Menu

Fotbal

Liga mistrů

AC Milán – Liverpool FC

1:3

konec (1:2)

17.09.2024, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán • 1. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.69 3.8 2.02 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:15:25)
Statistiky:
Střely na branku: 2 – 10
Střely mimo: 3 – 7
Držení míče: 50 % – 50 %
Rohové kopy: 2 – 5
Ofsajdy: 3 – 4
Fauly: 9 – 11
Žluté karty: 2 – 2.
Šlágr prvního hracího dne Ligy mistrů končí v ponuré atmosféře osmdesátitisícového San Sira. Rossoneri nenavázali na Pulisicův gól ze třetí minuty. Na hřišti jenom paběrkovali a ještě do poločasové přestávky dvakrát inkasovali ze standardních situací. Po změně stran anglický tým v produkci šancí trochu polevil, ale souhra Gakpa se Szoboszlaiem se v 67. minutě přesto postarala o navýšení skóre na 3:1. Za tohoto stavu už byl Milán odevzdaný a teprve v poslední akci zápasu zaregistroval druhou střelu na Beckerovu bránu.

90+7

Konec zápasu.

90+7

90+7. Leão šanci na kosmetické snížení neproměnil

90+7

Szoboszlai nechal míč za sebou a Reijnders neprodleně rozběhl Leãa. Šikovný křídelník doslova posadil na zadek Gomeze i Konatého, ale Becker jeho tvrdou střelu z levé části vápna reflexivně vyrazil do tyče.

90+6

Chyby v komunikaci mezi Fofanou a Torrianim hodlal využít Núñez. Devatenáctiletý gólman se stihl zorientovat a střelu z nevýhodného úhlu u bližší tyče vykryl.

90+5

Darwin Núñez dával na obdiv svůj driblink. Do vápna sice prošel, ale vevnitř se dostal do neprostupných kleští mezi Royala a Fofanu.

90+4

Endó se uvedl držením Abrahama. Byla z toho Pulisicova standardka z pravé strany, jenže Pavlović a Gabbia se přes muže v černém k hlavičce nedostali.

90+3

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Alexis Mac Allister, přichází Wataru Endó.

90+3

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Mohamed Saláh, přichází Federico Chiesa.

90+2

Ze zmatků v domácí obraně pramenil Tsimikasův nápřah z dálky. Zdálo se, že rána levačkou byla tečována, ale norští rozhodčí žádný roh nenařídili.

90+1

Nastavuje se 6 minut.

90

Rafael Leão vyzval Hernándeze k centru. Ten letěl těsně nad zemí a navzdory Gomezově teči ho dokázal zlikvidovat Konaté.

89

Emerson Royal čechral centr do ohně. Van Dijk prodloužil balon ke Gomezovi a ten ho nešikovně poslal na roh. Leão s jeho rozehrávkou neztrácel čas, jenže Gabbia hlavičkoval v souboji s Konatém mimo tři tyče.

88

Luis Díaz skončil v kotrmelcích v důsledku nějaké rány do zad od Gabbii. Hra je přerušena, což svěřencům Arneho Slota hraje do karet.

87

Za obloučkem ze středového kruhu společně vybíhali Núñez a Torriani. Nezkušený gólman byl u balonu první a rovněž byl dodatečně odmáván ofsajd.

86

Pulisic a Reijnders těsně za sebou ztroskotali na hostujících blocích. Rána zpoza vápna od Thea Hernándeze už prošla, ale zase jí chyběla potřebná přesnost.

85

Rafael Leão nešetrným kopancem do oblasti kolene utnul přechod Konatého. Portugalský křídelník by měl být vděčný Eskåsovi, že nedostal žlutou.

84

Střídání v týmu AC Milán:
ze hřiště odchází Fikayo Tomori, přichází Matteo Gabbia.

84

Střídání v týmu AC Milán:
ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Noah Okafor.

