Menu

Další

Olympijské hry - Box

Do 66 kg – ženy

konec

03.08.2024, 17:06 • Čtvrtfinále • Milan Huppert

Imane Khelifová vítězí jednomyslně na body. Alžířanka opět ukázala výrazně větší sílu oproti své soupeřce, Maďarka Hamoriová neměla žádnou šanci vzdorovat. V semifinále se Alžířanka utká s vítězkou prvního čtvrtfinále, Thajkou Suwannaphengovou. (17:49:12)

Konec zápasu.
Maďarka šla v průběhu třetího kola několikrát na zem, ale nikoliv z důvodu tvrdého úderu, ale že ji soupeřka strhla.
Musíme ale ocenit snahu Hamoriové, která bojuje a proti Khelifové se drží jako lvice, byť si je moc dobře vědoma, že prohraje.
Ani ve druhém kole neměla maďarská boxerka žádnou šanci, od jednoho rozhodčího dokonce prohrála kolo 8:10.
Zatím se jede podle předpokladů. Khelifová dominuje a první kolo získala u všech pěti bodových rozhodčích.
Ve druhém kole se představí Alžířanka Khelifová proti Maďarce Hamoriové.

Senzace je na světě! Turnajová jednička Busenaz Surmeneliová končí ve čtvrtfinále po prohře s nasazenou osmičkou Janjaem Suwannaphengovou! Thajka rozhodla o svém vítězství až ve třetím kole, do nějž si pošetřila víc sil a oproti konkurentce byla o poznání aktivnější boxerkou.

Konec zápasu.
Probíhají poslední vteřiny zápasu. Thajská boxerka je o něco aktivnější, ale její snahy potom končí tak, že soupeřku chytne kolem hlavy a nic nevymyslí. Těžké rozhodování pro arbitry!
Každopádně Thajka pokračuje, je teď nezvykle aktivní! Dokonce naznačila úder nohou, Číňanka jen nepochopeně rozhodila rukama.
Janjaem Suwannaphengová natlačila soupeřku na pletivo, což není běžný jev. Jenže tam ji objala a vůbec neútočila.
Thajce jako kdyby docházel dech, ale na druhou stranu po většinu času působí defenzivním dojmem a ve správný okamžik dokáže zaútočit.

Začalo třetí kolo.
U čtyřech rozhodčích vyhrála druhé kolo Turkyně, která je zpátky ve hře! Suwannaphengová má prakticky jistý bod do finálového verdiktu u rozhodčího Irska, právě u něj totiž získala i druhé kolo.

Konec druhého kola.
Sermeneliová promáchla, načež vykryla tvrdou ránu od konkurentky. Jinak se v poslední minutě druhého kola nic zajímavějšího nestalo.
Pěkná výměna na obou stranách. Rozhodčí budou mít úkol s bodováním druhého kola velmi těžký.
Boxerka z Turecka si je moc dobře vědoma, že musí přidat. Snaží se, ale při útočení nadále dostává nepříjemné rány od houževnaté Thajky.

Začalo druhé kolo.
Ale nepovedlo se! Ačkoliv Sermeneliová byla pohyblivější, tak schytala podstatně více ran, a to u rozhodčích rozhodlo, všech pět dalo první kolo outsiderce z Thajska!

Konec prvního kola.
Také v závěru prvního kola je na nohou aktivnější Sermeneliová, která se snaží přesvědčit rozhodčí, že v prvním kole je lepší ženou.
Aktivnější je Turkyně, jež soupeřku dohání k pletivu, každopádně Suwannaphengová dokáže dávat tvrdé rány z obranné pozice, její taktika není vůbec špatná.
Nasazená jednička z Turecka na nic nečeká a okamžitě předvedla tři pěkné kombinace. Suwannaphengová se ubránila v krytu.

Zápas začal.
Všem fanynkám a fanouškům boxu přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování kategorie žen do 66 kilogramů, společně se podíváme na čtvrtfinálový zápas mezi Turkyní Busenaz Surmeneliovou a Thajkou Janjaem Suwannaphengovou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:06.

Do 66 kg – ženy

konec

Zpět na online