Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 2. den

konec

28.07.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

Češi v akci

Češi zapsali několik velmi dobrých výsledků. Nejpříjemnějším překvapením je první životní olympijská výhra stolní tenistky Hany Matelové, navíc proti desáté nasazené soupeřce.
Skvěle si vedli v bazénu kraulařka Barbora Seemanová a znakař Miroslav Knedla, v rámci svých možností si velmi dobře vedla gymnastka Soňa Artamonová.
Své úvodní zápasy zvládli tenisté Tomáš Macháč i Jakub Menšík, plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem i asi největší česká tenisová naděje ve dvouhrách, Barbora Krejčíková. Solidní jízdy v prvním dni ukázaly také jachtařky Zofia Burska a Sára Tkadlecová.
Přímé postupy do semifinále zapsaly ženská dvojka bez kormidelníka i mužský dvojskif lehkých vah.

Bohužel se nedařilo ostatním tenistkám, dvouhry již opustily Linda Nosková, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová. Podle očekávání svůj úvodní zápas ve skupině prohrály plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová, překvapit se nepodařilo ani Janu Loudovi a Ondřeji Královi s Adamem Mendrekem v badmintonu. Téměř či úplně na konci výsledkových listin se ocitli Adéla Holubová na horském kole, střelci v individuálních kvalifikacích vzduchové pušky, pokračují špatné výkony Miroslava Trundy v jezdecké všestrannosti, ale na rozdíl od Miloslava Příhody pokračuje, toho totiž rozhodčí donutili odstoupit. Také Kristýna Horská na kratší prsařské trati plavala hodně pod své možnosti. Nic se nedá vytknout kordistům, ti měli v 1. kole sborově velmi těžké soupeře a překvapit se jim nepodařilo.

Velká škoda pak je Antonie Galuškové. Sice nejela v semifinále kajakářek úplně nejlépe, ale nebýt těsného neprůjezdu jedné protivodné branky při riskantním dohánění časové ztráty, do finále by postoupila.

0:50

Sportovní gymnastika

Kvalifikační zápolení žen jasně ukázalo, jak již bylo řečeno, že Simone Bilesová je v neskutečné formě a pokud se nestane něco nešťastného, bude naprosto dominovat. Téměř o 2 body ovládla pořadí víceboje, takže ví, že má rezervu, kdyby se jí náhodou něco nepovedlo. Potáhne za zlatem americké družstvo, letos evidentně nejsilnější ze všech. Super favoritkou je na přeskoku a na prostných, kde předvádí věci mimo ženské tabulky. Pouze na kladině má konkurenci a na svých nejslabších bradlech se do finále jen těsně nedostala.

V ostře sledované soutěži družstev se do finále kromě Američanek dostaly ještě Itálie, Čína, Brazílie, Japonsko, Kanada, Velká Británie a Rumunsko. Domácím gymnastky diváky příliš nepotěšily, vůbec se jim nedařilo a nedostaly se do finále ani v týmech, ani na jednotlivých nářadích, ani ve víceboji.

Soňa Artamonova nakonec obsadila v kvalifikaci víceboje 46. pozici a nechala za sebou 12 klasifikovaných gymnastek. Jak už bylo řečeno, na své možnosti předvedla velmi dobrý výkon.

22:50

Plážový volejbal

Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová proti americkým favoritkám na zlatou medaili vstoupily do zápasu velmi dobře a dlouho se herně držely, ale v koncovce prvního setu se jim přestalo dařit a druhý set už byl poměrně jednoznačnou záležitostí. Ale to není žádná tragédie, ty důležité zápasy vzhledem k nadějím na postup ze skupiny teprve přijdou.

Ženy, skupina C:
Sara Hughesová, Kelly Chengová (USA) – Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová (CZE) 21:16, 21:11
Svenja Müllerová, Cinja Tillmanová (GER) – Clemence Vieiraová, Aline Chamereauová (FRA) 21:14, 21:12

22:05

Barbora Seemanová ve druhé dráze míří do finále kraulařské dvoustovky

22:05

Plavání

Barbora Seemanová splnila svůj základní cíl a po velmi dobrém výkonu v semifinále postupuje do finále své hlavní trati, 200 m volný způsob! Ve svém semifinále dohmátla ve druhé dráze druhá, celkově postupuje šestým nejlepším časem 1:56,06 min, což je 63 setin za jejím nedávným osobním rekordem z mistrovství Evropy. Ovšem pokud by chtěla pokukovat po senzační medaili, musela by ho výrazně vylepšit, rozhodně pod 1:55. V semifinále byla nejrychlejší dvojice největších favoritek z Austrálie, Ariarne Titmusová a Milloe O'Callaghanová, obě plavaly na hranici 1:54,70. Dále se ve finále představí ještě Američanka Claire Weinsteinová, Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu, Číňanka Jang Ťün-süan, Novozélanďanka Erika Fairweatherová a Kanaďanka Mary-Sophie Harveyová.

