Menu

Další

Olympijské hry - Ragby (muži)

O umístění a finále

Vítězové: Francie

konec

27.07.2024, 14:30 • Stade de France, Paříž • O medaile • Štěpán Navrátil (@stepan_navratil)

Pro dnešek to bude ze sedmičkového ragby vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera! (20:29:05)
Konečné pořadí:
1. Francie
2. Fidži
3. Jihoafrická republika
4. Austrálie
5. Nový Zéland
6. Irsko
7. Argentina
8. USA
9. Keňa
10. Samoa
11. Uruguay
12. Japonsko

Domácí tým porazil neporazitelné Fidži a zlaté medaile tak zůstávají ve Francii!

finále – Francie vs. Fidži 28:7 (7:7)

Francouzi jsou olympijští vítězové! Ve finále sedmičkového ragby přehráli po otočce Fidži a užívají si oslavy na Stade de France.

Josefa Talacolo hned ve druhé minutě položil pětku, následnou konverzi proměnil Iowane Teba a Fidži vedlo 7:0. Ještě do konce poločasu ale za domácí výběr vyrovnali Jefferson-Lee Joseph a Rayan Rebbadj.

Až druhý poločas rozhodl o tom, že se zlatý sen Francouzům splní. Jednadvacet sekund stačilo Aaronu Grandidierovi Nkanangovi k položení pětky, kterou potvrdil konverzí Paulin Riva. Další dvě pětky Antoina Duponta i s proměněnou konverzí už definitivně potvrdili, že zlato ze sedmičkového ragbyového turnaji na olympiádě zůstaně ve Francii.
Nyní už přichází zlatý hřeb ragbyového večera, o který se postarají domácí Francouzi a hráči z Fidži. V 19:45 začínáme.

Bronzové olympijské medaile poputují do Jihoafrické republiky

o bronz – Jihoafrická republika vs. Austrálie 26:19 (5:7)

Jeden z nejnapínavějších duelů olympijského ragbyového turnaje nabídl vyrovnanou partii, v níž Jihoafričané rozhodli o zisku bronzu až v samotném závěru utkání!

Pětka Nathana Lawsona a konverze Dietricha Roacheho poslala Nový Zéland do vedení, jenže ještě do poločasu dokázala Jihoafrická republika zásluhou pětky Selvyna Davidse alespoň snížit.

Zain Davids s Tristanem Leydsem začali budovat vedení Jihoafričanů, když po dvou pětkách proměnili i následnou konverzi, ale do konce to bylo ještě pořádné drama. Corey Toole a Dietrich Roache snížili manko na pět bodů a Henry Paterson vyrovnal. Dietrich Roache mohl rozhodnout, ale necelých dvacet sekund před koncem základní hrací doby netrefil konverzi. Jihoafričané ale dokázali soupeře držet na uzdě a v posledním možném útoku rozhodli o zisku bronzových medailí. Shaun Williams položil pětku v čase 14:57 a po konverzi Siviweho Soyizwapiho bylo už o vítězi jasno.

Nový Zéland otočil zápas s Irskem a bere nakonec páté místo

o 5. místo – Nový Zéland vs. Irsko 17:7 (5:7)

Nový Zéland otočil nepříznivý průběh s Irskem a na olympiádě končí pátý.

Leroy Carter sice poslal pětkou Nový Zéland do vedení, jenže ještě v první půli dokázali Irové až v deváté minutě otočit. Chay Mullins dokázal pětkou vyrovnat, a pak potvrdil obrat konverzí Mark Roche.

Druhá část duelu ale patřila Novozélanďanům. Sice netrefili ani druhou konverzi, ale po pětce Bradyho Rushe přeci jen šli do vedení. O deifinitivní výhře rozhodl Moses Leo, jehož pětku potvrdil i z následného kopu Andrew Knewstubb.

Po výhře 17:7 Novozélanďané berou páté místo, mohou to však se svými medailovými ambicemi považovat za neúspěch. Irové končí šestí.

Argentina rozdrtila USA a končí sedmá

o 7. místo – Argentina vs. USA 19:0 (7:0)

Argentinci jasně přejeli Spojené státy a na olympiádě berou 7. příčku.

Až na samotném konci první půle položil první pětku Matias Osadczuk, po němž proměnil konverzi Tobias Wade a zvýšil na 7:0.

Hned po minutě hry se ve druhém poločasu osvědčila stejná dvojice i podruhé a upravila stav utkání na 14:0. Po pětce Rodriga Isgra už bylo jasné, že konečné 7. místo na olympiádě putuje do Argentiny.
Po konci zápasu Samoy s Keňou následuje volný blok. Až od 18 hodin se rozjedou zbylé čtyři zápasy, přičemž souboj o bronz odstartuje v 19:00 a Francie si to rozdá s Fidži ve finále od 19:45.
o 9. místo – Samoa vs. Keňa 5:10 (0:5)

Keňa zvládla těsný duel se Samoou a bere 9. místo na olympiádě.

