Menu

Fotbal

3. Moravskoslezská fotbalová liga

FC Zlín B – SK Uničov

3:1

konec (0:0)

11.08.2024, 10:30 • Areál Vlastislava Marečka, Zlín • 2. kolo • Jakub Holínka

Tipsport: 2.66 3.84 1.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů. (12:39:57)
Je dobojováno. Po bezbrankovém prvním poločase se ve druhém dějství diváci ve Zlíně rozhodně nenudili. Mladí Ševci udeřili krátce po změně stran, když si odražený míč našel ve vápně Lukáš Buchvaldek a propálil vše co mu stálo v cestě. Vedoucí gól domácí nakopl a i nadále byli nebezpečnějším týmem, dvakrát se v dobré pozici El Hadji Ndiaye, míč do branky ale dostat nedokázal. V 74. minutě se Ševci dočkalim centr z pravé strany skončil na zadní tyči na kopačce Dalyna Červinky, který z voleje propálil Krále. O necelých deset minut později bylo rozhodnuto, když střídající Stanislav Petruta po třech minutách pobytu na hřišti zakončil střelou k tyči rychlý brejk domácích. V samém závěru se Uničov dočkal alespoň čestného úspěchu, střelou zevnitř vápna se trefil Jan Ambrozek.
Rezerva Zlína v příštím kole zajíždí na půdu nováčka soutěže FC Strání. Uničov se před svými fanoušky postaví dalšímu nováčkovi – rezervě Zbrojovky Brno a bude chtít napravit dojem z dnešního zápasu.

90+2

Konec zápasu.

90

Hlavní rozhodčí Tomáš Malý nastavuje 2 minuty nad rámec řádné hrací doby.

90

90. AMBROZEK - 3:1

90

Uničov právě vstřelil branku!
Také hosté se v závěru dočkali. Po kombinaci na jeden dotyk se na hranici šestnáctky dostal k míči JAN AMBROZEK, posunul si jej na pravačku a jeho pokus končí i s mírným přispěním domácí obrany přesně u pravé tyče – 3:1!

89

Žlutá karta pro tým FC Zlín B (Bachůrek).

88

Dlouhý nákop hostů končí v náručí Bachůrka. Ten znovu volí dlouhý odkop od brány až na polovinu Uničova.

87

Žlutá karta pro tým SK Uničov (Ambrozek).

87

Hostům se nedaří a závěr zápasu je z jejich strany v křeči. Další útočná akce končí nepřesnou přihrávkou před vápnem Zlína. Míč končí na kopačkách Štěpána Bachůrka a ten rozehrává dlouhým nákopem.

85

Hra je přerušena po faulu Jana Ambrozka kousek od půlící čáry. Rozehrávat budou hráči Zlína a ti už teď nikam nespospíchají.

85

Střídání v týmu FC Zlín B:
ze hřiště odchází Červinka, přichází Chytil,
ze hřiště odchází Ndiaye, přichází Frolek.

83

83. PETRUTA - 3:0

83

Zlín B právě vstřelil branku!
A domácí trestají z brejku! Skvěle načasovanou přihrávku za obranu si převzal nový muž na trávníku STANISLAV PETRUTA a tváří v tvář Královi posílá míč přesně ke vzdálenější tyči – 3:0!

81

Jaroslav Saňák se neprosadil v souboji jeden na jednoho na levé straně a domácí mohou vyrazit do brejku.

80

Střídání v týmu FC Zlín B:
ze hřiště odchází Buchvaldek, přichází Petruta.

78

Hosté se teď po útočném faulu Ševců mohou trochu uklidnit a posbírat síly k případnému honu za vyrovnáním.

76

Domácí jsou po druhém gólu ještě více v pohodě a kombinují teď na polovině Uničova. Míč létá rychle z nohy na nohu.

75

Střídání v týmu SK Uničov:
ze hřiště odchází Sklenář, přichází David,
ze hřiště odchází Komenda, přichází Ševčík.

74

74. ČERVINKA - 2:0

74

Zlín B právě vstřelil branku!
Další útok Ševců již končí gólem! Centr z pravé strany propadl až na zadní tyč, kde se do něj opřel z voleje DALYN ČERVINKA a střelou o zem propálil Richarda Krále – 2:0!

