Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy)

Argentina – Austrálie

3:3

konec (2:0, 0:0, 0:2)

01.08.2024, 20:15 • Skupina B • Tomáš Kubečka

Před posledním zápasem ve skupině tak oba týmy mají na kontě deset bodů. Argentinu čeká v sobotu duel s Velkou Británií, zatímco Austrálie změří síly se Španělskem. (21:56:12)
Je konec! Dramatické utkání Argentiny s Austrálii končí remízou 3:3. Argentina přitom v první části odskočila do vedení o dvě branky zásluhou Cairové a Sauzeové. Austrálie poté dokázala srovnat obraz hry, jenže neproměnila dvě penalty. Přesto zásluhou Nobbsové a Kershawové vyrovnala. Argentině vrátila vedení deset minut před koncem Granattová, jenže sekundu před koncem vyrovnala Williamsová.

Konec zápasu.

60

Mariah WILLIAMSOVÁ - 3:3

60

Austrálie právě vstřelila branku!
Neskutečné! Australanky vyrovnávají vteřinu před koncem. Austrálie dostala možnost rozehrávky trestného rohu, po němž přesnou a nechytatelnou tečí vyrovnala MARIAH WILLIAMSOVÁ!

60

Austrálie minutu před koncem zahrávala trestný roh, po němž zakončovala Colwillová, jejíž střelu srazila vlastní spoluhráčka mimo branku.

59

Rozběhly se závěrečné dvě minuty dnešního souboje. Argentina bez problémů drží míček na hokejkách a nechce jej soupeřkám půjčit.

58

Australanky už se potřebují tlačit dopředu. Přihrávka středem směřující na Nobbsovou však nebyla dostatečně rychlá.

56

Po pravé straně se vpřed dostala Alonsová, která pro Argentinu udržela míček a nasbírala cenné sekundy.

55

Somervilleová zastavila vysokou pobídku směřující před branku, zpracovala si míček a potáhla jej vpřed.

54

Austrálie se dostala na polovinu soupeře, nicméně akce hráček v zeleném neskončila zakončením. Argentina včas vysunula napadání.

53

Toccalinová z levé strany hledala spoluhráčku na středu hrací plochy, ale její projektil skončil vedle branky.

51

Na stadionu se po třetí brance Argentiny rozpoutala fantastická atmosféra. Australanky to v závěrečné desetiminutovce budou mít hodně těžké.

50

Maria GRANATTOVÁ - 3:2

50

Argentina právě vstřelila branku!
Argentinky si berou zpět ztracené vedení! Po skvěle sehraném trestném rohu se do zakončení dostala MARIA GRANATTOVÁ, jejíž pokus skončil pod břevnem!

50

Argentina zahrávala trestný roh. Bartramová v pravou chvíli dokázala zasáhnout pravou nohou.

49

Austrálie se vydala vpřed, nicméně zakončení ze strany hráček v zeleném nepřišlo. Defenziva Argentiny brání skvěle.

48

Skvělou práci při napadání rozehrávky Argentiny odvedla Toccalinová, která si míček zpracovala, ale už nedokázala přihrát.

47

Také kombinace Austrálie nyní trpěla nepřesností. Míček na polovině hřiště opustil hrací plochu.

46

V úvodu závěrečného dějství se vpřed vydaly Argentinky. Na levé straně kouzlila Sauzeová, která se však nechala zahnat mimo hru.

Začala čtvrtá čtvrtina!

45

Skončila třetí čtvrtina!

45

Stephanie KERSHAWOVÁ - 2:2

45

Austrálie právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno! Australanky v samotném závěru třetí čtvrtiny dotahují s Argentinou krok. Po trestném rohu se do odraženého míčku položila STEPHANIE KERSHAWOVÁ, od jejíž hole se míček odrazil do branky!

44

Granatová táhla útok Argentiny po pravé straně, ale v klíčovou chvíli zapomněla míček za sebou. Soupeřky se stihly vrátit.

43

Nobbsová hledala prudkým nástřelem před branku Arnottovou, která se sice odpoutala od své strážkyně, ale míček netrefila.

42

Argentina měla k dispozici trestný roh, po němž zakončovala Sauzeová, ale brankářka Austrálie podržela svůj výběr skvělým zákrokem.

42

Fanoušci Argentiny si dnešní duel užívají. Jejich oblíbenkyně vstoupily do zápasu skvěle, ale ve třetí čtvrtině má více ze hry Austrálie.

