Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 4. den

konec

30.07.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

0:20

Jachting

Windsurfařky ve třídě iQFOiL nakonec s přestávkami odjeli všech 5 na úterý plánovaných jízd a Kateřina Švíková si stále vede velmi dobře, v součtu úvodních 7 jízd je totiž na průběžném 6. místě! Je to především zásluhou určité vyrovnanosti, protože nesbírá špatné pozice v jednotlivých závodech. Absolutně neohroženě je na čele Britka Emma Wilsonová, která po odškrtnutí nejhoršího výsledku sčítá jen samá první a druhá místa.

23:42

Badminton

Ondřej Král s Adamem Mendrekem bohužel opustí Paříž bez vítězství. Bitvu proti domácím bratrům Popovovým ve výborné atmosféře dotáhli do těsných koncovek obou setů, ale v nich tahali za kratší konec a i třetí zápas prohráli 0:2.

Čtyřhra mužů, skupina B:
Christo Popov, Toma Junior Popov (FRA) – Ondřej Král, Adam Mendrek (CZE) 21:18, 21:19

22:01

Plavání

Semifinále kraulařské stovky naznačilo, že finále bude hodně vyrovnané. Nikdo nijak neustřelil, nejlépe zaplavala Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu, ale zuby si brousí i Australanky Shayna Jacková a Mollie O'Callaghanová. Dále jsou ve finále Číňanka Jang Ťün-süan, Nizozemka Marrit Steenbergenová, Švédka Sarah Sjöströmová a Američanky Torri Huskeová s Gretchen Walshovou. Barbora Seemanová nakonec porazila hned 3 soupeřky z druhého semifinále a je hodnocena na konečném 13. místě. V to možná ani nedoufala.

21:53

Tenis

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou svůj zápas prvního kola čtyřhry proti tchajwanské dvojici nejen že rozehrály, ale pod světly dokonce i dohrály! Před zraky početné skupinky českých fanoušků dokonce nadělovaly ve druhém setu kanára a decentně slaví postup do osmifinále, kde je čeká japonský pár Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová. Teď ale rychle pomažou na regeneraci a do postele.

Čtyřhra žen, 1. kolo:
Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (CZE, 2) – Chan Hao-Ching, Latisha Chanová (TPE) 6:4, 6:0

21:38

Barbora Seemanová na doplňkové kraulařské stovce zaplavala na své možnosti velmi dobrý čas, ač skončila v semifinále poslední

21:38

Plavání

Barbora Seemanová se v semifinále popáté v životě dostala na kraulařské stovce pod 54 sekund, takže ačkoliv skončila ve své osmičlenné sestavě poslední, může být s tímto výkonem spokojená.

20:20

Jan Louda poráží soupeře ze Salvadoru

20:20

Badminton

Jan Louda i přes výpadek před polovinou druhého setu, kdy nechal přiblížit soupeře na rozdíl jediného bodu, jednoznačně kraloval na kurtu a poráží soupeře ze Salvadoru ve dvou setech, čímž zařizuje první výhru pro český badminton na olympijských hrách od roku 2012 a teprve čtvrtou v historii! Ve skupině M tak s největší pravděpodobností skončí na druhém místě a do play-off nepostoupí.

Muži, skupina M:
Jan Louda (CZE) – Uriel Francisco Canjura Artiga (ESA) 21:12, 21:10

19:53

Badminton

Jan Louda po skvělém nástupu do zápasu vyhrává první set nad Urielem Franciscem Canjurou Artigaem ze Salvadoru 21:12.

19:47

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem jsou ve čtvrtfinále čtyřhry!

19:47

Tenis

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem jsou ve čtvrtfinále čtyřhry mužů! To nejlepší v celém zápase proti chilské dvojici si nechali na super tiebreak, který sice nezačali dobře a prohrávali 0:2, jenže následně už povolili soupeřům jen další 2 míčky a nakonec si docela suverénně došli pro postup! Ve čtvrtfinále je čekají druzí nasazení Němci Kevin Krawietz a Tim Pütz.