21:51

Hana Matelová se po skvělém výkonu poprvé v životě raduje z vítězného zápasu na olympijských hrách

21:51

Stolní tenis

Hana Matelová se těžkého losu vůbec nijak nezalekla, do zápasu vlétla jako velká voda, sebrala se i z výpadku ve třetím a čtvrtém setu a po skvělém výkonu se ve 34 letech dočkala vůbec prvního vítězství v životě pod olympijskými kruhy! Fantazie, navíc ve druhém kole narazí na soupeřku podobné úrovně, jako je sama, Nizozemku Britt Eerlandovou, takže další postup vůbec není nereálný!

Dvouhra žen, 1. kolo
Hana Matelová (CZE) – Xiaoxin Yangová (MON, 10) 4:2 (13, 2, -8, -6, 5, 7)

21:41

Miroslav Knedla v semifinále prsařské stovky bojoval a ukázal, že může mít velkou budoucnost

21:41

Plavání

19letý Miroslav Knedla ve svém semifinále 100 m znak napálil od začátku tempo, otáčel do druhé padesátky jako první, ale poté výrazně zpomalil a nakonec dohmátl na 7. místě v čase 53,44 s, jen 16 setin za osobním rekordem. Aby mohl pomýšlet na postup do finále, musel by plavat výrazně nad své současné možnosti, ale má na to, aby se k těm časům zanedlouho dostal.

21:15

Badminton

Jan Louda se bohužel ve druhém setu nevzepjal zpět k výkonu ze začátku zápasu a nasazenému soupeři ze Singapuru už nekladl příliš velký odpor. Jak to ze začátku vypadalo nadějně s možností překvapení, tak to končí až příliš smutně.

Dvouhra muži, skupina M:
Kean Yew Loh (SGP, 10) – Jan Louda (CZE) 21:13, 21:10

20:45

Tenis

Krach českých žen v prvním kole dvouhry je dokonán. Barbora Krejčíková sice postup do druhého kola nakonec v tiebreaku třetího setu urvala, ale zůstala osamocena. Po Lindě Noskové a Karolíně Muchové nezvládla svůj zápas ani Kateřina Siniaková, která z pozice žebříčkově lépe postavené hráčky neuspěla proti diváky podporované domácí Claře Burelové. První set nedokázala dvakrát dopodávat a ztratila ho v tiebreaku, ve druhém setu rychle vedla 2:0, jenže brejk okamžitě ztratila a od té doby až do konce zápasu už vlastní servis nezískala ani jednou a to se prostě vyhrávat nedá. Snad bude ve čtyřhře servírovat výrazně lépe.

Dvouhra žen, 1. kolo:
Clara Burelová (FRA) – Kateřina Siniaková (CZE) 7:6 (3), 6:4

20:41

Badminton

Prvního zápasu se dočkal i jeden z českých záatupců ve dvouhrách, konkrétně Jan Louda. Proti nasazenému hráči ze Singapuru odehrál skvělou první polovinu prvního setu, diktoval tempo, ale od vedení 13:11 prohrál 10 míčků v řadě a celý první set 13:21.

20:23

Tenis

Jakub Menšík sice první brejk ve druhém setu zahodil, ale za stavu 4:4 získal další a dokázal to dopodávat, takže po 66 minutách postupuje přes soupeře z Kazachstánu do druhého kola! V něm ho čeká devátý nasazený Američan Tommy Paul.

Dvouhra mužů, 1. kolo:
Jakub Menšík (CZE) – Alexander Ševčenko (KAZ) 6:3, 6:4

20:08

Tenis

To Jakub Menšík bojuje lépe a nad Alexanderem Ševčenkem z Kazachstánu první set vyhrál 6:3, stačil mu k tomu jediný brejk.

20:00

Přeskok Soni Artamonové, nejlépe hodnocená část jejího vystoupení v kvalikaci

20:00

Sportovní gymnastika

16letá Soňa Artamonova v kvalifikaci víceboje nezklamala. Zacvičila to, na co má, v žádné ze čtyř dílčích částí neudělala výraznou chybu, může být se svým vystoupením spokojená. Dostala rovných 13 bodů za přeskok, 12,333 bodu na bradlech, 12,966 bodu na kladině a 12,300 bodu na prostných, celkem tedy 50,599 bodu a po 4 skupinách z 5 je v hodnocení víceboje na 37. místě ze 47 klasifikovaných. Což je očekávané pořadí, nejedná se o propadák. Na lepší pozice to zatím není.

