Menu

Hokej

STILMAT extraliga inline hokeje

IHC Devils Zlín – IHC Night Birds Přerov

1:6

konec (0:2, 1:4) Stav série: 0:1

15.06.2024, 16:00 • ZS Přerov • Čtvrtfinále • Petr Komárek (@petrkomarek7)

Přerov vítězí v prvním utkání čtvrtfinále play-off STILMAT extraligy inline hokeje doma Zlínem 6:1 a v sérii se ujímá vedení 1:0 na zápasy. Ve druhém poločase nejprve Karel Plášek zkompletoval hattrick, čímž dal Night Birds čtyřgólový náskok. Teprve pak se prosadili také Devils díky přesné střele Adama Hamrly do šibenice. To však bylo ze strany Zlína vše. Skóre už následně upravili pouze přerovští Karel Plášek a Tomáš Andrýsek. "Sovičky" tak mají mečbol na postup do Final Four. (17:10:06)

Konec zápasu.

39:47

Devils drží kotouč na svých hokejkách, ale daleko od přerovské brány. Dobře vědí, že tento zápas už nemohou vyhrát.

39:01

Probíhá poslední minuta druhého dějství.

37:50

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Přerované jsou při chuti. Z levé strany napřáhl po přihrávce Davida Svozila TOMÁŠ ANDRÝSEK a navzdory celkem výrazné vzdálenosti svého pokusu od branky našel volné místo v postoji Michala Kořénka. Asistence: David Svozil.

37:25

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Zlín zvýraznil přesilovku odvoláním brankáře, k snížení na rozdíl dvou gólů mu to však nepomohlo. Naopak, popáté inkasuje. Čtvrtou trefu si připisuje KAREL PLÁŠEK, který ujel všem hráčům Devils a pak už měl lehkou práci. Bez asistence.

36:56

David Hrazdira vyslal z pravé strany útočné poloviny tak trochu skrytý pokus. Puk byl tečovaný a skončil v ochranné síti. Vhazovat se bude před brankou Přerova.

36:13

Filip Šindelek chtěl najetý střílet k pravé tyči přerovské branky, obrana Hanáků nicméně jeho pokus zablokovala.

35:59

Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
Andrýsek – 1,5MIN, krosček.

34:51

David Svozil při přečíslení dvou proti jednomu prudkou střelou minul horní část zlínské branky a z protiakce zahrozili Devils. Adam Bachánek střílel do pravého horního rohu, Petr Žurek však předvedl povedený zákrok lapačkou.

34:31

David Hrazdira z pravé strany posílal střílený pas Tomáši Pavlůskovi, který letící kotouč tečoval vedle levé tyče branky Night Birds.

33:01

Karel Plášek měl na pravé straně útočné poloviny dost času na zakončení, přičemž si chtěl položit Michala Kořénka a pak mezi jeho betony nasměrovat puk do brány. První část záměru přerovskému útočníkovi vyšla, ta druhá ale už nikoliv. Kořének v nelehké situaci předvedl velmi dobrý zákrok.

31:55

Devils právě vstřelili branku!
Zlín ukončuje čekání na vstřelený gól. ADAMU HAMRLOVI zakončení sedlo vskutku náramně, kotouč po nahrávce od Jana Ramerta poslal přímo do pravého horního rohu přerovské brány. Asistence: Jan Ramert.

31:03

Night Birds podruhé ve vcelku krátkém čase nedokázali zakončit do prázdné části zlínské branky. Tentokrát dostal nabídku Radim Hradil od Michala Hoťka, u pravé tyče si ale špatně seřídil mířidla.

29:59

Tomáš Hanák mohl po nahrávce Radima Hradila z pravé strany střílet do prázdné branky, v rozhodující chvíli mu však kotouč přeskočil hokejku. Na druhé straně to zkoušel najetý Chludil, přerovskou bránu nicméně přestřelil.