Čtyřhra mužů, osmifinále:
Tomáš Macháč, Adam Pavlásek (CZE) – Nicolas Jarry, Alejandro Tabilo (CHI) 5:7, 7:6 (6), 10:4

19:43

Lukostřelba

Adam Li sice svůj zápas 1. kola vyřazovací části proti čtvrtému nasazenému Indovi Dhirajovi Bommadevaraovi téměř dokonalým středem z první střely, jenže to byl jeden z minima světlých momentů, které český lukostřelec nabídl. I díky tomu dokázal uhrát první set na remízu, jenže poté začal pravidelně sázet osmičky a devítky a s tím se proti takovému soupeři postoupit nedalo. Adam Li podle očekávání končí svoji pouť turnajem mužů už v 1. kole.

Individuální závod mužů, 1. kolo:
Adam Li (CZE) – Dhiraj Bommadevara (IND) 1:7

19:40

Tenis

Tomáš Macháš s Adamem Pavláskem v prvním setu proti chilskému páru ztratili podání za stavu 5:5 a to se ukázalo jako rozhodující. Ve druhém setu vedli 5:2, avšak za stavu 5:3 nedokázal dopodávat set Tomáš Macháč a rozhodoval až tiebreak, v němž byli naši hráči za stavu 2:5 dva míčky od vyřazení, jenže to dokázali otočit a o postupiu do čtvrtfinále rozhodne super tiebreak!

18:17

Vodní slalom

Jiří Prskavec ve druhé kvalifikační jízdě také zkoušel, co si kde ještě může dovolit, a skončilo to jedním šťouchem. Je ale jasné, že je výborně připraven a zdá se, že společně s domácím Titouanem Castryckem jsou odskočení od všech ostatních. To zní velmi nadějně pro zítřejší semifinále a finále.
V semifinále pojede Castryck poslední a Prskavec předposlední. Slovák Jakub Grygar úplně nepřesvědčil a zatím to nevypadá, že by mohl zabojovat o obhajobu stříbra z Tokia. Do semifinále postoupil z 9. pozice.

18:10

Barbora Krejčíková postupuje do čtvrtfinále olympijského turnaje

18:10

Tenis

Je to tam, Barbora Krejčíková je ve čtvrtfinále dvouhry! Přitom třetí set začala hrůzostraně, první hra na servisu byla jak výběr toho nejhoršího z černé kroniky, takovou čistou hru by si přála každá soupeřka na returnu. V současnosti nejlepší Češka se ale zkoncentrovala, zanedlouho si vzala podání zpět a první klíčový okamžik přišel za stavu 4:3, kdy Krejčíková znovu prorazila podání Eliny Svitolinové a šla podávat na vítězství. To však vůbec nedokázala, nebyla tam sebemenší šance, asi zase pracovala hlava. Jenže ta následně pracovala i u Ukrajinky, která místo vyrovnání na 5:5 darovala naší hráčce čistou hru a postup! Barbora Krejčíková se ve čtvrtfinále utká v bratrovražedném souboji se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Dvouhra žen, 3. kolo:
Barbora Krejčíková (CZE, 9) – Elina Svitolinová (UKR) 7:6 (5), 2:6, 6:4

17:30

Tenis

Další obrovské tenisové překvapení a tentokrát se z něj radují Slováci! Anna Karolína Schmiedlová ve třetím setu zmobilizovala síly, když za stavu 4:4 prohrála servis, nedovolila Jasmině Paoliniová dopodávat zápas a když vzápětí prorazila podání soupeřky ještě jednou, znamenalo to vítězství 7:5 ve třetím setu a tím pádem v celém zápase! Čtvrtá nasazená Italka, finalistka letošního Wimbledonu i French Open tady v Paříži, je venku! Schmiedlová ve čtvrtfinále narazí na Barboru Krejčíkovou, nebo Elinu Svitolinovou.

Dvouhra žen, 3. kolo:
Anna Karolína Schmiedlová (SVK) – Jasmine Paoliniová (ITA, 4) 7:5, 3:6, 7:5

Gabrielu Satkovou podporuje přímo v Paříži její sestra, která kvůli tomu podstoupila náročnou výzvu. Co byste kvůli svému sourozenci podstoupili vy?

