Menu

Hokej

Mistrovství světa

USA – Kazachstán

10:1

konec (4:0, 3:0, 3:1)

19.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Skupina B • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.05 19.7 45.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Střely na branku: 58 – 14
Zásahy brankářů: 13 – 48
(18:40:55)
Američané své působení v základní skupině završí v úterý proti Lotyšsku. Naopak Kazachstán se už v pondělí střetně v záchranářském souboji s Polskem.
Je hotovo! Američané dnes naplno předvedli svou sílu a nadělili Kazachstánu debakl 10:1. Už v 5. minutě poslal Američany do vedení Matthew Boldy. V 8. minutě tým USA bleskově využil přesilovku, v níž se prosadil Brady Tkachuk. V 17. minutě pak udeřil Brock Nelson. O dvě minuty později navíc podruhé v utkání udeřil v přesilové hře Brady Tkachuk. Kazachstán se sice snažil vyrážet do útočného pásma, nicméně Alex Nedeljkovic moc práce neměl. V prostřední části Američané udeřili třikrát. Postupně se trefili Gavin Brindley, Matthew Boldy a Luke Kunin. Ve třetí části pak nejprve dovršil hattrick Brady Tkachuk. Na jeho zásah navázal bleskově Kevin Hayes. Kazachstán se dočkal ve 47. minutě díky teči Omirbekova. Desátou branku USA ale deset minut před koncem přidal Johnny Gaudreau.
Nejlepší hráči utkání

Arťom Koroljov (Kazachstán)
Johnny Gaudreau (USA)

Konec zápasu.

59:20

Američané už se v závěru základní hrací doby také nikam neženou a hrají s kotoučem v obranném pásmu.

58:35

Sám na branku mohl postupoval Joel Farabee, jenže do útočného pásma vnikl ještě před kotoučem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.

58:20

Valerij Orechov si dal pozor na nahození z pravé strany a zneškodnil přihrávku fotbalovým způsobem. Kazachstán už hlavně nechce soupeře nechat zakončovat.

57:30

Američané se znovu dostali do útočného pásma, ale jejich akce skončila jen nahozením za klec soupeře.

57:00

Arťom Koroljov chtěl přenést těžiště hry na pravé křídlo, ale prudkou pobídkou nikoho v modrém dresu nenašel. Američané skvěle napadají.

56:20

Kazachstán hraje v plném počtu.

56:02

Šutov si dal pozor na nahození od modré čáry a udržel kotouč mezi betony. Skvělou práci v předbrankovém prostoru odváděl Trevor Zegras.

55:24

Valerij Orechov získal odražený puk v obranném pásmu a vyhodili jej nekompromisně přes celé kluziště. Američané už se v přesilovce nikam neženou.

55:00

Kazachstán se ve vlastním oslabení prodral do útočného pásma. Z jeho pravé strany zakončil Maxim Muchametov, jehož sražený pokus Nedeljkovic jen kontroloval pohledem.

54:20

Ještě jedna přesilovka pro Američany! Dvě minuty za podrážení si vysloužil Kirill Savickij.

54:08

Jake Sanderson dostal krásnou přihrávku na levý kruh zpoza branky. Sanderson se pohotově položil do zakončení, ale Šutov předvedl skvělý zákrok lapačkou.

53:40

Za pobídkou do jízdy se hnal Joel Farabee, před nímž na poslední chvíli odehrál puk do bezpečí dobře postavený zadák v modrém dresu Kazachstánu.

53:10

Andrej Šutov vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a rozehrál kotouč do středního pásma. Zaplněná hala znovu bouřlivě žene vpřed Kazachstán.

52:34

Kevin Hayes uklidnil rozehrávku USA ve středním pásmu a bez problémů přenesl těžiště hry na levou stranu ledové plochy.

52:12

Jeff Petry rozjel útok USA z obranného pásma. Američanům se ale přechod do ofenzivy nepovedl podle jejich představ. Kotouč končí na zakázaném uvolnění.

51:36

Dnešní utkání sleduje 8 468 diváků.