Tomáš Macháč zakončil zápas esem

Tenis

Střídavě oblačno v českém tenisu! Ve třetích setech souběžně hraných duelů přišel jeden úspěch a jeden neúspěch. O úspěch se postaral Tomáš Macháč, jenž měl proti svému současnému deblovému parťákovi znovu jasně navrch a po hodině a půl se dočkal postupu do druhého kola, kde ho ale pravděpodobně čeká těžká výzva v podobě třetího nasazeného Alexandera Zvereva.

Dvouhra mužů, 1. kolo:
Tomáš Macháč (CZE) – Čang Č'-čen (CHN) 6:2, 4:6, 6:2

Bohužel Karolína Muchová se ve třetím setu vrátila k matnému výkonu ze setu prvního a podle toho to také dopadlo. Hned třikrát ztratila svůj servis, takže nepomohlo ani jedno prolomení podání nasazené kanadské soupeřky. Po necelých 2,5 hodinách se s olympijskou dvouhrou loučí a jak její výkon, tak výkon Lindy Noskové nedává příliš nadějí do společné čtyřhry, kterou navíc spolu nikdy nehrály.

Dvouhra žen, 1. kolo:
Karolína Muchová (CZE) – Leylah Fernandezová (CAN, 16) 1:6, 6:4, 2:6

18:25

Tenis

Tomáš Macháč hned na začátku druhého setu získal brejka zdálo se, že pohoda z prvního dějství bude pokračovat, jenže karta se obrátila a český hráč přes veškerou snahu nakonec prohrál s Čang Č'-čenem 4:6 a musí jít do třetího setu.

17:52

Badminton

Ondřej Král s Adamem Mendrekem bohužel nenavázali na včerejší nadějný výkon a proti thajským soupeřům ve druhém zápase své skupiny se téměř nedostali do hry. Za celou dobu nenašli jediný recept, jak vyhrát víc míčků za sebou a prohráli jednoznačně ve dvou setech.

Čtyřhra mužů, skupina B:
Supak Jomkoh, Kittinupong Kedren (THA) – Ondřej Král, Adam Mendrek (CZE) 21:10, 21:13

17:48

Plážový volejbal

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem měli ve druhém setu problémy, od začátku museli dotahovat ztrátu, ale v klíčové chvíli je podržel servis Davida Schweinera, při kterém udělali 4 body v řadě, otočili skóre a chybou soupeřů proměnili hned první mečbol, takže vítězí 2:0 na sety!

Skupina E:
Ondřej Perušič, David Schweiner (CZE) – Samuel Schachter, Daniel Dearing (CAN) 21:17, 21:19

17:40

Tenis

Karolína Muchová bohužel po návratu z dlouhodobého zranění nemá formu a v Paříži se to projevuje v plné nahotě. Od Kanaďanky Leylah Fernandezové nedostala v prvním setu ani čuchnout a prohrála ho 1:6.

Naopak Tomáš Macháč proti svému standardnímu deblovému partnerovi Čang Č'-čenovi potvrzuje roli velkého favorita a první set ovládl jednoznačně 6:2.

17:23

Plážový volejbal

Dobrá zpráva z prostoru pod Eiffelovou věží! Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem ovládli koncovku dlouho vyrovnaného prvního setu, dokázali v ní uhrát několik bodů za sebou a vyhráli ho nad kanadskou dvojicí Samuel Schachter, Daniel Dearing 21:17.

16:38

Vodní slalom

Semifinále kajakářek je u konce a vyhrála ho obhájkyně zlata z Tokia Němka Ricarda Funková. Byla nejrychlejší i přes 2 trestné sekundy za dotek v brance č. 17. Postupují i další favoritky, včetně Jessicy Foxové, která ale nezajela semifinále zrovna nejlépe, nebo třeba Slovenky Elišky Mintálové. Finále s 12 nejlepšími začne po páté hodině.

16:25

Závěr jízdy Antonie Galuškové včetně osudné protivodné branky, kterou neprojela zcela podle pravidel

16:25

Vodní slalom

Antonie Galušková bohužel semifinálovou jízdu mezi kajakářkami nezvládla! Dvakrát se zdržela v proudu, při snaze to aspoň trochu dohnat zariskovala na poslední protivodné brance a podle rozhodčích ji neprojela dle pravidel, takže inkasovala 50 trestných sekund a bylo po nadějích. Do finále se na svých prvních hrách aspoň v klasickém závodě nepodívá.

Horská kola

Cross-country žen

1. Pauline Ferrandová Prevotová (FRA) 1:26:02 hod
2. Haley Battenová (USA) +2:57
3. Jenny Rissvedsová (SWE) +3:02
4. Puck Pieterseová (NED) +3:23
5. Evie Richardsová (GBR) +3:27
6. Laura Stiggerová (AUT) +4:13
7. Alessandra Kellerová (SUI) +4:41
8. Samara Maxwellová (NZL) +4:41
9. Anne Terpstraová (NED) +5:33
10. Blanka Vásová (HUN) +5:40

31. Adéla Holubová (CZE) +2 kola

15:55

Horská kola

Mladá česká závodnice Adéla Holubová na nejlepší ani zdaleka nestačila, od začátku se zařadila na chvost jezdeckého pole a po dojetí o kolo byla po pátém kole ze sedmi ze závodu stažena. Klasifikovaná je na 31. místě z 34 žen ve výsledkové listině.

