Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

HC Oceláři Třinec – Växjö Lakers

1:3

konec (0:0, 1:2, 0:1)

12.09.2024, 18:00 • Werk arena, Třinec • 3. kolo • Michal Samiec (@MichalSamiec)

Tipsport: 2.49 3.95 2.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To od nás není pro tento týden vše. Hned v sobotu 14. září 2024 se od 17 hodin bude ve třinecké WERK ARENĚ hrát čtvrté utkání třineckých hokejistů v sezóně 2024-25 Champions Hockey League, zápas HC Oceláři Třinec – Fribourg-Gottéron. Do té doby se mějte hezky! (20:20:19)
Statistiky utkání:

Střely na branku 20:28
Střely mimo 15:8
Zblokované střely 11:18
Hity 8:3
Vhazování 28:20
Trestné minuty 10:6
Ve třetí části hry se už osud zápasu nijakým způsobem nezměnil. Hosté na začátku třetí třetiny z poměrně nenápadné situace z předbrankového prostoru odskočili na rozdíl dvou branek, když skóroval Dennis Rasmussen. Domácí se pak marně snažili se zápasem něco udělat, větší tlak a šance si vytvořili až v závěrečné power play. Z tohoto utkání tak komplet bodů bere Växjö, které tak odčinilo domácí zaváhání se Sheffieldem.

Konec zápasu.

60:00

Ještě v samotném závěru, již s vypršeným hracím časem, byl vyloučen ještě třinecký Viliam Čacho (TRI) za sekání.

59:42

Mazanec je zpět v brance. Vhazovat se bude v útočném pásmu Växjö. Vyloučeni jsou Petter Granberg (VAX), Tomáš Kundrátek a Justin Addamo (TRI) všichni za hrubost, je zde tedy přesilovka Växjö.

59:42

Přerušení a vyloučení po zákroku na Kundrátkovi. Toho přišel okamžitě pomstít Addamo, který důrazně rukavicemi vysvětloval Granbergovi, co si může dovolit. Počkáme, jak rozhodčí rozdají tresty.

59:33

Lundberg získal u mantinelu puk a poslal jej vysokým obloučkem pryč.

59:23

Icing hostů a vhazování v útočném pásmu Třince.

59:12

Další šance po šavlované před brankou po Kundrátkově nahození.

58:53

Marinčin nahazuje, Čacho tečoval na betony Larmiho a Dravecký se jej na hraně brankoviště snažil rozhodit. Další vhazování v útočném pásmu Třince.
Dnešní utkání sleduje 3 826 diváků.

58:40

Kundrátkova střela od modré z osy kluziště a Kurovský cloní před Larmim. Vhazování po levici brankáře švédského týmu.

58:31

Další střelu, ale zblokovanou, si připsal Hudáček bekhendem.

58:05

A velkou šanci z předbrankového prostoru, kam zpoza branky nahrnul puk Addamo, měl Daňo! Ale přestřelil...

57:45

Ano, třinecká branka zůstává prázdná...

57:45

Domácí si vzali oddechový čas, pravděpodobně se radí, co zkusí v následně power play.

57:45

Domácí získali ve vlastním pásmu puk, Adámek si jej nabral na hůl a projel až do útočného pásma. Vystřelil na Larmiho, získal tím aspoň pásmo.

57:07

Mazancova vysoká rozehrávka na chvíli poslala Draveckého do útočného pásma, domácí se ale na puku neudrželi.

56:23

Teplý vybojoval na chvíli puk po Addamově vyhození, ale Rosén jej vyhodil tak šikovně, že Granberg zrušil na zadním hrazení icing. Ihned jej ale obral Mrtka.

55:31

Teplý centroval z levé strany a první před Larmim byl Sikora. Hostující brankář přikryl puk a hra bude pokračovat po poslední komerční přestávce utkání.

55:10

Daňo přihrávkou z otočky přes střední pásmo poslal dopředu Teplého, který se ale dostal jen ke střele z dálky přes obránce, která nemířila na branku.

54:34

Hudáček vyjel z patu v rohu kluziště s pukem na holi, předal jej Vránovi a ten dal přetížené pětici vystřídat.

53:45

Addamo je na ledě a hosté rozjíždějí další akci zpoza vlastní branky od Sylvegårda.

53:23

Gustafsson dostal puk na levý kruh a svižnou střelou přes bránícího hráče domácích vyzkoušel Mazancovu pozornost. Hra je přerušená a Addamo se vrátí na led za sedm sekund.

52:56

Opět až od Larmiho a za půlminutu se Addamo vrátí na led.

52:39

Hosté teď dvakrát musejí zakládat přesilovku až od vlastní branky. Domácí zatím tuto pasáž kontrolují.

