Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 1. den

konec

27.07.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

Šerm

Šavle mužů

1. O Sang-uk (KOR)
2. Fares Ferjani (TUN)
3. Luigi Samele (ITA)
4. Ziad Elsissy (EGY)
5. Matyas Szabo (GER)
6. Mohamed Amer (EGY)
7. Šen Čchen-pcheng (CHN)
8. Fares Arfa (CAN)

22:22

Šerm

První zlaté medaile na těchto hrách se hned v úvodním dnu dočkala i Korea! Třetí nasazený O Sang-uk měl v celém turnaji skvělou formu, v semifinále totálně smetl z planže Itala Luigiho Sameleho a také ve finále měl skvělou sérii, během které utekl ze stavu 5:4 na 14:5 a bylo hotovo. Čtyřnásobný mistr světa v týmové soutěži a individuální mistr světa z roku 2019 vylepšil 5. místo z Tokia tím nejlepším možným způsobem. Senzačně druhý skončil Tunisan Fares Ferjani, který je na olympiádě potřetí a dosud byl nejlépe na 22. místě, na MS pak nejlépe 8., a získal pro svoji zemi druhou šermířskou olympijskou medaili v historii. Dá se čekat, že ho jednoznačná finálová porážka moc dlouho mrzet nebude. Bez medaile nakonec zůstala světová jednička Egypťan Ziad Elsissy, po nečekané semifinálové porážce od Ferjaniho nestačil ani v souboji o bronz na Luigiho Samelea, který tak ve 37 letech získává již čtvrtou olympijskou medaili, z toho druhou individuální, ale zlato mu stále chybí. A to i z mistrovství světa.

Šerm

Kord žen

1. Man Wai Vivian Kongová (HKG)
2. Auriane Mallová-Bretonová (FRA)
3. Eszter Muhariová (HUN)
4. Nelli Differová (EST)
5. Alberta Santucciová (ITA)
6. Jü S'-chan (CHN)
7. Vlada Charkovová (UKR)
8. Olena Kryvycká (UKR)

22:12

Šerm

Francie si na první šermířské zlato z domácích her musí počkat! Ve vyrovnaném a dramatickém finále kordu žen muselo rozhodnout po vypršení časového limitu za stavu 12:12 až prodloužení, v němž si úspěšný zásah připsala světová jednička Man Wai Vivian Kongová z Hongkongu, která tak po dvou bronzech z mistrovství světa konečně vyhrává velký světový turnaj, a to hned ten olympijský! Vůbec první světovou medaili v životě pak vybojovala stříbrná Auriane Mallová-Bretonová.

Souboj o bronz také musel do prodloužení a radovala se teprve 21letá Maďarka Eszter Muhariová, i pro ni jde o první velkou medaili v kariéře.

Plavání

4×100 m volný způsob mužů

1. USA (Alexy, Guiliano, Armstrong, Dressel) 3:09,28 min
2. Austrálie (Cartwright, Southam, Taylor, Chalmers) 3:10,35
3. Itálie (Miressi, Ceccon, Conte Bonin, Frigo) 3:10,70
4. Čína (Pchan, Ťi, Čchen, Wang) 3:11,28
5. Velká Británie (Richards, Whittle, Dean, Scott) 3:11, 61
6. Kanada (Liendo, Kisil, Knox, Acevedo) 3:12,18
7. Německo (Salchow, Miroslaw, Armbruster, Varjasi) 3:12,29
8. Maďarsko (Németh, Szabó, Jászó, Kós) 3:13,11

21:59

Plavání

Poslední sobotní plavecké finále obstaraly štafety 4×100 m mužů volný způsob a očekával se velký souboj USA, Austrálie, Číny a Itálie. A také se konal, ale pouze o druhé místo. Číňané sice vyslali svého nejlepšího kraulaře na první úsek a ujali se vedení, jenže poté ztráceli a od druhého úseku převzali vedení Američané, kteří ho až do konce nepustili, o což se zasloužil především Hunter Armstrong skvělým výkonem na třetím úseku. Čína nakonec z medailových bojů vypadla a skončila s odstupem čtvrtá, o stříbro dlouho bojující Itálie se nakonec musela sklonit před neskutečným torpédem jménem Kyle Chalmers na posledním úseku Australanů. Američané tuto štafetu ovládli na třetích hrách za sebou, Austrálie vylepšila bronz z Ria a Tokia, Italové si proti Tokiu naopak o příčku pohoršili.

