělou jízdu předvedla kajakářka Antonie Galušková v prvním kole kvalifikace! Technicky brilantní, rychlou, čistou a výsledný čas 96,42 s ji i po odjetí 12 z 20 závodnic drží na čele! Je velmi pravděpodobné, že do druhého kola vůbec nebude muset nastoupit a ušetří nějaké síly na další boje.

16:20

Jezdectví

Miloslav Příhoda s valachem Ferreolem Latem předvedl výrazně lepší drezuru než Miroslav Trunda. Byla ohodnocena 35,70 trestného bodu a tato česká dvojice se řadí na průběžné 30. místo. Miroslav Trunda je po odjetí 49 soutěžících stále poslední v hodnocení první části soutěže všestrannosti.

Silniční cyklistika

Časovka žen

1. Grace Brownová (AUS) 39:38,24 min
2. Anna Hendersonová (GBR) +1:31,59
3. Chloe Dygertová (USA) +1:32,46
4. Juliette Labousová (FRA) +1:41,66
5. Demi Volleringová (NED) +1:51,56
6. Lotte Kopecká (BEL) +1:56,58
7. Kim Cadzowová (NZL) +2:07,78
8. Elisa Longová Borghiniová (ITA) +2:11,08
9. Audrey Cordonová Ragotová (FRA) +2:13,43
10. Christina Schweinbergerová (AUT) +2:13,78
...
28. Julia Kopecký (CZE) +5:15,51

15:40

Vodní slalom

Probíhá také kvalifikace kanoistů ve vodním slalomu, do semifinále postupuje 16 z 20 účastníků po započítání nejlepších časů z obou kvalifkačních jízd. Lukáš Rohan sice první jízdu nezajel čistě, 2 trestné sekundy přibral dotekem v sedmé bráně, ale čas 95,63 s ho zatím řadí na bezpečné 9. místo. Slovák Matej Benuš měl šťouch v desáté bráně a časem 100,28 s je po 18 jízdách prvního kola kvalifikace na 13. pozici a nic jistého zdaleka nemá.

15:33

Silniční cyklistika

Julia Kopecký je v cíli časovky. Trať dlouhou 32,4 km absolvovala v čase 44:53,75 min a pravděpodobně za sebou nechá pouhé 4 soupeřky z 35členného startovního pole.

14:30

Silniční cyklistika

Na pořádně mokrých pařížských silnicích startuje časovka žen. Vzhledem k podmínkám si musí všechny závodnice dávat velký pozor. Julia Kopecký startuje jako šestá v pořadí již za malý okamžik.

12:47

Střelba

Dlužím vám informaci z kvalifikace vzduchové pistole mužů. Matěj Rampula potvrdil, že se pro něj jedná o doplňkovou zbraň a o postup do finále nebojoval, zaostal za ním s nástřelem 571 bodů z 600 možných o 6 bodů a obsadil 23. místo z 33 účastníků. Kvalifikaci vyhrál nástřelem 584 bodů Srb Damir Mikec o 3 body před Italem Federicem Nilem Maldinim. 8členné finále se střílí v neděli.

12:28

Poslední postupové metry českého ženského dvojskifu

12:28

Veslování

Výborná zpráva z veslařského kanálu! Lenka Lukšová s Annou Šantrůčkovou na dvojskifu výborně zvládly svoji rozjížďku, v poklidu si pohlídaly druhé místo a postupují přímo do semifinále, vyhnou se tak zítřejším opravám! Postupují celkově sedmým časem.

11:45

Jezdectví

Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke bohužel vstoupil do soutěže všestrannosti hodně špatně. Měl v průběhu úvodní drezury velké problémy, chvílemi se mu vůbec nedařilo dostat klisnu pod patřičnou kontrolu a absolvovat povinné cviky. Ze 20 jezdců, co zatím mají drezuru za sebou, je úplně poslední se ziskem 53,00 trestných bodů a má už nyní prakticky jistotu, že na druhé kolo závěrečného parkuru může zapomenout.

