Menu

Další

Olympijské hry - Vodní slalom

K1 – muži

Vítěz: J. Clarke (GBR)

konec

01.08.2024, 15:30 • Vaires-sur-Marne Nautical Stadium, Paříž, Francie • Semifinále • Michal Hromas

Známe dvanáctku postupujících do finále disciplíny K1 mužů. Nechybí mezi nimi český reprezentant Jiří Prskavec, který dojel na šesté pozici. Nejrychlejší ze všech byl domácí mladík Titouan Castryck, ale vinou dvou dotyků bral třetí pozici. Díky naprosto čisté jízdě opanoval semifinále Brit Joseph Clarke. Finále má také slovenské zastoupení, které pátou nejlepší jízdou vybojoval Jakub Grigar.

Bohužel přišly také tři penalizace po 50 sekundách, které se týkaly velkých kandidátů finále. Konkrétně se tak na posledních třech pozicích seřadili Peter Kauzer, Finn Butcher a Pedro Gonçalves. (16:37:24)

Výsledky semifinále

Joseph Clarke (GBR) 89,51 Q
Noah Hegge (GER) +1,73 Q
Titouan Castryck (FRA) +2,05 Q
Felix Oschmautz (AUT) +2,32 Q
Jakub Grigar (SVK) +2,49 Q
Jiří Prskavec (CZE) +3,02 Q
Martin Dougoud (SUI) +3,56 Q
Giovanni de Gennaro (ITA) +3,96 Q
Isak Öhrström (SWE) +5,18 Q
Timothy Anderson (AUS) +5,44 Q
Čchüan Sin (CHN) +6,44 Q
Pau Echaniz (ESP) +6,60 Q
Mateusz Polaczyk (POL) +8,98
Juuki Tanaka (JPN) +12,39
Noel Hendrick (IRL) +12.95
Mátís Súdí (MAR) +14,60
Salím Džemai (TUN) +17,17
Peter Krauzer (SLO) +53,29
Finn Butcher (NZL) +56,89
Pedro Gonçalves (BRA) +57,58

Konec

Semifinále skončilo.

20

Hvězdný teenager Titouan Castryck rozbouřil plné tribuny a šla na něm znát nervozita. Dvě vteřinky na čtyřce a následně na náročné protivodné osmičce. Další dotyk už ale nepřišel a Castryck je pohodlně třetí. Pokud odečteme všem penalizace, tak jel Francouz jasně nejrychlejší jízdu.

19

Postupová jízda Jiřího Prskavce

19

Český obhájce tokijského zlata nebude chybět ve finále! Dvouvteřinová penalizace a výsledných 92.53 se rovná páté příčce o tři vteřiny za Clarkem.

19

Prskavcovi vyšel neortodoxní nájezd před sedmičkou, poté přišel dotyk na brance číslo 12. Vypadá velmi soustředěně a hlídá si každý průjezd.

19

Jiří Prskavec už je na trati. Po skvělé úvodní části je na mezičasu o 75 setin za Clarkem.
Joseph Clarke penalizaci 50 sekund nedostane a zůstává tak první.

18

Ambiciózní Giovanni de Gennaro umí zajet určitě lepší jízdu. Dotyk na dvojce, dál už nic. Chvílemi to působilo poněkud vlažně a musí se zlepšit. Šanci k tomu bude mít, jelikož je s výsledkem 93,47 šestý a postoupí.
Clarkova jízda se ještě bude studovat. Na jedné z branek prakticky jen strčil krk pod tyč a mohlo se jednat o nedostatečný průjezd.

17

Olympijský šampion z Ria Joseph Clarke ukázal obrovskou kvalitu. Absolutně bez respektu, ale zároveň pod kontrolou projel tratí tak jako nikdo před ním. Drobné starosti měl jen na protivodné brance 14. Clarke se dostává pod 90 sekund a vede!

16

Slušný výkon Australana TImothyho Andersona. Už to vypadalo na další čistou jízdu, avšak branka číslo 21 byla také nad jeho síly. Jde s výsledkem 94,95 na šesté místo a kvalifikuje se do finále.
Finn Butcher dostává po prozkoumání jeho jízdy dodatečnou penalizaci 50 sekund za neprojetí branky číslo 15! To znamená, že je bez šance na postup. Díky tomu se může z účasti ve finále radovat Pau Echaniz.

15

Martin Dougoud zajel jako druhý v tomto semifinále bez penalizace. Švýcarská jednička zvolila na rozdíl od Brazilce jistotu a byla to dobrá volba. Ve vyrovnaném pořadí bere s mankem 1,83 sekundy čtvrtou pozici a neskrývá obrovskou radost.

14

Reprezentant Nového Zélandu Finn Butcher figuruje ve světovém žebříčku na 18. pozici. S tímto olympijským debutantem se do finále rozhodně počítalo a chybět tam nebude. Sice si připsal penalizaci dvou vteřin hned na dvojce, ale následná jízda byla ve srovnání s ostatními nadprůměrná. Další dotyk připsal jako mnoho ostatních na brance 21 a jde na čtvrté místo.
Ve finále bude chtít předvést rozhodně lepší výkon.

13

Rychlé dvě chyby na trojce a pětce zapsal Pedro Gonçalves. Při návratu do protivodné osmičky měl obrovské problémy, když ho nabral proud.
Hororové semifinále okořenil ještě dotykem na 18. brance a hlavně chybným projetím 21., za které inkasuje penalizaci 50 sekund.
Dnes Brazilcovi absolutní riziko nevyšlo a je poslední. Díky tomu postupuje do finále Čchüan Sin.

12

Slovensko se může těšit na finále. Jakub Grigar zvládl lehké obtíže na druhé brance, ale rychle chytil rytmus. Jízda to byla hodně na jistotu a i s dotyky na 14. a 16. brance je to rovných 94 sekund a třetí pozice.

11

Němec Hegge jel skvěle a předváděl možná zatím nejlepší výjezdy z branek ze všech. Nechával loď plout po divokém proudu a zbytečně nepanikařil. Sice se dostal do kontaktu s brankou číslo 16, ale i tak mu to stačí o 59 setin na první místo!

K1 – muži

Vítěz: J. Clarke (GBR)

konec

Zpět na online