Menu

Fotbal

Liga mistrů

AC Sparta Praha – FC Red Bull Salzburg

3:0

konec (2:0)

18.09.2024, 18:45 • epet Arena, Praha • 1. kolo • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 2.18 3.8 3.26 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Po dnešním skvělém vystoupení se Sparta může těšit na své druhé utkání v Lize mistrů, 1. října jej odehraje ve Stuttgartu a samozřejmě jej přineseme v našem přenosu. (20:50:05)
STATISTIKY

Střely celkem: 11 – 11
Střely na bránu: 6 – 1
Střely mimo bránu: 5 – 4
Zablokované střely: 0 – 6

Držení míče: 35% – 65%
Přihrávky: 184/255 (72%) – 568/641 (89%)
Rohové kopy: 4 – 2
Ofsajdy: 1 – 2

Fauly: 11 – 13
Žluté karty: 1 – 1
Červené karty: 0 – 0
Sparta se do Ligy mistrů vrátila po téměř dvou dekádách neuvěřitelným způsobem, když v téměř exhibičním tempu sestřelila Salcburk 3:0!

Hosté měli výrazně vyšší držení míče, trojnásobně více přihrávek, ovšem Sparta hrála přímočařeji a byla výrazně nebezpečnější. Dostávala se do řady šancí a především střílela branky!

O tu první se už ve druhé minutě po akci Lukáše Haraslína postaral Kaan Kairinen. Před přestávkou se po obrovském zaváhání hostující defenzivy dokázal prosadit i Victor Olatunji, ten pak po změně stran připravil i třetí trefu pro Qazima Laciho, jehož branka do prázdné branky po kličce, kterou vyřadil dva hostující obránce a brankáře, byla naprosto exhibiční.

90+3

Konec zápasu.

90+2

90+2. Daghim se dostal v šestnáctce úplně volný k odraženému míči. Rána z voleje mu však nesedla.

90+2

Až v 92. minutě se Salcburk dočkal první vyložené šance! Oscar Gloukh potáhl míč k pokutovému území, jeho střelu Martin Vitík zablokoval k volnému Daghimovi, jenž střelou v pádu přestřeluje sparťanskou branku!

90+1

Adam Daghim se rozběhl po pravém křídle, ovšem výborným zákrokem jej zastavil Jaroslav Zelený, navíc udržel míč ve hře.

90+1

Rozhodčí Obrenovič oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.

90

Letnou se nese skandovaný potlesk obecenstva, které si užívá závěrečné minuty dnešního skvělého představení.

88

Martin Vitík ostře vletěl do rozběhnutého Konatého, za což si vykoledoval žlutou kartu.

87

Sparta pokračuje v místy až exhibičním tempu, Albion Rrahmani se elegantně uvolnil u postranní čáry, pak skvěle přenesl hru na pravou stranu, kde byl volný Preciado, ten však při protisměrné kličce podklouzl a vystřelit se mu tak nepovedlo.

85

Sparťané podnikli další rychlejší přechod středu hřiště, Lukáš Sadílek ale přehnal razanci přihrávky na rozběhnutého Martina Vitíka, jenž se vydal na útočný výlet a mohl mít před sebou obrovský prostor na pravém křídle.

84

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Qazim Laçi, přichází Lukáš Sadílek.

83

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg:
ze hřiště odchází Stefan Bajčetić, přichází Petar Ratkov.

83

Po přetaženém rohovém kopu Birmančeviće se do zakončení neúspěšně tlačil Martin Vitík.

82

Sparťané nadále zatápějí svému soupeři, rohový kop Blaswich vyboxoval, Laciho prudká přihrávka z levého křídla je pak sražena na další roh.

81

Veljko Birmančević v posledních minutách hýří aktivitou, srbský štírek teď na levé straně vybojoval rohový kop pro Spartu.

81

Centr Gloukha ze standardní situace byl prodloužen za branku, místo rohového kopu se však mává ofsajd a rozehrávat může Peter Vindahl.

80

Oscar Gloukh byl podražen Krasniqim, Salcburk bude zahrávat standardní situaci z pozice mezi rohem pokutového území a postranní čárou.

