Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

HC Oceláři Třinec – Växjö Lakers

1:3

konec (0:0, 1:2, 0:1)

12.09.2024, 18:00 • Werk arena, Třinec • 3. kolo • Michal Samiec (@MichalSamiec)

Tipsport: 2.49 3.95 2.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

60:00

Ještě v samotném závěru, již s vypršeným hracím časem, byl vyloučen ještě třinecký Viliam Čacho (TRI) za sekání.

59:42

Mazanec je zpět v brance. Vhazovat se bude v útočném pásmu Växjö. Vyloučeni jsou Petter Granberg (VAX), Tomáš Kundrátek a Justin Addamo (TRI) všichni za hrubost, je zde tedy přesilovka Växjö.

58:05

A velkou šanci z předbrankového prostoru, kam zpoza branky nahrnul puk Addamo, měl Daňo! Ale přestřelil...

57:45

Ano, třinecká branka zůstává prázdná...

57:45

Domácí si vzali oddechový čas, pravděpodobně se radí, co zkusí v následně power play.

51:29

Domácí publikum je teď velice nespokojeno. Hráči Växjö předvedli v útočném pásmu tvrdou hru, následně po lehkém přiložení hole padl na led Rosén. Ten vstal a okamžitě si to chtěl vyříkat s autorem faulu, kterým ale byl Justin Addamo (TRI), a tak si to švédský útočník rozmyslel. Kundrátek ještě vysvětloval Rosénovi, že se mu toto chování nelíbilo, tím ale celá situace končí. Hosté mají k dispozici první přesilovku.

50:46

Současně tak byli vyloučeni Libor Hudáček (TRI) a Félix Robert (VAX) – oba dostali menší trest za hrubost.

49:11

Podobnou situaci teď na druhé straně vymysleli Třinečtí. Puk do jízdy z druhé vlny na pravou stranu dostal Adámek a jeho svižný pokus schoval Larmi pod paží.

48:57

Oceláři se opět snažili aktivně dostat do útočného pásma a něco zde vymyslet. Puk ale ztratili a hostům stačily dvě přihrávky a v dobré pozici byl na modré McLaughlin. Trochu si popojel a poslal svižnou ránu na Mazance, kterou třinecký brankář zlikvidoval.

44:10

44:10 RASMUSSEN - 1:3

44:10

Växjö právě vstřelilo branku!
Hosté ale pokračovali ve velkém tlaku, kotouč se nakonec dostal před brankoviště a z takové nepříliš nebezpečně vyhlížející akce se bekhendem ze slotu prosadil DENNIS RASMUSSEN. Växjö tak díky tomu vede už o dvě branky. Asistence: Brian Cooper, Joel Persson. Stav utkání 1:3.

37:33

Teď jsme sledovali velice těžkou pasáž pro Třinec! Hosté domácí hráče vozili jak na kolotoči, vypadalo to jako přesilovka. Celá situace trvala možná minutu, nakonec ji končí nebezpečnou střelou ze slotu McLaughlin, kterou chytá Mazanec.

36:09

36:09 ERIKSSON - 1:2

36:09

Växjö právě vstřelilo branku!
Hosté si nakonec vypracovali vedoucí branku v zápase. Ocelářům se nepodařilo na dlouho dostat hru z vlastního pásma a centr z pravé strany přiťuknutý na hraně brankoviště do prostoru u pravé tyče dorazil do sítě FILIP ERIKSSON. Asistence: Dennis Rasmussen, Joachim Blichfeld. Stav utkání 1:2.

35:20

Rosén teď točil hráče Třince za jejich brankou, vytvořil dobrou příležitost, puk nebezpečně poskakoval kolem třineckého brankoviště. Nakonec sám Rosén nebezpečně střílel a Mazanec vyrazil. Nápor Lakers pokračuje.

31:55

Dvakrát byl vidět Sylvegård. Nejprve za brankou přišpendlil Marinčina a došetřil zbývající čas oslabení svého týmu. Následně byl na dobré místě, když jeho spoluhráč využil šťastného odrazu od mantinelu a nahrával mu na střelu z první. Tu Mazanec měl!

29:43

A ten vyrezultoval v první vyloučení zápasu, které má na svědomí hostující tým. Martin Lundberg (VAX) je vyloučen k menšímu trestu za krosček. Domácí tak pasáž po první komerční pauze druhé třetiny zahájí v přesilovce, která má v Lize mistrů to specifikum, že nekončí ani vstřeleným gólem.

