Menu

Hokej

2. liga

HC Děčín – IHC Králové Písek

4:1

konec (1:0, 1:1, 2:0)

18.09.2024, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • 1 • Skupina Západ • Vendula Zdražilová

Tipsport: 1.6 4.84 3.43 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:12:51)

Dnešní utkání sledovalo 305 diváků.
Je dobojováno. Děčínští v prvním utkání sezóny porážejí na domácím ledě Písek 4:1 a zapisují první mistrovské body do tabulky ve druhé lize. Ve třetí třetině se prosadili Pavel Písařík a David Tůma, kteří tak dali Děčínu bezpečný náskok.

Konec zápasu.

59:26

Domácí se ještě tlačili do střely před hostující klecí, ale nepovedlo se. Hosté pak vyhazují puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.

58:59

Domácí se už nikam neženou a snaží se jen kontrolovat hru. Hosté už sami vědí, že s tímto výsledkem už jen těžko něco udělají.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:59

57:59 David TŮMA - 4:1

57:59

Děčín právě vstřelil branku!
Bleskově využitá přesilová hra a Medvědi zřejmě potvrzují první tři body do tabulky. Tomáš Nezbeda nabil do mezikruží kotouč DAVIDU TŮMOVI, který poté pohotovou střelou prostřelil Jakuba Korytara – 4:1. Asistence: Tomáš Nezbeda a Vladimír Brož.

57:52

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
Adam Čížek – 2 min., hákování.

56:49

Další možnost pro hosty, znovu se ale Písečtí nedokázali před Lukášem Lavingerem střelecky prosadit. Na druhé straně se hned na to nepovedla akce domácím.

56:02

Zakázané uvolnění Jihočechů.

55:23

Jan Marcilis se protlačil do prostoru mezi kruhy, jeho svižné zakončení pak pokryla obrana domácích, která výrazně pomohla Lavingerovi.

54:30

Hostům začíná rychle ubíhat čas, na to, aby se zápasem ještě něco udělali, mají pět a půl minuty.

52:48

Po buly ve středím pásmu se za kotoučem hnal Vladimír Brož a dojel s ním do teritoria hostů, ale tam mu nedovolili vystřelit obránci Jihočechů.

51:43

Hosté na nic nečekají a znovu spěchali do útočné akce, obrana Medvědů je ale v jejich rozletu zastavila.

50:57

Jan Radoš napřáhl na modré čáře, kotouč letěl před Lavingera, který do jeho dráhy vložil lapačku a zastavil tak další pokus Písku.

50:03

Děčín je v plném počtu.

49:44

Děčínští nyní zachytili puk, ale vyhodit ven se jim nepovedlo. Hosté tak nadále pokračují v obléhání Lavingerovy branky.

48:53

Medvědi vyhodili puk až před Jakuba Korytara a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.

48:27

Hosté mají znovu ideální možnost, jak se Medvědům dostat na dostřel jediné branky. Mají přesilovou hru a už se nastěhovali před Lavingera.

48:03

Vyloučení v týmu HC Děčín:
Matěj Hora – 2 min., krosček.

47:55

Hosté to zkusili před Lavingerem, ten vytasil další zákrok a hra je přerušena. Buly po jeho levé ruce.

46:07

46:07 Pavel PÍSAŘÍK - 3:1

46:07

Děčín právě vstřelil branku!
Domácí znovu svému soupeři odskakují na dvoubrankový rozdíl. Lukáš Meisel vystřelil na levé straně, puk se příhodně odrazil na pravou stranu, kde ho šikovně za záda Jakuba Korytara dorazil PAVEL PÍSAŘÍK – 3:1. Asistence: Lukáš Meisel a Martin Jursa.

43:53

Tomáš Faigl nabil na pravou stranu Janu Tůmovi, který přízemním pokusem trefil pouze hokejku hostujícího brankáře.

43:40

Zakázané uvolnění Písku a hra se stěhuje před Korytara. Vhazovat se bude po pravé ruce píseckého brankáře.

42:50

David Tůma objel soupeřovu klec a poté u tyče zakončil, nadvakrát ale puk za brankovou čáru neprocpal. Pomohl tomu i zákrok Jakuba Korytara.

41:39

Domácí se už dostávali do útočné třetiny, ale poté jim puk utel ven a museli ji tedy opustit. Útočit tak může zase Písek, který má snahu o vyrovnání.

40:47

Jan Kotyza zadovkou poslal kotouč z obranného pásma ven a tím zastavil rodící se akci soupeře. Hosté se tak díky tomu nedostali do ohrožení Lavingera.

