Menu

Fotbal

Chance Liga

SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc

2:0

konec (1:0)

10.08.2024, 20:00 • Fortuna Arena, Praha 10–Vršovice • 4. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.17 7.82 17.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:02:08)

Dnešní utkání sledovalo 17 724 diváků.
Sešívané v úterý čeká odveta proti Unionu v Belgii a o víkendu se vrátí zpět do Edenu, kde tentokrát přivítá Teplice. Olomouc v dalším kole hostí Boleslav.
Ve Vršovicích máme hotovo, Slavia si připisuje tři body za dvougólové vítězství a posílá vzdorující Sigmu zpět na Hanou s prázdnou. Velmi klidný výkon Pražanů dnes večer brankami okořenili Jurečka, který proměnil penaltu, a v samotném závěru také Diouf. Olomouc se za svůj dnešní výkon nemusí stydět, chyběla jí však patřičná přesnost ve finální fázi.

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:9.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Olomoučtí odkopli míč pryč od své svatyně, ovšem jen do držení Dioufa. Slavia může znovu zaútočit.

90+1

Jurečka si krom gólu hodlal připsat také asistenci a poté, co se prodral před bránu, chtěl poslat balón na střed vápna. Tam ale číhal připravený protihráč.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.

89

Červenobílí nemají dost a znovu se ženou dopředu, u postranní čáry míč kontroluje opět Diouf.

88

Slavia právě vstřelila branku!
Teď už je rozhodnuto naprosto bezpochyby, sešívaní v samotném závěru odskakují do dvougólového trháku! Lví podíl na zásahu nese urputný MALICK DIOUF, který se na levé straně vápna protlačil skrz unavenou olomouckou obranu a jednoduše zakončil – 2:0!

86

Hosté to nevzdávají a snaží se se co nejdříve znovu prodrat před bránu, vršovická obrana je ovšem odmítá pustit vpřed. V Edenu zřejmě máme hotovo.

84

Domácí gólman si letící míč bez větších obtíží pohlídal a lapil ho do svých rukavic, Hanáci se stahují.

83

Chorého faul připravuje volný kop pro Olomouc. Spáčil sice míč staví daleko od brány, Kinský se ovšem musí mít na pozoru. Uvidíme, co Sigma vymyslí.

82

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Michal Tomič, přichází Ivan Schranz.

Domácí tímto vyčerpali svá střídání.

81

Chorý mohl po náběhu do vápna krátkou přihrávkou vybídnout ke střele Provoda, kterému ale míč nesedl. Domácí se musí spokojit jen s rohem.

80

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Lukáš Juliš,
ze hřiště odchází Matěj Mikulenka, přichází Yunusa Muritala.

Hosté tímto vyčerpali svá střídání.

78

Duel ve Vršovicích spěje ke konci a nic nenasvědčuje tomu, že by nás čekal dramatický závěr. Svěřenci kouče Trpišovského mají dění pod kontrolou.

77

Čtvrtá žlutá karta pro Sigmu, tentokrát ji nedostává hráč. Varován je kouč Tomáš Janotka (OLO).

76

Rozhodčí nechal hru běžet po zákroku na Bořila na středu hřiště, následná domácí akce ale znovu nevedla k jakékoliv práci pro olomouckého brankáře.

75

Vršovická akce ale vyvrcholila jen přetaženým centrem, proti kterému hostující gólman nemusel zasahovat.

74

Dění se v Edenu hodně kouskuje. Bořil outem našel Jurečku, Slavia startuje směrem ke Stoppenovi.

73

Olomoučtí se snaží domácí obranu potrápit pressem, zadáci Slavie ale mají hru pod kontrolou.

72

Za letícím balónem se tentokrát vydal sám Kinský, který jej nataženou rukou smetl ke vzdálenějšímu kraji hřiště. Tam jej jako první doběhl Kliment.

71

Kinský musí po několika minutách klidu zpozornět, Sigma má roh. K praporku se přesouvá Zorvan.

70

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází David Douděra, přichází Lukáš Provod.

69

Hadaš si na křídle pohlídal Dioufa a vysunul míč do zámezí, Vršovičtí získávají vhazování.

68

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
ze hřiště odchází Radim Breite, přichází Štěpán Langer,
ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Dele Ola Israel.

