Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 4. den

konec

30.07.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

České sportovní fanoušky v úterý zahřály u srdce především vodní slalomáři, kanoistka Gabriela Satková a kajakář Jiří Prskavec v kvalifikačních jízdách ukázali, že mají medailovou formu. Náznaky, že by to při troše štěstí mohlo vyjít, měla v kvalifikaci BMX freestylu i Iveta Miculyčová. Satková i Miculyčová mají svá finále hned ve středu, tak uvidíme.

Velký den měli badmintonisté, do akce se dostali všichni a všichni proti hratelným soupeřům, na vítězství však dosáhl pouze Jan Louda. Tereze Švábíkové i Ondřeji Královi s Adamem Mendrekem nechybělo mnoho, ale nepodařilo se a Švábíková svoji těsnou prohru ve třech setech obrečela.

Po problémech v minulých dnech se konečně naplno rozběhla soutěž windsurfařek a Kateřina Švíková si vede nečekaně dobře, po odjetí 7 jízd ze 16 se drží na 6. místě. To Zofia Burska se Sárou Tkadlecovou po solidním začátku v předchozích dnech úterní program pokazily a prakticky ztratily naděje na účast ve finálové jízdě, které si zpočátku mohly dělat.

Zklamaná je i judistka Renata Zachová, ve své kategorii žen do 63 kg vypadla už v prvním kole a v daném zápase se téměř k ničemu nedostala.

Žádnou senzaci nepřipravil ani lukostřelec Adam Li a i on se loučil s vyřazovací částí soutěže mužů v 1. kole.

V rozplavbách kraulařské stovky se představili Daniel Gracík a Barbora Seemanová a česká plavecká jednička se z pozice první náhradnice nakonec do semifinále dostala, zlepšila se v něm a pro Barboru Seemanovou to ve ve výsledku znamená pěkné 13. místo.

Jiří Lipták zakončil kvalifikaci trapu, v posledních dvou sériích si vedl skvěle a ani jednou neminul, jenže totálně pokažený první den se tím dohnat nedal a obhájce zlata z Tokia odjíždí domů s 18. místem.

Střídavě oblačno bylo u tenistů. Barbora Krejčíková po obrovském boji nakonec vyřadila Elinu Svitolinovou a je ve čtvrtfinále dvouhry, společně s Kateřinou Siniakovou také konečně vstoupila i do čtyřhy a úvodní zápas proti tchajwanskému páru elitní české dvojici nenadělal žádné problémy, je ve druhém kole. V něm bohužel skončila cesta Tomáše Macháče i Jakuba Menšíka ve dvouhře, nestačili na nasazené soupeře, Tomáš Macháč poté ale ještě skočil k Adamu Pavláskovi a společně přetlačili chilské protivníky a ve čtyřhře postoupili do čtvrtfinále.

O postup do finále bojovaly na dvojskifu Lenka Lukšová s Annou Šantrůčkovou, bohužel zůstaly ve svém semifinále těsně za postupovými pozicemi a pojedou jen o 7. místo.

To je souhrn výsledků české výpravy, která s velkými nadějemi vyhlíží středu, že by to konečně mohlo poprvé cinknout. Uvidíme. Program možná odstartuje, možná neodstartuje v osm ráno triatlonem a s naším přehledem vám nic neunikne. Sejdeme se tu virtuálně zase ráno. Dobrou noc. (01:12:34)

Čelo medailového pořadí zemí po 4. dni

I po 4 dnech stále vévodí medailovému pořadí výprava Japonska. Je to hlavně proto, že Američané zatím sbírají všechno možné, ale zlata nalétají jen trochu. Aspoň jeden nejcennější kov má na kontě 21 zemí, jednu jakoukoliv medaili vlastní 43 zemí. Česko mezi nimi stále chybí, ale to by se ve středu konečně mohlo změnit.

Konec soutěží 4. dne olympijských her.

0:42

Surfing

Na Tahiti stále panují nepříznivé podmínky a od přerušení soutěží po odjetí pondělního třetího kola mužů se nic neuskutečnilo. A zatím nemáme zprávy, kdy by se soutěže měly zase rozběhnout.

0:38

Box

Ve váhových kategoriích, kde v úterý probíhalo osmifinále, tj. muži do 51 a do 80 kg a ženy do 54 kg, sice vypadávali i nasazení hráči,ale jedinčky a dvojky jednotlivých turnajů to obvykle přežily. Od čtvrtfinále se jednotlivýh váhám v přehledu zkusíme věnovat více.

0:32

BMX Freestyle

Kvalifikaci v disciplíně park absolvovali v úterý také muži a nejlépe si v ní vedl Brit Kieran Darren David Reilly, loňský mistr světa. Do finále kromě něj postupují i Američané Marcus Christopher a Justin Dowell, Australan Logan Martin, Francouz Anthony Jeanjean, Japonec Rimu Nakamura, Argentinec Jose Torres Gil, Brazilec Gustavo Batista de Oliveira a Lotyš Ernests Zebolds.

0:29

Jachting

V mužské dvoumístné třídě 49er se také podařilo odjet kompletní program a po třech čtvrtinách rozjížděk vedou Španělé Diego Botin le Chever a Florian Trittel Paul, kteří sice dosud nemají jediné dílčí vítězství, ale pravidelně dojíždí na předních pozicích a tato vyrovnanost je zatím klíčová.

0:26

Jachting

Také windsurfaři nakonec dojeli všechno, co měli v úterním plánu. U nich je ale situace na čele mnohem vyrovnanější a po 6 jízdách je na tom zatím nejlépe Nizozemec Luuc van Opzeeland.

0:20

Jachting

Windsurfařky ve třídě iQFOiL nakonec s přestávkami odjeli všech 5 na úterý plánovaných jízd a Kateřina Švíková si stále vede velmi dobře, v součtu úvodních 7 jízd je totiž na průběžném 6. místě! Je to především zásluhou určité vyrovnanosti, protože nesbírá špatné pozice v jednotlivých závodech. Absolutně neohroženě je na čele Britka Emma Wilsonová, která po odškrtnutí nejhoršího výsledku sčítá jen samá první a druhá místa.

0:18

Stolní tenis

Stolní tenis dohrával program druhého kola dvouher žen i mužů a s výjimkou postupu Severokorejky Pjon Song-gjong přes jedenáctou nasazenou Němku Ninu Mittelhamovou k žádným překvapením nedošlo.

0:12

Plážový volejbal

Na programu byly zápasy obvykle druhého kola základních skupin, tento den bez české účasti.

Muži, skupina C:
Bryl, Losiak (POL) – Hodges, Schubert (AUS) 21:16, 21:16
Ehlers, Wickler (GER) – Bassereau, Lyneel (FRA) 21:15, 21:17

Muži, skupina D:
George, Andre (BRA) – Diaz, Alayo (CUB) 13:21, 18:21
Partain, Benesh (USA) – Abicha, ElGraoui (MAR) 21:12, 28:26

Muži, skupina F:
Krou, Gauthier Rat (FRA) – Herrera, Gavira (ESP) 21:23, 23:21, 8:15

Ženy, skupina A:
Gottardiová, Menegattiová (ITA) – Abdelhadyová, ElGhobashyová (EGY) 21:16, 21:10
Ana Patricia, Duda (BRA) – Liliana, Paula (ESP) 21:12, 21:13

Ženy, skupina E:
Carol, Barbara (BRA) – Paulikeneová, Raupelyteová (LTU) 21:13, 21:14
Stamová, Schoonová (NED) – Hasegawaová, Išiiová (JPN) 21:16, 21:14

23:58

Tenis

Do třetího kola dvouhry mužů postoupili kromě již dříve zmíněných Alexandera Zvereva a Tommyho Paula z výše nasazených hráčů i Daniil Medveděv, po otočce ve třech setech Američan Taylor Fritz, Ital Lorenzo Musetti a Kanaďan Felix Auger-Aliassime.

To u žen docházelo k velkým překvapením. O Anně Karolíně Schmiedlové jsme mluvili v průběhu dne, stejně tak o vyřazení druhé nasazené Coco Gauffové Donnou Vekićovou. Končí ale také Maria Sakkariová, nad její síly byla Ukrajinka Marta Kostjuková. Kromě Barbory Krejčíkové si dále zajistily postup do čtvrtfinále Číňanka Čeng Čchin-wen, Američanka Danielle Collinsová, Němka Angelique Kerberová a světová jednička Polka Iga Swiateková.
Badminton

V badmintonu jsou dohrány všechny základní skupiny čtyřhry žen, až na pětičlennou všechny skupiny čtyřhry mužů a také kompletní skupiny smíšené čtyřhry. Všechny nasazené páry postupují do čtvrtfinále, i když některé třeba až ze druhého místa. Základní skupiny žen a mužů čeká poslední hrací den ve středu.

23:42

Badminton

Ondřej Král s Adamem Mendrekem bohužel opustí Paříž bez vítězství. Bitvu proti domácím bratrům Popovovým ve výborné atmosféře dotáhli do těsných koncovek obou setů, ale v nich tahali za kratší konec a i třetí zápas prohráli 0:2.

Čtyřhra mužů, skupina B:
Christo Popov, Toma Junior Popov (FRA) – Ondřej Král, Adam Mendrek (CZE) 21:18, 21:19

23:39

Basketbal 3×3

Hned na úvod základní skupiny mužů ukázali Srbové, že tentokrát žádné selhání připustit nechtějí a nedali Američanům žádnou šanci. Úspěšně vkročili do turnaje obhájci zlata z Lotyšska v derby s Litvou i domácí Francouzi.

Základní skupina mužů:
Lotyšsko–Litva 21:14
Čína–Nizozemsko 16:21
Polsko–Francie 19:21
Srbsko–USA 22:14

23:37

Basketbal 3×3

Po úvodní senzaci na úkor Američanek málem v úvodní hrací den přišla další, ale aktuální světové jedničky z Číny nakonec ubojovaly zápas s domácím výběrem v prodloužení.

Základní skupina žen:
Německo–USA 17:13
Austrálie–Kanada 14:22
Španělsko–Ázerbajdžán 18:16
Francie–Čína 19:21p

23:33

Fotbal

Dvojice pro čtvrtfinále mužů:

Francie–Argentina
Egypt–Paraguay
Maroko–USA
Japonsko–Španělsko

23:25

Fotbal

Jako poslední se dohrála skupina D. V ní potvrdili první místo Japonci, kteří i s jistotou postupu v kapse nezaváhali a ani ve třetím utkání nedostali gól, proti Izraeli rozhodli trefou v nastavení. Paraguayi pak k postupu do čtvrtfinále stačila s Mali remíza a když na její trefu již z 5. minuty nenašli Afričané odpověď, získala dokonce víc bodů, než potřebovala.

Muži, skupina D:
Izrael–Japonsko 0:1 (0:0)
90+1. Hosoja

Paraguay–Mali 1:0 (1:0)
5. Fernandez

Tabulka:
1. Japonsko 3 3-0-0 7:0 9
2. Paraguay 3 2-0-1 5:7 6
3. Mali 3 0-1-2 1:3 1
4. Izrael 3 0-1-2 3:6 1

23:12

Basketbal

Jako na houpačce se museli cítit diváci i hráči zápasu mužů mezi Brazílií a Německem. Úřadující mistři světa kralovali na začátku, ale ve druhé čtvrtině úplně vypadli z role a nejlepší současný jihoamerický tým velmi rychle zlikvidoval ztrátu 14 bodů. Ještě ke konci 27. minuty vedli Němci jen o 2 body, jenže zlepšená obrana začala přinášet ovoce a je z toho druhé skupinové vítězství pro vítěze loňského šampionátu a jistota postupu do čtvrtfinále. O udržení naděje na postup se Brazílie utká s Japonskem.

Muži, skupina B:
Brazílie–Německo 73:86 (10:22, 40:40, 51:60)
Santos 18 (8 asistencí), Benite 17 – Schröder 20, Wagner 17

22:56

Házená

Dánky se vrátily do hry o první místo v základní skupině A! Proti Švédkám skvěle začaly, v polovině 8. minuty vedly 6:1, ale nasazené tempo neudržely a v poločase platil nerozhodný stav a při následné přetahované ještě 6,5 minuty před koncem prohrávaly o 2 branky. Jenže v závěru už gól nedostaly, i proto, že brankářka Toftová v klíčové chvíli zlikvidovala sedmičku a v poslední minutě trefily Švédky potenciálně vyrovnávací ranou tyč. Dánsko, Norsko a Švédsko teď mají ze vzájemných zápasů po 2 bodech a bude se čekat, zda někdo z nich ve zbytku skupiny nezaváhá se slabšími celky.