40:01

Začala třetí třetina.
Také druhá třetina je minulost. V ní se v pětadvacáté minutě od modré čáry trefil Matěj Hora a navýšil tak vedení Medvědů. Ovšem v polovině zápasu udeřili také hosté. Jejich první branku vsítil z kruhu Tomáš Hollar a vrátil tak hosty zpět do zápasu. Ještě nás tak čeká hodně zajímavá třetina, která začne přibližně v 19:38.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:37

Další zakázané uvolnění Děčína. Hra tak opět jde před Lavingera, buly po jeho pravé ruce.

39:12

Vhazovalo se před Lavingerem kvůli předchozímu zakázanému uvolnění a Medvědi získali kotouč. Hned se s ním vydali před Jakuba Korytara, ale nijak zvlášť ho neohrozili.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:19

Hned na to zblízka zakončoval Michal Kusak a jeho přiťuknutí pro změnu kryje zase Lukáše Lavinger.

37:39

Josef Barva na levé straně šikovnou bekhendovou střelou zvedl puk u bližší tyče, ale po jeho ráně sáhl lapačkou Jakub Kotyza a zapsal tak další přesný zákrok.

36:16

V rohu děčínského útočného pásma vybojovali puk hosté, ale záhy ho ztratili. Domácí tak mohli ještě pokračovat v útočném tažení před klecí Jihočechů.

35:49

Hosté v plném počtu.

34:57

Hosté vyhazují touš až před Lukáše Lavingera a znovu se osvobozují. Tohle oslabení, zdá se, zvládnou bez úhony.

34:16

Písečtí sebrali puk a hned ho vyhodili až před domácí branku. Tím šetří cenné vteřiny ze svého oslabení, které zatím zvládají velmi dobře.

34:00

Nyní mají zase přesilovou hru k dispozici domácí hráči a hned se dostali do zakončení před Jakubem Korytarem. Ten ale pokus Pavla Písaříka zneškodnil.

33:49

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
Vladimír Hanus – 2 min., nedovolené bránění.

33:36

A nyní už i v plném počtu.

33:31

Děčínští jsou ve čtyřech.

32:01

Děčínští jsou ve třech a snaží se soupeře obrat o kotouč, aby ho mohli poslat až před Korytara. Po chvilce se tak děje a domácí mohou rychle vystřídat unavenou trojici.

31:36

Vyloučení v týmu HC Děčín:
David Tůma – 2 min., hákování.

31:31

Vyloučení v týmu HC Děčín:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Josef Barva.

30:59

A znovu hosté zahrozili v úniku, ale akce končí nepřesným zakončením Jana Radoše.

30:30

Krásně sehraná akce hostů a na pravé straně mohl střílet Václav Pechlát, ale kotouč mu sjel z čepele a jeho zakončení tak skončilo zmarem.

29:21

29:21 Tomáš HOLLAR - 2:1

29:21

Písek právě vstřelil branku!
Hosté z nenápadné akce skórují a snižují na 1:2. Jsou tak zpět v utkání a Děčínu na dostřel jediného gólu. Z pravého kruhu táhlou střelou prostřelil Lukáše Lavingera TOMÁŠ HOLLAR a i hosté dali svůj první gól v nové sezóně. Asistence: Jaroslav Pouzar a Jan Janda.

27:26

Nahození od modré čáry skončilo u zadního mantinelu v hostujícím pásmu a hned pak šli Králové do akce. Ovšem před Lavingerem nedokázali protlačit puk za brankovou čáru.

26:49

Zblízka zakončoval tečí Jan Marcilis, ale trefil jen připravený beton Lukáše Lavingera. Na opačném konci hřiště pak musel zakročit Jakub Korytar.

26:30

Postavení mimo hru nyní zabrzdilo děčínské hokejisty a vše se stěhuje do neutrální zóny. Vhazovat se bude blíže brance Písku.

25:52

Série nepřesností na obou stranách, nyní mají puk Medvědi a míří s ním do akce před klecí soupeře.

25:18

Medvědi se nyní sami vytlačili z útočného pásma a ztratili ho. Na druhé straně ale poslali puk příliš daleko hosté a je z toho zakázané uvolnění.

24:37

24:37 Matěj HORA - 2:0

24:37

Děčín právě vstřelil branku!
A je to 2:0. Od modré čáry spíše nahazoval puk před branku MATĚJ HORA a ten nakonec prosvištěl až za záda Jakuba Korytara. Medvědi tak jdou do dvoubrankového náskoku. Bez asistence.

24:10

Jan Bárta vypíchl kotouč domácímu hráči a poté se snažil zakončit před Lukášem Lavingerem, ale jeho projektil šel hodně vedle protější tyče.

23:26

Nepovedená akce Medvědů, kotouč mají hosté a už se znovu tlačí před klec domácího celku.

22:15

Richard Pitel se dostal až před Lavingera a zblízka zasouval puk za jeho záda, ale ten poté Lukáš Lavinger vykopl do bezpečí. Hra je přerušena, buly před domácí klecí.

