Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 8. den

konec

03.08.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

22:39

Plážový volejbal

Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová mnohem slavnějším kanadským volejbalistkám Melisse a Brandie nestačily ani ve druhém setu, který byl velmi rychle rozhodnutý a už se jen dohrával k nevyhnutelnému konci. Pro české hráčky turnaj končí, ale cíl v podobě postupu ze základní skupiny splnily.

Ženy, předkolo play-off:
Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová (CZE) – Melissa Humanaová Paredesová, Brandie Wilkersonová 15:21, 12:21

22:22

Plážový volejbal

Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou po vyrovnané první polovině bohužel prohrály první set předkola play-off s Kanaďankami Melissou a Brandie celkem jasně 15:21.

20:23

Smutné loučení Tomáše Staňka s finále koulařů

20:23

Atletika

Tomáš Staněk po letošním osobáku v kvalifikaci se bohužel ve finále koulařů se sektorem nesrovnal a do užšího finále nepostoupí. Nejlepší pokus měl ve druhé sérii, 20,37 m, což znamená konečné 10. místo.

20:19

Semifinále Karolíny Maňasové, běží ve druhé dráze

20:19

Atletika

Karolína Maňasová v semifinále ženské stovky skvěle odstartovala, ale po několika krocích jako kdyby zakolísala a tentokrát své osobní maximum neatakovala. Doběhla v čase 11,35 s na osmém místě svého devítičlenného semifinále, ale dráhu může opustit s hlavou hrdě vztyčenou, vždyť dokázala něco, o čem se českým sprinterkám jen snilo.

19:09

Vodní slalom

Jiří Prskavec postoupil do play-off kajak krosu. Svoji opravnou jízdu dokonce vyhrál a představí se tak v kanálu minimálně ještě jednou. První kolo vyřazovacích rozjížděk se jede zítra.

18:52

Vodní slalom

Slovákům zůstává v kajak krosu už jen Jakub Grigar, který postoupil z prvního kola přímo. Matej Beňuš opravnou jízdu nezvládl, skončil poslední a končí.

18:48

Vodní slalom

Tereza Fišerová zvládla opravnou fázi kajak krosu, svoji jízdu vyhrála a postupuje do play-off! Ve stejné jízdě skončila poslední Slovenka Zuzana Paňková a v soutěži končí.

18:22

Plážový volejbal

A ještě jedna zpráva z losu osmifinále, Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se utkají s Nizozemci Stefanem Boermansem a Yorickem de Grootem, vítězi základní skupiny F. Hraje se v neděli, tj. zítra, od 13 hodin. V případě postupu do čtvrtfinále by jim stáli v cestě buď Němci Ehlers s Wicklerem, nebo Brazilci George s Andrem.

18:16

Plážový volejbal

Předkola se v ženském turnaji účastní i Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová, utkají se v něm s Kanaďankami Melissou a Brandie. Hraje se zhruba od 22 hodin. O hodinu dríve začíná druhý zápas předkola japonské dvojice Hasegawaová, išiiová s Francouzkami Placetteovou a Richardovou.

V mužích se v předkole ještě později večer utkají Australané Hodges a Schubert s Američany Evansem a Budingerem. Druhý zápas začal před malou chvílí, jenže Kanaďané Schachter s Dearingem po pouhých třech odehraných míčích pro zranění vzdali a do osmifinále postupují chilští bratři Grimaltové.

17:46

Vodní slalom

Jiří Prskavec v prvním kole kajak krosu potvrdil, že tato disciplína není jeho a ani nikdy nebude. Ve své jízdě dokončil daleko za postupovou dvojicí a pojede opravy, kde ale také zázraky moc nečekejme.