Ženy, skupina A:
Švédsko–Dánsko 23:25 (14:14)
Hagmanová 6, Carlsonová 4 – Aabergová Iversenová, Hansenová, Friisová a Iversenová 4

22:50

Tenis

Ani úterý 30. 7. není tím dnem, kdy Andy Murray řekne profesionálnímu tenisu sbohem! Společně s Danielem Evansem přetlačili belgickou dvojici Sander Gille, Joran Vliegen v super tiebreaku.

Stejně tak v super tiebreaku rozhodli o svém postupu do čtvrtfinále i Carlos Alcaraz s Rafaelem Nadalem, po prohraném druhém setu v tiebreaku byl super tiebreak proti Nizozemcům Tallonovi Griekspoorovi s Wesleym Koolhofem jednoznačný.

22:44

Vodní pólo

Důležitý test formy mají za sebou Španělé a Maďaři. Oba celky chtějí nejlépe zlato a ukázalo se, že větší naději si mohou dělat Španělé, kteří od gólu na 3:2 v polovině druhé čtvrtiny vedli po zbytek utkání a zařídili si to tak, že měli závěr bez nervů. Udělali velký krok k prvnímu místu ve skupině A.

Muži, skupina A:
Španělsko–Maďarsko 10:7 (2:1, 2:2, 4:3, 2:1)

22:39

Volejbal

Domácí volejbalisté po nečekaném trápení se Srbskem najeli na lepší vlnu a ve svém druhém vystoupení před natěšeným publikem jednoznačně porazili Kanadu. Rozdají si to tak v posledním zápase se Slovinskem o první místo a lepší nasazení do čtvrtfinále.

Muži, skupina A:
Francie–Kanada 3:0 (20, 21, 17)

Plavání

4×200 m volný způsob mužů

1. Velká Británie (Guy, Dean, Richards, Scott) 6:59,43 min
2. USA (Hobson, Foster, Kibler, Smith) 7:00,78
3. Austrálie (Giuliani, Southam, Winnington, Neill) 7:01,98
4. Čína (Ťi, Fej, Pchan, Čang) 7:04,37
5. Francie (Yebba, Salvan, le Goff, Fuchs) 7:04,80
6. Korea (Jang, I, Kim, Hwang) 7:07,26
7. Japonsko (Murasa, Macumoto, Mano, Janagimoto) 7:07,48
8. Německo (Märtens, Miroslaw, Sorgius, Salchow) 7:09,56
9. Izrael (Loktev, Cohen Groumi, Frankel, Soloveychik) 7:10,22

22:30

Velká Británie v závěru navyšovala náskok a senzačně obhájila zlato

22:30

Plavání

Velká Británie dokázala senzačně obhájit zlato z Tokia ve štafětě mužů 4×200 m volný způsob! Tohle se vůbec nečekalo! Na všech úsecích předávala na prvním místě a finišman Duncan Scott široko daleko nejrychlejším časem všem vypálil rybník! Stříbrní skončili Američané, je to pro ně první stříbro z této štafety od roku 2000, od té doby nasbírali 4 zlata v řadě, než v Tokiu skončili senzačně čtvrtí. Marně se dotahující Austrálie zůstala bronzová a obhájila pozici z Tokia. Na zlato z této štafety čeká 24 let.

22:20

Pozemní hokej

Nečekaný nářez byl k vidění dvou celků skupiny B, které v úvodních dvou zápasech neztratily ani bod! Belgie po ne úplně přesvědčivých výkonech se slabšími soupeři pořádně zabrala a udělala možná nejdůležitější krok k vítězství ve skupině, když se jí výborně dařilo proměňovat trestné rohy. Zazářil autor hattricku Tom Boon. Austrálie ještě bude muset zabojovat, aby nepřišla o druhé místo.

Muži, skupina B:
Austrálie–Belgie 2:6 (0:2, 1:1, 1:2, 0:1)
29. Sharp, 44. Govers – 15., 30. a 57. Boon, 7. Hendrickx, 35. van Aubel, 38.Kina

22:15

Plavání

Neskutečný plavecký univerzál Leon Marchand rozdovádil publikum postupem do finále z čelních pozic nejen na 200 m motýlek, ale teď i na 200 m prsa, což je šílená kombinace, a tady dokonce s nejrychlejším časem! Do finále ho doprovodí Australané Zac Stubblety Cook a Joshua Yong, japonci Ippej Watanabe a Ju Hanaguruma, Číňan Tung Č'-chao, Nizozemec Caspar Corbeau a Američan Josh Matheny. Šokem pak je skutečnost, že ve finále bude chybět světový rekordman a loňský mistr světa Čchin Chaj-jang, což opět dodává střelivo hlasům volajícím po skutečně pořádném a nezávislém prošetření kauzy kolem podezřelých čínských dopingových vzorků z posledních let.

22:01

Plavání

Semifinále kraulařské stovky naznačilo, že finále bude hodně vyrovnané. Nikdo nijak neustřelil, nejlépe zaplavala Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu, ale zuby si brousí i Australanky Shayna Jacková a Mollie O'Callaghanová. Dále jsou ve finále Číňanka Jang Ťün-süan, Nizozemka Marrit Steenbergenová, Švédka Sarah Sjöströmová a Američanky Torri Huskeová s Gretchen Walshovou. Barbora Seemanová nakonec porazila hned 3 soupeřky z druhého semifinále a je hodnocena na konečném 13. místě. V to možná ani nedoufala.

21:53

Tenis

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou svůj zápas prvního kola čtyřhry proti tchajwanské dvojici nejen že rozehrály, ale pod světly dokonce i dohrály! Před zraky početné skupinky českých fanoušků dokonce nadělovaly ve druhém setu kanára a decentně slaví postup do osmifinále, kde je čeká japonský pár Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová. Teď ale rychle pomažou na regeneraci a do postele.

Čtyřhra žen, 1. kolo:
Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (CZE, 2) – Chan Hao-Ching, Latisha Chanová (TPE) 6:4, 6:0

Šerm

Kord družstev žen

1. Itálie (Fiamingová, Rizziová, Santucciová, Navarriaová)
2. Francie (Vitalisová, Mallová Bretonová, Candassamyová, Louisová Marieová)
3. Polsko (Knapiková Miazgaová, Swatowská Wenglarczyková, Klasiková, Jarecká)
4. Čína (Sun, Tchang, Sü, Jü)
5. Korea (Kang, I, Song, Čcho)
6. Ukrajina (Bezhuraová, Kryvycká, Charková, Varfolomjejevová)
7. USA (Cebulaová, Holmesová, Husisianová, Guzziová Vincentiová)
8. Egypt (Ehabová, Husseinová, Gaberová, Solimanová)

21:45

Vyčekaný vítězný bod v prodloužení a obrovské emoce Santucciové

21:45

Šerm

Po celý den probíhala první týmová soutěž, družstva žen v kordu. Pozici současného nejlepšího týmu světa potvrdily Italky, které nejprve lehce vyřadily Egypt, v semifinále naprosto zdeptaly Čínu a až ve finále narazily na tvrdý odpor, který senzačně kladla Francie! Ta šokovala domácí publikum vyřazením druhých nasazených Korejek a v semifinále i třetích nasazených Polek, v hodně takticky vedeném finále dokonce dlouho vedly, ale Alberta Santucciová 12 sekund před koncem úspěšným zásahem vyrovnala a poté v prodloužení přidala i rozhodující bod! Italské kordistky se v družstvech dočkaly vůbec prvního olympijského zlata! Francouzské družstvo pak vybojovalo pod pěti kruhy první cenný kov po 20 letech. Podobně dramatický a těsný byl i souboj o bronz, který v poslední sekundě rozhodla pro Polsko Aleksandra Jarecká. Polské kordistky měly z olympiády dosud jedinou medaili, stříbro z roku 2000, takže radost to byla převeliká.

21:38

Barbora Seemanová na doplňkové kraulařské stovce zaplavala na své možnosti velmi dobrý čas, ač skončila v semifinále poslední

21:38

Plavání

Barbora Seemanová se v semifinále popáté v životě dostala na kraulařské stovce pod 54 sekund, takže ačkoliv skončila ve své osmičlenné sestavě poslední, může být s tímto výkonem spokojená.

21:30

Fotbal

Hotovo je také ve skupině A, kde Francouzi jasně naznačili, že z domácích her chtějí zlato. Ani ve třetím zápase neinkasovali a proti Novému Zélandu, který ještě živil malou naději na postup do čtvrtfinále, si i zastříleli. Druhé postupové místo ukořistili Američané, kteří Guineu nešetřili a ukázali, že můžou kousat i ve čtvrtfinále.

Muži, skupina A:
Nový Zéland – Francie 0:3 (0:1)
19. Mateta, 72. Doué, 74. Kalimuendo

USA – Guinea 3:0 (2:0)
31. a 75. Paredes, 14. Mihailovic

Tabulka:
1. Francie 3 3-0-0 7:0 9
2. USA 3 2-0-1 7:4 6
3. Nový Zéland 3 1-0-2 3:8 3
4. Guinea 3 0-0-3 1:6 0

Plavání

800 m volný způsob mužů

1. Daniel Wiffen (IRL) 7:38,19 min (OR)
2. Bobby Finke (USA) 7:38,75
3. Gregorio Paltrinieri (ITA) 7:39,38
4. Ahmed Jaouadi (TUN) 7?42,83
5. Sven Schwarz (GER) 7:43,59
6. David Aubry (FRA) 7:46,59
7. Luca de Tullio (ITA) 7:46,16
8. Elijah Winnington (AUS) 7:48,36

21:20

Bobby Finke to nestihl, osmistovku vyhrává Ir Daniel Wiffen taktéž v olympijském rekordu

21:20

Plavání

Tradiční drtivý finiš tentokrát Bobbymu Finkovi nepomohl, zlatou medaili v posledních metrech udržel a dokonce olympijský rekord na trati 800 m volný způsob překonal úřadující mistr světa Daniel Wiffen, který tak zařídil první irský plavecký olympijský triumf od fenomenální Michelle Smithové v Atlantě 1996! Američan tak zlato z Tokia neobhájil a uvidíme, zda se mu to podaří aspoň na 1 500 m. Aspoň bronz vylovil ten, co vedl ještě na poslední obrátce, Ital Gregorio Paltrinieri, který obhajoval stříbro.

Plavání

100 m znak žen

1. Kaylee McKeownová (AUS) 57,33 s (OR)
2. Regan Smithová (USA) 57,66
3. Katharine Berkoffová (USA) 57,98
4. Kylie Masseová (CAN) 58,29
5. Iona Andersonová (AUS) 58.98
6. Ingrid Wilmová (CAN) 59,25
7. Emma Terebová (FRA) 59.40
8. Beryl Gastadellová (FRA) 59,80

21:08

Kaylee McKeownová překonává olympijský rekord

21:08

Plavání

Znakařská královna Kaylee McKeownová z Austrálie po ovládnutí obou tratí tímto stylem v Tokiu udělala první krok k obhajobě zlatého doublu! A to stylově, překonaným vlastním olympijským rekordem, ten nově činí 57,33 s! Se stříbrem se musí spokojit světová rekordmanka Regan Smithová z USA, která ale aspoň vylepšila bronz z Tokia, bronz bere její krajanka Katharine Berkoffová, bronzová z loňského MS, která s tím bude opravdu hodně spokojená.

21:04

Plavání

Kristof Milák v semifinále 200 m motýlek jasně ukázal, kdo drží světový i olympijský rekord a zaplaval suverénně nejrychlejší čas. Maďar je největší favorit na zlato. To se mu pokusí znepříjemnit hlavně domácí miláček Leon Marchand, dalšími finalisty jsou Kanaďan Ilya Kharun, Švýcar Noe Ponti, Estonec Kregor Zirk, Ital Alberto Razzetti, Rakušan Martin Espernberger a Polák Krzysztof Chmielewski, jehož dvojče Michal zůstává v pozici prvního náhradníka.

20:58

Vodní pólo

Obhájci stříbra Řekové měli hodně starostí, aby si nezadělali na problém! Proti Černé Hoře totiž vůbec nechytili začátek a po celý zbytek zápasu to doháněli. Vůbec poprvé se dostali do vedení až 29 sekund před koncem, jenže Černohorci dokázali 2 sekundy před klaksonem vyrovnat a viděli jsme novinku tohoto turnaje, poprvé totiž v případě remízy olympijský zápas nekončí, ale pokračuje penaltami! V rozstřelu neuspěl hned první exekutor z Černé Hory a to rozhodlo. Řecko tak zůstává v kontaktu s čelem, ale už na Itálii ztrácí bod. Černé Hoře se tento bod může hodit v boji o play-off.