17:22

Vodní slalom

Prakticky všechny elitní kanoistky pojaly druhou tréninkovou jízdu s jistotou postupu do semifinále jako závodní trénink a testovaly různé pasáže. Pořadí na čele zůstalo nezměněno a znamená to, že Gabriela Satková jako vítězka kvalifikace pojede v semifinále poslední, fenomenální Jessica Foxová předposlední a Slovenka Zuzana Paňková čtvrtá od konce.

17:13

Tenis

Barboře Krejčíkové v celém zápase nefunguje podání a ve druhém setu se to projevilo v plné nahotě, když přestávala získávat body na returnu. Bohužel prohrává s Elinou Svitolinovou 2:6 a půjde se do třetího setu. Že by se dnes začala hrát plánovaná čtyřhra českých obhájkyň zlata, je zcela nepravděpodobné.

16:43

Tenis

Během necelé hodiny skončili ve dvouhře mužů oba čeští hráči! Druhý set v utkání Jakuba Menšíka už byl zcela jednoznačnou záležitostí devátého nasazeného Tommyho Paula a trval pouhých 19 minut. To říká úplně vše.

Dvouhra mužů, 2. kolo:
Tommy Paul (USA, 9) – Jakub Menšík (CZE) 6:3, 6:1

16:40

Jiří Prskavec se na olympijském kanálu cítí jako ryba ve vodě

16:40

Vodní slalom

Jiří Prskavec ukázal, že do Paříže přijel ve skvělé formě! Mezi brankami se pohyboval, jako kdyby nebylo přirozenějšího pohybu, viditelně nejel naplno, přesto dosáhl jen o 3 setiny sekundy druhého nejlepšího času v první kvalifikační jízdě. Semifinále má prakticky jisté a na zítřek se můžou čeští fanoušci skutečně těšit.

Slovák Jakub Grigar zajel v prvním kole kvalifikace 6. nejlepší výsledek a i jeho semifinále prakticky nemůže minout.

Střelba

Trap mužů

1. Nathan Hales (GBR) 48 (OR)
2. Čchi Jing (CHN) 44
3. Jean Pierre Brol Cardenas (GUA) 35
4. Rickard Levin-Andersson (SWE) 30
5. Derrick Scott Mein (USA) 26
6. James Willett (AUS) 19
---
18. Jiří Lipták (CZE)

16:23

Tenis

Barbora Krejčíková po divokém průběhu, kdy prohrávala 0:3 a poté 2:4 a 0:40, dotáhla ve třetím kole proti Elině Svitolinové první set do tiebreaku, v němž také prohrávala 0:3, ale nakonec v něm vítězí 7:5!

16:09

Tenis

Jakub Menšík bohužel v osmé hře prvního setu přišel o svůj servis a nasazená devítka Tommy Paul následně úspěšně dopodával, vyhrává tak první sadu v zápasu druhého kola 6:3.

Anna Karolína Schmiedlová s favorizovanou Italkou Jasminou Paoliniovou prohrála druhý set 3:6 a o postupu tak rozhodne třetí sada.

16:07

Tenis

Alexander Zverev za stavu 5:5 znovu prolomil podání Tomáše Macháče, brejk potvrdil čistou hrou a ukončuje tak působení českého hráče ve dvouhře! Ten se tak může soustředit na obě čtyřhry, kde má přeci jen větší šance na úspěch.

Dvouhra mužů, 2. kolo:
Alexander Zverev (GER, 3) – Tomáš Macháč (CZE) 6:3, 7:5

16:02

Závěr první kvalifikační jízdy Gabriely Satkové

16:02

Vodní slalom

Gabriela Satková v první kvalifikační jízdě kanoistek předvedla velmi nadějný výkon! Jako jediná se dostala pod hranici 100 sekund a má prakticky jistotu postupu do semifinále už nyní. Velmi dobře si vedla také Slovenka Zuzana Panková, průběžně čtvrtá a také prakticky s jistotou postupu.