Plavání

4×100 m volný způsob žen

1. Austrálie (O'Callaghanová, Jacková, McKeonová, Harrisová) 3:28,92 min OR
2. USA (Douglassová, Walshová, Huskeová, Manuelová) 3:30,20 AR
3. Čína (Jang, Čcheng, Čang, Wu) 3:30,30 AR
4. Kanada (Mac Neilová, Rucková, McIntoshová, Oleksiaková) 3:32,99
5. Švédsko (Sjöströmová, Colemanová, Juneviková, Hanssonová) 3:33,79
6. Francie (Gastaldellová, Bonnetová, Moluhová, Wattelová) 3:34,99
7. Velká Británie (Hopkinová, Okarová, Hopeová, Andersonová) 3:25,25
8. Itálie (Moriniová, Tarantinová, Curtisová, Menicucciová) 3:36,51

21:47

Plavání

Štafetu 4×100 m volný způsob žen počtvrté za sebou na olympijských hrách ovládla favorizovaná Austrálie! Vedla již od konce prvního úseku, náskok postupně navyšovala a ač se jednu chvíli zdálo, že se Čína dotahuje, její poslední kraulařka tempo přepálila a nakonec neudržela ani stříbro před finišujícími Američankami! Austrálie časem 3:28,92 min přepsala hodnotu olympijského rekordu a o necelou sekundu zaostala za vlastním rekordem světovým z loňského MS. USA i Čína pak překonaly rekordy svých kontinentů. Skvělý závod.

Plavání

400 m volný způsob žen

1. Ariarne Titmusová (AUS) 3:57,49
2. Summer McIntoshová (CAN) 3:58,37
3. Katie Ledecká (USA) 4:00,86
4. Erika Fairweatherová (NZL) 4:01,12
5. Isabel Goseová (GER) 4:02,14
6. Paige Maddenová (USA) 4:02,26
7. Maria Fernanda Costaová (BRA) 4:03,53
8. Jamie Perkinsová (AUS) 4:04,96

21:03

Souboj tří královen ovládla Ariarne Titmusová

21:03

Plavání

Jeden z očekávaných sobotních vrcholů, finále závodu na 400 m volný způsob žen, kde se střetly dvě současné královny ženského plavání Ariarne Titmusová a Katie Ledecká s královnou budoucí, Kanaďankou Summer McIntoshovou, byl sice strhující, ale nepříliš dramatický! Australanka vedla od samotného začátku a udržovala konstatní náskok na Kanaďanku, obě se pak společně stále více vzdalovaly Američance, která nakonec musela víc bojovat o udržení aspoň té bronzové medaile! Austrálie získává první zlato z těchto her a uvidíme, kolik jich ještě Ariarne Titmusová v Paříži z bazénu vyloví. Je to pro ni už třetí olympijské zlato a pátá medaile celkem. Katie Ledecká má už 11. olympijskou medaili, ale vůbec první bronzovou, pro Summer McIntosh to je první cenný kov z her v její pravděpodobně oslnivé kariéře.

20:58

Fotbal

Špionážní aféra ohledně nahrávání tréninku novozélandských fotbalistek pomocí dronu má ještě jednu dohru! FIFA totiž rozhodla v disciplinárním řízení, že týmu Kanady odebere 6 bodů! To je obrovská komplikace, obhájkyně zlata musí všechny zápasy ve skupině vyhrát a stejně jim to nemusí stačit k postupu do play-off!

Plavání

400 m volný způsob mužů

1. Lukas Märtens (GER) 3:41,78 min
2. Elijah Winnington (AUS) 3:42,21
3. Woomin Kim (KOR) 3:42,50
4. Samuel Short (AUS) 3:42,64
5. Guilherme Costa (BRA) 3:42,76 (AR)
6. Fej Li-wej (CHN) 3:44,24
7. Oliver Klemet (GER) 3:46,59
8. Aaron Shackell (USA) 3:47,00

20:52

Plavání

Prvním pařížským olympijským vítězem v plavání se stává na trati 400 m volný způsob mužů Němec Lukas Märtens! Vedl od samého začátku, rozjel to v tempu výrazně rychlejším než při stále platném světovém rekordu z doby polyuretanových plavek z roku 2009, ale v záverečné padesátce výrazně tuhnul a nakonec byl docela rád, že vedení udržel! Po stříbru a dvou bronzech z posledních tří MS vyhrává první velké zlato a hned to nejcennější! O necelou půlsekundu za ním dohmátl Australan Elijah Winnington, mistr světa z roku 2022 na této trati, souboj o bronz vyhrál Korejec Kim U-min, mistr světa z letošního roku.