Muži, skupina A:
Černá Hora – Řecko 16:17 pen. (4:2, 3:3, 2:3, 3:4 – 4:5)

20:45

Házená

Domácí Francie splnila papírovou povinnost a porazila Brazílii. Vedla od samého začátku až do konce, již během úvodních minut utekla do několikagólového náskoku a ten před spokojenými diváky v pohodě udržovala. Na rozdíl od mužů zatím ženy jenom vítězí.

Ženy, skupina B:
Francie–Brazílie 26:20 (14:11)
Foppaová 7, Horaceková 4 – de Paulaová 7, Cardosová 3

20:42

Plavání

Semifinále kraulařské stovky mužů ovládl světový i olympijský rekordman Pchan Čan-le z Číny, který po rozpačitém vystoupení v rozplavbách jasně řekl svým soupeřům, že takovou chybu už znovu neudělá. Ve finále se čeká jeho obrovská bitva s Australanem Kylem Chalmersem, uvidíme, jestli se zapojí i někdo další. Těmi dalšími jsou Maďar Nándor Németh, Francouz Maxime Grousset, Rumun David Popovici, Němec Josha Salchow a Američané Jack Alexa a Chris Guiliano.

Sportovní gymnastika

Družstva žen

1. USA (Bilesová, Careyová, Chilesová, Leeová, Riveraová) 171,296 b.
2. Itálie (Andreoliová, D'Amatová, Espositová, Ioriová, Villaová) 165,494
3. Brazílie (Andradeová, Barbosaová, Oliveiraová, Saraivová, Soaresová) 164,497
4. Velká Británie (Downieová, Evansová, Fentonová, Kinsellaová, Martinová) 164,293
5. Kanada (Blacková, Leeová, Olsenová, Stewartová, Tranová) 162,432
6. Čína (Luo, Ou, Čchiu, Čang, Čou) 162,131
7. Rumunsko (Barbosuová, Cosmanová, Ghigoartová, Maneca-Voineaová, Predaová) 159,497
8. Japonsko (Kišiová, Nakamuraová, Okamuraová, Ušiokuová) 159,463

20:30

Sportovní gymnasitka

K žádné senzaci nedošlo, Američanky přes jistá drobná zaváhání neměly ve finále družstev rovného soupeře a s obrovským náskokem vyhrávají čtvrté týmové olympijské zlato v historii! A Simone Bilesová zahájila svůj pařížský zlatolov. Kolikrát udice zabere, to teprve uvidíme.
O stříbro se už tvrdě bojovalo a nakonec poněkud nečekaně putuje do Itálie, je to první italská medaile ze soutěže družstev po 96 letech, kdy v Amsterdamu z toho bylo také stříbro! Skvělý závěrečný přeskok v poslední rotaci nářadí pak zachránil bronzovou medaili pro Brazílii, ta dokonce získává v družstvech žen vůbec první olympijskou medaili!

20:20

Jan Louda poráží soupeře ze Salvadoru

20:20

Badminton

Jan Louda i přes výpadek před polovinou druhého setu, kdy nechal přiblížit soupeře na rozdíl jediného bodu, jednoznačně kraloval na kurtu a poráží soupeře ze Salvadoru ve dvou setech, čímž zařizuje první výhru pro český badminton na olympijských hrách od roku 2012 a teprve čtvrtou v historii! Ve skupině M tak s největší pravděpodobností skončí na druhém místě a do play-off nepostoupí.

Muži, skupina M:
Jan Louda (CZE) – Uriel Francisco Canjura Artiga (ESA) 21:12, 21:10

Ragby

Sedmičkový turnaj žen

1. Nový Zéland
2. Kanada
3. USA
4. Austrálie
5. Francie
6. Čína
7. Velká Británie
8. Irsko
9. Japonsko
10. Brazílie
11. Jižní Afrika
12. Fidži

20:12

Ragby

Novozélanďanky dokázaly obhájit zlatou medaili z Tokia! Ve finále ale měly nečekaně namále. Sice rychle položily pětku a potvrdily ji, jenže dalšími akcemi se prosadit nedokázaly a Kanada, která po vyřazení Francie i Austrálie neměla strach ani z posledního velkého soupeře, dokázala ještě do poločasu skóre otočit! Velmi důležité pro ostrovní celek bylo, že po začátku druhé půle velmi rychle vyrovnal a rozhodující pětka přišla 2 minuty před koncem. Na zvrat už Kanada neměla sílu, přesto slaví historický úspěch.
Ještě o 45 minut dříve se hrálo utkání o bronz a v něm došlo k další senzaci a Australanky asi do Severní Ameriky jen tak nepojedou! Když položily za nerozhodnutého stavu pětku minutu a půl před koncem, zdálo se, že aspoň nějakou medaili budou mít, jenže nedokázaly ubránit dohrávanou akci v nastavení a Alex Sedricková nejen že položila míč do brankoviště, ale následně udržela nervy na uzdě a proměnila konverzi, čímž spustila obrovský gejzír americké radosti z největšího úspěchu v dějinách týmu!

Ženy, o 3. místo:
USA – Austrálie 14:12 (7:7)

Ženy, finále:
Nový Zéland – Kanada 19:12 (7:12)

20:00

Ragby

Turnaj žen vstoupil do poslední fáze, poslední 4 zápasy o umístění. Mistrem britských ostrovů se stala Velká Británie, v utkání o 7. místo zdemolovala Irsko už v prvním poločase a pak už se jen dohrávalo. Francie pak aspoň trochu napravila své zklamání a získala 5. místo, souboj s Čínou ovládala od začátku až do konce.

Ženy, o 7. místo:
Velká Británie – Irsko 28:12 (21:5)

Ženy, o 5. místo:
Francie – Čína 21:7 (7:0)

19:53

Badminton

Jan Louda po skvělém nástupu do zápasu vyhrává první set nad Urielem Franciscem Canjurou Artigaem ze Salvadoru 21:12.

19:47

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem jsou ve čtvrtfinále čtyřhry!

19:47

Tenis

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem jsou ve čtvrtfinále čtyřhry mužů! To nejlepší v celém zápase proti chilské dvojici si nechali na super tiebreak, který sice nezačali dobře a prohrávali 0:2, jenže následně už povolili soupeřům jen další 2 míčky a nakonec si docela suverénně došli pro postup! Ve čtvrtfinále je čekají druzí nasazení Němci Kevin Krawietz a Tim Pütz.

Čtyřhra mužů, osmifinále:
Tomáš Macháč, Adam Pavlásek (CZE) – Nicolas Jarry, Alejandro Tabilo (CHI) 5:7, 7:6 (6), 10:4

19:43

Lukostřelba

Adam Li sice svůj zápas 1. kola vyřazovací části proti čtvrtému nasazenému Indovi Dhirajovi Bommadevaraovi téměř dokonalým středem z první střely, jenže to byl jeden z minima světlých momentů, které český lukostřelec nabídl. I díky tomu dokázal uhrát první set na remízu, jenže poté začal pravidelně sázet osmičky a devítky a s tím se proti takovému soupeři postoupit nedalo. Adam Li podle očekávání končí svoji pouť turnajem mužů už v 1. kole.

Individuální závod mužů, 1. kolo:
Adam Li (CZE) – Dhiraj Bommadevara (IND) 1:7

19:40

Tenis

Tomáš Macháš s Adamem Pavláskem v prvním setu proti chilskému páru ztratili podání za stavu 5:5 a to se ukázalo jako rozhodující. Ve druhém setu vedli 5:2, avšak za stavu 5:3 nedokázal dopodávat set Tomáš Macháč a rozhodoval až tiebreak, v němž byli naši hráči za stavu 2:5 dva míčky od vyřazení, jenže to dokázali otočit a o postupiu do čtvrtfinále rozhodne super tiebreak!

19:30

Fotbal

Situace se uzavřela také ve skupině B, která byla před posledními zápasy naprosto otevřená a zcela jasná. Kdy vyhraje zápas, jde do čtvrtfinále. Maroko se do toho proti Iráku opřelo, vlétlo na něj a za 36 minut bylo po zápase. To Utkání Ukrajiny s Argentinou bylo opatrnější a rozsekl ho gól po návratu ze šatny, pojistka přišla v nastavení do otevřené obrany. Do čtvrtfinále tak jdou Maroko a Argentina.

Muži, skupina B:
Maroko–Irák 3:0 (3:0)
19. Richardson, 28. Rahímí, 36. Ezalzúlí

Ukrajina–Argentina 0:2 (0:0)
47. Almada, 90+1. Echeverri

Tabulka:
1. Maroko 3 2-0-1 6:3 6
2. Argentina 3 2-0-1 6:3 6
3. Ukrajina 3 1-0-2 3:5 3
4. Irák 3 1-0-2 3:7 3

19:25

Pozemní hokej

Argentinci nutně museli Nový Zéland porazit, aby si nezkomplikovali situaci ve skupině B ohledně postupu do čtvrtfinále. A zápas to pro ně byl tak důležitý, že když z převahy vytěžili gól na 1:0, zatíhli se, přenechali iniciativu soupeři a čekali jen na protiútoky. Nakonec se jim tato riskantní taktika vyplatila a v samotném závěru přidali pojistku, takže si můžou oddechnout.

Muži, skupina B:
Argentina – Nový Zéland 2:0 (0:0, 1:0, 0:0, 1:0)
24. Domene, 60. Martinez

19:18

Poměrně běžná scéna z utkání Japonska s Francií. Nejnižší a nejvyšší hráč turnaje vedle sebe. Juki Togaši 167 a Victor Wembanyama 224 cm.

19:18

Basketbal

První basketbalový zápas turnaje mužů, který muselo v Paříži rozseknout až prodloužení, byl k vidění ve skupině B! A k obrovskému jásotu narvané haly uspěla Francie. Ovšem toto utkání si za rámeček nedá, jelikož nechce být v pozici, kdy se bude přetahovat o každý bod s Japonskem. Ale přesně tak to celých 40 minut vypadalo a domácí byli dokonce velmi blízko porážce, zachránil je Strazel, když 10 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny trefil trojku s faulem a proměnil i trestný hod. V prodloužení už byla Francie lepší a zapisuje druhou výhru v turnaji, ale po výkonu, který nemůže opakovat, pokud chce něco dokázat.

Muži, skupina B:
Japonsko–Francie 90:94p (25:32, 44:49, 64:69, 84:84)
Kawamura 29 (7 doskoků, 6 asistencí), Hačimura 24 – Wembanyama 18 (11 doskoků, 6 asistencí), Strazel 17

19:00

Volejbal

Nečekaně hladké vítězství namotivovaných Slovinců nad Srbskem znamená, že výběr dvoumilionového národa čeká bitva s Francií o vítězství ve skupině A a lepší nasazení pro play-off. Vypadá to, že si výbornou jarní formu přivezli i do Paříže.

Muži, skupina A:
Slovinsko–Srbsko 3:0 (21, 19, 19)

Judo

Ženy do 63 kg

1. Andreja Leškiová (SLO)
2. Prisca Awitiová Alcarazová (MEX)
3. Clarisse Agbegnenouová (FRA)
3. Laura Fazliuová (KOS)
5. Lubjana Piovesanaová (AUT)
5. Katarina Kristová (CRO)
7. Kim Či-su (KOR)
7. Catherine Beaucheminová Pinardová (CAN)

18:55

Judo

Nádherné finále žen do 63 kg, zápas, jaký se jen tak nevidí! Andreja Leškiová totiž již po půlminutě prohrávala a vzápětí jen tak tak ubránila další techniku soupeřky, jinak by byl konec. A pak nastalo zmrtvýchvstání, Slovinka totiž dokázala Priscu Awitiovou Alcarazovou hodit takovým způsobem, že jednak vyrovnala, jednak na zemi okamžitě přešla do držení a rozhodla o zlatu pro Slovinsko! Největší úspěch její kariéry, dosud dvakrát stříbrná na MS. Nesmírně smutná byla stříbrná Mexičanka, která věděla, že byla strašně blízko. I tak je její medaile jednou z největších senzací, co zatím byly v individuálních sportech v Paříži k vidění. Ve světovém žebříčku se totiž nachází až za Renatou Zachovou! Tedy po dnešku už to platit nebude. Bronzové medaile vybojovaly ženy, které se předtím potkaly v jednom čtvrtfinále, Francouzka Clarisse Agbegnenouová a Kosovanka Laura Fazliuová. Kosovo má stejně jako v Tokiu už druhou judistickou medaili z jedněch her, ale pro Fazliuovou to je první, to Francouzka v pozici obhájkyně zlata a šestinásobné mistryně světa se sice radovala, ale uvnitř bude určitě trochu smutná, protože vyhrát doma by pro ni bylo nejvíc.

