Menu

Fotbal

3. Česká fotbalová liga (B)

FK Arsenal Česká Lípa – SK Zápy

2:3

konec (0:0)

10.08.2024, 17:00 • Městský stadion, Česká Lípa • 1. kolo • Jakub Holínka

To je ode mě pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů. (19:01:42)
Je konec. Po bezbrankové první plůli se diváci v České Lípě dočkali a po změně stran jich viděli hned pět. Domácí Arsenal poslal krátce po změně stran do vedení Matěj Vít, Zápy ale na úvodní gól dokázaly zareagovat a dvěma rychlými góly otočily průběh zápasu na svoji stranu. Vyrovnávací trefu měl na svědomí Jiří Duben, na kterého navázal Lukáš Woitek. Domácí poté na chvíli vypadli z tempa a třetí zásah jim zasadil střídající David Štrombach. Arsenal se v závěru hnal za vyrovnáním, povedlo se mu však pouze snížit v 83. minutě díky trefě Karla Kaňkovského a utkání tak končí výhrou hostů ze Záp v poměru 3:2.
FK Arsenal Česká Lípa v příštím kole zajíždí na půdu Ústí nad Labem, SK Zápy se představí před svými fanoušky proti rezervě Pardubic.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Útočná akce Arsenalu ale končí po odpískaném faulu. Z vlastní poloviny budou rozehrávat fotbalisté Záp a ti už teď nikam nespěchají.

90+1

Svého dobrého čtení hry využil Miroslav Dvořák a zastavuje vysoký nákop hostů za obranu. Domácí tak mají jednu z posledních možností k založení útoku.

90

Hlavní rozhodčí Vít Nedvěd nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.

89

Dlouhý aut Vladislava Kolodežného nenašel nikoho ze spoluhráčů a míč získávají domácí. Ti rychle rozehrávají dlouhým nákopem až na polovinu Záp.

88

Ofsajd! A v něm přistiženi domácí. Hlavní rozhodčí Vít Nedvěd přerušuje hru a míč mají v držení fotbalisté Záp.

86

Střídání v týmu SK Zápy:
ze hřiště odchází Kocourek, přichází Kubů.

84

Nyní sledujeme hru plnou soubojů a týmy si nedávají zadarmo ani metr hrací plochy. Po faulu hostů teď bude rozehrávat Česká Lípa z vlastní poloviny.

83

83. KAŇKOVSKÝ - 2:3

83

Česká Lípa právě vstřelila branku!
Vysoký centr domácích propadl na hranici šestnáctky Josefovi Řehákovi a k míči se tak dostal střídající KAREL KAŇKOVSKÝ, který uklízí míč do odkryté brány – 2:3! Domácí tak snižují na rozdíl jediné branky a máme tu zápletku před koncem utkání.

80

Protiútok hostů zastavuje Miroslav Dvořák, který si splnil obranné povinosti na jedničku a získává míč pro Českou Lípu.

78

Akce domácích po levé straně je zastavena čistým skluzem hostujícího Vladislava Kolodežného. Míč ale zůstává domácím a ti budou vhazovat.

77

Střídání v týmu SK Zápy:
ze hřiště odchází Woitek, přichází Nazarenko.

76

Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
ze hřiště odchází Kazda, přichází Kaňkovský.

74

Hráči domácího Arsenalu jsou po třetím gólu Záp notně opaření a nemohou se teď dostat zpět do tempa. Hostům tento průběh vyhovuje a soustředí se na defenzivu a protiútoky.

72

72. ŠTROMBACH - 1:3

72

Zápy právě vstřelily branku!
Rychlá akce domácích po pravé straně vyústila v přihrávku do vápna, ne kterou si naběhl střídající DAVID ŠTROMBACH a ten střelou po zemi z první překonává Michala Krále – 1:3! Náhradní gólman České Lípy se tak ani pořádně nezahřál a už loví míč ze sítě.