78

78. Rrahmaniho přihrávka propadla ke Krasniqimu, který ve velké šanci netrefil.

78

A další veliká šance! Přihrávka Rrahmaniho z levého křídla před brankou doputovala ke Krasniqimu, jenž nezkrotil míč dobře a nepovedlo se mu zblízka zakončit!

77

Sparťané pak zahrávali dva rohy v rychlém sledu, do zakončení se ale nedostali.

76

76. Birnančević zakončoval svůj únik na bližší tyč. Blaswich nepřipustil další pohromu.

76

Albion Rrahmani se elegantní kličkou uvolnil ve středu hřiště, pak ještě lepší průnikovou přihrávkou vysunul do úniku Veljka Birmančeviće, ten však z úhlu k přední tyči nepřekonal Blaswicha! Další obrovská příležitost rudých!

75

Salcburk klasicky drží míč na útočné polovině, ovšem jen stěží se vůbec probíjí k pokutovému území Sparty.

73

Veljko Birmančević skončil na trávníku při snaze o průnik do pokutového území, kdy jej ve sprintu jemně přidržel Diambou, rozhodčí Obrenovič však nechává pokračovat ve hře.

72

Sparťané jednoduše ubránili rohový kop, Gourna-Douath pak jen za cenu žluté karty fauloval rozběhnutého Jaroslava Zeleného.

72

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Lukáš Haraslín, přichází Ermal Krasniqi.

72

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Tomáš Wiesner, přichází Matěj Ryneš.

72

Karim Konaté se tlačil do zakončení, ovšem jeho střelu zablokoval výborný Filip Panák, bude z toho jen rohový kop.

71

U postranní čáry jsou do dresu vysvlečeni Ermal Krasniqi a Matěj Ryneš, kteří se chystají do hry.

69

Jaroslav Zelený skvělým vyběhnutím vybojoval míč před pokutovým územím Salcburku, následně je při pokusu o zakončení pískán faul Lukáši Haraslínovi.

67

Lukáše Haraslína viditelně trápí křeče. Hosté se mezitím snažili útočit, ovšem nadále je trápí obrovské množství nepřesností, teď z toho byly další dvě ztráty míče na útočné polovině v rychlém sledu.

66

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg:
ze hřiště odchází Bobby Clark, přichází Lucas Gourna-Douath.

64

Obecenstvo na Letné si užívá fantastický průběh zápasu a do fandění se aktivně zapojuje takřka celý stadión.

64

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Victor Olatunji, přichází Albion Rrahmani.

62

Po rozehrávce rohu nakrátko centroval Gloukh, zatím zcela neviditelný izraelský supertalent ale překopl svým centrem všechny hráče před brankou a Diambou už vracel míč zpoza hřiště.

61

Kamil Piątkowski se pokusil o dalekonosnou střelu z dobrých třiceti metrů, ta byla sražena vedle branky a následovat bude rohový kop.

58

58. Qazim LAÇI - 3:0

58

Sparta právě vstřelila branku! Sparta hraje v exhibičním tempu! Victor Olatunji obral o míč váhajícího Piątkowskiho a tři sparťané mířili do obrovské šance, Olatunji posunul míč QAZIMU LACIMU, jenž si skvělou kličkou posadil najednou oba bránící protihráče i brankáře Blaswicha a mohl zakončovat do prázdné branky!

57

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg:
ze hřiště odchází Moussa Yeo, přichází Karim Konaté,
ze hřiště odchází Dorgeles Nene, přichází Adam Daghim.

56

Filip Panák ve středu hřiště trochu nešťastně odhlavičkoval míč přímo k Nenemu, jenž měl před sebou plno volného prostoru, skvěle se ale vrátil Lukáš Haraslín.

55

Lukáš Haraslín vybojoval míč na útočné polovině, poté byl při otočce kolem bránícího Diamboua faulován.

53

Tomáš Wiesner dostal příliš dlouhý pas k levé postranní čáře, míč už na hrací ploše nedoběhl a hosté mohou vhazovat.

51

Amar Dedić ve druhém poločase hraje na postu levého beka a teď si našel palebnou pozici, ovšem skákavou střelu snadno pokryl Peter Vindahl. To je vůbec první zákrok dánského brankáře, jenž měl v prvním poločase nečekaně jen minimum práce.

