Menu

Fotbal

Chance Liga

Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha

1:2

konec (1:1)

10.08.2024, 17:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • 4. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 4.68 4.32 1.68 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Sledovali jsme utkání, po němž je Sparta stále neporažená. V utkání byla lepším týmem, přesto musela otáčet. Rozhodně Bohemians se nemají za co stydět a na dnešním výkonu můžou stavět. Hlavní rozhodčí odpískal pouze jedenáct faulů, čímž dopomohl pěkné hře. O góly se postupně postarali Abdalláh Júsuf Hilál – Indrit Tuci a Veljko Birmančević.

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera (19:04:49)

90+5

Konec zápasu.

90+5

Victor Olatunji přihrával na zadní tyč, kde byl Ermal Krasniqi. Před ním míč skočil, a tak putoval jen mimo hrací plochu.

90+4

Vojtěch Smrž sice získal míč a mířil do útoku. Jenomže ještě před tím trefil do obličeje Lukáše Sadílka. Sparta rozehrála, ale Rynešův pokus byl nepřesný.

90+3

Na dlouhý míč nedoskočil Abdalláh Júsuf Hilál a balon přihrál brankáři Jaroslav Zelený. Z tribuny se ozvalo hromadně ruka, avšak rozhodčí je jiného názoru.

90+1

Dlouhý centr mířil před branku Sparty, kde se balon odrážel. Hlavou celou situaci zklidnil Qazim Laçi, jenž přihrál svému brankáři.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.

90

Vojtěch Novák odcentroval míč před branku, kde se ho se štěstím zmocnil Aleš Čermák. Ten chtěl rychle vystřelit, ovšem včas ho dostoupil Qazim Laçi.

89

Zpoza vápna po zemi vystřelil Václav Drchal, který nedal střele razanci. Proto míč schoval do rukavic Peter Vindahl.

88

Centr byl na první tyči odvrácený. K balonu se vrátil Vojtěch Smrž, jehož zakončení bylo zablokované. Domácímu celku se čas na vyrovnání rychle krátí.

87

Václav Drchal roztáhl hru na levou stranu, odkud přišel centr, který zablokoval Martin Vitík. Bohemians budou rozehrávat rohový kop.

86

Ermal Krasniqi viděl v náběhu na pravé straně Lukáše Sadílka, jehož střela z hranice vápna zamířila kousek vedle první tyče!

85

Za dlouhým pasem se vydal Lukáš Hůlka, kterého ale křižoval Jaroslav Zelený. Bude se pouze odkopávat od banky dánského gólmana Sparty.

84

Hostující celek je u balonu a kombinuje na útočné polovině. Letenští rozhodně nikam nespěchají a zkušeně zkracují soupeři čas.

82

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Adam Kadlec, přichází Vojtěch Novák.

81

Adam Kadlec odcentroval do vápna, ale překopl všechny své spoluhráče. Balonu se zmocnil Martin Vitík a Sparta přelévá hru na druhou stranu. Victor Olatunji posunul míč na Ermala Krasniqiho, který v dobré pozici minul.

80

Do konce normální hrací doby chybí deset minut. Bohemians se nacházejí u míče a budou se snažit o vyrovnání.

79

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Veljko Birmančević, přichází Ermal Krasniqi,
ze hřiště odchází Kaan Kairinen, přichází Qazim Laçi.

78

Brejková situace Sparty gólem neskončila! Veljko Birmančević našel nabíhajícího Victora Olatunjiho, jenž musel dělat kličku do strany. Následně pálil zpoza vápna Lukáš Haraslín, jenž mířil vedle.

76

Rynešův centr mířil na zadní tyčku, odkud hlavičkoval Victor Olatunji, jehož pokus byla zastavený. Následně přišlo i zakončení stejného hráče, ale ani to do branky neprošlo.

75

Lukáš Hůlka (Bohemians 1905) se na dlouhou nohu natahoval po míči, ovšem trefil Lukáše Haraslína, za což viděl žlutou kartu.

74

Individuálním průnikem se prezentoval Lukáš Haraslín, který neprošel. Ovšem tento hráč hodně pozvedl hru hostujícího mužstva.