82

Rossoneri jenom přihlíželi zdlouhavé mezihře liverpoolských obránců. S nákopem van Dijka přišlo zrychlení, nicméně centrující Szoboszlai byl před nepovedenými nůžkami Núñeze v ofsajdu.

81

Do konce zbývá zhruba čtvrthodina. Od Szoboszlaiova gólu tempo hry trochu upadlo. Liverpool se stále více zaměřuje na bezpečné hlídání náskoku.

80

Ibrahima Konaté vedle středového kruhu zajel do Abrahama a bez sebemenších protestů přijal od Espena Eskåse žlutou kartu.

79

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Joe Gomez.

78

Tsimikasovu roli při tomto rohu převzal Alexander-Arnold. Žádná velká panika z jeho centru nenastala, nejvýše se do vzduchu vyšponoval Pavlović.

77

Už poněkolikáté zbyli v obraně AC jen dva muži. Tomori tento doutnající požár uhasil zablokováním Núñeze. Bude to jen další roh.

76

Morata si nerozuměl s Pulisicem. Americký reprezentant na jeho sklepnutí do šestnáctky nestihl zareagovat a na programu je odkop Alissona Beckera.

75

Stejně jako u gólu na 2:1 si Tsimikasův roh vyhlédl Virgil van Dijk. Tentokrát ale nebyl v natolik komfortní pozici a hlavičku umístil vysoko nad břevno.

74

Mohamed Saláh nevypustil souboj o nakopnutý míč. Vyvinul tlak na Hernándeze a kapitán AC zahrál v pádu na rohový kop.

73

Rafael Leão kvaltoval po levé straně, ale přes obětavě padajícího Gravenbercha svou přihrávku k Beckerovi nedoručil. Z Pulisicova rohu resultovalo zanedbatelné zakončení Reijnderse.

72

Dlouho nezapojený Alisson Becker vybíhal proti míči před pokutové území. Přihrávku na Tsimikase podcenil a The Reds měli štěstí, že Abraham nebyl schopen z pravé strany poslat míč do nehlídané brány.

71

Držení míče: 51 % – 49 %.

70

Z trpělivé souhry kolem pokutovém území centroval Tsimikas jenom na hlavu Hernándeze. Hned potom došlo k faulu Gravenbercha na Moratu.

69

Střídání v týmu AC Milán:
ze hřiště odchází Ruben Loftus-Cheek, přichází Tammy Abraham.

69

Střídání v týmu AC Milán:
ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Emerson Royal.

68

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Diogo Jota, přichází Darwin Núñez.

68

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Luis Díaz.

67

67. Dominik SZOBOSZLAI - 1:3

67

Liverpool právě vstřelil branku!
Gravenberch rozjel na vlastní polovině smrtící protiútok! DOMINIK SZOBOSZLAI jeho přihrávku prodloužil na Gakpa a pokračoval v pohybu do pokutového území, kde zvednutou pravačkou doťukl Nizozemcův centr dovnitř milánské brány.

65

Theo Hernández viděl náběh Moraty, ale vtipná průnikovka mezi obranu a gólmana proskákala až k rohovému praporku.

63

Mac Allister hezky prostrčil míč za milánské soupeře. Odskočený Szoboszlai se ocitl moc blízko před Torrianim a zleva nenašel žádnou variantu na zakončení. O to se postaral až Tsimikas, ale jednalo se o střelu vedle pravé tyče.

62

Fofanovu laxní nepřesnost napravil Hernández, který si ve středovém kruhu tentokrát došel pro faul. Postupně se na něm vystřídali Jota a Szoboszlai.

61

Calabria dostihl dlouhý balón na pravé straně a vychytrale vytloukl bloky Tsimikase, čímž pro sebe získal možnost autového vhazování.

60

Ani teď se nepíská. Odvážný průnik Thea Hernándeze zastavil pád v kontaktu se Szoboszlaiem. San Siro bouří, norský rozhodčí v těchto minutách upadl v nemilost.