50

Olatunji zase vybojoval míč a následně byl při rychlém přechodu středu hřiště sražen k zemi, k nevoli publika ale rozhodčí Obrenovič znovu nechává žlutou kartu ve své kapse.

49

Když už se Salcburk na chvíli dostal na sparťanskou polovinu, tak znovu následovala hostující ztráta míče, Victor Olatunji pak na svoji osobu vybojoval nedovolený zákrok.

47

Hosté mají v úvodních dvou minutách druhého poločasu velký problém se vůbec dostat ze své poloviny, už dvakrát nepřesností přišli o míč díky důraznému napadání sparťanů.

46

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg:
ze hřiště odchází John Mellberg, přichází Mamady Diambou.

46

Začal druhý poločas.
Do hry už se ve druhém dějství nezapojí John Mellberg, syn legendárního obránce Aston Villy Olofa.
Hosté budou do druhého poločasu střídat, neboť u postranní čáry se chystá do hry Mamady Diambou. Zatím se ale čeká na rozhodčí i sparťanské fotbalisty.
Je za námi skvělý první poločas úvodního vystoupení pražské Sparty v Lize mistrů po 19 letech. Zatím vede nad Salcburkem 2:0 a vedení domácích je naprosto zasloužené, neboť jsou výrazně nebezpečnějším týmem.

Sparťané zatím soupeře nepustili do vyloženější příležitosti, naopak sami dokázali olemovat poločas dvěma brankami, když ve druhé minutě Haraslínovu střelu dorazil Kaan Kairinen a v závěru poločasu se trefil i Victor Olatunji. Mezitím měli sparťané i několik dalších zajímavých příležitostí.

45+3

První poločas skončil.

45+3

A další sparťanská příležitost! Angelo Preciado se prohnal podél pravé postranní čáry, na následnou nebezpečnou přihrávku do pokutového území jen těsně nedosáhli dva spoluhráči, pak se míče ujal Lukáš Haraslín, ten však pálil výrazně nepřesně.

45+2

Bobby Clark se pokusil o technickou střelu, namířil ji však dobrý metr nad sparťanskou branku.

45+1

Rozhodčí Obrenovič k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává dvě nastavené.

45

Dalekonosnou střelu Stefana Bajčetiče zablokoval Jaroslav Zelený rukou, což bylo slyšet až daleko do hlediště.

44

Sparťané jsou při chuti, Lukáš Haraslín ale na levé straně pokutového území nedokázal zkrotit těžký pas Qazima Laciho ve hřišti.

41

41. Victor OLATUNJI - 2:0

41

Sparta právě vstřelila branku! Druhá gólová euforie na Letné! Po dlouhém nákopu Filipa Panáka za hostující obranu si míč našel VICTOR OLATUNJI a z ostrého úhlu dokázal prostřelit Blaswicha!

Většina obecenstva očekávala ofsajd, ovšem daleko za svými spoluhráči se zapomněl John Mellberg, který tím zamezil ofsajdu a sparťanská branka je zcela regulérní!

40

Lukáš Haraslín byl podkopnut Amarem Dedićem, teď už se píská v neprospěch Salcburku a Haraslín rychle rozehrál ve středu hřiště.

39

Sparťané odehráli míč do zámezí, po Olatunjiho ošetření tak rakouský celek soupeři míč sportovně vrátil.

38

Slovinský rozhodčí tentokrát nechává pokračovat ve hře po zákroku na Victora Olatunjiho těsně před pokutovým územím Salcburku, což se sparťanským fanouškům už vůbec nelíbí.

36

Amar Dedić se dostal ke střeleckému pokusu ze střední vzdálenosti, ovšem v tísni zakončoval výrazně vedle sparťanské branky.

36

Lukáš Haraslín se vklínil do hostující rozehrávky a pokusil se ve středu hřiště o rychlou narážečku s Olatunjim, následně po střetu s jedním z hostujících zadáků padl k zemi, rozhodčí Obrenovič mu však jasně ukazuje, ať rychle vstává.

35

Salcburk zatím drží míč po dvě třetiny hracího času, avšak Sparta je výrazně přímočařejší, čemuž odpovídá i poměr střel na branku 3:0.

