Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 2. den

konec

28.07.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

Pondělní program startuje jako tradičně v půl deváté badmintonem, od devíti se to pak rozjede hromadně. A vy můžete mít neustále kompletní informace, pokud si denní přehled ráno najdete a otevřete. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (01:57:07)
Češi v akci

Češi zapsali několik velmi dobrých výsledků. Nejpříjemnějším překvapením je první životní olympijská výhra stolní tenistky Hany Matelové, navíc proti desáté nasazené soupeřce.
Skvěle si vedli v bazénu kraulařka Barbora Seemanová a znakař Miroslav Knedla, v rámci svých možností si velmi dobře vedla gymnastka Soňa Artamonová.
Své úvodní zápasy zvládli tenisté Tomáš Macháč i Jakub Menšík, plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem i asi největší česká tenisová naděje ve dvouhrách, Barbora Krejčíková. Solidní jízdy v prvním dni ukázaly také jachtařky Zofia Burska a Sára Tkadlecová.
Přímé postupy do semifinále zapsaly ženská dvojka bez kormidelníka i mužský dvojskif lehkých vah.

Bohužel se nedařilo ostatním tenistkám, dvouhry již opustily Linda Nosková, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová. Podle očekávání svůj úvodní zápas ve skupině prohrály plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová, překvapit se nepodařilo ani Janu Loudovi a Ondřeji Královi s Adamem Mendrekem v badmintonu. Téměř či úplně na konci výsledkových listin se ocitli Adéla Holubová na horském kole, střelci v individuálních kvalifikacích vzduchové pušky, pokračují špatné výkony Miroslava Trundy v jezdecké všestrannosti, ale na rozdíl od Miloslava Příhody pokračuje, toho totiž rozhodčí donutili odstoupit. Také Kristýna Horská na kratší prsařské trati plavala hodně pod své možnosti. Nic se nedá vytknout kordistům, ti měli v 1. kole sborově velmi těžké soupeře a překvapit se jim nepodařilo.

Velká škoda pak je Antonie Galuškové. Sice nejela v semifinále kajakářek úplně nejlépe, ale nebýt těsného neprůjezdu jedné protivodné branky při riskantním dohánění časové ztráty, do finále by postoupila.

Medailové pořadí na konci 2. dne

Druhý den soutěží mohl přinést české či slovenské výpravě první medaili, ale nestalo se tak. Tyto výpravy se tak nezařadily mezi 28 dalších, které se již aspoň jedním cenným kovem pyšní. Do čela medailového pořadí se nečekaně dostalo Japonsko, které prožilo velmi úspěšný den. 6 zemí už má aspoň 3 zlaté, minimálně jednou zazněla hymna 12 zemí. Je docela překvapivé, že po 2 dnech mezi nimi stále není Velká Británie.

Konec soutěží 2. dne olympijských her.

1:20

Surfing

Ženy mají na Tahiti za sebou druhé kolo, které se již konalo klasickým play-off systémem ve dvojicích. Postup do třetího kola si zajistily Jihoafričanka Sarah Baumová, Japonka Šino Macudaová, domácí Johanne Defayová, Brazilky Tatiana Westonová Webbová a Taina Hinckelová, Portugalka Yolanda Hopkinsová, Izraelka Anat Leliorová a Číňanka Jang S'-čchi.

Druhé kolo mužů stále probíhá a jak je již tradicí, informace o postupujících přineseme až ráno na začátku pondělního denního přehledu.

1:12

Tenis

Dvojnásobný olympijský vítěz Andy Murray se v Paříži loučí s kariérou a neděle 28. července se nestala dnem, kdy zamával divákům naposledy. V prvním kole čtyřhry s Danielem Evansem po setech 2:6, 7:6 (5) zvládli nektěsnějším rozdílem super tiebreak a vyřadili japosnký pár Taro Daniel, Kei Nišikori. Takže tento „last dance“ ještě pokračuje.

1:00

Tenis

Tenisté po sobotním problémům s počasím odehráli velkou porci zápasů prvního kola turnajů mužů i žen. V mužích se žádné velké věci nekonaly, bez problémů postoupili do další fáze Nor Casper Ruud, Ital Lorenzo Musetti, Kanaďan Felix Auger-Aliassime, domácí Ugo Humbert, Američan Tommy Paul či Němec Alexander Zverev. Až ve třech setech si postup zajistil Řek Stefanos Tsitsipas.

V ženské kategorii lehce prošly do druhého kola Řekyně Maria Sakkariová, Američanky Jessica Pegulaová, Danielle Collinsová a Coco Gauffová Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová, Ukrajinky Marta Kostjuková a Elina Svitolinová, ale třeba také Slovenka Anna Karolina Schmiedlová.

0:50

Sportovní gymnastika

Kvalifikační zápolení žen jasně ukázalo, jak již bylo řečeno, že Simone Bilesová je v neskutečné formě a pokud se nestane něco nešťastného, bude naprosto dominovat. Téměř o 2 body ovládla pořadí víceboje, takže ví, že má rezervu, kdyby se jí náhodou něco nepovedlo. Potáhne za zlatem americké družstvo, letos evidentně nejsilnější ze všech. Super favoritkou je na přeskoku a na prostných, kde předvádí věci mimo ženské tabulky. Pouze na kladině má konkurenci a na svých nejslabších bradlech se do finále jen těsně nedostala.

V ostře sledované soutěži družstev se do finále kromě Američanek dostaly ještě Itálie, Čína, Brazílie, Japonsko, Kanada, Velká Británie a Rumunsko. Domácím gymnastky diváky příliš nepotěšily, vůbec se jim nedařilo a nedostaly se do finále ani v týmech, ani na jednotlivých nářadích, ani ve víceboji.

Soňa Artamonova nakonec obsadila v kvalifikaci víceboje 46. pozici a nechala za sebou 12 klasifikovaných gymnastek. Jak už bylo řečeno, na své možnosti předvedla velmi dobrý výkon.

0:40

Stolní tenis

Dopolední i večerní program byl ve znamení mnoha utkání 1. kola turnajů mužů i žen a Kromě Hany Matelové se o velká překvapení postarali další nenasazení hráči, takže v turnaji nečekaně brzy končí například nasazená devítka Korejka Čon Ci-hui a nasazená patnáctka, taktéž Korejec, Čcho Tä-song. Končí také jediný Slovák v pavouku mužů, naturalizovaný Číňan Yang Wang, který sice světové jedničce Wang Čchu-čchinovi sebral první set, ale pak už spíše plnil roli sparingpartnera.

0:25

Badminton

Kromě Jana Loudy se ve večerním bloku hrálo dalších 8 duelů a k senzaci došlo ve čtyřhře mužů, kde druhý nasazený pár z Dánska prohrál ve třech setech se soupeři z Tchaj-wanu a s největší pravděpodobností si tím zajistil těžkého soupeře do čtvrtfinále.

Dvouhra mužů, skupina E: Anders Antonsen (DEN, 4) – Collins Valentine Filimon (AUT) 21:10, 21:18

Dvouhra žen, skupina L: Carolina Marinová (ESP, 4) – Jenjira Stadelmannová (SUI) 21:11, 21:19

Čtyřhra mužů, skupina D:
Kim Astrup, Anders Skaarup Rasmussen (DEN, 2) – Lee Yang, Wang Chi-Lin (TPE) 15:21, 21:19, 15:21
Liou Jü-Čchen Ou Süan-I (CHN) – Vinson Chiu, Joshua Yuan (USA) 21:13, 21:14

Čtyřhra žen, skupina B:
Yeung Nga Ting, Yeung Pui Lam (HKG) – Annie Xuová, Kerry Xuová (USA) 24:22, 17:21, 21:12

Smíšená čtyřhra, skupina B:
Dechapol Puavaranukroh, Sapsiree Taerattanachaiová (THA) – Koceila Mammeri, Tanina Violette Mammeriová (ALG) 21:14, 21:9
So Sung-čä, Čchä Ju-čung (KOR, 3) – Robin Tabeling, Selena Pieková (NED) 21:16, 21:12

Smíšená čtyřhra, skupina C:
Juta Watanabe, Arisa Higašinová (JPN, 4) – Ye Hong Wei, Lee Chia Hsin (TPE) 21:14, 21:13

Šerm

Kord mužů

1. Koki Kano (JPN)
2. Yannick Borel (FRA)
3. Mohamed ElSayed (EGY)
4. Tibor Andrásfi (HUN)
5. Federico Vismara (ITA)
5. Ruslan Kurbanov (KAZ)
5. Masaru Jamada (JPN)
5. Neisser Loyola (BEL)

17. Martin Rubeš (CZE)
17. Jiří Beran (CZE)
17. Jakub Jurka (CZE)

0:05

Šerm

Ani v kordu mužů nevybojoval zlato Evropan! Ve finále se nakonec utkal třetí nasazený a tribunami hnaný domácí Yannick Borel se čtvrtým nasazeným Japoncem Koki Kanem, ale neuspěl. Kano ani jednou neprohrával, neustále navyšoval vedení a v poklidu zvítězil. Ke zlatu z týmové soutěže v Tokiu přidal vůbec první světovou individuální medaili a hned také zlatou. Borel má také druhou olympijskou medaili, byl členem zlatého družstva v Riu. Nesmírně taktickou bitvu o bronz, v níž se rozdalo hodně trestů za pasivitu, rozhodlo až prodloužení, v němž si první životní medaili vyšermoval 21letý Egypťan Mohamed ElSayed, Maďar Tibor Andrásfi bude čekat dál.

Šerm

Fleret žen

1. Lee Kieferová (USA)
2. Lauren Scruggsová (USA)
3. Eleanor Harveyová (CAN)
4. Alice Volpiová (ITA)
5. Anne Sauerová (GER)
5. Martina Favarettová (ITA)
5. Flora Pasztorová (HUN)
5. Arianna Errigová (ITA)

23:50

Šerm

Ve fleretu žen se diváci dočkali ryze amerického finále, v němž zvítězila zkušenost, ale jakým způsobem! Lee Kieferová s vidinou obhajoby zlata z Tokia svoji o 9 let mladší krajanku semlela jak hovězí na burgery a zápas ukončila ještě před koncem první třetiny! Absolutně neuvěřitelný výkon. Lauren Scruggsová slaví svoji první velkou medaili v životě, v 21 letech má celou kariéru před sebou. Dominanci Severní Ameriky potvrdila v boji o bronz Kanaďanka Eleanor Harveyová, jež sice rychle ztratila velký náskok, ale ne celý zápas a odsoudila ke smutku Italku Alici Volpiovou, sama pak také slavila první velkou medaili v životě.

23:40

Ragby

Večerní blok zápasů ženského turnaje obsáhl celé druhé kolo základních skupin, kde už se krystalizuje situace pro vyřazovací boje.

Ve skupině A Nový Zéland potvrzuje, že cokoliv kromě finále pro něj neexistuje a rozdává příděly na počkání. Tentokrát to odnesla Kanada. To velkým překvapením je mizerný výkon Fidžanek proti Číně a vysoká porážka, která je prakticky odsuzuje k vyřazení z play-off a obhajoba senzačního bronzu z Tokia se konat nebude. Kanada s Čínou si to v přímém souboji rozdají o jistotu postupu z druhého místa, ale i třetí pravděpodobně bude na skóre stačit.

Nový Zéland – Kanada 33:7 (19:7)
Fidži – Čína 12:40 (7:19)

Skupina B má taktéž despotického vladce v podobě Australanek. Ty tentokrát naložily Britkám, Irky pak přejely Jižní Afriku a vzhledem k výši skóre udělaly důležitý krok do čtvrtfinále.

Austrálie – Velká Británie 36:5 (19:5)
Irsko – Jižní Afrika 38:0 (7:0)

Skupina C je nejjednoznačnější. Dva silnější a dva vyloženě slabé celky. Francie zapsala zatím nejvyšší výhru v Paříži i v součtu s turnajem mužů, USA si jasnou výhrou nad Brazílií zajistily druhé místo ve skupině. Brazíle se s Japonskem utká o naději, ale vítěz by musel předvést něco výjimečného, aby přetočil skóre do poměru, který dovolí postup ze 3. místa, a to se opravdu čekat nedá.

Francie – Japonsko 49:0 (28:0)
USA – Brazílie 24:5 (12:5)

23:29

Pozemní hokej

Večerní blok pozemních hokejistů nabídl 2 utkání skupiny A, v nichž se otkávali favorité s outsidery. Co málem dopadlo ve vodním pólu, se tady opravdu stalo a jeden z favoritů senzačně ztratil body s týmem, který by vůbec neměl bojovat o postup do play-off. A byli to Britové, kteří až v předposlední minutě z trestného rohu zachraňovali aspoň remízu s Jižní Afrikou. To Nizozemci si proti Francii zahráli v tréninkovém tempu, rozdíl kvalit obou celků byl markantní.

Muži, skupina A:
Nizozemsko – Francie 4:0 (1:0, 1:0, 1:0, 1:0)
7. Reyenga, 29. Bijen, 31. de Geus, 54. Telgenkamp

Jižní Afrika – Velká Británie 2:2 (1:0, 0:0, 0:1, 1:1)
11. Hobson, 53. Sherwood – 32. Roper, 59. Shipperley

23:26

Vodní pólo

Večerní dvě utkání byly ve znamení střetů adeptů na medaile s kvalitativně slabšími soupeři, ale průběhy byl zcela rozdílné. Zatímco Maďaři na domácí pólisty vlétli a zdálo se, že jim naloží pořádně od cesty, od druhé čtvrtiny se něco změnilo a v poslední čtvrtině naprosto obrátilo. Ačkoliv ještě 6 minut před koncem vedli celkem pohodlně o 4 góly, v závěru se horko těžko bránili a Francouzi se nečekaně dotáhli na jediný gól. Pro ně velké povzbuzení do dalších bojů.
To Řekové proti Rumunům nenechali nic náhodě, celý zápas systematicky navyšovali vedení a užili si klidný vstup do turnaje, v němž obhajují stříbro.