51:46

Mazanec řeší situaci před svým brankoviště zákrokem a následně se rozhořela před třineckou brankou další šarvátka. Hostující hráči vnášejí do závěru třetí části emoce, přestože kontrolují utkání.

51:29

Domácí publikum je teď velice nespokojeno. Hráči Växjö předvedli v útočném pásmu tvrdou hru, následně po lehkém přiložení hole padl na led Rosén. Ten vstal a okamžitě si to chtěl vyříkat s autorem faulu, kterým ale byl Justin Addamo (TRI), a tak si to švédský útočník rozmyslel. Kundrátek ještě vysvětloval Rosénovi, že se mu toto chování nelíbilo, tím ale celá situace končí. Hosté mají k dispozici první přesilovku.

50:46

Současně tak byli vyloučeni Libor Hudáček (TRI) a Félix Robert (VAX) – oba dostali menší trest za hrubost.

50:46

Po zvláštním odrazu od zadního mantinelu si pravou tyč hlídal Larmi. Zde se snažil ještě dorážet Hudáček, ale to se nelíbilo Lowemu. Hudáčkovi se zase nelíbila intenzita Loweho protihry, ale nakonec se chytil s Robertem. Oba byli v takové krátké výměně názoru, Hudáček nakonec zalehl Roberta na ledě a vysloužil si radost domácího publika. Oba hráči míří na trestnou, pokračujeme v pěti.

50:04

Teď se domácím rýsovala zajímavá situace. Addamo jako tank získal za brankou puk, posunul jej na modrou, kde ale než vymyslel přihrávku nebo střelu, byl Marinčin zablokován.

49:31

Hosté se dostali k bezprizornímu puku v útočném pásmu a z vrcholu pravého kruhu se prezentoval dalším zajímavým pokusem Lundberg. Mazanec si dnes na nedostatek zaměstnání nemůže stěžovat.

49:11

Podobnou situaci teď na druhé straně vymysleli Třinečtí. Puk do jízdy z druhé vlny na pravou stranu dostal Adámek a jeho svižný pokus schoval Larmi pod paží.

48:57

Oceláři se opět snažili aktivně dostat do útočného pásma a něco zde vymyslet. Puk ale ztratili a hostům stačily dvě přihrávky a v dobré pozici byl na modré McLaughlin. Trochu si popojel a poslal svižnou ránu na Mazance, kterou třinecký brankář zlikvidoval.

48:08

Domácí se velice komplikovaně a pracně dostávají do útočného pásma a tam vesměs velice rychle ztrácejí kotouč. Naopak hosté celou délku kluziště projdou snadno a následně kombinují.

47:27

Přerušená hra a ve středním pásmu rozmíška několika hráčů, kde byli nejaktivnější Vrána s Rasmussenem.

47:18

Hosté se teď trochu laxním způsobem zbavili ve vlastním pásmu puku, ale další šanci z domácího pohledu zhatila těžká přihrávka Wałęgy na Kurovského.

46:54

Daňo se nezbavil ve vlastním pásmu puku včas a následně to z velkého úhlu zkoušel přes Mrtku Lundberg. Kotouč zamířil o třineckého obránce mimo hřiště.

46:29

Další postup hostů zastavil ofsajd. Hra bude pokračovat po power breaku.

46:18

Koivula byl zastaven, ale hosté se rychle dostali na puk opět ve střední třetině.

45:47

Teď se snažila v útočném pásmu opět něco vymyslet Sikorova formace, ale následně po tlaku u modré čáry neudržel pásmo Smith.

45:14

Vidíme všeobecné střídání, domácí se snaží dopředu tlačit i na parametry Ligy mistrů velice slušně zaplněná třinecká Werk arena.

44:47

Domácí jsou opět ve vlastním pásmu pod tlakem. I když mají puk na holích, mají obtíže se dostat z pásma. Växjö vypadá výborně bruslařsky a Oceláři mají před sebou těžkou úlohu.

44:10

44:10 RASMUSSEN - 1:3

44:10

Växjö právě vstřelilo branku!
Hosté ale pokračovali ve velkém tlaku, kotouč se nakonec dostal před brankoviště a z takové nepříliš nebezpečně vyhlížející akce se bekhendem ze slotu prosadil DENNIS RASMUSSEN. Växjö tak díky tomu vede už o dvě branky. Asistence: Brian Cooper, Joel Persson. Stav utkání 1:3.

43:25

Domácí teď trochu ztráceli v obraně, ale trochu lépe dýchat jim pomohl Hrehorčákův blok Granbergovy střely od modré.

42:26

Sikora byl dále aktivní, pak mu pomohl ještě Hrehorčák. Následně se puk dostal na modrou k Jankovi a jeho nahození Larmi tak zvláště vyrazil před sebe. Hrehorčák ale nebyl u puku dřív než soupeřův obránce.

