Menu

Hokej

Mistrovství světa

Lotyšsko – USA

3:6

konec (0:2, 1:1, 2:3)

21.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Skupina B • Tomáš Kubečka

Tipsport: 11.7 7.43 1.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nelze opomenout ani skvělou produktivitu USA. V sedmi zápasech v základní skupině vstřelili Američané 37 branek, což je před večerními zápasy nejlepší útok na turnaji. (19:07:49)
Američané si vítězstvím zajistili druhé místo ve skupině za suverénním Švédskem. Jisté je, že ve čtvrtfinále narazí na Česko nebo na Švýcarsko. V případě duelu s českým národním týmem se Američané i přes druhé místo ve skupině budou stěhovat do Prahy.
Triumf Američanů udělal radost slovenským příznivcům i hokejistům. Slováci totiž mají už před večerním duelem se Švédskem jistý postup do čtvrtfinále, v němž se utkají s Kanadou.
Střely na branku: 30 – 43
Zásahy brankářů: 37 – 27
Je dobojováno! Američané poráží Lotyšsko 6:3 a zajišťují si konečné druhé místo ve skupině B. Naopak pro Lotyšsko letošní šampionát končí. Hned ve druhé minutě poslal Američany do vedení Brady Tkachuk. O dvě minuty později udeřil Gavin Brindley, jehož zásah nemohl pro nedovolené bránění gólmanovi platit. Lotyšsko se poté lehce osmělilo, jenže ve 14. minutě přidal druhou branku USA Zach Werenski. Ve 23. minutě navýšil vedení USA využitou přesilovkou Cole Caufield. Ve 24. minutě však dokázal snížit Renars Krastenbergs. Lotyšsko mohlo dokonce snížit na rozdíl jediné branky, ale kotouč po ráně Robertse Bukartse nepřešel přes brankovou čáru. Následně hrálo Lotyšskou dvě minuty dvojnásobnou přesilovku, ale ani v ní branku soupeře neohrozilo. Hned v úvodu třetí části přidal čtvrtou branku USA Matthew Boldy. Lotyši však nesložili zbraně a díky slepeným gólům Tralmakse a Mamčicse snížili na rozdíl jediného zásahu. Pojistku na americké vítězství však přidal opět Cole Caufield a v závěru byl po faulu na Farabeeho přiznán Američanům technický gól.
Nejlepší hráči Lotyšska na turnaji

Kristers Gudlevskis (Lotyšsko)
Kaspars Daugavinš (Lotyšsko)
Rodrigo Abols (Lotyšsko)
Nejlepší hráči utkání

Robert Mamčics (Lotyšsko)
Matthew Boldy (USA)

Konec zápasu.

59:15

59:15 Joel FARABEE - 3:6

59:15

Spojené státy právě vstřelily branku! Tohle na letošním šampionátu ještě k vidění nebylo! JOEL FARABEE se hnal z levé strany sám na prázdnou branku, jenže vinou faulu obránce minul. Přesto je Američanům uznán technický gól!

58:51

Ještě jedno vyloučení na americké straně! Zach Werenski dostává dvě minuty za krosček.

58:36

Lotyši se nakonec dočkali obrovské šance! Po nahození Jakse puk poskakoval před brankou USA, ale nikdo v bílém jej nedoklepl za ležícího Lindgrena!

58:04

Američané hrají v plném počtu.

57:26

Lotyšsko se stále ne a ne usadit v útočném pásmu. Defenziva USA zvládá oslabení s velkým přehledem.

57:00

Američané jsou na kotouči a Kristers Gudlevskis se musel vrátit zpátky do branky.

56:32

Další úspěšný zákrok amerického brankáře proti střele zpoza obránce. Charlie Lindgren při své premiéře na letošním šampionátu nepodává špatný výkon.

56:05

Gudlevskis je na střídačce! Lotyši zkouší hru šesti proti čtyřem!

56:04

Lotyšský trenér si vyžádal oddechový čas!

56:04

Lotyšsko si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podrážení si vysloužil Ryan Leonard.

55:27

Hayes z pravé strany přihrál mezi kruhy, kde měl spoluhráče, jenže jeden z Lotyšů na poslední chvíli přizvedl puk mimo nebezpečí.