41

Austrálie zahrávala další penaltu! Tentokrát se jí ujala Williamsová, jejíž dělovka skončila na tyči!

41

Austrálie se vydala vpřed po levé straně hrací plochy. Agilní Sauzeová dokonce prošla do zakončení, ale neseřídila si mířidla.

40

Nobbsová je po vstřelení kontaktní branky hodně aktivní. Nyní se znovu opřela do odraženého míčku, ale poslala jej mimo.

38

Argentina se usadila na polovině Austrálie, nicméně snaha Argentinek o navýšení náskoku skončila sraženou přihrávkou.

37

Kaitlin NOBBSOVÁ - 2:1

37

Austrálie právě vstřelila branku!
Po dalším útoku už se Austrálie dočkala vytouženého snížení! Po nástřelu z pravé strany se míček od hole jedné z Argentinek odrazil do branky. Gól je připsán KAITLIN NOBBSOVÉ!

37

Austrálii zatím není přáno! Nyní měly Australanky k dispozici penaltu, která Nobbsová napálila jen do hrudi brankářky!

36

Až nyní se Austrálie usadila na polovině Argentiny, jenže kombinace hráček v zeleném je zatím hodně kostrbatá.

35

Austrálie se vydala vpřed středem hrací plochy, jenže Sauzeová nedokázala míček zpracovat. Argentinky poté důrazem odehrály míček do bezpečí.

33

Argentinky mají vývoj utkání pevně v rukou. Hráčky v modrobílém hrají kolem poloviny hrací plochy, ale jejich akce jsou nepřesné.

32

Argentina se drala vpřed středem hrací plochy, nicméně Granattová nedokázala najít hokejku rozběhnutého Toccalinové.

31

Austrálie se hned v úvodu druhého poločasu vydala vpřed po levé straně. Dlouhou přihrávku si však defenziva Argentiny pohlídala.

Začala třetí čtvrtina!

Skončila druhá čtvrtina!

30

O dramatizaci utkání před odchodem do šaten se mohla postarat Lawtonová, jejíž pokus z levé strany skončil vedle zadní tyče.

29

Cosentinová si dala pozor na napadající soupeřku a odehrála před ní míček mimo nebezpečnou pozici. Argentina chce dohrát první půli s dvoubrankovým náskokem.

27

Argentina operovala na pravé straně, kde dominovala Alonsová. Její pobídka z pravé strany skončila na holi Williamsové.

25

Greinerová udržela míček na pravé straně, jenže neměla moc možností, kam přihrát. Australanka proti zvolila přihrávku do zadních řad.

24

Toccalinová měla dobrou pozici v blízkosti branky Austrálie, nicméně její pokus skončil vedle branky.

23

Další zakončení ze střední vzdálenosti měla na svědomí Sauzeová, jejíž projektil skončil snad pět metrů vedle branky Austrálie.

22

Argentina dominuje v prostoru kolem poloviny hrací plochy, kde Argentinky sbírají jeden odražený míček za druhým.

21

Australanky měly k dispozici trestný roh, po němž zakončovala Squibbová, jejíž přízemní střelu brankářka Cosentinová s přehledem vyrazila.

20

Austrálie se tlačila do protiútoku, jenže akce hráček v zelených dresech skončila na holích soupeřek. Výkon Australanek je zatím směrem vpřed bezzubý.

19

Kershawová prošla s míčkem na hokejce do střelecké pozice, avšak místo zakončení ještě zkoušela přihrát a odevzdala míček Argentinkám.

18

Cosentinová se na levé straně zbavila soupeřky, bekhendem přihrála před branku, ale tam nebyl nikdo z jejich spoluhráček.

17

Vpřed se vzápětí vydala také Argentina, ale ani akce hráček v zelenobílém neskončila zakončením. Alonsová na pravé straně nechala míček za sebou.

16

Austrálie se usadila na polovině soupeře, nicméně kombinace hráček v zeleném skončila nahozením mimo hru.

Začala druhá čtvrtina!

První čtvrtina skončila!

15

Do zakončení na hranici brankoviště se dostala Stewartová, která vypálila bekhendem, nicméně její projektil skončil vedle tyče.

13

Alonsová dostala přihrávku na pravou stranu, jenže si neporadila se zpracováním a míček jí utekl do zámezí.

12

Brankářka Argentiny si dala pozor na tvrdý bekhendový pokus z pravé strany a pravou nohou míč vykopla mimo nebezpečné území.