15:08

Vítězný míček Barbory Krejčíkové

15:08

Tenis

Skvělá zpráva z centrálního kurtu! Barbora Krejčíková sice ve třetím setu promarnila získaný brejk a musela až do tiebreaku, ten však už bezpečně ovládla a po téměř 3 hodinách poráží nepříjemnou španělskou soupeřku! Postupuje do druhého kola, v němž se utká s Číňankou Wang Sin-jü, proti které je taktéž velkou favoritkou.

Dvouhra žen, 1. kolo:
Barbora Krejčíková (CZE, 9) – Sara Sorribesová Tormová (ESP) 4:6, 6:0, 7:6 (3)

14:44

Jachting

Úvodní den jachtařských soutěží bojuje v Marseille s nepřízní počasí, takže windsurfaři se na vodu zatím nedostali vůbec. To dvoučlenné posádky ženské třídy 49er FX mají za sebou kompletní program prvních tří jízd a na čele je nizozemská dvojice Odile van Aanholtová, Anette Duetzová se 3 body za vítězství ve druhé jízdě a druhé místo ve třetí jízdě.

Zofia Burska se Sárou Tkadlecovou si nevedou vůbec špatně, všechny tři jízdy dokončily mezi 11. a 13. místem z 20 účastnic, ale právě proto, že se zatím ani jednou nedokázaly urvat dopředu, jim v průběžném pořadí patří s 23 body 15. pozice.

14:21

Jezdectví

Další špatné zprávy ze soutěže všestrannosti. Nejen, že Miroslav Trunda cross-country běh hodně pokazil a zůstává suverénně poslední, stává se lepším z obou českých jezdců. Miloslav Příhoda totiž s valachem Ferreolem Latem druhý díl soutěže vůbec nedokončil! Poté, co výrazně zaváhal před jednou z překážek, do ní kůň narazil hrudníkem a to byl konec, muselo přijít odstoupení. Odstoupili také další 4 jezdci, mezi nimi nečekaně také Christoph Wahler, což potápí šance silného německého týmu v soutěži družstev! V ní si pro zlato s obrovským náskokem kráčí Britové.

14:12

Šerm

Čeští šermíři se bohužel s indiviuálním zápolením v kordu loučí hromadně v 1. kole, kde nestačili na soupeře ze světové špičky. Po Jiřímu Beranovi, o němž již zmínka byla, vypadli i Jakub Jurka a Martin Rubeš.

Jakub Jurka na obhájce stříbra a nasazenou dvojku Maďara Gergely Siklósiho vůbec nestačil a zápas skončil výrazně před limitem 5:15.

Martin Rubeš vzdoroval výrazně více, ve druhé třetině se dokázal vrátit do zápasu proti nasazené šestce Italovi Davide di Verolimu, stříbrnému z loňského MS, a na začátku třetí třetiny dokonce snížil na 5:6, soupeř ale poté výrazně zabral a vybudoval si 7bodový náskok, čímž rozhodl. Závěrečné Rubešovo riskování už jen kosmeticky upravilo skóre na 10:14.

13:45

Tenis

Barbora Krejčíková předvedla ve druhém setu diametrálně odlišný výkon, naopak španělské soupeřce přestalo fungovat úplně všechno a je z toho kanár, 6:0! Snad se bude podobně Barboře dařit i v setu třetím.

13:38

Tenis

Linda Nosková končí v olympijské dvouhře již v prvním kole! Za celý zápas se nedostala pořádně do tempa, hrála špatně a s 52. hráčkou žebříčku Wang Si-jü zaslouženě prohrála ve dvou setech.

Dvouhra žen, 1. kolo
Linda Nosková (CZE) – Wang Si-jü (CHN) 3:6, 3:6

13:09

Tenis

Obě české hráčky, které programy na svých kurtech zahajují, nevstoupili do zápasů v pozici favoritek vůbec dobře.

Barbora Krejčíková po nevyrovnaném výkonu prohrála první set se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou 4:6 a nad centrálním pařížským kurtem se začíná vznášet aura španělské tenistky vůči vítězkám Wimbledonu. Před 3 lety v Tokiu totiž také schytala v 1. kole čerstvou šamionku a tehdy i světovou jedničku Ashleigh Bartyovou a dokázala ji vyřadit. Doufejme, že se Barbora vzchopí a nedovolí z toho udělat statistiku.

A Linda Nosková se zatím absolutně nechytá proti Ćíňance Wang Si-jü a po prohraném prvním setu 3:6 na začátku druhého hned ztratila podání.