15:50

Tenis

Souběžně s tím rozehráli své zápasy dvouher ve druhém kole Jakub Menšík proti nasazené devítce Tommymu Paulovi a Barbora Krejčíková proti Elině Svitolinové. A bojuje také Slovenka Anna Karolína Schmiedlová, proti čtvrté nasazené Jasmině Paoliniové dokonce vyhrála první set 7:5! Ve druhém však prohrává 1:4.

15:48

Tenis

Tomáš Macháč bojuje ve druhém kole dvouhry na centrálním kurtu proti třetímu nasazenému a obhájci zlata Alexanderu Zverevovi. Macháč sice hned první hrou získal brejk, ale následně sám o dva servisy přišel, takže prohrál 3:6. Ve druhém setu si oba hráči vyměnili po jednom brejku a stav je 4:4.

15:40

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová nakonec postoupila do finále disciplíny park z 5. místa. Nejlepšího výsledku v kvalifikaci dosáhly Američanka Hannah Robertsová a Číňanka Teng Ja-wen, obě dosáhly průměru obou jízd přes 91 bodů.

15:03

Jachting

Velmi dobrý výsledek zatím stále drží mezi windsurfařkami ve třídě iQFOiL Kateřina Švíková. Dnes ženy zatím mohly jet pouze dvakrát, otázka, jestli se na vodu ještě dostanou, nebo až v dalších dnech. Ty dvě jízdy dokončila na 18. a 10. místě, 18. pozice jako zatím nejhorší se škrtá a v celkovém pořadí se tak nachází na 9. příčce, je to ale zatím stále velmi vyrovnané. Naprosto suverénně si počíná Britka Emma Wilsonová, dosud nezajela hůře než druhá a zdá se, že bude jen těžko k poražení.

14:59

Jachting

Konečně se pořádne rozběhla i soutěž windsurfařů v třídě iQFOiL. Dnes jim byla zrušena jen poslední plánovaná jízda, mají jich tak odjeto celkem 5 a po třetině závodu je na čele Nizozemec Luuc van Opzeeland před Izraelcem Tomem Reuvenym. Rozdíly jsou ale zatím minimální a bude se pořadí ještě dost měnit. Slovák Robert Kubin zajel nejlépe desátý, nikdy ne hůř než devatenáctý, přesto mu součet stačí až na průběžné 21. místo.

14:54

Jachting

Po včerejším senzačním druhém místě ve čtvrté jízdě se Zofii Burské a Sáře Tkadlecové v třídě 49er FX přestalo dařit. Dnešní trojici jízd zakončily pokaždé až v závěru startovního pole, po třech čtvrtinách soutěže se propadly v celkovém pořadí na 18. místo a na účast ve finálové jzdě pro elitní desítku, po které ještě dnes ráno mohly pokukovat, můžou definitivně zapomenout.

Po devíti jízdách stále vede nizozemská dvojice Odille van Aanholtová, Annette Duetzová a zdá se, že reálně už o zlato bojuje pouze s domácími Sarah Steyaertovou a Charline Piconovou.

14:32

Plavání

Barbora Seemanová si nakonec zaplave semifinále 100 m volný způsob! Z něj se z dosud neznámých důvodů odhlásila poslední postupující Kanaďanka Margaret MacNeilová a její místo zaujala z pozice prvního náhradníka právě česká kraulařka!

14:01

BMX Freestyle

Je to tak, Iveta Miculyčová bude v disciplíně park bojovat o medaile, má jistý postup do finále už po odjetí poloviny účastnic kvalifikace!

13:58

Střelba

Zuzana Rehák-Štefečeková si definitivně odstřelila jakékoliv naděje na obhajobu zlaté medaile z Tokia! Ve třetí kvalifikační sérii totiž trefila pouze 21 terčů z 25, celkem za první den kvalifikace minula už 7×, na postupové pozice ztrácí hned 5 bodů a nachází se až na 24. místě. Slovensko si naději v této disciplíně, stejně jako Česko u mužů, může odšktnout příliš brzy.
Po prvním dni vede kvalifikaci Španělka Mar Molneová Magrinaová, jako jediná dosud neminula ani jeden terč.