33

Dlouhý nákop Angela Preciada zachytil brankář Blaswich přímo na hranici pokutového území, kapitán rakouského celku teď trochu zariskoval.

32

Tomáš Wiesner s Lukášem Haraslínem elegantně přenesli hru od vlastního pokutového území do hloubi útočné poloviny, kde vybojovali autové vhazování pro Spartu.

31

S centrem Johna Mellberga si poradil Peter Vindahl a s jistotou stáhl míč do svých rukavic.

29

Moussa Yeo se z levé strany tlačil do zakončení, jeho křižná střela však postrádala přesnost a mířila za vzdálenější tyč Vindahlovy branky.

27

Nakonec byl faul přeci jen zpětně odpískán a po ošetření ekvádorského fotbalisty může rozehrávat Peter Vindahl.

26

John Mellberg tentokrát zasáhl loktem do hlavy Angela Preciada, ten se skácel k zemi, v tomto případě se však ani nepíská faul.

24

24. Haraslín vystihl rozehrávku soupeře. Situaci však řešil zbrklou střelou.

24

Lukáš Haraslín potáhl míč volným prostorem po ose hřiště, před pokutovým územím napřáhl ke střeleckému pokusu, který však namířil výrazně mimo hostující branku.

23

Mellberg u postranní čáry nevybíravým skluzem sestřelil k zemi Birmančeviće a k údivu většiny přítomných si rozhodčí Obrenovič vystačil s ústní domluvou.

22

Tomáš Wiesner u postranní čáry odehrál míč do zámezí natolik dobře, že jej otřel o protihráče a vybojoval tím autové vhazování pro Spartu.

21

Lukáš Haraslín si před pokutovým územím našel střeleckou pozici a povedlo se mu obstřelit bránícího protihráče, míč však doskákal přímo do náruče Janise Blaswicha.

20

Na opačné straně se do pokutového území protlačil po levé straně Victor Olatunji, ovšem nepovedlo se mu míč dostatečně dobře zkrotit.

20

Na dlouhý nákop Piątkowskiho si na pravé křídlo naběhl Dorgeles Nene, ovšem nepovedlo se mu udržet míč na hrací ploše.

18

Sparťané po rozehrávce rychle přenesli hru k pokutovému území soupeře, kde nechybělo moc Victoru Olatunjimu, aby se dostal k míči v nebezpečném prostoru, nakonec jej hosté dokázali ubránit.

17

17. Gól Yea nemohl platit kvůli ofsajdu.

17

Hosté poprvé dopravili míč do sítě, když se za záda sparťanských obránců dostal Moussa Yao a prostřelil Petera Vindahla, ovšem nabíhal si ze zřetelného ofsajdu.

16

Při Vindahlově odkopu byl ofsajd odmáván vracejícímu se Veljku Birmančevićovi.

14

14. Po centru Preciada hlavičkoval Olatunji těsně vedle.

14

Kolmici Birmančeviće si skvěle zpracoval do běhu Angelo Preciado, následná přihrávka na Olatunjiho mu pak sice nevyšla, ovšem Preciado v rohu hřiště znovu vybojoval míč a tentokrát už jej dokázal posadit na hlavu nigerijského útočníka, jenž těsně míjí hostující branku!

14

Qazim Laci se pokusil prodriblovat útočnou polovinou, před pokutovým územím ale neudržel stabilitu a o míč přišel.

13

Pro dlouhý aut Lukáše Haraslína si Janis Blaswich doběhl a ve skrumáži vyboxoval balón za pokutové území.

12

Hosté sehráli řadu krátkých přihrávek u rohu vlastního pokutového území, dobrý sparťanský presink nakonec donutil brankáře Blaswicha odkopnout míč za postranní čáru.

11

Lukáš Haraslín byl po zisku míče faulován, rudí mohou rozehrávat z místa přestupku na vlastní polovině.

11

Opět mají hosté míč ve svém držení a přihrávají si ve středu hřiště.

9

Amar Dedić potáhl míč podél hranice pokutového území, netroufl si však vystřelit svoji slabší levačkou, nakonec nepřesně přihrával.

8

Při souhře s Lukášem Haraslínem podklouzl Tomáš Wiesner, pak se ztracený míč ještě pokusil vybojovat, u brankové čáry mu je ale pískán nedovolený zákrok.