13:05

Šerm

Jakub Jurka a Martin Rubeš přijdou na řadu až v závěrečné várce zápasů, někdy před druhou hodinou.

12:59

Šerm

Jiří Beran bohužel podle očekávání nestačil v 1. kole soutěže kordistů na domácího miláčka, obhájce olympijského zlata a mistra světa z roku 2022, Romaina Cannonea. Prohrál již na začátku třetí třetiny poměrem 8:15 a individuální zápolení pro něj v Paříži končí.

Antonie Galušková má před dnešním vyvrcholením kajakářek ve vodním slalomu velmi dobrou náladu

12:41

Veslování

Kromě již zmíněných Jiřího Šimánka a Miroslava Vraštila a italského dvojskifu lehkých vah postoupili přímo do semifinále také Švýcaři, Španělé, Irové a Norové. Zbylých 10 lodí musí do oprav a bude bojovat o 6 míst.

12:34

Střelba

Kvalifikace vzduchové pušky mužů je definitivně ukončena a do finále postupují světový rekordman Šeng Li-chao z Číny, Argentinec Marcelo Julian Gutierrez, Ital Danilo Dennis Sollazzo, Korejec Čchö Tä-han, Švéd Victor Lindgren, Ind Arjun Babuta a Chorvaté Miran Maričić a Petar Gorša. Na postup bylo potřeba nastřílet 629,8 bodu.

Češi se neprosadili, jak již bylo psáno. Jiří Přívratský obsadil konečné 23. místo, František Smetana až 38. pozici. Smutní i Slováci, Patrik Jány střílel v Tokiu finále, ale v Paříži v kvalifikaci uzavřel druhou desítku.

12:22

Plavání

Doufejme, že Barbora Seemanová v rozplavbě své hlavní trati 200 m volný způsob nešla v závěru naplno a nebylo to vytuhnutí. Po výrazném zpomalení na poslední padesátce dohmátla v čase 1:57,02 min, který sice stačí na postup do semifinále, ale je daleko za jejími možnostmi, téměř 2 sekundy za osobním rekordem. Postupuje z 10. místa. Rozplavby vyhrála jedna z favoritek, Australanka Mollie O'Callaghanová, čas 1:55,79 min. Poslední postupový čas je 1:59,29 min.

12:20

Střelba

To kvalifikace mužů ve vzduchové pušce se nepovedla ani Jiřímu Přívratskému, ani Františku Smetanovi. Přívratský nastřílel 600 ranami skóre 627,8 bodu, Smetana 625,5 bodu a zůstávají daleko od postupu do 8členného finále. Přívratský skončí někde na začátku třetí desítky, Smetana ve druhé polovině té čtvrté. Střílí 49 mužů a čeká se na dostřílení posledních sérií.

12:16

Veslování

A další skvělá zpráva přichází z veslařského kanálu, Jiří Šimánek s Miroslavem Vraštilem na dvojskifu lehkých vah ve své rozjížďce bezpečně pohlídali druhé místo za italskou dvojicí a postupují přímo do semifinále! Mohli si dovolit v závěru zvolnit a snad ušetřily trochu sil.

12:10

Plavání

Miroslav Knedla postupuje do semifinále 100 m znak desátým nejlepším časem! Skvělá zpráva, ve večerním programu ho tak uvidíme znovu. Nejrychlejší čas v rozplavbách předvedl Maďar Hubert Kós, 52,78 s. Na postup bylo třeba plavat 53,93 s, Knedla zapsal 53,41 s. Nikdo z favoritů v semifinále nechybí.

12:01

Plavání

Výborně si vedl ve své rozplavbě 100 m znak 19letý Miroslav Knedla! Jen těsně zaostal za osobním maximem a v čase 53,41 s dohmátl na třetím místě, které mu patří i v součtu úvodních čtyř rozplaveb! Zbývají ještě dvě, tady je postup do semifinále velmi blízko! Porazil třeba i světového rekordmama Thomase Ceccona z Itálie, který letos nemá bůhvíjakou formu a ukázal to i v Paříži.

11:54

Jezdectví

Kdo doufal, že se Miroslav Trunda i klisna Shutterflyke na cross-country běh lépe vyspí a zkusí se odpoutat z posledního místa, mýlil se. Hned dvojí vybočení, na trati byly i další chyby, k tomu pomalé tempo a výsledkem je šílených 72 trestných bodů, v součtu s drezurou 125 trestných bodů. Česká dvojice na posledním místě soutěže všestrannosti s největší pravděpodobností zůstane i po druhé ze tří disciplín.

11:48

Plavání

Kristýna Horská se bohužel na své slabší prsařské vzdálenosti, stovce, nijak extra nepředvedla. V rozplavbách dosáhla času 1:08,93 min, což je daleko za tím, na co má. Soutěž pro ni samozřejmě končí, obsadila 28. místo z 37 plavkyň, na postup do semifinále ztratila přes 2 sekundy. Nejrychlejší čas v rozplavbách zaplavala Jihoafričanka Tatjana Smithová, 1:05,00 min.

