Menu

Další

Olympijské hry - Skateboarding

Street – muži

Vítěz: J. Horigome

konec

29.07.2024, 17:00 • The Concorde • Finále • Adam Kodet

Konečné pořadí:

1. Juto Horigome (JPN) 281,14 b
2. Jagger Eaton (USA) 281,04
3. Nyjah Huston (USA) 279,38
4. Sora Širaj (JPN) 278,12
5. Richard Tury (SVK) 273,98
6. Kelvin Hoefler (BRA) 270,27
7. Cordano Russel (CAN) 211,80
8. Matias Dell Olio (ARG) 153,98 (18:39:13)
V programu Olympijských her jsou ještě závody v disciplíně Park a ke sledování našich přenosů z nich vás srdečně zvu.
Velký závod absolvoval i Slovák Richard Tury, který dvěma triky přes 92 bodů a dvěma parádními jízdami získal pátou příčku. Obrovsky silný se v trikové části zdál nejmladší účastník, Kanaďan Cordano Russell, jenže v obou svých jízdách spadl a to ho diskvalifikovalo z bojů o cenné kovy. I tak ale celá finálová osmička předvedla parádní boj a nervy drásající finiš, který vyšperkoval poslední trik nového olympijského vítěze, kterým je Juto Horigome.

Olympijský vítěz Juto Horigome

Jestli jste viděli skateboarding poprvé, tak věřím, že vás tohle napínavé, intenzivní a superkvalitní olympijské finále navnadilo. Tohle byl totiž skateboarding té nejvyšší úrovně, plný parádních kousků, zvratů i emocí. A z celého klání vychází jako vítěz Juto Horigome, který nepolevil a svůj klenot v podobě triku nollie 270 blunt na čtvrtý pokus ustál. Posledním trikem si tedy doletěl pro zlatou olympijskou medaili.

Pouhou desetinku za ním nakonec končí Američan Jagger Eaton, který zapsal druhý nejlépe bodovaný trik nollie 270 frontside blunt a bere stříbro. První medailový olympijský úspěch v kariéře zažil i jeho krajan Nyjah Huston, který po celý den předváděl nejsebevědomější a nejkonzistentnější výkony, ale svůj velký trik třikrát neustál a musí se spokojit s bronzem.

Závod právě skončil!

8

Jagger Eaton si chtěl sám navoskovat zídku, ale rozhodčí mu v tom zamezili. Možná ho to trochu rozhodilo a jeho kickflip backside nose blunt zůstane po pádu neobodovaný. Eaton zůstává druhý. Olympijským šampionem je Juto Horigome!

7

Nyjah Huston měl na to získat potřebných 95 bodů na zlato, ale ani napotřetí nedokázal provést svůj switch heelflip switch crooked grind. Je tedy jasné, že bude brát bronz.

6

Sora Širaj je najednou mimo pódium a potřeboval přes 96 bodů, aby se na něj vrátil. A to se nepovedlo. Sice to vypadalo, že to ustojí, ale prkno mu v poslední moment na dopadu odjelo. A tak místo zapasaného nolie big spin backside tail grindu s big spinem na odskoku získává další nulu a skončí čtvrtý.

5

JUTO HORIGOME

5

Co se právě teď stalo! Juto Horigome na poslední možný pokus vytáhl něco, co mu zřejmě zajistí zlato! Na čtvrtý pokus konečně perfektně provedl svůj nollie 270 blunt, jako by měl nervy ze železa. Obrovský trik, který mu vynesl neuvěřitelných 97,08 bodů a první místo! Bude to stejně jako v Tokiu opět Japonsko, které bude brát zlato?

4

Matias Dell Olio zlomil v kvalifikaci dvě prkna, i tak prošel do finále. A v něm přeci jen zapisuje platný trik! 84,12 ale i tak znamená až osmé místo.

3

Hoefler tentokrát medaili nezíská. U posledního triku padá, skóre nevylepší a bude muset přepustit místo na pódiu jiným.

2

Cordano Russel už pokračoval v exhibičním duchu, najel si úplně z druhé strany parku a šel rampou a railem nahoru, ne dolů. Sice trik provedl až na druhý pokus, takže píše nulu, ale diváky i mě si získal. V 19 letech má ještě vše před sebou, dnes skončí zřejmě šestý nebo sedmý.

1

Richard Tury předvedl velmi sympatický boj o olympijskou medaili. Při posledním triku už při varial heelflipu ztratil kontrolu nad prknem, ale potenciální čtvrté místo je parádním úspěchem.

8

Jagger Eaton jde do vedení

8

JAGGER EATON! Američan jakoby šokoval sám sebe a nemůže uvěřit, co právě předvedl. Nollie 270 na úvod a frontside blunt. Další super obtížná kombinace, za kterou dostává Eaton 95,25 a najednou je první! 6 desetin před Hustonem. Nejvýše bodovaný trik tohoto večera!

7

Switch heelflip switch crooked grind ani napodruhé pro Hustona nevychází, stále ale trůní na prvním místě.

6

Naopak Sora Širaj ze sebe tlak setřásl a vystřihl backside 180 switch nose grind, absolutně perfektně provedený. Parádních 94,21 bodů a třetí místo, necelý bod za Eatonem.

Street – muži

Vítěz: J. Horigome

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí
1. Juto Horigome (JPN) 281,14 b
2. Jagger Eaton (USA) 281,04
3. Nyjah Huston (USA) 279,38
4. Sora Širaj (JPN) 278,12
5. Richard Tury (SVK) 273,98
6. Kelvin Hoefler (BRA) 270,27
7. Cordano Russel (CAN) 211,80
8. Matias Dell Olio (ARG) 153,98




Startovní listina
1. Richard Tury (SVK)
2. Cordano Russell (CAN)
3. Kelvin Hoefler (BRA)
4. Matias Dell Olio (ARG)
5. Juto Horigome (JPN)
6. Sora Širaj (JPN)
7. Nyjah Huston (USA)
8. Jagger Eaton (USA)