55:10

Gudlevskis vyjel za svou klec, aby zastavil nahození po mantinelu. Brankář Lotyšska však kotouč nezpomalil a musel se rychle vracet.

54:34

Po dalším výpadu Američanů už Gudlevskis bez větších problémů udržel kotouč mezi betony. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

54:02

Ryan Leonard chtěl střelou z ostrého úhlu překvapit Gudlevskise u přední tyče. Zákrok brankáře Lotyšska nebyl zrovna jistý.

53:45

Mārtiņš Dzierkals se otočil s pukem v obranném pásmu a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Lotyši už musí vrhnout všechny síly do útoku.

53:10

Raivis Ansons zavezl puk do útočného pásma, kde neměl podporu spoluhráčů. Američané bez problémů vyvezli puk.

52:20

Kristers Gudlevskis si dal pozor na sraženou přihrávku mezi kruhy a raději kotouč přikryl lapačkou. Vhazovat se bude po pravici lotyšského gólmana.

52:04

Američané dokázali v posledních minutách otupit aktivitu soupeře. Po dalším postavení mimo hru se vhazuje ve středním pásmu.
Utkání sleduje 8 924 diváků.

51:40

Robert Mamčics poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, nicméně nikdo v bílém jeho pobídku nezastihl.

51:06

Shane Pinto se po návratu z trestné lavice dostal do útočného pásma, ale neměl rychlost na zakončení. Obrana Lotyšska se stačila stáhnout.

50:55

Vyloučený Pinto je zpátky na ledě. Lotyšsko přesilovku nedokázalo přetavit ve zdramatizování závěrečných minut.

50:10

Skvělý zákrok proti střele z levého kruhu vytasil Charlie Lindgren, od jehož ramene se puk odrazil k mantinelu. Američané následně vyhodili puk do bezpečí.

49:35

Janis Jaks udržel kotouč na modré čáře, ale už nedokázal zakončit. Defenziva Američanů se přesunula a nahození zblokovala.

49:12

Lotyši se sice v úvodu přesilovky usadili v útočném pásmu, ale nahození Tralmakse od modré čáry přizvedl obránce do ochranné sítě.

48:55

Lotyšsko si zahraje přesilovku! Shane Pinto dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

48:52

Vyloučení v týmu Lotyšsko:
Martins Lavinš – 2 min., nesportovní chování.

Vyloučení v týmu USA:
Kevin Hayes – 2 min., nesportovní chování.

48:46

48:46 Cole CAUFIELD - 3:5

48:46

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané dávají plánům Lotyšů na boj o postup obrovskou trhlinu! SHANE PINTO si našel odražený puk, poslal jej za branku, kde byl COLE CAUFIELD, který s kotoučem vybruslil do předbrankového prostoru a napálil jej do horního rohu! Asistence: Shane Pinto.

48:25

Ralfs Freibergs poněkud zbytečně oplácel před lotyšskou brankou Leonardovi. Rozhodčí se rozhodli, že ani v tomto případě nebudou vylučovat.

48:09

Ryan Leonard si našel volný kotouč poblíž modré čáry a pohotově vypálil. Jeho tvrdou ránu ale obětavý soupeř přizvedl do ochranné sítě.

47:12

Markuss Komuls zavezl puk do útočného pásma, kde jej nahodil na zadní hrazení, ale tam neměl nikoho v bílém. Američané puk rychle vyhodili za modrou.

47:10

Ryan Leonard projel po pravém křídle do útočného pásma a prověřil Gudlevskise, který se fantasticky roztáhl. Poté se ještě strhla mela, ale sudí zájemce o vřavu rychle rozehnali.

46:45

Američané jsou opatření a jen vyhazují kotouče do středního pásma. Naopak Lotyšsko teď hraje jako o život.

46:10

Zile si dal před brankou pozor na odražený kotouč a před dojíždějícím Hayesem jej odehrál mimo nebezpečný prostor.

45:36

Do útočného pásma zavezl kotouč Matthew Boldy, který proskočil až k zadnímu mantinelu, kde už kotouč pod tlakem soupeře neudržel.

45:00

Americký trenér John Hynes si vyžádal oddechový čas!