20:42

Plavání

Barbora Seemanová sice bojovala, ale další osobní rekord už v semifinále motýlkářské stovky nepřidala. Časem 57,64 s doplavala ve druhém semifinále na 6. místě, celkově končí na 11. pozici, což přesně odpovídá tabulkám nejlepších letošních časů, takže nespokojená nebude. Nedělní finále poplavou Američanky Gretchen Walshová a Torri Huskeová, Číňanka Čang Jü-fej, Němka Angelina Köhlerová, Kanaďanka Margaret Mac Neilová, Australanka Emma McKeonová, Japonka Mizuki Hiraiová a Švédka Louise Hanssonová. Všechny plavaly pod 57 sekund, to je zatím mimo možnosti české plavkyně.

20:37

Plavání

Hned v prvním semifinále motýlkářské stovky padl první olympijský rekord! Postarala se o to Američanka Gretchen Walshová časem 55,38 s!

Ragby

Turnaj mužů

1. Francie
2. Fidži
3. Jižní Afrika
4. Austrálie
5. Nový Zéland
6. Irsko
7. Argentina
8. USA
9. Keňa
10. Samoa
11. Uruguay
12. Japonsko

20:10

Ragby

Francie splnila zadání svého národa a získává zlatou olympijskou medaili v sedmičkovém ragby! Ve finále sice velmi rychle prohrávala, ale poté převzala dění na hřišti do své režie a ve druhém poločase spláchla soupeře do pařížské kanalizace a na Stade de France začínají šílené oslavy! Řádil především Antoine Dupont, který položil dvě pětky, z toho jednu po v sedmičkách prakticky nevídaném protlačovaném autu.
Fidžané vůbec poprvé v historii na olympijských hrách prohrávají ragbyový zápas, takže zlatý hattrick nemají a musí se tentokrát spokojit pouze se stříbrem.

Souboj o bronz byl mnohem napínavější, ačkoliv to tak nevypadalo. Jižní Afrika ve druhém poločase otočila skóre a 3 minuty před koncem vedla už 19:7, jenže Henry Paterson 47 sekund před koncem vyrovnal a ke smůle Austrálie následně Dietrich Roache neproměnil konverzi po pětce. Zápas tak rozhodla dohrávaná akce po vypršení hrací doby a jihoafrickým hrdinou se stal Shaun Williams, který zařídil překvapivý bronz a vyrovnání největšího úspěchu z olympiády v Riu!

Finále:
Francie – Fidži 28:7 (7:7)

o 3. místo:
Jižní Afrika – Austrálie 26:19 (5:7)

Judo

Muži do 60 kg

1. Jeldos Smetov (KAZ)
2. Luka Mkheidze (FRA)
3. Rjudžu Nagajama (JPN)
3. Francisco Garrigos (ESP)
5. Salih Yildiz (TUR)
5. Giorgi Sardalašvili (GEO)
7. Yang Yung Wei (TPE)
7. Kim Won-čin (KOR)

19:47

Judo

Velké zklamání ve Francii, Luka Mkheidze olympijské zlato nezískal! Ačkoliv ve finále byl aktivnější a soupeř sbíral napomínání, minutu před koncem se jen částečně ubránil útoku technikou O-soto-gake a ve zbytku času už se k ničemu nedostal, takže po bronzu z Tokia získává doma „pouze“ stříbro! Zlato nečekaně putuje do Kazachstánu zásluhou 31letého Jeldose Smetova, který tím kompletuje svoji medailovou sbírku, má totiž stříbro z Ria a bronz z Tokia, ale v poslední době se mu příliš nedařilo a mezi adepty na medaili v Paříži rozhodně nepatřil! Bronzové medaile vybojovali aktéři kontroverzního čtvrtfinále, Japonec Rjudžu Nagajama a Španěl Francisco Garrigos, oba už mají medaile z MS, ale z olympijských her je to pro ně premiéra.