Muži, skupina B:
Francie–Maďarsko 12:13 (1:5, 4:4, 2:1, 5:3)

Muži, skupina A:
Rumunsko–Řecko 7:14 (2:4, 3:5, 1:2, 1:3)

23:20

Basketbal

Druhé utkání skupiny A ženského turnaje se dlouho zdálo naprosto jednoznačnou záležitostí Srbska, které po tři čtvrtiny na palubovce kralovaly a vedly nad Portorikem po třetí čtvrtině o 19 bodů. Jenže pak se stalo něco absolutně nečekaného. Srbské hráčky najednou netrefily ani vrata od hangáru pro Mriju, 7 minut nedaly ani bod, za celou poslední čtvrtinu pouhé 3 body a výsledkem byla emočně vypjatá poslední minuta, v níž nakonec horko těžko vítězství uhájily.

Ženy, skupina A:
Srbsko–Portoriko 58:55 (23:15, 43:26, 55:36)
Stankovićová 15 (10 doskoků), Nogićová 14 (7 asistencí) – San Antoniová 11, Rosadová 8 (7 asistencí)

23:12

Volejbal

Poslední nedělní volejbalový zápas byl vstupním pro podle mnohých černého koně turnaje mužů, Slovince. Ti si podle očekávání poradili s Kanadou, i přes škobrtnutí ve třetím setu, ale bylo jen jedno, takže se ujímají se 3 body vedení v tabulce skupiny A před Francií.

Muži, skupina A:
Slovinsko–Kanada 3:1 (21, 20, -20, 21)

23:05

Plážový volejbal

Nedělní program základních skupin plážového volejbalu se obešel bez překvapení, všichni favorité mužského i ženského turnaje své úvodní zápasy v turnaji bezpečně vyhráli.

Ženy, skupina A:
Valentina Gottardiová, Marta Menegattiová (ITA) – Liliana, Paula (ESP) 22:24, 21:9, 14:16
Ana Patricia, Eduarda (BRA) – Marwa Abdelhadyová, Doaa ElGhobashyová (EGY) 21:14, 21:19

Ženy, skupina E:
Carolina, Barbara (BRA) – Akiko Hasegawaová, Miki Išiiová (JPN) 21:12, 21:19
Katja Stamová, Raisa Schoonová (NED) – Monika Paulikieneová, Aine Raupelyteová (LTU) 21:19, 21:17

Muži, skupina B:
Steven van de Velde, Matthew Immers (NED) – Alex Ranghieri, Adrian Ignacio Carambula Raurich (ITA) 20:22, 21:19, 13:15
Anders Berntsen Mol, Christian Sandlie Sørum (NOR) – Marco Grimalt, Esteban Grimalt (CHI) 21:14, 21:16

Muži, skupina E:
Evandro, Arthur (BRA) – Julian Hörl, Alexander Horst (AUT) 21:18, 21:19

22:50

Plážový volejbal

Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová proti americkým favoritkám na zlatou medaili vstoupily do zápasu velmi dobře a dlouho se herně držely, ale v koncovce prvního setu se jim přestalo dařit a druhý set už byl poměrně jednoznačnou záležitostí. Ale to není žádná tragédie, ty důležité zápasy vzhledem k nadějím na postup ze skupiny teprve přijdou.

Ženy, skupina C:
Sara Hughesová, Kelly Chengová (USA) – Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová (CZE) 21:16, 21:11
Svenja Müllerová, Cinja Tillmanová (GER) – Clemence Vieiraová, Aline Chamereauová (FRA) 21:14, 21:12

22:40

Házená

Další velké překvapení v turnaji žen! Postaraly se o něj hráčky Angoly, u kterých se tušilo, že budou nepříjemné pro každého a nejspíš aspoň jeden zápas výsledkově překvapí a stalo se tak již ve druhém zápase! Naprosto vyrovnaný souboj se Španělskem rozhodly v posledních 14 minutách, když od stavu 19:19 na dlouhých 10 minut uzamkly svoji branku a vybudovaly si rozhodující náskok. A rázem jsou ve hře o postup do čtvrtfinále!

V posledním zápase si domácí výběr poradil se silným Nizozemskem, když od 27. minuty až do konce neustále udržoval minimálně dvoubrankový náskok, a potvrdil, že bude patřit k největším favoritům na zlatou medaili.

Ženy, skupina B:
Angola–Španělsko 26:21 (14:15)
Nengangaová 7/1, Machadová 6/4 – Camposová 6/4, Gutierrezová 4
Francie–Nizozemsko 32:28 (17:14)
Valentiniová 10, Horaceková a Nzeová Minková 5 – Malesteinová 7/3, Abbinghová 6

22:20

Kuriózní góly, které pomohly nastartovat australský obrat

22:20

22:20

Fotbal

I v podvečerních zápasech ženského turnaje vyhrávaly favoritky, ale ty dva souběžně hrané duely se podobaly asi jako den a noc. Zatímco španělské mistryně světa vytrvale bušily do nigerijských vrat, až se jim je podařilo 5 minut před koncem prolomit, Australanky byly velmi blízko vyřazení už po základní skupině, když se Zambií prohrávaly už 2:5, jenže dvěma naprosto kuriózními góly se vrátily zpátky do hry a na konci základní hrací doby zápas definitivně otočily a zůstávají ve hře o postup!

Ženy, skupina B:
Austrálie–Zambie 6:5 (2:4)
65. a 77. (pen.) Catleyová, 7. Kennedyová, 34. Rasová, 58. Mweembaová (vla.), 90. Heymanová – 1., 32. a 45+2. B. Bandaová, 21. a 56. Kundananjiová

Ženy, skupina C:
Španělsko–Nigérie 1:0 (0:0)
85. Putellasová

22:05

Barbora Seemanová ve druhé dráze míří do finále kraulařské dvoustovky

22:05

Plavání

Barbora Seemanová splnila svůj základní cíl a po velmi dobrém výkonu v semifinále postupuje do finále své hlavní trati, 200 m volný způsob! Ve svém semifinále dohmátla ve druhé dráze druhá, celkově postupuje šestým nejlepším časem 1:56,06 min, což je 63 setin za jejím nedávným osobním rekordem z mistrovství Evropy. Ovšem pokud by chtěla pokukovat po senzační medaili, musela by ho výrazně vylepšit, rozhodně pod 1:55. V semifinále byla nejrychlejší dvojice největších favoritek z Austrálie, Ariarne Titmusová a Milloe O'Callaghanová, obě plavaly na hranici 1:54,70. Dále se ve finále představí ještě Američanka Claire Weinsteinová, Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu, Číňanka Jang Ťün-süan, Novozélanďanka Erika Fairweatherová a Kanaďanka Mary-Sophie Harveyová.

Plavání

100 m prsa mužů

1. Nicolo Martinenghi (ITA) 59,03 s
2. Adam Peaty (GBR) 59,05
2. Nic Fink (USA) 59,05
4. Melvin Imoudu (GER) 59.11
5. Lucas Matzerath (GER) 59,30
6. Arno Kamminga (NED) 59,32
7. Čchin Chaj-jang (CHN) 59,50
8. Caspar Corbeau (NED) 59,98

21:57

Neskutečný finiš závodu, který mohl vejít do historie světového plavání, Peatymu to těsně nevyšlo

21:57

Plavání

Adam Peaty mohl vstoupit mezi největší plavce historie, avšak potřetí v řadě vyhrát olympijskou prsařskou stovku se mu těsně nepodařilo! V neskutečně napínavém finiši, v němž se hned tři muži prali o zlato a skončili v rozestupu 2 setin sekundy, se nakonec nejvíc smál Ital Nicolo Martinenghi v čase 59,03 s! Mistr světa z roku 2022 a obhájce bronzu z Tokia se tak posunul tam, kde výš už to nejde. Na slavného Brita zbylo pouze stříbro, o které se dokonce podělí s Američanem Nicem Finkem, stříbrným z MS 2023 a zlatým z letošního MS, kde nebyla plná konkurence. Jen 6 setin sekundy za nimi zůstal Melvin Imoudu z Německa.

21:51

Hana Matelová se po skvělém výkonu poprvé v životě raduje z vítězného zápasu na olympijských hrách

21:51

Stolní tenis

Hana Matelová se těžkého losu vůbec nijak nezalekla, do zápasu vlétla jako velká voda, sebrala se i z výpadku ve třetím a čtvrtém setu a po skvělém výkonu se ve 34 letech dočkala vůbec prvního vítězství v životě pod olympijskými kruhy! Fantazie, navíc ve druhém kole narazí na soupeřku podobné úrovně, jako je sama, Nizozemku Britt Eerlandovou, takže další postup vůbec není nereálný!

Dvouhra žen, 1. kolo
Hana Matelová (CZE) – Xiaoxin Yangová (MON, 10) 4:2 (13, 2, -8, -6, 5, 7)

21:48

Plavání

Do finále 100 m znak postoupila všechny velká jména, i Ital Thomas Ceccon, který v rozplavbách pravděpodobně šetřil síly. Ještě rychlejší než on byl v semifinále Číňan Sü Ťia-jü, časem 52,02 s se výrazně přiblížil k olympijskému rekordu. Dále postupují Francouz Yohann Ndoye-Brouard, Jihoafričan Pieter Coetze, Američan Ryan Murphy, Řek Apostolos Christou, Brit Oliver Morgan a Španěl Hugo Gonzalez de Oliveira.

21:41

Miroslav Knedla v semifinále prsařské stovky bojoval a ukázal, že může mít velkou budoucnost

21:41

Plavání

19letý Miroslav Knedla ve svém semifinále 100 m znak napálil od začátku tempo, otáčel do druhé padesátky jako první, ale poté výrazně zpomalil a nakonec dohmátl na 7. místě v čase 53,44 s, jen 16 setin za osobním rekordem. Aby mohl pomýšlet na postup do finále, musel by plavat výrazně nad své současné možnosti, ale má na to, aby se k těm časům zanedlouho dostal.

21:38

Plavání

Do finále 100 m prsa žen také postupují všechny favoritky v čele s Jihoafričankou Tatjanou Smithovou. Doprovodí ji Mona McSharryová z Irska, Američanka Lilly Kingová, Číňanka Tchang Čchien-tching, neutrální Alina Zmušková, Britka Angharad Evansová, Italka Benedetta Pilatová a Estonka Eneli Jefimovová.

21:33

Plavání

Následovalo semifinále 200 m volný způsob mužů, nikdo z favoritů v něm nezaváhal a ve finále tak uvidíme všechny medailové adepty. Postupují Rumun David Popovici, Britové Duncan Scott a Matthew Richards, Američan Luke Hobson, Němec Lukas Märtens, Australan Maximillian Giuliani, Litevec Danas Rapsys a Japonec Kacuhiro Macumoto.

Plavání

100 m motýlek žen

1. Victoria Huskeová (USA) 55,59 s
2. Gretchen Walshová (USA) 55,63
3. Čang Jü-fej (CHN) 56,21
4. Angelina Köhlerová (GER) 56,42
5. Margaret Mac Neilová (CAN) 56,44
6. Emma McKeonová (AUS) 56,93
7. Mizuki Hirajová (JPN) 57,19
8. Louise Hanssonová (SWE) 57,34

21:30

Plavání

Překvapením skončil souboj o zlato do posledních centimetrů ve finále 100 m motýlek žen! Světová rekordmanka Gretchen Walshová, která v semifinále překonala i olympijský rekord, ve finále nebyla tak rychlá a nečekaně prohrála s mocně finišující Victorií Huskeovou, která se tak po titulu mistryně světa z roku 2022 dočkala na této trati i olympijského vítězství! Walshová má další olympijské stříbro, na zlato stále čeká. Daleko za nimi si pro bronz doplavala Číňanka Čang Jü-fej, která tak má z Paříže už druhý bronz a celkově šestou olympijskou medaili.

Plavání

400 m polohový závod mužů

1. Leon Marchand (FRA) 4:02,95 min (OR)
2. Tomojuki Macušima (JPN) 4:08,02
3. Carson Foster (USA) 4:08,66
4. Max Litchfield (GBR) 4:08,85
5. Alberto Razzetti (ITA) 4:09,38
6. Lewis Clareburt (NZL) 4:10,44
7. Daija Seto (JPN) 4:11,78
8. Cedric Büssing (GER) 4:17,16

21:20

Plavání

Rychle do plavání, jehož nedělní finálový blok již nějakou chvíli probíhá. Hned na jeho začátku splnil svoji povinnost světový rekordman Leon Marchand, jenž rozjásal diváky totální demolicí svých protivníků, jelikož jim ve finále 400 m polohový závod nadělil téměř 6 sekund! To je o neskutečný parník. A svému světovému rekordu se přiblížil jen na necelou půlsekundu, což stačlo k tomu, aby byl od tohot dne zapsán i jako držitel rekordu olympijského v hodnotě 4:02,95 min! Stříbro v nesmírně dramatickém souboji na dohnatu ukořistil 18letý Japonec Tomojuki Macušita a slavil svoji první velkou medaili, bronz zbyl na stříbrného z MS 2022 a 2023, Američana Carsona Fostera, který ale není zklamaný, protože olympijskou medaili dosud neměl.

21:15

Badminton

Jan Louda se bohužel ve druhém setu nevzepjal zpět k výkonu ze začátku zápasu a nasazenému soupeři ze Singapuru už nekladl příliš velký odpor. Jak to ze začátku vypadalo nadějně s možností překvapení, tak to končí až příliš smutně.