71

Victor Olatunji vypomohl obraně hostujícího celku, který následně přešel na druhou stranu. Tomáš Wiesner si položil dva soupeře, ale poté vystřelil nepřesně.

70

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Milan Ristovski, přichází Vojtěch Smrž.

68

Veljko Birmančević narazil míč Lukáši Haraslínovi, který ještě v úhlu udělal kličku brankáři. Slovenský reprezentant pak zamířil do boční strany sítě.

66

Martin Vitík byl před bahrajnským útočníkem, a tak se červená karta nemůže udělovat.

65

Lukáš Haraslín snadno přešel přes Adama Kadlece, který se skvěle do souboje vrátil. Následně mířil za obranu Abdalláh Júsuf Hilál, jenž neustál souboj s Martinem Vitíkem. Do akce znovu vstupuje VAR, který bude rozhodovat o červené kartě.

64

Lukáš Haraslín v ofsajdovém postavení nebyl, a tak gól Sparty je potvrzený!

63

Postavení Lukáše Haraslína ještě přezkoumává VAR. Uvidíme, zda branku rozhodčí uznají nebo nikoliv.

62

Sparta právě vstřelila branku!
Pas mířil na levou stranu, kde míč zalepil Lukáš Haraslín, který mohl střílet, ale poslal přihrávku na zadní tyčku, kde celou situaci zavíral VELJKO BIRMANČEVIĆ, jenž mířil do odkryté brány – 1:2. Asistence: Lukáš Haraslín.

60

Victor Olatunji přes soupeře neprošel, ale míč se odrazil k Tomáši Wiesnerovi, jehož zakončení bylo zablokované.

59

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Kryštof Daněk, přichází Lukáš Haraslín,
ze hřiště odchází Indrit Tuci, přichází Victor Olatunji.

59

Veljko Birmančević neprošel přes kapitána Hůlku, který balon odehrál na rohový kop. Centr mířil na zadní tyč, odkud jej domácí hráči odehráli.

58

Sadílek přihrál na Matěje Ryneše, který se rychle otočil a vystřelil do prvního bránícího hráče.

57

Václav Drchal vyvezl míč na útočnou polovinu, kde přihrál na spoluhráče. Abdalláh Júsuf Hilál vystřelil po zemi, ovšem Peter Vindahl si připsal další snadný zákrok.

56

Pomalou přihrávku dostal Peter Vindahl, kterého okamžitě napadal Václav Drchal. Dánskému brankáři se podařilo míč poslat na spoluhráče.

53

Hra se nám teď rychle přelévá. Václav Drchal vystřelil přes Zeleného a mířil do bližšího spodního rohu branky. Jenomže Peter Vindahl byl připravený míč chytit.

52

Adam Jánoš posunul míč doprava, odkud centroval Václav Drchal. Balon musel odehrát Mathias Ross, protože za ním číhal Abdalláh Júsuf Hilál.

51

Dlouhý pas mířil na Veljka Birmančeviće, který si přidržel Lukáše Hůlku, jenž odehrál míč na další roh. Ovšem centr mířil na první tyč, a tak si Sparta celou situaci zopakuje.

50

Prvním potrestaným hráčem zápasu je Mathias Ross (Sparta), který přepálil Václava Drchala.

50

Už se znovu hraje, ale hostující hráči nejsou spokojení, že jim rozhodčí sebral balon. To se dá pochopit, protože poslední byl u míče Martin Vitík.

48

Kryštof Daněk odcentroval před branku, kde nebylo nic vidět, protože fanoušci domácího týmu odpálili dýmovnice. Hlavní rozhodčí hru přerušuje a bude se čekat.

47

Těžko říct, co Indrit Tuci zamýšlel, když narval ze středového kruhu míč do vzduchu. Bohemians ale po nepřesnosti zase míří do obranného bloku.

46

Pokračujeme druhým poločasem, který začala na míči Sparta. Letenští postupovali po pravé straně, avšak Indrit Tuci míč pustil za sebe, kde nikdo v rudém nebyl.

