Menu

Fotbal

Přípravný zápas

Bruk-Bet Termalica Nieciecza – MFK Karviná

0:3

konec (0:1)

26.06.2024, 11:00 • Goslaw Sport Center, Wodzisław Śląski • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.83 3.47 2.14 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Karviná v prvním zápase letní přípravy porazila soupeře z druhé polské ligy 3:0. Po nejistém úvodu začali Slezané kontrolovat hru a ve 35. minutě se díky Memićovi ujali vedení. Ve druhé půli přidala obměněná jedenáctka Martina Hyského další dvě trefy. Na 2:0 skóroval Kačor a zhruba o deset minut později uzavřel skóre Ojora. (13:00:15)

90

Konec zápasu.

90

Ražnatović dostal nabito na střelu z jedné, kterou u pravé tyče trefil v ofsajdu stojícího Ojoru.

89

Znovu se na trávník musel vydat zdravotnický tým Karviné. Při zastavování předchozí šance si ublížil Kauan Carneiro Da Silva.

88

Trubeha vystihl karvinskou rozehrávku. Ve snaze o zakončení ale trefil Kauana Carneira Da Silvu a Fassbenderovu následnou přihrávku na Nowakowského pro změnu sebral Žák.

87

V jeden okamžik byli na zem posláni Žák a Moses. Karviná má k dispozici rozehrávku vedle středového kruhu.

86

David Moses utekl po pravé straně, ale přihrávkou pod sebe minul oba dostupné útočníky Ojoru a Ražnatoviće.

85

Nowakowski si vyzkoušeli exekuci rohového kopu i z levé strany. V tomto případě to vypadalo zajímavěji, jeho spoluhráč zakončoval patou a orazítkoval břevno karvinské branky.

83

Fassbender si vybojoval míč u postranní čáry a v konfrontaci s dvěma karvinským hráči získal alespoň rohový kop.

82

Precizně do obrany zahrál také Kauan Carneiro Da Silva, který před svou brankou zachytil finální přihrávku určenou pro odskočeného Fassbendera.

81

Ondřej Drobek se vrátil na trávník místo zraněného Bergqvista a okamžitě měl spoustu práce u středového kruhu, kde nadvakrát likvidoval hrozbu rychlého protiútoku.

80

Žák se prezentoval přízemní střelou z delší vzdálenosti. Od první chvíle nevypadala nebezpečně a ve finále prošla minimálně metr vedle krajní tyče.

78

Vzájemnou kolizi odnesl Andrzej Trubeha i Kauan Carneiro Da Silva. Realizační tým Karviné se mezitím stará o jiného hráče. Zdravotních problémů je v tomto přípravném duelu poměrně dost.

77

Dominik Žák si počínal nedovoleně kousek od střídačky Termalicy. Její hráči se pod vlivem presinku raději vrátili k vlastní brance.

76

Morgan Fassbender dával do ohně přízemní přihrávku z pravého křídla. Jeho spoluhráči se o ni dostatečně nepoprali a karvinská obrana si pomohla vysvobozujícím odkopem.

75

Na bezvadně umístěný centr si naběhl Momčilo Raspopović. Z malého vápna se mu povedlo rozvlnit síť, ale radost z gólu na 4:0 mu vzal odmávaný ofsajd.

74

Kousek před rohem velkého vápna se všechno připravuje realizaci karvinské standardní situace. Zapříčinil se o ni faulovaný Rajmund Mikuš.

72

Douglas Bergqvist opakovaně hlásí nějaké zdravotní potíže. Krátké prodlevy využívají oba týmy k rychlému občerstvení.

70

Andrzej Trubeha ustál souboj s Mosesem a z pravé části vápna zvedl míč do boční sítě.

69

Slezané příkladně ucpali prostor u hranice velkého vápna. Jejich soupeři zkoušeli všemožné, ale do palebné destinace se probít nedokázali.

68

Nákop z nějakých čtyřiceti metrů přeletěl všechno živé v pokutovém území. Karviná se ani v tomto případě nemusela bát ztráty čistého konta.

67

Faulem zezadu zavinil Dominik Žák další standardku ve prospěch polského druholigisty.

66

Termalica tentokrát dobře vyjela z vysokého presinku. Chvilku to vypadalo na slibný protiútok, nicméně Fassbender v situaci jeden na jednoho tvrdě narazil do Bergqvista.

64

S likvidací standardní situace se karvinská obrana moc nenadřela. Po další sérii soubojů před vápnem bude dokonce vhazovat.

63

Douglas Bergqvist se postavil do dráhy centrovaného balónu a odklonil jej na rohový kop.

61

61. Mustapha OJORA - 0:3

61

Karviná právě vstřelila branku!
A je tu třetí trefa slezského týmu! Základem úspěchu byl účinný presink Mosese. S míčem mohl jít do otevřené brany MUSTAPHA OJORA a chladnokrevně jej umístil do pravého dolního rohu Chovanovy branky.

60

Opět se do hry hodlal zapojit Ražnatović, nicméně Kasperkiewicz ho k příchozímu centru z pravé strany u zadní tyče nepustil.