51:20

Šutov teď musel hasit hned tři nebezpečná zakončení! Brankář Kazachstánu nejprve vychytal ránu z pravého kruhu a následně zneškodnil i dva pokusy z prostoru mezi kruhy.

50:38

Arťom Koroljov sice v rohu útočného pásma dojel odražený kotouč, ale bekhendem jej poslal jen do prostoru, kde kralovaly hole amerických zadáků.

50:06

50:06 Johnny GAUDREAU - 10:1

50:06

Spojené státy právě vstřelily branku! První desítka letošního šampionátu je na světě! Američané udeřili po rychlém protiútoku. Přečíslení dvou proti jedinému obránci vyšperkoval Boldy přihrávkou před branku a JOHNNY GAUDREAU poslal puk nad beton bezmocného Šutova! Asistence: Matthew Boldy.

49:29

Kazachstán se opět prodral do útočného pásma, jenže sražený pokus outsiderovi získal jen vhazování před klecí USA.

49:11

Kazachstánci vyhodili puk za modrou čáru a Američané se vystavili mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

48:50

Petry kombinoval v útočném pásmu se Zegrasem. Druhý jmenovaný si hledal prostor u levé tyče, ale Šutova neprověřil.

48:20

Temirlan Gajtamirov mohl střílet z pravé strany útočného pásma, ale v klíčovou chvíli mu kotouč utekl mimo ideální pozici.

47:45

Kazachstán se nyní tlačí vpřed za podpory zaplněné haly. Američané však přihrávku směřující mezi kruhy protečovali do bezpečí.

46:57

46:57 Alichan OMIRBEKOV - 9:1

46:57

Kazachstán právě vstřelil branku! Kazachstán se raduje alespoň z čestného úspěchu! Spolu s hokejisty v modrém se raduje také zaplněná hala! Arťom Koroljov dostal přihrávku na modrou čáru a jeho ránu tečoval za záda amerického gólmana ALICHAN OMIRBEKOV! Asistence: Arťom Koroljov.

46:45

Oleg Bojko dostal přihrávku na modrou čáru, odkud prověřil pozornost amerického gólmana. Alex Nedeljkovic propagační ránu schoval do lapačky.

46:22

Kazachstán se vydal vpřed po pravém křídle, jenže akce hokejistů v modrém vyústila jen v odpískaný ofsajd.

45:42

45:42 Kevin HAYES - 9:0

45:42

Spojené státy právě vstřelily branku! Velmi rychle se blížíme nepopulární desítce! Krátce po vyhraném vhazování v útočném pásmu přilétlo před branku nahození z hole Petryho, které do sítě usměrnil KEVIN HAYES! Asistence: Jeff Petry.

45:38

Andrej Šutov si musel dát pozor na zakončení z levé strany a jednoduše udržel puk mezi rukou a tělem. Vhazovat se bude po jeho pravici.

45:21

45:21 Brady TKACHUK - 8:0

45:21

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané využívají další přesilovku a přidávají osmou branku! Po silném tlaku v útočném pásmu dostal přihrávku na pravý kruh BRADY TKACHUK, který pohotovou střelou dovršil hattrick! Asistence: Matthew Boldy, Johnny Gaudreau.

44:30

Po nádherné kombinaci kolem brankoviště střílel ve vyložené šanci Johnny Gaudreau, ale Andrej Šutov se stačil přemístit k pravé tyči!

44:07

Přesilovou hru si vzápětí zahrají také Američané. Maxim Muchametov dostává dvě minuty za podrážení.

43:27

Hughes je zpátky na ledové ploše, Američané hrají v plném počtu.

43:00

V oslabení se Američané dostali do útočného pásma, ale nedokázali zakončit. Kazachstán nyní hraje velmi nepovedenou přesilovku.

42:13

Kevin Hayes se hnal ze středního pásma sám na Šutova, obtěžoval jej důrazný obránce, ale přesto zakončil Ránu směřující mezi betony Šutov udržel.

42:00

Američané se v obranném pásmu zmocnili kotouče a bez problémů jej vyhodili až za klec Andreje Šutova.

41:27

Kazachstán si zahraje přesilovku. Dvě minuty za zdržování hry vyfasoval Luke Hughes.