Podrobnosti si můžete přečíst v tomto přenosu.

Judo

Ženy do 48 kg

1. Nacumi Cunodaová (JPN)
2. Baasankhuu Bavudoržijová (MGL)
3. Shirine Boukliová (FRA)
3. Tara Babulfathová (SWE)
5. Laura Martinezová Abelendaová (ESP)
5. Abibu Abužakynovová (KAZ)
7. Assunta Scuttová (ITA)
7. Gabriela Narvaezová (PAR)

18:14

Judo

Zlatou olympijskou medailistkou ve váze do 48 kg se stává Japonka Nacumi Cunodaová! Ve finále dokázala nasazená čtyřka svoji mongolskou soupeřku Baasankhuu Bavudorzhiovou hodit Tomoe-nageou na waza-ari a a aktivním bojem dotáhla zápas do vítězného konce! Trojnásobná mistryně světa z let 2021-–2023 se dočkala v 31 letech i toho největšího úspěchu. Pro 24letou Mongolku jde po zlatu z letošního MS o druhou velkou medaili v životě. Bronzové medaile vybojovaly Francouzka Shirine Boukliová a překvapivě Švédka Tara Babulfathová.

Další podrobnosti si můžete přečíst v tomto přenosu.

Silniční cyklistika

Časovka mužů

1. Remco Evenepoel (BEL) 36:12,16 min
2. Filippo Ganna (ITA) +14:92
3. Wout van Aert (BEL) +25,63
4. Josh Tarling (GBR) +27,79
5. Brandon McNulty (USA) +1:04,44
6. Stefan Bissegger (SUI) +1:26,41
7. Nelson Oliveira (POR) +1:30,99
8. Stefan Küng (SUI) +1:35,51
9. Maximilian Schachmann (GER) +1:38,55
10. Mikkel Norsgaard Bjerg (DEN) +1:43,16
11. Mathias Vacek (CZE) +1:43,46

18:00

Triumfální příjezd Remca Evenepoela pro zlato z časovky

18:00

Silniční cyklistika

Belgičan Remco Evenepoel po jedné vítězné časovce na letošní Tour de France v roli úřadujícího mistra světa vyhrává v časovce stylem start-cíl i olympijské zlato! Od začátku si vypracovával mírný náskok na své největší soupeře a dokázal ho v závěru uhájit. Druhý Ital Filippo Ganna, dvojnásobní mistr světa v časovce a držitel světového rekordu v hodinovce, za ním zaostal o 15 sekund, a to je ještě hodně rád, jelikož v jednom místě trati jen zázrakem zůstal v sedle a neupadl, velký belgický den pak korunuje třetí Wout van Aert. Za ním o 2 sekundy skončil teprve 20letý Brit Josh Tarling, který o bronzovou medaili přišel nucenou výměnou kola.

Mathias Vacek podal skvělý výkon a jen o půl sekundy mu unikla pozice v top 10! Zapisuje tak zatím nejlepší český výsledek na hrách.

Podrobnější informace si můžete přečíst v tomto přenosu.

17:24

Mathias Vacek si právě dojíždí pro průběžné vedení a parádní celkový výsledek v časovce mužů

17:24

Silniční cyklistika

Mathias Vacek právě dorazil do cíle časovky mužů dlouhé 32,4 km a usazuje se časem 37:55,62 min v průběžném vedení, kde vydrží hodně dlouho! V konečném pořadí bude zcela jistě v top 15!

Silniční cyklistika

Časovka žen

1. Grace Brownová (AUS) 39:38,24 min
2. Anna Hendersonová (GBR) +1:31,59
3. Chloe Dygertová (USA) +1:32,46
4. Juliette Labousová (FRA) +1:41,66
5. Demi Volleringová (NED) +1:51,56
6. Lotte Kopecká (BEL) +1:56,58
7. Kim Cadzowová (NZL) +2:07,78
8. Elisa Longová Borghiniová (ITA) +2:11,08
9. Audrey Cordonová Ragotová (FRA) +2:13,43
10. Christina Schweinbergerová (AUT) +2:13,78
...
28. Julia Kopecký (CZE) +5:15,51

16:10

Silniční cyklistika

S mokrými pařížskými silnicemi se v ženské časovce nejlépe vypořádala Australanka Grace Brownová a po dvou stříbrech z posledních dvou mistrovství světa se konečně dočkala ve 32 letech svého prvního zlata a hned toho největšího možného! Na trati dlouhé 32,4 km vyhrála s obrovským náskokem více než minuty a půl před Britkou Annou Hendersonovou, pád v jedné pasáži dlažebních kostek odsunul až na třetí místo Američanku Chloe Dygertovou, dvojnásobnou (a úřadující) časovkářskou mistryni světa, která prohrála stříbro o necelou sekundu!