41:42

Robert špatně dozadu přihrál a kotouče se ujal Sikora. Zkusil vystřelit přes Granberga, ale ten střelu odrazil mimo a následně zahodil i třineckého útočníka.

41:14

Wałęga zachytil Larmim prudce vyhozený kotouč a s Vránou o něj chvíli bojoval u mantinelu, ale hosté se nakonec osvobodili.

40:38

Adámek získal za brankou puk a domácím se rýsovala zajímavá protiakce. Ta ale ztroskotala na špatné přihrávce ve středním pásmu.

40:01

I třetí třetinu zahájil vhazování mezi prvními centry obou týmů, tedy mezi Ciencialou a Rasmussenem. Tentokrát uspěla domácí strana.

40:01

Začala třetí třetina.
Na led se za chvíli vrátí všichni nezbytní aktéři zápasu, zhruba za dvě a půl minuty budeme pokračovat závěrečnou třetinou normální hrací doby.
Třetí třetina začne cca v 19:36.
Statistiky po druhé třetině:

Střely na branku 12:22
Střely mimo 12:7
Zblokované střely 5:11
Hity 5:2
Vhazování 17:10
Trestné minuty 0:2
Svižný hokej pokračuje, i druhá třetina trvala zhruba půlhodinku. Konečně jsme se dočkali branek, velkých šancí na obou stranách a Lakers ukázalo, že je skutečně výborným mančaftem. Skóre otevřel z polonájezdu Joachim Blichfeld. Oceláři pak měli během dvou minut tři velké šance – byla to střela Daňa a tyčky Mrtky a Teplého, k vyrovnaní ale vedla až střela Justina Addama z pravého křídla. Domácí pak nevyužili přesilovou hru a do vedení se dostali opět hosté. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Filip Eriksson. Växjö se pak ve druhé polovině prostřední hrací doby prezentovalo několika velmi nebezpečnými pasážemi, další branka už ale nepadla.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:35

Druhou třetinu končí Oceláři aktivní hrou v útočném pásmu. Sympaticky našli protihru na velký nápor Växjö ve druhé polovině druhé třetiny.

38:43

Sikora dostal na modré nabito na střelu z první a zrovna Larmimu přes brankoviště projížděl Teplý. Hostující brankář chytá a následující drobnou rozmíšku končí rozhodčí.

38:17

Hrehorčák teď uvolnil domácí z dalšího sevření, Dravecký s Čachem vybojovali puk a domácí jsou na chvíli zase na útočné polovině kluziště.

37:33

Teď jsme sledovali velice těžkou pasáž pro Třinec! Hosté domácí hráče vozili jak na kolotoči, vypadalo to jako přesilovka. Celá situace trvala možná minutu, nakonec ji končí nebezpečnou střelou ze slotu McLaughlin, kterou chytá Mazanec.

36:29

Växjö opět v náporu, ale samo se dostalo z pásma pryč po nepřesné přihrávce.

36:09

36:09 ERIKSSON - 1:2

36:09

Växjö právě vstřelilo branku!
Hosté si nakonec vypracovali vedoucí branku v zápase. Ocelářům se nepodařilo na dlouho dostat hru z vlastního pásma a centr z pravé strany přiťuknutý na hraně brankoviště do prostoru u pravé tyče dorazil do sítě FILIP ERIKSSON. Asistence: Dennis Rasmussen, Joachim Blichfeld. Stav utkání 1:2.

35:38

Domácí se osvobodili aspoň na chvíli, než bude obnovena hra po icingu.

35:20

Rosén teď točil hráče Třince za jejich brankou, vytvořil dobrou příležitost, puk nebezpečně poskakoval kolem třineckého brankoviště. Nakonec sám Rosén nebezpečně střílel a Mazanec vyrazil. Nápor Lakers pokračuje.

34:38

Domácím se teď velmi aktivním přístupem dařilo hráče Lakers držet v útočném pásmu a ti pouze s vypětím sil dostali puk aspoň do neutrální zóny.

34:01

Domácí se teď dostali za hostující branku, kam jel bojovat o sebou nahozený puk Kundrátek. Došlo při tom zřejmě k uvolnění části mantinelu nebo spíš plexiskla. Domácí ledaři to spraví a po úpravě ledu – protože byla vyhlášená komerční přestávka – se bude pokračovat.

33:02

Hosté se oklepali z pasáže s několika šancemi domácích, kteří dokázali skórovat a pak měli přesilovku a další svižnou, i když nepřesnou střelu z pravé strany se prezentoval Blichfeld.

32:39

Krátký pobyt Ocelářů v útočném pásmu. Čachova střela byla nedůrazná i nepřesná, ale Třinečtí ještě pokračovali v útoku.