45:00

45:00 Robert MAMČICS - 3:4

45:00

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Druhá branka Lotyšska během šestnácti sekund dává Lotyšům šanci na postup! Od modré čáry vypálil ROBERT MAMČICS a jeho pokus prošel kolem clonících hráčů až do branky! Asistence: Kaspars Daugavinš.

44:44

44:44 Eduards TRALMAKS - 2:4

44:44

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Lotyšsko ještě snižuje! Defenziva Američanů nedokázala kotouč vyhodit do bezpečí. Následnou ránu Charlie Lindgren vyrazil betonem jen před sebe a osamocený EDUARDS TRALMAKS měl snadnou práci! Asistence: Kristaps Zile, Martins Lavinš.

44:02

Ryan Leonard objel branku Lotyšska a vracel kotouč zpět do nebezpečného prostoru. Nikdo z hráčů v tmavém dresu neměl připravenou hůl.

43:30

Miks Indrašis střílel od modré čáry, jenže jeho pobídku nikdo v bílém dresu nedokázal tečovat mimo pohyb amerického gólmana.

43:03

Batna sice zavezl puk do útočného pásma, ale už nedokázal přenést hru na pravou stranu, kam se mu nabízel agilní Raivis Ansons.

42:26

Jeff Petry tvrdě vypálil od modré čáry, ale jeho dělovku našel Gudlevskis v připravené lapačce. Vhazovat se bude po levici lotyšského gólmana.

42:10

Michael Kesselring bojoval o puk na levé straně útočného pásma, nicméně nedokázal puk posunout do nebezpečného prostoru.

41:36

Rihards Bukarts uklidnil rozehrávku v obranném pásmu a následně hledal Indrašise. Druhý jmenovaný ale neuspěl v souboji na modré čáře.

41:10

Robert Mamčics sice rozjel akci Lotyšska z obranného pásma, jenže hokejisté v bílém postrádají aktivitu v ofenzivě. Američané se ubránili bez problémů.

40:14

40:14 Matthew BOLDY - 1:4

40:14

Spojené státy právě vstřelily branku! Fantastický vstup USA do třetí části! Lotyši nedokázali vyhodit puk ven z obranného pásma. Brock Nelson jej poslal před branku a MATT BOLDY kotouč šikovně tečoval mezi betony Gudlevskise! Asistence: Zach Werenski.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 18 – 32
Zásahy brankářů: 29 – 17
I po čtyřiceti minutách jsou na tom Američané lépe o dvě branky. Ve 23. minutě totiž navýšil vedení USA využitou přesilovkou Cole Caufield. Ve 24. minutě však dokázal snížit Renars Krastenbergs. Lotyšsko mohlo dokonce snížit na rozdíl jediné branky, ale kotouč po ráně Robertse Bukartse nepřešel přes brankovou čáru. Následně hrálo Lotyšskou dvě minuty dvojnásobnou přesilovku, ale ani v ní branku soupeře neohrozilo.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

Američané se dostali do zajímavého přečíslení, které mohl zakončit Johnny Gaudreau, ale v klíčovou chvíli netrefil kotouč.

39:15

Charlie Lindgren si vychutnal další jistý zákrok lapačkou a udržel v ní kotouč. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

38:37

Markuss Komuls uklidnil lotyšskou rozehrávku v obranném pásmu. Vpřed se poté dostal Dans Ločmelis, jehož pokus z úhlu skončil v lapačce amerického brankáře.

38:07

Další pokus Lotyšů o přechod do útočného pásma skončil přihrávkou na zakázané uvolnění. Vhazování se přesune před Gudlevskise.

37:21

Felikss Gavars z rohu útočného pásma nahodil puk před branku, kde byli jen dva hráči v dresech amerického výběru. Lotyši ale pokračují v aktivní hře.

37:00

Jaks se vydal na výlet do útočného pásma, kde dokonce zakončil v pádu, ale americký gólman jeho pomalý pokus vyrazil betonem.

36:36

Vyloučená dvojice je zpátky na ledě. Lotyši v přesilovce 5 na 3 prakticky neohrozili branku.

36:00

Další úspěšné vyhození Američanů z obranného pásma. Lotyši s touto přesilovkou nemohou být spokojení.