59

Pavlovićův centr se snášel k Moratovi. Španěl si úmyslně naběhl do levé nohy Gakpa a Eskås pokutový kop zcela správně neodpískal.

58

Youssouf Fofana nezahrál ve vzduchu stoprocentně. Míč víceméně zpracoval pro Szoboszlaie a ten si narychlo připravil střelu doprostřed brány, kde si Torriani připsal jednoduchý zákrok.

57

Álvaro Morata si ukázal Tomorimu, kam chce dostat nákop z obrany, jenže celý tento náběh byl přerušen neodpískaným postrčením van Dijka.

56

Diogo Jota narazil míč zpátky k Tsimikasovi. Ten měl na levém okraji vápna hodně místa, ale střelecký pokus se mu mimořádně nepovedl.

55

V první půli neviditelný Loftus-Cheek se připomněl v rychlém přechodu. Leão byl po něm zdvojen a navíc si nepohlídal ofsajdové postavení.

53

Alexis Mac Allister zezadu zbytečně dohrál Fofanu. Rozhodčí Espen Eskås obratem vytáhl z kapsy žlutou kartu.

52

Lorenzo Torriani zažívá v devatenácti letech velký křest ohněm. Při zranění brankářské dvojky Sportiella je to právě on, kdo musel být hozen do vody.

51

Střídání v týmu AC Milán:
ze hřiště odchází Mike Maignan, přichází Lorenzo Torriani.

50

Pro Maignana je to opravdu nešťastný zápas. Už potřetí je ošetřován a kromě toho jde na jeho vrub i vyrovnávající trefa Liverpoolu...

48

Aby toho nebylo málo, tak Maignan absolvoval další bolestivou kolizi s Jotou, který se neúspěšně natahoval za přihrávkou do kapsy z produkce Gakpa.

47

Zajímavé rozhodnutí trenérů a zdravotníků AC. Mike Maignan naskočil na úvod druhého poločasu, ale zároveň už se chystá příchod Lorenza Torrianiho.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely na branku: 1 – 5
Střely mimo: 0 – 4
Držení míče: 44 % – 56 %
Rohové kopy: 0 – 3
Ofsajdy: 2 – 1
Fauly: 3 – 2
Žluté karty: 2 – 0.
Rossoneri začali tento duel snově a díky Pulisicovi jim od třetí minuty patřil jednogólový náskok. Mužstvo Arneho Slota ale nezpanikařilo a postupně zesilovalo svůj tlak, jenž byl vyšperkován dvěma góly ze standardních situací. Na obratu mají zásluhu všichni čtyři členové liverpoolské obrany, neboť z centrů Alexandera-Arnolda a Tsimikase hlavičkami zblízka skórovali stopeři Konaté a van Dijk. Pro AC klidně mohlo být ještě hůř. Saláh dvakrát trefil břevno a jednou nebezpečně pálil na bližší tyč. Kromě toho jednu šanci spálil Jota a nezanedbatelná byla i pumelice Gakpa.

45+5

První poločas skončil.

45+4

Z nařízeného rohového kopu tentokrát nic vážného nebylo. Tsimikasův centr vyrazil Maignan před vápno k Szoboszlaiovi.

45+3

Alexander-Arnold elegantně předal míč přes osu hřiště na Gakpa. Ten nechal promluvit svou pravačku a Maignan měl co dělat, aby jedovatý projektil vytěsnil.

45+2

Rafael Leão protáhl krok a hezky se prodribloval na útočnou polovinu. Konaté se však vrátil do souboje s tímto Portugalcem a od míče ho čistým způsobem odseparoval.

45+1

Szoboszlai nezvládl roztažení na Saláha, ale maďarský reprezentant ve spolupráci s Gravenberchem ještě udržel akci Liverpoolu při životě.

45

Nastavuje se 5 minut.

44

Rafael Leão na levém křídle utekl Alexanderu-Arnoldovi. Centr v jeho podání vypadal nadějně, ale Pulisic se přes Tsimikase do zakončení nedostal.