70

Standardka domácích se nevydařila dle představ, prudký centr do vápna boxuje do bezpečí Josef Řehák.

69

Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
ze hřiště odchází Pajkrt, přichází Šolc,
ze hřiště odchází Novák, přichází Král.

67

Centr hostů z levé strany končí pouze u dobře postaveného stopera domácích, který hlavou odvrací míč do bezpečné vzdálenosti od branky Nováka.

66

Žlutá karta pro tým FK Arsenal Česká Lípa (Filip).

65

Domácí mají míč na kopačkách a hledají okénko pro založení útoku. Obrana Záp je ale teď dobře zformovaná a rychle se přesouvá.

64

Střídání v týmu SK Zápy:
ze hřiště odchází Petrlák, přichází Štrombach,
ze hřiště odchází Kavalír, přichází Matějka.

61

61. WOITEK - 1:2

61

Zápy právě vstřelily branku!
Hosté otáčejí během pěti minut skóre ve svůj prospěch! Do přesného centru z pravé strany se ve vápně položil LUKÁŠ WOITEK a hlavičkou do horního rohu branky nedává Radku Novákovi šanci zasáhnout – 1:2! Míč se ještě při cestě do brány odrazil od tyče.

59

Jiří Ješeta vybojoval míč na polovině hostů, jeho následnému centru ale scházela přesnost a míč končí v zámezí. Vhazovat budou hráči Záp.

57

Dnešní utkání sleduje 540 diváků.

56

56. DUBEN - 1:1

56

Zápy právě vstřelily branku!
Na kroucený centr od rohového praporku si na malém vápně nejvýše vyskočil hostující kapitán JIŘÍ DUBEN a zblízka posílá míč hlavou do sítě – 1:1!

55

Centr hostů z levé strany sráží domácí obrana do zámezí a uvidíme rohový kop v podání Záp.

54

Fotbalisté České Lípy jsou na míči a snaží se propracovat k další střelecké příležitosti.

52

52. VÍT - 1:0

52

Česká Lípa právě vstřelila branku!
Chybu hostů v rozehrávce využívá MATĚJ VÍT, který se před vápnem dostal k míči, využil volného prostoru před sebou a prostřeuluje Josefa Řeháka – 1:0!

50

Oba týmy si teď míč vyměňují po nepřesnostech v kombinaci na obou stranách.

47

Fotbalisté České Lípy jsou v úvodu druhé půle na míči a vyměňují si krátké přihrávky na polovině hřiště. Hosté ze Záp nijak aktivně nepresují.

46

Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
ze hřiště odchází Copa, přichází Kozák.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:06 hodin.
Je za námi první poločas, ve kterém diváci na Městském stadionu v České Lípě branku neviděli a do šaten tak oba celky odchází za nerozhodného stavu 0:0. Žádnou výraznou příležitost ke skórování si ani jeden z týmů nevypracoval a zatím tak mají navrch defenzivy. Kdo si půjde za třemi body více a dočkáme se ve druhé půli gólů?

45+4

První poločas skončil.

45+3

Hra znovu pokračuje, akce hostů je zakončená nepřesnou střelou z velké vzdálenosti a to bude pro první půli vše.

45+1

Střídání v týmu SK Zápy:
ze hřiště odchází Zoubek, přichází Chrolenok.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty nad rámec 1. poločasu.

45

Ostrým zákrokem na vlastní polovině se prezentoval Václav Svoboda a hlavní rozhodčí Vít Nedvěd píská a přerušuje hru.

44

Vysoký nákop do šestnáctky se ale stal kořistí hráčů v modrém a nebezpečí je tak zažehnáno.

43

Další nedovolené bránění ze strany domácích, tentokrát kousek od středového kruhu a míč tak mají k dispozici fotbalisté Záp.

40

Po nízkém centru na přední tyč došlo k závaru před brankou Radka Nováka, domácí se ale osvobozují dlouhým odkopem až na polovinu soupeře.