35:40

Ránu Robertse Bukartse zablokoval dobře postavený Sanderson, který kotouč bleskově vyhodil do bezpečí.

35:00

Američané zatím oslabení ve třech zvládají skvěle. Hned dvakrát v krátkém časovém sledu dokázali kotouč vyhodit.

34:36

Rozhodčí nakonec potvrdili i dvouminutový trest pro Zegrase za podrážení.

34:36

Rozhodčí ještě prohlížejí záznam hry ohledně potvrzení trestu uloženého na ledové ploše.

34:36

Příznivci Lotyšska jsou na nohou! Jejich tým si totiž zahraje dvojnásobnou přesilovku. Nelson dostává dvě minuty za podrážení a na trestnou lavici míří i Trevor Zegras, který dostává dvě minuty za podrážení.

34:32

Lotyšsko hraje v plném počtu.

34:24

Lotyši se dostali vpřed během vlastního oslabení. Na žabičku před branku si brousil zuby Dans Ločmelis, ale puk netrefil.

33:32

Zach Werenski nahodil puk od modré čáry na lotyšskou klec, jenže jeho pokus obránce srazil mimo nebezpečí. Defenziva Lotyšska poté vyhodila puk přes všechny čáry.

33:04

Johnny Gaudreau si nabruslil s pukem na holi do výborné pozice, jenže zápěstím trefil rameno lotyšského gólmana.

32:32

Přesilovku si zahrají také Američané. Markuss Komuls dostává dvě minuty za hákování.

32:23

Po dalším přenesení hry na levou stranu střílel z kruhu bez přípravy Kevin Hayes, jehož pokus srazil obránce mimo ledovou plochu. Vhazuje se před Gudlevskisem.

32:04

Američané hrají v plném počtu.

31:40

Ve vlastním oslabení projel do útočného pásma Kevin Hayes, který akci zakončil střelou příklepem do betonu lotyšského brankáře.

31:14

Mārtiņš Dzierkals střílel bez přípravy z pravého kruhu, ale jeho dělovku zablokoval dobře postavený obránce USA.

30:37

Z levé strany střílel Janis Jak, který trefil ruku amerického gólmana. Hokejisté v modrém nedokázali puk vyhodit do středního pásma.

30:04

Lotyšsku se naskýtá příležitost ke snížení v podobě přesilové hry. Shane Pinto dostává dvě minuty za hákování.

29:18

Další výpad USA skončil postavením mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

29:00

Nahození od levého mantinelu skončilo sražené jen u zadního hrazení. Američané ale jen těžko hledají recept na aktivitu soupeře.

28:10

Příznivci Lotyšska ženou své oblíbence hlasitým skandováním. Hráči na ledě se rovněž tlačí před americkou branku.

27:38

Lotyši už slavili po zakončení Robertse Bukartse, ale jeho pokus se odrazil od tyče do tyče a poté mimo branku!

27:03

Matthew Boldy dostal přihrávku do jízdy, jenže si nepotykal s převzetím kotoučem. Po snížení Lotyšů tempo hry lehce opadlo.

26:13

Sanderson nahodil puk od modré čáry před branku Lotyšska, ale nikdo v modrém dresu jeho pobídku nedokázal tečovat mezi tři tyče.

25:32

Jones se vzápětí projevil také v obranném pásmu, kde čistým způsobem zastavil rozjetého soupeře. Slušně zaplněná hala aplauduje.

25:10

Seth Jones dostal přihrávku do jízdy na levé křídlo, jenže puk mu v klíčovou chvíli uskočil od čepele přímo k obránci Lotyšska.

24:25

Charlie Lindgren před dojíždějícím Dzierkalsem raději přikryl kotouč a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.

24:10

Po úvodní brance Lotyšska v utkání se probudili také příznivci tohoto výběru, kteří své oblíbence ženou za zdramatizováním utkání.

23:35

23:35 Renars KRASTENBERGS - 1:3

23:35

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Tak jsem to zakřikl! Lotyši totiž předvedli povedený přechod do útočného pásma a snižují! RENARS KRASTENBERGS obdržel přihrávku na levou stranu, sjel si s pukem na kruh a propálil amerického gólmana! Asistence: Eduards Tralmaks, Kristers Gudlevskis.

