Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (muži)

Velká Británie – Nizozemsko

2:2

konec (0:0, 0:0, 0:1, 2:1)

30.07.2024, 12:45 • Stade Yves-du-Manoir 1, Paříž • Skupina A • Michal Břuchanský

Vesměs celé tři čtvrtiny se na Stade Yves-du-Manoir konalo jedno z nejméně záživných utkání turnaje. Hru rozhýbal až Wortelboerův gól z 44. minuty, po kterém van Damova teč vedení Nizozemců zdvojnásobila. Britové to v krizové situaci ale nezabalili. Mortonova kontaktní trefa z 55. minuty soupeře znervózněla a během vyloučení Bijena si tým Paula Revingtona vypracoval trestný roh, z něhož Morton druhým gólem stanovil konečný stav 2:2. (14:26:53)

60

Konec zápasu.

60

Britové jsou samozřejmě v laufu a v poslední minutě se ještě snaží strhnout vedení na svou stranu. K dispozici mají Draperovu rozehrávku z půlky.

59

Lee MORTON - 2:2

59

Velká Británie právě vstřelila branku!
Silný nápor svěřenců Paula Revingtona slaví úspěch! Ačkoliv se Amesovi zakončení trestného rohu nepodařilo podle představ, tak si odražený míček našel LEE MORTON a z voleje ho zametl za bezmocného Blaaka.

59

Blaak pravačkou vykopl jedovatou střelu Alberyho. Britský zámek tím ale zdaleka neskončil a za Blokovu hru nohou v trestném kruhu je nařízen trestný roh.

58

Nizozemci se v početní nevýhodě zmocnili míčku jen na krátkou chvíli, během níž se ani nepřiblížili k prázdné brance.

57

Další komplikace pro poněkud nervózní Nizozemce. Na základě Bijenovy zelené karty je čeká dvouminutové oslabení. Britové svou přesilovku posilují o odvolání brankáře Paynea!

56

Jip Janssen v předklonu „podebral“ Shipperleyho a zavinil trestný roh. Ten zaváněl vyrovnáním, ale Blaakova pravá noha zakončení Warda zastavila.

55

Lee MORTON - 1:2

55

Velká Británie právě vstřelila branku!
Britové jsou zpátky ve hře! LEE MORTON byl po přihrávce Calnana u zadní čáry úplně sám na tři protihráče. Pěknou kličkou se přesto uvolnil a kromě Bloka zblízka propálil i brankáře Blaaka.

54

Tom Sorsby si nerozuměl s Wallacem, který tuto přihrávku do pravé části hřiště nečekal. Míč zadarmo pro Nizozemce.

53

Zach Wallace pálil zpoza střeleckého kruhu do tyče. Volný míč si opět uchmátli Britové, ale honbu za snížením jim po střele Mortona překazil zákrok Blaaka.

52

Thijs VAN DAM - 0:2

52

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Gareth Furlong hrubě podcenil bránění Hoedemakerse. Nechal jej vystřelit z otočky a Payne pak nemohl nic dělat s tečí, kterou měl vedle pravé tyče na svědomí THIJS VAN DAM. Je to 2:0 pro Nizozemce!

51

De Mol Nizozemce na nějaký čas vysvobodil a přidal také spolupráci s de Vilderem, po jehož sražené přihrávce budou Britové dál bránit.

50

Až na Paynea jsou teď úplně všichni hokejisté nasáčkováni na útočné polovině Britů, kteří složitě hledají cestu vedoucí k zakončení.

49

Brinkman nezazmatkoval a z vlastní čtvrtiny odnesl míč až na druhý konec hřiště. Za to sklidil potlesk, ale nakonec už mu nezbyly síly na rozvinutí akce.

Velká Británie – Nizozemsko

2:2

konec (0:0, 0:0, 0:1, 2:1)

Zpět na online


Rozhodčí: Labate (ARG), Göntgen (GER)

Statistiky:
Sestavy
Velká Británie: Payne - Park, Waller, Ames (C), Draper, Wallace, Shipperley, Ward, Albery, Roper, Payne, Sanford.
Náhradníci: Williamson, Furlong, Morton, Sorsby, Calnan.
Trenér: Paul Revington

Nizozemsko: Blaak - Janssen, Balk, de Geus, van Dam, Brinkman (C), van Ass, Croon, Blok, Wortelboer, Hoedemakers, Blaak.
Náhradníci: de Mol, de Vilder, Middendorp, Bijen, Telgenkamp.
Trenér: Jeroen Delmee
Branky
55. a 59. Morton - 44. Wortelboer, 52. van Dam
Zelené karty
27. Calnan - 57. Bijen