Menu

Hokej

Extraliga dorostu

HC Slavia Praha – BK Mladá Boleslav

1:3

konec (0:1, 0:1, 1:1)

05.09.2024, 18:00 • Zimní stadion Eden, Praha • 1 • Skupina A • Filip Schuster

To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a někdy u dalšího onlajnu, napočtenou. (20:21:36)
Slavii se ve třetí třetině nepodařilo zvrátit utkání, během vlastního oslabení nejprve navýšili hosté na 3:0, poté došlo ke snížení na 1:3 zásluhou Tadeáše Mikše. Vítězství v úvodním duelu sezóny ale bere BK Mladá Boleslav, který v závěrečných minutách nepustil soupeře do žádného dramatu.

Konec zápasu.

59:56

Další sérii zákroků musel při tlaku Bruslařů předvést Kryštof Štěpánek, čtyři vteřiny před koncem zneškodnil také střelu do protipohybu.

58:52

Vojtěch Švancar dostal nabídku na levé straně kluziště, navzdory velkému zrychlení se včas nedostal před hostujícího obránce.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:50

Slavia se po tlaku Boleslavi konečně osvobozuje, puk se do středního pásma dostal po necelé minutě.

56:50

Na druhé straně střelu bez přípravy vyslal Max Chabada, tomu ale puk nesedl a brankář Štěpánek tak nemusel ani zasahovat.

56:01

Adam Keller jel s jedním ze svých spoluhráčů v nadějném přečíslení. Puk ve vzduchu ale nebyl do branky správně usměrněný, celá akce byla dohrána další střelou červenobílých, kterou opět kryje Jaroslav Martínek.

55:27

Slavii Praha se nyní zcela nepodařila kombinaci, puk končí na zakázaném uvolnění.

54:32

Střela Pavla Malachy z velké blízkosti Martínka nerozhodila. Hostující brankář roztáhl betony a střelu vykryl.

53:18

další série nárazů na mantinel se ozývá pražským Edenem a až nyní dochází k uklidnění. Boleslav se provinila ofsajdem.

52:18

Šimon Janoušek v mezikruží posunul puk na pravou stranu, kam najížděl Adam Keller. Střelu bekhendem ale zkušeně chytá Jaroslav Martínek.

51:01

Vojtěch Hora hledal svým nahozením někoho v zeleném dresu. Za pukem se hnal Nicolas Vovsík, branku ale netrefil.

50:27

Proti dvěma napadajícím hráčům zvládl Jan Dvořák odehrát puk do bezpečí, Slavia tak na další šanci bude muset počkat.

49:11

Kryštof Štěpánek předvedl rutinní zákrok, následně se však několik hráčů hostí snažilo puk doťuknout do branky. Celá situace vedla k menší šarvátce, se kterou si však sudí poradili bez trestů.

47:57

Nebezpečná střela z úhlu v podání Kryštofa Vrbaty skončila závarem před brankou Pražanů. Nikdo z jeho spoluhráčů ale na puk nedosáhl, a tak se skóre nemění.

46:45

46:45 Tadeáš MIKŠ - 1:3

46:45 5/4

Slavia právě vstřelila branku! Druhá branka v přesilové hře Slavie, poprvé v tomto utkání se ale radují Pražané. Po nahrávce Matouše Slížka našel skulinu u přední tyče TADEÁŠ MIKŠ, který snižuje na 1:3. Asistence: Matouš Slížek, Daniel Skyba.
Mikš T., Slížek M., Skyba D., Keller A., Filip D.
Vovsík N., Konvalinka A., Hora V., Novotný T.

45:19

45:19 Sviatoslav VASIAK - 0:3

45:19 4/5

Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Skvělá hra Mladé Boleslavi v oslabeních končí třetí brankou. SVIATOSLAV VASIAK se zmocnil puku po špatné rozehrávce Pražanů a pohotovou střelou zvyšuje na třígólový rozdíl. Asistence: Kryštof Vrbata
Vasiak S., Vrbata K., Dvořák J., Čermák T.
Oh K., Švec J., Ducháček A., Mach O., Holejšovský J.

44:55

Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
Filip Matějka – 2 min., podrážení.

44:31

Adam Konvalinka prošel od modré čáry přes dva slávisty, v rohu kluziště byl zastaven a zbaven puku. Dopředu rychle startují sešívaní.

43:31

Nyní se dral s pukem Alex Ducháček, který neprovlékl puk mezi bruslemi obránce.

42:28

Slavia po skončeném oslabení touží po brance a stupňuje svůj tlak, zatím ale bez úspěchu.

41:41

Boleslav se v závěrečných vteřinách dostala k několika střelám z blízkosti, k brance to však nevedlo.

41:36

Domácí v plném počtu.