41:10

Nelson od pravého mantinelu hledal spoluhráče v prostoru před brankou, jenže na prudkou pobídku nikdo v bílém dresu USA nedokázal zareagovat.

40:17

Andrej Šutov si ihned po příchodu mezi tři tyče musel pohlídat zakončení z ostrého úhlu, které dokázal vyrazit betonem mimo branku.

40:01

Střídání v týmu Kazachstán:
ze hřiště odchází Nikita Bojarkin, přichází Andrej Šutov.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 45 – 9
Zásahy brankářů: 9 – 38
Američané ve druhé části ještě navýšili své vedení. Hned ve 22. minutě přidal čtvrtou branku USA Gavin Brindley. O dvě minuty později se prosadil Matthew Boldy, jehož zásah ještě muselo potvrdit video. Ve 32. minutě pak nádhernou kombinaci zakončil střelou pod břevno Luke Kunin. V závěru periody si přesilovku vyzkoušel také Kazachstán, ale Alex Nedeljkovic zatím drží čisté konto.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:27

Po delší době musel do akce také Alex Nedeljkovic, který si pohlídal slabou střelu z pravé strany a schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho pravici.

39:00

Ihned po návratu na led se Brock Nelson řítil sám na Bojarkina, zkoušel zakončení mezi betony, nicméně brankář Kazachstánu vytáhl dobrý zákrok!

38:52

Američané zvládli hru v oslabení bez úhony, vyloučený Brock Nelson je zpátky na ledě.

38:12

Kevin Hayes v rohu útočného pásma udržel kotouč u hrazení a vybojoval pro svůj výběr cenné sekundy k dobru. Kazachstánu se nedaří ani v početní převaze.

37:35

Nahození od modré čáry zablokoval bruslí dobře postavený Kevin Hayes, který si kotouč ještě zpracoval a vyjel s ním do bezpečí.

37:00

Jake Sanderson ihned po vyhraném vhazování poslal kotouč po hrazení za branku Kazachastánu. Hokejisté v modrém musí rozjet akci od své klece.

36:52

Hru v početní převaze si vyzkouší také Kazachstán. Brock Nelson vyfasoval dvouminutový trest za držení hole.

36:35

Joel Farabee střílel od modré čáry, avšak jeho pokus tečoval obětavý obránce v modrém dresu do ochranné sítě.

36:06

Boldy chtěl rozjet volného Tkachuka, který v klíčovou chvíli zůstal stát a nechal projet kotouč ke gólmanovi Kazachstánu.

35:32

Michael Eyssimont se dostal do útočného pásma po pravé straně, ale v klíčovou chvíli jej zradila nepřesnost a puk mu utekl k mantinelu za brankou.

35:10

Madi Dichanbek uklidnil rozehrávku Kazachstánu v obranném pásmu a počkal si na nabídku spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na led i kouč USA.

34:32

Maxim Muchametov bekhendem přihrál do rohu ledové plochy, kde operoval Kirill Paňukov, jenže důrazný Vlasic jej obral o kotouč.

34:05

Farabee sice zavezl puk do útočného pásma, jenže místo zakončení nebo přihrávky do střelecké pozice poslal kotouč jen za branku Kazachstánu.

33:35

Roman Starčenko se hnal za přihrávkou do útočného pásma, jenže prudkou přihrávku nedohnal. Zakázané uvolnění, vhazovat se bude před Bojarkinem.

33:03

Brady Tkachuk v útočném pásmu zkrotil vysoké nahození, otočil se a poslal přihrávku mezi kruhy. Nikdo v bílém dresu si na jeho pobídku nenabruslil.

32:25

Cole Caufield dostal prostor na levém křídle, odkud mohl zakončit zápěstím, ale jeho projektil skončil sražený v rohu ledové plochy.

32:00

Maxim Muchametov táhl ojedinělý útok Kazachstánu středem ledové plochy, jenže ve středním pásmu zapomněl puk za sebou.

31:04

31:04 Luke KUNIN - 7:0

31:04

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané si naplno užívají dění na ledě! Po další krásné kombinace přidávají už sedmou branku. Na přihrávku z pravé strany si mezi kruhy nabruslil LUKE KUNIN, který uklidil puk pod horní tyč! Asistence: Matthew Boldy, Zach Werenski.

