Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 McDonald’s

AS Monaco – Le Havre AC

0:0

před zápasem (-:-)

22.09.2024, 15:00 • Stade Louis-II, Monaco • 5. kolo • Jakub Holínka

vsaďte si na: Tipsport Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vzájemné zápasy

Monako a Le Havre se loni potkaly v soutěžním zápase téměř po 11 letech a oba ligové duely skončily remízou. V podzimním 12. kole skončil duel v Le Havre bez branek 0:0 a v únoru letošního roku se hrálo v Monaku 1:1. Červenobílé poslal do vedení v 63. minutě kanonýr Wissam Ben Yedder, o dvě minuty později ale bylo vyrovnáno zásluhou vlastního gólu Youssoufa Fofany.
Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme bilanci čtyř výher Monaka, čtyř remíz a dvou výher Le Havre. (20:33:20)
AS Monaco

Fotbalový klub z Monackého knížectví je osminásobným mistrem Francie, finalista Ligy mistrů z roku 2004 a finalista Poháru vítězů pohárů z roku 1992. Poslední získanou trofejí je pak titul z domácí Ligue 1 ze sezony 2016/17. Po nepovedené předloňské sezoně, kdy se Monako nedokázalo kvalifikovat do pohárové Evropy, převzal mužstvo rakouský stratég Adi Hütter a v uplynulém ročníku dovedl své svěřence na konečné 2. místo tabulky s devítibodovou ztrátou na mistrovské PSG. Letos se tak červenobílí opět mohou těšit na souboje v prestižní Lize mistrů. Monako loni střelecky táhl zkušený 34letý útočník Wissam Ben Yedder, který v lize nasbíral 16 gólů. Produktivní byl také japonský křídelník Takumi Minamino, který si kromě 9 branek připsal také 6 asistencí.
Start nové sezony se Monaku vydařil, po čtyřech odehraných kolech je neporaženo a s bilancí tří výher a jedné remízy je v tabulce na 3. místě s dvoubodovou ztrátou na zatím stoprocentní PSG. Monako se v úvodu soutěže může opřít o kvalitní defenzivu, s jedinou inkasovanou brankou je spolu s Lens v tomto směru nejlepším celkem Ligue 1. Jediné body ztratilo Monako v domácím prostředí právě v souboji s Lens, se kterým se rozešlo smírně 1:1. Duely s nováčkem ze Saint-Étienne a Lyonem skončily pro Monako vítězně, stejně jako poslední odehrané kolo, kdy červenobílí zdolali Auxerre na jeho hřišti jasně 3:0. Dobrý start do sezony pak prožívá švýcarský záložník Denis Zakaria, který se již trefil dvakrát a zatím patří mezi klíčové hráče Monaka.
Le Havre AC

Fotbalový klub z města Le Havre v Normandii se v posledních letech pohybuje na pomezí první a druhé ligy. Největším úspěchem klubu je zisk domácího ligového poháru v roce 1959. Šestkrát pak také Le Havre ovládlo druhou ligu. Naposledy se tak stalo v sezoně 2022/23, kdy Le Havre v Ligue 2 získalo 75 bodů a oslavilo návrat do nejvyšší soutěže. V lońské nováčkovské sezoně mezi domácí elitou bojovalo Le Havre do posledního kola o záchranu a boj to byl nakonec úspěšný. Le Havre obsadilo poslední nesestupové místo se ziskem 32 bodů a udrželo prvoligovou příslušnost i pro tuto sezonu. Mužstvo do nového ročníku vede jako hlavní trenér 38letý Didier Digard a cíl má jasný – ideálně se vyhnout bojům o záchranu a vylepšit loňské umístění klubu. Tým loni neměl ve svém středu vyloženého střelce a tak byla nejproduktivnější trojice Emmanuel Sabbi, zkušený Andre Ayew a Mohamed Bayo, kteří měli na kontě shodně 5 gólů.
Po čtyřech odehraných kolech mají fotbalisté Le Havre vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek a na kontě 6 bodů. Na úvod soutěže přivítal Le Havre šampiony z PSG, se kterými ještě 5 minut před koncem držel krok, nakonec ale padl 1:4. V následujících dvou duelech ale dokázal Le Havre bodovat naplno, když si poradil s nováčky soutěže Saint-Étienne a Auxerre. V posledním odehránem duelu po repre pauze pak Le Havre odjížděl po prohře 0:2 s prázdnou z Toulouse. Střelecky se v úvodu sezony daří 30letému guinejskému záložníkovi Abdoulaye Tourému, který se prosadil v obou vítězných duelech.
AS Monaco
Hezké nedělní odpoledne všem milovníkům fotbalu! Na programu je 5. kolo francouzské Ligue 1 a utkání mezi AS Monaco a Le Havre AC. Výkop proběhne na Stade Louis-II v Monacu v 15:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

AS Monaco – Le Havre AC

0:0

před zápasem (-:-)

Zpět na online