Silniční cyklistika

1. Remco Evenepoel (BEL) 6:19:34 hod
2. Valentin Madouas (FRA) +1:11
3. Christophe Laporte (FRA) +1:16
4. Attila Valter (HUN) +1:16
5. Toms Skujins (LAT) +1:16
6. Marco Haller (AUT) +1:16
7. Stefan Küng (SUI) +1:16
8. Jan Tratnik (SLO) +1:16
9. Matteo Jorgenson (USA) +1:16
10. Ben Healy (IRL) +1:20
....
14. Mathias Vacek (CZE) +1:51

17:40

Moment, kdy se Remco Evenepoel zapsal do dějin jako první vítěz časovky a silničního závodu na jedněch hrách

17:40

Silniční cyklistika

Belgičan Remco Evenepoel vstoupil do dějin silniční cyklistiky a olympijských her, když jako první muž v historii vyhrál na jedněch hrách časovku i silniční závod! Celý závod měl pod kontrolou, poslednímu soupeři, co se s ním držel, nastoupil 15 km před koncem a vytvořil si náskok minuty a půl, takže měl dostatečnou rezervu, aby mohl vyřešit technický problém poté, co dostal smyk, a mechanici nereagovali dostatečně pohotově. Nakonec vyhrál pod Eiffelovou věží o 1:11 minuty před domácím Valentinem Madouasem, oním posledním soupeřem, který za jásotu všech lidí kolem ukončil čekání Francie na olympijskou medaili ze silničního závodu po dlouhých 78 letech! A bylo to ukončení dvojnásobné, protože kousek za ním vyhrál souboj o bronz suverénně nejlepší spurter ze skupinky pronásledovatelů, Christophe Laporte. Senzací je čtvrté místo Maďara Attily Valtera, na výborném 14. místě se ztrátou necelých 2 minut dokončil závod těsně za Mathieuem van der Poelem a Thomasem Pidcockem Matthias Vacek, který tak prožil skvělé hry!

17:02

Vodní slalom

Už se zdálo, že Lukáš Rohan bude muset jít z prvního kola do oprav, ale na posledním protivodném sloupku se natlačil před váhajícího soupeře ze souostroví Komory a postupuje přímo do play-off.

16:22

Vodní slalom

Antonie Galušková s naprostým přehledem ovládla svoji jízdu prvního kola a postupuje přímo do play-off!
Slovenka Eliška Mintálová ze své jízdy postoupila z druhé pozice, to Zuzana Paňková musí do oprav, stejně jako naše Tereza Fišerová, jak už bylo informováno.

16:04

Vodní slalom

Tereza Fišerová ze své skupiny prvního kola přímo do vyřazovací části neprošla, dojela třetí a musí do oprav. Ty se jedou ještě dnes.

15:51

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem jsou ve čtyřhře bez medaile

15:51

Tenis

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem zůstávají v olympijské čtyřhře bez medaile! Ve druhém setu už byli vyrovnanějším soupeřem, jenže prohráli hned svůj první servis a skóre už naháněli marně. Dostali jednu šanci, poté, co odvrátili 3 mečboly, měli za stavu 4:5 brejkbol, jenže Taylor Fritz si pomohl servisem a bylo po nadějích na zvrat. Američané Taylor Fritz a Tommy Paul vítězí ve druhém setu 6:4 a získávají bronzové medaile a vzhledem k tomu, že ani jeden nikdy nebyl ani ve dvouhře, ani ve čtyřhře v semifinále žádného grandslamu, je to pro oba zatím životní úspěch!

Čtyřhra mužů, o 3. místo:
Tomáš Macháč, Adam Pavlásek (CZE) – Taylor Fritz, Tommy Paul (USA, 3) 3:6, 4:6

15:10

Tenis

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem bohužel v utkání o bronz ze čtyřhry mužů v prvním setu nebyli svým americkým soupeřům příliš konkurenceschopní. Jediné vzepětí přišlo až v závěru, když za stavu 1:5 dokázali vzít jeden brejk zpátky, ale to bylo vše, takže úvodní dějství skončilo 3:6.