30:37

Další ránu od modré čáry vyslal na branku Kazachstánu Gavin Brindley, jenže Bojarkin se přemístil a připsal si úspěšný zákrok.

30:00

Je za námi polovina základní hrací doby a je nutné uznat, že Kazachstán svému soupeři absolutně nestačí. Hokejisté v modrém jsou naprosto bezzubí.

29:43

Joel Farabee se prokličkoval z pravého křídla mezi kruhy, odkud dokonce vypálil zápěstím, jenže jeho rána skončila nad horní tyčí.

29:06

Kevin Hayes projel po pravém křídle do útočného pásma, které prakticky celé objel, jenže nepřipravil střeleckou pozici pro Vlasica.

28:22

Kazachstán hraje v plném počtu.

28:00

Matthew Boldy po rychlé kombinaci vyplaval sám na pravém kruhu, jenže kotouč v ideální pozici promáchl. Američané se nadále drží v útočném pásmu.

27:26

Přihrávku na pravý kruh obdržel osamocený Brady Tkachuk, který se do puku položil příklepem, jenže tvrdou ránou trefil jen zadní mantinel.

27:10

Luke Hughes na modré čáře zkoušel zastavit vyhození soupeře, jenže puk mu nakonec přeskočil přes čepel a skončil ve středním pásmu.

26:22

Střídačka Kazachstánu je potrestána dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě.

26:22

Ojedinělý výpad Kazachstánu po pravém křídle zastavil hvizd rozhodčích. Postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.

26:10

Luke Kunin nahodil puk do rohu útočného pásma, kam si nedokázal sjet nikdo v bílém dresu Američanů.

25:25

Po další zajímavé přihrávce z pravé strany se kotouč povaloval před brankou Kazachstánu. Ležícího Bojarkina však nikdo nepřekonal.

25:00

Kazachstán se po delší době vymanil z tlaku soupeře a vyvezl puk do středního pásma. Nikdo v modrém ale neměl rychlost, aby se prosmýkl do pásma útočného.

24:22

Bojarkin si dal pozor na zakončení z pravého kruhu, skvěle se v brankovišti roztáhl a vytěsnil kotouč betonem mimo tři tyče.

23:32

23:32 Matthew BOLDY - 6:0

23:32

Spojené státy právě vstřelily branku! Nakonec dochází ke změně původního rozhodnutí a Američané přidávají šestou branku. Kotouč skutečně překročil brankovou čáru a až poté skončil v lapačce Nikity Bojarkina. Jako autor branky je označen MATTHEW BOLDY! Asistence: Johnny Gaudreau, Brady Tkachuk.

23:32

Rozhodčí ještě zkoumají záznam hry, zda kotouč náhodou nepřekročil brankovou čáru!

23:32

Nikita Bojarkin podržel svůj výběr fantastickým zákrokem! Po rychlé kombinaci dostal přihrávku na pravý kruh osamocený Matthew Boldy, ale Bojarkin se přemístil a puk udržel před brankovou čárou!

23:06

Kazachstánci se v obranném pásmu zmocnili kotouče a bez problémů jej vyhodili přes celé kluziště. Američané už se znovu valí vpřed.

22:45

Američané si zahrají čtvrtou přesilovku v dnešním utkání. Samat Danijar dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

22:15

Michael Eyssimont si našel kotouč za brankou soupeře a bekhendem rozehrál podél hrazení. Nikdo v bílém se mu tentokrát nenabídl.

21:39

21:39 Gavin BRINDLEY - 5:0

21:39

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané navíc přidávají pátou branku! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu Bojarkin snad potřetí v utkání neudržel ránu od modré čáry. Odražený kotouč si za zády gólmana našel GAVIN BRINDLEY, který jej jednoduše dorazil do branky! Asistence: Matthew Kessel, Luke Kunin.

21:33

Kazachstán se z tlaku Američanů vymanil jen za cenu vyhození puku přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Pokračuje obraz hry z první části.