23:10

Kaspars Daugavinš uspěl v souboji za brankou USA, jenže zadovkou nedokázal najít nikoho v bílém dresu. Lotyšsku se směrem vpřed vůbec nedaří.

22:34

22:34 Cole CAUFIELD - 0:3

22:34

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané využívají přesilovku a výrazně se přibližují k vítězství! Po kombinaci v útočném pásmu dostal přihrávku z pravé strany mezi kruhy COLE CAUFIELD, který pohotově propálil bezmocného Gudlevskise! Asistence: Matthew Boldy, Brady Tkachuk.

22:01

Američané si na úvod druhé třetiny zahrají přesilovku. Dvě minuty za sekání si odsedí Oskars Cibulskis.

21:30

Na opačné straně obdržel přihrávku do jízdy Brady Tkachuk, který střílel z levého kruhu, jenže trefil jen beton lotyšského brankáře.

21:06

Oskars Batna mohl vrátit Lotyšsko do boje o postup mezi nejlepší osmičku turnaje, ale z ostrého úhlu minul branku USA!

20:35

Američané rozjeli útok po pravé straně. Boldy dokonce protečoval kotouč na volného Setha Jonese, ale ten už nestačil zakončit.

20:20

Seth Jones se jako obránce vydal na výlet do útočného pásma, ale důrazný soupeř jej odstavil mimo ideální střeleckou pozici.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 8 – 18
Zásahy brankářů: 16 – 8
Po první třetině mohou být s průběhem utkání spokojenější Američané, kteří kráčejí za druhým místem v základní skupině B. Hned ve druhé minutě poslal Američany do vedení Brady Tkachuk. O dvě minuty později udeřil Gavin Brindley, jehož zásah nemohl pro nedovolené bránění gólmanovi platit. Lotyšsko se poté lehce osmělilo, jenže ve 14. minutě přidal druhou branku USA Zach Werenski. Pokud chtějí Lotyši postoupit do čtvrtfinále, musí předvést velkolepý obrat.

20:00

První třetina skončila.

19:41

Početní převaha Lotyšska trvala rovné čtyři sekundy! Kaspars Daugavinš si totiž vysloužil dvě minuty za zdržování hry.

19:37

V závěru první periody se ještě vylučuje na americké straně. Zach Werenski vyfasoval dvě minuty za zbytečný krosček v útočném pásmu.

19:03

Přihrávku do jízdy obdržel na pravé straně aktivní Felikss Gavars, jehož dělovka příklepem pouze prověřila pevnost betonu novice v americké brance.

18:35

Charlie Lindgren vyjel za americkou klec a po hrazení prodloužil kotouč na spoluhráče v modrém dresu USA.

18:10

Miks Indrašis přihrávkou zpoza branky poslal kotouč na levý kruh, kam si sjížděl Dans Ločmelis, jenže neměl prostor pro střelu.

17:45

Rihards Bukarts dojel přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud už nedokázal přenést hru na někoho v bílém dresu.

17:09

Oskars Batna obdržel z levé strany zajímavou přihrávku mezi kruhy, ale pohotovou střelou netrefil americkou klec.

16:45

Cole Caufield dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ale puk mu přeskočil přes čepel do středního pásma.

16:10

Tkachuk dohrál souboj v útočném pásmu, kde soupeře přišpendlil k mantinelu. Američané mají otěže dnešního souboje pevně v rukou.

15:45

Pinto se ve středním pásmu natahoval po odraženém kotouči, ale nedokázal jej sklepnout do jízdy svému spoluhráči.

15:00

Michael Kesselring si před brankou klepl o přihrávku z rohu ledové plochy, ale v klíčovou chvíli puk vůbec netrefil. Lotyši následně poslali puk do středního pásma.

14:22

Americkému gólmanovi vypadlo nahození od modré čáry. Odražený kotouč chvíli poskakoval před brankou, ale nikdo v bílém jej do sítě nedorazil.

14:03

Gudlevskis vyrazil za svou klec, kde pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Američané i po druhém zásahu pokračují v aktivním napadání soupeřovy rozehrávky.