14:53

Střelba

Barboře Šumové se postupně rozplývá naděje na postup do finále skeetu žen. Ve třetí, dnes poslední kvalifikační sérii chybovala dvakrát, dnes tedy celkem pětkrát a se 70 body ztrácí ze 13. místa 2 body na šesté postupové místo, na kterém se aktuálně nachází Slovenka Danka Barteková. Druhá Slovenka Vanesa Hocková má 71 bodů a je tedy ještě v kontaktu.

Pokud by chtěla česká brokařka pomýšlet na postup do finále, nesmí v zítřejších dvou kvalifikačních sériích udělat ani jednu chybu.

14:44

Střelba

Jakub Tomeček se bohužel do finále skeetu mužů nepodívá! V poslední kvalifikační sérii udělal chybu při dvanáctém výstřelu a s celkovým skóre 121 bodů skončil o 1 bod za rozstřelem o finále na 12. místě.

Do finále postoupili oba Američané, Conner Lynn Prince a Vincent Hancock, Ital Tammaro Cassandro, Tchajwanec Lee Meng Yuan a z rozstřelu Švéd Stefan Nilsson s Peruáncem Nicolasem Pachecem Espinosou. Nejlepší pozici při shodě bodů při eliminacích má Prince.

14:27

Tenis

Což zároveň znamená, že zanedlouho začne utkání o bronz mezi Tomášem Macháčem a Adamem Pavláskem a americkými protivníky Taylorem Fritzem a Tommym Paulem.

13:15

Střelba

Za malý okamžik začne střílet poslední kvalifikační sérii poslední skupina mužů, v níž je i Jakub Tomeček. A ví, že musí trefit všech 25 terčů, jinak do rozstřelu o postup nepůjde.

12:42

Jachting

Kateřina Švíková se bohužel v klíčovém okamžiku čtvrtfinálové jízdy windsurfařek ocitla ve špatnou dobu na špatném místě a nabrala ztrátu, která už nešla dohnat. Sedmičlenné čtvrtfinále dokončila na 6. místě a celkově tak bude vPaříži hodnocena na 9. pozici, což je přesto obrovský úspěch!

Do semifinále ke druhé a třetí ženě po základní části, Izraelce Sharon Kantorové a Italce Martě Maggettiové, postupují první dvě ze čtvrtfinále, ty dvě, které v daném okamžiku byly ve správnou dobu na správném místě a učinily správné rozhodnutí, Číňanka Jen Čeng a Peruánka Maria Belen Bazová Germanová, které přitom v základní části obsadily 10. a 7. pozici.

12:35

Střelba

Barbora Šumová ve druhé kvalifikační sérii udělala jednu chybu a se skóre 47 ještě drží šanci na finále. Postupové 6. místo má totiž aktuálně hodnotu 48. Je to hodně vyrovnané a chybují téměř všechny střelkyně.

11:45

Atletika

David Holý bohužel 570 cm nepřekonal, ačkoliv nešlo o beznadějné pokusy, a i on v kvalifikaci tyčkařů končí před branami překvapivého finále. Na stejné výšce ale končí také Belgičan Ben Broeders a Polák Piotr Lisek, další velká jména, která ve finále neuvidíme!

11:29

Atletika

Matěj Ščerba bohužel ani napotřetí neskočil 560 cm a v kvalifikaci tyčkařů končí. Co je ovšem velké překvapení, na stejné výšce vypadává také tyčkař, co umí 6 metrů, Američan Christopher Nilsen!

11:26

Střelba

Jakub Tomeček bohužel v poslední části čtvrté kvalifikační série minul jeden letící terč, zapisuje dalších 24 bodů, celkem jich má 97 a pokud si chce udržet naději na postup do finále, v poslední sérii nesmí chybovat.

11:09

Atletika

David Holý stále drží naději na senzační postup do finále tyčkařů. V kvalifikaci na druhý pokus zvládl 560 cm a bude pokračovat na 570 cm. Matěje Ščerbu čeká na 560 cm poslední pokus.