21:20

Matthew Kessel dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud poslal kotouč do prostoru před branku, ale nikdo v bílém nezakončil.

20:33

Kazachstán hraje v plném počtu.

20:10

Hned v úvodu druhé části se sám na brankáře Bojarkina řítil Trevor Zegras, ale jeho ránu gólman vyrazil a dorážka minula branku!

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 20 – 5
Zásahy brankářů: 5 – 16
Výběr USA během první části jednoznačně vykročil za vítězstvím. Už v 5. minutě poslal Američany do vedení Matthew Boldy. V 8. minutě tým USA bleskově využil přesilovku, v níž se prosadil Brady Tkachuk. V 17. minutě pak udeřil Brock Nelson. O dvě minuty později navíc podruhé v utkání udeřil v přesilové hře Brady Tkachuk. Kazachstán se sice snažil vyrážet do útočného pásma, nicméně Alex Nedeljkovic moc práce neměl.

20:00

První třetina skončila.

19:30

Alichan Asetov se zmocnil odraženého kotouče za vlastní brankou a nekompromisně jej vyhodil přes celé kluziště.

19:10

Po zajímavém bruslařském manévru z rohu útočného pásma se do zakončení tlačil Shane Pinto, nicméně Bojarkin udržel beton na ledě a nepustil za svá záda kotouč popáté.

18:55

Nikita Bojarkin si našel ránu dobře postaveného Boldyho a schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

18:33

Ihned navíc přichází další přesilovka pro USA. Rymarev dostal dvě minuty za podrážení.

18:28

18:28 Brady TKACHUK - 4:0

18:28

Spojené státy právě vstřelily branku! I na druhý pokus dokázali Američané přesilovku bleskově přetavit ve vstřelenou branku! Po vyhraném vhazování nabil Johnny Gaudreau na modrou čáru Werenskimu, jehož odražený pokus dopravil do branky BRADY TKACHUK! Asistence: Zach Werenski, Johnny Gaudreau.

18:21

Američané si podruhé v utkání vyzkouší hru v početní převaze. Kirill Savickij dostává dvě minuty za hákování.

18:10

Matthew Boldy se hnal za další prudkou přihrávkou na levé křídlo, jenže neměl dostatek prostoru na zakončení.

17:45

Madi Dichanbek uklidnil rozehrávku Kazachstánu v obranném pásmu a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Znovu se probouzí také fanoušci Kazachstánu, kterých si dnes našla do Ostravy cestu pořádná kupa.

17:15

Na opačné straně si Maxim Muchametov z levého křídla vybruslil mezi kruhy, odkud zakončil zápěstím, jenže jeho pokus byl sražen mimo tři tyče.

16:50

16:50 Brock NELSON - 3:0

16:50

Spojené státy právě vstřelily branku! Třetí branka USA v první třetině! Hokejisté v bílém se usadili v útočném pásmu. Po rychlé výměně kotouče neudržel Bojarkin ránu od modré čáry. K odraženému puku se dostal důrazný BROCK NELSON, který ležícího gólmana překonal! Asistence: Matthew Boldy, Jake Sanderson.

16:10

Matthew Boldy poslal přihrávku na modrou čáru, jenže tam neměl volného spoluhráče. Američané následně dostali puk mezi kruhy, ale Gaudreau nedokázal zakončit.

15:40

Michael Eyssimont se z nenápadné pozice hnal sám na Bojarkina, který proti americkému hráči včas vyjel a připsal si úspěšný zákrok pravým betonem!

15:20

Kevin Hayes sice udržel pro Američany útočné pásmo, ale následně už nedokázal přihrát na modrou čáru.

14:40

Joel Farabee sice dostal prudkou přihrávku za obranu Kazachstánu, jenže si nepotykal s převzetím kotouče a nechal se od něj odstavit obráncem.

14:15

Cole Caufield uspěl v přetlačované ve středním pásmu, ale bekhendem puk posunul jen do míst, kde kralovali zadáci v modrých dresech Kazachstánu.

13:41

Nikita Michajlis prokličkoval do útočného pásma, kde nabídl zakončení Šulgovi, po jehož pokusu to v hale jen zahučelo.