13:20

13:20 Zach WERENSKI - 0:2

13:20

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané přidávají druhou branku, která již tentokrát bude platit! Přihrávku do prostoru před brankou dostal z rohu útočného pásma nehlídaný ZACH WERENSKI, který zamíchal pukem před Gudlevskisem a zavěsil pod horní tyč! Asistence: Cole Caufield, Shane Pinto.

13:02

Miks Indrašis se dostal do útočného pásma, kde dokonce vypálil zápěstím, ale jeho pokus se od brusle obránce odrazil mimo tři tyče.

12:26

Po dalším zákroku amerického gólmana se před klecí USA strhla menší potyčka, do které se zapojil Shane Pinto. Sudí tentokrát uklidnili situaci bez nutnosti vylučovat.

12:10

Karlis Čukste dohrál souboj na modré čáře a vypíchl puk do středního pásma. Lotyšsku proti silnému soupeři nezbývá jiná možnost, než hrát důrazně.

11:45

Janis Jaks se stáhl do obranného pásma, kde se zmocnil puku a bekhendem jej vyhodil za modrou čáru.

11:10

Kristaps Zile se skvěle stáhl do rohu obranného pásma, kde odstavil Farabeeho. Lotyši se snažili otočit směr hry, ale rychle přiliš o puk.

10:18

Po potyčce před lotyšskou brankou se bude znovu vylučovat. Mārtiņš Dzierkals a Luke Kunin dostávají dvě minuty za hrubost.

10:10

Michael Kesselring projel po pravé straně do útočného pásma, kde zakončil zápěstím, ale jeho pokus prosvištěl nad horní tyčí lotyšské branky.

09:26

Rihards Bukarts protečoval kotouč do útočného pásma, ale poslal jej přímo do míst, kde hlídkoval obránce v tmavém dresu USA.

09:03

Lotyšsko přestálo úvodní přesilovku soupeře bez úhony.

08:35

Eduards Tralmaks spěchal za vyhozením na levou stranu, ale kotouč nedojel před soupeřem. V opačném případě se pro Lotyšsko rýsovala zajímavá možnost.

08:03

Po dalším výborném zákroku Gudlevskise se k puku v obranném pásmu dostal Mārtiņš Dzierkals, který jej nekompromisně vyhodil do bezpečí.

07:32

Gudlevskis si dal pozor na zakončení z levé strany ledové plochy a připsal si vynikající zákrok pravým betonem. Vhazuje se po jeho levé ruce.

07:03

Američané si zahrají úvodní přesilovku dnešního souboje. Dvě minuty za hákování si odsedí Rihards Bukarts.

06:41

Kevin Hayes se dostal do útočného pásma, ale jeho pokus z pravého kruhu skončil sražený mimo branku.

06:12

Janis Jaks dostal nabito na modrou čáru, odkud vyslal jedovatou ránu. Charlie Lindgren jeho dělovku viděl na poslední chvíli a vyrazil puk betonem.

05:26

Johnny Gaudreau si na pravé straně našel odražený kotouč, jenže z ostrého úhlu jej neumístil mezi rozhozeného Gudlevskise a přední tyč.

05:06

Lotyši dokázali otupit úvodní tlak soupeře a v posledních minutách jsou častěji na kotouči. Další akce ale skončila nepřesnou přihrávkou Mamčicse.

04:30

Eduards Tralmaks se odpoutal od obránce, jenže z rohu útočného pásma nedokázal přihrát do míst, kde by byl někdo z lotyšských hokejistů.

04:00

Další zakončení na straně Lotyšska obstaral Janis Jaks, jehož pokus skončil v připravené lapačce amerického brankáře.

03:26

Na opačné straně musel poprvé řešit závar před brankou Charlie Lindgren. Americký gólman si dal pozor na tečované nahození.

03:10

Američané vlétli do útočného pásma, ale dlouho se u kotouče neohřáli. Jejich kombinace vyústila jen v nepřesnost a vyhození soupeře.

02:44

Rozhodčí na videu odhalili nedovolené bránění brankáři! Branka neplatí, skóre se vrací na stav 1:0 pro USA!

02:44

Lotyšský trenér si ještě vyžádal výzvu k přezkoumání nedovoleného bránění gólmanovi!