8

Preciado pobavil obecenstvo elegantními jeslemi soupeři u postranní čáry.

6

S centrem Johna Mellberga si poradil Filip Panák a sparťanský kapitán odkopl míč do pole.

6

Salcburk se poprvé usadil na útočné polovině, Sparta brání v plném počtu na pětadvaceti metrech od vlastní branky.

4

4. Moc nescházelo a dalekonosný lob Haraslína by zapadl do hostující brány.

4

A už to mohlo být o dvě branky! Hostující brankář Blaswich při dalekém vyběhnutí z branky zaváhal při rozehrávce, míče se ujal Lukáš Haraslín a mohl z dálky zakončovat do prázdné branky, z nějakých pětatřiceti metrů ji ale minul!

2

2. Kaan KAIRINEN - 1:0

2

Sparta právě vstřelila branku!
Brzká branka Sparty! Lukáš Haraslín pronikl po útočné polovině až do pokutového území, následnou prudkou střelu brankář Blaswich vyrazil jen před sebe, kde míč úspěšně dorazil do sítě KAAN KAIRINEN a Letná poprvé bouří radostí!

1

Sparta zahájila zápas aktivně, Veljko Birmančević vnikl do pokutového území, kde padl k zemi, penaltu ale u slovinského arbitra nevybojoval.

1

Úvodního výkopu se ujal Moussa Yeo a je rozehráno!

1

Utkání právě začalo.
Před úvodním výkopem si oba týmy ještě mění strany.
Trojice slovinských sudích v čele s Radem Obrenovičem přivedla fotbalisty na trávník, právě zní tak slavná hymna Ligy mistrů.
Letenským stadiónem právě dozněla klubová hymna Sparty „Zpívej, kdo jsi sparťanem!“. Blíží se nástup hlavních aktérů zápasu.
Salcburk nemá v základní sestavě žádného rakouského fotbalistu. Kromě náhradních brankářů je pak na lavičce jediným Rakušanem obránce ghanského původu Samson Baidoo. Přesto řada zahraničních hráčů z dnešní sestavy prošla slavnou akademií rakouského velkoklubu.
Ochozy letenské arény se pomalu plní. Pochopitelně dnes bude zcela vyprodáno, podobně jako na všech dalších domácích zápasech Sparty v posledním roce a půl.
Za takřka až letního počasí už se na trávníku epet Areny rozcvičují fotbalisté obou celků.

Do úvodního výkopu tolik očekávaného utkání zbývá zhruba pětatřicet minut.
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Panák (C), Zelený – Preciado, Laçi, Kairinen, Wiesner – Birmančević, Olatunji, Haraslín.
Náhradníci: Vorel – Suchomel, Ross, Pavelka, Solbakken, Rrahmani, Tuci, Daněk, Sadílek, Ryneš, Krasniqi, Pešek.
Trenér: Lars Friis

FC Red Bull Salzburg: Blaswich (C) – Dedić, Piątkowski, Blank, Mellberg – Capaldo, Bajčetić, Clark – Nene, Yeo, Gloukh.
Náhradníci: A. Schlager, Hamzić – E. Baidoo, Okoh, Diambou, K. Konaté, Ratkov, Daghim, Gourna-Douath, Morgalla.
Trenér: Pepijn Lijnders

Rozhodčí: Obrenovič – Prapotnik, Kordež (vš. Slovinsko).
FC Red Bull Salcburk

Salcburk loni naprosto senzačně ukončil své desetileté panování v rakouské bundeslize, když po dekádě plné mistrovských triumfů obsadil až druhé místo za Sturmem Štýrský Hradec. To znamenalo, že Salcburk musel do náročné nemistrovské části kvalifikace, kde si však dokázal nejdříve poradit s Twente Enschede po dramatickém průběhu, když doma vyhrál 2:1 a na hřišti soupeře remizoval 3:3. Mnohem jednodušší to pak měl proti Dynamu Kyjev, když v jeho polském azylu zvítězil 2:0 a doma si v klidu pohlídal postupovou remízu 1:1.