29:13

Lukáš Chludil pálil bez přípravy z pravého křídla, Petr Žurek se ale stačil k pravé tyči přesunout a pokus zlínského útočníka vyrazil betonem.

27:28

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Místo snížení Devils přichází čtvrtá trefa v podání Hanáků. Z pravé strany po spolupráci s Davidem Svozilem a Danielem Ministrem prostřelil klečícího Michala Kořénka přízemním zakončením KAREL PLÁŠEK. Útočník Night Birds tak završuje hattrick! Asistence: Daniel Ministr a David Svozil.

27:07

Tomáši Pavlůskovi nyní chyběl kousek, aby u levé tyče usměrnil prudký křížný pas od jednoho ze spoluhráčů do prázdné části přerovské branky.

26:20

Na jedné straně se po povedené kombinaci dostal před Michala Kořénka Radim Hradil, brankář Devils však oba jeho pokusy zblízka skvěle zneškodnil. Na druhé straně obdržel zprava nahrávku mezi kruhy Lukáš Chludil, tísněný nicméně střílel po zemi a našel pouze betony připraveného Petra Žurka.

25:16

Z protiakce zakončoval z levé strany Lukáš Chludil a klečící Petr Žurek u bližší tyče zastavil kotouč ve své výstroji.

25:05

Radim Hradil vystihl zlínskou rozehrávku a vydal se dopředu proti dvěma soupeřům. Zpoza nich se rozhodl střílet a trefil Michala Kořénka do spodní části levého betonu.

23:12

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Teď už se před chvílí zmiňované přerovské duo prosazuje a Night Birds vedou o tři góly. Daniel Indrák udělal na pravém kruhu s kotoučem na holi brzdu a pak přesně poslal puk před branku na KARLA PLÁŠKA. Ten rychle vystřelil mimo dosah přesunujícího se Michala Kořénka. Asistence: Daniel Indrák.

22:29

Daniel Indrák a Karel Plášek nyní předvedli kombinaci přes celé hřiště. Plášek roztáhl hru na levém křídle do šířky a poté nabil Indrákovi na střelu z první. Michal Kořének se proti ní dokázal včas přemístit a vkleče zasáhl.

20:44

Tomáš Hanák po křížné přihrávce vyzkoušel z levé strany pozornost Michala Kořénka. Ten kotouč v pokleku zastavil a poté raději dalším zákrokem přerušil hru.

20:22

Jan Ramert si chtěl z pravé strany rychle najet před bránu, bránící Tomáš Hanák jej tam ale nepustil.

20:05

První buly druhé části vyhráli Devils.

20:01

Začal druhý poločas.
Po prvním poločase vede Přerov na domácí půdě nad Zlínem 2:0. Oba góly Night Birds padly během prvních pěti minut. Nejprve se střelou k pravé tyči prosadil Karel Plášek, na kterého pak v čase 4:54 navázal zakončením po kombinaci do prázdné brány Daniel Indrák. Devils zatím ztroskotávají na skvěle chytajícím Petru Žurkovi. Jednou sice kotouč do branky dostali, rozhodčí ale ještě předtím pískl přerušenou hru.

20:00

První poločas skončil.

19:50

Devils se nepodařilo snížit ani tentokrát. U levé tyče zblízka na několikrát dorážel Tomáš Pavlůsek, jenže se mu nepodařilo přehodit beton roztaženého Petra Žurka.

19:14

Adam Hamrla se u levé tyče otočil s pukem na holi, jeho výsledná střela na zadní tyč byla však příliš slabá a Petr Žurek ji zastavil nataženým pravým betonem.

17:37

Jeden z hráčů Zlína sice po několika dorážkách zblízka dostal kotouč do brány, rozhodčí ale ještě předtím přerušil hru a gól Devils tak platit nemůže.

17:11

David Hrazdira nabral rychlost na pravém křídle a střílel na bližší tyč. Tam Petr Žurek předvedl jistý zákrok lapačkou, kterým přerušil hru.