Dvouhra muži, skupina M:
Kean Yew Loh (SGP, 10) – Jan Louda (CZE) 21:13, 21:10

21:07

Pozemní hokej

Ve druhém kole skupiny B Belgičané hráli nečekaně vyrovnanou partii s Novým Zélandem, nakonec ale potvrdili roli favorita, když na rozdíl od soupeře dokázali proměnit aspoň jeden trestý roh, což se ukázalo jako rozdílové. Zůstávají tak bez ztráty bodu, kdežto Nový Zéland na první bod stále čeká.

Muži, skupina B:
Belgie – Nový Zéland 2:1 (1:0, 0:0, 1:1, 0:0)
8. Hendrickx, 44. van Aubel – 43. Lane

20:57

Stolní tenis

Už čtvrtfinálovou fázi má za sebou smíšená čtyřhra a dočkali jsme se další senzace v podání severokorejského páru! Ten po vyřazení nasazených dvojek z Japonska přejel i švédskou dvojici a bude bojovat o medaile! Ostatní favorité nezaváhali, takže uvidíme, jestli se proti nim hráči ze země, kteří se za hranice dostanou nejspíš jen velmi málo, dokážou i nadále prosazovat.

Smíšená čtyřhra, čtvrtfinále:
Wang Čchu-čchin Sun Jing-ša (CHN, 1) – Lin Yun-Ju, Chen Szu-Yu (TPE, 6) 4:2 (-7, 6, -6, 7, 9, 3)
Lim Čon-hun, Sin Ju-pin (KOR, 3) – Ovidiu Ionescu, Bernadette Szocsová (ROU, 7) 4:0 (11, 8, 8, 8)
Wong Chun Ting, Doo Hoi Kem (HKG, 4) – Álvaro Robles, María Xiaová (ESP, 5) 4:2 (-9, 9, 4, -10, 2, 8)
Kristian Karlsson, Christina Kallbergová (SWE, 8) – Ri Čong-sik, Kim Kum-jong (PRK, 16) 1:4 (7, 8, -9, 4, 8)

20:50

Jachting

Windsurfaře počasí nakonec na moře nepustilo a jejich program se přesouvá na zítra. Po ženách ve třídě 49er FX tak dnes soutěžili už pouze muži taktéž v dvoučlenné třídě 49er, v níž si po třech jízdách vedou nejlépe Novozélanďané Isaac McHardie a William McKenzie, kteří jednu jízdu vyhráli a v jedné byli třetí, mají tak nejnižší součet umístění po škrtnutí nejhoršího.

20:45

Tenis

Krach českých žen v prvním kole dvouhry je dokonán. Barbora Krejčíková sice postup do druhého kola nakonec v tiebreaku třetího setu urvala, ale zůstala osamocena. Po Lindě Noskové a Karolíně Muchové nezvládla svůj zápas ani Kateřina Siniaková, která z pozice žebříčkově lépe postavené hráčky neuspěla proti diváky podporované domácí Claře Burelové. První set nedokázala dvakrát dopodávat a ztratila ho v tiebreaku, ve druhém setu rychle vedla 2:0, jenže brejk okamžitě ztratila a od té doby až do konce zápasu už vlastní servis nezískala ani jednou a to se prostě vyhrávat nedá. Snad bude ve čtyřhře servírovat výrazně lépe.

Dvouhra žen, 1. kolo:
Clara Burelová (FRA) – Kateřina Siniaková (CZE) 7:6 (3), 6:4

20:41

Badminton

Prvního zápasu se dočkal i jeden z českých záatupců ve dvouhrách, konkrétně Jan Louda. Proti nasazenému hráči ze Singapuru odehrál skvělou první polovinu prvního setu, diktoval tempo, ale od vedení 13:11 prohrál 10 míčků v řadě a celý první set 13:21.

20:30

Badminton

Odpoledního blok zápasů žádné překvapení nepřinesl, pouze ve čtyřhře žen se druhý nasazený pár na výhru nečekaně hodně nadřel.

Dvouhra mužů
Skupina H: Anthony Sinisuka Ginting (INA, 9) – Howard Shu (USA) 21:14, 21:8
Skupina I: Chou Tien Chen (TPE, 12) – Luis Ramon Garrido (MEX) 21:17, 21:13
Skupina J: Kodai Naraoka (JPN, 5) – Ygor Coelho (BRA) 21:16, 21:19
Skupina K: H. S. Prannoy (IND, 13) – Fabian Roth (GER) 21:18, 21:12

Dvouhra žen
Skupina D: Supanida Katethongová (THA, 11) – Juliana Vianaová Vieraová (BRA) 21:16, 21:19
Skupina H: Kim Ka-un (KOR, 12) – Johanita Scholtzová (RSA) 21:12, 21:6

Čtyřhra mužů, skupina B:
Kang Min-hjuk, So Sung-čä (KOR, 4) – Christo Popov, Toma Junior Popov (FRA) 21:17, 21:15

Čtyřhra žen, skupina B:
Liou Šeng-Šu, Tchan Ning (CHN, 2) – Gabriela Stojevová, Stefani Stojevová (BUL) 19:21, 21:10, 21:16

Smíšená čtyřhra, skupina A:
Čeng S'-Wej, Chuang Ja-Čchiung (CHN, 1) – Rinov Rivaldy, Pitha Haningtyas Mentariová (INA) 21:10, 21:3

20:23

Tenis

Jakub Menšík sice první brejk ve druhém setu zahodil, ale za stavu 4:4 získal další a dokázal to dopodávat, takže po 66 minutách postupuje přes soupeře z Kazachstánu do druhého kola! V něm ho čeká devátý nasazený Američan Tommy Paul.

Dvouhra mužů, 1. kolo:
Jakub Menšík (CZE) – Alexander Ševčenko (KAZ) 6:3, 6:4

20:08

Tenis

To Jakub Menšík bojuje lépe a nad Alexanderem Ševčenkem z Kazachstánu první set vyhrál 6:3, stačil mu k tomu jediný brejk.

20:06

Tenis

Další špatné zprávy z tenisu, Kateřina Siniaková hned dvakrát nedokázala dopodávat první set na vítězství a nakonec ho s domácí Clarou Burelovou ztratila v tiebreaku.

20:00

Přeskok Soni Artamonové, nejlépe hodnocená část jejího vystoupení v kvalikaci

20:00

Sportovní gymnastika

16letá Soňa Artamonova v kvalifikaci víceboje nezklamala. Zacvičila to, na co má, v žádné ze čtyř dílčích částí neudělala výraznou chybu, může být se svým vystoupením spokojená. Dostala rovných 13 bodů za přeskok, 12,333 bodu na bradlech, 12,966 bodu na kladině a 12,300 bodu na prostných, celkem tedy 50,599 bodu a po 4 skupinách z 5 je v hodnocení víceboje na 37. místě ze 47 klasifikovaných. Což je očekávané pořadí, nejedná se o propadák. Na lepší pozice to zatím není.

Vodní slalom

K1 žen

1. Jessica Foxová (AUS) 96,08
2. Klaudia Zwolińská (POL) 97,53
3. Kimberley Woodsová (GBR) 98,94
4. Ana Satilaová (BRA) 100,69
5. Stefanie Hornová (ITA) 101,43
6. Camille Prigentová (FRA) 101,67
7. Eva Terčeljová (SLO) 101,73
8. Luuka Jonesová (NZL) 102,33
9. Eliška Mintálová (SVK) 102,98
10. Corinna Kuhnleová (AUT) 103,09
11. Ricarda Funková (GER) 149,08
12. Maialen Chourrautová (ESP) 157,67

19:52

Vodní slalom

Fenomén pokračuje! Jessica Foxová má už po prvním závodě jistotu, že ani z Paříže neodjede bez medaile, a po nepříliš povedeném semifinále zajela ve finále suverénně nejlepší jízdu celého dnešního programu kajakářek! Získává již pátou olympijskou medaili, z toho druhou zlatou a zapisuje se do historie jako slalomářka, která má olympijské zlato jak z kanoe, tak z kajaku! Stříbro slaví Polka Klaudia Zwolińská, dosud nejlépe bronzová na loňském MS, a bronz Britka Kimberley Woodsová, která na kajaku získala jedinou individuální medaili, před 3 lety bronz na MS. Medailistky jako jediné zajely trať v čase pod 100 sekund.

19:40

Fotbal

Fotbalový turnaj žen dospěl do druhého kola základních skupin, dnes se odehraje všech 6 zápasů. První 2 byly na programu od 17 hodin a skončily bez překvapení. Kolumbie ve skupině A jednoznačně přehrála Nový Zéland a mohla vyhrát vyšším než dvoubrankovým rozdílem, ve skupině C sice Japonky byly střelecky výrazně aktivnější, ale nedaly penaltu a ještě na začátku nastavení prohrávaly s Brazílií, jenže poté už další penaltou nepohrdly a o 4 minuty později se nádherně technicky trefila Tanikawaová a otočila zápas.

Ženy, skupina A:
Nový Zéland – Kolumbie 0:2 (0:1)
27. Restrepová, 72. Santosová

Ženy, skupina C:
Brazílie – Japonsko 1:2 (0:0)
56. Jheniffer – 90+2. Kumagajová (pen.), 90+6. Tanikawaová

19:30

Basketbal

Výborně vstoupil do basketbalového turnaje mužů ostře sledovaný výběr hvězd NBA v dresech USA! Ve třetí čtvrtině definitivně zlomil odpor Srbů a v pohodovém tempu a s několika exbibičními akcemi dovedl zápas k vítězství o 26 bodů. Pokud si to všechno sedne, bude to zase jízda, která bude bavit všechny fanoušky, i ty soupeřovy.

Muži, skupina C:
Srbsko–USA 84:110 (20:25, 49:58, 65:84)
Jokić 20 – Durant 23

19:25

Volejbal

Tiebreak se stal k radosti vyprodané haly jednoznačnou záležitostí domácího týmu, který lehce polevil až za stavu 12:2 a nakonec se přeci jen raduje z vítězství nad Srby, avšak pouze dvoubodového.

Muži, skupina A:
Francie–Srbsko 3:2 (-23, 17, 17, -21, 6)

Tomáš Macháč zakončil zápas esem

Tenis

Střídavě oblačno v českém tenisu! Ve třetích setech souběžně hraných duelů přišel jeden úspěch a jeden neúspěch. O úspěch se postaral Tomáš Macháč, jenž měl proti svému současnému deblovému parťákovi znovu jasně navrch a po hodině a půl se dočkal postupu do druhého kola, kde ho ale pravděpodobně čeká těžká výzva v podobě třetího nasazeného Alexandera Zvereva.

Dvouhra mužů, 1. kolo:
Tomáš Macháč (CZE) – Čang Č'-čen (CHN) 6:2, 4:6, 6:2

Bohužel Karolína Muchová se ve třetím setu vrátila k matnému výkonu ze setu prvního a podle toho to také dopadlo. Hned třikrát ztratila svůj servis, takže nepomohlo ani jedno prolomení podání nasazené kanadské soupeřky. Po necelých 2,5 hodinách se s olympijskou dvouhrou loučí a jak její výkon, tak výkon Lindy Noskové nedává příliš nadějí do společné čtyřhry, kterou navíc spolu nikdy nehrály.

Dvouhra žen, 1. kolo:
Karolína Muchová (CZE) – Leylah Fernandezová (CAN, 16) 1:6, 6:4, 2:6

19:07

Judo

V kategorii mužů do 66 kg došlo poprvé na pařížském tatami k obhajobě zlaté medaile z Tokia! Hifumi Abe ke třem titulům mistra světa přidal i druhé olympijské vítězství a stává se suverénně nejúspěšnějším mužem této váhové kategorie za hodně dlouhou dobu. Ve finále měl jednoznačně navrch a nakonec dokázal zvítězit před limitem. Stříbrná medaile je ale i tak největším životním úspěchem Brazilce Williana Limy. Bronzové medaile vybojovali nejvýše nasazený Moldavan Denis Vieru, který si tím rozhodně nezískal fanoušky ve Francii, neboť porazil domácího Walida Khyara, a také senzačně Kazachstánec Gusman Kyrgyzbajev, který sice bral stříbro na MS 2021, ale do Paříže přijel s pouze průměrnými výsledky v posledních dvou letech a vůbec nic se od něj nečekalo.

18:59

Judo

V kategorii žen do 52 kg se do finále dostaly dvě nejvýše nasazené bojovnice a podle tohoto klíče dopadl i samotný souboj o zlato, který nebyl sice ukončen před limitem, ale nerozhodovaly ani tresty, jelikož Dijora Keldijorovová z Uzbekistánu dokázala jednou uspět a vysloužit si od rozhodčích aspoň waza-ari a náskok udržet až do konce. Potvrdila tak výbornou formu, brala stříbro z loňského i letošního MS, ale velké světové zlato získala vůbec poprvé! A porazila držitelku zlaté medaile ve váze do 48 kg z Tokia Distriu Krasniqiovou z Kosova, která tam málem dotáhla do toho nejúspěšnějšího konce přestup do vyšší váhy. Bronzové medaile slavily Brazilka Larissa Pimentaová a k velké radosti zaplněné haly i Amandine Buchardová, která po vítězném souboji o medaili měla opravdu obrovskou radost, ačkoliv stříbro z Tokia neobhájila.

18:55

Ragby

Dnešním dnem začíná turnaj v sedmičkovém ragby žen a bude to podobný kvapík jako turnaj mužů. V průběhu odpoledne se odehrálo celé 1. kolo základních skupin a nedošlo k žádnému překvapení. Podle očekávání byl nejvyrovnanější duel Fidžanek a Kanaďanek.