V domácí nejvyšší soutěži Salcburk nemyslí na nic jiného, než návrat na trůn. Po úvodních třech výhrách však v úvodu září před reprezentační přestávkou poprvé padl, když prohrál 2:3 na hřišti Rapidu Vídeň. Víkendový souboj s Klagenfurtem však kvůli nepřízni také musel odložit a stejně jako Sparta má dlouhou zápasovou přestávku.

Salcburk postrádá několik hráčů, nejvýraznější absencí je rychlý útočník Konaté. Kromě něj chybí i Brazilec Fernando, Guindo z Mali, Japonec Kawamura a Němec Morgalla.
AC Sparta Praha

Sparta musela absolvovat tři kola mistrovské části kvalifikace, aby se probojovala mezi evropskou elitu. V nich postupně vyřadila irský Shamrock Rovers 2:0 venku a 4:2 doma, poté rumunské FCSB díky remíze 1:1 doma a výhře 3:2 v Bukurešti, v rozhodující části kvalifikace pak zdolala švédské Malmö dvěma shodnými výhrami 2:0.

V české nejvyšší soutěži je Sparta po sedmi kolech na druhém místě s bilancí 6-1-0 o skóre za svým arcirivalem Slavií. Dosud jedinou bodovou ztrátu sparťané utrpěli v domácím utkání se Slováckem, které se odehrálo mezi tolik důležitými duely s Malmö.

Spartě chybí několik obránců. Pravděpodobně až do konce sezóny je mimo hru Imanol García, k němu se v posledních dnech přidali i Asger Sörensen a nejnovější posila z italské Parmy, belgický obránce Elias Cobbaut, což na včerejší tiskové konferenci potvrdil trenér Lars Friis. Naopak k disopzici by měli být Matěj Ryneš s Kaanem Kairinenem, kteří museli kvůli drobným zraněním předčasně ukončit nedávný reprezentační sraz svých národních týmů.
Hezký večer z pražské Letné, kam se vrací hlavní fáze Ligy mistrů po dlouhých 19 letech. Téměř dvě desetiletí Spartě trvalo, aby se podívala mezi evropskou elitu poprvé od doby, kdy na přelomu tisíciletí hrávala Ligu mistrů pravidelně.

Letos vstupuje do soutěže v ročníku, kdy se kompletně mění celý její formát. Místo základních skupin se uskuteční tzv. ligová fáze, kdy všechny týmy budou umístěny do stejné tabulky 36 týmů, přičemž odehrají osm utkání proti různým soupeřům, čtyři doma a čtyři venku. Do vyřazovací fáze pak postoupí prvních 24 týmů celkové tabulky.

Na úvod svého vystoupení v letošním ročníku Sparta přivítá Salcburk, který rovněž dlouhé roky marně bojoval o postup do Ligy mistrů. Od převzetí klubu firmou Red Bull od roku 2006 do 2018 absolvoval plných jedenáct neúspěšných pokusů v kvalifikaci v řadě. Hlavní fázi Ligy mistrů si tak zahrál až v roce 2019 díky přímému postupu a od té doby v ni už nechyběl ani jednou!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

AC Sparta Praha – FC Red Bull Salzburg

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 2. Kairinen, 41. Olatunji (Panák), 58. Laçi (Olatunji)

Karty:   88. Vitík (SPA) – 72. Gourna-Douath (SLZ)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.

AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Panák (C), Zelený – Preciado, Laçi (84. Sadílek), Kairinen, Wiesner (72. Ryneš) – Birmančević, Olatunji (64. Rrahmani), Haraslín (72. Krasniqi).
Náhradníci: Vorel – Suchomel, Ross, Pavelka, Solbakken, Tuci, Daněk, Pešek.

Trenér: Lars Friis

FC Red Bull Salzburg: Blaswich (C) – Dedić, Piątkowski, Blank, Mellberg (46. Diambou) – Capaldo, Bajčetić (83. Ratkov), Clark (66. Gourna-Douath) – Nene (57. Daghim), Yeo (57. K. Konaté), Gloukh.
Náhradníci: A. Schlager, Hamzić – E. Baidoo, Okoh, Morgalla.

Trenér: Pepijn Lijnders

Rozhodčí: Obrenovič – Prapotnik, Kordež (vš. Slovinsko)

Diváci: 17 612