43

Kostas Tsimikas vyslal skoro zbytečnou střelu z dálky. Přemotivovaný pokus neznamenal žádné ohrožení pro branku Mikea Maignana.

42

Milánští vůbec nestíhají. Saláh si na pravé straně pohrál s Hernándezem a teprve Tomori se v předbrankovém prostoru postaral o eliminaci přihrávky na Jotu.

41

41. Virgil van Dijk - 1:2

41

Liverpool právě vstřelil branku!
Rossoneri znovu propadli při bránění standardní situace! VIRGIL VAN DIJK si našel místo v přelidněném malém vápně a Tsimikasův centr z rohového kopu znamenitě nasměroval za Maignanova záda.

40

Leão špatně přihrál a podepsal se pod rychlý brejk The Reds. Jota posunul míč Saláhovi, ten si ho před Pavlovićem přehodil na levačku a střelou na bližší tyč donutil Maignana vyrazit míč na roh.

39

Fofana se ocitl pod tlakem a raději vrátil míč ke stoperům, kteří zase přizvali do přípravné fáze Maignana.

38

Další práce pro Maignana. Střelou z dálky zkoušel štěstí Cody Gakpo, ale nic těžkého pro lehce indisponovaného gólmana to nebylo.

37

Francouzský gólman je zpátky na nohou a jeho zdravotní stav okamžitě vyzkoušel Pavlović, který po autu Hernándezovi samovolně zacouval hluboko na vlastní polovinu.

36

Álvaro Morata se přes Konatého nedostal k dalekonosnému nákopu Maignana. Gólman AC se při něm opětovně zranil a Paulo Fonseca možná bude muset střídat.

35

Alexander-Arnold neprovedl roh bůhvíjak slavně. Opakovaný centr byl o špetku nadějnější, ale obraně AC v tomto případě pomohl Loftus-Cheek.

34

Tsimikas si na útočném výletě vyměňoval přihrávky s Jotou. Ten ho zahnal k zadní čáře a ze souboje s Tomorim získal řecký levý bek alespoň roh.

32

Trent Alexander-Arnold z velké dálky prudce nastřeloval míč po zemi. Dvoučlennou zeď překonal, ale další překážky stojící v pokutovém území už nikoliv.

31

Mohamed Saláh přímočaře postupoval otevřeným středem. Youssouf Fofana se rozhodl udělat taktický faul a ruku v ruce se žlutou kartou nabídl soupeři přímý kop.

30

Držení míče: 45 % – 55 %.

29

Cody Gakpo na levé straně unikl dvěma oponentům. Maignan jeho střílený centr vyrazil na Saláha a ten podruhé v zápase orazítkoval horní tyč!

28

Milánští už dlouho nenachází cestu ven z vlastní poloviny. Svěřenci Arneho Slota je obtěžují celoplošným presinkem.

27

Alexander-Arnold byl narážečkou zahnán k pravé lajně. Do akce zapojil Saláha a ten ze stoje umístil střelu jen k dobře postavenému Maignanovi.

26

26. Jota neposlal Liverpool do vedení

26

Pulisic dostal těžkou přihrávku vedle středového kruhu. Míč ztratil a The Reds ve čtyřech upalovali do protiútoku, který Jota z rohu malého vápna prohospodařil střelou vedle bližší tyče.

24

Mohamed Saláh startoval za průnikovou přihrávkou ze středu hřiště. Theo Hernández to měl k balonu přece jenom blíž a pomohl si malou domů na Maignana.

23

23. Ibrahima KONATÉ - 1:1

23

Liverpool právě vstřelil branku!
K realizaci standardní situace z levého křídla se postavil Trent Alexander-Arnold. Maignan se přes Tomoriho nedostal k letícímu centru a IBRAHIMA KONATÉ se vyšrouboval k hlavičce, kterou srovnal skóre na 1:1.

22

Davide Calabria si v křídelním prostoru skluzem vyšlápl na Gakpa a zcela oprávněně vyfasoval od norského arbitra žlutou kartu.