10:48

Veslování

Výborně, dvojka bez kormidelníka Pavlína Flamínková, Radka Novotníková postupuje přímo do semifinále! Ve své rozjížďce se od začátku usadila na druhé pozici za neohroženými Rumunkami a vypracovala si dostatečný náskok na to, aby v závěru nemusela o postup nijak bojovat! Což bylo klíčové, protože přeci jen v posledních metrech naše veslařky poněkud vytuhly a propadly se na třetí pozici za dvojici Irska, britskou dvojici ale nechaly dostatečně daleko za sebou.

10:27

Střelba

Kvalifikace vzduchové pušky žen přepisovala rekordní tabulky! Norka Jeanette Hegg Duestadová překonala vlastní kvalifikační olympijský rekord, jenže ještě lepší byla Korejka Pan Hjo-čin a nástřelem 634,5 bodu zůstala jen necelé 2 body za rekordem světovým!

Do finále kromě těchto dvou střelkyň postoupily Švýcarka Audrey Gogniatová, Číňanka Chuang Jü-tching, Indka Ramita Ramitaová, Kazachstánka Alexandra Leová, Američanka Sagen Maddalenaová a domácí Oceanne Mullerová. Na postup bylo potřeba 600 ranami nasázet aspoň 631,3 bodu.

Veronika Blažíčková skončila na 34. místě z nakonec 43 účastnic se skóre 625,1 bodu.

10:20

Šerm

Skvělý výkon Jakuba Jurky v předkole kordu mužů proti Egypťanovi Mahmoudu Mohsenovi! Od začátku vedl, působil velmi klidně a soustředěně, náskok postupně navyšoval až na 7 bodů a bezpečně dovedl zápas do vítězného konce, vyhrál 15:8 a postupuje do 1. kola! V něm se ale střetne s druhým nasazeným Maďarem Gergelym Siklosim, obhájcem stříbra z Tokia, jenže se stal v roce 2019 v 21 letech nejmladším mistrem světa v kordu mužů od roku 1969.

10:09

Střelba

Kvalifikace vzduchové pušky žen míří do svého závěru a v tuto chvíli už můžeme prakticky s jistotou říct, že Veronika Blažíčková skončí ve své doplňkové disciplíně ve spodní polovině výsledkové listiny.

9:41

Střelba

Kvalifikace vzduchové pušky žen se blíží do své poloviny a pokud se v jejím zbytku nestane nějaký zázrak, Veronika Blažíčková zůstane hodně daleko před finálovou bránou.

9:12

Střelba

Za několik minut půjde do akce i první český sportovec. Tedy sportovkyně, Veronika Blažíčková se v konkurenci dalších 43 žen pokusí uspět v kvalifikaci vzduchové pušky.
Češi v akci

Neděle se může stát pro českou výpravu prvním medailovým dnem. Kajakářka Antonie Galušková v kvalifikaci vodního slalomu naznačila, že na velký úspěch rozhodně má.

Závod o medaile čeká také mladou bikerku Adélu Holubovou, úspěchem by bylo dojet v první polovině výsledkové listiny.

Všechny ostatní Čechy čekají různé kvalifikace, rozjížďky, rozplavby, 1. kola a zápasy ve skupinách.

Skupiny se týkají badmintonistů Jana Loudy, který do dvouhry mužů bude vstupovat, a Ondřeje Krále s Adamem Mendrekem, které čeká již druhé utkání.

Prvním dnem začne soutěž pro všechny české jachtařky, tj. windsurfařku Kateřinu Švíkovou a dvojici v třídě 49er FX Zofii Burskou a Sáru Tkadlecovou.

Miroslav Trunda s Miloslavem Příhodou budou druhým dnem pokračovat v jezdecké soutěži všestrannosti, čeká je zrádný cross-country běh a vzhledem k pořadí po drezuře bude hlavním cílem nenabírat zbytečně další výraznou ztrátu.

V bazénu se představí Miroslav Knedla v rozplavbách 100 m znak, Kristýna Horská v rozplavbách 100 m prsa, kde však ani jeden šanci na postup do semifinále příliš nemá, a hlavně Barbora Seemanová na své hlavní trati 200 m kraul, večer ji poté čeká semifinále s hlavním cílem postoupit mezi 8 nejlepších, stejně jako v Tokiu.

Do svých skupin plážových volejbalistů vstoupí oba české páry. Zatímco Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem mají na začátek pravděpodobně nejlehčí soupeře, Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou naopak ty nejtěžší.