16:48

Karel Plášek při přečíslení dva na jednoho volil střelu z levé strany, prostor pod horní tyčí ale minul.

15:58

Na ostrý pas Lukáše Chludila z levého křídla čekal před brankou volný Adam Hamrla, letící puk ale nedokázal vůbec tečovat a Petr Žurek tak zasahovat nemusel.

14:24

Lukáš Chludil se otočil ke střele z prostoru u pravé tyče, Petr Žurek si každopádně i tentokrát poradil. Kotouč nejprve ztlumil a poté ho pohotovým skokem definitivně uzmul do své moci.

13:42

Richard Hrazdira měl velkou šanci na snížení. Zlínský útočník jel sám na Petra Žurka, ten ale jeho bekhendový blafák dokázal zlikvidovat koncem levého betonu.

13:05

David Hrazdira tentokrát zakončil švihem z větší dálky, mířil ale jen nad přerovskou bránu.

12:42

Po sourozenecké spolupráci Richarda a Davida Hrazdirových to druhý jmenovaný zkoušel z pravého kruhu. Obrana Night Birds letící kotouč tečovala do ochranné sítě.

11:01

Nebezpečnou střelou se z levé strany útočné poloviny prezentoval Filip Šindelek, Petr Žurek kotouč vyrazil hrudí před sebe.

10:00

Karel Plášek už mohl z mezikruží zakončovat, místo toho však chtěl ještě kotouč vrátit Danielu Indrákovi, který by mohl mířit do prázdné brány. Obrana Devils ale zpětnou přihrávku z hole Pláška dokázala zablokovat.

08:33

Podobnou střelu si připsal také zlínský Richard Hrazdira, na Petra Žurka nicméně nevyzrál.

08:05

Zakončení přišlo na druhé straně. Pokus Jana Hanáka z osy hřiště zneškodnil Michal Kořének vyrážečkou.

07:31

Zlín nyní více drží kotouč. Jan Ramert mohl střílet z levého kruhu, ale nakonec raději přihrál na spoluhráče pod sebou.

06:25

Karel Plášek přihrával zpoza brankové čáry před branku Danielu Ministrovi, jenže tomu puk odskočil od čepele hokejky a odrazil se k Michalu Kořénkovi. Ten raději zákrokem přerušil hru.

04:54

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Pěkná akce Přerovanů vede k druhému gólu. Michal Hotěk se otočil s kotoučem na holi a pak křížnou přihrávkou přesně našel najetého Daniela Ministra. Ten ještě přihrál doprava na volného DANIELA INDRÁKA, jenž si rychle kotouč zpracoval a poté zakončil do volné části branky Devils. Asistence: Daniel Ministr a Michal Hotěk.

04:10

Tomáš Hanák našel před brankou od zadního mantinelu svého mladšího bratra Jana, ale ten místo střely udělal manévr směrem ven z útočné poloviny.

02:40

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Přerov otevírá skóre zápasu. Daniel Indrák přihrál KARLU PLÁŠKOVI a jeho křížný pokus zapadl za vzdálenější, pravou tyč zlínské branky. Asistence: Daniel Indrák.

02:20

Lukáš Chludil při zlínském přečíslení posílal puk před bránu, ani jednoho ze spoluhráčů ale nenašel a trefil klečícího Petra Žurka do pravého betonu.

02:00

Nyní Karel Plášek hledal na pravém kruhu Daniela Indráka, jenže tomu kotouč přeskočil hokejku.

01:27

Karel Plášek si najel na útočnou polovinu, ale Michala Kořénka se ohrozit neodvážil.

00:32

Radim Hradil přihrál pod sebe Tomáši Hanákovi, který s kotoučem udělal rozvážný pohyb ve středu hřiště.

00:03

Úvodní buly vyhrál Zlín.

00:01

Utkání právě začalo.