11:04

Silniční cyklistika

Odstartoval ostře sledovaný závod mužů, který by měl letos vyhovovat klasikářům. Avšak v počtu nejvýše 4 lidí z jedné země, a to ještě tuto výsadu má pouze 5 národů, se příliš taktizovat nedá, může se stát cokoliv. A budeme doufat, že Mathias Vacek předvede podobně skvělý výkon jako v časovce.

10:13

Střelba

Barbora Šumová bohužel v poslední části první kvalifikační série udělala hned 2 chyby, má tedy zatím skóre 23. Lépe si vedou Slovenky Danka Barteková a Vanesa Hocková, minuly pouze jednou.

9:48

Střelba

Sobota je především ve znamení skeetu. Muži mají na programu druhý den kvalifikace, v níž zaútočí na finále Jakub Tomeček. Už se střílí, český brokař ale ještě na řadu nepřišel. A startuje první den kvalifikace žen, Barbora Šumová není favoritkou na postup do finále, ale to neznamená, že tam nemůže projít.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 8. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program 8. dne soutěží
Atletika
10:05 desetiboj mužů (110 m překážek)
10:10 tyč mužů (kvalifikace, Matěj Ščerba, David Holý)
10:35 100 m mužů (kvalifikační rozběhy)
10:55 desetiboj mužů (disk)
11:20 800 m žen (opravy)
11:55 100 m mužů (rozběhy)
13:40 desetiboj mužů (tyč)
19:10 desetiboj mužů (oštěp)
18:10 5 000 m žen (rozběhy)
19:15 1 500 m mužů (opravy)
19:35 koule mužů (finále, Tomáš Staněk)
19:50 100 m žen (semifinále, Karolína Maňasová)
20:20 trojskok žen (finále)
20:55 4×400 m mix (finále)
21:20 100 m žen (finále)
21:45 desetiboj mužů (1 500 m)

Badminton
8:30 dvouhra žen (čtvrtfinále)
15:00 čtyřhra žen (o 3. místo)
16:10 čtyřhra žen (finále)

Basketbal
11:00 Čína – Portoriko (ženy, skupina A)
13:30 Srbsko – Španělsko (ženy, skupina A)
17:15 Portoriko – USA (muži, skupina C)
21:00 Srbsko – Jižní Súdán (muži, skupina C)

Basketbal 3×3
17:30 Ázerbajdžán–Kanada (základní skupina žen)
18:00 Španělsko– Německo (základní skupina žen)
18:35 Francie–Austrálie (základní skupina žen)
19:05 Čína–USA (základní skupina žen)
21:30 (ženy, čtvrtfinále)
22:05 (ženy, čtvrtfinále)

Box
15:30 a 20:00 muži do 57 kg (čtvrtfinále)
16:02 a 20:32 muži do 71 kg (čtvrtfinále)
16:34 a 21:04 ženy do 50 kg (čtvrtfinále)
17:06 a 21:36 ženy do 66 kg (čtvrtfinále)
17:38 a 22:08 ženy do 60 kg (semifinále)

Fotbal
15:00 USA–Japonsko (ženy, čtvrtfinále)
17:00 Španělsko–Kolumbie (ženy, čtvrtfinále)
19:00 Kanada–Německo (ženy, čtvrtfinále)
21.00 Francie–Brazílie (ženy, čtvrtfinále)

Golf
9:00 muži (3. kolo)

Házená
9:00 Maďarsko–Nizozemsko (ženy, skupina B)
11:00 Španělsko–Francie (ženy, skupina B)
14:00 Brazílie–Angola (ženy, skupina B)
16:00 Slovinsko–Švédsko (ženy, skupina A)
19:00 Norsko–Německo (ženy, skupina A)
21:00 Dánsko–Korea (ženy, skupina A)

Jachting
12:05 dinghy žen (jízdy 4–6)
12:13 windsurfing žen (čtvrtfinále, semifinále, finále, Kateřina Švíková)
12:20 dinghy mužů (jízdy 5–6)
12:33 windsurfing mužů (čtvrtfinále, semifinále, finále)
13:05 multihull mix (jízdy 1–3)
15:45 dinghy mix (jízdy 3–4)

