Menu

Další

Olympijské hry - Lukostřelba

Týmová soutěž – ženy

Vítěz: Jižní Korea

konec

28.07.2024, 14:15 • O medaile • Martin Augustin (@ogy_16)

Lukostřelkyně z Jižní Koreje tedy obhajují olympijské zlato v soutěži žen. Finále s Čínou musela až do rozstřelu, který rozhodly dvě hraniční rány Korejek. Z bronzu se radují dámy z Mexika a těsně pod stupni vítězů skončily Nizozemky. Ty tak vyhrály alespoň pomyslné mistrovství Evropy. (17:55:48)
Konečné pořadí:
1. Jižní Korea (Jeon Hun-young, Lim Sih-yeon, Nam Suh-yeon)
2. Čína (An Čchi-süan, Li Ťia-man, Jang Siao-lej)
3. Mexiko (Angela Ruizová, Alejandra Valenciová, Ana Vázquezová)
4. Nizozemsko (Quinty Roeffenová, Gaby Schloesserová, Laura van der Winkelová)

fin

Korejkám byly zapsány tři devítky. Z toho ale dvě byly na hraně a nakonec byly změněny na desítky! Z výsledku 27:27 se tedy stal 29:27 a Korejky obhajují zlaté medaile!

fin

Další desítka Li. Kolegyně tentokrát přidaly osm a devět bodů. Korejky začaly desítkou Jeon a devítkou Nam. Od Lim potřebovaly desítku k remíze v setu a tím i celkovému vítězství. Šíp se ale zapíchl do pole, které znamená jen osm bodů. Za stavu 4:4 se bude o zlatu rozhodovat v rozstřelu!

fin

Li trefila desítku a zbylé parťačky devítky! Korejky ztrácejí dva body a Čína sahá po vyrovnání a tím i rozstřelu!

fin

Zápas bude pokračovat! Číňanky nastřílely ve druhé polovině setu 28 bodů za dvě devítky a desítku! Korejky daly dvě devítky a pak jen osmičku. Celkově 54:51 a Číňanky snižují na 2:4.

fin

Číňanky začaly třetí set 26 body. Korejky zaznamenaly o bod méně. Teď půjde do tuhého. Udrží se ještě Číňanky v zápase?

fin

Ani tři devítky Číňanek nestačily na nějaký zisk ze druhého setu. Korejky ho vyhrávají 55:54 a v zápase o zlato vedou 4:0. Už jim stačí jen bod.

fin

Číňanky začaly druhý set slušným počinem 27 bodů. Jang zaznamenala opět desítku. Korejky se ale rozstřílely! Desítky Jeon a Lim a celkově 29 bodů v první části druhé sady.

fin

Dvě desítky Korejek a devítka! Na to Číňanky nedokázaly odpovědět a první se končí výsledkem 56:53.

fin

Finále bylo zahájeno prvním setem. Korejky začaly 27 body za desítku Jeon, osmičku a devítku. Číňanky odpověděly stejným počinem. Desítku zaznamenala Jang.

Mexické trio Angela Ruizová, Alejandra Valenciová a Ana Vázquezová tedy slaví bronzové medaile! Před námi je už jen finále mezi Jižní Koreou a Čínou. Korejky obhajují zlato.

bro

Bronz putuje do Mexika! Všechny tři Mexičanky zaznamenaly ve druhé polovině setu desítky! Celkově 57 bodů oproti 52 na straně Nizozemek. Utkání o 3. místo končí výsledkem 6:2!

bro

Van der Winkelová začala desítkou, další dvě kolegyně přidaly devítky. Mexičanky zaznamenaly o bod méně. Také Ana Vázquezová si připsala zásah do středu terče.

bro

Mexiko vyhrálo třetí set výsledkem 56:52. Alejandra Valenciová zaznamenala dvě desítky! Celkově 4:2 pro Mexičanky, které sahají po bronzových medailích.

bro

Nizozemky začaly třetí set dvěma osmičkami – byť jedna je s hvězdičkou. A také desítkou Roeffenové. Mexičanky zaznamenaly desítku a dvě devítky a mají náskok.