72

Velká šance domácích! Po rychlé kombinaci se dostali do situace 2 na 2, Dylan Červinka poslal přesnou přihrávku na zadní tyč, tam si ale se zakončením z úhlu neporadil El Hadji Ndiaye, který trefuje pouze boční síť branky Uničova.

70

Střídání v týmu FC Zlín B:
ze hřiště odchází Ovesný, přichází Hamalčík.

68

Všichni jsou v pořádku a hra znovu pokračuje, dlouhý nákop domácích do vápna Uničova si ale hosté pohlídali a získávají míč do své moci.

66

Hra znovu pokračuje, po ostrém střetu dvou hráčů kousek od půlící čáry ale musí být na hrací plochu povolán zdravotník a probíhá ošetřování. Doufejme, že budou oba aktéři souboje v pořádku.

65

Střídání v týmu SK Uničov:
ze hřiště odchází Grygar, přichází Diblík,
ze hřiště odchází Javůrek, přichází Werani.

64

Hlavní rozhodčí Tomáš Malý stejne jako v prvním poločase přerušuje hru a dává oběma týmům prostor na doplnění tekutin.

63

Vysoký centr Šimona Poláška končí v náručí Richarda Krále, který si křikl a a k míči nikoho nepustil.

63

Centr od rohového praporku branku Zlína neohrozil a domácí vyráží do protiútoku.

62

Patrik Kulíšek před sebe v souboji jeden na jednoho nepustil Jana Ambrozka a míč po jeho teči končí v zámezí. Rohový kop pro Uničov.

60

Rohový kop zahrával Zlín, hlavní rozhodčí Tomáš Malý ale viděl ve vápně Uničova útočný faul ze strany domácích a přerušuje hru. Hrát s míčem tak mohou hosté.

58

Na druhé straně obdržel ve vápně přihrávku do dobré pozice El Hadji Ndiaye, míč si ještě zasekl na pravačku a vypálil, jeho ránu ale blokuje obětavým zákrokem jeden z bránících hráčů Uničova.

58

Hosté hledali vysokým centrem před vápnem Zlína Tomáše Komendu, ten byl ale dobře pokryt a k míči se nedostal.

57

Žlutá karta pro tým FC Zlín B (Polášek).

55

Tomáš Komenda hledal svojí nahrávkou rozběhnutého Marka Hausknechta, Štěpán Bachůrek v brance Zlína ale dobře celou situaci přečetl, vybíhá z brány a míč si bere pro sebe.

53

Hostům se otevřel na pravé straně prostor k brejku, nepřesná přihrávka na polovině hřiště ale jejich ofenzivní snahu maří. Míč mají na kopačkách fotbalisté Zlína a vyměňují si krátké přihrávky na vlastní polovině.

51

Dalyn Červenka posunul míč dopředu na nabíhajícího El Hadji Ndiayeho, ten si ve vápně dvakrát míč zasekl a vypálil, jeho záměr byl ale předem čitelný a obrana Uničova jeho střelu blokuje.

50

Centr od rohového praporku starosti domácím nenadělal a míč končí u Štěpána Bachůrka.

49

Na druhé straně rozehrával standardku Uničova Jan Ambrozek, jeho vysoký centr ale odvrací domácí obrana mimo hrací plochu. Uvidíme rohový kop.

48

48. BUCHVALDEK - 1:0

48

Zlín B právě vstřelil branku!
Matyáš Hartman se dokázal uvolnit na lévé straně proti dvojici obránců Uničova a poslal prudký centr před bránu, který Richard Král vyrazil pouze do míst, kde stál LUKÁŠ BUCHVALDEK a ten střelou z voleje posílá míč do sítě – 1:0!

47

Terčem faulu se stal Daniel Grygar a Uničov tak bude rozehrávat kousek od půlící čáry.

46

Střídání v týmu SK Uničov:
ze hřiště odchází Suchánek, přichází Šidlík.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:37 hodin.
Je za námi 1. poločas, ve kterém se diváci ve Fotbalovém areálu Vlastislava Marečka ve Zlíně branky nedočkali a do šaten se tak jde za nerozhodného stavu 0:0. Do zápasu vstoupili aktivněji hosté z Uničova, po chvíli se ale obraz hry vyrovnal a až do poločasového hvizdu jsme sledovali vyrovnaný zápas. Na obou stranách zatím dominují defenzivy a tak jsme žádnou velkou brankovou příležitost neviděli. Kdo si půjde za třemi body více a dočkáme se gólů?