21:37

Jan Kotyza zapsal dobrý obranný zákrok, když nepustil Jana Radoše do ohrožení Lavingerovy branky. Na druhé straně pak musel zakročit jeho protějšek Jakub Korytar.

20:11

Hned po vhazování získali puk Medvědi, na chvíli se s ním zatáhli do obranného pásma, poté už ale mířili směrem dopředu. Ale do blízkosti Jakuba Korytara se nedostali.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:45.
V první třetině je hotovo. Skóre se měnilo až v šestnácté minutě, kdy využili Medvědi přesilovou hru. Hned po buly dostal hodně prostoru dostat se až před Korytara Vladimír Brož a ten poté tváří v tvář zvednutou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci a vymetl horní část písecké branky. Od té doby se už skóre neměnilo a po úvodním dějství tak platí stav 1:0 pro děčínské Medvědy.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Puk mají domácí hráči a ještě se s ním vydávají před branku soupeře, už to ale patrně nestihnou, čas utíká velmi rychle.

19:17

Slibně se rodící akci Děčína zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se ještě bude vhazovat.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:12

Nyní se dostali do akce před Lavingerem hosté, ale Lukáš Volf nadvakrát tváří v tvář Lavingera nepřekonal.

17:24

Daniel Dej se dostal do těsné blízkosti Jakuba Korytara a jeho svižná rána pak znovu končí na jeho zákroku. Hra je zase pozastavena, buly tentokráte po jeho levici.

17:01

Na levé straně si sjel do dobré střelecké pozice Pavel Písařík a jeho švih končí na lapačce Jakuba Korytara. Hra je přerušena, buly po jeho pravé ruce.

16:36

Děčínští opět zahrozili před hostující brankou, Jakub Korytar si ale prostore u levé tyče pohlídal a kotouč vykopl do bezpečí. Nicméně domácí stále operují před jeho svatyní.

15:14

15:14 Vladimír BROŽ - 1:0

15:14

Děčín právě vstřelil branku!
Využitá přesilová hra a Medvědi jdou do vedení. Tím otevírají novou sezónu. VLADIMÍR BROŽ až příliš hladce projel po buly až těsně před Jakuba Korytara a tváří v tvář zvednutou střelou vymetl pavučiny pod víkem jeho klece – 1:0. Asistence: Pavel Písařík a Tomáš Nezbeda.

14:37

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
Jan Radoš – 2 min., hákování.

14:30

Z rohu útočného pásma vyplaval hostující Jan Matiášek a před Lavingerem vystřelil, ale domácí brankář jeho pokus kryje.

12:24

Do další útočné akce šli Medvědi, ale opět ztroskotali na precizní obraně Písku, která soupeře nepustila do ohrožení Jakuba Korytara.

10:45

Martin Jursa proskočil kolem obránce Písku a chtěl pokračovat dále, ale v cestě mu stál Jan Turek, který mu sebral puk a do akce míří zase Písečtí.

09:18

Petr Przybyla si klepl o přihrávku mezi kruhy, ta sice přišla, ale nakonec se děčínský útočník nedostal k pořádnému zakončení před Jakubem Korytarem.

08:24

Od svého brankáře zakládali další akci domácí, ale do blízkosti Jakuba Korytara se nedostali.

07:23

Adam Bartoň nezastavil rozjetého Marka Matašovského, ten poté zblízka znovu prověřil pozornost děčínského brankáře Lukáše Lavingera.

06:15

Martin Jursa převzal přihrávku u levého hrazení, zavezl puk před klec Korytara, který poté vyrážečkou srazil kotouč do bezpečí po nebezpečné střele Medvědů.

05:50

Vladimír Brož napřáhl ke střele na modré čáře a ta skončila jen na pozorném hostujícím brankáři. Na druhé straně pak zahrozili hosté a do akce musel Lavinger.

03:50

Po vhazování před hostující brankou rychle vyvezli kotouč ven hosté, zblízka to zkusil Richard Pitel, který ale z nápřahu na levé straně ze slotu pouze promáchl. Nicméně se Písek stále drží před domácí bránou.

03:14

Jan Bárta se zjevil mezi kruhy a už napřahoval ke střele, ovšem puk mu sjel z čepele a rázem bylo po hodně slibné písecké šanci. Do akce tak zase míří Děčín.

02:37

A nyní jsou už i v plném počtu.

01:37

Martin Jursa se prodral skrze obranu soupeře, ale do zakončení před Jakubem Korytarem se nedostal a hosté se poté okamžitě osvobozují.

01:07

Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a už se snaží dostat před brankáře Písku.

00:47

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
Radek Seidl – 2 min., podrážení.