Utkání za malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

IHC Devils Zlín: Kořének – Bachánek, Zavrtálek, D. Hrazdira (C), Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Ramert, Chludil (A), R. Hrazdira
Trenér: Karel Šindelek

IHC Night Birds Přerov: Žurek (Šejba) – Hotěk, Svozil, T. Hanák (C) – Hradil, Indrák, J. Hanák, Ministr, Andrýsek, Plášek (A)
Trenér: Daniel Indrák

Rozhodčí: M. Šiška st., M. Šiška ml.
Přerov nastoupí v černočervených dresech, Zlín ve žlutomodrých dresech.
Mezi pěti nejproduktivnějšími hráči skupiny Východ se letos nacházeli hned dva zástupci Zlína. Útočník Lukáš Chludil si připsal 22 bodů za sedm branek a patnáct asistencí. Spolu s brněnským Kučeříkem, který získal o bod více, se stal nejlepším nahrávačem moravské poloviny STILMAT extraligy. Rovné dvě desítky bodů za sedm gólů a třináct asistencí pak zaznamenal obránce Devils David Hrazdira. O bod tak předčil lídra přerovské produktivity Jakuba Navrátila. Ten nicméně zasáhl pouze do pěti utkání, v nichž se prezentoval bilancí 7+12.
Tentokrát se v moravské skupině nejvyšší soutěže lépe umístili Night Birds. Během osmi kol získali patnáct bodů a obsadili druhou pozici, o bod před třetím Zlínem. Na druhé příčce je sice po výhře 9:4 ve druhém vzájemném duelu vystřídali právě Devils, Přerovští si však pomohli těsným triumfem 6:5 nad Uherským Brodem a Zlín znovu předstihli. Díky tomu si ve čtvrtfinále proti Devils zajistili výhodu domácího prostředí a nemusejí cestovat na stadion soupeře.
Přerov a Zlín se ve čtvrtfinále střetnou podruhé v řadě. Loni se série uskutečnila na půdě Devils, kteří v základní části vyhráli skupinu Východ a čekali je čtvrtí Night Birds. V prvním zápase Zlínští Hanáky udolali 6:5, poté ale těsně uspěli zase Přerované, a to poměrem 4:3. O postupujícím do Final Four tak musela rozhodnout nadstavba a náhlá smrt. Díky trefě Karla Pláška (letos 5+8) v čase 4:36 se radoval Přerov a pro ambiciózní Devils sezona skončila.
Hezký den z Přerova. Ve čtvrtfinále play-off STILMAT extraligy inline hokeje se zde utkají týmy IHC Night Birds Přerov a IHC Devils Zlín.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

IHC Devils Zlín – IHC Night Birds Přerov

1:6

konec (0:2, 1:4) Stav série: 0:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 32. Hamrla (Ramert) – 3. Plášek (Indrák), 5. Indrák (Ministr, Hotěk), 24. Plášek (Indrák), 28. Plášek (Ministr, Svozil), 38. Plášek, 38. Andrýsek (Svozil)

IHC Devils Zlín: Kořének – Bachánek, Zavrtálek, D. Hrazdira (C), Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Ramert, Chludil (A), R. Hrazdira
Trenér: Karel Šindelek

IHC Night Birds Přerov: Žurek (Šejba) – Hotěk, Svozil, T. Hanák (C) – Hradil, Indrák, J. Hanák, Ministr, Andrýsek, Plášek (A)
Trenér: Daniel Indrák

Rozhodčí: M. Šiška st., M. Šiška ml.

Diváci: 108

Průběh zápasu
1. poločas
02:40 IPR 0:1 Plášek (Indrák)
04:54 IPR 0:2 Indrák (Ministr, Hotěk)
Přestávka po pol.
2. poločas
23:12 IPR 0:3 Plášek (Indrák)
27:28 IPR 0:4 Plášek (Ministr, Svozil)
31:55 IZL 1:4 Hamrla (Ramert)
35:59 IPR 1,5MIN Andrýsek, krosček
37:25 IPR 1:5 Plášek
37:50 IPR 1:6 Andrýsek (Svozil)
Konec