45+2

První poločas skončil.

45+2

Kroucený centr od rohového praporku boxuje na malém vápně do bezpečí Štěpán Bachůrek.

45+1

Po ryché kombinaci hostů se ve vápně dostal do zakončení Marek Hausknecht, domácí však obětavým zákrokem jeho střelu blokují mimo tři tyče. Uvidíme rohový kop.

45

Hlavní rozhodčí Tomáš Malý nastavuje 2 minuty nad rámec 1. poločasu.

44

Jan Javůrek hledal svým dlouhým nákopem za obranu Zlína někoho ze spoluhráčů, domácí ale byli připraveni a ohrožení branky Štěpána Bachůrka nepřipustili.

43

Šimon Polášek svojí bojovností vybojoval míč a ještě byl při založení protiútoku faulován. Hrát dopředu tak mohou fotbalisté Zlína.

42

Jan Javůrek si na levé straně nevyměnil míč ideálně s Tomášem Komendou a domácí obrana se zmocňuje míče.

41

Žlutá karta pro tým SK Uničov (Komenda).

40

Další útočná snaha fotbalistů Uničova končí po odpískaném faulu. Z hranice šestnáctky bude rozehrávat Štěpán Bachůrek.

38

Marek Hausknecht si naváděl míč na střed hřiště a vyslal přízemní pas do vápna na Tomáše Komendu. Jeho přihrávce ale scházela přesnost a míč končí na kopačkách domácích.

36

Přímý volný kop Zlína z velké dálky rozehrál Šimon Polášek, míč ale ve vápně končí pouze v rukavicích Richarda Krále. Ten volí rozehrávku dlouhým nákopem vpřed.

35

Další centr Radka Ovesného z rohu byl ale příliš dlouhý a končí až v zámezí. Rozehrávat od branky bude Richard Král.

34

Nebezpečně kroucený centr od rohového praporku na malém vápně hlavičkuje obrana Uničova na další roh.

33

Obranné povinnosti si na jedničku splnil Václav Koutný a zahrává míč do zámezí. Zlín bude rozehrávat od rohového praporku.

31

Standardka Uničova tentokrát z pravé strany, prudký centr do vápna ale hlavičkuje do bezpečí dobře postavený Lukáš Buchvaldek.

30

Tomáš Komenda se kousek od půlící čáry zamotal do svých kliček a po dobrém zdvojení ze strany domácích o míč přichází.

28

Fotbalisté Zlína založili rychlý protiútok, El Hadji Ndiaye zvládl proti přesile obránců udržet míč a vyslal do běhu Dalyna Červinku, přihrávka ale byla příliš dlouhá a Richard Král vybíhá z branky a míč sbírá do rukavic.

27

Vysoký nákop Jana Javůrka mířil na hranici šestnáctky, tam si ale hosté počínali nedovoleně a míč tak mají domácí.

26

Hra znovu pokračuje, útočná snaha Uničova ale končí po ostrém faulu na Jana Ambrozka. Rozehrávat přímý volný kop bude Jan Javůrek.

23

Hlavní rozhodčí Tomáš Malý přerušuje hru a nařizuje přestávku na doplnění tekutin, což oběma týmům přijde v dnešním horkém letním počasí vhod.

22

Rohový kop také na druhé straně, hosté jej rozehráli nakrátko. Následný centr Jana Ambrozka neměl ideální parametry a na přední tyči jej odvrací do bezpečí jeden z domácích obránců.

21

Pro centr od rohového praporku si došel Richard Král, při zákroku byl navíc faulován a bude tak rozehrávat z klidu od vlastní branky.

20

Sérii soubojů u půlící čáry přerušil faul hostů. Zlín bude rozehrávat z poloviny hřiště a dá se čekat dlouhý nákop až do vápna Uničova.

19

Kroucený centr Marka Švacha z přímého volného kopu skončil na hlavě jednoho z obránců Uničova a ten posílá míč do bezpečné vzdálenosti od branky Richarda Krále.

