Menu

Další

Olympijské hry - Lukostřelba

Týmová soutěž – ženy

Vítěz: Jižní Korea

konec

28.07.2024, 14:15 • O medaile • Martin Augustin (@ogy_16)

fin

Korejkám byly zapsány tři devítky. Z toho ale dvě byly na hraně a nakonec byly změněny na desítky! Z výsledku 27:27 se tedy stal 29:27 a Korejky obhajují zlaté medaile!

fin

Další desítka Li. Kolegyně tentokrát přidaly osm a devět bodů. Korejky začaly desítkou Jeon a devítkou Nam. Od Lim potřebovaly desítku k remíze v setu a tím i celkovému vítězství. Šíp se ale zapíchl do pole, které znamená jen osm bodů. Za stavu 4:4 se bude o zlatu rozhodovat v rozstřelu!

bro

Bronz putuje do Mexika! Všechny tři Mexičanky zaznamenaly ve druhé polovině setu desítky! Celkově 57 bodů oproti 52 na straně Nizozemek. Utkání o 3. místo končí výsledkem 6:2!

SF2

Mexičanky přidaly dvě devítky. Ana Vázquezová pak jen osmičku, čímž dala soupeřkám šanci. A ty ji využily! Li trefila devítku, Jang desítku a devítka An Čchi-süan stačila k remíze v setu! Ta znamená celkovou výhru Číny 5:3 a postup do finále! V něm se Číňanky utkají s Jižní Koreou.

SF1

Náročnou situaci zvládly nervově lépe Korejky! Jeon začala devítkou, na což odpověděla van der Winkelová jen osmičkou. Následovala desítka Nam a jen sedmička Schloesserové. Lim pak trefila jen sedmičku, ovšem osmička Quinty Roeffenové už nic neřešila. Korejky zvítězily v rozstřelu 26:23, celkově 5:4 a jsou prvními finalistkami!

SF1

Téměř dokonalý výkon od Korejek ve čtvrtém setu! Jen Nam trefila devítku. Nizozemky pak už dostřílely set jen formálně. Rozhodovat bude až rozstřel!

CF4

Ve druhé polovině třetího setu zaznamenaly první dvě Indonésanky osmičky a Rezza Octaviaová devítku. To nebyl špatný výkon, ale třeba bylo nějakých 29 – 30 bodů a k tomu bylo daleko. Číňanky jistily vítězství desítkou An Čchi-süan a dvěma devítkami. Třetí set končí výsledkem 53:47 a utkání celkově 5:1 ve prospěch Číny.

CF4

Číňanky ve druhé části setu útočily! An začala devítkou a Li s Jang trefily dokonce plný počet! Střelkyně z Indonésie začaly dvěma devítkami. Pokud by to zopakovala také Rezza Octaviaová, stačilo by to na zisk sady. Po její osmičce je to ale nakonec remíza 54:54 a průběžný stav 1:1.

CF3

Angela Ruizová začala desítkou. Alejandra Valenciová trefila osmičku. V rukách to tak měla Ana Vázquezová, která zvládla na psychiku náročný moment brilantně! Zaznamenala desítku a poslala Mexiko do semifinále!

Mexiko – Německo 5:1.

CF3

První set měl dramatické vyústění! Němky se dostaly na 50 bodů a poslední mexickou střelkyní byla Ana Vázquezová. Té tam na chvíli naskočila desítka, což by znamenalo, že Mexičanky sadu získají. Po přezkoumání však platí jen devítka a v první sadě se tedy body dělí (1:1)!

CF2

Tchaj-pej přidala ve druhé polovině setu 26 bodů. Korejky si vše pohlídaly třemi devítkami, set získaly 56:54 a celkově zápas výsledkem 6:2. Obhájkyně zlata nebudou v semifinále scházet!

CF1

Je jasno! Nizozemky tento zápas vyhrají 6:0! Indky zakončily třetí set osmičkou, desítkou a znovu osmičkou. Nizozemským střelkyním stačilo nezkolabovat. Roeffenová trefila devítku, Schloesserová osmičku. Laura van der Winkelová už pak mohla střílet na jistotu a sedmička bohatě stačila.

Nizozemky vítězí ve třetím setu 53:48, celkově v tomto čtvrtfinále 6:0 a radují se z postupu do semifinále!

Týmová soutěž – ženy

Vítěz: Jižní Korea

konec

Zpět na online


Statistiky:
Finálový program
Nizozemsko - Mexiko (o 3. místo) 6:2
Jižní Korea - Čína (finále) 5:4
Semifinále:
Jižní Korea - Nizozemsko 5:4
Mexiko - Čína 3:5
Čtvrtfinále:
Nizozemsko – Indie 6:0
Jižní Korea – Čínská Tchaj-pej 6:2
Mexiko – Německo 5:1
Indonésie – Čína 1:5