40:11

Hosté začínají poslední dvacetiminutovku v početním zvýhodnění a nyní drží soupeře v tlaku.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 19:35.
Slavia velmi dobře vstoupila do druhé třetiny a vytvořila si v krátkém časovém úseku tři gólové šance. Ani jedna z nich však nebyla proměněna, a tak si slovo vzali opět hosté. V přesilové hře zakončil učebnicovou přesilovkovou kombinaci Sviatoslav Vasiak a to znamená, že Pražané budou muset v poslední dvacetiminutovce dohánět dvoubrankové manko.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:37

Jen co skončila jedna přesilová hra, bude k vidění další. Nyní si však po přestupku Malachy zahrají početní výhodu bruslaři z Mladé Boleslavi.

39:37

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
Jan Malacha – 2 min., podrážení.

39:10

Hosté v plném počtu.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:11

Slavia má v přesilových hrách problém s přechodovou fází. Nyní trvalo téměř minutu, než se pětice sešívaných trvale usadila v útočném pásmu.

37:10

Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
Matiáš Piskač – 2 min., držení.

36:37

Nenápadná přízemní střela Jana Musila nyní překvapila domácí obránce. Pohotový zákrok vytasil Kryštof Štěpánek, který puk chytá.

35:51

Po zakázaném uvolnění Slavia vyhrála buly a vyrazila do útočné třetiny. V závěru celé akce musel zneškodnit střelu hostující Martínek, a tak se vhazování odehraje také na druhé straně.

34:55

Červenobílý hokejista Daniel Skyba si nyní vzal velké sousto, když vyjel mezi dva hráče soupeře. Tuto situaci ale zvládl a jeho celek se tak může pokusit o ohrožení branky.

33:49

Max Chabada se zkoušel obtočit za brankou a překvapit domácího brankáře. Ten ale zůstal pozorný a rychle se k levé tyči přesunul.

32:37

Hra se na obou stranách velmi přiostřuje, jeden z nárazu nyní schytal mladoboleslavský Tomáš Novotný.

31:49

Hosté v plném počtu.

31:23

O křižnou přihrávku se přihlásil Adam Keller, který ji následně obdržel. Rychle ke své levé tyči se ale přesunul Jaroslav Martínek, který stále drží bruslaře v dvoubrankovém vedení.

30:14

Ačkoliv hraje v početní převaze Slavia, k první střele se dostal boleslavský Ondřej Hrouda, který po odrazu puku drží cenné vteřiny v rohu kluziště.

29:49

Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
Tomáš Novotný – 2 min., nedovolené bránění.

29:09

29:09 Sviatoslav VASIAK - 0:2

29:09 5/4

Mladá Boleslav právě vstřelila branku! První šance přesilové hry už ale gólem končí a hokejisté z Mladé Boleslavi se ujímají dvoubrankového vedení. Křižnou přihrávku Vrby našel u levého kruhu SVIATOSLAV VASIAK, který neměl problém trefit poloodkrytou branku. Asistence: Kryštof Vrbata, Filip Matějka
Vasiak S., Vrbata K., Matějka F., Hanyš P., Hora V.
Slížek M., Holejšovský J., Skyba D., Verbeščuk D.

28:33

Mladá Boleslav nezačala přesilovku podle představ. Hned po několika vteřinách se Slavia dostala do držení puku a osvobozuje se vyhozením přes všechny čáry.

28:18

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
Daniel Filip – 2 min., faul loktem.

28:07

Slavia se dostala na druhé straně do dalšího tlaku. Šimon Janoušek se natřikrát snažil z metru prostřelit brankáře, který ale zatím zůstává nepřekonaný.

27:47

Boleslav nyní bije na dveře domácí obrany. Dvě vyhraná vhazování, dvě rychlé střely a pokaždé skvělý zákrok Kryštofa Štěpáneka.

26:19

Olexandr Ždanov vypíchl puk na obranné modré čáře a dostal se do rychlého brejku. Ondřej Hrouda už byl nachystaný na střelu, ale jeden z domácích obránců v poslední chvíli tečoval puk, čímž pozměnil jeho směr.

25:26

Hosté v plném počtu.

25:19

Další střela sešívaných, proti které předvedl pohotový zákrok Jaroslav Martínek.

24:24

Pražané se dlouho nedokázali dostat do souvislého tlaku. Když už se to ale podařilo, hned z toho mohla být vyrovnávací branka. Adam Keller se ocitl osamocený před soupeřovou brankou, ale podobně jako jeho spoluhráči, nedokázal uspět.

23:26

Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
Matiáš Piskač – 2 min., vražení na hrazení.

23:05

A do třetice opět nic! Ani toto brankou nekončí, ale Slavia přidala na svém tlaku. Závar před brankou nedokázal nikdo z červenobílých využít ke vstřelení branky, nakonec puk skončil pod některým z boleslavských hráčů.