66

Slavia se přesunula do útoku. Nízký centr na Juráska pokryl bránící Spáčil, který míč bez váhání zahrál za Stoppenovu svatyni. Uvidíme domácí roh.

65

Kinský po krátké době opět rozehrává od své svatyně. Olomoucké trápení v ofenzívě stále pokračuje.

64

Elbel hodně divokou přihrávkou podél postranní čáry vysunutého Spáčila nenašel. Balón zajel za bránu.

63

Chaos před hostující svatyní! Někdo na hraně vápna prodloužil out až k tyči na nenápadného Jurečku, který pak tečí potrápil Stoppena! Od něj se míč odrazil na malé vápno a v tu ránu vyletěl do vzduchu praporek postranního sudího.

62

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Daniel Fila, přichází Tomáš Chorý,
ze hřiště odchází Matěj Jurásek, přichází Malick Diouf,
ze hřiště odchází Christos Zafeiris, přichází Filip Prebsl.

60

Balón mají ve své moci hanáčtí zadáci, kteří u středové čáry pátrájí po nějaké skulině v domácí obraně.

59

Bořilův centr před Stoppena sice našel jeden z hráčů v červenobílém dresu, následná hlavička ale nebyla ani trochu přesná a zamířila za svatyni Olomouce.

58

V zámezí se rýsuje první domácí střídání a zdá se, že rovnou trojnásobné. Sigma před ním zahraje roh.

57

Pozor, tohle nebylo vůbec špatné! Krátká souhra před vršovickou svatyní vedla k nenápadné střele Spáčila, která se ovšem mezi tři tyče nevešla.

56

Hraje se nahoru dolu, kvalitnější šanci jsme zatím od startu druhého poločasu neviděli. Na balónu jsou nyní pro změnu hosté, kteří útočí po levé straně.

55

Slavia se nyní drží v útoku a hledá nějakou cestu do Stoppenovy šestnáctky, olomoučtí borci jí ovšem úspěšně drží mimo kvalitní střelecké pozice.

54

Kliment souboj s Holešem před domácím vápnem rozdýchal až po pár desítkách sekund. Hra ve Fortuna Areně po prodlevě už může pokračovat.

52

Ogbu se nyní blýskl pro změnu v obraně, když si na pravé straně pohlídal Mikulenku a odmítl ho pustit před Kinského. Míč obratem nakopl pryč od brány.

51

K rohovému kopu se před Stoppenem úspěšně natáhl Ogbu, jehož následná hlavička od zadní tyče ovšem zamířila několik čísel nad břevno.

50

Hadaš ani přes veškerou snahu neudržel míč v mezích hřiště, Slavie vhazuje u středové čáry.

49

Jan Navrátil (OLO) chtěl v souboji o letící míč přeskočit Bořila a loktem jej zasáhl do obličeje, což znamená další žluté varování pro olomoucké hráče.

48

Rozhodčí Petřík s tasením žluté karty neváhal ani tentokrát. Jan Kliment (OLO) u postranní čáry špatně načasovaným skluzem poslal na trávník Douděru.

47

Druhý poločas v Edenu nepřesnou střelou odšpuntoval Jurásek, Stoppen se za letícím míčem jen ohlédl.

46

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
ze hřiště odchází Michal Leibl, přichází Jakub Elbel.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je na červenobílé straně Vršovic minulostí. V celkem klidném tempu hrající Slavia se těší z jednogólového náskoku, který proměněnou penaltou zařídil loňský a předloňský nejlepší ligový střelec Jurečka. Olomouc sice vzdoruje a cpe se před Kinského, ani jeden ze svých výpadů ale nepřetavila ve střelu na zařízení. Inu, uvidíme, co nám nabídne druhá část.
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 3:5.

Druhý poločas začne přibližně ve 21:09.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Pokorný ještě u středové čáry vhazuje míč zpět do hry, na trávníku jej přebírá Dohnálek. Co nevidět ve Fortuna Areně uslyšíme hvizd hlavního sudího.

45+1

Olomouc si v závěru úvodní půle vylepšuje statistiku držení míče, hraje se daleko od Kinského.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.

44

Jurečka včas doběhl dlouhou skákající přihrávku, jenže míč potom nedokázal vyslat na Stoppenovu svatyni. Jemnou střelou trefil jen vnějšek brány.

