Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 McDonald’s

Olympique Lyon – Olympique Marseille

0:0

před zápasem (-:-)

22.09.2024, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • 5. kolo • Jakub Holínka

vsaďte si na: Tipsport Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vzájemné zápasy

Lyon a Marseille jsou tradičními soupeři v domácí Ligue 1. V loňské sezoně se v obou případech radoval z výhry domácí tým. V prosinci se z jasné výhry 3:0 radoval Olympique Marseille. Výrazně se pod výhru podepsal Pierre-Emerick Aubameyang, který jeden gól vstřelil a na další dva přihrál. Olympique Lyon svému soupeři porážku oplatil a v únoru před vlastními fanoušky zvítězil 1:0, když jedinou branku zápasu vstřelil v 1. poločase Alexandre Lacazette.
Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme vyrovnanou bilanci čtyř výher Lyonu, dvou remíz čtyř výher Marseille. (09:13:27)
Olympique Marseille

Jeden z nejúspěšnějších francouzských klubů se stal desetkrát francouzským mistrem, desetkrát vyhrál francouzský pohár a největšího úspěchu dosáhl v roce 1993, když ve finále Ligy mistrů porazil 1:0 AC Milán a získal tak poprvé a zatím naposled velkou evropskou trofej. V pohárové Evropě se Les Marseillais představili také v loňské sezoně, kde došli až do semifinále Evropské ligy, zde jim ale vystavil stopku pozdější vítěz Atalanta Bergamo. V domácí soutěži to z pohledu Marseille nebyla povedená sezona, konečné 8. místo znamená, že se Olympique letos v evropských pohárech nepředstaví. Nejlepším střelcem týmu byl loni zkušený gabonský kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang, který zapsal v lize 17 gólů. Další už ale v dresu Marseille nepřidá, po sezoně odešel střílet góly do Saudské Arábie. Mužstvo vede od nové sezony italský stratég Roberto de Zerbi a po čtyřech odehraných kolech může být spokojen. Olympique je neporažen, s bilancí tří výher a jedné remízy je s celkovým skóre 12:4 v tabulce druhý za stoprocentním PSG. V posledním odehraném ligovém kole zdolalo Marseille před vlastními fanoušky 2:0 Nice.Střelecky v nové sezoně exceluje nová akvizice, 22letý křídelník Mason Greenwood, který má na kontě již 5 branek.
Olympique Lyon

Jeden z předních francouzských klubů zažil největší slávu v letech 2002 až 2008, kdy oslavil úctyhodných sedm titulů v řadě. Posledními získanými trofejemi Les Gones pak jsou ligový pohár a následně i Superpohár v roce 2012. Na mezinárodní scéně je maximem Lyonu semifinále Ligy mistrů UEFA ze sezony 2009/10, kdy jej vyřadil Bayern Mnichov. V posledních letech zažil OL ústup z předních pozic, a přestože se stále pohyboval v horních patrech tabulky, příčky zaručující evropské poháry si nezajistil. Změnila to však loňská sezona, ve které se Lyon umístil na 6. místě se ziskem 53 bodů a letos se tak představí v Evropské lize. Svěřenci lodivoda Pierra Sage se také probojovali do finále ligového poháru, tam ale nestačili na PSG a po porážce 1:3 se z trofeje radovali Pařížané. Mužstvo loni sřelecky táhl zkušený 33letý forvard Alexandre Lacazette, který v lize zapsal 19 gólů. Do nové sezony vstoupil Lyon porážkami s Rennes a Monakem, ve 3. kole ale v gólové přestřelce zdolal doma 4:3 Štrasburk, když se dvakrát prosadil nigerijský forvard Gift Orban. Po repre pauze pak Lyon hrál bez branek na půdě Lens a aktuálně mu patří se čtyřmi body až 13. místo.
Hezký nedělní večer všem milovníkům fotbalu! Na programu je 5. kolo francouzské Ligue 1 a společně se podíváme na jeden ze šlágrů kola mezi Olympique Lyonem a Olympique Marseille. Výkop proběhne v Parc Olympique Lyonnais ve 20:45 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Olympique Lyon – Olympique Marseille

0:0

před zápasem (-:-)

Zpět na online