13:58

Šerm

A další obrovské překvapení v šermu, tentokrát v šavli mužů! V ní totiž už ve druhém kole nečekane končí olympijský vítěz z Londýna, Ria i Tokia Aron Szilagyi z Maďarska, takže čtvrté zlato v řadě nepřidá! V pozici nasazené šestky nestačil na Kanaďana Farese Arfu jednoznačně 8:15, přitom dosud nejlepším individuálním výsledkem Arfy v životě bylo 43. místo na MS 2018 a na olympijské hry se kvalifikoval ve 29 letech poprvé v životě jako součást kanadského týmu!

13:45

Šerm

Obrovská senzace nastala ve druhém kole kordu žen, obhájkyně zlata a nasazená trojka Sun I-wen z Číny v prodloužení nestačila na Japonku Miho Jošimurovou, která dosud mezi dospělými nikdy nebyla na velké akci v první desítce konečného pořadí! Po rozhodujícím bodu ještě vehementně protestovala u rozhodčích, ale v ničem jí to nepomohlo.

Skoky do vody

Synchronizované skoky žen z 3m prkna

1. Čchang Ja-ni, Čchen I-wen (CHN) 337,68 b.
2. Sarah Baconová, Kassidy Cooková (USA) 314,64
3. Yasmin Harperová, Scarlett Mewová Jensenová (GBR) 302,28
4. Elena Bertocchiová, Chiara Pellacaniová (ITA) 293,52
5. Maddinson Keeneyová, Anabelle Smithová (AUS) 292,20
6. Lena Hentschelová, Jette Mullerová (GER) 288,69
7. Viktorija Kesarová, Anna Pysmenská (UKR) 251,37
8. Nais Gilletová, Juliette Landiová (FRA) 240,03

13:15

Skoky do vody

Sportovní tragédií skončilo poslední 5. kolo soutěže synchronizovaných dvojic žen ve skocích z 3metrového prkna pro Australanky! Bojovaly o stříbro, ale poslední skok vůbec nezvládly a propadly se až na 5. místo. Bronzová medaile tak spadla do klína Britkám Yasmin Harperové a Scarlett Mewové Jensenové, stříbro v poklidu uhájily Američanky Sarah Baconová s Kassidy Cookovou a naprosto neohroženě si pro zlato dokákaly největší favoritky z Číny, Čchang Ja-ni a Čchen I-wen, které si to mezi sebou rozdají o zlato i v individuální soutěži.

Podrobnější informace si můžete přečíst v samostatném přenosu.

12:28

Poslední postupové metry českého ženského dvojskifu

12:28

Veslování

Výborná zpráva z veslařského kanálu! Lenka Lukšová s Annou Šantrůčkovou na dvojskifu výborně zvládly svoji rozjížďku, v poklidu si pohlídaly druhé místo a postupují přímo do semifinále, vyhnou se tak zítřejším opravám! Postupují celkově sedmým časem.

11:25

Střelba

Úplně první zlatou medaili z pařížských her získává Čína! Ve zdánlivě jasném a ke konci se dramatizujícím finále smíšených týmů ve vzduchové pušce nakonec uhájila snižující se náskok a dvojice Chuang Jü-tching, Šeng Li-chao vyhrává nad korejským párem Kum Či-hjon, Pak Ha-čun 16:12!

Pro Čínu se jedná o obhajobu zlaté medaile z Tokia, ale tam ji získali úplně jiní střelci. 19letý Šeng i teprve 17letá Chuang získávají své první zlaté olympijské medaile, Šeng už k tomu zvládl přidat v Tokiu v 16 letech individuální stříbro taktéž ve vzduchové pušce. Pro oba členy korejské dvojice se jedná u první olympijskou medaili při vůbec prvním životním startu pod pěti kruhy.