39

Vzápětí ale domácí faulují a následovat bude standardka ze strany hřiště. Hráči již tvoří dvojičky ve vápně.

38

Dobré krytí míče předvedl na půlící čáře Matěj Šimon, který si i proti přesile protihráčů poradil a udržel míč pro Českou Lípu.

36

Fotbalisté Záp se před vápnem nevyhověli přesnou přihrávkou a Lukáš Woitek již míč na hrací ploše nezastihl. Míč mají k dispozici domácí a zakládají postupný útok.

34

Po řadě hlavičkových soubojů se k míči dostal na polovině hřiště osamocený Filip Zoubek, zradilo jej ale zpracování a míč mají na kopačkách domácí obránci.

33

Kroucený centr z kopačky Matěje Šimona hledal na zadní tyči někoho v modrém, akci České Lípy ale zastavuje zdvižený praporek pomezního rozhodčího, který signalizuje ofsajd a míč tak mají fotbalisté Záp.

31

Jakub Kopřiva si pokryl míč tělem a byl při tom faulován, Arsenal tak má k dispozici další přímý volný kop. Jeho exekuce se ujme Matěj Šimon.

30

Další standardku domácích si vzal do své péče Jakub Kopřiva, jeho měkký centr ale nenašel ve vápně nikoho v modrém a Zápy se osvobozují odkopem.

29

Lukáš Woitek hledal svojí přihrávkou za obranu někoho ze spoluhráčů, obrana domácích ale jeho záměr přečetla a dopředu tak můžou vyrazit fotbalisté České Lípy.

26

Domácí zahrávali standardku z větší vzdálenosti od branky, centr do vápna ale končí pouze u Josefa Řeháka, Ten rozehrává dlouhým odkopem od branky.

24

Hra se po sérii nepřesností na obou stranách přelévá kolem středového kruhu. Ani jeden z týmů teď déle nepodrží míč na svých kopačkách.

23

Domácí Arsenal Česká Lípa hraje v modrých dresech, hosté ze Záp v dresech bílo-červených.

1

Z místa konání zápasu bohužel neproudí signál, a proto proběhne i náš textový přenos pouze zjednodušenou formou informací o změnách stavů. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Arsenal Česká Lípa: Novák – Copa, Pajkrt, Vít, Ješeta, Kazda, Hajdo, Filip (C), Kopřiva, Šimon, Dvořák
Náhradníci: Král – Krejčík, Kozák, Šolc,Valta, Kaňkovský, Henzl
Trenér: Pavel Hradiský

SK Zápy: Řehák – Woitek, Duben (C), Stropek, Svoboda, Kolodežnyj, Kavalír, Eliáš, Petrlák, Kocourek, Zoubek
Náhradníci: Durov – Nazarenko, Weis, Matějka, Kubů, Štrombach, Chrolenok
Trenér: Zdeněk Koukal

Rozhodčí: Nedvěd – Baum, Pašek.
Vzájemný zápas

Oba týmy se v loňské sezoně potkaly dvakrát v rámci ligových bojů. Na podzim zvítězily Zápy před vlastními fanoušky 2:0, když se trefili Miroslav Petrlák a po změně stran Jiří Duben z pokutového kopu. Odveta v jarní části soutěže skončila na hřišti v České Lípě remízou 1:1. Domácí Arsenal poslal v 1. poločase do vedení David Halbich, Zápy ale na začátku druhé půle vyrovnaly zásluhou Martina Jelínka.
Z posledních čtyř vzájemných zápasů pak máme vyrovnanou bilanci jedné výhry České Lípy, dvou remíz a jedné výhry Záp.
SK Zápy