21

O intenzivní tlak se hosté připravili úplně sami. Alexis Mac Allister nepřesně přenášel hru na levou stranu a daroval Calabriovi možnost autového vhazování.

20

Saláh byl vzorně pokrytý hlavičkujícím Calabriou, když se k němu snášel centr Tsimikase.

19

Pulisicovu diagonálu ze standardní situace sklepával Rafael Leão před penaltový puntík, nicméně tam v danou chvíli kraloval van Dijk.

18

Morata se drží za hlavu v důsledku Virgilova úderu v hlavičkovém souboji. Podle mínění sudího Eskåse není důvod trestat kartou.

17

17. Saláhova střela do břevna

17

Málem bylo vyrovnáno! Ladná kombinace Liverpoolu vyvrcholila Jotovou přihrávku na Saláha. Ten si odmítl Pavloviće a zprava vypustil prudkou střelu do břevna. Dodatečný pokus Tsimikase už Maignana neznervózněl.

16

Mohamed Saláh si nevěděl rady s krocením Gakpova přetaženého centru. Egypťanovi během toho utekl míč za koncovou čáru.

15

Zadní linie AC se pohybuje dobrých patnáct metrů před pokutovým územím, takže anglický tým musí zdlouhavě kombinovat na polovině hřiště.

14

Reijnders si po přihrávce od Calabrii chystal míč na levačku, ale vypuštěná střela ze střední vzdálenosti byla ihned sražena nohou van Dijka.

13

Vysoký presink Liverpoolu nutí domácí obranu provádět riskantní kombinaci s Maignanem. Vše zatím probíhá bez sebemenší chyby.

12

Tijani Reijnders odmítl možnost rozdat míč do některé ze stran a pustil se do složitého průniku po ose hřiště, kde mu čistou stopku vystavil Konaté.

11

Gakpův centr byl před Szoboszlaiem přizvednut Tomorim do rukou Mikea Maignana.

10

Diogo Jota obdržel od Saláha míč do vápna. V otočce si ho ale nezpracoval a Tomori doprovodil se postaral o to, že se bude rozehrávat od Maignana.

9

Szoboszlaiovu diagonálu narušil Calabria. Tsimikas rychle vhodil na Gravenbercha a hosté dál buší do zformovaného bloku.

8

Gravenberch byl faulován krajanem Reijndersem. Liverpool se poprvé usazuje na polovině soupeře.

7

Na konci sedmé minuty můžeme pokračovat, a to včetně Hernándeze a Maignana.

5

A ošetřován je také domácí brankář Mike Maignan, jenž má trable s pravou nohou. Rozehrávka Liverpoolu se odkládá.

4

Oslav gólu se stoprocentně neúčastnil Theo Hernández. Zkušený krajní obránce je v péči lékařů AC Milán z důvodu krvavého šrámu ve tváři.

3

3. Christian PULISIC - 1:0

3

AC Milán právě vstřelil branku!
Znamenitý úvod utkání pro Rossoneri! Vzhledem k propadnutí Tsimikase po výkopu Maignana se CHRISTIAN PULISIC ocitl v přečíslení. Pod narůstajícím tlakem Mac Allistera se ho rozhodl zakončit a z pravé části vápna se přesně trefil k zadní tyči.

3

Rafael Leão narýsoval průnikovou přihrávku ve prospěch Reijnderse. Nizozemcovu finální přihrávku do malého vápna eliminoval van Dijk, načež byl domávnut ofsajd.

2

Ve snaze o přenesení hry na levý kraj Virgil van Dijk překopl spoluhráče Gakpa. Calabria provedl aut směrem na Maignana.