59

Ražnatović si tělem zpracoval bravurní diagonálu zpoza půlící čáry, ale pak z ostrého úhlu napálil boční síť z její vnější strany.

58

Termalica se na útočné třetině hřiště nedokáže prosadit. Nyní to byl Jakubik, kdo na levém křídle neustál konfrontaci s Bergqvistem.

57

Rajmund Mikuš pozdě dobíhal do vápna za centrem z levé strany. V nepřipravené pozici jenom odrazil míč vedle brány.

55

Jakubik na špici nepřetlačil vysokého Kauana Brazilský obránce se zkušeně postaral o to, že míč skončil v moci gólmana.

54

Putiwcew zvládl důležitý souboj s Kačorem. V souvislosti s faulem před půlící čarou mohou hráči polského týmu souvisle kombinovat.

52

52. Pavel KAČOR - 0:2

52

Karviná právě vstřelila branku!
Andrija Ražnatović zkrotil dlouhý pas z obranné poloviny a trpělivě si počkal na PAVLA KAČORA. Přihrávkou z hranice vápna ho dostal do situace jeden na jednoho a Chovan se střelou zblízka nemohl nic dělat.

51

V dalším případě Trubeha míč dostihl včas, ale při váhání u rohu velkého vápna o něj byl legálním způsobem připraven Douglasem Bergqvistem.

49

Trubeha si u levé lajny nepřevzal autové vhazování. Míč vycestoval mimo hrací plochu.

47

Pozměněná sestava Karviné si zkraje druhého poločasu vyzkoušela bránění standardní situace. O nic vážného ve skutečnosti nešlo, neadresný nákop zůstal v dlaních gólmana.

46

Začal druhý poločas.
Karviná si v úvodu neodpustila dvě minely před vlastní brankou. Termalica žádnou z nich nepotrestala a bezbrankové skóre tak vydrželo do konce 35. minuty, kdy z důrazu Fleišmana profitoval skórující Memić.

45+1

První poločas skončil.

45

Fleišman vzduchem nenašel pokrytého Ayaosiho. Nigerijec byl beztak v ofsajdu.

44

Lapeš přečetl kolmici z hloubi pole a výběhem před vápno upálil míč těsně před rozběhnutým Wolskim.

42

Karviná vylepšila rozehrávku z obrany. Zatímco v úvodu zápasu v citlivých místech balóny ztrácela, tak nyní předvádí jistou kombinaci, do které je zapojen i Lapeš.

41

Memič si počkal na Fleišmana a ten se sraženým centrem podepsal pod zisk rohového kopu. Samotná standardka přinesla vyhranou hlavičku Putiwcewa a útočný faul navrch.

40

Patrik Čavoš vrátil ztracený míč na karvinské kopačky. Vlevo se s ním dopředu probíjel Regáli a zastavil ho až faul.

39

Karvinští opět uklidňují hru uprostřed hřiště. Tempo zápasu šlo v posledních deseti minutách výrazně dolů.

37

Ondřej Drobek se neprovinil proti pravidlům těsně vedle vlastního vápna. Píšťalka se ozvala až v důsledku nedovoleného zákroku na Viniciuse.

35

35. Amar MEMIĆ - 0:1

35

Karviná právě vstřelila branku!
Termalica si úplně sama nadělala velké starosti v pokutovém území. Vinicius uloupený míč na chvíli ztratil, Fleišman o kus dál zase vybojoval pro AMARA MEMIĆE a třiadvacetiletý Bosňan jej v pádu nasměroval za Chovana.

33

Maciej Wolski našel nohu Svozila, když zleva cpal přihrávku do předbrankového prostoru. Po faulu na Memiće už bude hrát Karviná.

30

Po necelé půlhodině zápasu byla nařízena pauza na občerstvení. Polský tým zpátky na hřiště nespěchá, kdežto Karvinští už jsou připraveni na svých místech.

28

Jeden z Karvinských si bolestivě naběhl do zpevněného protihráče. Rozhodčí rychle přerušil hru a znegoval tím zajímavě vypadající brejk Termalicy.

26

Svozilova rozehrávka nebyla kompatibilní s pohybem jeho spoluhráčů. Třicetiletý stoper pak svou nepřesnost odčinil příkladnou defenzivní činností.

25

Ayaosi předložil Viniciusovi míč před prázdnou branku až poté, co byl nigerijskému hráči odpískán ofsajd v době přihrávky z okolí středového kruhu.

24

Fleišmanova levačka zase našla pouze hlavičkáře v dresu soupeře. Slezané navážou autem z protější strany.

23

Další ukázka aktivního presinku. Krčík vyvíjel tlak na soupeře poblíž praporku a uzmul pro své barvy rohový kop.

21

Oba týmy investují hodně sil do intenzivního presinku. Po krátké rozehrávce od branky teď byli zadáci Termalicy blízko vážné chyby u své šestnáctky.

20

Plankova dobrá myšlenka postrádala úspěšnou realizaci. Roztažení hry do levého křídla bylo pro Regáliho nechytatelné.

19

Viniciusův ambiciózní pokus z dvaceti metrů byl okamžitě sražen na rohový kop, z něhož vzešel nepovedený centr k bližší tyči.