28:13

28:13 ADDAMO - 1:1

28:13

Třinec právě vstřelil branku!
Teď už se domácí mohou radovat! Oceláři se dostali do akce dva na jednoho. Na pravé straně táhl situaci JUSTIN ADDAMO, ještě mu najížděl na křížnou přihrávku spoluhráč na levém křídle, francouzský reprezentant vsadil na střelu a trefil přesně. Máme vyrovnáno. Asistence: Michal Teplý, Marian Adámek. Stav utkání 1:1.

27:51

Další obrovská šance Třince! Teplý byl v předbrankovém prostoru těsně bráněn, ale zbavil se soupeře a z otočky také trefil tyč hostující branky!

27:17

Dobrý tlak domácích! Nejprve byli nebezpeční Kurovský s Vránou a následně se dostal na pravém kruhu ke střele Mrtka. Jeho svižný pokus překonal Larmiho, ale orazítkoval horní tyč!

26:16

Daňo dostal puk na pravé strany do jízdy, ještě mu trochu zpět najížděl Cienciala, byla to taková akce jeden a půl na jednoho. Daňo vsadil na střelu, ale jeho pokus Larmi vyrazil.

24:41

Do nájezdu se před Mazance natlačil Strandberg. Jel sice sám, ale byl tísněn zezadu a na zakončení neměl moc prostoru. Zkusil krátkou kličku mezi betony, to si ale Mazanec pohlídal.

23:40

23:40 BLICHFELD - 0:1

23:40

Växjö právě vstřelilo branku!
Daňovi se nepodařila ve středním pásmu klička a hosté rychle otočili hru. Na Mazance postupoval trochu z pravé strany osamocený JOACHIM BLICHFELD a prostřelil třineckého brankáře mezi betony. Asistence: Hugo Gustafsson. Stav utkání 0:1.

22:00

Marinčin po vyhraném buly poslal puk skrz slot na branku Larmiho a Teplému se podařilo tečovat tak, že hostující branka byla ve výrazném ohrožení!

09:23

Domácí se po šikovném průniku skrz střední pásmo dostali do tlaku. Nejprve se tlačil před branku Čacho, následně si na modré čáře vyměnili obránci puk a nahození od modré čáry se stejný hráč snažil tečovat mimo Larmiho dosah.

04:30

Domácí v útočném pásmu ztratili puk, Wałęga pak marně stíhal hostující útok. Växjö dostalo puk za branku, odkud přišla přihrávka před brankoviště. Tam byl úplně volný Félix Robert, ale jeho pokus zlikvidoval efektně i efektivně Mazanec a připsal si první těžký zákrok.

HC Oceláři Třinec – Växjö Lakers

1:3

konec (0:0, 1:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Addamo (Teplý, M. Adámek) – 24. Blichfeld (Gustafsson), 37. Eriksson (Rasmussen, Blichfeld), 45. Rasmussen (Cooper, Persson)

HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin (A), Jank – M. Daňo, Cienciala, L. Hudáček (TS) – Kurovský, P. Vrána (C), Wałęga – Addamo, Sikora, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).
Trenér: Marek Malík

Växjö Lakers: Larmi (Åhman) – Persson (C), Cooper, Granberg, Martinsson, Lowe, Rosén, Giuttari – Blichfeld, Rasmussen (A), Eriksson (TS) – Robert, Strandberg, Ågren – Stjernborg, Koivula, McLaughlin – Sylvegård, Lundberg (A), Gustafsson – Nilsson.
Trenér: Jörgen Jönsson

Rozhodčí: Kika, Šír – D. Hynek, P. Šimánek

Diváci: 3 826

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
23:40 VAX 0:1 Blichfeld (Gustafsson)
28:13 TRI 1:1 Addamo (Teplý, M. Adámek)
29:43 VAX 2 Lundberg, krosček
36:09 VAX 1:2 Eriksson (Rasmussen, Blichfeld)
Po 2. třetině
3. třetina
44:10 VAX 1:3 Rasmussen (Cooper, Persson)
50:46 TRI 2 L. Hudáček, hrubost
VAX 2 Robert, hrubost
51:29 TRI 2 Addamo, sekání
59:42 VAX 2 Granberg, hrubost
TRI 2 Kundrátek, hrubost
TRI 2 Addamo, hrubost
60:00 TRI 2 Čacho, sekání
Konec