18

Faulem se krátce nato ale provinili také hráči Uničova a Zlín má k dispozici standardku z větší vzdálenosti. Hráči už tvoří dvojičky ve vápně.

16

El Hajdi Ndiaye si v souboji o míč počínal nedovoleně a to nepřehlédl hlavní sudí Tomáš Malý. Hrát s míčem mohou fotbalisté v červeném.

14

Radek Ovesný zkusil střelu ze střední vzdálenosti, trefil však pouze před sebou stojícího obránce Uničova.

13

Na druhé straně se otevřel prostor na levé straně pro Jakuba Suchánka, jeho přízemní rána zpoza šestnáctky ale mířila pouze doprostřed a Štepán Bachůrek ji bez problémů chytá.

12

Domácí táhli útočnou akci po levé straně, obrana Uničova ale dobře zhustila prostor a jasně dala najevo, že tudy cesta nepovede. Vhazovat budou hosté.

10

Daniel Grygar hledal svojí nahrávkou za obranu někoho ze spoluhráčů, jeho pas byl ale příliš dlouhý a končí v moci obránců Zlína.

8

Žlutá karta pro tým SK Uničov (Grygar).

8

Po ztrátě hostů musel na polovině hřiště zatáhnout za záchrannou brzdu Daniel Grygar a zastavit nadějně vyhlížející protiútok Zlína. Hlavní rozhodčí Tomáš Malý neváhá a tahá z kapsičky kartónek žluté barvy.

7

První útočná akce domácích a hned z toho bylo nebezpečí. Dalyn Červinka poslal do vápna prudký centr z pravé strany, na jeho pas ale nikdo ve žluto-modrém nedosáhl a míč zkrotil až Richard Král.

6

Rychlá kombinace na jeden dotek v podání hráčů Uničova končí po nepřesné finální přihrávce až u Štěpána Bachůrka. Ten volí rozehrávku nakrátko přes stopery.

4

Hosté pokračují v aktivitě, po rohovém kopu propadl míč na vápně až na zadní tyč, tam ale na poslední chvíli zakročil jeden z domácích obránců a odkopává do bezpečí.

2

Po faulu domácích zahrával Uničov první standardku zápasu, centr Jana Ambrozka ale postrádal přesnost a míč končí v zámezí. Zpět do hry jej pošle od branky Štěpán Bachůrek.

1

Úvodní akce hostů po levé straně je zblokována domácí obranou. Míč končí v zázemí a vhazovat budou hráči Uničova.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstarají hráči Uničova.
Domácí budou hrát v tradičních žluto-modrých dresech, hosté z Uničova jsou celí v červeném.
Všichni aktéři dnešního zápasu již nastupují na hrací plochu a za okamžik tak může utkání začít.
Úvodní sestavy:

FC Zlín B: Bachůrek – Červinka, Kulíšek (C), Hartman, Švach, Ndiaye, Buchvaldek, Slouk, Polášek, Ovesný, Hönig
Náhradníci: Neubauer – Chytil, Frolek, Petruta, Grygera, Cirile, Hamalčík
Trenér: David Hubáček

SK Uničov: Král – Saňák, Sklenář, Svoboda, Hausknecht, Ambrozek, Komenda (C), Suchánek, Grygar, Javůrek, Koutný
Náhradníci: Kvapil – Diblík, David, Šidlík, Červeň, Werani, Ševčík
Trenér: Petar Aleksijević

Rozhodčí: Malý – Grečmal, Slováček.
Vzájemný zápas

Rezerva Zlína se s Uničovem potkává pravidelně v rámci ligových bojů v MSFL. V loňské sezoně se na podzim radoval před svými fanoušky SK Uničov, který Zlín zdolal 2:1. Jarní odveta na půdě Zlína pak skončila smírně remízou 2:2.
Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme bilanci dvou výher B-týmu Zlína, čtyř remíz a čtyř výher Uničova.
SK Uničov