Judo

Muži do 81 kg

1. Takanori Nagase (JPN)
2. Tato Grigalašvili (GEO)
3. I Čon-hwan (KOR)
3. Somon Machmadbekov (TJK)
5. Matthias Casse (BEL)
5. Antonio Esposito (ITA)
7. Francois Gauthier Drapeau (CAN)
7. Šarofiddin Boltabojev (UZB)

18:40

Judo

Zlato z Tokia obhájil a celkově už čtvrtou olympijskou medaili mezi muži do 81 kg Japonec Takanori Nagase! Vyplatila se mu příprava, v níž šetřil starty, takže nebyl nasazený tak vysoko, jak by měl, ale do finále prošel naprosto hladce, ve všech zápasech zapsal bodovanou techniku, nic neskončilo na tresty. A v dominantním výkonu pokračoval i proti Tatu Grigalašvilimu, jehož dokázal hodit během tří minut na bodovanou techniku hned dvakrát a bylo to. Gruzínec je trojnásobný mistr světa z posledních 3 let, ale teď si musel vystačit jen se stříbrem. Bronzové medaile si vybojovali oba postoupivší z oprav, Korejec I Čon-hwan a Somon Machmadbekov z Tádžikistánu, stejně jako na letošním mistrovství světa.

18:30

Sportovní gymnastika

Před několika minutami odstartovalo finále ženských družstev a tím i cesta Simone Bilesové za s největší pravděpodobnosrí minimálně čtyřmi zlatými medailemi.

18:17

Vodní slalom

Jiří Prskavec ve druhé kvalifikační jízdě také zkoušel, co si kde ještě může dovolit, a skončilo to jedním šťouchem. Je ale jasné, že je výborně připraven a zdá se, že společně s domácím Titouanem Castryckem jsou odskočení od všech ostatních. To zní velmi nadějně pro zítřejší semifinále a finále.
V semifinále pojede Castryck poslední a Prskavec předposlední. Slovák Jakub Grygar úplně nepřesvědčil a zatím to nevypadá, že by mohl zabojovat o obhajobu stříbra z Tokia. Do semifinále postoupil z 9. pozice.

18:10

Barbora Krejčíková postupuje do čtvrtfinále olympijského turnaje

18:10

Tenis

Je to tam, Barbora Krejčíková je ve čtvrtfinále dvouhry! Přitom třetí set začala hrůzostraně, první hra na servisu byla jak výběr toho nejhoršího z černé kroniky, takovou čistou hru by si přála každá soupeřka na returnu. V současnosti nejlepší Češka se ale zkoncentrovala, zanedlouho si vzala podání zpět a první klíčový okamžik přišel za stavu 4:3, kdy Krejčíková znovu prorazila podání Eliny Svitolinové a šla podávat na vítězství. To však vůbec nedokázala, nebyla tam sebemenší šance, asi zase pracovala hlava. Jenže ta následně pracovala i u Ukrajinky, která místo vyrovnání na 5:5 darovala naší hráčce čistou hru a postup! Barbora Krejčíková se ve čtvrtfinále utká v bratrovražedném souboji se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Dvouhra žen, 3. kolo:
Barbora Krejčíková (CZE, 9) – Elina Svitolinová (UKR) 7:6 (5), 2:6, 6:4

18:05

Basketbal 3×3

Hned úvodní zápas základní skupiny turnaje žen zařídil senzaci! Američanky sice velmi rychle vedly 5:0, jenže Němky se nesložily a krůček po krůčku postupovaly za překvapením, aby nakonec porazily tým, pro který bude obrovským propadákem, když nebude ve finále, 17:13!

18:00

Ragby

Ženský turnaj má jasno o pořadí od 9. místa níže! Vítězem mezi poraženými se stává Japonsko, které v repríze skupinového zápasu opět nedalo Brazílii žádnou šanci. V utkání o 11. pozici dopily kalich hořkosti až do dna Fidžanky, nestačily ani na Jižní Afriku a dotáhly sešup z bronzové příčky z Tokia až na samotné dno. To už asi v budoucnosti možná nikdy neuvidíme.

Ženy, o 11. místo:
Jižní Afrika – Fidži 21:15 (14:0)

Ženy, o 9. místo:
Japonsko – Brazílie 38:7 (19:0)

17:50

Házená

Angola stále drží naděj na postup do olympijského čtvrtfinále turnaje žen! Přitom Maďarky začaly zápas skvěle, v 16. minutě vedly 11:6, jenže o 10 minut později bylo vyrovnáno a následovala přetahovaná, po zbytek utkání ani jeden tým nevedl o víc než 2 branky. Z tohoto pohledu to skončilo asi zaslouženou remízou, o které v současnosti vůbec není jasné, komu pomohla a komu uškodila.

Ženy, skupina B:
Maďarsko–Angola 31:31 (15:16)
Klujberová 9/2, Schatzlová 6 – Kassomaová 9, Nengangaová 5

17:40

Vodní pólo

Američané podle papírových předpokladů porazili slabší Rumuny, čímž se výrazně přiblížili postupu do play-off. Ovšem na víc to letos asi úplně nebude.

Muži, skupina A:
USA–Rumunsko 14:8 (3:3, 3:0, 4:1, 4:4)

17:30

Tenis

Další obrovské tenisové překvapení a tentokrát se z něj radují Slováci! Anna Karolína Schmiedlová ve třetím setu zmobilizovala síly, když za stavu 4:4 prohrála servis, nedovolila Jasmině Paoliniová dopodávat zápas a když vzápětí prorazila podání soupeřky ještě jednou, znamenalo to vítězství 7:5 ve třetím setu a tím pádem v celém zápase! Čtvrtá nasazená Italka, finalistka letošního Wimbledonu i French Open tady v Paříži, je venku! Schmiedlová ve čtvrtfinále narazí na Barboru Krejčíkovou, nebo Elinu Svitolinovou.

Dvouhra žen, 3. kolo:
Anna Karolína Schmiedlová (SVK) – Jasmine Paoliniová (ITA, 4) 7:5, 3:6, 7:5

Gabrielu Satkovou podporuje přímo v Paříži její sestra, která kvůli tomu podstoupila náročnou výzvu. Co byste kvůli svému sourozenci podstoupili vy?

17:22

Vodní slalom

Prakticky všechny elitní kanoistky pojaly druhou tréninkovou jízdu s jistotou postupu do semifinále jako závodní trénink a testovaly různé pasáže. Pořadí na čele zůstalo nezměněno a znamená to, že Gabriela Satková jako vítězka kvalifikace pojede v semifinále poslední, fenomenální Jessica Foxová předposlední a Slovenka Zuzana Paňková čtvrtá od konce.

17:13

Tenis

Barboře Krejčíkové v celém zápase nefunguje podání a ve druhém setu se to projevilo v plné nahotě, když přestávala získávat body na returnu. Bohužel prohrává s Elinou Svitolinovou 2:6 a půjde se do třetího setu. Že by se dnes začala hrát plánovaná čtyřhra českých obhájkyň zlata, je zcela nepravděpodobné.

17:03

Fotbal

Turnaj mužů dnes uzavírá dění v základních skupinách a skupinu C překvapivě nevyhrává Španělsko! To pod dojmem jistoty postupu po dvou vítězstvích nasadilo proti Egyptu převážně náhradníky a krutě se mu to vymstilo, neboť neuhrálo ani remízu, která by mu stačila! Egyptu sice remíza stačila k jistotě postupu, ale hrál naplno a dovedl zápas k překvapivému vítězství, díky kterému má pro čtvrtfinále lepší nasazení. Ve druhém utkání potřebovala Dominikánská republika vyhrát, jenže vzhledem k výsledku Egypta by to bylo jedno a nakonec to ani nezvládla.

Muži, skupina C:
Dominikánská republika – Uzbekistán 1:1 (0:0)
51. Nunez (pen.) – 58. Odilov

Španělsko – Egypt 1:2 (0:1)
90. Omorodion – 40. a 62. Adel

Tabulka:
1. Egypt 3 2-1-0 3:1 7
2. Španělsko 3 2-0-1 6:4 6
3. Dominikánská rep. 3 0-2-1 2:4 2
4. Uzbekistán 3 0-1-2 2:4 1

16:55

Ragby

Senzace na úkor nejsilnějšího týmu posledních dvou let Austrálie, která tak podruhé za sebou chybí ve finále olympijského turnaje! Poté, co ji v Tokiu ve čtvrtfinále zaskočily Fidžanky, se teď musela sklonit před úžasným představením Kanaďanek ve druhém poločase semifinále! Ty položily rozhodující pětku necelé dvě minuty před koncem a zbytek zápasu zvládly skvěle. Historický úspěch kanadského ragby je na světě!
V dříveji hraném semifinále měl Nový Zéland nečekaně dost práce s USA, zlomil odpor soupeře až pětkou na konci první minuty druhého poločasu.

Ženy, semifinále:
Nový Zéland – USA 24:12 (7:5)
Kanada – Austrálie 21:12 (7:12)

16:43

Tenis

Během necelé hodiny skončili ve dvouhře mužů oba čeští hráči! Druhý set v utkání Jakuba Menšíka už byl zcela jednoznačnou záležitostí devátého nasazeného Tommyho Paula a trval pouhých 19 minut. To říká úplně vše.

Dvouhra mužů, 2. kolo:
Tommy Paul (USA, 9) – Jakub Menšík (CZE) 6:3, 6:1

16:40

Jiří Prskavec se na olympijském kanálu cítí jako ryba ve vodě

16:40

Vodní slalom

Jiří Prskavec ukázal, že do Paříže přijel ve skvělé formě! Mezi brankami se pohyboval, jako kdyby nebylo přirozenějšího pohybu, viditelně nejel naplno, přesto dosáhl jen o 3 setiny sekundy druhého nejlepšího času v první kvalifikační jízdě. Semifinále má prakticky jisté a na zítřek se můžou čeští fanoušci skutečně těšit.

Slovák Jakub Grigar zajel v prvním kole kvalifikace 6. nejlepší výsledek a i jeho semifinále prakticky nemůže minout.

Střelba

Trap mužů

1. Nathan Hales (GBR) 48 (OR)
2. Čchi Jing (CHN) 44
3. Jean Pierre Brol Cardenas (GUA) 35
4. Rickard Levin-Andersson (SWE) 30
5. Derrick Scott Mein (USA) 26
6. James Willett (AUS) 19
---
18. Jiří Lipták (CZE)

16:34

Střelba

Novým olympijským vítězem v trapu se stává Nathan Hales! V eliminačním finále pro šest nejlepších z kvalifikace prokázal, že mu tento formát svědčí, je totiž držitelem světového rekordu pro finálovou část závodu v trapu. V Paříži minul pouze dvakrát a už po druhé ráně v poslední sérii měl jistotu vítězství! Zařídil tak pro Velkou Británii olympijský kov ze druhých her za sebou, pro něj samotného je to první velké individuální zlato, dosud byl nejlépe stříbrný na MS 2022. Zároveň 48 finálovými body vytvořil nový rekord olympijského finále. Se stříbrem je nesmírně spokojený vítěz kvalifikace Číňan Čchi Jing, senzační bronz pak do Guatemaly odváží už 41letý Jean Pierre Brol Cardenas! Ten navíc v medaili už vůbec nedoufal, jenže v rozhodující chvíli naprosto selhal Švéd Rickard Levin Andersson, v klíčové chvíli trefil z pěti terčů pouze dva a bronz svému soupeři doslova daroval.

16:27

Vodní pólo

Souboj dvou týmů, které jsou ve skupině B spíše do počtu, o naději na senzační postup do čtvrtfinále, zvládli lépe domácí Francouzi. Ti ve druhé čtvrtině utkání s Japonskem otočili skóre z 4:6 na 7:6 a vedení udrželi až do konce, ač to nakonec bylo velké drama, což si už domácí při vedení 13:9 asi nemysleli. Asiaté ale dokázali snížit na rozdíl jedné branky a měli téměř 2,5 minuty na vyrovnání, další gól však už nepadl.