02:44

02:44 Brindleyho zrušený gól

02:44

Spojené státy právě vstřelily branku! Bleskově navíc přichází druhý zásah Američanů! Po průniku do útočného pásma zakončoval před Gudlevskisem Michael Eyssimont. Odražený kotouč si na brankovišti ještě našel GAVIN BRINDLEY, který jej posunul za čáru! Asistence: Michael Eyssimont, Luke Kunin. Branka byla po trenérské výzvě lotyšského trenéra odvolána pro nedovolené bránění brankáři!

02:10

Rodrigo Abols protečoval prudkou přihrávku do útočného pásma, ale tam neměl nikoho v bílém dresu. Lotyše čeká ve zbytku utkání těžká šichta.

01:23

01:23 Brady TKACHUK - 0:1

01:23

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané se hned v úvodu dnešního utkání dostávají do vedení! Po rychlém přechodu do útočného pásma obdržel přihrávku na pravou stranu BRADY TKACHUK, který svižnou střelou potvrdil fantastickou formu na turnaji! Asistence: Cole Caufield.

01:06

Gudlevskis si počkal na nahození od modré čáry a bez problémů ukryl kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

00:45

První ránu Američanů vyslal od modré čáry Sanderson. Jeho dělovka příklepem však prolétla kolem lotyšské klece a pouze zaduněla o mantinel.

00:20

Lotyši se v úvodu utkání vydali do útočného pásma. Kaspars Daugavinš nahodil puk po hrazení za branku, kde neměl volného spoluhráče.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na led. Lotyši mají na tribunách převahu. Jejich oblíbenci na ledě se však musí pokusit o malý hokejový zázrak – porazit nabitý tým USA v základní hrací době.
Úvodní sestavy:

Lotyšsko: Gudlevskis (Merzļikins) – Čukste, Jaks, Cibulskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile – Krastenbergs, Daugavinš (C), Abols (A) – Dzierkals, Ro. Bukarts (A), Batna – Ri. Bukarts, Indrašis, Ločmelis – Ansons, Tralmaks, Lavinš – Gavars.
Trenér: Harijs Vitolinš

USA: Lindgren (Nedeljkovic) – Se. Jones (A), Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Gaudreau, Nelson – Tkachuk (C), Caufield, Pinto – Zegras, Hayes, Farabee – Eyssimont, Leonard, Brindley.
Trenér: John Hynes

Rozhodčí: Brander (FIN), Holm (SWE) – Heffner (GER), Hofer (GER).
Oba týmy už dorazily na led k předzápasovému rozbruslení. Lotyšsko odehraje klíčové utkání v bílém, zatímco Američané obléknou tmavě modrou sadu dresů.
Lotyšsko

Lotyšsko na letošním turnaji v Ostravě obhajuje senzační bronz z minulého roku. Výkony Lotyšů v základní skupině ale nevzbudily příliš optimismu. Na úvod turnaje totiž Lotyši dvakrát ztratili bod se slabšími soupeři. Polsko i Francii totiž porazili až v prodloužení. Následně sice přehráli Lotyši v základní hrací době 2:0 Kazachstán, jenže následně přišly vysoké porážky 1:8 s Německem a 2:7 se Švédskem. Proti Švédům přitom Lotyši nehráli špatné utkání, ještě v polovině základní hrací doby drželi krok. Šanci na postup do čtvrtfinále si Lotyšsko udrželo v nedělním duelu se Slovenskem, které přehráli po nájezdech. Hrdinou se stal brankář Gudlevskis, kterého trápilo zranění, ale přesto vychytal slovenské hráče. Pokud však chce Lotyšsko postoupit do čtvrtfinále, musí přehrát USA v základní hrací době a Slováci nesmí bodovat proti Švédsku.
USA

Američané přijeli do Ostravy s hvězdným týmem s jasným cílem, po více než šedesáti letech projít alespoň do finále. Jejich výsledky v základní skupině ale v úvodu budily rozpaky. V úvodním utkání totiž Američané prohráli se silným Švédskem. Následně sice přehráli 6:1 ambiciózní Německo, jenže v souboji se Slovenskem tým USA padl 4:5 v prodloužení. V dalších utkáních si však Američané připsali povinná vítězství nad Francií a Polskem. Zejména v pátečním utkání s Polskem se hvězdný tým trápil. Na první branku musel čekat přes polovinu základní hrací doby. V neděli se pak Američané projevili v plné síle a Kazachstán rozstříleli vysoko 10:1. Díky tomuto výsledku se do čela kanadského bodování turnaje dostala trojice Matthew Boldy, Brady Tkachuk a Johnny Gaudreau. Pokud dnes Američané vyhrají, zajistí si druhé místo ve skupině.
Nominace USA

Brankáři:
Alex Lyon (Detroit), Trey Augustine (Michigan State University), Alex Nedeljkovic (Pittsburgh).