11:15

Barbora Seemanová v první dráze překonává vlastní český rekord na 100 m motýlek a postupuje do semifinále

11:15

Plavání

Barbora Seemanová sice doplavala v poslední rozplavbě na 4. místě, ale v součtu všech časů se v novém osobním rekordu 57,50 s umístila na 9. pozici a zcela bezpečně postupuje do semifinále motýlkářské stovky! To se plave ještě dnes večer a Barbora má slušnou naději i na postup do finále. Avizovala však, že pokud by se jí to povedlo, do finále už nenastoupí, aby šetřila síly na svoji hlavní trať, 200 m volný způsob.

V rozplavbách byla nejrychlejší Číňanka Čang Jü-fej v čase 56,50 s, poslední postupový čas pak je 57,90 s.

11:03

Plavání

Startuje plavecký program her, jako úplně první se do vody vrhnou motýlkářky na stometrové trati. Barbora Seemanová poplave v závěrečné čtvrté rozplavbě a do večerního semifinále pro 16 nejlepších by podle papírových předpokladů měla postoupit.

9:58

Jezdectví

Probíhá už také první část jezdecké soutěže všestrannosti, drezura. Čeští jezdci přijdou na řadu až později, Miroslav Trunda po půl dvanácté, Miloslav Příhoda až po čtvrté hodině odpoledne.

9:32

Střelba

Kvalifikace smíšených družstev ve střelbě ze vzduchové pušky již skončila a jsou známé dvojice do bojů o úplně první medailovou sadu celých pařížských her. O zlato si to rozdají Číňané Chuang Jü-tching, Šeng Li-chao a Korejci Kum Či-hjon, Pak Ha-čun, kteří jako jediní udrželi střelecký průměr přes 10,500 na ránu. Číňané nastříleli 632,2 bodu, Korejci 631,4 bodu. O bronz budou střílet Alexandra Leová a Islam Satpajev z Kazachstánu (630,8 bodu) proti nakonec německému páru Anna Janssenová, Maximilian Ulbrich, kteří se na poslední chvíli o jedinou desetinu bodu (celkem 629,7 bodu) protáhli před norskou dvojici Duestadová, Hegg.

Veronika Blažíčková s Jiřím Přívratským neuspěli. V pro oba doplňkové disciplíně se jim nedařilo a dosáhli celkového součtu 623,6 bodu a obsadili až 24. místo z 28 účastníků.

9:09

Střelba

Bohužel to na nějaký velký český výsledek v kvalifikaci smíšených týmů ve vzduchové pušce nevypadá. Veronika Blažíčková s Jiřím Přívratským mají odstřílenou třetinu položek a s průměrem 10,360 bodu na ránu jsou až na 23. místě z 28 dvojic. Nejlépe si zatím vede čínská dvojice Chan, Tu před Korejci Kum, Pak.
Češi v akci

Hned úvodní den soutěží může přinést české výpravě medaili, ale ta by byla hodně překvapivá, kdyby se povedla. Do svých soutěží v průběhu soboty vstoupí dost českých zástupců s různými ambicemi. Kdo a s jakými?

Jako uplně první to bude právě ona malá medailová naděje v podobě smíšeného týmu Veronika Blažíčková, Jiří Přívratský v kvalifikaci smíšených družstev ve střelbě ze vzduchové pušky. Pokud by uspěli a dostali se mezi 4 nejlepších dvojice, ještě v průběhu dopoledne budou střílet konkrétní medailový zápas. Dopoledne také proběhne kvalifikace vzduchové pistole mužů, kde by byl postup Matěje Rampuly do finále velkým překvapením.

Těsně po 11. hodině se poprvé vnoří do vln pařížského bazénu v zavodním módu Barbora Seemanová na jedné ze svých doplňkových tratí, konkrétně 100 m motýlek, kde by podle papírových předpokladů měla postoupit do večerního semifinále.

Před polednem pak ve Versailles vstoupí do jezdecké soutěže všestrannosti první ze dvou Čechů, Miroslav Trunda s koněm Shutterfly, odpoledne ho bude následovat i Miloslav Příhoda s koněm Ferreolus. Úvodní disciplínou všestrannosti je drezura, ale hlavní českou ambicí je celou soutěž úspěšně dokončit.

