Menu

Hokej

Tipsport extraliga

Mountfield HK – HC Kometa Brno

0:0

před zápasem (-:-, -:-, -:-)

20.09.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • 2. kolo • Klára Petrásková

Tipsport: 2.22 4.14 2.72 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Loňské vzájemné zápasy

Klání Hradce s Brnem bývají tradičně nabitá emocemi a nejinak tomu bylo loni. To se tito soupeři střetli rovnou v rámci 1. kola a byl z toho triumf Hradce 4:0. Kometa však porážku soupeři v říjnu oplatila a vyhrála 5:1, po jedné výhře si v dalším průběhu připsali nakonec oba týmy. Bude vyrovnaná bilance pokračovat i letos? (20:03:01)
HC Kometa Brno

Brno loňský ročník zakončilo stejně jako Hradec už ve čtvrtfinále a také jeho tým doznal řady změn. A stejně jako Hradec, také Moravané nastoupí letos s novou sestavou mezi třemi tyčemi – kádr opustili Dominik Furch i Štěpán Lukeš, pod brněnskou maskou se nově budou ukrývat Gašper Krošelj a Michal Postava.

A ve výčtu věcí, které má Kometa momentálně společné se svým dnešním soupeře, ještě nekončíme. Letní příprava se totiž v Brně odehrávala velmi podobně jako na východě Čech, když Moravané z osmi pokusů rovněž pět prohráli. Před začátkem extraligy si však zvedli sebevědomí výhrami 5:0 (Slovan Bratislava) a 3:0 (Olomouc), pro první kolo jim to ale nakonec nebylo příliš platné. Liberci podlehli těsně 1:2.
Mountfield HK

Hradeckou kabinou prolétla přes léto řada změn, klub opustilo celkem třináct hráčů a naopak osm přišlo. Mezi končícími bylo po konci loňské sezóny mimo jiných i trio gólmanů a do letošního ročníku tak půjdou Lvi s úplně novou dvojicí Stanislav Škorvánek (dříve Michalovce, Slovensko) a Filip Novotný (dříve Mladá Boleslav). V případě Novotného se ovšem přeci jen nejedná o úplně nové působiště – ročník 2021/22 totiž v rámci hostování dochytal právě v hradeckém dresu.

Co se přípravy týká, Východočeši nemůžou být s tou svou příliš spokojeni. Z osmi duelů totiž hned pětkrát odešli poražení, útěchou jim alespoň může být, že ani jednou ne o více jak o dva góly. A vítězně nevstoupili Lvi ani do sezóny 2024/25 – ve středu sice v Litvínově vstřelili první branku, Verva pak ovšem čtyřmi trefami otočila a vyhrála nakonec 4:2.
Krásný den z Hradce Králové! Nový ročník Tipsport extraligy byl odšpuntován již tento týden a pod Bílou věží nás dnes čeká jeden z duelů 2. kola – domácí Mountfield HK vyzve moravský tým HC Kometa Brno.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Mountfield HK – HC Kometa Brno

0:0

před zápasem (-:-, -:-, -:-)

Zpět na online