Fotbalový klub z Uničova je od sezony 1991/92 stálým účastníkem MSFL. V sezoně 2016/17 Uničov naší třetí nejvyšší soutěž vyhrál, postup do plně profesionální druhé ligy však odmítl. I nadále se SK Uničov umísťuje v posledních letech v horních patrech tabulky, loni z toho bylo konečné 5. místo se ziskem 54 bodů. Nejlepším střelcem týmu a zároveň druhým nejlepším střelcem celé soutěže byl se 17 góly zkušený 33letý forvard Tomáš Komenda.
Svěřenci trenéra Petara Aleksijeviće vstoupili do letní přípravy porážkou 1:2 s druholigovým Prostějovem, v následujícím zápase ale přehráli vysoko 5:2 čerstvě třetiligové Ústí nad Orlicí. Prvním ostrým startem v nové sezoně bylo pro Uničov 2. předkolo MOL Cupu a po vysoké výhře 4:0 na půdě Šumperku se již Uničov může těšit na dalšího soupeře.
Úvodní kolo přisoudil los Uničovu rezervu Karviné a domácí výhra 2:1 byla úspěšným vstupem do nové sezony. Uničov poslal již v 5. minutě do vedení Jan Ambrozek, Karviná ale krátce nato odpověděla trefou Matyáše Molitorisze. Ještě do poločasové přestávky však vstřelil vítězný gól domácích Marek Hausknecht a Uničov tak zapsal 3 body do tabulky.
FC Zlín B

Zlínský B-tým je v posledních letech pravidelným účastníkem naší třetí nejvyšší soutěže. Uplynulý ročník MFSL zakončila rezerva Zlína na 10. místě se ziskem 44 bodů a klidný střed tabulky by ráda zopakovala i letos.
Tým v loňské sezoně střelecky táhl s 8 góly 22letý útočník Libor Bobčík, o jednu branku méně pak zaznamenal senegalec El Hadji Ndiaye. Hlavní trenér David Hubáček má i letos k dispozici velmi mladý kádr, v brance se ale může opřít o zkušeného 34letého Mateje Rakovana.
Přípravu na novou sezonu začala rezerva Zlína porážkou 1:3 s B-týmem Zbrojovky Brno a také padla 0:2 s rezervou Slovácka, tedy svými ligovými soupeři. V generálce před ostrým startem soutěže si ale zlínští mladíci spravili chuť a rozstříleli rezervu Hanácké Slavie Kroměříž na její půdě vysoko 5:1, když o své výhře rozhodli čtyřmi góly již v 1. poločase. Dvakrát se prosadili Radek Ovesný a El Hadji Ndiaye.
Vstup do ligové sezony ale B-týmu Zlína nevyšel, v úvodním kole padl na půdě loni druhého Zlínska jednoznačně 0:3 a dnes tak bude chtít před vlastními fanoušky bodovat.
Hezké nedělní dopoledne všem fanouškům fotbalu! Na programu je 2. kolo MSFL a utkání mezi FC Zlínem B a SK Uničovem. Výkop je ve fotbalovém areálu Vlastislava Marečka ve Zlíně naplánován na 10:30 hodin, tak se pohodlně usaďte a já Vás provedu tímto přenosem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FC Zlín B – SK Uničov

3:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 48. Buchvaldek, 74. Červinka, 83. Petruta – 90. Ambrozek

Karty:   57. Polášek (ZLB), 89. Bachůrek (ZLB) – 8. Grygar (UNI), 41. Komenda (UNI), 87. Ambrozek (UNI)

FC Zlín B: Bachůrek – Červinka (85. Chytil), Kulíšek (C), Hartman, Švach, Ndiaye (85. Frolek), Buchvaldek (80. Petruta), Slouk, Polášek, Ovesný (70. Hamalčík), Hönig
Náhradníci: Neubauer – Chytil, Frolek, Petruta, Grygera, Cirile, Hamalčík

Trenér: David Hubáček

SK Uničov: Král – Saňák, Sklenář (75. David), Svoboda, Hausknecht, Ambrozek, Komenda (C) (75. Ševčík), Suchánek (46. Šidlík), Grygar (65. Diblík), Javůrek (65. Werani), Koutný
Náhradníci: Kvapil – Diblík, David, Šidlík, Červeň, Werani, Ševčík

Trenér: Petar Aleksijević

Rozhodčí: Malý – Grečmal, Slováček

Diváci: 182