43

Mikulenka ve vápně navzdory dotěrnému Tomičovi nastavoval nohu do dráhy padajícího míče, ale bezúspěšně. Kinský bude rozehrávat.

42

Ogbu uhasil i další olomoucký centr, míč se následně ovšem rychle vrátil k hráčům ve žlutém.

41

První poločas se ve Vršovicích pomalu chýlí ke konci. V posledních momentech se hraje hlavně na středu hřiště, ani jednomu týmu se nedaří míč zkrotit.

40

Zafeiris kousek za půlicí lajnou podkopl Zorvana, Sigma má možnost se znovu vrátit do útoku.

39

Leibl se pokusil dění před Kinským trochu okořenit hodně dlouhým outem, který si ale domácí zadáci pohlídali. Kinský stále čeká na první zákrok.

37

Dohnálek chtěl dlouhým balónem vysunout dopředu Mikulenku, přihrávku ale nenamířil přesně a skákající míč následně opustil meze bitevního pole.

36

Pod vršovickými reflektory momentálně sledujeme trochu vlažnější podívanou. Hru obou celků sráží nepřesnosti, šancí je k vidění minimum.

35

Stoppen si pohlídal Zafeirisovu odraženou střelu a včas míč schoval do svých natažených rukavic.

34

Hra se celkem dlouho drží před Stoppenem, domácí nyní navíc získali standardku na levé straně.

33

Jurásek se s tím nemazal, vzal věci do svých rukou a Stoppena prověřil ranou zpoza vápna. Gólman míči včas padl do cesty, následuje roh Slavie.

32

Zdravotníci ani tentokrát nemuseli startovat na hřiště, pokračujeme dál. Souhra Vršovických vedla jen k nepřesnému balónu, který se odrazil za bránu.

31

Znovu se přerušuje kvůli zdravotním problémům jednoho z sešívaných. Holeš si zřejmě odnesl nějaký šrám ze souboje o letící míč s Dohnálkem.

30

Breite se šikovně vložil do vhazování pro Filu a vypadalo to, že startuje slibná akce Sigmy, ale sudí okamžitě přerušil. Host si totiž zřejmě pomohl rukou.

29

Nějakou dobu se ve Vršovicích nehrálo. Do Ogbua ve vápně tvrdě strčil protihráč a domácímu zadákovi nějakou dobu trvalo, než situaci rozdýchal.

27

Mikulenka se zlobí, dle něj totiž během souboje u rohového praporku míč vysunul mimo hru Tomič. Sudí to ovšem viděl opačně, vhazovat bude Slavia.

26

No, tady nešlo jinak... Máme tu první žlutou kartu. Michal Leibl (OLO) nyní Filovi prakticky skočil na záda a trochu zápasnicky jej poslal na pažit.

25

Sigma se ještě na malou chvíli udržela vepředu, než její kombinaci definitivně ukončila bídná přihrávka Leibla. Pražané bez váhání vyrazili do protiútoku, který ale skončil rychle, když jejich nákop vyjel do zámezí.

24

Olomoucký pobyt na domácí polovině hřiště se obešel bez střely. Sešívaní se vrací na balón.

23

Leibl vedle Kinského vápna vhodil míč na Mikulenku, který ale pak neustál souboj s protihráčem. Gólman Slavie prozatím zůstává v klidu.

22

Nevýrazný domácí výpad ovoce nepřinesl, hra bude pokračovat odkopem Tadeáše Stoppena.

21

Holeš se před svou bránou nenechal rozhodit Klimentem a vzduchem míč přesunul na vzdálenější stranu, kde si jej bez obtíží doběhl vracející se Bořil.

20

Tomič na levé straně sebevědomě naběhl přímo mezi dva protihráče, což se neukázalo jako úplně chytrý krok. Vzdorující Hanáci míří do protiútoku.

19

Výborný Stoppen udržel svůj tým nad vodou! Zafeiris vsadil na ránu do bližšího vinglu, kterou ale brankář vyškrábl mimo nebezpečí!

17

Odpískán další nedovolený zákrok z dílny Olomouce, tentokrát ve výrazně méně příjemné pozici pro Stoppena. Zorvanův zákrok na Zafeirse Slavii připravuje slibnou standardku jen kousek od šestnáctky.