Jezdectví
10:00 drezura družstev (finále)

Judo
8:00 smíšená družstva (1. kolo, osmifinále, čtvrtfinále, semifinále)
16:00 smíšená družstva (o 3. místo, finále)

Lukostřelba
9:30 individuální soutěž žen (osmifinále)
13:00 individuální soutěž žen (čtvrtfinále)
13:52 individuální soutěž žen (semifinále)
14:33 individuální soutěž žen (o 3. místo)
14:46 individuální soutěž žen (finále)

Plavání
11:00 50 m volný způsob žen (rozplavby)
11:30 1 500 m volný způsob mužů (rozplavby)
12:40 4×100 m polohový závod mužů (rozplavby)
12:52 4×100 m polohový závod žen (rozplavby)
20:30 100 m motýlek mužů (finále)
20:39 50 m volný způsob žen (semifinále)
21:08 200 m polohový závod žen (finále)
21:28 800 m volný způsob žen (finále)
21:58 4×100 m polohový závod mix (finále)

Plážový volejbal
9:00–17:00 základní skupiny žen i mužů
18:00–23:00 předkolo play-off (Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová)

Pozemní hokej
10:00 Velká Británie – Argentina (ženy, skupina B)
10:30 Nizozemsko – Japonsko (ženy, skupina A)
12:45 Austrálie – Španělsko (ženy, skupina B)
13:15 USA – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
17:00 Čína – Francie (ženy, skupina A)
19:45 Německo – Belgie (ženy, skupina A)

Silniční cyklistika
11:00 individuální závod mužů

Sportovní gymnastika
15:30 prostná mužů (finále)
16:20 přeskok žen (finále)
17:16 kůň našíř mužů (finále)

Stolní tenis
13:30 dvouhra žen (o 3. místo)
14:30 dvouhra žen (finále)

Střelba
9:00 skeet žen (1. den kvalifikace, Barbora Šumová)
9:00 skeet mužů (2. den kvalifikace, Jakub Tomeček)
9:30 pistole žen (finále)
15:30 skeet mužů (finále)

Šerm
13:30 šavle družstev žen (čtvrtfinále)
14:30 šavle družstev žen (o umístění)
15:20 šavle družstev žen (semifinále)
16:10 šavle družstev žen (o umístění)
19:00 šavle družstev žen (o 3. místo)
20:00 šavle družstev žen (finále)

Tenis
12:00 čtyřhra mužů (finále)
následuje čtyřhra mužů (o 3. místo, Tomáš Macháč, Adam Pavlásek)
následuje dvouhra žen (finále)
následuje dvouhra mužů (o 3. místo)

Veslování
9:30 a 9:54 skif žen (finále C a B)
9:42 a 10:06 skif mužů (finále C a B)
10:18 skif žen (finále A)
10:30 skif mužů (finále A)
10:50 osma žen (finále)
11:10 osma mužů (finále)

Vodní pólo
10:30 Španělsko – Japonsko (muži, skupina B)
12:05 Chorvatsko – Řecko (muži, skupina A)
15:00 Austrálie – Maďarsko (muži, skupina B)
16:35 Černá Hora – USA (muži, skupina A)
19:30 Srbsko – Francie (muži, skupina B)
21:05 Itálie – Rumunsko (muži, skupina A)

Vodní slalom
15:30 kajak kros žen (1. kolo, Tereza Fišerová, Antonie Galušková)
16:40 kajak kros mužů (1. kolo, Jiří Prskavec, Lukáš Rohan)
18:05 kajak kros žen (opravy)
18:45 kajak kros mužů (opravy)

Volejbal
9:00 Nizozemsko – Dominikánská republika (ženy, skupina C)
13:00 Japonsko – Keňa (ženy, skupina B)
17:00 Polsko – Itálie (muži, skupina B)
21:00 Kanada – Srbsko (muži, skupina A)