Muži, skupina B:
Japonsko–Francie 13:14 (4:4, 2:3, 3:3, 4:4)

16:23

Tenis

Barbora Krejčíková po divokém průběhu, kdy prohrávala 0:3 a poté 2:4 a 0:40, dotáhla ve třetím kole proti Elině Svitolinové první set do tiebreaku, v němž také prohrávala 0:3, ale nakonec v něm vítězí 7:5!

16:18

Ragby

Turnaj žen v sedmičkovém ragby míří do finále, má před sebou poslední den. Odpolední blok zápasů začaly souboje o umístění poražených čtvrfinalistek. Vyrovnaný boj Číny s Velkou Británií rozhodla ve prospěch asijského celku až pětka položená z dohrávané poslední akce v nastavení, Francie pak zmobilizovala psychické síly a ve druhém poločase proti Irsku přeci jen potvrdila, že by měla být z těchto týmů jasně nejsilnější.

Ženy, o 5.–8. místo:
Čína – Velká Británie 19:15 (14:10)
Francie – Irsko 19:7 (0:7)

16:09

Tenis

Jakub Menšík bohužel v osmé hře prvního setu přišel o svůj servis a nasazená devítka Tommy Paul následně úspěšně dopodával, vyhrává tak první sadu v zápasu druhého kola 6:3.

Anna Karolína Schmiedlová s favorizovanou Italkou Jasminou Paoliniovou prohrála druhý set 3:6 a o postupu tak rozhodne třetí sada.

16:07

Tenis

Alexander Zverev za stavu 5:5 znovu prolomil podání Tomáše Macháče, brejk potvrdil čistou hrou a ukončuje tak působení českého hráče ve dvouhře! Ten se tak může soustředit na obě čtyřhry, kde má přeci jen větší šance na úspěch.

Dvouhra mužů, 2. kolo:
Alexander Zverev (GER, 3) – Tomáš Macháč (CZE) 6:3, 7:5

16:02

Závěr první kvalifikační jízdy Gabriely Satkové

16:02

Vodní slalom

Gabriela Satková v první kvalifikační jízdě kanoistek předvedla velmi nadějný výkon! Jako jediná se dostala pod hranici 100 sekund a má prakticky jistotu postupu do semifinále už nyní. Velmi dobře si vedla také Slovenka Zuzana Panková, průběžně čtvrtá a také prakticky s jistotou postupu.

15:55

Šerm

Včerejší neskutečně napínavé finále fleretu mužů ještě má dohru. Italové totiž porážku Filippa Macchiho po třech zkoumáních videa za stavu 14:14 nedokázali strávit a podávají odvolání jak k Mezinárodnímu olympijskému výboru, tak ke Světové šermířské federaci. Zároveň italští „fanoušci“ provedli nálet na profily hongkongského Čeung Ka-longa na sociálních sítích, obviňují ho z krádeže a přidávají na podporu svého šermíře fotky s pizzou. Odezva přichází téměř z celé Asie a to hlavně v podobě příspěvků o pizze s ananasem.

15:50

Tenis

Souběžně s tím rozehráli své zápasy dvouher ve druhém kole Jakub Menšík proti nasazené devítce Tommymu Paulovi a Barbora Krejčíková proti Elině Svitolinové. A bojuje také Slovenka Anna Karolína Schmiedlová, proti čtvrté nasazené Jasmině Paoliniové dokonce vyhrála první set 7:5! Ve druhém však prohrává 1:4.

15:48

Tenis

Tomáš Macháč bojuje ve druhém kole dvouhry na centrálním kurtu proti třetímu nasazenému a obhájci zlata Alexanderu Zverevovi. Macháč sice hned první hrou získal brejk, ale následně sám o dva servisy přišel, takže prohrál 3:6. Ve druhém setu si oba hráči vyměnili po jednom brejku a stav je 4:4.

15:40

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová nakonec postoupila do finále disciplíny park z 5. místa. Nejlepšího výsledku v kvalifikaci dosáhly Američanka Hannah Robertsová a Číňanka Teng Ja-wen, obě dosáhly průměru obou jízd přes 91 bodů.

15:35

Stolní tenis

Senzační jízda smíšeného páru z KLDR končí ve finále na pálkách nasazených jedniček! Nově složená čínská dvojice Wang Čchu-čchin, Sun Jing-ša nemohla připustit, aby pingpongová velmoc podruhé za sebou nezískala zlato v mixu a zápas měla od začátku pod kontrolou. Souboj o bronz se stal jednoznačnou záležitostí korejského páru. S výjimkou Sun, která má zlato z Tokia z družstev žen a individuální stříbro, se pro všechny jedná o první olympijské medaile v životě.

Smíšená čtyřhra, finále:
Wang Čchu-čchin, Sun Jing-ša (CHN, 1) – Ri Čong-sik, Kim Kum-jong (PRK, 16) 4:2 (6, -7, 8, 5, -7, 8)

o 3. místo:
Lim Čong-hun, Sin Ju-pin (KOR, 3) – Wong Chun Ting, Doo Hoi Kem (HKG, 4) 4:0 (5, 7, 7, 12)

15:29

Házená

Ve skupině B dosáhly prakticky povinného vítězství Nizozemky, které tak po porážce s Francií zůstaly ve hře o lepší nasazení do čtvrtfinále. Proti Španělsku se klíčovým okamžikem ukázalo období mezi 19. a 23. minutou, kdy ze stavu 9:10 utekly i díky přesilovce na 14:10 a náskok už nepustily. Španělsko prohrálo i potřetí a jeho šance na čtvrtfinále se pohybují pouze v rovině matematické teorie.

Nizozemsko–Španělsko 29:24 (14:12)
van Weteringová 5, Abbinghová 4 – Arcosová 6, Lopézová a Gutierrezová 5

15:21

Basketbal

Krásnou bitvu svedly ve druhém kole skupiny A silné celky Kanady a Austrálie. A Kanada potvrdila, že může pomýšlet na ty nejvyšší mety. Sice téměř celý první poločas prohrávala, ale nejvýše o 6 bodů, sama pak udeřila ve třetí čtvrtině, kdy si vypracovala 10bodový náskok, ale to ještě Australané dokázali stáhnout. Jenže v poslední čtvrtině zaznamenali 4minutový úsek bez jediného bodu a to se ukázalo jako rozhodující. Tentokrát už Kanada nezaváhala a nedovolila soupeři se znovu přiblížit na kontakt. S největší pravděpodobností si tím zajistila vítězství ve skupině, potvrdit ho musí proti Španělsku.

Muži, skupina A:
Kanada–Austrálie 93:83 (26:28, 45:49, 72:70)
Barrett 24 (7 doskoků), Brooks a Gilgeous Alexander 16 – Giddey 19 (7 doskoků, 6 asistencí), Landale 16 (12 doskoků)

15:17

Volejbal

Velký krok k možnému vítězství ve skupině C udělali Američané. V souboji týmů, které v prvním kole vyhrály, si vedli ze začátku velmi dobře, hlavně ve druhém setu soupeře výrazně přehrávali. Jenže Němci se nevzdali, výrazně se zlepšili a dokázali vyrovnat, do tiebreaku tak šli v psychické výhodě, ale nedokázali ji zužitkovat. Američanům se za stavu 4:5 povedla 6bodová šňůra při servisu veterána Holta a náskok už nepustili. O vítězství ve skupině si to v posledním utkání rozdají s Japonskem.

Muži, skupina C:
USA–Německo 3:2 (21, 17, -17, -20, 11)

15:10

Pozemní hokej

Velmi důležitého vítězství, kterým stvrdili svůj postup do čtvrtfinále, dosáhli ve skupině B Indové! Ačkoliv proti dosud nebodujícím Irům neměli herní převahu, dokázali se prosadit ze standardních situací a pevnou obranou poté vítězství udrželi. Po 3 zápasech mají 7 bodů a před sebou zápasy s favority skupiny, Belgií a Austrálií, takže základ se slabšími a sobě rovnými nasbírali nejspíš dostatečný.

Muži, skupina B:
Irsko–Indie 0:2 (0:1, 0:1, 0:0, 0:0)
11. a 19. Singh (1. z pen.)

15:03

Jachting

Velmi dobrý výsledek zatím stále drží mezi windsurfařkami ve třídě iQFOiL Kateřina Švíková. Dnes ženy zatím mohly jet pouze dvakrát, otázka, jestli se na vodu ještě dostanou, nebo až v dalších dnech. Ty dvě jízdy dokončila na 18. a 10. místě, 18. pozice jako zatím nejhorší se škrtá a v celkovém pořadí se tak nachází na 9. příčce, je to ale zatím stále velmi vyrovnané. Naprosto suverénně si počíná Britka Emma Wilsonová, dosud nezajela hůře než druhá a zdá se, že bude jen těžko k poražení.

14:59

Jachting

Konečně se pořádne rozběhla i soutěž windsurfařů v třídě iQFOiL. Dnes jim byla zrušena jen poslední plánovaná jízda, mají jich tak odjeto celkem 5 a po třetině závodu je na čele Nizozemec Luuc van Opzeeland před Izraelcem Tomem Reuvenym. Rozdíly jsou ale zatím minimální a bude se pořadí ještě dost měnit. Slovák Robert Kubin zajel nejlépe desátý, nikdy ne hůř než devatenáctý, přesto mu součet stačí až na průběžné 21. místo.

14:54

Jachting

Po včerejším senzačním druhém místě ve čtvrté jízdě se Zofii Burské a Sáře Tkadlecové v třídě 49er FX přestalo dařit. Dnešní trojici jízd zakončily pokaždé až v závěru startovního pole, po třech čtvrtinách soutěže se propadly v celkovém pořadí na 18. místo a na účast ve finálové jzdě pro elitní desítku, po které ještě dnes ráno mohly pokukovat, můžou definitivně zapomenout.

Po devíti jízdách stále vede nizozemská dvojice Odille van Aanholtová, Annette Duetzová a zdá se, že reálně už o zlato bojuje pouze s domácími Sarah Steyaertovou a Charline Piconovou.

14:45

Střelba

Finále trapu mužů po dramatickém rozstřelu doplňují Jean Pierre Brol Cardenas z Guatemaly a Američan Derrick Scott. Nejlepší pozici pro případné bodové shody při eliminaci si vytvořil Číňan Čchi Jing. Finále se střílí zhruba za hodinu.

14:32

Plavání

Barbora Seemanová si nakonec zaplave semifinále 100 m volný způsob! Z něj se z dosud neznámých důvodů odhlásila poslední postupující Kanaďanka Margaret MacNeilová a její místo zaujala z pozice prvního náhradníka právě česká kraulařka!

14:28

Pozemní hokej

Další dramatizace dění ve skupině A! Britové totiž po nečekaném selhání s Jižní Afrikou aspoň částečně nahradili ztrátu bodů za remízu nepříliš očekávaným ziskem bodů s největším favoritem z Nizozemska! Jednalo se o naprosto vyrovnaný zápas, kde se čekalo na gól 44 minut, a když v polovině poslední čtvrtiny zvýšili Nizozemci na dvoubrankový rozdíl, zdálo se hotovo. Jenže Britové tentokrát ukázali obrovskou vůli a v předposlední minutě vyrovnali ze série dvou trestných rohů.

Muži, skupina A:
Velká Británie – Nizozemsko 2:2 (0:0, 0:0, 0:1, 2:1)
55. a 59. Morton – 44. Wortelboer, 52. van Dam

14:18

Vodní pólo

Velmi důležitou výhru pro lepší nazasení do play-off zapsali ve skupině A Italové! Sice na začátku druhé čtvrtiny s Chorvaty prohrávali o 2 góly, ale ještě do poločasu stihli vyrovnat a ve třetí čtvrtině si vytvořili rozhodující náskok. Mají tak po 2 zápasech 2 výhry a velmi dobré vyhlídky na první dvě místa v konečné tabulce skupiny.

Muži, skupina A:
Chorvatsko–Itálie 11:14 (4:3, 2:3, 3:6, 2:2)

14:09

Tenis

Velké překvapení v osmifinále ženské dvouhry, vyřazena je totiž druhá nasazená, Američanka Coco Gauffová! Chorvatka Donna Vekićová po získaném tiebreaku prvního setu definitivně převzala herní iniciativu a druhý set už byl poměrně jednoznačný, a to i kvůli kontroverznímu momentu při rozhodujícím míčku na 4:2, kde rozhodčí pravděpodobně ovlivnil vývoj zbytku utkání.

Dvouhra žen, osmifinále:
Coco Gauffová (USA, 2) – Donna Vekićová (CRO, 13) 6:7 (7), 2:6

14:01

BMX Freestyle

Je to tak, Iveta Miculyčová bude v disciplíně park bojovat o medaile, má jistý postup do finále už po odjetí poloviny účastnic kvalifikace!