11

Argentina pokračuje v aktivitě na polovině soupeřek. Nikdo v zeleném dresu Austrálie nyní není schopen vyvézt míček do bezpečí.

10

Victoria SAUZEOVÁ - 2:0

10

Argentina právě vstřelila branku!
Argentinky o několik sekund později přidávají i druhý zásah! Po dobře rozehraném trestném rohu zakončila VICTORIA SAUZEOVÁ nechytatelně do dolního rohu!

10

Zásah Argentiny se ještě zkoumal u videa, ale nakonec branka platí a Argentina skutečně vede 1:0.

10

Sofia CAIROVÁ - 2:0

10

Argentina právě vstřelila branku!
Argentinky se po deseti minutách utkání dostávají do vedení díky skvělému důrazu v prostoru před brankou. Snad na čtvrtý pokus dorazila odražený míček za záda brankářky SOFIA CAIROVÁ!

8

Ani další akce Argentiny neskončila zakončením. Pobídka z levé strany hrací plochy prolétla před brankou bez teče.

7

Do odraženého míčku se z hranice brankoviště bekhendem opřela Amy Lawtonová, jejíž dělovka prolétla kolem levé tyče.

6

Kershawová prošla do střelecké pozice, nicméně její pokus forhendem skončil blokem první soupeřky v modrobílém dresu Argentiny.

5

Austrálie je v úvodu utkání o něco aktivnější a pokračuje v ofenzivním snažení. Pobídka z levé strany zahnala Williamsovou mimo střeleckou pozici.

4

Brooksová prošla s míčkem po levé straně do blízkosti branky Argentiny, jenže z ostrého úhlu už nedokázala najít Arnottovou.

3

Argentina rozehrála trestný roh natolik nešťastně, že se nikdo z hráčem v modrobílém dresu nedostal do zakončení.

2

Argentina se snažila rozehrát z vlastní poloviny, nicméně aktivní Australanky akci jihoamerického celku zastavily.

1

Williamsová dostala přihrávku na pravou stranu, prošla s míčkem vpřed, jenže její pokus zastavila hned první soupeřka. Zakončení Kershawové už bylo zbytečné.

Začala první čtvrtina!
Ještě před startem duelu zazní hymny obou zemí.
Oba týmy už jsou na hřišti. Argentina bude hrát v modrobílém, zatímco Austrálie oblékne zelenou sadu.
Úvodní sestavy

Argentina: Cosentinová – Toccalinová, Gorzelanyová, Alonsová, Granattová, Cosentinová, Sánchezová (C), Sauzeová, Cairová, Trinchinettiová, Castellarová, Jankunasová
Náhradnice: Raposová, Albertarriová, Casasová, Campoyová, Díazová

Austrálie: Bartramová – Perisová (C), Lawtonová, Squibbová, Brooksová, Shandová, Kershawová, Bartramová, Somervilleová, Taylorová, Williamsová, Stewartová
Náhradnice: Colwillová, Youngová, Arnottová, Nobbsová, Greinerová
Společně se dnes podíváme na souboj o první místo skupin B. Oba týmy mají na kontě po třech odehraných duelech devět bodů a drží se na čele. Austrálie na úvod přehrála Američanky 4:1, poté JAR 4:2 a v posledním duelu Španělsko 2:1. Australanky na úvod v těsném duelu přehrály JAR 2:1, poté rozstřílely Velkou Británii 4:0 a naposledy přehrály USA 3:0.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:15.

Argentina – Austrálie

3:3

konec (2:0, 0:0, 0:2)

Zpět na online


Statistiky:
Branky a sestavy
Branky:
10. Cairová, 10. Sauzeová, 50. Granattová - 37. Nobbsová, 45. Kershawová, 60. Williamsová

Argentina: Cosentinová - Toccalinová, Gorzelanyová, Alonsová, Granattová, Cosentinová, Sánchezová (C), Sauzeová, Cairová, Trinchinettiová, Castellarová, Jankunasová
Náhradnice: Raposová, Albertarriová, Casasová, Campoyová, Díazová

Austrálie: Bartramová - Perisová (C), Lawtonová, Squibbová, Brooksová, Shandová, Kershawová, Bartramová, Somervilleová, Taylorová, Williamsová, Stewartová
Náhradnice: Colwillová, Youngová, Arnottová, Nobbsová, Greinerová