13:53

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová zvládla druhou kvalifikační jízdu také velmi solidně, dostala 85,33 bodu a s průměrem z obou jízd 84,46 bodu se dostává v této chvíli na třetí místo a za malý okamžik by měla mít jistotu postupu do finále.

13:40

Střelba

Kvalifikace trapu mužů má svoji základní část za sebou a ačkoliv Jiří Lipták zastřílel obě dnešní série bezchybně, nepomohlo mu to na lepší než 18. místo v konečném pořadí se 119 body. Slovák Marián Kovačócy dnes minul 3×, celkem udělal 8 chyb a končí se 117 body na 26. pozici.
Jenže kvalifikace ještě nekončí. Známe sice 4 finalisty, kteří dosáhli shodně nejlepšího výsledku 123 bodů, ale ještě je potřeba provést rozstřel, který určí, kdo bude mít jak velkou výhodu do finále v případě shodných bodů na konci každé eliminační fáze. A hlavně bude k vidění rozstřel hned 6 mužů se 122 body o poslední 2 postupová místa!

Jistotu účasti ve finále už mají Číňan Čchi Jing, Brit Nathan Hales, Švéd Rickard Levin-Andersson a Australan James Willett.

13:37

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová předvedla v první kvalifikační jízdě své jedinečné triky, které žádná jiná žena nedělá, takže ačkoliv šlo jinak o poměrně opatrný výkon, dostává solidní známku 83,60 a má velmi dobře založeno na postup do finále.

13:05

Plavání

Barbora Seemanová bohužel v rozplavbách 100 m volný způsob zdaleka nepředvedla, na co má, a vůbec se nepřiblížila hranici 54 sekund, kterou už několikrát pokořila. Časem 54,66 s zůstala v konečném součtu na 17. místě, prvním nepostupovém do semifinále. Je sice náhradnicí, ale nedá se čekat, že někdo odstoupí. Nejrychleji se v rozplavbách ukázala Švédka Sarah Sjöströmová, která naznačila, že do starého železa ještě zdaleka nepatří.

12:10

Badminton

Tereza Švábíková do rozhodujícího setu vstoupila suverénně nejlépe v celém zápase, vedla 8:4, jenže pak se něco zlomilo, začala dělat zbytečné chyby, soupeřka otočila na 12:17 a to už jí stačilo, aby dovedla zápas do vítězného konce. Terezu Švábíkovou čeká ve skupině ještě favorizovaná a sedmá nasazená Gregoria Mariska Tunjungová z Indonésie, takže je velmi pravděpodobné, že se při své premiéře pod pěti kruhy vítězného zápasu nedočká.

Dvouhra žen, skupina G:
Tereza Švábíková (CZE) – Polina Buhrovová (UKR) 19:21, 21:19, 18:21

11:52

Plavání

Aktér brazilské plavecké kauzy Guilherme Santos postoupil 12. časem do semifinále kraulařské stovky. Postoupili také všichni adepti na medaile. Daniel Gracík je skutečně v konečném pořadí rozplaveb na 39. pozici.

11:44

Badminton

Tereza Švábíková sice i do druhého setu vstoupila špatně a prohrávala 0:3, tentokrát se ale chytila včas a došla do jeho koncovky ve vedení, dokázala proměnit druhý mečbol a po výsledku 21:19 vyrovnává na 1:1.

11:39

Plavání

19letý Daniel Gracík při své olympijské premiéře možná zaplatil nováčkovskou daň. V rozplavbách 100 m volný způsob zaostal o téměř tři čtvrtě sekundy za svým jarním osobním rekordem, dohmátl v čase 49,65 s. S tímto vystoupením nejspíš příliš spokojený nebude. Hodnocený bude pravděpodobně na 39. místě.

11:20

Badminton

Tereza Švábíková bohužel na špatný vstup do prvního setu doplatila. Prohrávala 0:6 a ještě i 9:15, dokázala se ale dotáhnout na rozdíl 1 bodu, jenže v závěru znovu chybovala a při následné snaze sice odvrátila 2 setboly, třetí už však nezvládla a prohrála s Polinou Buhrovovou 19:21. A ani začátek druhého setu není vůbec dobrý.