16

Stoppen měl nějakou dobu klid, nyní ale musel znovu do akce. Po tažení přes střed hřiště jej prověřil Jurečka, gólman ale jeho ránu hravě vyrazil.

15

Kliment přetažený míč před domácí svatyni dobíhal zbytečně, Kinský byl u něj o trochu rychleji.

14

Leibl si proti Douděrovi pomohl faulem, uvidíme volný kop pro Slavii pár čísel za středovou čarou. Žlutá karta prozatím zůstává v kapse rozhodčího.

13

Spáčilův pokus o rozehrávku podél postranní čáry jeden z protihráčů odrazil ke středovému kruhu. Sigma pak znovu zkusila zaútočit, opět bezúspěšně.

12

Hanácký centr po rychlém přesunu do útoku na úrodnou půdu nepadl, před Kinským ho našel Ogbu.

11

Pražané získávají dnešní první rohový kop, míč bude z pravé strany zahrávat Christos Zafeiris.

10

Olomouc se nyní snaží najít nějakou cestu ven ze své poloviny hřiště. Sledujeme trochu krkolomný fotbal na pravém křídle, dění prokládají outy.

8

Pokus hostů o rychlou odpověď velmi rychle zastavuje odpískaný faul. Na tahu je znovu Slavia.

7

Slavia právě vstřelila branku!
Eden tentokrát na úvodní gól červenobílých nemusel čekat vůbec dlouho, nařízený pokutový kop končí přesným zásahem! K míči se postavil VÁCLAV JUREČKA, který jej následně bez obtíží uklidil do Stoppenova protipohybu – 1:0!

7

Penalta pro Slavii!

6

Rozhodčí Petřík si běží situaci ještě jednou prohlédnout k monitoru! Tohle pro Sigmu nevypadá dobře...

5

No ale pozor, situaci v olomoucké šestnáctce ještě zkoumá VAR. Ve hře je zřejmě penalta pro domácí, a to kvůli potenciální ruce bránícího Navrátila.

4

V ochozech to poprvé zašumělo. Bořilův první pokus z kraje vápna trefil jen protihráče, níásledná dorážka pak zamířila výrazně vedle Stoppenovy brány.

3

Dnešní první olomoucký centr určený pro vysunutého Klimenta k adresátovi nedorazil. Slavia si bere míč zpět na své kopačky a startuje do brejku.

2

Dopředu se poprvé vydali sešívaní. Fila měl namířeno do šestnáctky, ale Dohnálek se mu na poslední chvíli položil do cesty a skluzem vysunul míč do zámezí.

1

Hosté po souboji Tomiče a Mikulenky získali vhazování vedle domácího vápna, které provede Leibl.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Sigma, jdeme na věc!
Oba týmy nastupují zpět na hřiště. Tradiční domácí sešívané dresy dnes doplní olomoucké žluté.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, tentokrát už přímo z Edenu! Níže jsou pro vás připraveny dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: Kinský – Tomič, Holeš, Ogbu, Bořil (C) – D. Douděra, Zafeiris – Oscar, Jurásek, Jurečka – D. Fila.
Náhradníci: Mandous – Zima, Masopust, Diouf, Chytil, Provod, Bužek, Vorlický, Chorý, Schranz, Prebsl.
Trenér: Jindřich Trpišovský.

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Leibl – Breite (C), J. Spáčil – Navrátil, Zorvan, Mikulenka – Kliment.
Náhradníci: Koutný – Elbel, Šíp, Muritala, Israel, Langer, L. Juliš, Matys, Chvátal.
Trenér: Tomáš Janotka.

Rozhodčí: Petřík – Kříž, Machač.

DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím dnešního duelu bude Jan Petřík, pro kterého to po bitvě Dynama s Pardubicemi z minulého víkendu bude druhé odřízené utkání v této sezóně. Na stranách mu budou pomáhat Jiří Kříž a Lukáš Machač, zatímco u VARu bude připraven Jan Všetečka.
LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Slavia sice do utkání vstupuje jako papírový favorit, nemůže si ale dovolit Sigmu brát na lehkou váhu. Nepovedený výkon v dubnovém domácím duelu právě proti Olomouci jí totiž stál cenné dva body. Po gólech Pokorného a Zifčáka musela z 0:2 pracně dotahovat na 2:2, což se jí povedlo zásluhou Bořila a Chytila.