Fotbalový klub ze Záp je v posledních letech pravidelným účastníkem ČFL. Loňskou sezonu bojovaly Zápy téměř do konce soutěže o první místo, nakonec se ale musely spokojit s 2. příčkou o 2 bodíky za mistrem ligy z Velvar. Zápy se mohly spolehnout především na dobrou ofenzivu, s 67 vstřelenými góly byly nejproduktivnějším celkem ligy.Tým střelecky táhl především zkušený 39letý záložník Martin Jelínek, který zapsal 8 gólů. Se 7 góly mu notně sekundovala trojice Jiří Duben, Tomáš Matějka a Lukáš Woitek.
Pro novou sezonu tak zůstává cíl pro svěřence Zdeňka Koukala neměnný – znovu se pohybovat v popředí tabulky a zabojovat o titul v ČFL. V přípravě před startem ligy zůstaly Zápy neporaženy, když si připsaly 2 výhry a 3 remízy. Dokázaly zdolat rezervu Viktorie Žižkov a třetiligový Vltavín, smírně se rozešly s druholigovou Vlašimí a třetiligovým Motorletem Praha. V generálce na ostrý start do soutěže pak Zápy remizovaly 1:1 s rezervou Viktorie Plzeň. Úvodní gól zápasu vstřelil v dresu Záp zkušený exligový útočník Jakub Mareš, který v loňské sezoně nastupoval za Ústí nad Labem.
FK Arsenal Česká Lípa

Českolipský Arsenal ovládl v sezoně 2022/23 se 69 body tabulku Divize B a v loňském ročníku si tak zahrál poprvé po delší době naši třetí nejvyšší soutěž. V premiérové sezoně po postupu obsadil Arsenal patnáctou, tedy poslední nesestupovou pozici se ziskem 33 bodů. Letos tak bude cílem svěřenců trenéra Pavla Hradiského vylepšit své tabulkové postavení a vyhnout se bojům o záchranu.
Přípravu na novou sezonu načala Česká Lípa porážkou 1:2 s rezervou pražské Dukly, od té doby ale byla v rámci přípravných duelů neporažena. Postupně zdolala Turnov, Benešov a německý Oberlausitz. V generálce na ostrý start ligy pak Arsenal Česká Lípa remizoval 1:1 s čerstvě třetiligovou Příbramí. O vyrovnávací trefu Arsenalu se postaral ve 2. poločase 24letý útočník Matěj Šimon, který byl zároveň s 11 góly nejlepším střelcem mužstva v uplynulé sezoně. Jak zvládne Česká Lípa vstup do nového ligového ročníku?
Hezké sobotní odpoledne všem fanouškům fotbalu! Začíná nová sezona ČFL, tedy české části naší třetí nejvyšší soutěže a na programu je v 1. kole utkání mezi FK Arsenalem Česká Lípa a SK Zápy. Výkop je na Městském stadionu v České Lípě naplánován na 17:00, tak se pohodlně usaďte a já Vás provedu tímto přenosem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FK Arsenal Česká Lípa – SK Zápy

2:3

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 52. Vít, 83. Kaňkovský – 56. Duben, 61. Woitek, 72. Štrombach

Karty:   66. Filip (CLI)

FK Arsenal Česká Lípa: Novák (69. Král) – Copa (46. Kozák), Pajkrt (69. Šolc), Vít, Ješeta, Kazda (76. Kaňkovský), Hajdo, Filip (C), Kopřiva, Šimon, Dvořák
Náhradníci: Král – Krejčík, Kozák, Šolc,Valta, Kaňkovský, Henzl

Trenér: Pavel Hradiský

SK Zápy: Řehák – Woitek (77. Nazarenko), Duben (C), Stropek, Svoboda, Kolodežnyj, Kavalír (64. Matějka), Eliáš, Petrlák (64. Štrombach), Kocourek (86. Kubů), Zoubek (45+1. Chrolenok)
Náhradníci: Durov – Nazarenko, Weis, Matějka, Kubů, Štrombach, Chrolenok

Trenér: Zdeněk Koukal

Rozhodčí: Nedvěd – Baum, Pašek

Diváci: 540