13:09

Dmitrij Breus na pravé straně útočného pásma prováhal ideální moment k zakončení. Hned dva Američané v bílém se jej vydali napadat a získali kotouč.

12:05

Alichan Asetov spěchal do rohu útočného pásma za vlastním nahozením, jenže neměl podporu svých spoluhráčů. Naopak na tribunách má Kazachstán převahu.

11:28

Nikita Bojarkin si našel místo ve výhledu a bez problémů schoval v lapačce nahození od modré čáry. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Kazachstánu.

11:00

Do útočného pásma se prosmýkl Werenski, který z úhlu zkoušel překvapit Bojarkina střelou na zadní tyč. Jeho pokus ale minul klec Kazachstánu.

10:20

Cole Caufield poslal kotouč za branku Kazachstánu, kam si ale nesjel nikdo v bílém dresu. Kazachstánci zatím absolutně nestíhají tempu amerických hvězd.

09:35

Jevgenij Rymarev se mohl hnát sám na amerického gólmana, jenže jeho směrem mířila příliš prudká přihrávka, kterou Rymarev nezpracoval. Zakázané uvolnění.

09:06

Matthew Boldy se zjevil v další obrovské šanci, jenže Bojarkin tentokrát dokázal beton přitlačit k pravé tyči a nepustil kotouč za svá záda!

08:40

Brock Nelson zastavil rozjetého soupeře a získal odražený kotouč. Američané následně uklidnili rozehrávku v obranném pásmu.

08:10

Nikolaj Šulga vyvezl kotouč středem ledové plochy na útočnou modrou čáru, jenže neměl podporu svých spoluhráčů. Kazachstán je po druhé brance opařený.

07:16

07:16 Brady TKACHUK - 2:0

07:16

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané dokázali svou úvodní přesilovku přetavit v branku už po osmi sekundách! Po vyhraném vhazování dostal na modrou čáru nabito Zach Werenski, jehož ránu před brankou ještě tečoval BRADY TKACHUK! Asistence: Zach Werenski, Johnny Gaudreau.

07:08

A po chybě Starčenka přichází první přesilovka pro USA. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Arťom Koroljov.

07:00

Roman Starčenko projel po levém křídle do útočného pásma, jenže přihrávkou na modrou čáru odevzdal kotouč soupeři.

06:45

Bojarkin si dal pozor na kotouč odražený od zadního mantinelu a jednoduše puk přikryl lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

06:20

Další nebezpečnou ránu vyslal Zach Werenski, který dostal příliš mnoho prostoru, jenže zápěstím branku Kazachstánu těsně minul.

05:49

Další akce Američanů skončila příliš dlouhou přihrávkou na zakázané uvolnění. Vhazování se přestěhuje před americkou klec.

05:20

Američané i po vstřelení úvodní branky pokračují v aktivitě. Od modré čáry pálil zápěstím Jeff Petry, jehož projektil těsně minul zadní tyč.

04:37

04:37 Matthew BOLDY - 1:0

04:37

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané se hned v úvodu duelu dostávají do vedení! Na dlouhou přihrávku si nabruslil osamocený BROCK NELSON, jehož rána se od brankové konstrukce odrazila do míst, kde byl MATTHEW BOLDY, který snadno dorazil puk do odkryté klece! Asistence: Brock Nelson, Luke Hughes.

04:10

Valerij Orechov se v rohu obranného pásma zmocnil volného kotouče, který bez váhání vyhodil do útočného pásma. Unavení hráči Kazachstánu stačili vystřídat.

03:40

Michael Eyssimont napadal rozehrávku Kazachstánu v jeho obranném pásmu. Hokejisté v modrém tentokrát dokázali kotouč vyhodit do bezpečí.

03:06

Michael Eyssimont chtěl zpoza branky vrátit kotouč na brankoviště, jenže dojíždějící spoluhráč už nedokázal zakončit podle svých představ.

02:23

Jeff Petry nebezpečně nahodil puk od modré čáry na branku Kazachstánu, nicméně pozorný Nikita Bojarkin si připsal úspěšný zákrok betonem.

