Menu

Fotbal

Baráž o postup do FORTUNA:LIGY

MFK Karviná – MFK Vyškov

1:0

konec (0:0)

02.06.2024, 17:30 • Městský stadion Karviná, Karviná • 2. kolo • Igor Mainka (@igor_mainka)

Tipsport: 1.5 4.42 6.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ze slezského hornického města je to vše. I příští rok bude mít nejvyšší česká fotbalová soutěž dva zástupce z Moravskoslezského kraje – Baník Ostrava a MFK Karviná. S tímto konstatováním se s vámi loučím, děkuji vám za přízeň při sledování online přenosů z nejvyšší soutěže a příští rok se zřejmě znovu takto setkáme. Od klávesnice vám přeje krásný zbytek víkendu Igor Mainka. (22:22:53)
Rajmund Mikuš (střelec jediného gólu):
„Super pocity. Měli jsme náročnou sezónu, přežili jsme to. Proběhla tady výměna trenérů, která nám hodně pomohla. Od té chvíle jsme bojovali jako jeden tým. Trenéři nastavili nějakou taktiku a tím jsme se řídili ve všech zápasech pod novými trenéry. Snažili jsme se to plnit, pouze v Pardubicích jsme vyhořeli. Ten gól z ofsajdu byl možná nejkrásnější v mé kariéře, ale rozhodčí to neuznali. Ještě jsem si dal skluz na kolenou a trochu se odřel. Naštěstí jsme vyhráli 1:0. Dnes mi to šlo, věřil jsem si a čekal jsem na správný moment. Je to má nejlepší sezóna. Příští rok tady? Uvidíme, nechci předbíhat.“
Jan Kameník (trenér Vyškova):
„Karviná byla o dva góly lepší. V obou utkáních dokázala vstřelit gól, v tom detailu byla nad námi. I když jsme šance měli, tak jsme ten gól nedokázali vstřelit. Obě utkání byla s dobrým nasazením, s celou řadou emocí, s celou řadou kvalitních momentů, ale ta ofenzivní práce na posledních třiceti metrech byla na straně Karviné, proto uhájila ligovou příslušnost. Je třeba jim k udržení pogratulovat.“
Marek Bielan (asistent trenéra Karviné):
„První poločas jsme v Drnovicích zvládli, ale nebylo to s bravurou výkonem. Vyškov má kvalitní hráče. Do odvety jsme se připravili na Vyškov, jak bude hrát. Kluci naší taktiku splnili na sto procent. Dali jsme gól, ale videorozhodčí řekl, že to byl ofsajd. Oni měli gólovku, ale trefili břevno. My jsme dali nádherný gól po rychlém brejku Ražnatoviče. Soupeři jsme nedali žádnou další šanci. Musím pochválit hráče za přístup. Lidi v Karviné si neváží hráčů. Když nějaký kluk vyskočí, tak ho musíme prodat, abychom naplnili rozpočet. My to děláme na koleně a děláme to dobře. Když se mužstvo udrží a přijde trenér, který jim bude věřit, tak to mužstvo má na lepší výsledek.“
V Karviné se znovu slaví. Po házenkářském titulu domácí fanoušci září po jistotě účasti v příštím ročníku nejvyšší české fotbalové soutěže. Vyškov byl Karviné dobrým soupeřem, ale dnes si vážnější gólové šance nevypracoval a v příštím ročníku čeká tým z Drnovic druhá liga.

Karviná se dokázala dvakrát prosadit. Jednou v Drnovicích v podání Čavoše, dnes za to vzal na sebe Mikuš. To stačilo a Karviná vyhrála v dvojzápase 2:0.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Akinyemi utekl s míčem k pravému rohovému praporku, kde bude chtít dohrát zápas.

90+5

Žlutou kartu za následné strkanice viděl také domácí obránce Bergqvist, za protesty i karvinský trenér Vlk.

90+3

90+3. Červená karta

90+3

A máme tu rychlou červenou kartu po zákroku Nghaba na karvinského Svozila, který se po úderu kopačkou do hlavy skácel k zemi.

90+2

Povedený obranný zákrok provedl Svozil proti Fombovi. Vyškovský hráč následně uviděl žlutou kartu, protože se mu to zdálo proti pravidlům a vyjádřil se na adresu rozhodčího.

90+1

Stejně jako v první půli, i tu druhou prodlouží rozhodčí minimálně o pět minut.

90+1

Za pošťuchovačku s Krollisem uviděl žlutou kartu karvinský obránce Fleišman.

90

Přímý kop Mawfenty dolétl přímo do míst, kde byl připravený gólman Ciupa, který si balón stáhl ze vzduchu.

89

Ezeh nakonec dohrál, stejně jako Moses. Místo nich vyběhli na trávník Akinyemi a Bederka.

88

Ezeh si u postranní čáry ustlal na trávníku a nyní je v péči domácího realizačního týmu.

87

Jeden z členů realizačního týmu Vyškova viděl žlutou kartu, konkrétně to byl trenér brankářů Horáček.

87

Fleišman odcnetroval míč do vápna, Ezeh balón hlavou lízl na zadní tyč, kde byl Raspopovič, který nedokázal zareagovat na změnu směru a míč kolem něj proskákal vedle branky.

86

Po ruce Kayonda si domácí zahrají standardku z pravé strany. Míč si staví Žák s Fleišmanem.

MFK Karviná – MFK Vyškov

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 54. Mikuš (Ražnatović)

Karty:   77. Moses (KAR), 90+1. Fleišman (KAR), 90+5. Bergqvist (KAR), 90+5. Vlk (KAR) – 45+1. Krollis (VKV), 45+1. Josl (VKV), 87. Horáček (VKV), 90+2. Fomba (VKV)   45. Papadopulos (KAR) – 90+3. Nghabo (VKV)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 8:9. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.

MFK Karviná: Ciupa – Raspopović, Svozil, Bergqvist, Fleišman – Moses (89. Bederka), Čavoš – Mikuš (75. Memić), Budínský (C) (75. Žák), Ražnatović (66. Regáli) – Ezeh (89. Akinyemi).
Náhradníci: Lapeš – Krčík.

Trenér: Vlk.

MFK Vyškov: Stejskal – Němeček (59. Svoboda), Štěpánek (C) (81. Delferriere), Straalman, Kayondo – Lahodný (69. Aberkane), Mafwenta – Ilko (69. Ab. Sylla), Fomba, Bayo (81. Nghabo) – Krollis.
Náhradníci: Borek – Krška.

Trenér: Kameník.

Rozhodčí: Starý – Caletka, Antoníček.

Diváci: 3015

První zápas: Vyškov - Karviná 0:1