bro

Nakonec 56 bodů pro Nizozemky. Mexičanky mohly už jen vyrovnat a po devítce Alejandry Valenciové bylo jasné, že se jim to nepovede. Druhý set končí poměrem 54:52 a Nizozemky srovnaly!

bro

Skvělý začátek druhého setu pro Nizozemsko! Schloesserová a Roeffenová trefily desítky. Celkově 29 bodů. Mexičanky začaly desítkou, pak ale dvě osmičky a tříbodová ztráta v polovině setu.

bro

Dalších 25 bodů pro Nizozemsko – celkem 50. Na Mexiko to bylo málo. Dvě devítky a desítka Angely Ruizové znamenají celkově 57 bodů a zisk prvního setu.

bro

Souboj o bronzové medaile byl zahájen. Nizozemky trefily 25 bodů v první polovině setu. Mexičanky kontrovaly dvěma desítkami a celkově 29 body. To je nadějný start pro středoamerický tým.

Nyní přijde na řadu krátká pauza. V 16:48 bude zahájen souboj o bronz mezi Nizozemskem a Mexikem. Finále Korea – Čína by pak mělo začít přibližně v 17:11.

SF2

Mexičanky přidaly dvě devítky. Ana Vázquezová pak jen osmičku, čímž dala soupeřkám šanci. A ty ji využily! Li trefila devítku, Jang desítku a devítka An Čchi-süan stačila k remíze v setu! Ta znamená celkovou výhru Číny 5:3 a postup do finále! V něm se Číňanky utkají s Jižní Koreou.

SF2

Wow! Valenciová a Ruizová začaly desítkami. Do toho devítka Vázquezové. Tak to byly pevné nervy Mexičanek. Číňanky odpověděly 27 body za osmičku, desítku a devítku. Mexičanky potřebují potvrdit svůj výkon ve druhé polovině setu.

SF2

Desítky Li a An a pouze jedna osmička. Bez ohledu na výkon Mexičanek povede po třetím setu Čína.

SF2

Číňanky měly silná start do třetího setu. Dvě devítky, Jang Siao-lej dokonce desítka. Takže 28 bodů. Mexičanky odpověděly jen 23 body. Ruizová a Vázquezová totiž zaznamenaly jen sedmičky. Tohle by měla Čína zvládnout.

SF2

Alejandra Valenciová začala desítkou. Další dvě kolegyně pak zaznamenaly devítku a bylo jasné, že to Číňanky již dotáhnout nemohou. Po druhém setu je srovnáno na 2:2.

SF2

Druhý set nezačaly Mexičanky špatně. Osmička, devítka a nakonec deset bodů Any Vázquezové. Číňanky zaznamenali sedm, osm a devět. Ztrácejí tedy tři body po polovině setu.

SF2

Druhé semifinále mezi Mexikem a Čínou začaly lépe Číňanky. Mexičanky ztratily naději čtvrtým šípem, který vyslala Alejandra Valenciová jen do šestky. Číňanky sadu získaly poměrem 53:47.

SF1

Náročnou situaci zvládly nervově lépe Korejky! Jeon začala devítkou, na což odpověděla van der Winkelová jen osmičkou. Následovala desítka Nam a jen sedmička Schloesserové. Lim pak trefila jen sedmičku, ovšem osmička Quinty Roeffenové už nic neřešila. Korejky zvítězily v rozstřelu 26:23, celkově 5:4 a jsou prvními finalistkami!

SF1

Střílet se bude na čerstvé terče a každá závodnice má k dispozici po jednom šípu. Lepší jde do finále.

SF1

Téměř dokonalý výkon od Korejek ve čtvrtém setu! Jen Nam trefila devítku. Nizozemky pak už dostřílely set jen formálně. Rozhodovat bude až rozstřel!

SF1

Korejky začaly závěrečný set třemi desítkami! Nizozemky naopak dvěma osmičkami a až pak desítkou Quinty Roeffenové.

