Menu

Další

Olympijské hry - Box

Odpolední program

konec

27.07.2024, 15:30 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Odpolední boxerský program skončil. Zápasy ve stejných kategoriích, opět zápasy prvního kola, se bude pokračovat ve 20:00. (17:48:51)

Program skončil.

Postup do druhého kola vybojoval s přehledem po skóre 5-0 Cristian Javier Pinales z Dominikánské republiky!
Ve druhém kole už byl Pinales dominantní a obdržel výhru od všech pěti rozhodčích. Sudí číslo dva dal Jongjohovi dokonce osmičku, tedy strhnul mu jeden bod.
První kolo vyhrál Cristian Pinales poměrem 4-1 nad Jongjohem.
Poslední duel odpoledního programu bude v kategorii do 80 kilogramů mezi Weeraponem Jongjohem z Thajska a Cristianem Javierem Pinalesem z Dominikánské republiky.

Nakonec Alkasbeh postupuje po vítězství 3-2 na body. Byl to vyrovnaný souboj, v podstatě ale rozhodlo první kolo, které měl Alkasbeh pod kontrolou. V dalších kolech to bylo těsné.
V posledním kole do sebe šli oba bijci hlava nehlava. Bude zajímavé sledovat rozhodnutí sudích. Byl tam i jeden kontroverzní moment, kdy klečícího Clancyho po zakopnutí trefil soupeř na žebra.
Druhé kolo bylo ještě vyrovnanější. Clancy na svou stranu dostal dva rozhodčí. Jenže Alkasbeh ho vyhrál 3:2 a už má de facto jisté dva body. Jistotu vítězství nemá, ale má skvěle nakročeno.
První kolo nebylo jednoznačné. Vyhrál ho ale Alkasbeh v poměru 4:1. Má tedy velmi dobře nakročeno.
Do ringu nyní míří Obada Alkasbeh a Dean Clancy. Jordánsko-irský souboj.

Radoslav Rosenov si zbytek zápasu poměrně hladce pohlídal, už tolik nesršil aktivitou, ale i tak postupuje s jasným vítězstvím 5-0.
Usmonov potřeboval v průběhu třetího kola krátké ošetření, naštěstí může pokračovat a nebude se jednat o technické KO.
Také druhé kolo si jednoznačně podmanil Bulhar Rosenov. Stačí se udržet na nohou a postoupí do další fáze olympijského turnaje.
Bulhar Rosenov byl v prvním kole nesmírně přesný. Neměl tolik úderů, ale trefoval. Usmonov naopak nedokázal pořádně prolomit kryt soupeře. Všichni rozhodčí přisoudili kolo Bulharovi.
Nyní nás čekají první mužské zápasy.

Muži do 63,5 kilogramů, 1. kolo
Bakhodur Usmonov (TJK) – Radoslav Simeonov Rosenov (BUL)
Obada Alkasbeh (JOR) – Dean Clancy (IRL)

Wu Ših-ji už nenechala ve třetím kole nikoho na pochybách, že je lepší boxerkou. Třetí kolo vyhrála a Korejku Oh Čon-dži poráží 5-0!
Druhé kolo už šlo zcela na stranu Wu Ših-ji, která má postup do druhého kola na dosah své boxerské rukavice.
Wu Ših-ji (TPE) a Oh Čon-dži (KOR), aktérky posledního souboje do 60 kilogramů, mají za sebou první kolo. Rozhodčí ho přisoudili v poměru 3-2 Tchajwance. Byl to vyrovnaný souboj.

Odpolední program

konec

Zpět na online