18

Amar Memić si nezpracoval dlouhou diagonálu do nezajištěné pravé části hřiště. Prvním dotykem si urazil míč k soupeřově brankáři.

17

Ayaosiho zaváhání u půlící čáry rychle napravil Lapeš, který si došel pro přetažený nákop na hrot.

16

Výměna míče na pravé straně mezi Memićem a Ayaosim byla narušena defenzivou polského týmu. Napadaný Domrovskyj si pak pomohl malou domů.

15

Čavoš si po sklepnutí od Ayaosiho neprostrčil míč mezi třemi protihráči. Polský druholigista neprodleně přešel do protiútoku a Lapeš musel do vzduchu kvůli elegantnímu obstřelu na zadní tyč.

14

Regáli obdržel z vlastní poloviny přihrávku do běhu, ale ze střední vzdálenosti pak napálil jen jednoho z protihráčů.

12

Slezané se ubránili standardní situaci vyhranou hlavičkou na Planku. Během pár sekund pak dostali míč až na druhý konec hřiště.

11

Karvinští se dožadovali penalty za Kasperkiewiczův zákrok na Viniciuse. Obránci polského celku riskantní hra do těla prošla, byť nejevil zájem hrát míč.

10

Svozil zařadil nejvyšší rychlost a v klíčový okamžik zastavil přečíslení čtyři na tři. Další akce Termalicy na sebe nenechala dlouho čekat a Lapeš už musel zasahovat proti slabé střele na střed brány.

9

Regáli nastartoval Ayosiho. Mladý Nigerijec se ve vápně zastavil a pak si nerozuměl s Viniciusem, který jeho přihrávku do druhé vlny pouštěl za sebe do území nikoho.

8

Ayaosi z jedničky sklepl míč k noze Regáliho a ten utěšenou střelou zpoza vápna přinutil brankáře vyrazit přízemní projektil na roh.

7

Čavošova obrovská chyba v rozehrávce se obešla bez gólových následků. Jeden z hráčů polského týmu Lapešovu branku v ložené šanci přestřelil.

5

Vinicius vyhrál hlavičku do běhu Regáliho. Slovenský třicátník se dostal za obranu, ale mimořádně nepovedenou křížnou střelou branku vůbec netrefil.

4

Nieciecza aktivovala aktivní presink a zmocnila se balonu pár metrů před vápnem. Vzešlo z toho i první zakončení, které proletělo kousek vedle Lapešovy pravé tyče.

3

Termalica byla po rozehrávce ze středu hřiště vytlačena k vlastnímu brankáři a přinucena k nahodilému odkopu na karvinské hráče.

2

Zahajovací výkop měli Karvinští, kteří nastupují v bíločerných dresech. Polský oponent je v červenobílém.

1

Utkání právě začalo.
Termalica Nieciecza

Polský tým z malé vesničky s necelou tisícovkou obyvatel před rokem málem slavil návrat do nejvyšší soutěže. Nedávno skončená sezóna naopak přinesla trápení a až čtrnácté místo s náskokem sedmi bodů na sestup do třetí ligy. V klubu, kterému šéfuje Danuta Witkowská, nedávno působilo několik Čechů – Michalové Bezpalec s Hubínkem, Adam Hloušek, Matěj Hybš nebo Tomáš Poznar. V současnosti trenér Marcin Brosz žádného českého krajánka k dispozici nemá. Čerstvou posilou Termalicy se naopak stal slovenský brankář Adrián Chovan.
MFK Karviná

Slezský klub se před několika týdny zachránil mezi českou elitou v baráži proti Vyškovu a v krátké letní pauze si přichystal celou řadu změn v trenérském i hráčském osazenstvu. Post hlavního kouče převzal po Marku Bielanovi a Radimu Grussmannovi Martin Hyský, pro kterého to bude první trenérská štace v nejvyšší soutěži. Soupisku Karviné opustili Matej Čurma, Alex Iván, Dominik Holec, Martin Doležal, Jiří Bederka, Papalele, Adeleke a trochu překvapivě i produktivní záložník Lukáš Budínský. Nových tváří je podstatně méně. Mimo hráčů z B-týmu se jedná pouze o talentovaného záložníka Davida Planku, u kterého se chystá hostování ze Slavie.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

Bruk-Bet Termalica Nieciecza – MFK Karviná

0:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 35. Memić, 52. Kačor, 61. Ojora

Bruk-Bet Termalica Nieciecza: Chovan – Kasperkiewicz, Biedrzycki, Putiwcew – Hilbrycht, Dombrovskyj, Ambrosiewicz, Karasek, Wolski – Zapolnik, Jakubik.
Trenér: Marcin Brosz

MFK Karviná: Lapeš – Krčík, Svozil, Drobek, Fleišman – Planka, Čavoš – Memič, Ayaosi, Regáli – Vinicius. II.poločas: Ciupa – Raspopović, Bergqvist, Kauan Carneiro, Muhammad – Žák, Moses – Mikuš, Ojora, Ražnatović – Kačor.
Trenér: Martin Hyský