31:55

Dvakrát byl vidět Sylvegård. Nejprve za brankou přišpendlil Marinčina a došetřil zbývající čas oslabení svého týmu. Následně byl na dobré místě, když jeho spoluhráč využil šťastného odrazu od mantinelu a nahrával mu na střelu z první. Tu Mazanec měl!

31:16

Domácí v útočném pásmu, ale trochu se zaháněli nepřesnými přihrávkami. 25 sekund do konce oslabení hosté vyhazují puk.

30:37

Hosté chtěli předvést ještě druhé specifické pravidlo přesilovek a sice gól v oslabení končí tuto pasáž. Měli dvě nadějné situace, první překazil Kundrátek a druhou špatná přihrávka.

30:10

Zajímavá úvodní pasáž domácích, ale bez střelby. Daňo v zajímavé pozici na pravém kruhu se to snažil dovést až do prázdné branky.

29:43

A ten vyrezultoval v první vyloučení zápasu, které má na svědomí hostující tým. Martin Lundberg (VAX) je vyloučen k menšímu trestu za krosček. Domácí tak pasáž po první komerční pauze druhé třetiny zahájí v přesilovce, která má v Lize mistrů to specifikum, že nekončí ani vstřeleným gólem.

29:30

Velká šance se rýsovala domácím poté, co se z pravé strany snažil najít před odkrytou klecí Larmiho Ciencialu Hudáček. Domácí pokračují v tlaku.

29:08

Další dobrá pasáž Třince, kterou začal Hudáček. Ten si zprava najel do útočného pásma, zkusil vystřelit, ale Larmi zasáhl. Následně se neujala Daňo střela z první, ani pokus od modré.

28:37

Hosté se se ztrátou vedení nechtějí smířit a okamžitě se dostali do útočného pásma. Než od modré ale cokoliv stihl kapitán Persson vymyslet, tak rozhodčí viděli špatně postaveného v Mazancově brankovišti Koivulu.

28:13

28:13 ADDAMO - 1:1

28:13

Třinec právě vstřelil branku!
Teď už se domácí mohou radovat! Oceláři se dostali do akce dva na jednoho. Na pravé straně táhl situaci JUSTIN ADDAMO, ještě mu najížděl na křížnou přihrávku spoluhráč na levém křídle, francouzský reprezentant vsadil na střelu a trefil přesně. Máme vyrovnáno. Asistence: Michal Teplý, Marian Adámek. Stav utkání 1:1.

27:51

Další obrovská šance Třince! Teplý byl v předbrankovém prostoru těsně bráněn, ale zbavil se soupeře a z otočky také trefil tyč hostující branky!

27:17

Dobrý tlak domácích! Nejprve byli nebezpeční Kurovský s Vránou a následně se dostal na pravém kruhu ke střele Mrtka. Jeho svižný pokus překonal Larmiho, ale orazítkoval horní tyč!

26:16

Daňo dostal puk na pravé strany do jízdy, ještě mu trochu zpět najížděl Cienciala, byla to taková akce jeden a půl na jednoho. Daňo vsadil na střelu, ale jeho pokus Larmi vyrazil.

26:00

Na druhou stranu se dostali domácí po komplikovaném výstupu z pásma, ale Draveckého střela byla nepřesná a Čacho následně zpoza branky nikoho nenašel.

25:39

První střelu Cooperovi od modré zablokoval Čacho, ale druhá prošla dál a zakročit musel Mazanec.

24:41

Do nájezdu se před Mazance natlačil Strandberg. Jel sice sám, ale byl tísněn zezadu a na zakončení neměl moc prostoru. Zkusil krátkou kličku mezi betony, to si ale Mazanec pohlídal.

24:16

O chvíli později Kurovský opět v hlavní roli. Najížděl ze strany na branku Växjö ověšený soupeřem jako vánoční stromek, a tak neměl sílu na dokonalé zakončení.

23:55

Domácí se po vyhraném buly dostali do útočného pásma a z levé strany posílal puk na Larmiho brankoviště Vrána. Zde clonil Kurovský, kotouč sice propadl do brankoviště, Kurovský se ale nezorientoval včas.

23:40

23:40 BLICHFELD - 0:1

23:40

Växjö právě vstřelilo branku!
Daňovi se nepodařila ve středním pásmu klička a hosté rychle otočili hru. Na Mazance postupoval trochu z pravé strany osamocený JOACHIM BLICHFELD a prostřelil třineckého brankáře mezi betony. Asistence: Hugo Gustafsson. Stav utkání 0:1.

23:05

Hosté v akci tři na dva, puk putoval rychle z hole na hůl a z pravé strany mohl nebezpečně centrovat Persson, ale byl zablokován Adámkem.