Skupina A:
Fidži – Kanada 14:17 (0:12)
Nový Zéland – Čína 43:5 (22:0)

Skupina B:
Irsko – Velká Británie 12:21 (12:7)
Austrálie – Jižní Afrika 34:5 (24:0)

Skupina C:
USA – Japonsko 36:7 (22:7)
Francie – Brazílie 26:0 (14:0)

18:49

Tenis

Karolína Muchová se po absolutně nevyvedeném prvním setu dokázala zmátořit a vyhrát druhý set 6:4, ačkoliv v něm prohrávala 2:4. V souboji s 16. nasazenou Leylah Fernandezovou tak může ve třetím setu dotáhnout obrat.

18:47

Volejbal

Málokterý fanoušek v South Paris Aréně 1 čekal, že vstupní zápas do turnaje mužů pro domácí favority bude muset absolvovat všech 5 možných setů. Ale je to tak, Francouzi sice jednoznačně ovládli druhý a třetí set, první a čtvrtý ale v koncovkách vyhráli Srbové, takže rozhodnout musí až tiebreak.

18:43

Pozemní hokej

Druhé kolo skupin turnaje mužů začíná překvapením na úkor Německa! To se nedokázalo prosadit proti výborné španělské obraně a když Basterra skóroval z trestného rohu, ještě nevěděl, že nakonec půjde o vítěznou trefu. V poslední čtvrtině přišla ještě pojistka a Španělé nečekaně vítězí.

Skupina A, 2. kolo:
Německo–Španělsko 0:2 (0:0, 0:0, 0:1, 0:1)
32. Basterra, 53. Cunill

Skateboarding

Street žen

1.Coco Jošizawaová (JPN) 272,75 b.
2. Liz Akamaová (JPN) 265,95
3. Rayssa Lealová (BRA) 253,37
4. Cchuej Čchen-si (CHN) 241,56
5. Poe Pinsonová (USA) 222,34
6. Paige Heynová (USA) 163,23
7. Funa Nakajamaová (JPN) 79,77
8. Chloe Covellová (AUS) 70,33

18:29

Skateboarding

Ve finále streetu žen předvedly závodnice dvě souvislé jízdy a pět samostatných triků a bodový součet nejlepší jízdy a dvou nejlepších triků dával dohromady konečné pořadí. Po jízdách se zdálo, že by se mohlo jednat o závod s jednobarevnými stupni vítězů, avšak Funa Nakajamaová nedokázala ustát ani jeden trik a propadla se dozadu. Přesto je trojice medailistek něčím výjimečná, všem je nejvýše 16 let! Druhá nejlepší jízda a zdaleka nejlepší triky přinesly zlatou medaili 14leté Japonce Coco Jošizawaové, nejlepší jízda a velmi dobré triky zajistily stříbro jen o rok starší krajance Liz Akamaové, horší jízda je důvodem, proč přes lepší triky než u Akamaové bere Brazilka Rayssa Lealová jen bronzovou medaili a neobhajuje tak stříbro z Tokia.

18:25

Tenis

Tomáš Macháč hned na začátku druhého setu získal brejka zdálo se, že pohoda z prvního dějství bude pokračovat, jenže karta se obrátila a český hráč přes veškerou snahu nakonec prohrál s Čang Č'-čenem 4:6 a musí jít do třetího setu.

18:21

Tenis

K čemu se od rozlosování dvouhry mužů schylovalo, se stalo skutečností, ale byla to dřina! Rafael Nadal po jasně vyhraném prvním setu nad Mártonem Fucsovicsem zaváhal a dal maďarskému hráči šanci vrátit se do zápasu. Nakonec vybojoval horko těžko postup do druhého kola až ve třech setech a znamená to, se dojde na 60. vzájemný zápas Rafaela Nadala s Novakem Djokovićem. Dost možná to bude jejich poslední setkání na kurtu v rolích soupeřů.

Dvouhra mužů, 1. kolo:
Rafael Nadal (ESP) – Márton Fucsovics (HUN) 6:1, 4:6, 6:4

18:10

Vodní pólo

Vítězný vstup do turnaje mají za sebou i další favorité z Chorvatska. Ti sice proti Černé Hoře ve druhé čtvrtině ztratili vybudovaný náskok, ale na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny utekli do rozhodujícího 4brankového trháku a dovedli zápas v klidu do konce.

Skupina A:
Chorvatsko – Černá Hora 11:8 (3:1, 2:4, 3:1, 3:2)

Lukostřelba

Družstva žen

1. Korea (Čon Hun-jong, Lim Sih-jon, Nam Suh-jon)
2. Čína (An Čchi-süan, Li Ťia-man, Jang Siao-lej)
3. Mexiko (Ruizová, Valenciová, Vázquezová)
4. Nizozemsko (Roeffenová, Schloesserová, van der Winkelová)
5. Tchaj-wan
6. Německo
7. Indonésie
8. Indie

17:59

Lukostřelba

První zlatou medaili v lukostřelbě získává podle očekávání korejské družstvo žen, které tak napravilo obrovské selhání z loňského mistrovství světa a vrátilo se tam, kde ho všichni čekají! Finále proti Číně vypadalo zpočátku zcela jednoznačně, po dvou setech vedly Korejky 4:0 a nic nenasvědčovalo obrovskému dramatu. Jenže Číňanky se vzchopily, naopak Korejky začaly trefovat osmičky a najednou bylo po 4 setech vyrovnáno a muselo se do rozstřelu. Ten museli rozsoudit až rozhodčí, kteří po bližším zkoumání terče označili oba nejasné korejské šípy jako desítkové, čímž favoritky získaly rozhodující bod a mohou slavit!

Souboj o bronz byl naopak jasnou záležitostí Mexika, Nizozemsko po semifinálovém dramatu už nejspíš nemělo správně nastavenou hlavu, protože k senzaci na úkor Korejek bylo velice blízko.

17:52

Badminton

Ondřej Král s Adamem Mendrekem bohužel nenavázali na včerejší nadějný výkon a proti thajským soupeřům ve druhém zápase své skupiny se téměř nedostali do hry. Za celou dobu nenašli jediný recept, jak vyhrát víc míčků za sebou a prohráli jednoznačně ve dvou setech.

Čtyřhra mužů, skupina B:
Supak Jomkoh, Kittinupong Kedren (THA) – Ondřej Král, Adam Mendrek (CZE) 21:10, 21:13

17:48

Plážový volejbal

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem měli ve druhém setu problémy, od začátku museli dotahovat ztrátu, ale v klíčové chvíli je podržel servis Davida Schweinera, při kterém udělali 4 body v řadě, otočili skóre a chybou soupeřů proměnili hned první mečbol, takže vítězí 2:0 na sety!

Skupina E:
Ondřej Perušič, David Schweiner (CZE) – Samuel Schachter, Daniel Dearing (CAN) 21:17, 21:19

17:40

Tenis

Karolína Muchová bohužel po návratu z dlouhodobého zranění nemá formu a v Paříži se to projevuje v plné nahotě. Od Kanaďanky Leylah Fernandezové nedostala v prvním setu ani čuchnout a prohrála ho 1:6.

Naopak Tomáš Macháč proti svému standardnímu deblovému partnerovi Čang Č'-čenovi potvrzuje roli velkého favorita a první set ovládl jednoznačně 6:2.

17:30

Házená

Nečekaně jednoznačně dopadl severský souboj mezi ženami Dánska a Norska. Rozhodl už samotný úvod zápasu, do kterého Norky neuvěřitelně vlétly, rychle vedly 8:2 a získaný polštář udržovaly až do samotného konce. Hvězdou zápasu se stala náhradní brankářka Norska Katrine Lundeová, která sice byla v brance malou část utkání, ale zlikvidovala 7 z 8 střel, kterým čelila! Norky si spravily chuť po porážce od Švédska, Dánky naopak musí kousat nepříjemně vysokou porážku v zatím hodně vyrovnané skupině A.

Skupina A:
Dánsko–Norsko 18:27 (8:14)
Østergaardová 5, Jørgensenová 4/2 – Kristiansenová a Braattsetová Daleová 6

17:23

Plážový volejbal

Dobrá zpráva z prostoru pod Eiffelovou věží! Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem ovládli koncovku dlouho vyrovnaného prvního setu, dokázali v ní uhrát několik bodů za sebou a vyhráli ho nad kanadskou dvojicí Samuel Schachter, Daniel Dearing 21:17.

17:20

Skateboarding

Probíhá také finále žen v disciplíně street, do kterého se probojovaly všechny tři favorizované Japonky, Coco Jošizawaová, Funa Nakajamaová a Liz Akamaová, dvě Američanky, Paige Heynová a Poe Pinsonová, Brazilka Rayssa Lealová, Australanka Chloe Covellová a Číňanka Cchuej Čchen-si.

17:10

Lukostřelba

Semifinále ženských družstev bylo v obou případech hodně napínavé! Favorizované Korejky musely ve čtvrtém setu proti Nizozemsku zachraňovat aspoň závěrečný rozstřel a v něm se už projevila větší kvalita jednotlivých členek týmu. To Číňanky ve čtvrtém setu odrazily úvodní nápor Mexičanek a ustřílely ho na remízu, která jim k postupi do finále stačila.

17:00

Šerm

Semifinále kordu mužů obstarají Japonec Koki Kano, zlatý z Tokia ze soutěže družstev, kterému zatím jakákoliv individuální medaile chybí, proti Tiboru Andrásfiovi, který také dosud sbíral úspěchy pouze v družtvech, a mladý Egypťan Mohamed ElSayed, možná budoucí hvězda, proti domácímu již veteránovi Yannicku Borelovi, vítězi olympiády v Riu a individuálnímu i týmovému mistru světa. S podporou publika se v tuto chvíli jedná o největšího favorita na zlato.

16:55

Šerm

Semifinále ženského fleretu již své dvojice zná a je jisté, že jedna finalistka bude nečekaná. Do vzájemného zápasu totiž postoupily Američanka Lauren Scruggsová a Kanaďanka Eleanor Harveyová, ani jedna dosud nemá velkou světovou medaili. Američance je ale teprve 21 let. Druhou dvojici tvoří nasazená dvojka a obhájkyně zlata z Tokia Lee Kieferová, další Američanka, a Italka Alice Volpiová, nasazená trojka a loňská mistryně světa.

16:50

Šerm

Velké věci se děly v osmifinále kordu mužů! Vypadli v něm totiž všichni tři přemožitelé českých šermířů, tj. včetně obhájce stříbra a nasazené dvojky Maďara Gergely Siklósiho a domácího favorita Romaina Cannonea! Čtvrtfinále probíhá právě teď a z první desítky nasazených jsou v něm už pouze 4 muži, uvidíme, jak moc překvapivé bude obsazení medailových bojů.

16:38

Basketbal

Nesmírně dramatický zápas se odehrál mezi dvěma týmy pomýšlejícími na některou z medailí z turnaje žen, Španělskem a Čínou! Číňanky těžily z velmi povedené první čtvrtiny, Španělky chvíli dotahovaly hodně, chvíli zase ztrácely, v průběhu poslední čtvrtiny vyrovnaly na 67:67, aby 27 sekund před koncem zase prohrávaly o 5 bodů, přesto dotáhly zápas do prodloužení! V něm padlo na ženské poměry nečekaně hodně bodů, Španělsko už celou dobu vedlo, 72 sekund před jeho koncem o 5 bodů, aby nakonec udrželo nejtěsnější možný rozdíl a vyhrálo tento velmi důležitý zápas.

Skupina A:
Španělsko–Čína 90:89p (13:22, 33:37, 53:59, 76:76)
Gustafsonová 29 (8 doskoků), Rodriguezová 25 – Li Jüe-žu 31 (15 doskoků), Li Meng 13 (11 asistencí)

16:38

Vodní slalom

Semifinále kajakářek je u konce a vyhrála ho obhájkyně zlata z Tokia Němka Ricarda Funková. Byla nejrychlejší i přes 2 trestné sekundy za dotek v brance č. 17. Postupují i další favoritky, včetně Jessicy Foxové, která ale nezajela semifinále zrovna nejlépe, nebo třeba Slovenky Elišky Mintálové. Finále s 12 nejlepšími začne po páté hodině.

16:29

Vodní pólo

Velmi dobře vstoupili do turnaje mužů Italové. Na rozdíl od Srbů se se soupeřem, který jen vzpomíná na slavné časy, nepřetahovali, odskočili mu už na začátku a náskok si udržovali po celý zápas. Definitivně rozhodli v průběhu třetí čtvrtiny a získali povinné 2 body do tabulky skupiny A.

Skupina A:
Itálie–USA 12:8 (4:2, 1:1, 4:1, 3:4)

16:25

Závěr jízdy Antonie Galuškové včetně osudné protivodné branky, kterou neprojela zcela podle pravidel

16:25

Vodní slalom

Antonie Galušková bohužel semifinálovou jízdu mezi kajakářkami nezvládla! Dvakrát se zdržela v proudu, při snaze to aspoň trochu dohnat zariskovala na poslední protivodné brance a podle rozhodčích ji neprojela dle pravidel, takže inkasovala 50 trestných sekund a bylo po nadějích. Do finále se na svých prvních hrách aspoň v klasickém závodě nepodívá.

16:18

Házená

Do velkých problémů se v turnaji žen dostávají Němky a dost možná nepostoupí do play-off! Po nečekané porážce od Korejek proti Švédkám vůbec nezachytily úvod a po celý první poločas dostávaly pořádný výprask. Po změně stran Seveřanky polevily a dovolily korekci skóre, výhru si ale pohlídaly a jsou zatím stoprocentní.