13:58

Střelba

Zuzana Rehák-Štefečeková si definitivně odstřelila jakékoliv naděje na obhajobu zlaté medaile z Tokia! Ve třetí kvalifikační sérii totiž trefila pouze 21 terčů z 25, celkem za první den kvalifikace minula už 7×, na postupové pozice ztrácí hned 5 bodů a nachází se až na 24. místě. Slovensko si naději v této disciplíně, stejně jako Česko u mužů, může odšktnout příliš brzy.
Po prvním dni vede kvalifikaci Španělka Mar Molneová Magrinaová, jako jediná dosud neminula ani jeden terč.

13:53

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová zvládla druhou kvalifikační jízdu také velmi solidně, dostala 85,33 bodu a s průměrem z obou jízd 84,46 bodu se dostává v této chvíli na třetí místo a za malý okamžik by měla mít jistotu postupu do finále.

13:40

Střelba

Kvalifikace trapu mužů má svoji základní část za sebou a ačkoliv Jiří Lipták zastřílel obě dnešní série bezchybně, nepomohlo mu to na lepší než 18. místo v konečném pořadí se 119 body. Slovák Marián Kovačócy dnes minul 3×, celkem udělal 8 chyb a končí se 117 body na 26. pozici.
Jenže kvalifikace ještě nekončí. Známe sice 4 finalisty, kteří dosáhli shodně nejlepšího výsledku 123 bodů, ale ještě je potřeba provést rozstřel, který určí, kdo bude mít jak velkou výhodu do finále v případě shodných bodů na konci každé eliminační fáze. A hlavně bude k vidění rozstřel hned 6 mužů se 122 body o poslední 2 postupová místa!

Jistotu účasti ve finále už mají Číňan Čchi Jing, Brit Nathan Hales, Švéd Rickard Levin-Andersson a Australan James Willett.

13:37

BMX Freestyle

Iveta Miculyčová předvedla v první kvalifikační jízdě své jedinečné triky, které žádná jiná žena nedělá, takže ačkoliv šlo jinak o poměrně opatrný výkon, dostává solidní známku 83,60 a má velmi dobře založeno na postup do finále.

13:22

Plavání

Rozplavby 200 m prsa mužů nejlépe zvládl Korejec Čcho Sung-čä, do semifinále postupují všichni velcí favorité. Velký otazník ale visí nad výkonem světového rekordmana Čchin Chaj-janga, který se do postupující šestnáctky vešel jen těsně, za svým loňským rekordem zaostal o 5,5 sekundy. Dává to argument celému světu, který většinově výrazně nesouhlasil s tím, jak antidopingová agentura postupovala a nakonec prakticky zametla pod koberec kauzu kolem hromadně podezřelých nálezů čínských plavců v posledních letech.

13:05

Plavání

Barbora Seemanová bohužel v rozplavbách 100 m volný způsob zdaleka nepředvedla, na co má, a vůbec se nepřiblížila hranici 54 sekund, kterou už několikrát pokořila. Časem 54,66 s zůstala v konečném součtu na 17. místě, prvním nepostupovém do semifinále. Je sice náhradnicí, ale nedá se čekat, že někdo odstoupí. Nejrychleji se v rozplavbách ukázala Švédka Sarah Sjöströmová, která naznačila, že do starého železa ještě zdaleka nepatří.

12:58

Plavání

Katie Ledecká v rozplavbách nejdelší bazénové trati 1 500 m potvrdila, že tady jasně míří za zlatem. Do finále postoupila jasně nejrychlejším časem. Dalšími adeptkami na medaile budou Simona Quadarellaová z Itálie, Anastasiia Kirpichnikovová z Francie a Němka Isabel Goseová.

12:55

Basketbal

Nesmírně důležitý souboj dvou v prvním kole poražených celků se odehrál ve skupině A. Španělsko i Řecko si účast na hrách zajistily až před 3 týdny v kvalifikaci a teď šlo o to, kdo si udrží reálnou naději na postup do čtvrtfinále. Po naprosto vyrovnané první čtvrtině se do rozhodujícího trháku odpoutali Španělé, které svým double doublem táhl Santi Aldama. Ač se Řekové dokázali vrátit až na rozdíl jediného bodu na začátku čtvrté čtvrtiny, otočit skóre nedokázali, jelikož opět skvělý Giannis Antetokounmpo na to byl sám.

Muži, skupina A:
Španělsko–Řecko 84:77 (21:22, 49:35, 62:56)
Aldama 19 (12 doskoků), Llull 13 (7 asistencí) – Antetokounmpo 27 (11 doskoků), Toliopoulos 14

12:35

Házená

Norky bez problémů dokráčely k očekávané výhře nad Koreou, kterou se udržely v boji o první dvě místa skupiny A. Mírný náskok si vytovřily již v průběhu prvního poločasu a po změně stran neměly žádnou krizi, během níž by hrozilo, že se soupeřky můžou dotáhnout na dostřel. Další výborný výkon předvedla brankářka Lundeová.

Ženy, skupina A:
Norsko–Korea 26:20 (13:11)
Skograndová 5/2, Krisiansenová a Reistadová 4 – Rju 6/3, Gim a Kang K. 3

12:20

Pozemní hokej

Ve druhém zápase třetího kola skupiny A si Němci trochu spravili chuť po nečekané ztrátě se Španělskem a zapsali do tabulky povinnou výhru, na kterou se příliš nenadřeli. Gól v první minutě proti naprostému outsiderovi vždycky udělá své.

Muži, skupina A:
Jižní Afrika – Německo 1:5 (0:2, 0:1, 1:1, 0:1)
35. Guise Brown – 1. a 39. Peillat, 15. Rühr (pen.), 17. Weigand, 58. Grambusch

12:10

Badminton

Tereza Švábíková do rozhodujícího setu vstoupila suverénně nejlépe v celém zápase, vedla 8:4, jenže pak se něco zlomilo, začala dělat zbytečné chyby, soupeřka otočila na 12:17 a to už jí stačilo, aby dovedla zápas do vítězného konce. Terezu Švábíkovou čeká ve skupině ještě favorizovaná a sedmá nasazená Gregoria Mariska Tunjungová z Indonésie, takže je velmi pravděpodobné, že se při své premiéře pod pěti kruhy vítězného zápasu nedočká.

Dvouhra žen, skupina G:
Tereza Švábíková (CZE) – Polina Buhrovová (UKR) 19:21, 21:19, 18:21

12:06

Střelba

Trap žen má za sebou druhou kvalifikační sérii, po které zůstaly stoprocentní pouhé dvě ženy, Španělka Mar Molneová Magrinaová a Italka Silvana Maria Stancová. Obhájkyně zlata Zuzana Rehák-Štefečeková udělala ve druhé sérii 1 chybu, celkem tedy zatím 3 a je na 14. místě. Na postup do finále nyní ztrácí 2 body.

12:02

Vodní pólo

Obrovská senzace se ale zrodila ve druhém kole skupiny B vodních pólistů! Obhájci zlata z posledních dvou her Srbové prožili klasický zápas blbec, kdy by většina z nich netrefila ani stodolu a za celý zápas proti průměrným Australanům se zmohli na pouhé 3 góly! S tím prostě v tomto sportu neporazíte ani ty největší trpaslíky a ti na olympiádě nejsou. Austrálie zápas rozhodla skvělou produktivitou ve druhé čtvrtině a najednou má naději na postup do čtvrtfinále.

Muži, skupina B:
Austrálie–Srbsko 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2)

11:58

Pozemní hokej

Turnaj mužů vstoupil už do třetího kola základních skupin a Španělsko po nečekané výhře nad Německem tentokrát zapisuje nečekanou ztrátu! Proti domácímu týmu si nedokázalo vytvořit herní převahu, přesto mělo hodně šancí, jenže ze 7 trestných rohů proměnilo jen 1, soupeř byl naopak v této činnosti stoprocentní a využil tu jedinou příležitost. Francie byla dokonce na dosah naprosté senzaci v podobě vítězství, ale ani napodruhé nedokázala náskok udržet. přesto má jistotu, že z turnaje neodejde bez bodu.

Muži, skupina A:
Španělsko–Francie 3:3 (0:2, 1:0, 1:1, 1:0)
28. Iglesias, 32. Vilallonga, 51. Cunill – 8. a 13. Clement, 45. Charlet

11:52

Plavání

Aktér brazilské plavecké kauzy Guilherme Santos postoupil 12. časem do semifinále kraulařské stovky. Postoupili také všichni adepti na medaile. Daniel Gracík je skutečně v konečném pořadí rozplaveb na 39. pozici.

11:50

Veslování

Z opravné jízdy postupují do finále ženské čtyřky bez kormidelníka posádky USA a Číny. Ve stejné kategorii mužů se to podařilo Itálii a Rumunsku, které o pouhých 7 setin sekundy rozesmutnilo domácí Francouze.

11:47

Veslování

Do finále A dvojskifu mužů postoupily páry Nizozemska, Španělska, Rumunska, Irska, USA a Nového Zélandu.

11:44

Badminton

Tereza Švábíková sice i do druhého setu vstoupila špatně a prohrávala 0:3, tentokrát se ale chytila včas a došla do jeho koncovky ve vedení, dokázala proměnit druhý mečbol a po výsledku 21:19 vyrovnává na 1:1.

11:39

Plavání

19letý Daniel Gracík při své olympijské premiéře možná zaplatil nováčkovskou daň. V rozplavbách 100 m volný způsob zaostal o téměř tři čtvrtě sekundy za svým jarním osobním rekordem, dohmátl v čase 49,65 s. S tímto vystoupením nejspíš příliš spokojený nebude. Hodnocený bude pravděpodobně na 39. místě.

Egyptská šavlistka Nada Hafezová se přiznala, že pondělní turnaj absolvovala v 7. měsíci těhotenství. Je to podle vás příliš velký risk, nebo ne?

11:28

Plavání
Z plaveckého týmu Brazílie probublávají na povrch problémy. 22letá Ana Vieiraová, která závodila již v Tokiu, místo zahájení her šla vyzkoušet noční život Paříže, přitom ji druhý den měla čekat štafeta 4×100 m volným způsobem. Na tajnou akci vyrazila se svým přítelem Santosem. Ten se po své omluvě dočkal pouze napomenutí a kraulařskou štafetu mužů plaval, Vieiraová, kterou na instagramu sleduje 30 tisíc fanoušků, dopadla hůře – byla vyloučena. Sama závodnice kritizovala plavecký svaz za složení štafet a také poukazuje na údajnou šikanu vůči své osobě.
Reakce? „Sportovkyně neuctivým a agresivním způsobem napadla technické rozhodnutí výboru brazilské reprezentace,“ stojí v prohlášení olympijského výboru jihoamerické země, které zveřejnila agentura Reuters. „Nepřijeli jsme se sem bavit nebo si užívat dovolenou. Sportovci pracují pro Brazílii a jejích 200 milionů daňových poplatníků,“ prohlásil šéf brazilského plavéckého týmu Gustavo Otsuka.

11:20

Badminton

Tereza Švábíková bohužel na špatný vstup do prvního setu doplatila. Prohrávala 0:6 a ještě i 9:15, dokázala se ale dotáhnout na rozdíl 1 bodu, jenže v závěru znovu chybovala a při následné snaze sice odvrátila 2 setboly, třetí už však nezvládla a prohrála s Polinou Buhrovovou 19:21. A ani začátek druhého setu není vůbec dobrý.

11:17

Plavání

Maďar Kristóf Milák v rozplavbách 200 m motýlek ukázal, že z pozice světového rekordmana a obhájce zlata nechce nikam ustupovat. V poklidu postoupili i všichni další medailoví adepti.

11:15

Veslování

Z druhého semifinále postoupily do finále A ženského dvojskifu Rumunky, Britky a Norky. Češky tak o 7. místo zabojují s Irkami, Italkami, Australankami, Američankami a Číňankami.

11:08

Badminton

Další výsledky z dopoledního bloku.