22:36

Domácí pokračovali v aktivitě a když ztratili puk, tak ještě vysoko forčekovali Sikora s Teplým.

22:00

Marinčin po vyhraném buly poslal puk skrz slot na branku Larmiho a Teplému se podařilo tečovat tak, že hostující branka byla ve výrazném ohrožení!

21:41

Vrána s Wałęgou poslali dopředu Kurovského, ale ten musel bojovat o kotouč za brankou Larmiho. Následně uzavřel levý mantinel Marinčin, ale domácí pásmo nezískali na dlouho.

20:56

Hudáček byl teď dvakrát aktivní při čištění obranného pásma, ale podařilo se mu to až napodruhé. Domácí mohou aspoň vystřídat.

20:34

Daňo dojel za vlastní brankou puk a nabral jej na vidle takovým způsobem, že kotouč skončil na icingu.

20:01

Druhá třetina byla zahájena. Úvodní buly této části zápasu zvládl tentokrát lépe hostující Rasmussen.

20:01

Začala druhá třetina.
Hráči se vracejí na led, za necelou minutku budeme pokračovat druhou třetinou.
Druhá třetina bude zahájena cca v 18:47.
Statistiky po první třetině:

Střely na branku 5:8
Střely mimo 2:4
Zblokované střely 0:6
Hity 2:1
Vhazování 8:5
Trestné minuty 0:0
První třetina byla odehrána velice svižně, netrvala ani půlhodinu, jako by hráči chtěli dohnat zpoždění způsobené dopravními komplikacemi hostujícího týmu. V úvodní třetině byli určitě aktivnější i nebezpečnější v útočném pásmu hráči hostujícího týmu, na druhou stranu mnoho vyložených šancí neměli. Zmiňme velkou šanci Roberta z poloviny páté minuty z předbrankového prostoru, kterou ale spektakulárně zlikvidoval Mazanec. Kromě toho měli jezeřané pár střel z nebezpečných pozic. Oceláři však počítají méně šancí – zmínil bych aktivitu Čacha z desáté minuty, který se nejprve tlačil před brankáře švédského týmu z pravé strany, následně se prezentoval tečí nahození od modré. Přesilovku jsme v první třetině neviděli žádnou, budeme pokračovat za bezbrankového stavu.

20:00

První třetina skončila.

19:52

Jankovi se nepovedla přihrávka do útočného pásma a situace končí ofsajdem.

19:12

Hrehorčák zůstal při návratu z útočného pásma zřejmě po srážce s Lowem chvíli ležet na ledě, ale situace zřejmě unikla pozornosti hlavních rozhodčí. Třinecký hráč se po chvíli zvedl a odjel na střídačku.

18:31

Hosté opět předvedli rychlý přechod do útočného pásma. Zde se usídlili, ale ke střelecké situaci se nakonec nedostali, byť si trpělivě snažili najít pozici. Na druhou stranu se pak po práci šikovných Daňa a Hudáčka rýsovala šance Třince, puk ale nepřešel správně modrou čáru – ofsajd.

17:42

Po čase rozruch u brankoviště Larmiho. Čacho zpoza úrovně brankové čáry poslal kotouč před prostor branky švédského týmu. Zde u tyče nepřikrytý puk dorážel Hrehorčák a poté, co jej Larmi přikryl, slovenského forvarda vzal do kravaty Koivula. Situace je ukončena, hra bude pokračovat po druhé komerční pauze.

17:18

Teď se i domácí dokázali rychle a šikovně dostat z vlastního pásma, ale ve středním pásmu kotouč zůstal. Vrána rozehrál zpět na Smithe.

16:56

Robert se dostal k volnému puku na útočné modré a najel si ke střele přes Marinčina. Mazanec kotouč ztlumil na hrudi, třinecký brankář je zatím vytížený poměrně dost.

16:34

Hosté teď po čase snadno odevzdali puk, ale Marinčin mohl hrát, a tak z toho není icing. Oba týmy toho ale využívají pro střídání.

15:52

Sikora s Teplým se snažili po čase vymyslet nějakou akci Ocelářů v útočném pásmu, nebo se aspoň v něm dostat na puk. Hosté ale odolali a rozehráli rychle akci na druhou stranu. Cooper se snažil z pravé strany nacentrovat do brankoviště do nebezpečného prostoru, kam ale sjel jeho spoluhráč dřív než puk a bylo z toho postavení útočícího hráče v brankovišti.

14:38

McLaughlin poslal puk po zemi od pravého mantinelu a Mazanec musel zakročit lapačkou.