Skupina A:
Švédsko–Německo 31:28 (19:12)
Carlsonová 7, Lindqvistová, Robertsová a Blohmová 3 – Behrendová a Maidhofová 5, Grijseelsová 5/1

16:05

Pozemní hokej

Hned na začátek turnaje žen přichází komplikace pro Velkou Británii! V přímém souboji o co nejlepší pozici pro play-off prohrála s největším konkurentem, což pro ni znamená, že se pravděpodobně nevyhne čtvrté pozici ve skupině B a velmi těžkému soupeři do čtvrtfinále. O všem bylo rozhodnuto již během první čtvrtiny, ve zbytku utkání Britky z obrovského tlaku nevytěžily vůbec nic. Neproměnily hned 12 trestných rohů! Španělky byly na konci zápasu úplně vyšťavené, ale šťastné.

Skupina B:
Velká Británie – Španělsko 1:2 (1:2, 0:0, 0:0, 0:0)
4. Ansleyová – 4. Barriosová, 9. Rieraová

Horská kola

Cross-country žen

1. Pauline Ferrandová Prevotová (FRA) 1:26:02 hod
2. Haley Battenová (USA) +2:57
3. Jenny Rissvedsová (SWE) +3:02
4. Puck Pieterseová (NED) +3:23
5. Evie Richardsová (GBR) +3:27
6. Laura Stiggerová (AUT) +4:13
7. Alessandra Kellerová (SUI) +4:41
8. Samara Maxwellová (NZL) +4:41
9. Anne Terpstraová (NED) +5:33
10. Blanka Vásová (HUN) +5:40

31. Adéla Holubová (CZE) +2 kola

15:55

Horská kola

Mladá česká závodnice Adéla Holubová na nejlepší ani zdaleka nestačila, od začátku se zařadila na chvost jezdeckého pole a po dojetí o kolo byla po pátém kole ze sedmi ze závodu stažena. Klasifikovaná je na 31. místě z 34 žen ve výsledkové listině.

15:40

Horská kola

Na co se celá Francie těšila, se vyplnilo v závodě žen na horských kolech! Pauline Ferrandová Prevotová platila za super favoritku, v sezoně šetřila starty, ale kde jela, tam vyhrála. A příprava na životní vrchol se jí vyplatila. Žena, která před 9 lety byla v jednu chvíli mistryní světa v silničním závodě, cyklokrosu i na horském kole a mistrovských titulů má nespočet, dosud čekala na jakoukoliv olympijskou medaili a tomuto cíli podřídila naprosto vše. Před domácími diváky si svůj sen splnila stylem start-cíl a dominovala tak, jako ještě nikdy nikdo. Kdyby v závěru nezpomalila a neslavila, byl by její náskok na druhou výrazně přes 3 minuty! Pro stříbro si dlouho jela Nizozemka Puck Pieterseová, jenže její naděje zhatil defekt a než se dostala do depa, nabrala nesmazatelnou ztrátu. O stříbro tak bojovala dvojice žen a v závěru silnější byla Američanka Haley Battenová, bronzová z MS 2022, i překvapivou bronzovou medaili mohutně slaví Švédka Jenny Rissvedsová, senzační zlatá olympijská vítězka z Ria, která kromě těchto dvou medailí žádnou jinou nemá. Umění se připravit a využít příležitosti.

15:18

Sportovní gymnastika

Podle všeho se zdá, že fenomenální Simone Bilesová je v neskutečné formě a bude pravděpodobně bojovat o 5 zlatých medailí! V družstvech, individuálním víceboji, na přeskoku, prostných a na kladině. Především ve víceboji a na přeskoku by měla být neohroženou královnou. Co na přeskoku v kvalifikaci předvedla, najdete zhruba o 2 hodiny dříve.

Kvalifikace žen stále probíhá, aktuálně je na place třetí skupina. Češka Soňa Artamonova přijde na řadu ve čtvrté skupině od 18 hodin.

15:08

Vítězný míček Barbory Krejčíkové

15:08

Tenis

Skvělá zpráva z centrálního kurtu! Barbora Krejčíková sice ve třetím setu promarnila získaný brejk a musela až do tiebreaku, ten však už bezpečně ovládla a po téměř 3 hodinách poráží nepříjemnou španělskou soupeřku! Postupuje do druhého kola, v němž se utká s Číňankou Wang Sin-jü, proti které je taktéž velkou favoritkou.

Dvouhra žen, 1. kolo:
Barbora Krejčíková (CZE, 9) – Sara Sorribesová Tormová (ESP) 4:6, 6:0, 7:6 (3)

15:03

Lukostřelba

Čtvrtfinále soutěže ženských družstev zařídilo velkou senzaci v podobě konce silného indického týmu! Tomu se absolutně nedařilo, trefoval sedmičky, šestky, dokonce i jedna čtyřka tam byla! Nizozemky nepředvedly vůbec nic světoborného, ale na nečekaný postup do bojů o medaile to stačilo.

14:57

Volejbal

Velmi dobře za svým medailovým snem vykročily volejbalistky Polska! V důležitém souboji o co nejlepší nasazení do play-off se poučily z nezvládnuté koncovky prvního setu, kdy ze stavu 18:18 vyrobily 5bodovou ztrátu, v dalších dvou si do závěru přinesly mírný náskok, který dokázaly udržet, a v nejnapínavějším čtvrtém setu odvrátily dva setboly a nakonec ho urvaly 28:26. Zapisují tak do tabulky skupiny B veledůležité 3 body!

Skupina B:
Polsko–Japonsko 3:1 (-20, 22, 23, 26)

14:44

Jachting

Úvodní den jachtařských soutěží bojuje v Marseille s nepřízní počasí, takže windsurfaři se na vodu zatím nedostali vůbec. To dvoučlenné posádky ženské třídy 49er FX mají za sebou kompletní program prvních tří jízd a na čele je nizozemská dvojice Odile van Aanholtová, Anette Duetzová se 3 body za vítězství ve druhé jízdě a druhé místo ve třetí jízdě.

Zofia Burska se Sárou Tkadlecovou si nevedou vůbec špatně, všechny tři jízdy dokončily mezi 11. a 13. místem z 20 účastnic, ale právě proto, že se zatím ani jednou nedokázaly urvat dopředu, jim v průběžném pořadí patří s 23 body 15. pozice.

14:42

Pozemní hokej

Australanky sehrály nečekaně vyrovnané utkání s Jižní Afrikou, na rozdíl od ní ale dokázaly proměnit aspoň jeden trestný roh a tento gól se ukázal jako rozhodující. Pokud chtějí pomýšlet na boj o medaile, budou se ale muset v dalším průběhu turnaje výrazně zlepšit.

Skupina B:
Austrálie – Jižní Afrika 2:1 (0:1, 1:0, 1:0, 0:0)
16. Kershawová, 40. Stewartová – 14. de Waalová

14:30

Jezdectví

Němci mají šanci na zisk aspoń individuálního zlata. Michael Jung s Chipmunkem FRH na rozdíl od Tokia, kde při cross-country chyboval a ztratil tam veškeré šance, zvládl v Paříži tuto část závodu naprosto úžasně a projel ji s čistým štítem! Dostává se tak do průběžného vedení, ale Britka Laura Collettová s Londonem 52 je jen půl bodu za ním. Na třetím místě je stále Australan Christopher Burton s Shadow Manem, i on zajel cross-country naprosto čistě.

14:21

Jezdectví

Další špatné zprávy ze soutěže všestrannosti. Nejen, že Miroslav Trunda cross-country běh hodně pokazil a zůstává suverénně poslední, stává se lepším z obou českých jezdců. Miloslav Příhoda totiž s valachem Ferreolem Latem druhý díl soutěže vůbec nedokončil! Poté, co výrazně zaváhal před jednou z překážek, do ní kůň narazil hrudníkem a to byl konec, muselo přijít odstoupení. Odstoupili také další 4 jezdci, mezi nimi nečekaně také Christoph Wahler, což potápí šance silného německého týmu v soutěži družstev! V ní si pro zlato s obrovským náskokem kráčí Britové.

14:18

Šerm

Kromě již zmíněného senzačního vyřazení světové jedničky došlo v 1. kole kordu mužů k eliminaci i nasazených hráčů číslo 7 a 8, Izraelce Freilicha a domácího Mideltona, což zaplněné výstaviště Grand Palais zrovna nepotěšilo. Následuje osmifinále, již tedy bez české účasti.

14:12

Šerm

Čeští šermíři se bohužel s indiviuálním zápolením v kordu loučí hromadně v 1. kole, kde nestačili na soupeře ze světové špičky. Po Jiřímu Beranovi, o němž již zmínka byla, vypadli i Jakub Jurka a Martin Rubeš.

Jakub Jurka na obhájce stříbra a nasazenou dvojku Maďara Gergely Siklósiho vůbec nestačil a zápas skončil výrazně před limitem 5:15.

Martin Rubeš vzdoroval výrazně více, ve druhé třetině se dokázal vrátit do zápasu proti nasazené šestce Italovi Davide di Verolimu, stříbrnému z loňského MS, a na začátku třetí třetiny dokonce snížil na 5:6, soupeř ale poté výrazně zabral a vybudoval si 7bodový náskok, čímž rozhodl. Závěrečné Rubešovo riskování už jen kosmeticky upravilo skóre na 10:14.

14:08

Vodní pólo

Nečekané problémy měli při vstupu do olympijského turnaje obhájci zlata z Tokia i z Ria Srbové. Nefungovala jim obrana, takže se ze zápasu s Japonskem stala šílená přestřelka, v níž dokonce v poločase prohrávali. Když v průběhu třetí čtvrtiny otočili na 11:8, zdálo se, že už to bude dobré, ale přišly další chyby, Japonci se dotáhli a senzační remízu drželi ještě 100 sekund před koncem, v samotném závěru pak nedokázali využít přesilovku. Srbsko s odřenýma nejen ušima, ale celým tělem zapisuje 2 body.

Skupina B:
Srbsko–Japonsko 16:15 (4:4, 3:4, 5:3, 4:4)

14:02

Házená

Korejky ve druhém zápase na turnaji nedokázaly navázat na senzační výhru nad Německem a na Slovinky nestačily. V prvním poločase ještě zvládaly držet krok, ale po změně stran čekaly na první vstřelený gól téměř 10 minut, takže najednou prohrávaly o 9 gólů a bylo rozhodnuto. Slovinsko tak po očekávané porážce s Dánskem zapisuje důležité vítězství a jeho výše také může hrát v konečném účtování roli.

Skupina A:
Korea–Slovinsko 23:30 (12:14)
U 7/4, Kang 5 – Mavsarová 7/1, Stanková 6/1

13:55

Basketbal

Basketbalová pohádka Jižního Súdánu pokračuje i v Paříži! Papírově silnějšího Portorika se jeho hráči nezalekli a dokázali se zmátořit z nepovedené první čtvrtiny. Ve druhém poločase už na palubovce dominovali, otočili skóre a tahoun Carlik Jones je 19 body, 7 doskoky a 6 asistencemi dovedl k historickému vítězství! Drží tak naději na senzační postup do play-off!

Skupina C:
Jižní Súdán – Portoriko 90:79 (20:28, 48:54, 71:69)
Jones 19 (7 doskoků, 6 asistencí), Shayok 15 – Alvarado 26, Waters 18

13:53

Vodní pólo

Velmi dobře vstoupili do soutěže vodních pólistů adepti medaile ze Španělska. Do rozhodujícího náskoku proti Australanům utekli na pomezí druhé a třetí čtvrtiny a v poklidu dovedli zápas do vítězného konce.

Skupina B:
Austrálie–Španělsko 5:9 (1:2, 2:3, 1:3, 1:1)

13:47

Pozemní hokej

Solidní vstup do ženského turnaje mají za sebou Němky. Proti Japonsku si dělaly, co chtěly, střely celkem 25:4, na branku 13:3, fantastický výkon brankářky Ejky Nakamuraové je však držel na uzdě a definitivní pojistku vítězství přidaly až v závěru z trestného rohu.

Skupina A:
Německo–Japonsko 2:0 (1:0, 0:0, 0:0, 1:0)
12. Stapenhorstová, 56. Lorenzová

13:45

Tenis

Barbora Krejčíková předvedla ve druhém setu diametrálně odlišný výkon, naopak španělské soupeřce přestalo fungovat úplně všechno a je z toho kanár, 6:0! Snad se bude podobně Barboře dařit i v setu třetím.

13:38

Tenis

Linda Nosková končí v olympijské dvouhře již v prvním kole! Za celý zápas se nedostala pořádně do tempa, hrála špatně a s 52. hráčkou žebříčku Wang Si-jü zaslouženě prohrála ve dvou setech.

Dvouhra žen, 1. kolo
Linda Nosková (CZE) – Wang Si-jü (CHN) 3:6, 3:6

13:35

Badminton

Poslední várka dopoledních zápasů

Dvouhra mužů, skupina G:
Zii Jia Lee (MAS, 7) – Viren Nettasinghe (SRI) 21:14, 21:12

Dvouhra mužů, skupina N:
Li Š'-Feng (CHN, 6) – Tobias Künzi (SUI) 21:13, 21:13

Dvouhra žen, skupina J:
Aja Ohoriová (JPN, 8) – Neslihan Arinová (TUR) 21:9, 21:7

Smíšená čtyřhra, skupina D:
Tang Jie Chen, Ee Wei Tohová (MAS) – Vinson Chiuová, Jennie Gaiová (USA) 21:15, 24:22

V probíhající kvalifikaci sportovních gymnastek fenomenální Simone Bilesová jako první žena v olympijské historii zvládla přeskok s obtížností 6,4.

13:27

Veslování

Do finále čtyřky bez kormidelníka mužů přímo postupují posádky Nového Zélandu, Velké Británie, USA a Austrálie. Dalších 5 lodí bude o zbylá 2 místa bojovat v opravách.

