Menu

Další

Olympijské hry - Vodní slalom

Kayak Cross – muži

konec

03.08.2024, 18:45 • Nautical St - White water, Paříž • Opravy • Matěj Skula

Postoupit se bohužel nepodařilo ani Slovákovi Matěji Benušovi, který v první opravné jízdě nestačil na své soupeře a s Paříží se loučí. (19:15:34)
Za překvapení můžeme považovat například vypadnutí marockého závodníka Mathíse Sudího, který sice svou jízdu vyhrál, avšak po chybě na startu se kvůli diskvalifikaci propadl až na nepostupové třetí místo.
Opravné jízdy v kayak-crossu, nové disciplíně olympijských her, jsou u svého konce. České fanoušky může potěšit hlavně postup Jiřího Prskavce, který svou opravu zvládl na jedničku a s přehledem vyhrál čtvrtou jízdu. Do zítřejších bojů tak nastoupí i s Lukášem Rohanem, který postoupil napřímo z prvních jízd.

5

Opravné jízdy skončily.

5

V páté jízdě potvrdil roli favorita australský reprezentant Tristan Carter, který se od začátku držel ve vedení a to nakonec udržel až do cílové rovinky. Na druhém místě skončil Slovinec Peter Kauzer, který v první části sváděl urputný souboj s Ottenem, jenže v druhé části se Nizozemci vzdálil a nakonec dojel jako druhý. Nizozemského závodníka Jorise Ottena a a reprezentanta Komorských ostrovů Andyho Barata se zítřejší závody týkat nebudou.

5

V poslední jízdě se představí Australan Carter, Nizozemec Otten, Slovinec Kauzer a reprezentant Komorských ostrovů Andy Barat.

4

Rozhodčí vzápětí potvrdili výsledky, takže Prskavce se budou týkat i zítřejší boje.

4

Český reprezentant do závodu vystartoval parádně a po celou svou jízdu si kontroloval průběžné vedení. To Prskavcovi nakonec vydrželo až do cíle, kam v poklidu dojel a měl by postoupit do zítřejších bojů. Druhý dojel také s velkým náskokem Chorvat Matija Marinič, který po polovině závodu ujel Rezanejadovi a protože kajakář, který na olympiádě startuje pod neutrální brankou, poté zachyboval a musel se na několikrát do branky vracet, udržel Marinič svůj náskok až do konce.

4

Teď už ale dávejme pozor, na startu je český reprezentant Jiří Prskavec.

3

Všichni tři závodníci vystartovali velmi podobně, dlouho to vypadalo, že rozhodnutí britského slalomáře Burgesse jet jinou brankou než ostatní vyjde Brita draho, jenže Američan Casey Eichfeld poté netrefil čtvrtou zelenou branku a musel se do ní složitě vracet. Zbylí dva závodníci jej mezitím předjeli a do finále se podívá Jegou s Burgessem, pro Eichfelda soutěž končí.

3

Ve třetí rozjížďce se představí irský slalomář Liam Jegou, Birt Adam Burgess a Američan Casey Eichfeld.

2

Rozhodčí ale přisoudili marockému favoritovi Súdímu chybu na startu, díky které se do zítřejších bojů podívá jak Grzegorz Hedwig, tak Slovinec Benjamin Savšek.

2

Marocký závodník Matías Súdí potvrdil roli favorita a od úvodních metrů se držel v čele, které udržel až do cíle. O druhé místo pak svedli velmi vyrovnaný duel Hedwig a Savšek, ve kterém nakonec ke konci trati přetlačil polský reprezentant vítěze posledních olympijských her na kanoi Savšeka a vybojoval druhé místo.

2

Ve druhé jízdě je představí Maročan Súdí, zkušený slovinský kanoista Benjamin Savšek a reprezentant Polska Grzegorz Hedwig. Favoritem bude slalomář ze severu Afriky, naopak za outsidera je považován Polák.

1

Výborně odstartoval Wu Sao-süan, který se až do první červené branky držel v čele, jenže poté jej předjel irský závodník Noel Hendrick. Ir se v jasném vedení udržel až do cíle a bojovalo se už jen o druhé místo, které nakonec uhájill přes Slovákem Benušem reprezentant Taipeie. První dva jmenovaní pojedou závody i zítra, naopak pro slovenskou naději letošní olympiáda končí.

Opravné jízdy právě začaly.
V první jízdě se představí irský závodník Noel Hendrick, reprezentant Taipeje We Sao-süan a slovenská naděje Matěj Benuš.
Dnešní trasa měří 210 metrů a nachází se v ní dvě červené a šest zelených branek.
Startovní listina
1. jízda
Noel Hendrick (IRL)
Matěj Benuš (SVK)
Wu Šao-süan (TPE)

2. jízda
Mathís Súdí (MAR)
Benjamin Savšek (SLO)
Grzegorz Hedwig (POL)

3. jízda
Liam Jegou (IRL)
Adam Burgess (GBR)
Casey Eichfeld (USA)

4. jízda
Jiří Prskavec (CZE)
Matija Marinič (CRO)
Amir Rezanejad (EOR)

5. jízda
Tristan Carter (AUS)
Joris Otten (NED)
Andy Barat (COM)
Peter Kauzer (SLO)
Oprav se zúčastní i olympijský vítěz na kajaku z Tokia Jiří Prskavec, který pojede ve čtvrté rozjížďce, společně s Chorvatem Mariničem a Amirem Rezanejadem, který závodí pod neutrální vlajkou. Druhému českému reprezentantovi Lukáši Rohanovi vyšla už první jízda, postoupil do zítřejších bojů z druhého místa a opravy se ho týkat nebudou.
V první části dnešního programu jsme viděli celkem jedenáct jízd, kterých se zúčastnilo celkem 38 závodníků. Jistý postup do další fáze soutěže už má dvaadvacet reprezentantů svých zemí, a ti, kteří ještě nepostoupili, budou mít šanci v opravách. Opravných jízd bude celkově pět a z každé postoupí do zítřejšího programu dva nejlepší slalomáři.
Příjemný sobotní podvečer všem fanouškům vodních sportů. Na letošních olympijských hrách si svou premiéru odbývá i disciplína kayak-cross, my se dnes společně koukneme na závod mužů, ve kterém se představí i duo českých reprezentantů Jiří Prskavec a Lukáš Rohan. První část závodu začíná dvacet minut před pátou hodinou, opravy poté mají start naplánovaný na 18:45.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:45.

Kayak Cross – muži

konec

Zpět na online


Statistiky:
Finální výsledky
1. jízda
Noel Hendrick (IRL) - p
Wu Šao-süan (TPE) - p
Matěj Benuš (SVK)

2. jízda
Benjamin Savšek (SLO) - p
Grzegorz Hedwig (POL) - p
Mathís Súdí (MAR)

3. jízda
Liam Jegou (IRL) - p
Adam Burgess (GBR) - p
Casey Eichfeld (USA)

4. jízda
Jiří Prskavec (CZE) - p
Matija Marinič (CRO) - p
Amir Rezanejad (EOR)

5. jízda
Tristan Carter (AUS) - p
Peter Kauzer (SLO) - p
Joris Otten (NED)
Andy Barat (COM)