14:27

Domácí se komplikovaně dostali z vlastní třetiny po vyhraném buly, ale kotouč rychle ztratili a útok naopak táhli hosté. Cooper se šikovně dostal na osu útočného pásma, předal doprava a svižnou střelu odsud kryje Mazanec.

14:02

Rychlá Mazancova lapačka zařídila přerušení po velmi dlouhé době hry bez přerušení. Zápas bude pokračovat po power breaku.

13:39

Jank sroloval u zadního mantinelu Nilssona a vysloužil si potlesk. Následně pálil další nebezpečnou, ale zároveň nepřesnou střelu hostující Top Scorer Eriksson.

13:05

Akce domácích tři na dva. Adámek z pravé strany se snažil najít do brankoviště dojíždějícího Hrehorčáka, před ním ale zasáhl holí Larmi.

12:25

Domácí se dostávají z vlastního pásma dlouhým pukem, který pomalu přejde brankovou čáru. Rozhodčí rozpažují a Granberg musí hrát...

11:28

Hosté teď na chvíli zavřeli Oceláře v jejich pásmu, ale nic nebezpečného, kromě střely Roberta přes Vránu, nevymysleli. Třinecký kapitán vypinkl puk do střední třetiny a jde střídat.

10:50

Po zaváhání z obou stranu ve středním pásmu táhl puk dopředu Cooper, ale přes Nedomlela nezakončil.

10:27

Icing týmu z Växjö.

10:04

Jank zaváhal a nedůraznou přihrávku převzal Eriksson. Jeho svižnou střelu z osy útočného pásma ale pozoroval Mazanec zrakem, střela nebyla přesná.

09:23

Domácí se po šikovném průniku skrz střední pásmo dostali do tlaku. Nejprve se tlačil před branku Čacho, následně si na modré čáře vyměnili obránci puk a nahození od modré čáry se stejný hráč snažil tečovat mimo Larmiho dosah.

08:24

McLaughlin ztratil v útočném pásmu puk a domácím se rýsovala akce tři na jednoho. Tu po pravé straně táhl Sikora, ale nevyšla mu přihrávka na levou stranu. Následně Sikora střílel z úhlu, ale donutil Larmiho k zásahu.

08:04

Addamo nepřevzal ve středním pásmu pas od Kundrátka a je z toho icing.

07:24

Jank poslal puk za branku a tam poslal bojovat o něj Wałęgu. Ten kotouč sice nevyválčil, ale prezentoval se slušným hitem na Robertovi.

06:43

Marinčin musel za brankou bránit Erikssona. Ten si kotouč podržel, ale neporozuměl si v další kombinaci s Rasmussenem a na puk se dostali domácí.

06:03

Další postup domácích zastavil ofsajd.

05:35

Teplý předal v útočném pásmu puk Čachovi, který jej potáhl a dal na vrchol kruhu na z druhé vlny sjíždějícího Hrehorčáka. Jeho bekhendový pokus odrazil Larmi do strany.

04:58

Hosté poslali rychlou přihrávku na McLaughlina do jízdy na modrou čáru, ale tu lehce vychýlil Teplý. Hosté tak museli o puk neúspěšně bojovat za brankou.

04:30

Domácí v útočném pásmu ztratili puk, Wałęga pak marně stíhal hostující útok. Växjö dostalo puk za branku, odkud přišla přihrávka před brankoviště. Tam byl úplně volný Félix Robert, ale jeho pokus zlikvidoval efektně i efektivně Mazanec a připsal si první těžký zákrok.

03:48

Martinssonova střela od modré sražena do rohu, kde puk získali hosté a okamžitě jej poslali na slot na Top Scorera Erikssona. Jeho pokus snadno odrazil Mazanec za branku.

03:06

Pobyt hostů v útočném pásmu a proti střele Coopera z první od modré musel zasahovat Mazanec. Växjö ještě chvíli pobylo v útočném pásmu.

02:40

Domácí ještě chvíli bojovali o puk v útočné třetině, ale na ten se nakonec dostali hosté a zajistili si možnost vystřídat.

02:12

Marinčin ve složité pozici udržel na modré puk a dal ho do strany Mrtkovi. Jeho tahaná střela se otřela o vnější konstrukci. Následně bojuje o puk Addamo.

01:50

Snahu Koivuly za brankou domácí neutralizovali a Teplý táhne puk dopředu z domácího pohledu.

01:15

Vrána s Kurovským zatáhli puk do útočné třetiny a na zadním mantinelu o něj bojoval Wałęga. Kotouč ale odpálil dopředu Granberg.

00:37

Oba týmy mají za sebou zdvořilostní pobyt v útočném pásmu, nic nevymysleli. Další puk do třetiny soupeře zavezl Hudáček a zařídil všeobecné střídání.