SF1

Dvě devítky a desítka tentokrát od Lim. Celkově 57 bodů. Nizozemky ale předvedly neskutečný výkon! Všechny tři trefily desítky a to znamená zisk třetího setu! Nizozemky vedou 4:2 a Korejky jsou pod tlakem!

SF1

Korejky nasázely na začátek třetího setu 29 bodů! První dvě trefily desítky, Lim devítku... Van der Winkelová a Roeffenová na druhé straně devět a Gaby Schloesserová deset. Nizozemsko tak zaostává jen o bod.

SF1

Nizozemky tentokrát osm a dvakrát devět. Celkově 53 bodů. První dvě Korejky trefily osmičky a Nam Suh-yeon musela zasáhnout desítku! Našla ale „jen“ devět bodů a Nizozemky tak druhou sadu získávají poměrem 53:52, čímž srovnaly stav semifinále!

SF1

Quinty Roeffenová Gaby Schloesserová trefily na úvod druhého setu desítky. Sedmička van der Winkelové může mrzet. Na druhé straně zaznamenala Jeon desítku, Lim devítku a Nam osmičku. Takže 27:27.

SF1

Devět a dvě desítky pro Korejky! V té chvíli tak bylo jasné, že získají první set. Následné šípy reprezentantek Nizozemska už byly jen formalitou. 57:53 a 2:0 pro Koreu.

SF1

Silný začátek Korejek. Dvě devítky a desítka. Nizozemky zůstaly lehce pozadu. Roeffenová desítkou zahájila, pak ale přišly dvě osmičky.

SF1

Rozběhlo se první semifinále. Uvidíme, zda Korejky dokáží projít do finále, aby mohly obhajovat zlaté medaile.
Čtvrtfinále je tedy za námi. Semifinálové dvojice vytvoří Jižní Korea s Nizozemskem a Mexiko s Čínou.

CF4

Ve druhé polovině třetího setu zaznamenaly první dvě Indonésanky osmičky a Rezza Octaviaová devítku. To nebyl špatný výkon, ale třeba bylo nějakých 29 – 30 bodů a k tomu bylo daleko. Číňanky jistily vítězství desítkou An Čchi-süan a dvěma devítkami. Třetí set končí výsledkem 53:47 a utkání celkově 5:1 ve prospěch Číny.

CF4

Čína zaznamenala 25 bodů a má tak před druhou částí setu nadějný tříbodový náskok.

CF4

Třetí set Indonésii výrazně zkomplikovala Rezza Octaviaová, která trefila pětku. 22 bodů ze tří šípů už může být fatální... Ale uvidíme, co Čína.

CF4

An Čchi-süan trefila plný počet, další dvě kolegyně přidaly devítky. To znamená 54 bodů ve druhém setu pro Čínu celkem. Indonésanky zdaleka tak dobré nebyly. V součtu trefily jen 49 bodů a Čína tak vede 3:1.

CF4

Máme za sebou polovinu druhého setu. Indonésanky dosáhly 26 bodů za osmičku a dvě devítky. Číňanky nakonec také 26 bodů. An Čchi-süan trefila za deset, Li Ťia-man sedm a Jang Siao-lej devět.

CF4

Číňanky ve druhé části setu útočily! An začala devítkou a Li s Jang trefily dokonce plný počet! Střelkyně z Indonésie začaly dvěma devítkami. Pokud by to zopakovala také Rezza Octaviaová, stačilo by to na zisk sady. Po její osmičce je to ale nakonec remíza 54:54 a průběžný stav 1:1.

CF4

Dobrý start Indonésie do prvního setu. Diananda Choirunisaová trefila desítku, další dvě kolegyně devítky. Je z toho stav 28:25.

CF4

Čtvrtfinálový program zakončí souboj Indonésie s Čínou.

CF3

Angela Ruizová začala desítkou. Alejandra Valenciová trefila osmičku. V rukách to tak měla Ana Vázquezová, která zvládla na psychiku náročný moment brilantně! Zaznamenala desítku a poslala Mexiko do semifinále!

Mexiko – Německo 5:1.

CF3

Dvě německé desítky! Jen Michelle Kroppenová trefila devítku! Co na to Meičanky?