00:18

Jan Tůma se po pravém křídle dral do zakončení, ale hostující obrana okamžitě zakročila a pomohla svému brankáři. Hned na to pak kotouč míří zase opačným směrem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Děčín: Lavinger (Čermák) – Vl. Brož (A), Bartoň, Kotyza, Meisel, Werner, Hora, Nowák – J. Tůma, Nezbeda, Faigl (C) – D. Tůma (A), Písařík, Jursa – Przybyla, Barva, Dej – P. Hruška.
Trenér: Michal Trávníček

IHC Králové Písek: Korytar (R. Kříž) – Čančura, Hanus, Radoš (A), Janda, Čížek, J. Turek – Matašovský, Marcilis, Pechlát – Seidl (A), Bárta, Hollar – Volf (C), Pitel, Pouzar – Šulek, Matiášek, Kusak – M. Kříž.
Trenér: Tomáš Matušík

Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Bertlík.
Vzájemná utkání

V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve vyhráli doma Medvědi 6:4. Při odvetě v Písku se zase radoval soupeř, který zvítězil těsně 2:1. Který z týmů si zapíše první výhru v nové sezóně?
IHC Králové Písek

Podobně jako Děčín si v přípravném období počínali také Jihočeši. Taktéž mají na svém kontě šest přátelských duelů a vyhráli pouze jednou, když si po výsledku 5:2 poradili s maďarským Fehervárem. 1:4 prohráli s Havlíčkovým Brodem, třikrát s Příbramí – 1:3, 0:2 a 4:7. A prohráli i s dalším zahraničním soupeřem, kdy v německém Passau prohráli 4:5. A ani loňská sezóna se hokejistům Písku příliš nepovedla. Zahráli si skupinu poražených týmů a v ní skončili na čtrnácté pozici, takže se do osmifinále vyřazovacích bojů nepodívali a zakončili sezónu už po základní části. Bude tomu letos jinak?
HC Děčín

Děčínští hokejisté sehráli v přípravě šest přátelských utkání a dá se říci, že období přípravy se Medvědům nepovedlo. Ze šesti odehraných duelů totiž zvítězili pouze jedenkrát, a sice 5:4 po prodloužení s Ústím nad Labem, kterému oplatili předchozí porážku 3:9. Dvakrát pak vyzvali Kadaň. Poprvé s ní padli 3:6, podruhé pak těsně 1:2. A také s mosteckými Lvy odehráli dva zápasy a oba byly neúspěšné. Nejprve Medvědi padli se Lvy 1:5 a v dalším střetnutí pak 4:5. Co se týče uplynulého ročníku, Děčín se dostal do osmifinále play-off, kde mu ale stopku vystavily Letňany. Do čtvrtfinále se tak Severočeši nedostali a sezóna pro ně skončila hodně brzy. Do té nové vstupují opět s cílem dostat se do vyřazovací části soutěže.
Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Okurková sezóna je definitivně pryč a startuje ta nová. Středou kromě extraligy začne také druhá hokejová liga. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na utkání mezi týmy HC Děčín a IHC Králové Písek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Děčín – IHC Králové Písek

4:1

konec (1:0, 1:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Vl. Brož (Písařík, Nezbeda), 25. Hora, 47. Písařík (Meisel, Jursa), 58. D. Tůma (Nezbeda, Vl. Brož) – 30. Hollar (Pouzar, Janda)

HC Děčín: Lavinger (Čermák) – Vl. Brož (A), Bartoň, Kotyza, Meisel, Werner, Hora, Nowák – J. Tůma, Nezbeda, Faigl (C) – D. Tůma (A), Písařík, Jursa – Przybyla, Barva, Dej – P. Hruška.
Trenér: Michal Trávníček

IHC Králové Písek: Korytar (R. Kříž) – Čančura, Hanus, Radoš (A), Janda, Čížek, J. Turek – Matašovský, Marcilis, Pechlát – Seidl (A), Bárta, Hollar – Volf (C), Pitel, Pouzar – Šulek, Matiášek, Kusak – M. Kříž.
Trenér: Tomáš Matušík

Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Bertlík

Diváci: 305

Průběh zápasu
1. třetina
00:47 PIS 2 Seidl, podrážení
14:37 PIS 2 Radoš, hákování
15:14 DEC 1:0 Vl. Brož (Písařík, Nezbeda)
Po 1. třetině
2. třetina
24:37 DEC 2:0 Hora
29:21 PIS 2:1 Hollar (Pouzar, Janda)
31:31 DEC 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Barva
31:36 DEC 2 D. Tůma, hákování
33:49 PIS 2 Hanus, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
46:07 DEC 3:1 Písařík (Meisel, Jursa)
48:03 DEC 2 Hora, krosček
57:52 PIS 2 Čížek, hákování
57:59 DEC 4:1 D. Tůma (Nezbeda, Vl. Brož)
Konec