V poledne se rozběhne ostře sledovaný tenisový turnaj a v jeho první den se představí čtyři čeští zástupci. Hned v poledne otevře dění na kurtu č. 9 Karolína Muchová soubojem s 16. nasazenou Kanaďankou Leylah Fernandezovou. Ať dopadne jakkoliv, po krátkém odpočinku ji bude čekat i čtyřhra s Lindou Noskovou a soutěžní premiéra této narychlo sestavené dvojice bude proti páru z týmu neutrálních sportovců Jekatěrina Alexandrovová, Jelena Vesninová. Tomáš Macháč bude v duelu s Číňanem Čang Č'-čen favoritem, stejně tak i velká česká medailová naděje, deblový pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková v utkání s Argentinkami Marií Lourdes Carleovou a Nadiou Podoroskou.

Taktéž v poledne absolvují svoji rozjížďku na dvojskifu Lenka Lukšová s Annou Šantrůčkovou a měly by v poklidu postoupit do další fáze. Přímo do semifinále to nejspíš nebude, pravděpodobně do oprav.

Odpoledne se také budou rozdělovat první cyklistické medaile, ty však budou mimo dosah českých časovkářů. Julia Kopecký i Mathias Vacek budou považovat za velký úspěch umístění v první polovině konečného pořadí.

Z tohoto hlediska budou pro české barvy mnohem zajímavější kvalifikační boje kanoisty Lukáše Rohana a kajakářky Antonie Galuškové ve vodním slalomu. Postup do semifinále by měl být naprostou povinností.

Až pozdě večer pak vstoupí do turnaje první Češi v badmintonu. Ondřej Král s Adamem Mendrekem jsou ve své základní skupině v roli outsidera a proti 4. nasazeným Korejcům Kang Min-hjukovi a So Sung-jäovi by byl uhraný set fantastickým úspěchem.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 1. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program 1. dne soutěží
Badminton
8:30, 14:00 a 19:30 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny, Ondřej Král, Adam Mendrek nejdříve ve 22:00)

Basketbal
11:00 Austrálie–Španělsko (muži, skupina A)
13:30 Německo–Japonsko (muži, skupina B)
17:15 Francie–Brazílie (muži, skupina B)
21:00 Řecko–Kanada (muži, skupina A)

Box
15:30 a 20:00 ženy do 54 kg (1. kolo)
16:18 a 20:48 ženy do 60 kg (1. kolo)
17:06 a 21:36 muži do 63,5 kg (1. kolo)
17:38 a 22:08 muži do 80 kg (1. kolo)

Fotbal
15:00 Dominikánská republika – Španělsko (muži, skupina C)
15:00 Argentina – Irák (muži, skupina B)
17:00 Uzbekistán – Egypt (muži, skupina C)
17:00 Ukrajina – Maroko (muži, skupina B)
19:00 Nový Zéland – USA (muži, skupina A)
19:00 Izrael – Paraguay (muži, skupina D)
21:00 Japonsko – Mali (muži, skupina D)
21:00 Francie – Guinea (muži, skupina A)

Házená
9:00 Španělsko–Slovinsko (muži, skupina A)
11:00 Maďarsko–Egypt (muži, skupina B)
14:00 Chorvatsko–Japonsko (muži, skupina A)
16:00 Norsko–Argentina (muži, skupina B)
19:00 Německo–Švédsko (muži, skupina A)
21:00 Dánsko–Francie (muži, skupina B)

Jezdectví
9:30 military (drezura, Miroslav Trunda přibližně v 11:33, Miloslav Příhoda cca v 16:06)

Judo
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 ženy do 48 kg (jednotlivá kola)
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 muži do 60 kg (jednotlivá kola)
17:18 ženy do 48 kg (o 3. místo)
17:38 ženy do 48 kg (finále)
17:49 muži do 60 kg (o 3. místo)
18:09 muži do 60 kg (finále)

Plavání
11:00 100 m motýlek žen (rozplavby, Barbora Seemanová)
11:12 400 m volný způsob žen (rozplavby)
11:30 100 m prsa mužů (rozplavby)
11:45 400 m volný způsob mužů (rozplavby)
12:15 4×100 m volný způsob žen (rozplavby)
12:26 4×100 m volný způsob mužů (rozplavby)
20:30 100 m motýlek žen (semifinále)
20:42 400 m volný způsob mužů (finále)
20:52 400 m volný způsob žen (finále)
21:12 100 m prsa mužů (semifinále)
21:34 4×100 m volný způsob žen (finále)
21:44 4×100 m volný způsob žen (finále)