Dvouhra žen
Skupina J: Neslihan Arinová (TUR) – Ines Lucia Castillová (PER) 21:16, 21:17

Dvouhra mužů
Skupina H: Toma Junior Popov (FRA) – Howard Shu (USA) 21:11, 21:12

Čtyřhra žen, skupina A:
Čchen Čching-Čchen, Ťia I-Fan (CHN) – Maju Macumotová, Wakana Nagaharaová (JPN) 21:16, 21:15
Pearly Tanová, Muralitharan Thinaahová (MAS) – Apriyani Rahayuová, Siti Fadia Silva Ramadhantiová (INA) 21:18, 21:9

Čtyřhra žen, skupina B:
Gabriela Stojevová, Stefani Stojevová (BUL) – Annie Xuová, Kerry Xuová (USA) 21:18, 21:12
Liou Šeng-Šu, Tchan Ning (CHN, 3) – Yeung Nga Ting, Yeung Pui Lam (HKG) 21:18, 21:15

11:04

Badminton

V akci už je i Tereza Švábíková, do zápasu s Ukrajinkou Polinou Buhrovovou, která je na žebříčku o 9 pozic níže, nevstoupila vůbec dobře.

11:03

Střelba

Jiří Lipták ve čtvrté sérii kvalifikace trapu poprvé nechyboval, sestřelil všech 25 terčů a s celkovým skóre 94 se posunul na 20. místo. Stejné skóre má i Slovák Marián Kovačócy. Prvních 7 mužů má před poslední sérií skóre 98 a dá se předpokládat, že kdo z nich zastřílí bez chyby, půjde do šestičlenného finále.

11:00

Judo

Renata Zachová končí v olympijském turnaji žen do 63 kg už v prvním kole! Po celý zápas proti Maďarce Szofi Özbasové byla bohužel horší, sbírala tresty za pasivitu a na konci třetí minuty se dokonce neubránila chvatu O-uči-gari, za který soupeřka získala waza-ari a zbytek si už zkušeně pohlídala.

10:58

Veslování

Lenka Lukšová s Annou Šantrůčkovou si bohužel svůj sen nesplnily! V prvním semifinále dvojskifu žen jely celou dobu na čtvrtém místě a nedokázaly se dotáhnout na lodě před sebou! Budou tedy bojovat pouze o 7. místo. Z jejich semifinále postoupily do jízdy o medaile dvojice z Nového Zélandu, Nizozemska a Francie.

10:54

Teď aby se český fanoušek rozkrájel, v jednu chvíli veslování a judo.

10:48

Veslování

I ve skifu mužů se žádná překvapení nekonala a do semifinále A postupují všichni favorité, např. dvojnásobný mistr světa Němec Oliver Zeidler, Nizozemec Simon van Dorp či dvojnásobný olympijský medailista Damir Martin z Chorvatska.

10:38

Házená

Na této úrovni málo vídaná demolice vrací Němky zpět do hry o postup do čtvrtfinále! Vycházelo jim úplně všechno, naopak Slovinkám vůbec nic, a pod dojmem toho, že nesmí náskok ztratit, ale udržet v určité výši, nepolevily a hrály až do konce. Výsledkem je neskutečná nálož, první čtyřicítka v Paříži i v součtu s turnajem mužů a v tuto chvíli nejlepší pozice ze slabšího trojlístku Německo, Slovinsko, Korea ve skupině A!

Ženy, skupina A:
Německo–Slovinsko 41:22 (16:9)
Smitsová a Lottová 7 – Grosová 6/1, Omoregieová 5

Střelba

Vzduchová pistole smíšených družstev

1. Zorana Arunovićová, Damir Mikec (SRB)
2. Sevval Ilayda Tarhanová, Yusuf Dikec (TUR)
3. Manu Bhakerová, Sarabjot Singh (IND)
4. O Je-čin, I Won-ho (KOR)

10:30

Střelba

Obrovské drama se odehrálo ve finále vzduchové pistole smíšených družstev! Turecká dvojice vedla po 5 sériích už 8:2, jenže Srbové výrazně zpřesnili mušku a dokázali vývoj otočit na 12:10. Následovala tahanice o každou sérii, oba páry střílely v součtu přes 20 bodů a za stavu 14:14 bylo jasné, že kdo lépe zvládne příští dva výstřely, vyhraje. Fantastickou ránu v tuto klíčovou chvíli předvedl Damir Mikeć, trefil 10,7, čímž zařídil pro sebe a Zoranu Arunovićovou tu nejlepší náplast na 4. místo z Tokia v podobě zlata z Paříže! On sám má z Tokia i individuální stříbro. Sevval Ilyada Tarhanová a Yusuf Dikec byli v tomto složení stříbrní i na loňském MS. Bronz si vystřílela indická dvojice Manu Bhakerová, Sarabjot Singh, pro Bhakerovou tak jde již o druhý bronz z těchto her!

10:19

Volejbal

Ve svém druhém vystoupení ve skupině B dostali Italové po důležité výhře nad Brazílií odměnu v podobě zápasového tréninku s Egyptem a užili si to natolik, že po vítězné výměně došlo i na skupinové foto úplně všech členů hráčského i realizačního týmu.

Muži, skupina B:
Itálie–Egypt 3:0 (15, 16, 20)

10:12

Judo

Rozběhlo se první kolo obou dnešních váhových kategorií, v každé vždy v jednu chvíli jeden zápas. Renata Zachová přijde v ženách do 63 kg na řadu jako osmá, proti sobě má Maďarku Szofi Özbasovou, tj. soupeřku srovnatelné výkonnosti.

10:10

Veslování

Čtvrtfinále skifu žen rozřadilo zbývající startovní pole na dvě poloviny. V té, která zůstává v boji o medaile, jsou stále všechny největší favoritky, tj. včetně Australanky Tary Rigneyové, Američanky Kary Kohlerové, Nizozemky Karolien Florijnové či obhájkyně zlata již 37leté Emmy Twiggové z Nového Zélandu.

10:05

Střelba

Velmi pomalu zatím probíhá druhý den kvalifikace trapu mužů. Střílí totiž v jednu chvíli jen jedna skupina místo včerejších tří a dvou. Jiří Lipták se tak do akce ještě nedostal.

10:00

Střelba

Po první sérii kvalifikace trapu žen zůstalo bezchybných jen 5 střelkyň ze 30. Slovenka Zuzana Rehák-Štefečeková je s 2 minutými terči na 17. místě.

9:45

Střelba

Běží kvalifikace trapu žen, kterou s napětím sledují především na Slovensku, jelikož Zuzana Rehák-Štefečeková je obhájkyní zlata a celkem trojnásobnou olympijskou medailistkou. A nezačala dobře, v první sérii 25 terčů hned 2× minula, obě chyby přišly v poslední páté části této série.

Fotograf Jerome Brouillet během pondělního třetího kola mužů zachytil Brazilce Gabriela Medinu na fotografii, která má potenciál stát se nesmrtelnou

9:10

Badminton

První trojice zápasů dopadla podle očekávání a byly odehrány rychle, takže program zatím nenabírá skluz.

Dvouhra žen
Skupina E: Ratchanok Intanonová (THA) – Lianne Tanová (BEL) 21:8, 21:8
Skupina M: Kristin Kuubaová (EST) – Tathimath Nabaaha Abdulová Razzaqová (MDV) 21:7, 21:9

Dvouhra mužů
Skupina G: Pablo Abian (ESP) – Viren Nettasinghe (SRI) 21:9, 21:19

8:37

Badminton

Když nevyšel triatlon, zahájení čtvrtého dne obstarává tím pádem klasicky badminton se svým dopoledním blokem 11 zápasů. Tereza Švábíková přijde na řadu až v poslední várce, tj. nejdříve v 11 hodin.

Začátek soutěží 4. dne olympijských her.

8:05

Surfing

Vzhledem ke špatným podmínkám se na Tahiti dosud neodjelo 3. kolo soutěže žen a předpověď není dobrá ani pro úterý, prozatím je předpoklad, že bude odložen celý den. Rozhodnutí ale padne až ráno místního času, tj. těsně před případným startem.

8:00

Triatlon

Přichází to, co nevyhnutelně přijít muselo! I vzhledem k pátečním a sobotním silným dešťům je řeka Seina, kde měla proběhnout plavecká část triatlonu, znečištěná přes únosnou mez a závod mužů byl odložen na středu 10:45, tj. se startem po závodě žen. Otázkou je, jestli to bude skutečně definitivní termín, to uvidíme zítra.
Češi v akci

Úterní čtvrtý den bude z českého hlediska rozhodně zajímavý. Do kvalifikací totiž vstoupí velké medailové naděje ve vodním slalomu, kanoistka Gabriela Satková a obhájce zlata, kajakář Jiří Prskavec. Šanci na medaili živí i Iveta Miculyčová ve freestylu na BMX, která také absolvuje kvalifikační fázi.

Velký den čeká český badminton, zápasy totiž čekají na všechny české reprezentanty. Nejdříve přijde řada na vstupní duel Terezy Švábíkové, poté to budou závěrečná skupinová utkání Jana Loudy i deblového páru Ondřej Král, Adam Mendrek. A všichni budeme doufat v aspoň jeden vítězný zážitek.

Po poledni snad budou pokračovat jachtařské soutěže, kde si zatím české, tj. „suchozemské“, zástupkyně vedou nečekaně dobře a budou chtít své pozice minimálně udržet, když ne vylepšit. Kateřina Švíková ve windsurfingu i Zofia Burska se Sárou Tkadlecovou ve třídě 49er FX.

Uvidíme v akci také prvního judistu, tedy jedinou judistku. Renata Zachová ve váze do 63 kg by musela hodně překvapit, aby postoupila do podvečerního finálového bloku.

Senzací by pak bylo, kdyby se do semifinále 100 m volný způsob dostal z rozplaveb Daniel Gracík. Stejně jako postup v kvalifikaci se hodně trápícího lukostřelce Adama Li přes velmi silného protivníka v 1. kole vyřazovací části. Své pařížské trápení pak definitivně uzavře v závěrečné části kvalifikace trapu Jiří Lipták.

S nadějemi a obavami zároveň pak budeme po celé odpoledne nakukovat do areálu Rolanda Garrose. Barbora Krejčíková bude bojovat již o postup do čtvrtfinále, stejně tak deblový pár Tomáš Macháč, Adam Pavlásek. Tomáše Macháče ještě o pár hodin dříve čeká i těžký soupeř ve druhém kole singlu, stejně jako Jakuba Menšíka. A konečně vstoupí do své soutěže naše největší tenisová naděje, pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková obhajující zlato z Tokia.
Program 4. dne soutěží

Badminton
8:30, 14:00 a 19:30 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny)
Tereza Švábíková ne dříve než v 11:00
Jan Louda v 19:30
Ondřej Král, Adam Mendrek ne dříve než v 21:10

Basketbal
11:00 Španělsko–Řecko (muži, skupina A)
13:30 Kanada–Austrálie (muži, skupina A)
17:15 Japonsko–Francie (muži, skupina B)
21:00 Brazílie–Německo (muži, skupina B)

Basketbal 3×3
17:30 USA–Německo (základní skupina žen)
18:00 Austrálie–Kanada (základní skupina žen)
18:35 Litva–Lotyšsko (základní skupina mužů)
19:05 Nizozemsko–Čína (základní skupina mužů)
21:00 Ázerbajdžán–Španělsko (základní skupina žen)
21:30 Francie–Čína (základní skupina žen)
22:05 Francie–Polsko (základní skupina mužů)
22:35 USA–Srbsko (základní skupina mužů)

BMX Freestyle
13:25 park žen (kvalifikace, Iveta Miculyčová)
15:12 park mužů (kvalifikace)

Box
11:00, 15:30 a 20:00 muži do 51 kg (osmifinále)
11:48, 16:18 a 20:32 muži do 80 kg (osmifinále)
12:20, 16:50 a 21:36 ženy do 54 kg (osmifinále)
13:08, 17:38 a 22:08 ženy do 57 kg (1. kolo)

Fotbal
15:00 Dominikánská republika – Uzbekistán (muži, skupina C)
15:00 Španělsko – Egypt (muži, skupina C)
17:00 Ukrajina – Argentina (muži, skupina B)
17:00 Maroko – Irák (muži, skupina B)
19:00 USA – Guinea (muži, skupina A)
19:00 Nový Zéland – Francie (muži, skupina A)
21:00 Paraguay – Mali (muži, skupina D)
21:00 Izrael – Japonsko (muži, skupina D)

Házená
9:00 Německo–Slovinsko (ženy, skupina A)
11:00 Norsko–Korea (ženy, skupina A)
14:00 Nizozemsko–Španělsko (ženy, skupina B)
16:00 Maďarsko–Angola (ženy, skupina B)
19:00 Francie–Brazílie (ženy, skupina B)
21:00 Švédsko–Dánsko (ženy, skupina A)

Jachting
12:13 windsurfing žen (jízdy 6–10, Kateřina Švíková)
14:17 windsurfing mužů (jízdy 6–10)
15:45 skiff žen (jízdy 7–9, Zofia Burska, Sára Tkadlecová)
16:35 skiff mužů (jízdy 7–9)