11:15

Barbora Seemanová v první dráze překonává vlastní český rekord na 100 m motýlek a postupuje do semifinále

11:15

Plavání

Barbora Seemanová sice doplavala v poslední rozplavbě na 4. místě, ale v součtu všech časů se v novém osobním rekordu 57,50 s umístila na 9. pozici a zcela bezpečně postupuje do semifinále motýlkářské stovky! To se plave ještě dnes večer a Barbora má slušnou naději i na postup do finále. Avizovala však, že pokud by se jí to povedlo, do finále už nenastoupí, aby šetřila síly na svoji hlavní trať, 200 m volný způsob.

V rozplavbách byla nejrychlejší Číňanka Čang Jü-fej v čase 56,50 s, poslední postupový čas pak je 57,90 s.

10:49

Střelba

Úplně první medaili celých pařížských her vybojoval Kazachstán! V souboji o bronz ve střelbě ze vzduchové pušky smíšených týmů dvojice Alexandra Leová, Islam Satpayev deklasovala německé protivníky Maximiliama Ulbricha a Annu Janssenovou 17:5.

Jedná se o čtvrtou střeleckou medaili pro Kazachstán v samostatné historii země (a první po 28 letech), na zlato ale v tomto sportu stále čeká.

9:50

Skateboarding

První odložená disciplína her! Deštivé počasí v Paříži nedovolí uskutečnit dnešní program ve skateboardingu. Disciplína street v podání mužů se přesouvá na pondělí 29. července.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 1. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program 1. dne soutěží
Badminton
8:30, 14:00 a 19:30 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny, Ondřej Král, Adam Mendrek nejdříve ve 22:00)

Basketbal
11:00 Austrálie–Španělsko (muži, skupina A)
13:30 Německo–Japonsko (muži, skupina B)
17:15 Francie–Brazílie (muži, skupina B)
21:00 Řecko–Kanada (muži, skupina A)

Box
15:30 a 20:00 ženy do 54 kg (1. kolo)
16:18 a 20:48 ženy do 60 kg (1. kolo)
17:06 a 21:36 muži do 63,5 kg (1. kolo)
17:38 a 22:08 muži do 80 kg (1. kolo)

Fotbal
15:00 Dominikánská republika – Španělsko (muži, skupina C)
15:00 Argentina – Irák (muži, skupina B)
17:00 Uzbekistán – Egypt (muži, skupina C)
17:00 Ukrajina – Maroko (muži, skupina B)
19:00 Nový Zéland – USA (muži, skupina A)
19:00 Izrael – Paraguay (muži, skupina D)
21:00 Japonsko – Mali (muži, skupina D)
21:00 Francie – Guinea (muži, skupina A)

Házená
9:00 Španělsko–Slovinsko (muži, skupina A)
11:00 Maďarsko–Egypt (muži, skupina B)
14:00 Chorvatsko–Japonsko (muži, skupina A)
16:00 Norsko–Argentina (muži, skupina B)
19:00 Německo–Švédsko (muži, skupina A)
21:00 Dánsko–Francie (muži, skupina B)

Jezdectví
9:30 military (drezura, Miroslav Trunda přibližně v 11:33, Miloslav Příhoda cca v 16:06)

Judo
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 ženy do 48 kg (jednotlivá kola)
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 muži do 60 kg (jednotlivá kola)
17:18 ženy do 48 kg (o 3. místo)
17:38 ženy do 48 kg (finále)
17:49 muži do 60 kg (o 3. místo)
18:09 muži do 60 kg (finále)

Plavání
11:00 100 m motýlek žen (rozplavby, Barbora Seemanová)
11:12 400 m volný způsob žen (rozplavby)
11:30 100 m prsa mužů (rozplavby)
11:45 400 m volný způsob mužů (rozplavby)
12:15 4×100 m volný způsob žen (rozplavby)
12:26 4×100 m volný způsob mužů (rozplavby)
20:30 100 m motýlek žen (semifinále)
20:42 400 m volný způsob mužů (finále)
20:52 400 m volný způsob žen (finále)
21:12 100 m prsa mužů (semifinále)
21:34 4×100 m volný způsob žen (finále)
21:44 4×100 m volný způsob žen (finále)