11:15

Veslování

Z druhého semifinále postoupily do finále A ženského dvojskifu Rumunky, Britky a Norky. Češky tak o 7. místo zabojují s Irkami, Italkami, Australankami, Američankami a Číňankami.

11:03

Střelba

Jiří Lipták ve čtvrté sérii kvalifikace trapu poprvé nechyboval, sestřelil všech 25 terčů a s celkovým skóre 94 se posunul na 20. místo. Stejné skóre má i Slovák Marián Kovačócy. Prvních 7 mužů má před poslední sérií skóre 98 a dá se předpokládat, že kdo z nich zastřílí bez chyby, půjde do šestičlenného finále.

11:00

Judo

Renata Zachová končí v olympijském turnaji žen do 63 kg už v prvním kole! Po celý zápas proti Maďarce Szofi Özbasové byla bohužel horší, sbírala tresty za pasivitu a na konci třetí minuty se dokonce neubránila chvatu O-uči-gari, za který soupeřka získala waza-ari a zbytek si už zkušeně pohlídala.

10:58

Veslování

Lenka Lukšová s Annou Šantrůčkovou si bohužel svůj sen nesplnily! V prvním semifinále dvojskifu žen jely celou dobu na čtvrtém místě a nedokázaly se dotáhnout na lodě před sebou! Budou tedy bojovat pouze o 7. místo. Z jejich semifinále postoupily do jízdy o medaile dvojice z Nového Zélandu, Nizozemska a Francie.

10:54

Teď aby se český fanoušek rozkrájel, v jednu chvíli veslování a judo.

10:12

Judo

Rozběhlo se první kolo obou dnešních váhových kategorií, v každé vždy v jednu chvíli jeden zápas. Renata Zachová přijde v ženách do 63 kg na řadu jako osmá, proti sobě má Maďarku Szofi Özbasovou, tj. soupeřku srovnatelné výkonnosti.

10:05

Střelba

Velmi pomalu zatím probíhá druhý den kvalifikace trapu mužů. Střílí totiž v jednu chvíli jen jedna skupina místo včerejších tří a dvou. Jiří Lipták se tak do akce ještě nedostal.

10:00

Střelba

Po první sérii kvalifikace trapu žen zůstalo bezchybných jen 5 střelkyň ze 30. Slovenka Zuzana Rehák-Štefečeková je s 2 minutými terči na 17. místě.
Češi v akci

Úterní čtvrtý den bude z českého hlediska rozhodně zajímavý. Do kvalifikací totiž vstoupí velké medailové naděje ve vodním slalomu, kanoistka Gabriela Satková a obhájce zlata, kajakář Jiří Prskavec. Šanci na medaili živí i Iveta Miculyčová ve freestylu na BMX, která také absolvuje kvalifikační fázi.

Velký den čeká český badminton, zápasy totiž čekají na všechny české reprezentanty. Nejdříve přijde řada na vstupní duel Terezy Švábíkové, poté to budou závěrečná skupinová utkání Jana Loudy i deblového páru Ondřej Král, Adam Mendrek. A všichni budeme doufat v aspoň jeden vítězný zážitek.

Po poledni snad budou pokračovat jachtařské soutěže, kde si zatím české, tj. „suchozemské“, zástupkyně vedou nečekaně dobře a budou chtít své pozice minimálně udržet, když ne vylepšit. Kateřina Švíková ve windsurfingu i Zofia Burska se Sárou Tkadlecovou ve třídě 49er FX.

Uvidíme v akci také prvního judistu, tedy jedinou judistku. Renata Zachová ve váze do 63 kg by musela hodně překvapit, aby postoupila do podvečerního finálového bloku.

Senzací by pak bylo, kdyby se do semifinále 100 m volný způsob dostal z rozplaveb Daniel Gracík. Stejně jako postup v kvalifikaci se hodně trápícího lukostřelce Adama Li přes velmi silného protivníka v 1. kole vyřazovací části. Své pařížské trápení pak definitivně uzavře v závěrečné části kvalifikace trapu Jiří Lipták.