Jezdectví
11:00 drezura jednotlivců
11:00 drezura družstev

Judo
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 muži do 81 kg (jednotlivá kola)
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 ženy do 63 kg (jednotlivá kola, Renata Zachová)
17:18 muži do 81 kg (o 3. místo)
17:38 muži do 81 kg (finále)
17:49 ženy do 63 kg (o 3. místo)
18:09 ženy do 63 kg (finále)

Lukostřelba
12:00 a 17:45 reflexní luk mužů (1. kolo, Adam Li v 19:16)
12:26 a 18:11 reflexní luk žen (1. kolo)
12:52 a 18:37 reflexní luk mužů (2. kolo)
13:05 a 18:50 reflexní luk žen (2. kolo)

Plavání
11:00 200 m motýlek mužů (rozplavby)
11:17 100 m volný způsob mužů (rozplavby, Daniel Gracík)
11:51 1 500 m volný způsob žen (rozplavby)
12:47 100 m volný způsob žen (rozplavby)
13:01 200 m prsa mužů (rozplavby)
13:20 4×200 m volný způsob mužů (rozplavby)
20:30 100 m volný způsob mužů (semifinále)
20:42 200 m motýlek mužů (semifinále)
20:56 100 m znak žen (finále)
21:02 800 m volný způsob mužů (finále)
21:25 100 m volný způsob žen (semifinále)
21:47 200 m prsa mužů (semifinále)
22:01 4×200 m volný způsob mužů (finále)

Plážový volejbal
9:00–22:00 základní skupiny žen i mužů

Pozemní hokej
10:00 Španělsko – Francie (muži, skupina A)
10:30 Jižní Afrika – Německo (muži, skupina A)
12:45 Velká Británie – Nizozemsko (muži, skupina A)
13:15 Irsko – Indie (muži, skupina B)
17:00 Argentina – Nový Zéland (muži, skupina B)
19:45 Austrálie – Belgie (muži, skupina B)

Ragby (7 hráčů)
14:30 ženy, o 5.–8. místo
15:00 ženy, o 5.–8. místo
15:30 ženy, semifinále
16:00 ženy, semifinále
16:30 ženy, o 11. místo
17:00 ženy, o 9. místo
18:00 ženy, o 7. místo
18:30 ženy, o 5. místo
19:00 ženy, o 3. místo
19:45 ženy, finále

Sportovní gymnastika
18:15 družstva žen (finále)

Stolní tenis
10:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)
16:00 smíšená čtyřhra (čtvrtfinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)

Střelba
9:00 trap mužů (2. den kvalifikace, Jiří Lipták)
9:00 trap žen (1. den kvalifikace)
9:30 vzduchová pistole smíšených družstev (finále)
15:30 trap mužů (finále)

Surfing
19:00 muži (čtvrtfinále)
21:24 ženy (čtvrtfinále)
23:48 muži (semifinále)

Šerm
13:30 kord družstev žen (čtvrtfinále)
15:00 kord družstev žen (o umístění)
15:50 kord družstev žen (semifinále)
16:40 kord družstev žen (o umístění)
19:30 kord družstev žen (o 3. místo)
20:30 kord družstev žen (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (2. a 3. kolo, Barbora Krejčíková 3. zápas na kurtu č. 2)
12:00 dvouhra mužů (2. kolo, Tomáš Macháč 2. zápas na centrálním kurtu, Jakub Menšík 2. zápas na kurtu č. 6)
12:00 čtyřhra žen (1. kolo, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková 5. zápas na kurtu č. 14)
12:00 čtyřhra mužů (2. kolo, Tomáš Macháč a Adam Pavlásek 3. zápas na kurtu č. 13)
19:00 dvouhra žen (3. kolo)
19:00 dvouhra mužů (2. kolo)

Triatlon
8:00 muži

Veslování
9:30 skif žen (čtvrtfinále)
10:10 skif mužů (čtvrtfinále)
10:50 dvojskif žen (semifinále, Lenka Lukšová, Anna Šantrůčková)
11:10 dvojskif mužů (semifinále)
11:30 čtyřka bez kormidelníka žen (opravy)
11:40 čtyřka bez kormidelníka mužů (opravy)

Vodní pólo
10:30 Austrálie – Srbsko (muži, skupina B)
12:05 Chorvatsko – Itálie (muži, skupina A)
15:00 Japonsko – Francie (muži, skupina B)
16:35 USA – Rumunsko (muži, skupina A)
19:30 Černá Hora – Řecko (muži, skupina A)
21:05 Španělsko – Maďarsko (muži, skupina B)

Vodní slalom
15:00 a 17:10 C1 žen (kvalifikace, Gabriela Satková)
16:00 a 18:10 K1 mužů (kvalifikace, Jiří Prskavec)

Volejbal
9:00 Itálie–Egypt (muži, skupina B)
13:00 USA–Německo (muži, skupina C)
17:00 Slovinsko–Srbsko (muži, skupina A)
21:00 Francie–Kanada (muži, skupina A)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 4. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program 4. dne soutěží
Badminton
8:30, 14:00 a 19:30 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny)
Tereza Švábíková ne dříve než v 11:00
Jan Louda v 19:30
Ondřej Král, Adam Mendrek ne dříve než v 21:10

Basketbal
11:00 Španělsko–Řecko (muži, skupina A)
13:30 Kanada–Austrálie (muži, skupina A)
17:15 Japonsko–Francie (muži, skupina B)
21:00 Brazílie–Německo (muži, skupina B)

Basketbal 3×3
17:30 USA–Německo (základní skupina žen)
18:00 Austrálie–Kanada (základní skupina žen)
18:35 Litva–Lotyšsko (základní skupina mužů)
19:05 Nizozemsko–Čína (základní skupina mužů)
21:00 Ázerbajdžán–Španělsko (základní skupina žen)
21:30 Francie–Čína (základní skupina žen)
22:05 Francie–Polsko (základní skupina mužů)
22:35 USA–Srbsko (základní skupina mužů)

BMX Freestyle
13:25 park žen (kvalifikace, Iveta Miculyčová)
15:12 park mužů (kvalifikace)

Box
11:00, 15:30 a 20:00 muži do 51 kg (osmifinále)
11:48, 16:18 a 20:32 muži do 80 kg (osmifinále)
12:20, 16:50 a 21:36 ženy do 54 kg (osmifinále)
13:08, 17:38 a 22:08 ženy do 57 kg (1. kolo)

Fotbal
15:00 Dominikánská republika – Uzbekistán (muži, skupina C)
15:00 Španělsko – Egypt (muži, skupina C)
17:00 Ukrajina – Argentina (muži, skupina B)
17:00 Maroko – Irák (muži, skupina B)
19:00 USA – Guinea (muži, skupina A)
19:00 Nový Zéland – Francie (muži, skupina A)
21:00 Paraguay – Mali (muži, skupina D)
21:00 Izrael – Japonsko (muži, skupina D)

Házená
9:00 Německo–Slovinsko (ženy, skupina A)
11:00 Norsko–Korea (ženy, skupina A)
14:00 Nizozemsko–Španělsko (ženy, skupina B)
16:00 Maďarsko–Angola (ženy, skupina B)
19:00 Francie–Brazílie (ženy, skupina B)
21:00 Švédsko–Dánsko (ženy, skupina A)

Jachting
12:13 windsurfing žen (jízdy 6–10, Kateřina Švíková)
14:17 windsurfing mužů (jízdy 6–10)
15:45 skiff žen (jízdy 7–9, Zofia Burska, Sára Tkadlecová)
16:35 skiff mužů (jízdy 7–9)

Jezdectví
11:00 drezura jednotlivců
11:00 drezura družstev

Judo
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 muži do 81 kg (jednotlivá kola)
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 ženy do 63 kg (jednotlivá kola, Renata Zachová)
17:18 muži do 81 kg (o 3. místo)
17:38 muži do 81 kg (finále)
17:49 ženy do 63 kg (o 3. místo)
18:09 ženy do 63 kg (finále)

Lukostřelba
12:00 a 17:45 reflexní luk mužů (1. kolo, Adam Li v 19:16)
12:26 a 18:11 reflexní luk žen (1. kolo)
12:52 a 18:37 reflexní luk mužů (2. kolo)
13:05 a 18:50 reflexní luk žen (2. kolo)

Plavání
11:00 200 m motýlek mužů (rozplavby)
11:17 100 m volný způsob mužů (rozplavby, Daniel Gracík)
11:51 1 500 m volný způsob žen (rozplavby)
12:47 100 m volný způsob žen (rozplavby)
13:01 200 m prsa mužů (rozplavby)
13:20 4×200 m volný způsob mužů (rozplavby)
20:30 100 m volný způsob mužů (semifinále)
20:42 200 m motýlek mužů (semifinále)
20:56 100 m znak žen (finále)
21:02 800 m volný způsob mužů (finále)
21:25 100 m volný způsob žen (semifinále)
21:47 200 m prsa mužů (semifinále)
22:01 4×200 m volný způsob mužů (finále)

Plážový volejbal
9:00–22:00 základní skupiny žen i mužů

Pozemní hokej
10:00 Španělsko – Francie (muži, skupina A)
10:30 Jižní Afrika – Německo (muži, skupina A)
12:45 Velká Británie – Nizozemsko (muži, skupina A)
13:15 Irsko – Indie (muži, skupina B)
17:00 Argentina – Nový Zéland (muži, skupina B)
19:45 Austrálie – Belgie (muži, skupina B)

Ragby (7 hráčů)
14:30 ženy, o 5.–8. místo
15:00 ženy, o 5.–8. místo
15:30 ženy, semifinále
16:00 ženy, semifinále
16:30 ženy, o 11. místo
17:00 ženy, o 9. místo
18:00 ženy, o 7. místo
18:30 ženy, o 5. místo
19:00 ženy, o 3. místo
19:45 ženy, finále

Sportovní gymnastika
18:15 družstva žen (finále)

Stolní tenis
10:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)
16:00 smíšená čtyřhra (čtvrtfinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)

Střelba
9:00 trap mužů (2. den kvalifikace, Jiří Lipták)
9:00 trap žen (1. den kvalifikace)
9:30 vzduchová pistole smíšených družstev (finále)
15:30 trap mužů (finále)

Surfing
19:00 muži (čtvrtfinále)
21:24 ženy (čtvrtfinále)
23:48 muži (semifinále)

Šerm
13:30 kord družstev žen (čtvrtfinále)
15:00 kord družstev žen (o umístění)
15:50 kord družstev žen (semifinále)
16:40 kord družstev žen (o umístění)
19:30 kord družstev žen (o 3. místo)
20:30 kord družstev žen (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (2. a 3. kolo, Barbora Krejčíková 3. zápas na kurtu č. 2)
12:00 dvouhra mužů (2. kolo, Tomáš Macháč 2. zápas na centrálním kurtu, Jakub Menšík 2. zápas na kurtu č. 6)
12:00 čtyřhra žen (1. kolo, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková 5. zápas na kurtu č. 14)
12:00 čtyřhra mužů (2. kolo, Tomáš Macháč a Adam Pavlásek 3. zápas na kurtu č. 13)
19:00 dvouhra žen (3. kolo)
19:00 dvouhra mužů (2. kolo)

Triatlon
8:00 individuální závod mužů – odložen na středu 10:45

Veslování
9:30 skif žen (čtvrtfinále)
10:10 skif mužů (čtvrtfinále)
10:50 dvojskif žen (semifinále, Lenka Lukšová, Anna Šantrůčková)
11:10 dvojskif mužů (semifinále)
11:30 čtyřka bez kormidelníka žen (opravy)
11:40 čtyřka bez kormidelníka mužů (opravy)

Vodní pólo
10:30 Austrálie – Srbsko (muži, skupina B)
12:05 Chorvatsko – Itálie (muži, skupina A)
15:00 Japonsko – Francie (muži, skupina B)
16:35 USA – Rumunsko (muži, skupina A)
19:30 Černá Hora – Řecko (muži, skupina A)
21:05 Španělsko – Maďarsko (muži, skupina B)

Vodní slalom
15:00 a 17:10 C1 žen (kvalifikace, Gabriela Satková)
16:00 a 18:10 K1 mužů (kvalifikace, Jiří Prskavec)

Volejbal
9:00 Itálie–Egypt (muži, skupina B)
13:00 USA–Německo (muži, skupina C)
17:00 Slovinsko–Srbsko (muži, skupina A)
21:00 Francie–Kanada (muži, skupina A)