Obránci:
Zach Werenski (Columbus), Seth Jones (Chicago), Jake Sanderson (Ottawa), Alex Vlasic (Chicago), Luke Hughes (New Jersey), Jeff Petry (Detroit), Michael Kesselring (Utah), Matt Kessel (Springfield).

Útočníci:
Johnny Gaudreau (Columbus), Brock Nelson (NY Islanders), Matthew Boldy (Minnesota), Brady Tkachuk (Ottawa), Trevor Zegras (Anaheim), Cole Caufield (Montréal), Joel Farabee (Philadelphia), Kevin Hayes (St. Louis), Luke Kunin (San Jose), Michael Eyssimont (Tampa Bay), Shane Pinto (Ottawa), Will Smith (Boston College), Ryan Leonard (Boston College).
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání ostravské skupiny mezi Lotyšskem a USA. Duel startuje v 16:20.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:20.

Lotyšsko – USA

3:6

konec (0:2, 1:1, 2:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Krastenbergs (Tralmaks, Gudlevskis), 45. Tralmaks (Zile, Lavinš), 45. Mamčics (Daugavinš) – 2. Tkachuk (Caufield), 14. Werenski (Caufield, Pinto), 23. Caufield (Boldy, Tkachuk), 41. Boldy (Werenski), 49. Caufield (Pinto), 60. Farabee

Lotyšsko: Gudlevskis (Merzļikins) – Čukste, Jaks, Cibulskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile – Krastenbergs, Daugavinš (C), Abols (A) – Dzierkals, Ro. Bukarts (A), Batna – Ri. Bukarts, Indrašis, Ločmelis – Ansons, Tralmaks, Lavinš – Gavars.
Trenér: Harijs Vitolinš

USA: Lindgren (Nedeljkovic) – Se. Jones (A), Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Gaudreau, Nelson – Tkachuk (C), Caufield, Pinto – Zegras, Hayes, Farabee – Eyssimont, Kunin, Brindley – Leonard.
Trenér: John Hynes

Rozhodčí: Brander (FIN), Holm (SWE) – Heffner (GER), Hofer (GER)

Diváci: 8 924

Průběh zápasu
1. třetina
01:23 USA 0:1 Tkachuk (Caufield)
02:44 USA neuznaná branka
07:03 LAT 2 Ri. Bukarts, hákování
10:18 LAT 2 Dzierkals, hrubost
USA 2 Kunin, hrubost
13:20 USA 0:2 Werenski (Caufield, Pinto)
19:37 USA 2 Werenski, krosček
19:41 LAT 2 Daugavinš, zdržování hry / porušení postupu vhazování
Po 1. třetině
2. třetina
22:01 LAT 2 Cibulskis, sekání
22:34 USA 0:3 Caufield (Boldy, Tkachuk)
23:35 LAT 1:3 Krastenbergs (Tralmaks, Gudlevskis)
30:04 USA 2 Pinto, hákování
32:32 LAT 2 Komuls, hákování
34:36 USA 2 Zegras, podrážení
USA 2 Nelson, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
40:14 USA 1:4 Boldy (Werenski)
44:44 LAT 2:4 Tralmaks (Zile, Lavinš)
45:00 LAT 3:4 Mamčics (Daugavinš)
48:46 USA 3:5 Caufield (Pinto)
48:52 LAT 2 Lavinš, nesportovní chování
USA 2 Hayes, nesportovní chování
48:55 USA 2 Pinto, nedovolené bránění
56:04 USA 2 Leonard, podrážení
58:51 USA 2 Werenski, krosček
59:15 USA 3:6 Farabee
Konec