1

Zahajovací výkop měl Liverpool, který nastupuje v černých dresech. AC Milán hraje v červenobílé kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

AC Milán: Maignan – Calabria (C), S. Pavlović, Tomori, T. Hernández – Y. Fofana, Loftus-Cheek – Pulisic, Reijnders, Leão – Morata.
Náhradníci: Nava, Torriani – Abraham, Bartesaghi, Chukwueze, Emerson Royal, Gabbia, Musah, Okafor, Terracciano, Zeroli.
Trenér: Paulo Fonseca

Liverpool FC: Becker – Alexander-Arnold, van Dijk (C), I. Konaté, Tsimikas – Gravenberch, Mac Allister – M. Saláh, Szoboszlai, Gakpo – Jota.
Náhradníci: Kelleher, Jaroš – Bradley, Chiesa, L. Díaz, Endó, Gomez, Jones, Núñez, Quansah, Robertson, Morton.
Trenér: Arne Slot

Rozhodčí: Eskås – Engan, Bashevkin (NOR).
Oba celky jsou legendami této soutěže, kdy nejenže v minulosti několikrát zvedly pohár nad hlavu, ale navíc se ve finále utkaly přímo proti sobě. V památném istanbulském finále roku 2005 triumfoval Liverpool po dramatickém obratu, zatímco Milán o dva roky později v Aténách oplatil porážku.

Pro Rossoneri to byl zatím poslední velký triumf na evropské scéně a od té doby se jim v duelech s anglickými kluby příliš nedaří – z 21 zápasů vyhráli pouze třikrát (3-6-12), včetně dvou porážek s Liverpoolem ve skupinové fázi ročníku 2021/22. San Siro navíc už nemá pověst nedobytné pevnosti, když Milán dokázal zvítězit jen v sedmi z posledních 18 domácích zápasů v evropských soutěžích (7-3-8).

Milán se po špatném úvodu sezony zdál ještě zranitelnější, ale víkendová výhra 4:0 nad Venezií přišla pro nového trenéra Paula Fonsecu jako vítaná vzpruha. Fonseca se dočkal svého prvního vítězství po třech nepovedených zápasech v Serii A (0-2-1). Jeho protějšek, Arne Slot, začal v Liverpoolu skvěle, když si připsal tři výhry za sebou bez inkasovaného gólu. Série ale skončila překvapivou porážkou 0:1 s Nottinghamem Forest.

Slotovým úkolem je po loňské účasti v Evropské lize vrátit Reds mezi evropskou elitu, ale i přes dobrý vstup do sezony může v Liverpoolu panovat lehká nervozita. Minulý ročník totiž skončil pro Reds právě v Itálii, kde je v Evropské lize vyřadila Atalanta. Přesto Liverpool uspěl v Bergamu 1:0 a udržel si tím solidní bilanci na italské půdě – čtyři výhry z posledních pěti výjezdů (1 prohra).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

AC Milán – Liverpool FC

1:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 3. Pulisic (Morata) – 23. I. Konaté (Alexander-Arnold), 41. van Dijk (Tsimikas), 67. Szoboszlai (Gakpo)

Karty:   22. Calabria (ACM), 31. Y. Fofana (ACM) – 53. Mac Allister (LIV), 80. I. Konaté (LIV)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 9:11.

AC Milán: Maignan (51. Torriani) – Calabria (C) (69. Emerson Royal), S. Pavlović, Tomori (84. Gabbia), T. Hernández – Y. Fofana, Loftus-Cheek (69. Abraham) – Pulisic, Reijnders, Leão – Morata (84. Okafor).
Náhradníci: Nava – Bartesaghi, Chukwueze, Musah, Terracciano, Zeroli.

Trenér: Paulo Fonseca

Liverpool FC: Becker – Alexander-Arnold (79. Gomez), van Dijk (C), I. Konaté, Tsimikas – Gravenberch, Mac Allister (90+3. Endó) – M. Saláh (90+3. Chiesa), Szoboszlai, Gakpo (68. L. Díaz) – Jota (68. Núñez).
Náhradníci: Kelleher, Jaroš – Bradley, Jones, Quansah, Robertson, Morton.

Trenér: Arne Slot

Rozhodčí: Eskås – Engan, Bashevkin (NOR)