46

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Jan Vondra, přichází Antonín Křapka,
ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Adam Jánoš.

46

Začal druhý poločas.
Sparta dobře vstoupila do zápasu a měla více ze hry, několikrát musel zasahovat Michal Reichl. Ovšem po nedůrazné hlavičce se kolem Mathiase Rosse prohnal Abdalláh Júsuf Hilál, jenž otevřel skóre zápasu. To ale nebylo vše, když krásným volejem srovnal Indrit Tuci. A tak se po přestávce bude pokračovat za vyrovnaného stavu.

45+5

První poločas skončil.

45+5

Na pravé straně byl naběhnutý Indrit Tuci, kterému se centr nepovedl. Přesto se balon snášel k brance, ale skončil pouze na horní straně sítě.

45+4

Sparta právě vstřelila branku!
Stejně jako v posledním zápase v Ďolíčku, i nyní Sparta vyrovnává v nastavení prvního poločasu! Tomáš Wiesner poslal centr na levou stranu vápna, kde byl nikým nehlídaný INDRIT TUCI, jehož volej skončil v brance – 1:1. Asistence: Tomáš Wiesner.

45+2

Z pravé strany chtěl centrovat Martin Dostál, který trefil prvního bránícího hráče. Ovšem Bohemians zůstávají u balonu a to jim v koncovce poločasu stačí.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.

45

Domácí hráči mohli přejít do otevřené obrany soupeře. Jenomže Abdalláh Júsuf Hilál celou situaci přibrzdil a poté nepřihrál přes Martina Vitíka.

44

Lukáš Sadílek poslal dlouhý aut před branku, kde jej prodloužil Jaroslav Zelený. Sparta dál hledá cestu před branku soupeře. Ovšem další centr si stáhl Michal Reichl.

43

Vypadá to, že klokani vyhrají první poločas s favoritem, který byl do inkasovaného góle lepším týmem. Ovšem ani jeden balon nedostal do sítě, a tak přišel trest.

40

Bohemians právě vstřelili branku!
Kryštof Daněk přihrával za vápno, odkud Matěj Ryneš nastřelil soupeře. Balon se pak dostal do rychlého brejku, kde se ABDALLÁH JÚSUF HILÁL protáhl kolem Mathiase Rosse. Bahrajnský útočník sice trefil nohu brankáře, ale míč zapadl za brankovou čáru.

39

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Martin Dostál.

38

Jan Kovařík kulhá mimo hrací plochu a ani s jeho zdravotním stavem to nevypadá dobře.

37

Na hrací ploše zůstal ležet Jan Kovařík, který potřebuje lékařskou pomoc. Chvíli se hrát nebude...

36

Matěj Ryneš odcentroval od postranní lajny a našel prostor, kam si nabíhal Indrit Tuci. Hlavička albánského útočníka mířila vysoko nad branku.

34

Martin Vitík dlouhým pasem hledal nabíhajícího Indrita Tuciho, který neustál souboj se soupeřem a míč od něj zamířil za postranní lajnu.

33

Bohemians znovu vybojovali míč, ale po dlouhém nákopu o něj přišli. Od Petera Vindahla začala další akce letenského týmu.

32

Martin Vitík viděl v náběhu spoluhráče, avšak míč do vzduchu přizvedl Milan Ristovski. Z branky musel Michal Reichl, který celou situaci snadno vyřešil.

30

Kryštof Daněk přihrával na hranici vápna, odkud dvojblok nepropálil Indrit Tuci. Sparta rychle ztratila míč a vypomoci chtěl Lukáš Sadílek, jenž byl v ofsajdovém postavení.

29

Zajímavostí dnešního utkání je, že Sparta v dosavadním průběhu ještě nefaulovala. Aktuálně se hráči v rudých dresech nacházejí na útočné polovině.

27

Před branku odcentroval Matěj Ryneš, ovšem našel jen hlavu soupeře. Sparta po chvíli znovu centrovala, ale dalšího zakončení se nedočkala.

27

Další pokus Sparty byl přizvednutý obráncem, Veljko Birmančević byl zakončujícím hráčem. Letenští budou rozehrávat další rohový kop.