S nadějemi a obavami zároveň pak budeme po celé odpoledne nakukovat do areálu Rolanda Garrose. Barbora Krejčíková bude bojovat již o postup do čtvrtfinále, stejně tak deblový pár Tomáš Macháč, Adam Pavlásek. Tomáše Macháče ještě o pár hodin dříve čeká i těžký soupeř ve druhém kole singlu, stejně jako Jakuba Menšíka. A konečně vstoupí do své soutěže naše největší tenisová naděje, pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková obhajující zlato z Tokia.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 4. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program 4. dne soutěží
Badminton
8:30, 14:00 a 19:30 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny)
Tereza Švábíková ne dříve než v 11:00
Jan Louda v 19:30
Ondřej Král, Adam Mendrek ne dříve než v 21:10

Basketbal
11:00 Španělsko–Řecko (muži, skupina A)
13:30 Kanada–Austrálie (muži, skupina A)
17:15 Japonsko–Francie (muži, skupina B)
21:00 Brazílie–Německo (muži, skupina B)

Basketbal 3×3
17:30 USA–Německo (základní skupina žen)
18:00 Austrálie–Kanada (základní skupina žen)
18:35 Litva–Lotyšsko (základní skupina mužů)
19:05 Nizozemsko–Čína (základní skupina mužů)
21:00 Ázerbajdžán–Španělsko (základní skupina žen)
21:30 Francie–Čína (základní skupina žen)
22:05 Francie–Polsko (základní skupina mužů)
22:35 USA–Srbsko (základní skupina mužů)

BMX Freestyle
13:25 park žen (kvalifikace, Iveta Miculyčová)
15:12 park mužů (kvalifikace)

Box
11:00, 15:30 a 20:00 muži do 51 kg (osmifinále)
11:48, 16:18 a 20:32 muži do 80 kg (osmifinále)
12:20, 16:50 a 21:36 ženy do 54 kg (osmifinále)
13:08, 17:38 a 22:08 ženy do 57 kg (1. kolo)

Fotbal
15:00 Dominikánská republika – Uzbekistán (muži, skupina C)
15:00 Španělsko – Egypt (muži, skupina C)
17:00 Ukrajina – Argentina (muži, skupina B)
17:00 Maroko – Irák (muži, skupina B)
19:00 USA – Guinea (muži, skupina A)
19:00 Nový Zéland – Francie (muži, skupina A)
21:00 Paraguay – Mali (muži, skupina D)
21:00 Izrael – Japonsko (muži, skupina D)

Házená
9:00 Německo–Slovinsko (ženy, skupina A)
11:00 Norsko–Korea (ženy, skupina A)
14:00 Nizozemsko–Španělsko (ženy, skupina B)
16:00 Maďarsko–Angola (ženy, skupina B)
19:00 Francie–Brazílie (ženy, skupina B)
21:00 Švédsko–Dánsko (ženy, skupina A)

Jachting
12:13 windsurfing žen (jízdy 6–10, Kateřina Švíková)
14:17 windsurfing mužů (jízdy 6–10)
15:45 skiff žen (jízdy 7–9, Zofia Burska, Sára Tkadlecová)
16:35 skiff mužů (jízdy 7–9)

Jezdectví
11:00 drezura jednotlivců
11:00 drezura družstev

Judo
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 muži do 81 kg (jednotlivá kola)
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 ženy do 63 kg (jednotlivá kola, Renata Zachová)
17:18 muži do 81 kg (o 3. místo)
17:38 muži do 81 kg (finále)
17:49 ženy do 63 kg (o 3. místo)
18:09 ženy do 63 kg (finále)

Lukostřelba
12:00 a 17:45 reflexní luk mužů (1. kolo, Adam Li v 19:16)
12:26 a 18:11 reflexní luk žen (1. kolo)
12:52 a 18:37 reflexní luk mužů (2. kolo)
13:05 a 18:50 reflexní luk žen (2. kolo)