Střelba

Vzduchová pistole žen

1. O Je-čin (KOR) 243,2 b. (OR)
2. Kim Je-či (KOR) 241,3
3. Manu Bhakerová (IND) 221,7
4. Trinh Thu Vinh (VIE) 198,6
5. Li Süe (CHN) 178,2
6. Ťiang Žan-sin (CHN) 156,5
7. Ilayda Sevvalová Tarhanová (TUR) 135,6
8. Veronika Majorová (HUN) 114,0

13:16

Střelba

Finále ženské vzduchové pistole se proměnilo v mezinárodní korejské mistrovství! Co dokázali Jiří Lipták s Davidem Kosteleckým v Tokiu v trapu, tady zopakovaly O Je-čin a Kim Je-či! Vítězná O Je-čin dokonce překonala nástřelem 243,2 bodu olympijský finálový rekord a po loňském mistrovském titulu potvrdila skvělou výkonnost i v Paříži. Pro 31letou Kim Je-či je stříbro prvním velkým individuálním úspěchem. Nejlepší ze zbytku světa se stala 22letá Indka Manu Bhakerová, vítězka olympiády mládeže z roku 2018, takže všechny medaile zůstaly v Asii. Ostatně z Asie jsou všechny střelkyně na prvních 6 místech. Neskutečná dominance.

13:09

Tenis

Obě české hráčky, které programy na svých kurtech zahajují, nevstoupili do zápasů v pozici favoritek vůbec dobře.

Barbora Krejčíková po nevyrovnaném výkonu prohrála první set se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou 4:6 a nad centrálním pařížským kurtem se začíná vznášet aura španělské tenistky vůči vítězkám Wimbledonu. Před 3 lety v Tokiu totiž také schytala v 1. kole čerstvou šamionku a tehdy i světovou jedničku Ashleigh Bartyovou a dokázala ji vyřadit. Doufejme, že se Barbora vzchopí a nedovolí z toho udělat statistiku.

A Linda Nosková se zatím absolutně nechytá proti Ćíňance Wang Si-jü a po prohraném prvním setu 3:6 na začátku druhého hned ztratila podání.
Judo

Málo vídaná situace nastala v kategorii žen do 52 kg. Do semifinále totiž postoupily všechny 4 nejvýše nasazené. Dijora Keldijorovová u Uzbekistánu, Distria Kransiqiová z Kosova, Italka Odette Giuffridaová a domácí Amandine Buchardová.

13:05

Šerm

Jakub Jurka a Martin Rubeš přijdou na řadu až v závěrečné várce zápasů, někdy před druhou hodinou.

13:02

Šerm

Ovšem co je obrovská senzace, úřadující mistr světa a nasazená jednička Máté Tamás Koch v kordu mužů končí už v 1. kole! Nestačil na Venezuelana Grabiela Lugoa, který na individuálním poli ve 27 letech dosud vůbec nic neznamenal, do Paříže se dostal jako člen družstva a hned zapisuje největší skalp své kariéry.

12:59

Šerm

Jiří Beran bohužel podle očekávání nestačil v 1. kole soutěže kordistů na domácího miláčka, obhájce olympijského zlata a mistra světa z roku 2022, Romaina Cannonea. Prohrál již na začátku třetí třetiny poměrem 8:15 a individuální zápolení pro něj v Paříži končí.

Antonie Galušková má před dnešním vyvrcholením kajakářek ve vodním slalomu velmi dobrou náladu

12:50

Veslování

Ve čtyřce bez kormidelníka se z rozjížděk postupuje rovnou do finále a v ženské kategorii se to povedlo Velké Británii, Novému Zélandu, Nizozemsku a Rumunsku. Zbylých 5 lodí musí do oprav, kde zabojují o poslední 2 místa.

12:47

Šerm

Šermířský program se protahuje. 1. kolo kordu mužů s trojicí Čechů mělo začít již před 20 minutami, ale stále ještě neskončilo 1. kolo fleretu žen, které zatím kromě vypadnutí nasazené sedmičky Čchen Čching-jüan z Číny žádná další překvapení nepřineslo. Číňanku vyřadila teprve 16letá Číňanka v barvách Kanady (odešla z Číny před 4 lety) Yunjia Zhangová.

12:41

Veslování

Kromě již zmíněných Jiřího Šimánka a Miroslava Vraštila a italského dvojskifu lehkých vah postoupili přímo do semifinále také Švýcaři, Španělé, Irové a Norové. Zbylých 10 lodí musí do oprav a bude bojovat o 6 míst.

12:34

Střelba

Kvalifikace vzduchové pušky mužů je definitivně ukončena a do finále postupují světový rekordman Šeng Li-chao z Číny, Argentinec Marcelo Julian Gutierrez, Ital Danilo Dennis Sollazzo, Korejec Čchö Tä-han, Švéd Victor Lindgren, Ind Arjun Babuta a Chorvaté Miran Maričić a Petar Gorša. Na postup bylo potřeba nastřílet 629,8 bodu.

Češi se neprosadili, jak již bylo psáno. Jiří Přívratský obsadil konečné 23. místo, František Smetana až 38. pozici. Smutní i Slováci, Patrik Jány střílel v Tokiu finále, ale v Paříži v kvalifikaci uzavřel druhou desítku.

12:30

Judo

Do čtvrtfinále kategorie mužů překvapivě nepostupuje nasazená dvojka a obhájce stříbra z Tokia, Gruzínec Važa Margvelašvili! Za obrovského jásotu publika se o to totiž postaral domácí Walide Khyar, bronzový z loňského mistrovství světa, krátce po sobě zvládl dva chvaty ohodnocené waza-ari, což v součtu znamená vítězství.

12:22

Plavání

Doufejme, že Barbora Seemanová v rozplavbě své hlavní trati 200 m volný způsob nešla v závěru naplno a nebylo to vytuhnutí. Po výrazném zpomalení na poslední padesátce dohmátla v čase 1:57,02 min, který sice stačí na postup do semifinále, ale je daleko za jejími možnostmi, téměř 2 sekundy za osobním rekordem. Postupuje z 10. místa. Rozplavby vyhrála jedna z favoritek, Australanka Mollie O'Callaghanová, čas 1:55,79 min. Poslední postupový čas je 1:59,29 min.

12:20

Střelba

To kvalifikace mužů ve vzduchové pušce se nepovedla ani Jiřímu Přívratskému, ani Františku Smetanovi. Přívratský nastřílel 600 ranami skóre 627,8 bodu, Smetana 625,5 bodu a zůstávají daleko od postupu do 8členného finále. Přívratský skončí někde na začátku třetí desítky, Smetana ve druhé polovině té čtvrté. Střílí 49 mužů a čeká se na dostřílení posledních sérií.

12:16

Veslování

A další skvělá zpráva přichází z veslařského kanálu, Jiří Šimánek s Miroslavem Vraštilem na dvojskifu lehkých vah ve své rozjížďce bezpečně pohlídali druhé místo za italskou dvojicí a postupují přímo do semifinále! Mohli si dovolit v závěru zvolnit a snad ušetřily trochu sil.

12:10

Plavání

Miroslav Knedla postupuje do semifinále 100 m znak desátým nejlepším časem! Skvělá zpráva, ve večerním programu ho tak uvidíme znovu. Nejrychlejší čas v rozplavbách předvedl Maďar Hubert Kós, 52,78 s. Na postup bylo třeba plavat 53,93 s, Knedla zapsal 53,41 s. Nikdo z favoritů v semifinále nechybí.

12:08

Veslování

Na dvojskifu lehkých vah žen si pro přímý postup do semifinále dojely dvojice z Velké Británie, Řecka, Rumunska, USA, Nového Zélandu a Francie. Zbylých 10 lodí musí do oprav, kde budou bojovat o posledních 6 míst.

12:01

Plavání

Výborně si vedl ve své rozplavbě 100 m znak 19letý Miroslav Knedla! Jen těsně zaostal za osobním maximem a v čase 53,41 s dohmátl na třetím místě, které mu patří i v součtu úvodních čtyř rozplaveb! Zbývají ještě dvě, tady je postup do semifinále velmi blízko! Porazil třeba i světového rekordmama Thomase Ceccona z Itálie, který letos nemá bůhvíjakou formu a ukázal to i v Paříži.

12:00

Judo

Do čtvrtfinále kategorie žen do 52 kg nečekaně nepostoupila pátá nasazená Britka Chelsie Gilesová, nestačila na Brazilku Larissu Pimentovou, a neobhájí tak bronzovou medaili z Tokia.

11:55

Veslování

Ve dvojce bez kormidelníka mužů postoupily přímo do semifinále dvojice Španělska, Nového Zélandu, Irska, Chorvatska, Rumunska, Litvy, Velké Británie, Jižní Afriky a Německa. Do oprav musí Australané, Italové, Američané a Švýcaři.

11:54

Jezdectví

Kdo doufal, že se Miroslav Trunda i klisna Shutterflyke na cross-country běh lépe vyspí a zkusí se odpoutat z posledního místa, mýlil se. Hned dvojí vybočení, na trati byly i další chyby, k tomu pomalé tempo a výsledkem je šílených 72 trestných bodů, v součtu s drezurou 125 trestných bodů. Česká dvojice na posledním místě soutěže všestrannosti s největší pravděpodobností zůstane i po druhé ze tří disciplín.

11:48

Plavání

Kristýna Horská se bohužel na své slabší prsařské vzdálenosti, stovce, nijak extra nepředvedla. V rozplavbách dosáhla času 1:08,93 min, což je daleko za tím, na co má. Soutěž pro ni samozřejmě končí, obsadila 28. místo z 37 plavkyň, na postup do semifinále ztratila přes 2 sekundy. Nejrychlejší čas v rozplavbách zaplavala Jihoafričanka Tatjana Smithová, 1:05,00 min.

11:43

Plavání

400 m polohový závod mužů je soutěž, ke které se upínají zraky celé Francie. Super favoritem na zlato je totiž světový rekordman Leon Marchand a ten také na půl plynu ovládl rozplavby a postupuje do finále s nejlepším časem 4:08,30 min.

11:40

Plavání

Z rozplaveb 200 m volný způsob mužů nečekaně nepostoupil do semifinále ani jeden ze dvou Číňanů. Nejlepší čas zaznamenal jeden z favoritů, Rumun David Popovici, 1:45,65 min.

11:30

Pozemní hokej

Belgičanky se na povinnou vstupní výhru nad Čínou nečekaně nadřely, dokonce nebyly ani střelecky aktivnější a pohrdly i penaltou. Vítězný gól vstřelila až 5 minut před koncem Charlotte Englebertová. Toto nebyl výkon, který by měl stačit na boj o medaile, kam Belgie míří.

Skupina A:
Belgie–Čína 2:1 (0:0, 1:0, 0:0, 1:1)
23. Ballenghienová, 55. Englebertová – 46. Čchen

11:25

Volejbal

Italkám skutečně stačilo důrazné varování z koncovky druhého setu a žádné další drama už proti Dominikánské republice nepřipustily. Čtvrtý set byl od začátku jednoznačný a favoritky na medaili zapisují do tabulky skupiny C povinné 3 body.

Skupina C:
Itálie – Dominikánská republika 3:1 (19, -24, 21, 18)

11:20

Badminton

Z dopoledního bloku je odehrána většina zápasů. S výjimkou menšího překvapení ve skupině A čtyřhry žen jsou výsledky očekávané.

Dvouhra žen, skupina E:
Tai Tzu Ying (TPE, 3) – Lianne Tanová 21:15, 21:14

Dvouhra žen, skupina M:
Sindhu Pusarlaová (IND, 10) – Fatimath Nabaaha Abdulová Razzaqová (MDV) 21:9, 21:6

Čtyřhra žen, skupina A:
Maju Macumotová, Wakana Nagaharaová (JPN) – Pearly Tanová, Muralitharan Thinaahová (MAS) 21:18, 15:21, 16:21
Čchen Čching-Čchen, Ťia I-Fan (CHN, 1) – Apriyani Rahayuová, Siti Fadia Silva Ramadhantiová (INA) 21:12, 24:22

Čtyřhra mužů, skupina A:
Aaron Chia, Wooi Yik Soh (MAS) – Adam Dong, Nyl Yakura (CAN) 21:10, 21:15
Liang Wej-Kcheng, Wang Čchang (CHN, 1) – Ben Lane, Sean Vendy 21:18, 13:21, 21:14

11:00

Lukostřelba

Probíhá soutěž ženských družstev a v osmifinále své zápasy jednoznačně zvládly Tchaj-wan proti USA, Nizozemsko proti domácí Francii a Německo proti Británii, Indonésie se pak na postup přes Malajsii docela nadřela. Do čtvrtfinále se už zapojují i nejlepší 4 družstva z kvalifikace, Korea, Čína, Indie a Mexiko.

10:58

Veslování

Přímý postup do semifinále si v ženské dvojce bez kormidelníka zajistily i dvojice z Nizozemska, Litvy, USA, Austrálie, Řecka a Chile. Do oprav musí Dánky, Novozélanďanky, Britky a Španělky a v této fázi pro nejslabší z nich olympijská soutěž skončí.

10:48

Veslování

Výborně, dvojka bez kormidelníka Pavlína Flamínková, Radka Novotníková postupuje přímo do semifinále! Ve své rozjížďce se od začátku usadila na druhé pozici za neohroženými Rumunkami a vypracovala si dostatečný náskok na to, aby v závěru nemusela o postup nijak bojovat! Což bylo klíčové, protože přeci jen v posledních metrech naše veslařky poněkud vytuhly a propadly se na třetí pozici za dvojici Irska, britskou dvojici ale nechaly dostatečně daleko za sebou.

