Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 McDonald’s

OGC Nice – AS Saint-Étienne

0:0

před zápasem (-:-)

20.09.2024, 20:45 • Allianz Riviera, Nice • 5. kolo • Matyáš Kotlan

Tipsport: 1.61 4.16 5.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Krásný páteční večer z Nice!

O tomto víkendu nabere na plné obrátky páté kolo Ligue 1 McDonald’s. Ve 20:45 bude Allianz Riviera hostit první zápas programu tohoto víkendu. Nepovedený vstup do sezóny chce OGC Nice napravit proti trápícímu se AS Saint-Étienne.


OGC Nice zažilo v uplynulém ročníku francouzské nejvyšší soutěže relativně úspěšné působení. Díky páté pozici si totiž zajistilo hlavní fázi Evropské ligy a navíc mělo nejlepší defenzivu s pouhými 29 inkasovanými brankami. Před novou sezónou přišlo několik zajímavých a zkušených hráčů, a tak se čekal podobný start jako před rokem. To ovšem současný kádr nepotvrzuje, protože po čtyřech kolech jsou na 12.pozici s čtyřmi body. Na úvod svěřenci Francka Haise zažili velký šok na hřišti nováčka z Auxerre, u kterého padli 1:2. Menší náprava dorazila v následujících utkání, když bod Nice uhrálo s Toulouse a dokázalo i v oslabení zvítězit vysoko 4:1 s Angers. Návrat po reprezentační přestávce také nevyšel dle nejlepších představ, jelikož padli na horké půdě Marseille. Vítězná nálada bude chtít být rozhodně vrácena v domácím střetnutí proti trápícímu Saint-Étienne.


AS Saint-Étienne prožilo úspěšnou loňskou sezónu, protože si vybojovalo díky baráži návrat do nejvyšší francouzské soutěže. V obtížném dvojzápase dokázalo porazit Méty až na pokutové kopy, a tak mohli oslavy propuknout ve velkém. O letní přestávce došlo hned k několika změnám v kádru a to především na bázi příchodů. Jenže to zatím v úvodu Ligue 1 rozhodně není potvrzeno, jelikož svěřenci kouče Oliviera Dall'oglia jsou v tabulce na 16.místě s jedním bodem a navíc vstřelili pouhou jednu branku. Nutno podotknout, že los nebyl pro nováčka úplně jednoduchý, když narazil na Monako, Le Havre a loňského skokana v podobě Brestu. Všechny tyto duely Saint-Étienne nevstřelilo gól a samo sedm inkasovalo. Velká náprava přišla po reprezentační přestávce, kdy těsná výhra 1:0 přišla doma s Lille, proto nálada na venkovní duel v Nice je na relativně dobré úrovni.

Obě mužstva se potkávala celkem pravidelně, jenomže díky sestupu AS dvě sezóny byla pauza ve vzájemných zápasech. Když dáme naše zaměření na posledních pět střetnutí na Allianz Riviera, tak vyčteme, že hned třikrát uspělo Nice a Saint-Étienne z tohoto období vytěžilo celkem čtyři body.

Povede se Nice vrátit doma na vítěznou vlnu? (18:29:42)
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

OGC Nice – AS Saint-Étienne

0:0

před zápasem (-:-)

Zpět na online

Rozhodčí: Léonard – Drouet, Aube