CF3

Katharina Bauerová za devět, Michelle Kroppenová také. Charline Schwarzová přidává osmičku. 26 bodů pro Němky v polovině setu. Měxičanky ale odpověděly dvěma devítkami a desítkou Any Vázquezové a sahají po semifinále!

CF3

Třetí set nesmějí Němky prohrát. Jinak zápas končí.

CF3

Druhý set nakonec vyzněl jasně pro Mexičanky a to poměrem 55:49! Angela Ruizová trefila první desítku zápasu, Alejandra Valenciová pak přidala devítku. Aně Vázquezové už v podstatě stačilo trefit prostor terče a jistila to také devítkou. Mexiko vede po dvou setech 3:1.

CF3

Katharina Bauerová trefila šestku, což je vždy komplikace. I když, je tam hvězdička, tak to ještě může být za sedm. Další Němky přidaly osm a devět. Mexičanky však zaznamenaly 27 bodů a po první polovině druhého setu poměrně jasně vedou. Buď o čtyři – případně o tři body. Pokud by Bauerové byla uznána sedmička.

CF3

První set měl dramatické vyústění! Němky se dostaly na 50 bodů a poslední mexickou střelkyní byla Ana Vázquezová. Té tam na chvíli naskočila desítka, což by znamenalo, že Mexičanky sadu získají. Po přezkoumání však platí jen devítka a v první sadě se tedy body dělí (1:1)!

CF3

Němky zahájily první set jen 23 body ze tří výstřelů. Katharina Bauerová a Michelle Kroppenová trefily sedmičky. Na druhé straně zahájila Angela Ruizová dokonce šestkou.

CF3

Třetí čtvrtfinálovou dvojici tvoří Mexiko a Německo. Němky obhajují bronz z Tokia.

CF2

Tchaj-pej přidala ve druhé polovině setu 26 bodů. Korejky si vše pohlídaly třemi devítkami, set získaly 56:54 a celkově zápas výsledkem 6:2. Obhájkyně zlata nebudou v semifinále scházet!

CF2

Po první polovině čtvrtého setu je to 29:28 pro Koreu. Tchajwanky pod tlakem konce zápasu...

CF2

Třetí set vyšel lépe zlatému týmu z Tokia. Už po první polovině měly Korejky dvoubodový náskok, který pohlídaly třemi devítkami. Střelkyně Tchaj-peje tak potřebovaly minimálně dvě desítky a devítku. Po šípech Čchiu a Lej svítily na tabuli dvě devítky, ale ve druhém případě to bylo s hvězdičkou – to znamená, že šíp skončil nejistě mezi devítkou a desítkou. Přezkoumávat se to už ale nemusí poté, co Li také trefila „jen“ devítku... Lej tam nakonec opravdu padlo deset bodů, i tak Korejky set získaly výsledkem 54:53.

CF2

Tentokrát hodně dobrý set v podání Čínské Tchaj-peje! Devítka, desítka a další devítka v jeho druhé polovině a celkem 56 bodů. Korejky na to odpovědět nedokázaly. Jeon Hun-young trefila jen sedmičku a po osmičce Lim už byl poslední šíp jen formalitou. Nam Suh-yeon ho sice poslala do čistého středu, ovšem i tak Korejky druhou část prohrály nakonec 52:56.

CF2

První polovina druhého setu končí remízou 27:27, Li Tsai-Čch' tentokrát trefila desítku!

CF2

Korejky byly v prvním setu konzistentní. Jeon Hun-young zaznamenala dvě osmičky, zbylé kolegyně trefovaly jen devítky. Čchiu I-Čching i Lej Čch'-en-Jing trefily shodně devítku a desítku a zdálo se, že by to Tchaj-pej měla zvládnout. Vše ale zazdila poslední z nich Li Tsai-Čch', která po sedmičce v první rundě trefila ve druhé jen šestku. Korejky tak první set získaly nejtěsnějším poměrem 52:51.