V kvalifikaci gymnastek si zacvičí jediná česká zástupkyně v tomto sportu Soňa Artamonova a jejím hlavním cílem je zvládnout to na hranci svých možností. Postup do finále víceboje by byl asi největší bombou celé výpravy, je však jen v rovině teorie.

Do 1. kola dvouhry vstoupí i stolní tenistka Hana Matelová, na svých pravděpodobně posledních hrách však vyfasovala 10. nasazenou soupeřku z Monaka čínského původu a postup by byl velkou senzací.

O postup do finále ve střelbě ze vzduchovky budou usilovat Veronika Blažíčková, Jiří Přívratský a František Smetana, avšak po výkonech v kvalifikaci smíšených dvojic bychom neměli mít žádná velká očekávání.

Jakákoliv výhra a postup by byly úspěchem pro kteréhokoliv ze tří českých kordistů v individuální soutěži. Usilovat o to budou Jakub Jurka už v předkole, Jiří Beran a Martin Rubeš proti vysoko nasazeným soupeřům v 1. kole.

Všech 6 českých tenistů čekají zápasy 1. kola dvouher. Ve svých duelech jsou favority Barbora Krejčíková, Linda Nosková, Tomáš Macháč a nejspíš i Kateřina Siniaková, překvapit mohou Karolína Muchová a Jakub Menšík.

O přímý postup bez nutnosti absolvovat opravy budou bojovat veslaři Pavlína Flamínková s Radkou Novotnou na dvojce bez kormidelníka a Jiří Šimánek s Miroslavem Vraštilem na dvojskifu lehkých vah při derniéře lehkých vah na hrách, za 4 roky už v programu nebudou. Zatímco ženy se opravám pravděpodobně nevyhnou, muži by měli na přímý postup dosáhnout.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 2. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program 2. dne soutěží
Badminton
8:30–22:00 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny)
Ondřej Král, Adam Mendrek nejdříve v 16:30
Jan Louda nejdříve v 20:20

Basketbal
11:00 Jižní Súdán – Portoriko (muži, skupina C)
13:30 Španělsko – Čína (ženy, skupina A)
17:15 Srbsko – USA (muži, skupina C)
21:00 Srbsko – Portoriko (ženy, skupina A)

Box
11:00 a 15:30 muži do 57 kg (1. kolo)
11:16, 15:46 a 20:00 muži do 71 kg (1. kolo)
11:48 muži do 92 kg (1. kolo)
12:20, 16:50 a 21:04 ženy do 50 kg (1. kolo)
12:52, 17:22 a 21:36 ženy do 66 kg (1. kolo)
16:02 a 20:16 muži do 92 kg (osmifinále)

Fotbal
17:00 Brazílie – Japonsko (ženy, skupina C)
17:00 Nový Zéland – Kolumbie (ženy, skupina A)
19:00 Španělsko – Nigérie (ženy, skupina C)
19:00 Austrálie – Zambie (ženy, skupina B)
21:00 Francie – Kanada (ženy, skupina A)
21:00 USA – Německo (ženy, skupina B)

Házená
9:00 Brazílie–Maďarsko (ženy, skupina B)
11:00 Korea–Slovinsko (ženy, skupina A)
14:00 Švédsko–Německo (ženy, skupina A)
16:00 Dánsko–Norsko (ženy, skupina A)
19:00 Angola–Španělsko (ženy, skupina B)
21:00 Francie–Nizozemsko (ženy, skupina B)

Horská kola
14:10 cross-country žen (Adéla Holubová)

Jachting
12:13 windsurfing žen (jízdy 1–4, Kateřina Švíková)
12:33 windsurfing mužů (jízdy 1–4)
12:35 skiff žen (jízdy 1–3, Zofia Burska, Sára Tkadlecová)
13:15 skiff mužů (jízdy 1–3)

Jezdectví
10:30 všestrannost (cross-country, Miroslav Trunda v 11:42, Miloslav Příhoda v 13:34)

Judo
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 muži do 66 kg (jednotlivá kola)
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 ženy do 52 kg (jednotlivá kola)
17:18 muži do 66 kg (o 3. místo)
17:38 muži do 66 kg (finále)
17:49 ženy do 52 kg (o 3. místo)
18:09 ženy do 52 kg (finále)

Lukostřelba
9:30, 14:15 a 15:47 družstva žen (jednotlivá kola)
16:48 družstva žen (o 3. místo)
17:11 družstva žen (finále)

Plavání
11:00 200 m volný způsob mužů (rozplavby)
11:00 400 m polohový závod mužů (rozplavby)
11:00 100 m prsa žen (rozplavby, Kristýna Horská)
11:00 100 m znak mužů (rozplavby, Miroslav Knedla)
11:00 200 m volný způsob žen (rozplavby, Barbora Seemanová)
20:30 400 m polohový závod mužů (semifinále)
20:45 100 m motýlek žen (finále)
20:51 200 m volný způsob mužů (semifinále)
21:15 100 m prsa žen (semifinále)
21:37 100 m znak mužů (semifinále)
21:54 100 m prsa mužů (finále)
22:00 200 m volný způsob žen (semifinále, Barbora Seemanová)