10:41

Veslování

Z oprav dvojskifu postoupily do semifinále ženy Nizozemska, Norska a Itálie a muži Srbska, Německa a Číny.

10:40

Volejbal

Italky nevídaně selhaly v koncovce druhého setu, prohrály ho ze stavu 23:19! Tato facka jim ale pravděpodobně stačila, třetí set si už pohlídaly lépe, 25:21 a před polovinou čtvrtého setu vedou o 5 bodů, míří tak k povinnému tříbodovému vítězství nad Dominikánskou republikou.

10:35

Házená

Překvapení hned na úvod druhého kola skupinové fáze ženského turnaje! Brazílie udržovala mírné vedení i po téměř celý druhý poločas, jenže za posledních 8 minut dala jediný gól a tento výpadek se jí stal osudným. Maďarky 4 minuty před koncem vyrovnaly a v nervózním závěru se čekalo na rozhodující gól, který padl až v posledních sekundách utkání a trefila ho Petra Simonová, čímž zařizuje Maďarkám první vítězství v turnaji! Brazílie naopak poprvé prohrává.

Skupina B:
Brazílie–Maďarsko 24:25 (15:12)
de Paulaová, Fernandesová a Quintinová 4 – Simonová 5, Klivinyiová 4

10:27

Střelba

Kvalifikace vzduchové pušky žen přepisovala rekordní tabulky! Norka Jeanette Hegg Duestadová překonala vlastní kvalifikační olympijský rekord, jenže ještě lepší byla Korejka Pan Hjo-čin a nástřelem 634,5 bodu zůstala jen necelé 2 body za rekordem světovým!

Do finále kromě těchto dvou střelkyň postoupily Švýcarka Audrey Gogniatová, Číňanka Chuang Jü-tching, Indka Ramita Ramitaová, Kazachstánka Alexandra Leová, Američanka Sagen Maddalenaová a domácí Oceanne Mullerová. Na postup bylo potřeba 600 ranami nasázet aspoň 631,3 bodu.

Veronika Blažíčková skončila na 34. místě z nakonec 43 účastnic se skóre 625,1 bodu.

10:22

Šerm

Z předkola kordu mužů postupují také Kazach Vadim Šarlajmov a Venezuelan Grabiel Lugo. 1. kolo přijde na řadu ve 12:25.

10:20

Šerm

Skvělý výkon Jakuba Jurky v předkole kordu mužů proti Egypťanovi Mahmoudu Mohsenovi! Od začátku vedl, působil velmi klidně a soustředěně, náskok postupně navyšoval až na 7 bodů a bezpečně dovedl zápas do vítězného konce, vyhrál 15:8 a postupuje do 1. kola! V něm se ale střetne s druhým nasazeným Maďarem Gergelym Siklosim, obhájcem stříbra z Tokia, jenže se stal v roce 2019 v 21 letech nejmladším mistrem světa v kordu mužů od roku 1969.

10:13

Veslování

Z opravných jízd skifařů postupují do čtvrtfinále Slovinec, Paraguayec, Monačan, Ind, Alžířan a veslař z Hongkongu. Nešlo o nijak dramatické závody a i tady platí, že snad s výjimkou slovince Zvegelje je pro tyto muže semifinále téměř nedosažitelné.

10:10

Veslování

Z oprav skifu žen postoupily do čtvrtfinále veslařky z Filipín, Vietnamu, Íránu, Turecka, Paraguaye a Peru. Pro žádnou z nich by ale cesta do semifinále vést neměla.

10:09

Střelba

Kvalifikace vzduchové pušky žen míří do svého závěru a v tuto chvíli už můžeme prakticky s jistotou říct, že Veronika Blažíčková skončí ve své doplňkové disciplíně ve spodní polovině výsledkové listiny.

Střelba

Vzduchová pistole mužů

1. Sie Jü (CHN) 240,9
2. Federico Nilo Maldini (ITA) 240,0
3. Paolo Monna (ITA) 218,6
4. I Won-ho (KOR) 197,9
5. Christian Reitz (GER) 177,6
6. Robin Walter (GER) 158,4
7. Damir Mikec (SRB) 136,9
8. Davaakhuu Enkhtaivan (MGL) 115,7

10:00

Střelba

Finále vzduchové pistole mužů se střílelo v moderním a atraktivním eliminačním formátu, kdy po základním nástřelu po každé další sérii odstupuje ten aktuálně poslední, až zůstane pouze vítěz. Postupně se vykrystalizovala trojice medailistů, která si udržovala náskok na ostatní a zároveň se v jejím rámci pořadí neustále přelévalo a bodové rozdíly zůstaly minimální. V klíčové chvíli selhal Ital Paolo Monna, ale bronz je pro něj ve 26 letech vůbec první velkou světovou medailí v životě a výrazně vylepšil 26. pozici z Tokia. Rozstřel o zlato pak vyvrcholil nervydrásající poslední ranou, před kterou byl rozdíl mezi adepty pouhé 4 desetiny bodu, a pevnější nervy ukázal 24letý Číňan Sie Jü, který k loňskému titulu mistra světa v královské, ale neolympijské pistolářské disciplíně libovolné pistoli na 50 metrů přidává olympijské zlato ve vzduchové pistoli! Itálie bere z tohoto závodu hned 2 medaile, po bronzové i stříbrnou zásluhou 23letého Federica Nila Maldiniho, i pro něj se jedná o první velkou medaili v kariéře.

Podrobnější informace si můžete přečíst v tomto přenosu.

9:47

Volejbal

Poměrně jednoznačnou záležitostí pak je vůbec první utkání celého ženského volejbalového turnaje. Itálie podle očekávání nedává Dominikánské republice mnoho šancí, první set vyhrála 25:19 a i do koncovky druhého setu míří s náskokem.

9:44

Házená

Úvodní duel 2. kola turnaje žen se odehrává ve skupině B a Brazílie v něm zatím potvrzuje papírové předpoklady, že by měla být proti Maďarsku o něco lepší. Přesně tak to na hřišti vypadá a v poločase je stav 15:12 pro jihoamerické hráčky.

9:41

Střelba

Kvalifikace vzduchové pušky žen se blíží do své poloviny a pokud se v jejím zbytku nestane nějaký zázrak, Veronika Blažíčková zůstane hodně daleko před finálovou bránou.

9:15

Badminton

První dvě utkání dopoledního bloku jsou u konce, favorité v nich nezaváhali.

Dvouhra mužů, skupina D:
Kenta Nišimoto (JPN, 11) – Dmitrij Panarin (KAZ) 21:5, 21:11

Smíšená čtyřhra, skupina D:
Feng Jen-Če, Chuang Tung-Pching (CHN, 2) – Yong Kai Terry Hee, Wei Han Jessica Tanová (SGP) 21:13, 21:17

9:12

Střelba

Za několik minut půjde do akce i první český sportovec. Tedy sportovkyně, Veronika Blažíčková se v konkurenci dalších 43 žen pokusí uspět v kvalifikaci vzduchové pušky.

9:08

Nedělní program her se pomalu rozbíhá. Finišují první badmintonové zápasy, odstartoval program opravných jízd ve veslování, ženský volejbalový turnaj, to házená už jde do druhého kola skupinové fáze.

8:40

Surfing

Jak bylo v noci slíbeno, přinášíme základní informace z úvodního dne ženské soutěže v surfingu. Stejně jako u mužů se konaly tříčlenné rozjížďky, z nichž nejlepší postoupila rovnou do 3. kola, ostatní do 2. kola, kde se již bude soutěžit ve dvojicích klasickým play-off systémem.

Přímo do 3. kola prošly Američanky Caroline Marksová, Carissa Mooreová a Caitlin Simmersová, Francouzska Vahine Fierrová, Kostaričanka Brisa Hennessyová, Australanka Tyler Wrightová, Brazilka Luana Silvaová a Španělka Nadia Erostarbeová. Hlavně Marksová postoupila naprosto suverénně, předvedla pěkné jízdy a dvě nejlepší dostala solidně bodově zaplacené.

Začátek soutěží 2. dne olympijských her.
Češi v akci

Neděle se může stát pro českou výpravu prvním medailovým dnem. Kajakářka Antonie Galušková v kvalifikaci vodního slalomu naznačila, že na velký úspěch rozhodně má.

Závod o medaile čeká také mladou bikerku Adélu Holubovou, úspěchem by bylo dojet v první polovině výsledkové listiny.

Všechny ostatní Čechy čekají různé kvalifikace, rozjížďky, rozplavby, 1. kola a zápasy ve skupinách.

Skupiny se týkají badmintonistů Jana Loudy, který do dvouhry mužů bude vstupovat, a Ondřeje Krále s Adamem Mendrekem, které čeká již druhé utkání.

Prvním dnem začne soutěž pro všechny české jachtařky, tj. windsurfařku Kateřinu Švíkovou a dvojici v třídě 49er FX Zofii Burskou a Sáru Tkadlecovou.

Miroslav Trunda s Miloslavem Příhodou budou druhým dnem pokračovat v jezdecké soutěži všestrannosti, čeká je zrádný cross-country běh a vzhledem k pořadí po drezuře bude hlavním cílem nenabírat zbytečně další výraznou ztrátu.

V bazénu se představí Miroslav Knedla v rozplavbách 100 m znak, Kristýna Horská v rozplavbách 100 m prsa, kde však ani jeden šanci na postup do semifinále příliš nemá, a hlavně Barbora Seemanová na své hlavní trati 200 m kraul, večer ji poté čeká semifinále s hlavním cílem postoupit mezi 8 nejlepších, stejně jako v Tokiu.

Do svých skupin plážových volejbalistů vstoupí oba české páry. Zatímco Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem mají na začátek pravděpodobně nejlehčí soupeře, Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou naopak ty nejtěžší.

V kvalifikaci gymnastek si zacvičí jediná česká zástupkyně v tomto sportu Soňa Artamonova a jejím hlavním cílem je zvládnout to na hranci svých možností. Postup do finále víceboje by byl asi největší bombou celé výpravy, je však jen v rovině teorie.

Do 1. kola dvouhry vstoupí i stolní tenistka Hana Matelová, na svých pravděpodobně posledních hrách však vyfasovala 10. nasazenou soupeřku z Monaka čínského původu a postup by byl velkou senzací.

O postup do finále ve střelbě ze vzduchovky budou usilovat Veronika Blažíčková, Jiří Přívratský a František Smetana, avšak po výkonech v kvalifikaci smíšených dvojic bychom neměli mít žádná velká očekávání.

Jakákoliv výhra a postup by byly úspěchem pro kteréhokoliv ze tří českých kordistů v individuální soutěži. Usilovat o to budou Jakub Jurka už v předkole, Jiří Beran a Martin Rubeš proti vysoko nasazeným soupeřům v 1. kole.

Všech 6 českých tenistů čekají zápasy 1. kola dvouher. Ve svých duelech jsou favority Barbora Krejčíková, Linda Nosková, Tomáš Macháč a nejspíš i Kateřina Siniaková, překvapit mohou Karolína Muchová a Jakub Menšík.

O přímý postup bez nutnosti absolvovat opravy budou bojovat veslaři Pavlína Flamínková s Radkou Novotnou na dvojce bez kormidelníka a Jiří Šimánek s Miroslavem Vraštilem na dvojskifu lehkých vah při derniéře lehkých vah na hrách, za 4 roky už v programu nebudou. Zatímco ženy se opravám pravděpodobně nevyhnou, muži by měli na přímý postup dosáhnout.
Program 2. dne soutěží

Badminton
8:30–22:00 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny)
Ondřej Král, Adam Mendrek nejdříve v 16:30
Jan Louda nejdříve v 20:20

Basketbal
11:00 Jižní Súdán – Portoriko (muži, skupina C)
13:30 Španělsko – Čína (ženy, skupina A)
17:15 Srbsko – USA (muži, skupina C)
21:00 Srbsko – Portoriko (ženy, skupina A)

Box
11:00 a 15:30 muži do 57 kg (1. kolo)
11:16, 15:46 a 20:00 muži do 71 kg (1. kolo)
11:48 muži do 92 kg (1. kolo)
12:20, 16:50 a 21:04 ženy do 50 kg (1. kolo)
12:52, 17:22 a 21:36 ženy do 66 kg (1. kolo)
16:02 a 20:16 muži do 92 kg (osmifinále)

Fotbal
17:00 Brazílie – Japonsko (ženy, skupina C)
17:00 Nový Zéland – Kolumbie (ženy, skupina A)
19:00 Španělsko – Nigérie (ženy, skupina C)
19:00 Austrálie – Zambie (ženy, skupina B)
21:00 Francie – Kanada (ženy, skupina A)
21:00 USA – Německo (ženy, skupina B)

Házená
9:00 Brazílie–Maďarsko (ženy, skupina B)
11:00 Korea–Slovinsko (ženy, skupina A)
14:00 Švédsko–Německo (ženy, skupina A)
16:00 Dánsko–Norsko (ženy, skupina A)
19:00 Angola–Španělsko (ženy, skupina B)
21:00 Francie–Nizozemsko (ženy, skupina B)

Horská kola
14:10 cross-country žen (Adéla Holubová)

Jachting
12:13 windsurfing žen (jízdy 1–4, Kateřina Švíková)
12:33 windsurfing mužů (jízdy 1–4)
12:35 skiff žen (jízdy 1–3, Zofia Burska, Sára Tkadlecová)
13:15 skiff mužů (jízdy 1–3)

Jezdectví
10:30 všestrannost (cross-country, Miroslav Trunda v 11:42, Miloslav Příhoda v 13:34)