Plážový volejbal
14:00–23:00 základní skupiny žen i mužů

Pozemní hokej
10:00 Velká Británie – Španělsko (muži, skupina A)
10:30 Belgie – Irsko (muži, skupina B)
12:45 Nizozemsko – Jižní Afrika (muži, skupina A)
13:15 Austrálie – Argentina (muži, skupina B)
17:00 Německo – Francie (muži, skupina A)
17:30 Indie – Nový Zéland (muži, skupina B)
19:45 Argentina – USA (ženy, skupina B)
20:15 Nizozemsko – Francie (ženy, skupina A)

Ragby (7 hráčů)
14:30 Nový Zéland – Argentina (muži, o 5.–8. místo)
15:00 Irsko – USA (muži, o 5.–8. místo)
15:30 Jižní Afrika – Francie (muži, semifinále)
16:00 Fidži – Austrálie (muži, semifinále)
16:30 Japonsko – Uruguay (muži, o 11. místo)
17:00 Samoa – Keňa (muži, o 9. místo)
18:00 muži, o 7. místo
18:30 muži, o 5. místo
19:00 muži, o 3. místo
19:45 muži, finále

Silniční cyklistika
14:30 časovka žen (Julia Kopecký start v 14:37:30)
16:32 časovka mužů (Mathias Vacek start v 16:45:30)

Skateboarding
street mužů (kvalifikace) – odloženo na pondělí 29. 7.
street mužů (finále) – odloženo na pondělí 29. 7.

Skoky do vody
11:00 synchronizované 3m prkno žen (finále)

Sportovní gymnastika
11:00–20:00 kvalifikace mužů

Stolní tenis
15:00 dvouhra mužů i žen (předkolo)
16:30 smíšená čtyřhra (osmifinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)

Střelba
9:00 vzduchová puška smíšených družstev (kvalifikace, Veronika Blažíčková, Jiří Přívratský)
10:30 vzduchová puška smíšených družstev (o 3. místo)
10:30 vzduchová pistole mužů (kvalifikace, Matěj Rampula)
11:00 vzduchová puška smíšených družstev (finále)
12:00 vzduchová pistole žen (kvalifikace)

Surfing
19:00 muži (1. kolo)
23:48 ženy (1. kolo)

Šerm
10:00, 10:50, 14:10, 15:00 a 19:00 kord žen (jednotlivá kola)
10:25, 12:30, 15:00, 16:15 a 19:50 šavle mužů (jednotlivá kola)
20:40 kord žen (o 3. místo)
21:05 šavle mužů (o 3. místo)
21:30 kord žen (finále)
21:55 šavle mužů (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (1. kolo, Karolína Muchová 1. zápas na kurtu č. 9)
12:00 dvouhra mužů (1. kolo, Tomáš Macháč 3. zápas na kurtu č. 8)
12:00 čtyřhra žen (1. kolo, Karolína Muchová, Linda Nosková 3. zápas na kurtu č. 12, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková 3. zápas na kurtu č. 13)
12:00 čtyřhra mužů (1. kolo)
19:00 dvouhra žen (1. kolo)

Veslování
9:00 skif mužů (rozjížďky)
10:12 skif žen (rozjížďky)
11:30 dvojskif mužů (rozjížďky)
12:00 dvojskif žen (rozjížďky, Lenka Lukšová, Anna Šantrůčková)
12:30 párová čtyřka mužů (rozjížďky)
12:50 párová čtyřka žen (rozjížďky)

Vodní pólo
14:00 Nizozemsko–Maďarsko (ženy, skupina A)
15:35 Řecko–USA (ženy, skupina B)
18:30 Španělsko–Francie (ženy, skupina B)
20:05 Austrálie–Čína (ženy, skupina A)

Vodní slalom
15:00 a 17:10 C1 mužů (kvalifikace, Lukáš Rohan v 15:30 a 17:40)
15:50 a 18:00 K1 žen (kvalifikace, Antonie Galušková v 16:20 a 18:30)

Volejbal
9:00 Japonsko–Německo (muži, skupina C)
13:00 Itálie–Brazílie (muži, skupina B)
17:00 Polsko–Egypt (muži, skupina B)
21:00 USA–Argentina (muži, skupina C)