Plážový volejbal
9:00–22:00 základní skupiny žen i mužů
17:00 Ondřej Perušič, David Schweiner
22:00 Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová

Pozemní hokej
10:00 Belgie – Čína (ženy, skupina A)
10:30 Německo – Japonsko (ženy, skupina A)
12:45 Austrálie – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
13:15 Velká Británie – Španělsko (ženy, skupina B)
17:00 Německo – Španělsko (muži, skupina A)
17:30 Belgie – Nový Zéland (muži, skupina B)
19:45 Nizozemsko – Francie (muži, skupina A)
20:15 Jižní Afrika – Velká Británie (muži, skupina A)

Ragby (7 hráčů)
15:30 Irsko – Velká Británie (ženy, skupina B)
16:00 Austrálie – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
16:30 USA – Japonsko (ženy, skupina C)
17:00 Francie – Brazílie (ženy, skupina C)
17:30 Fidži – Kanada (ženy, skupina A)
18:00 Nový Zéland – Čína (ženy, skupina A)
19:00 Irsko – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
19:30 Austrálie – Velká Británie (ženy, skupina B)
20:00 USA – Brazílie (ženy, skupina C)
20:30 Francie – Japonsko (ženy, skupina C)
21:00 Fidži – Čína (ženy, skupina A)
21:30 Nový Zéland – Kanada (ženy, skupina A)

Skateboarding
12:00 street žen (kvalifikace)
17:00 street žen (finále)

Sportovní gymnastika
9:30–21:10 kvalifikace žen (Soňa Artamonova od 18:00)

Stolní tenis
10:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)
16:00 smíšená čtyřhra (čtvrtfinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo, Hana Matelová v 21:00)

Střelba
9:15 vzduchová puška žen (kvalifikace, Veronika Blažíčková)
9:30 vzduchová pistole mužů (finále)
11:15 vzduchová puška mužů (kvalifikace, Jiří Přívratský, František Smetana)
12:00 vzduchová pistole žen (finále)

Surfing
19:00 ženy (2. kolo)
23:48 muži (2. kolo)

Šerm
9:30, 10:25, 14:05, 15:55 a 19:00 fleret žen (jednotlivá kola)
10:00, 12:25, 15:05, 16:25 a 20:00 kord mužů (jednotlivá kola, Jakub Jurka předkolo v 10:00, Jiří Beran, Martin Rubeš 1. kolo v 12:25)
20:50 fleret žen (o 3. místo)
21:20 kord mužů (o 3. místo)
21:45 fleret žen (finále)
22:15 kord mužů (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (1. kolo, Barbora Krejčíková 1. zápas na centrálním kurtu, Karolína Muchová 4. zápas na kurtu č. 14, Kateřina Siniaková 4. zápas na kurtu č. 6, Linda Nosková 1. zápas na kurtu č. 12)
12:00 dvouhra mužů (1. kolo, Tomáš Macháč 4. zápas na kurtu číslo 8, Jakub Menšík 5. zápas na kurtu č. 8)
19:00 dvouhra žen (1. kolo)
19:00 dvouhra mužů (1. kolo)
19:00 čtyřhra žen (1. kolo)
19:00 čtyřhra mužů (1. kolo)

Veslování
9:00 skif žen (opravy)
9:36 skif mužů (opravy)
10:10 dvojskif žen (opravy)
10:20 dvojskif mužů (opravy)
10:30 dvojka bez kormidelníka žen (rozjížďky, Pavlína Flamínková, Radka Novotníková)
11:00 dvojka bez kormidelníka mužů (rozjížďky)
11:30 dvojskif lehkých vah žen (rozjížďky)
12:00 dvojskif lehkých vah mužů (rozjížďky, Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil)
12:30 čtyřka bez kormidelníka žen (rozjížďky)
12:50 čtyřka bez kormidelníka mužů (rozjížďky)

Vodní pólo
10:30 Austrálie – Španělsko (muži, skupina B)
12:05 Srbsko – Japonsko (muži, skupina B)
15:00 Itálie – USA (muži, skupina A)
16:35 Chorvatsko – Černá Hora (muži, skupina A)
19:30 Francie – Maďarsko (muži, skupina B)
20:05 Rumunsko – Řecko (muži, skupina A)

Vodní slalom
15:30 K1 žen (semifinále, Antonie Galušková)
17:45 K1 žen (finále)

Volejbal
9:00 Itálie – Dominikánská republika (ženy, skupina C)
13:00 Polsko – Japonsko (ženy, skupina B)
17:00 Francie – Srbsko (muži, skupina A)
21:00 Slovinsko – Kanada (muži, skupina A)