Sešívaní tak nenavázali na listopadový první vzájemný souboj, ve kterém na Andrově stadionu vyhráli 3:1, a remíza jim nijak nepomohla v neúspěšné stíhající jízdě za eventuálním mistrem z pražské Letné.
SK SIGMA OLOMOUC

Olomoučtí dnes večer do hlavního města přicestují s identickou bilancí jako Slavia – dvě výhry, jedna remíza. Jejich nový kouč Tomáš Janotka své vůbec první angažmá v Chance Lize odstartoval vítězstvím 2:0 na jihu Čech, přičemž týden po úspěchu v Budějovicích pak jeho svěřenci remizovali v Liberci. Minulý týden pak absolvovali domácí premiéru proti Teplicím, které brankami Spáčila a Klimenta přetlačili 2:1.

Právě Jan Kliment hraje v úspěších Sigmy klíčovou roli. Třicetiletý útočník během prvních tří utkání v modrém dresu po příchodu z Plzně zaznamenal hned tři přesné zásahy, ke kterým přidal jednu asistenci. Na trávníku se daří také Filipu Zorvanovi, jenž se přesnými přihrávkami podílel na třech z dosavadních pěti gólů Hanáků.

„Kvalita Slavie je obrovská,“ řekl pro klubový web před duelem v Edenu hlavní kouč Olomouce. „Směrem dopředu musíme předvést sebevědomý výkon. Pokud budeme bázliví, nemáme šanci uspět.“
SK SLAVIA PRAHA

Slavia se do ligového zápasového kolotoče vrací jen tři dny po výborném vstupu do letošní Ligy mistrů. Ve středu večer ve vyprodané Fortuna Areně přivítala Royale Union St-Gilloise, přičemž druhému celku loňské belgické Pro League nedala šanci a po sebevědomém výkonu si do odvety odnesla výsledek 3:1. Dvěma góly se blýskl Tomáš Chorý a poslední přidal Oscar.

„Náročné utkání, potvrdily se predikce, naše očekávání. Kdo Union někdy viděl, věděl, jakou kvalitu má,“ nechal se po středeční bitvě slyšet lodivod sešívaných Jindřich Trpišovský. „Zápas ukázal obrovské nároky na celkovou komplexnost, prověřil nás. První krok máme za sebou, ten druhý, těžší, nás ale ještě čeká.“

Ze strany sešívaných šlo o nejlepší představení v dosavadním průběhu ročníku. Krom takřka povinného vítězství 4:0 nad Českými Budějovicemi totiž do nové sezóny vstoupili vesměs vlažně: v Uherském Hradišti jen remizovali a z Liberce si přivezli tři body navzdory tomu, že je Slovan ve většině statistik pokořil. Uvidíme, jak si dnes poradí s nepříjemnou olomouckou Sigmou.
Příjemnou sobotu u sledování Chance Ligy! Sobotní porci 4. kola české nejvyšší soutěže uzavře souboj mezi Slavií a Sigmou Olomouc v pražském Edenu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 7. Jurečka (pen.), 88. Diouf (Provod)

Karty:   26. Leibl (OLO), 48. Kliment (OLO), 49. Navrátil (OLO), 77. Janotka (trenér) (OLO)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:9.

SK Slavia Praha: Kinský – Tomič (82. Schranz), Holeš, Ogbu, Bořil (C) – D. Douděra (70. Provod), Zafeiris (62. Prebsl) – Oscar, Jurásek (62. Diouf), Jurečka – D. Fila (62. Chorý).
Náhradníci: Mandous – Zima, Masopust, Chytil, Bužek, Vorlický.

Trenér: Jindřich Trpišovský.

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Leibl (46. Elbel) – Breite (C) (68. Langer), J. Spáčil – Navrátil (68. Israel), Zorvan (80. L. Juliš), Mikulenka (80. Muritala) – Kliment.
Náhradníci: Koutný – Šíp, Matys, Chvátal.

Trenér: Tomáš Janotka.

Rozhodčí: Petřík – Kříž, Machač.

Diváci: 17 724