00:01

Úvodní buly dnešního utkání vhodil rozhodčí Kika mezi hole Ciencialy a Rasmussena. Úspěšnější byla domácí strana.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči nastupují na ledovou plochu, zazní – jak je v případě Champions Hockey League zvykem – státní hymny obou zemí a utkání za malý moment začne.
Zápas nakonec nezačne v plánovaných 17 hodin, ale úvodní buly z ruky hlavního rozhodčího Kiky nebo Šíra padne v 18.00. Delegace ze švédského Växjö měla přiletět do Ostravy už dopoledne, ale došlo k vážné technické poruše na letadle, kterou nešlo rychle odstranit a náhradní letadlo se vzneslo do vzduchu až před 14. hodinou. Autobus s hráči týmu Lakers dorazil k Werk areně až zhruba před čtvrthodinou.
Třinečtí Oceláři, které v tomto utkání ze zdravotních důvodů nepovede hlavní kouč Zdeněk Moták, ale jeho asistent Marek Malík, v brance stejně jako v prvním zápase soutěže vsází na Mazance. Vepředu bude Třinci chybět trojice dlouhodobých marodů a nenastoupí ani Miloš Roman. Hostům z Växjö, které vede jako trenér Jörgen Jönsson, bude chytat stejně jako ve druhém utkání Larmi, došlo k přehození první a druhé obrany, ke změnám na křídle prvního útoku a k proházení hráčů druhé a třetí formace.
Úvodní sestavy:

HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin (A), Jank – M. Daňo, Cienciala, L. Hudáček (TS) – Kurovský, P. Vrána (C), Wałęga – Addamo, Sikora, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).
Trenér: Marek Malík

Växjö Lakers: Larmi (Åhman) – Persson (C), Cooper, Granberg, Martinsson, Lowe, Rosén, Giuttari – Blichfeld, Rasmussen (A), Eriksson (TS) – Robert, Strandberg, Ågren – Stjernborg, Koivula, McLaughlin – Sylvegård, Lundberg (A), Gustafsson – Nilsson.
Trenér: Jörgen Jönsson

Rozhodčí: Kika, Šír – D. Hynek, P. Šimánek.
Z kabiny třineckých Ocelářů

Oceláři přivezli z Lausanne a Rouenu pět bodů, mohou tedy úvodní výjezdový dvojzápas, na který vyrazili opět s podporou fanoušků v zádech, hodnotit kladně. Ve Švýcarsku sice domácí měli herní i střeleckou převahu, ale nedokázali se dostat do nebezpečných pozic a vstřelili jedinou branku. Po Hudáčkově vyrovnání pak v prodloužení v přesilovce zápas rozhodl Kurovský. V Rouenu domácí ve druhé třetině se dostali do dvoubrankového trháku, ve třetí třetině ale po čtyřech brankách mohli hosté zabalit na let domů všechny tři body. Vítězný gól vstřelil Marko Daňo: „Hudy říkal, že jsem mu tenhle gól ukradl. Že by to dal taky do vinglu, kdybych si puk nevzal. Pak jsme si to ještě vyměnili, puk utekl mně a na 5:3 v podobné pozici zakončoval on. Jsme oba rádi, že jsme pomohli týmu.“

Dosud odehrané zápasy Ocelářů v soutěži

6. září: Lausanne HC – HC Oceláři Třinec 1:2 po prodl. (0:0, 1:0, 0:1/0:1)
Branky a nahrávky:
40. Rochette (Suomela, Jäger) – 42. L. Hudáček (M. Daňo), 61. Kurovský (M. Daňo, L. Hudáček).

8. září: Rouen Dragons – HC Oceláři Třinec 3:5 (1:1, 2:0, 0:4)
Branky a nahrávky:
16. Duquette (Bengtsson, Dmytriw), 32. Simonsen (Glad, Dmytriw), 34. Rech (Hervé, Simonsen) – 12. M. Daňo, 45. Marinčin (Teplý, Sikora), 47. P. Vrána (L. Hudáček, Smith), 52. M. Daňo (L. Hudáček, M. Adámek), 54. L. Hudáček (M. Daňo).