Plážový volejbal
14:00–23:00 základní skupiny žen i mužů

Pozemní hokej
10:00 Velká Británie – Španělsko (muži, skupina A)
10:30 Belgie – Irsko (muži, skupina B)
12:45 Nizozemsko – Jižní Afrika (muži, skupina A)
13:15 Austrálie – Argentina (muži, skupina B)
17:00 Německo – Francie (muži, skupina A)
17:30 Indie – Nový Zéland (muži, skupina B)
19:45 Argentina – USA (ženy, skupina B)
20:15 Nizozemsko – Francie (ženy, skupina A)

Ragby (7 hráčů)
14:30 Nový Zéland – Argentina (muži, o 5.–8. místo)
15:00 Irsko – USA (muži, o 5.–8. místo)
15:30 Jižní Afrika – Francie (muži, semifinále)
16:00 Fidži – Austrálie (muži, semifinále)
16:30 Japonsko – Uruguay (muži, o 11. místo)
17:00 Samoa – Keňa (muži, o 9. místo)
18:00 muži, o 7. místo
18:30 muži, o 5. místo
19:00 muži, o 3. místo
19:45 muži, finále

Silniční cyklistika
14:30 časovka žen (Julia Kopecký start v 14:37:30)
16:32 časovka mužů (Mathias Vacek start v 16:45:30)

Skateboarding
street mužů (kvalifikace) – odloženo na pondělí 29. 7.
street mužů (finále) – odloženo na pondělí 29. 7.

Skoky do vody
11:00 synchronizované 3m prkno žen (finále)

Sportovní gymnastika
11:00–20:00 kvalifikace mužů

Stolní tenis
15:00 dvouhra mužů i žen (předkolo)
16:30 smíšená čtyřhra (osmifinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)

Střelba
9:00 vzduchová puška smíšených družstev (kvalifikace, Veronika Blažíčková, Jiří Přívratský)
10:30 vzduchová puška smíšených družstev (o 3. místo)
10:30 vzduchová pistole mužů (kvalifikace, Matěj Rampula)
11:00 vzduchová puška smíšených družstev (finále)
12:00 vzduchová pistole žen (kvalifikace)

Surfing
19:00 muži (1. kolo)
23:48 ženy (1. kolo)

Šerm
10:00, 10:50, 14:10, 15:00 a 19:00 kord žen (jednotlivá kola)
10:25, 12:30, 15:00, 16:15 a 19:50 šavle mužů (jednotlivá kola)
20:40 kord žen (o 3. místo)
21:05 šavle mužů (o 3. místo)
21:30 kord žen (finále)
21:55 šavle mužů (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (1. kolo, Karolína Muchová 1. zápas na kurtu č. 9)
12:00 dvouhra mužů (1. kolo, Tomáš Macháč 3. zápas na kurtu č. 8)
12:00 čtyřhra žen (1. kolo, Karolína Muchová, Linda Nosková 3. zápas na kurtu č. 12, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková 3. zápas na kurtu č. 13)
12:00 čtyřhra mužů (1. kolo)
19:00 dvouhra žen (1. kolo)

Veslování
9:00 skif mužů (rozjížďky)
10:12 skif žen (rozjížďky)
11:30 dvojskif mužů (rozjížďky)
12:00 dvojskif žen (rozjížďky, Lenka Lukšová, Anna Šantrůčková)
12:30 párová čtyřka mužů (rozjížďky)
12:50 párová čtyřka žen (rozjížďky)

Vodní pólo
14:00 Nizozemsko–Maďarsko (ženy, skupina A)
15:35 Řecko–USA (ženy, skupina B)
18:30 Španělsko–Francie (ženy, skupina B)
20:05 Austrálie–Čína (ženy, skupina A)

Vodní slalom
15:00 a 17:10 C1 mužů (kvalifikace, Lukáš Rohan v 15:30 a 17:40)
15:50 a 18:00 K1 žen (kvalifikace, Antonie Galušková v 16:20 a 18:30)

Volejbal
9:00 Japonsko–Německo (muži, skupina C)
13:00 Itálie–Brazílie (muži, skupina B)
17:00 Polsko–Egypt (muži, skupina B)
21:00 USA–Argentina (muži, skupina C)