Plavání
11:00 200 m motýlek mužů (rozplavby)
11:17 100 m volný způsob mužů (rozplavby, Daniel Gracík)
11:51 1 500 m volný způsob žen (rozplavby)
12:47 100 m volný způsob žen (rozplavby)
13:01 200 m prsa mužů (rozplavby)
13:20 4×200 m volný způsob mužů (rozplavby)
20:30 100 m volný způsob mužů (semifinále)
20:42 200 m motýlek mužů (semifinále)
20:56 100 m znak žen (finále)
21:02 800 m volný způsob mužů (finále)
21:25 100 m volný způsob žen (semifinále)
21:47 200 m prsa mužů (semifinále)
22:01 4×200 m volný způsob mužů (finále)

Plážový volejbal
9:00–22:00 základní skupiny žen i mužů

Pozemní hokej
10:00 Španělsko – Francie (muži, skupina A)
10:30 Jižní Afrika – Německo (muži, skupina A)
12:45 Velká Británie – Nizozemsko (muži, skupina A)
13:15 Irsko – Indie (muži, skupina B)
17:00 Argentina – Nový Zéland (muži, skupina B)
19:45 Austrálie – Belgie (muži, skupina B)

Ragby (7 hráčů)
14:30 ženy, o 5.–8. místo
15:00 ženy, o 5.–8. místo
15:30 ženy, semifinále
16:00 ženy, semifinále
16:30 ženy, o 11. místo
17:00 ženy, o 9. místo
18:00 ženy, o 7. místo
18:30 ženy, o 5. místo
19:00 ženy, o 3. místo
19:45 ženy, finále

Sportovní gymnastika
18:15 družstva žen (finále)

Stolní tenis
10:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)
16:00 smíšená čtyřhra (čtvrtfinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)

Střelba
9:00 trap mužů (2. den kvalifikace, Jiří Lipták)
9:00 trap žen (1. den kvalifikace)
9:30 vzduchová pistole smíšených družstev (finále)
15:30 trap mužů (finále)

Surfing
19:00 muži (čtvrtfinále)
21:24 ženy (čtvrtfinále)
23:48 muži (semifinále)

Šerm
13:30 kord družstev žen (čtvrtfinále)
15:00 kord družstev žen (o umístění)
15:50 kord družstev žen (semifinále)
16:40 kord družstev žen (o umístění)
19:30 kord družstev žen (o 3. místo)
20:30 kord družstev žen (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (2. a 3. kolo, Barbora Krejčíková 3. zápas na kurtu č. 2)
12:00 dvouhra mužů (2. kolo, Tomáš Macháč 2. zápas na centrálním kurtu, Jakub Menšík 2. zápas na kurtu č. 6)
12:00 čtyřhra žen (1. kolo, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková 5. zápas na kurtu č. 14)
12:00 čtyřhra mužů (2. kolo, Tomáš Macháč a Adam Pavlásek 3. zápas na kurtu č. 13)
19:00 dvouhra žen (3. kolo)
19:00 dvouhra mužů (2. kolo)

Triatlon
8:00 individuální závod mužů – odložen na středu 10:45

Veslování
9:30 skif žen (čtvrtfinále)
10:10 skif mužů (čtvrtfinále)
10:50 dvojskif žen (semifinále, Lenka Lukšová, Anna Šantrůčková)
11:10 dvojskif mužů (semifinále)
11:30 čtyřka bez kormidelníka žen (opravy)
11:40 čtyřka bez kormidelníka mužů (opravy)

Vodní pólo
10:30 Austrálie – Srbsko (muži, skupina B)
12:05 Chorvatsko – Itálie (muži, skupina A)
15:00 Japonsko – Francie (muži, skupina B)
16:35 USA – Rumunsko (muži, skupina A)
19:30 Černá Hora – Řecko (muži, skupina A)
21:05 Španělsko – Maďarsko (muži, skupina B)

Vodní slalom
15:00 a 17:10 C1 žen (kvalifikace, Gabriela Satková)
16:00 a 18:10 K1 mužů (kvalifikace, Jiří Prskavec)

Volejbal
9:00 Itálie–Egypt (muži, skupina B)
13:00 USA–Německo (muži, skupina C)
17:00 Slovinsko–Srbsko (muži, skupina A)
21:00 Francie–Kanada (muži, skupina A)