Statistiky

Umístění: 5.
Týmová bilance: 2 zápasy, 1-1-0-0, skóre 7:4, 5 bodů
Nejproduktivnější hráč: Marko Daňo, Libor Hudáček oba 5 (2+3)
Nejlepší střelec: Marko Daňo, Libor Hudáček oba 2
Nejlepší nahrávač: Marko Daňo, Libor Hudáček oba 3
Nejproduktivnější obránce: Martin Marinčin 1 (1+0)
Brankáři: Marek Mazanec, 1 zápas, 1-0, úsp. 97,4 %, prům. 1,00; Ondřej Kacetl, 1 zápas, 1-0, úsp. 85,7 %, prům. 3,00
Z kabiny Växjö

Švédský tým hraje CHL poosmé v desetileté historii soutěže, má tedy pouze o jednu účast méně než Třinec. Jejich dosavadním maximem je finálová účast ze sezóny 2017-18. To byl ročník, kdy Oceláři došli do semifinále, kde je vyřadil finský klub Jyväskylä, který následně mířil na finále právě do Växjö. Jezeřané domácí finálový zápas nezvládli a od té doby na podobný úspěch v evropské lize čekají. Do letošního ročníku vkročili správnou nohou, porazili doma Eisbären, ale v odvetě trochu překvapivě ztratili body s britským klubem Sheffield Steelers. Po domácích duelech tak mají na svém kontě čtyři body.

Dosud odehrané zápasy Växjö v soutěži

5. září: Växjö Lakers – Eisbären Berlin 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
23. Eriksson (Rasmussen, Robert), 24. Sylvegård (Ågren, Strandberg), 41. Rasmussen (Blichfeld, Stjernborg) – 7. Fontaine (Hördler, Wissmann).

7. září: Växjö Lakers – Sheffield Steelers 2:3 po prodl. (0:1, 1:1, 1:0/0:1)
Branky a nahrávky:
31. Rasmussen (Persson, Eriksson), 41. Eriksson (Martinsson, Strandberg) – 2. Leavens (Balmas, Watling), 33. Ciampini (Janatuinen, Juusola), 65. Vallerand (Dowd, Cormier).

Statistiky

Umístění: 7.
Týmová bilance: 2 zápasy, 1-0-1-0, skóre 5:4, 4 body
Nejproduktivnější hráč: Filip Eriksson, Dennis Rasmussen oba 3 (2+1)
Nejlepší střelec: Filip Eriksson, Dennis Rasmussen oba 2
Nejlepší nahrávač: Sebastian Strandberg 2
Nejproduktivnější obránce: Joel Persson, Eric Martinsson oba 1
Brankáři: Adam Åhman, 1 zápas, 1-0, úsp. 96,4 %, prům. 1,22; Emil Larmi, 1 zápas, 0-1, úsp. 88,9 %, prům. 2,78
Vážení přátelé nejlepšího evropského hokeje, vítejte! Nová třinecká WERK ARENA vstupuje do své jedenácté sezóny a již podeváté bude svědkem bojů v Champions Hockey League. Její nájemníci, třinečtí Oceláři, ročník 2024-25 této nadnárodní evropské soutěže zahájili úspěšným švýcarsko-francouzským výjezdem, z něhož po bojích v Lausanne a Rouenu přivezli pět bodů. Zápas číslo tři na pětinásobné obhájce českého extraligového titulu čeká ve čtvrtek 12. září 2024, kdy se od 17 hodin ve městě pod Javorovým uskuteční zápas HC Oceláři Třinec – Växjö Lakers. Pokud zápas nechcete či nemůžete sledovat live na stadionu či u televizních obrazovek, nechte se pozvat k textovému online přenosu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Oceláři Třinec – Växjö Lakers

1:3

konec (0:0, 1:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Addamo (Teplý, M. Adámek) – 24. Blichfeld (Gustafsson), 37. Eriksson (Rasmussen, Blichfeld), 45. Rasmussen (Cooper, Persson)

HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin (A), Jank – M. Daňo, Cienciala, L. Hudáček (TS) – Kurovský, P. Vrána (C), Wałęga – Addamo, Sikora, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).
Trenér: Marek Malík

Växjö Lakers: Larmi (Åhman) – Persson (C), Cooper, Granberg, Martinsson, Lowe, Rosén, Giuttari – Blichfeld, Rasmussen (A), Eriksson (TS) – Robert, Strandberg, Ågren – Stjernborg, Koivula, McLaughlin – Sylvegård, Lundberg (A), Gustafsson – Nilsson.
Trenér: Jörgen Jönsson

Rozhodčí: Kika, Šír – D. Hynek, P. Šimánek

Diváci: 3 826

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
23:40 VAX 0:1 Blichfeld (Gustafsson)
28:13 TRI 1:1 Addamo (Teplý, M. Adámek)
29:43 VAX 2 Lundberg, krosček
36:09 VAX 1:2 Eriksson (Rasmussen, Blichfeld)
Po 2. třetině
3. třetina
44:10 VAX 1:3 Rasmussen (Cooper, Persson)
50:46 TRI 2 L. Hudáček, hrubost
VAX 2 Robert, hrubost
51:29 TRI 2 Addamo, sekání
59:42 VAX 2 Granberg, hrubost
TRI 2 Kundrátek, hrubost
TRI 2 Addamo, hrubost
60:00 TRI 2 Čacho, sekání
Konec