26

Za obranu si na levé straně nabíhal Lukáš Sadílek, který před vápnem počkal na spoluhráče. Ze střední vzdálenosti vystřelil Tomáš Wiesner, jeho snažení brankáři vypadlo.

25

Rohový kop se Spartě nevydařil, a tak to zkoušel také Lukáš Sadílek. Ovšem ve vzduchu byl nejvýše Michal Reichl, který akci soupeři překazil.

24

Kaan Kairinen poslal centr do zadní části vápna, kde byl v náběhu Matěj Ryneš. Ten trefil jen domácího brankáře, který míč srazil na roh.

23

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Imanol García, přichází Matěj Ryneš.

21

Na hrací ploše zůstal ležet Imanol García, který se drží za koleno a avizuje, že to asi nebude dobré. Uvidíme, zda ho lékaři Sparty dají dohromady.

20

Veljko Birmančević si před vápnem narazil se spoluhráčem a mířil až k vápnu. Zakončení srbského fotbalisty ale domácí obrana zablokovala.

18

Ze střední vzdálenosti se napřáhl Kaan Kairinen, jehož pokus před brankářem skočil a mířil na zadní tyčku. Michal Reichl vytáhl další parádní zákrok a drží bezbrankový stav.

16

Kryštof Daněk prodlužoval míč za obranu soupeře, ovšem Indrit Tuci byl v pohybu na vlastní polovinu. A tak startoval za balonem pozdě.

15

Veljko Birmančević z rohového kopu kroutil balon před branku, kde si na něj počíhal domácí brankář. Hra je ovšem přerušená, protože na trávníku zůstal ležet Matěj Hybš.

14

Další tutovka Sparty! Imanol García přetáhl míč na pravou stranu vápna, kde Tomáš Wiesner dával z jedné míč pod sebe. Kryštof Daněk tvrdou ránu směřoval k levé tyči, avšak Michal Reichl vytáhl parádní zákrok.

14

Jan Matoušek si navedl míč na střed hrací plochy, odkud vystřelil proti brance. Jeho pokus tečoval Martin Vitík, od kterého míč mířil doprostřed branky, kde byl připravený Peter Vindahl.

13

Jan Kovařík se pokoušel odcentrovat před branku, což mu vyšlo. Ovšem v nebezpečném prostoru se nacházel pouze Mathias Ross.

12

Jan Matoušek se snažil přejít přes letenského kapitána, který se vrátil a domácího rychlíka o balon obral.

10

Od postranní lajny za pokutové území si balon natáhl Veljko Birmančević, jehož pokus mimo prostor branky tečoval Lukáš Hůlka.

9

Hostující celek je znovu u balonu a další akci začne od dánského brankáře. Po chvíli mířil pas na pravou stranu, kde ho prodloužil Tomáš Wiesner. Z branky musel vystartovat Michal Reichl.

8

Kryštof Daněk si nevedl míč středem za šestnáctku, odkud vyslal střelu, která mířila kousek nad branku. Michal Reichl celou situaci jistil a bude rozehrávat od branky.

7

Sparta dobře kombinovala na levé straně, kde byl v náběhu Lukáš Sadílek, který nasadil jesličky soupeři, jenž se ale položil na trávník a míč odehrál do autu.

6

Letenští zůstávali na útočné polovině, avšak napadaný Imanol García musel přihrát až k brankáři. Sparta po další akci balon utekl k soupeři. Jenomže Matěj Hybš zahrál jen za postranní lajnu.

5

Kryštof Daněk perfektní přihrávkou našel za obranu nabíhajícího Tomáše Wiesnera, který po zemi mířil k zadní tyči. Ovšem Michal Reichl měl nohu na správném místě, a tak klokany podržel.

4

Jan Kovařík neprošel přes Daňka, který míč odehrál na rohový kop. První zmíněný tak poslal centr před branku, kde Milan Ristovski přizvedl míč do míst, kde se nacházel Kaan Kairinen.

3

Dlouhý pas mířil na polovinu Sparty, kde se v ofsajdovém postavení nacházel Abdalláh Júsuf Hilál. Hostující celek zkusil nákop na pravou stranu, kde míč nedostihl Tomáš Wiesner.