Hned po necelých třech minutách hry se Keňané dostali do vedení zásluhou Johna Okeya. Antony Mboya sice neproměnil konverzi, i tak ale africký celek odcházel do kabin spokojenější.

Po padesáti sekundách druhého dějství se minulost opakovala ještě jednou, John Okeyo položil pětku, ale Antony Mboya znovu minul konverzi. Samoa dokázala pouze snížit, když se prosadil Motu Opetai, to bylo však z její strany vše, a tak bere na olympiádě konečné desáté místo, zatímco Keňané jsou devátí.
o 11. místo – Japonsko vs. Uruguay 10:21 (5:21)

Japonci nedokázali smazat velké manko na Uruguay a končí poslední.

Už po necelých čtyřech minutách hry vedla Uruguay bleskově 21:0. Dvakrát položil pětku Juan Gonzalez a jednou také Mateo Vinals, Juan Manuel Tafernaberry přitom proměnil všechny konverze. Zareagoval až Kippei Ishida, jenž snížil na 5:21.

Ve druhé půli se jako jediný do statistik zapsal Shotaro Tsuoka, Japonci ale nedokázali proměnit ani druhou konverzi, a tak nakonec padli v duelu o 11. místo 10:21 a na turnaji končí dvanáctí.

Aktualizace programu:

19:00 – o bronz – Jihoafrická republika vs. Austrálie
19:45 – finále – Francie vs. Fidži

Fidži přejelo Austrálii a zahraje si o zlato s domácí Francií

semifinále – Fidži vs. Austrálie 31:7 (7:7)

Fidžané se po pomalejším rozjezdu vyhecovali ke skvělému výkonu a postupují do finále olympijských her.

Po pěti minutách hry otevřel skóre Ben Dowling, po jehož pětce proměnil konverzi Dietrich Roache. V samotném závěru úvodní půle se však prosadil také Joji Nasova a Iowane Teba kopem vyrovnal na 7:7.

Druhý poločas rozehrálo Fidži ve velkém stylu a hned v první minutě položil pětku Iosefo Baleiwairiki. Iowane Teba zvládl proměnit konverzi i podruhé a po chvíli se o další pětku zasloužil Kaminieli Rasaku. Waisea Nacuqu zvládl konverzi a Terio Tamani Veilawa navíc přidal i trefený trestný kop. Definitivní tečku za postupem Fidži do finále napsali pětkou Selestino Ravutaumada a konverzí Waisea Nacuqu.

Francie i díky tomuto skvělému signálu postupuje do finále

semifinále – Jihoafrická republika vs. Francie 5:19 (0:0)

Francouzi otočili nepříznivý vývoj a na domácí olympiádě si zahrají o zlato.

V úvodním poločase se oba celky soustředily především na obranu, aby nemusely dotahovat manko. Nakonec se tak po sedmi minutách hrálo nerozhodně 0:0.

Tristan Leyds poslal po dvou minutách druhé půle Jihoafrickou republiku do vedení, když položil pětku, ale nezvládl proměnit následný kop. To se však povedlo Rayanu Rebbadjovi a rázem Francie vedla, navíc Rebbadj přidal dalších sedm bodů a Jordan Sepho třetí pětkou potvrdil, že si Francouzi v turnaji sedmičkového ragby mužů zahrají o zlato.

O umístění a finále

Vítězové: Francie

konec

Zpět na online


Statistiky:
Výsledky zápasů:
o 5. až 8. místo – Nový Zéland vs. Argentina 17:12p (7:7, 12:12)
o 5. až 8. místo – Irsko vs. USA 17:14 (7:7)
semifinále – Jihoafrická republika vs. Francie 5:19 (0:0)
semifinále – Fidži vs. Austrálie 31:7 (7:7)
o 11. místo – Japonsko vs. Uruguay 10:21 (5:21)
o 9. místo – Samoa vs. Keňa 5:10 (0:5)
o 7. místo – Argentina vs. USA 19:0 (7:0)
o 5. místo – Nový Zéland vs. Irsko 17:7 (5:7)
o bronz – Jihoafrická republika vs. Austrálie 26:19 (5:7)
finále – Francie vs. Fidži 28:7 (7:7)

Konečné pořadí:
1. Francie
2. Fidži
3. Jihoafrická republika
4. Austrálie
5. Nový Zéland
6. Irsko
7. Argentina
8. USA
9. Keňa
10. Samoa
11. Uruguay
12. Japonsko