Judo
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 muži do 66 kg (jednotlivá kola)
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 ženy do 52 kg (jednotlivá kola)
17:18 muži do 66 kg (o 3. místo)
17:38 muži do 66 kg (finále)
17:49 ženy do 52 kg (o 3. místo)
18:09 ženy do 52 kg (finále)

Lukostřelba
9:30, 14:15 a 15:47 družstva žen (jednotlivá kola)
16:48 družstva žen (o 3. místo)
17:11 družstva žen (finále)

Plavání
11:00 200 m volný způsob mužů (rozplavby)
11:00 400 m polohový závod mužů (rozplavby)
11:00 100 m prsa žen (rozplavby)
11:00 100 m znak mužů (rozplavby, Miroslav Knedla)
11:00 200 m volný způsob žen (rozplavby, Barbora Seemanová)
20:30 400 m polohový závod mužů (semifinále)
20:45 100 m motýlek žen (finále)
20:51 200 m volný způsob mužů (semifinále)
21:15 100 m prsa žen (semifinále)
21:37 100 m znak mužů (semifinále)
21:54 100 m prsa mužů (finále)
22:00 200 m volný způsob žen (semifinále, Barbora Seemanová)

Plážový volejbal
9:00–22:00 základní skupiny žen i mužů
17:00 Ondřej Perušič, David Schweiner
22:00 Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová

Pozemní hokej
10:00 Belgie – Čína (ženy, skupina A)
10:30 Německo – Japonsko (ženy, skupina A)
12:45 Austrálie – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
13:15 Velká Británie – Španělsko (ženy, skupina B)
17:00 Německo – Španělsko (muži, skupina A)
17:30 Belgie – Nový Zéland (muži, skupina B)
19:45 Nizozemsko – Francie (muži, skupina A)
20:15 Jižní Afrika – Velká Británie (muži, skupina A)

Ragby (7 hráčů)
15:30 Irsko – Velká Británie (ženy, skupina B)
16:00 Austrálie – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
16:30 USA – Japonsko (ženy, skupina C)
17:00 Francie – Brazílie (ženy, skupina C)
17:30 Fidži – Kanada (ženy, skupina A)
18:00 Nový Zéland – Čína (ženy, skupina A)
19:00 Irsko – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
19:30 Austrálie – Velká Británie (ženy, skupina B)
20:00 USA – Brazílie (ženy, skupina C)
20:30 Francie – Japonsko (ženy, skupina C)
21:00 Fidži – Čína (ženy, skupina A)
21:30 Nový Zéland – Kanada (ženy, skupina A)

Skateboarding
12:00 street žen (kvalifikace)
17:00 street žen (finále)

Sportovní gymnastika
9:30–21:10 kvalifikace žen (Soňa Artamonova od 18:00)

Stolní tenis
10:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)
16:00 smíšená čtyřhra (čtvrtfinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo, Hana Matelová v 21:00)

Střelba
9:15 vzduchová puška žen (kvalifikace, Veronika Blažíčková)
9:30 vzduchová pistole mužů (finále)
11:15 vzduchová puška mužů (kvalifikace, Jiří Přívratský, František Smetana)
12:00 vzduchová pistole žen (finále)

Surfing
19:00 ženy (2. kolo)
23:48 muži (2. kolo)

Šerm
9:30, 10:25, 14:05, 15:55 a 19:00 fleret žen (jednotlivá kola)
10:00, 12:25, 15:05, 16:25 a 20:00 kord mužů (jednotlivá kola, Jakub Jurka předkolo v 10:00, Jiří Beran, Martin Rubeš 1. kolo v 12:25)
20:50 fleret žen (o 3. místo)
21:20 kord mužů (o 3. místo)
21:45 fleret žen (finále)
22:15 kord mužů (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (1. kolo, Barbora Krejčíková 1. zápas na centrálním kurtu, Karolína Muchová 4. zápas na kurtu č. 14, Kateřina Siniaková 4. zápas na kurtu č. 6, Linda Nosková 1. zápas na kurtu č. 12)
12:00 dvouhra mužů (1. kolo, Tomáš Macháč 4. zápas na kurtu číslo 8, Jakub Menšík 5. zápas na kurtu č. 8)
19:00 dvouhra žen (1. kolo)
19:00 dvouhra mužů (1. kolo)
19:00 čtyřhra žen (1. kolo)
19:00 čtyřhra mužů (1. kolo)

Veslování
9:00 skif žen (opravy)
9:36 skif mužů (opravy)
10:10 dvojskif žen (opravy)
10:20 dvojskif mužů (opravy)
10:30 dvojka bez kormidelníka žen (rozjížďky, Pavlína Flamínková, Radka Novotníková)
11:00 dvojka bez kormidelníka mužů (rozjížďky)
11:30 dvojskif lehkých vah žen (rozjížďky)
12:00 dvojskif lehkých vah mužů (rozjížďky, Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil)
12:30 čtyřka bez kormidelníka žen (rozjížďky)
12:50 čtyřka bez kormidelníka mužů (rozjížďky)

Vodní pólo
10:30 Austrálie – Španělsko (muži, skupina B)
12:05 Srbsko – Japonsko (muži, skupina B)
15:00 Itálie – USA (muži, skupina A)
16:35 Chorvatsko – Černá Hora (muži, skupina A)
19:30 Francie – Maďarsko (muži, skupina B)
20:05 Rumunsko – Řecko (muži, skupina A)

Vodní slalom
15:30 K1 žen (semifinále, Antonie Galušková)
17:45 K1 žen (finále)

Volejbal
9:00 Itálie – Dominikánská republika (ženy, skupina C)
13:00 Polsko – Japonsko (ženy, skupina B)
17:00 Francie – Srbsko (muži, skupina A)
21:00 Slovinsko – Kanada (muži, skupina A)
Vítejte u přehledu všeho podstattného a zajímavého z 2. dne soutěží letních olympijských her v Paříži! Program je bohatý a česká výprava bude mít hned několik želízek v ohni. Co všechno se bude dít?
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 2. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program 2. dne soutěží
Badminton
8:30–22:00 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny)
Ondřej Král, Adam Mendrek nejdříve v 16:30
Jan Louda nejdříve v 20:20

Basketbal
11:00 Jižní Súdán – Portoriko (muži, skupina C)
13:30 Španělsko – Čína (ženy, skupina A)
17:15 Srbsko – USA (muži, skupina C)
21:00 Srbsko – Portoriko (ženy, skupina A)

Box
11:00 a 15:30 muži do 57 kg (1. kolo)
11:16, 15:46 a 20:00 muži do 71 kg (1. kolo)
11:48 muži do 92 kg (1. kolo)
12:20, 16:50 a 21:04 ženy do 50 kg (1. kolo)
12:52, 17:22 a 21:36 ženy do 66 kg (1. kolo)
16:02 a 20:16 muži do 92 kg (osmifinále)

Fotbal
17:00 Brazílie – Japonsko (ženy, skupina C)
17:00 Nový Zéland – Kolumbie (ženy, skupina A)
19:00 Španělsko – Nigérie (ženy, skupina C)
19:00 Austrálie – Zambie (ženy, skupina B)
21:00 Francie – Kanada (ženy, skupina A)
21:00 USA – Německo (ženy, skupina B)

Házená
9:00 Brazílie–Maďarsko (ženy, skupina B)
11:00 Korea–Slovinsko (ženy, skupina A)
14:00 Švédsko–Německo (ženy, skupina A)
16:00 Dánsko–Norsko (ženy, skupina A)
19:00 Angola–Španělsko (ženy, skupina B)
21:00 Francie–Nizozemsko (ženy, skupina B)

Horská kola
14:10 cross-country žen (Adéla Holubová)

Jachting
12:13 windsurfing žen (jízdy 1–4, Kateřina Švíková)
12:33 windsurfing mužů (jízdy 1–4)
12:35 skiff žen (jízdy 1–3, Zofia Burska, Sára Tkadlecová)
13:15 skiff mužů (jízdy 1–3)

Jezdectví
10:30 všestrannost (cross-country, Miroslav Trunda v 11:42, Miloslav Příhoda v 13:34)

Judo
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 muži do 66 kg (jednotlivá kola)
10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 ženy do 52 kg (jednotlivá kola)
17:18 muži do 66 kg (o 3. místo)
17:38 muži do 66 kg (finále)
17:49 ženy do 52 kg (o 3. místo)
18:09 ženy do 52 kg (finále)

Lukostřelba
9:30, 14:15 a 15:47 družstva žen (jednotlivá kola)
16:48 družstva žen (o 3. místo)
17:11 družstva žen (finále)

Plavání
11:00 200 m volný způsob mužů (rozplavby)
11:00 400 m polohový závod mužů (rozplavby)
11:00 100 m prsa žen (rozplavby, Kristýna Horská)
11:00 100 m znak mužů (rozplavby, Miroslav Knedla)
11:00 200 m volný způsob žen (rozplavby, Barbora Seemanová)
20:30 400 m polohový závod mužů (semifinále)
20:45 100 m motýlek žen (finále)
20:51 200 m volný způsob mužů (semifinále)
21:15 100 m prsa žen (semifinále)
21:37 100 m znak mužů (semifinále)
21:54 100 m prsa mužů (finále)
22:00 200 m volný způsob žen (semifinále, Barbora Seemanová)

Plážový volejbal
9:00–22:00 základní skupiny žen i mužů
17:00 Ondřej Perušič, David Schweiner
22:00 Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová

Pozemní hokej
10:00 Belgie – Čína (ženy, skupina A)
10:30 Německo – Japonsko (ženy, skupina A)
12:45 Austrálie – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
13:15 Velká Británie – Španělsko (ženy, skupina B)
17:00 Německo – Španělsko (muži, skupina A)
17:30 Belgie – Nový Zéland (muži, skupina B)
19:45 Nizozemsko – Francie (muži, skupina A)
20:15 Jižní Afrika – Velká Británie (muži, skupina A)

Ragby (7 hráčů)
15:30 Irsko – Velká Británie (ženy, skupina B)
16:00 Austrálie – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
16:30 USA – Japonsko (ženy, skupina C)
17:00 Francie – Brazílie (ženy, skupina C)
17:30 Fidži – Kanada (ženy, skupina A)
18:00 Nový Zéland – Čína (ženy, skupina A)
19:00 Irsko – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
19:30 Austrálie – Velká Británie (ženy, skupina B)
20:00 USA – Brazílie (ženy, skupina C)
20:30 Francie – Japonsko (ženy, skupina C)
21:00 Fidži – Čína (ženy, skupina A)
21:30 Nový Zéland – Kanada (ženy, skupina A)

Skateboarding
12:00 street žen (kvalifikace)
17:00 street žen (finále)

Sportovní gymnastika
9:30–21:10 kvalifikace žen (Soňa Artamonova od 18:00)

Stolní tenis
10:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)
16:00 smíšená čtyřhra (čtvrtfinále)
20:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo, Hana Matelová v 21:00)

Střelba
9:15 vzduchová puška žen (kvalifikace, Veronika Blažíčková)
9:30 vzduchová pistole mužů (finále)
11:15 vzduchová puška mužů (kvalifikace, Jiří Přívratský, František Smetana)
12:00 vzduchová pistole žen (finále)

Surfing
19:00 ženy (2. kolo)
23:48 muži (2. kolo)

Šerm
9:30, 10:25, 14:05, 15:55 a 19:00 fleret žen (jednotlivá kola)
10:00, 12:25, 15:05, 16:25 a 20:00 kord mužů (jednotlivá kola, Jakub Jurka předkolo v 10:00, Jiří Beran, Martin Rubeš 1. kolo v 12:25)
20:50 fleret žen (o 3. místo)
21:20 kord mužů (o 3. místo)
21:45 fleret žen (finále)
22:15 kord mužů (finále)

Tenis
12:00 dvouhra žen (1. kolo, Barbora Krejčíková 1. zápas na centrálním kurtu, Karolína Muchová 4. zápas na kurtu č. 14, Kateřina Siniaková 4. zápas na kurtu č. 6, Linda Nosková 1. zápas na kurtu č. 12)
12:00 dvouhra mužů (1. kolo, Tomáš Macháč 4. zápas na kurtu číslo 8, Jakub Menšík 5. zápas na kurtu č. 8)
19:00 dvouhra žen (1. kolo)
19:00 dvouhra mužů (1. kolo)
19:00 čtyřhra žen (1. kolo)
19:00 čtyřhra mužů (1. kolo)

Veslování
9:00 skif žen (opravy)
9:36 skif mužů (opravy)
10:10 dvojskif žen (opravy)
10:20 dvojskif mužů (opravy)
10:30 dvojka bez kormidelníka žen (rozjížďky, Pavlína Flamínková, Radka Novotníková)
11:00 dvojka bez kormidelníka mužů (rozjížďky)
11:30 dvojskif lehkých vah žen (rozjížďky)
12:00 dvojskif lehkých vah mužů (rozjížďky, Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil)
12:30 čtyřka bez kormidelníka žen (rozjížďky)
12:50 čtyřka bez kormidelníka mužů (rozjížďky)

Vodní pólo
10:30 Austrálie – Španělsko (muži, skupina B)
12:05 Srbsko – Japonsko (muži, skupina B)
15:00 Itálie – USA (muži, skupina A)
16:35 Chorvatsko – Černá Hora (muži, skupina A)
19:30 Francie – Maďarsko (muži, skupina B)
20:05 Rumunsko – Řecko (muži, skupina A)

Vodní slalom
15:30 K1 žen (semifinále, Antonie Galušková)
17:45 K1 žen (finále)

Volejbal
9:00 Itálie – Dominikánská republika (ženy, skupina C)
13:00 Polsko – Japonsko (ženy, skupina B)
17:00 Francie – Srbsko (muži, skupina A)
21:00 Slovinsko – Kanada (muži, skupina A)