02:10

Zegras napadal rozehrávku Kazachstánu v jeho obranném pásmu. Hokejisté v modrém kotouč získali, jenže jej nedokázali vyhodit.

01:36

Kazachstán vstoupil do dnešního souboje velmi sympaticky. Další vyhození Američanů skončilo na zakázaném uvolnění, vhazuje se před Nedeljkovicem.

01:20

Kazachstán se do útočného pásma dostal po pravé straně. Od modré čáry mohl pálit Omirbekov, jenže v klíčovou chvíli se mu puk svezl po čepeli.

00:54

Na opačné straně měl první obrovskou šanci Matthew Boldy, který dostal přihrávku do jízdy před branku, ale zápěstím trefil hruď gólmana!

00:20

Americký gólman si hned na úvod musel připsat zákrok proti nahození od modré čáry. Hokejkou kotouč dokázal vyrazit mimo tři tyče.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

USA: Nedeljkovic (Augustine) – Se. Jones, Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kessel – Boldy, Gaudreau, Nelson (A) – Tkachuk (C), Caufield, Pinto – Zegras, Hayes, Farabee – Kunin, Eyssimont, Brindley – Smith.
Trenér: John Hynes

Kazachstán: Bojarkin (Šutov) – Gajtamirov, Beketajev, Orechov, Danijar (A), Koroljov, Dichanbek, Breus – Omirbekov, Starčenko (C), Rymarev – Michajlis (A), Paňukov, Muchametov – Šulga, Muratov, Savickij – Bojko, Musorov, Rachmanov – Asetov.
Trenér: Galym Mambetalijev

Rozhodčí: Brander (FIN), Hronský (SVK) – Durmis (SVK), Nyquist (SWE).
Oba týmy už naskočily na led k předzápasovému rozbruslení. Kazachstán odehraje duel v modrých dresech, zatímco tým USA oblékne bílou sadu.
USA

Američané přijeli do Ostravy s hvězdným týmem s jasným cílem, po více než šedesáti letech projít alespoň do finále. Jejich výsledky v základní skupině ale v úvodu budily rozpaky. V úvodním utkání totiž Američané prohráli se silným Švédskem. Následně sice přehráli 6:1 ambiciózní Německo, jenže v souboji se Slovenskem tým USA padl 4:5 v prodloužení. V dalších utkáních si však Američané připsali povinná vítězství nad Francií a Polskem. Zejména v pátečním utkání s Polskem se hvězdný tým trápil. Na první branku musel čekat přes polovinu základní hrací doby. Produktivitě USA zatím vévodí Brady Tkachuk, který má na kontě sedm kanadských bodů.
Nominace USA

Brankáři:
Alex Lyon (Detroit), Trey Augustine (Michigan State University), Alex Nedeljkovic (Pittsburgh).

Obránci:
Zach Werenski (Columbus), Seth Jones (Chicago), Jake Sanderson (Ottawa), Alex Vlasic (Chicago), Luke Hughes (New Jersey), Jeff Petry (Detroit), Michael Kesselring (Utah), Matt Kessel (Springfield).

Útočníci:
Johnny Gaudreau (Columbus), Brock Nelson (NY Islanders), Matthew Boldy (Minnesota), Brady Tkachuk (Ottawa), Trevor Zegras (Anaheim), Cole Caufield (Montréal), Joel Farabee (Philadelphia), Kevin Hayes (St. Louis), Luke Kunin (San Jose), Michael Eyssimont (Tampa Bay), Shane Pinto (Ottawa), Will Smith (Boston College), Ryan Leonard (Boston College).
Soupiska Kazachstánu

Brankáři: Nikita Bojarkin (Astana), Sergej Kudrjavcev (Košketau), Andrej Šutov (Astana)

Obránci: Leonid Metalnikov (Vladivostok), Dmitrij Breus (Nižnij Novgorod), Valerij Orechov (Magnitogorsk), Arťom Koroljov (Nomad), Tamirlan Gajtamirov (Astana), Samat Danijar (Astana), Madi Dichanbek (Nomad), Adil Beketajev (Astana)