2

Tomáš Wiesner na útočné polovině získal míč pro Spartu, která kombinovala na útočné polovině. Přihrávka na Sadílka neprošla, ale Letenští zůstávají u balonu.

1

Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu. Bohemians byli týmem, který se první setkal s míčem. Z pravé strany centroval Adam Kadlec, ovšem Abdalláh Júsuf Hilál zakončoval hlavou hodně nepřesně.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní tribuna se zahalila do chorea, kde vyniká tvář legendárního Zdeňka Prokeše. Za malou chvíli už ale bude střetnutí zahájené.
Ještě než bude utkání zahájené, bude se držet minuta ticha pro zesnulého Zdeňka Prokeše.
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka (C), Vondra, Hybš – Ad. Kadlec, Drchal, A. Čermák, Ristovski, Kovařík – Hilál, J. Matoušek.
Náhradníci: Šiman – Dostál, Hrubý, Jánoš, Jindřišek, Křapka, V. Novák, Petrák, Shejbal, Smrž, Zeman.
Trenér: Veselý.

AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Ross, Zelený – Wiesner, Kairinen, Sadílek (C), García – Daněk, Tuci, Birmančević.
Náhradníci: Vorel – Haraslín, Krasniqi, Kuchta, Kukučka, Laçi, Olatunji, Pavelka, Preciado, Ryneš, Solbakken.
Trenér: Friis.

Rozhodčí: Rouček – Kubr, Hájek.
Bohemians Praha 1905

Naopak mužstvo z Vršovic okusilo už všechny tři možné výsledky. V úvodním kole v Ďolíčku trochu překvapivě přehrálo Ostravu, následně nestačilo na Duklu a v posledním případě si rozdělilo body se Slováckem. Se čtyřmi body se tak klokani nacházejí na osmém místě tabulky. Bohemians ve třech zápasech vsítili pouze dvě trafy, o které se postarali Robert Hrubý a Vojtěch Smrž.
AC Sparta Praha

Letenští nastupují také v předkolech Ligy mistrů, a tak se dá očekávat, že jejich základní sestava bude znovu pozměněná. Sparta totiž doma na Letné hrála v úterý proti rumunskému FCSB a brala remízu 1:1, když vyrovnával Olatunji.

V Chance lize hrají Pražané to co zatím potřebují. Ačkoliv se utkali s týmy, které se nacházejí na spodních místech tabulky, vždy zvítězili a po třech kolech jsou jediným neporaženým mužstvem. Letenští si postupně poradili s Pardubicemi, Teplicemi a Duklou. Hned dva hráči Sparty se prosadili dvakrát, jsou jimi Victor Olatunji a trochu překvapivě Martin Vitík.
Dobrý sobotní podvečer, který bude patřit čtvrtému kolu Chance ligy, v němž se dočkáme dalšího “malého“ derby. Bohemians Praha 1905 totiž vyzvou letenskou Spartu. Úvodní hvizd pak je naplánovaný na 17 hodinu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 40. Hilál – 45+4. Tuci (Wiesner), 62. Birmančević (Haraslín)

Karty:   75. Hůlka (BOH) – 50. Ross (SPA)

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:4.

Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka (C), Vondra (46. Křapka), Hybš – Ad. Kadlec (82. V. Novák), A. Čermák, Ristovski (70. Smrž), Kovařík (39. Dostál) – Drchal, Hilál, J. Matoušek (46. Jánoš).
Náhradníci: Šiman – Hrubý, Jindřišek, Petrák, Shejbal, Zeman.

Trenér: Veselý

AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Ross, Zelený – Wiesner, Kairinen (79. Laçi), Sadílek (C), García (23. Ryneš) – Daněk (59. Haraslín), Tuci (59. Olatunji), Birmančević (79. Krasniqi).
Náhradníci: Vorel – Kuchta, Kukučka, Pavelka, Preciado, Solbakken.

Trenér: Friis

Rozhodčí: Rouček – Kubr, Hájek

Diváci: 5783