CF2

Druhé čtvrtfinále bylo zahájeno prvním setem.
Druhé čtvrtfinále obstarají obhájkyně zlata z Jižní Koreje a Čínské Tchaj-peje.

CF1

Je jasno! Nizozemky tento zápas vyhrají 6:0! Indky zakončily třetí set osmičkou, desítkou a znovu osmičkou. Nizozemským střelkyním stačilo nezkolabovat. Roeffenová trefila devítku, Schloesserová osmičku. Laura van der Winkelová už pak mohla střílet na jistotu a sedmička bohatě stačila.

Nizozemky vítězí ve třetím setu 53:48, celkově v tomto čtvrtfinále 6:0 a radují se z postupu do semifinále!

CF1

Nizozemky nastřílely v první polovině setu 29 bodů a mají sedmibodový náskok.

CF1

Indie musí získat tento set, jinak je konec. Ankita Bhakatová však začala čtyřkou a to je hodně zlé... Byť pak její kolegyně trefily desítku a osmičku...

CF1

Indky totálně zazdily druhou polovinu! Bhakatová s Kumariovou totiž zaznamenaly jen šestky a bylo jasné, že to nezachrání ani devítka Kaurové. Nizozemky navíc odstřílely za devět, deset a devět, takže druhý set vyhrály jasně 54:49. Celkově vedou 4:0.

CF1

Ankita Bhakatová s Bhajan Kaurovou trefily na úvod druhého setu desítky. Pouze Deepika Kumariová přidala osmičku. Na nizozemské straně dala Quinty Roeffenová osmičku, Gaby Schloesserová devítku a Laura van der Winkelová zase osmičku.

CF1

Indky v prvním setu doplatily na ne úplně povedenou první polovinu. Bhaktová s Kumariovou trefily jen sedmičky. Pouze Kaurová zaznamenala desítku. Pak už to bylo lepší, když všechny tři závodnice zaznamenaly devítky. Nizozemky však trefily dvakrát osmičku, jinak samé devítky a úvodní část tak vyhrály 52:21. Ujímají se tedy vedení 2:0.
Čtvrtfinálový program zahájí už za malou chvíli Nizozemky a Indie.
Zlaté medaile z Tokia obhajuje jihokorejský tým. Stříbro braly ruské lukostřelkyně, které v Paříži ze známých důvodů scházejí a bronz tehdy získaly Němky.
Složení týmů:

Nizozemsko:
Quinty Roeffenová, Gaby Schloesserová, Laura van der Winkelová

Indie:
Ankita Bhakatová, Bhajan Kaurová, Deepika Kumariová

Jižní Korea:
Jeon Hun-young, Lim Sih-yeon, Nam Suh-yeon

Čínská Tchaj-pej:
Čchiu I-Čching, Lej Čch'-en-Jing, Li Tsai-Čch'

Mexiko:
Angela Ruizová, Alejandra Valenciová, Ana Vázquezová

Německo:
Katharina Bauerová, Michelle Kroppenová, Charline Schwarzová

Indonésie:
Diananda Choirunisaová, Syifa Nurafifah Kamalová, Rezza Octaviaová

Čína:
An Čchi-süan, Li Ťia-man, Jang Siao-lej
Čtvrtfinálové dvojice:

Nizozemsko – Indie
Jižní Korea – Čínská Tchaj-pej
Mexiko – Německo
Indonésie – Čína
Vítám tu všechny milovníky olympijského sportování! V neděli se na LOH v Paříži uskuteční také týmová soutěž žen v lukostřelbě. Já Vás provedu odpolední medailovou částí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:15.

Týmová soutěž – ženy

Vítěz: Jižní Korea

konec

Zpět na online


Statistiky:
Finálový program
Nizozemsko - Mexiko (o 3. místo) 6:2
Jižní Korea - Čína (finále) 5:4
Semifinále:
Jižní Korea - Nizozemsko 5:4
Mexiko - Čína 3:5
Čtvrtfinále:
Nizozemsko – Indie 6:0
Jižní Korea – Čínská Tchaj-pej 6:2
Mexiko – Německo 5:1
Indonésie – Čína 1:5