Útočníci: Olej Bojko (Nomad), Nikita Michajlis (Magnitogorsk), Alichan Omirbekov (Nomad), Kirill Paňukov (Chabarovsk), Maxim Muchametov (Magnitogorsk), Maxim Musorov (Nomad), Roman Starčenko (Astana), Arkadij Šestakov (Astana), Michail Rachmanov (Astana), Batyrlan Muratov (Astana), Kirill Savickij (Astana), Jevgenij Rymarev (Astana), Dmitrij Grenc (Košketau), Alichan Assetov (Astana)
Kazachstán

Hokejisté Kazachstánu si rozhodně představovali, že na tom budou lépe. Po pěti odehraných duelech však mají na kontě jen tři body a drží předposlední místo skupiny B. Dá se tak očekávat, že Kazachstánci sehrají souboj o záchranu v pondělí proti Polsku. Dosud je v Ostravě trápí hlavně neproduktivní ofenziva, když soupeřům nasázeli jen osm branek. Hned v úvodním utkání přitom Kazachstán přehrál 3:1 Francii. Následně ale padl 2:6 se Slovenskem. Proti Lotyšsku se Kazachstánci neprosadili ani jednou a prohráli 0:2. Proti Švédsku pak přišla porážka 1:3. Nejhorší výsledek však Kazachstán zaznamenal v pátek, kdy proti Německu prohrál vysoko 2:8.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání skupiny B světového šampionátu mezi USA a Kazachstánem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:20.

USA – Kazachstán

10:1

konec (4:0, 3:0, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Boldy (Nelson, Hughes), 8. Tkachuk (Werenski, Gaudreau), 17. Nelson (Boldy, Sanderson), 19. Tkachuk (Werenski, Gaudreau), 22. Brindley (Kessel, Kunin), 24. Boldy (Gaudreau, Tkachuk), 32. Kunin (Boldy, Werenski), 46. Tkachuk (Boldy, Gaudreau), 46. Hayes (Petry), 51. Gaudreau (Boldy) – 47. Omirbekov (Koroljov)

USA: Nedeljkovic (Augustine) – Se. Jones, Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kessel – Boldy, Gaudreau, Nelson (A) – Tkachuk (C), Caufield, Pinto – Zegras, Hayes, Farabee – Kunin, Eyssimont, Brindley – Smith.
Trenér: John Hynes

Kazachstán: Bojarkin (41. Šutov) – Gajtamirov, Beketajev, Orechov, Danijar (A), Koroljov, Dichanbek, Breus – Omirbekov, Starčenko (C), Rymarev – Michajlis (A), Paňukov, Muchametov – Šulga, Muratov, Savickij – Bojko, Musorov, Rachmanov – Asetov.
Trenér: Galym Mambetalijev

Rozhodčí: Brander (FIN), Hronský (SVK) – Durmis (SVK), Nyquist (SWE)

Diváci: 8 468

Průběh zápasu
1. třetina
04:37 USA 1:0 Boldy (Nelson, Hughes)
07:08 KAZ 2 Koroljov, nedovolené bránění
07:16 USA 2:0 Tkachuk (Werenski, Gaudreau)
16:50 USA 3:0 Nelson (Boldy, Sanderson)
18:21 KAZ 2 Savickij, hákování
18:28 USA 4:0 Tkachuk (Werenski, Gaudreau)
18:33 KAZ 2 Rymarev, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:39 USA 5:0 Brindley (Kessel, Kunin)
22:45 KAZ 2 Danijar, nedovolené bránění
23:32 USA 6:0 Boldy (Gaudreau, Tkachuk)
26:22 KAZ 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Breus
31:04 USA 7:0 Kunin (Boldy, Werenski)
36:52 USA 2 Nelson, držení hole
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 KAZ -Bojarkin +Šutov (Střídání)
41:27 USA 2 Hughes, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
44:07 KAZ 2 Muchametov, podrážení
45:21 USA 8:0 Tkachuk (Boldy, Gaudreau)
45:42 USA 9:0 Hayes (Petry)
46:57 KAZ 9:1 Omirbekov (Koroljov)
50:06 USA 10:1 Gaudreau (Boldy)
54:20 KAZ 2 Savickij, podrážení
Konec