22:28

A další možnost na vyrovnání, která ale brankou nekončí! Alex Ducháček vzorově obral boleslavského obránce v útočném pásmu a z otočky předal Josefovi Holejšovskému. Ten z metru neuspěl.

21:07

Do velké šance se nyní dostali hráči Slavie. Daniel Skyba projel přes hostující obranu a přihrávkou hledal Tadeáše Mikše. Tomu však puk přeskočil hůl, a tak skóre zůstává prozatím v neprospěch Slavie.

20:48

Domácí v plném počtu.

20:25

Hosté v plném počtu.

20:04

Čtyři hokejisté na každé straně začali druhou třetinu. Za domácí si odpykává dvouminutový trest Keller, u hostů je proviněným Novotný.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
Domácí vstoupili do utkání dobře a v prvních minutách nepouštěli soupeře do žádného zakončení. Mladá Boleslav však začala více tlačit, zároveň se prezentovala přímočařejším tahem na branku. Odměnou ji byla první a zatím jediná branka utkání, o kterou se postaral Tomáš Novotný. Slavia si v závěru vytvořila šanci na vyrovnaní v podobě přesilové hry. Velmi rychle tuto možnost přerušil Adam Keller, po jehož nedovoleném zákroku dohrávaly oba celky ve čtyřech.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Byli to hosté, kdo mohli navýšit jednobrankové vedení, v důležitém okamžiku ale boleslavský obránce zlomil hůl a tím pádem vůbec netrefil puk.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:49

Slavia mohla zahrozit z početní výhody, místo toho se však Adam Keller dopustil nedovoleného zákroku, který byl rovněž potrestám dvouminutovým trestem.

18:48

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
Adam Keller – 2 min., podrážení.

18:25

Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
Tomáš Novotný – 2 min., podrážení.

16:48

Prostrčení puku od Adama Kellera vedlo k rychlému přechodu Slavie do útočné třetiny. Tam si ale hosté s celou akcí poradili a nyní uklidňují hru.

15:28

Ondřej Mach projel s pukem do útočné třetiny. Proti zakončení na branku byl pozorný Filip Kříž, který koncem své hole odvrátil puk do ochranné sítě.

14:23

Na druhé straně se po několika minutách musel předvést Kryštof Štěpánek, který zneškodnil nadvakrát střelu boleslavských bruslařů.

13:19

Obětavý zákrok předvedl na obranné modré čáře Tadeáš Dvořák, který schytal střelu svého oponenta. I díky jeho zákroku se puk dostal do střední třetiny.

12:37

Pražané se snaží skóre velmi rychle dorovnat. Sérii střel ale pokaždé zneškodnil Jaroslav Martínek.

11:00

11:00 Tomáš NOVOTNÝ - 0:1

11:00 5/5

Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Hosté po jedenácti minutách otevírají skóre. Na začátku celé akce získal v obranném pásmu Čermák puk a nahrál jej Ždanovovi. Ten projel do útočné třetiny jako nůž máslem a v ideální chvíli poslal přihrávku TOMÁŠOVI NOVOTNÉMU. Ten vymetl levou šibenici a posílá svůj celek do vedení. Asistence: Olexandr Ždanov
Novotný T., Ždanov O., Dvořák J., Čermák T., Chabada M.
Švancar V., Slížek M., Verbeščuk D., Malacha J., Janoušek Š.

09:33

Mnoho mikro soubojů o puk probíhalo ve střední třetině. Kotouč se po teči Holejšovského dostal mimo hrací plochu.

08:29

Filip Matějka si vyvezl puk od mantinelu na střed, odkud následně vystřelil. Tato nepřesná rána ale minula pravou tyč Štěpánka.

07:19

Slavia se dlouhou chvíli nemohla dostat z obranné třetiny. Až nyní zavezla puk přes půlící čáru a celá pětka odjela postupně střídat.

06:21

Sešívaní nyní nepřesně rozehráli, nahrávku v mezikruží získali zelenočerní hokejisté a celou akci musel uklidnit zákrokem Kryštof Štěpánek.

05:05

Vhazování v útočném pásmu nakonec vedlo ke střele Adama Konvalinky, který ale trefil pouze beton domácího brankáře.

04:10

Nahození Matiáše Piskače neprošlo na nikoho ze spoluhráčů. Defenziva Slavie je v hlídání těchto dlouhých přihrávkách zatím pozorná.

02:49

Hosté na chvíli zamknuli Pražany v obranném pásmu, po Švancarově úniku ale Boleslav rozehrává opět za svojí brankou.

02:06

Úvodní střelu vyslal ze své hokejky Vojtěch Švancar, Jaroslav Martínek byl ale připraven.

01:13

Souboj v rohu kluziště vyzněl lépe pro domácí, kteří z obranného pásma vyvezli puk. Tadeáš Mikš ale nepřešel přes dva bránící obránce.

00:18

Domácí vyhráli úvodní vhazování a do útoku se hnal Šimon Janoušek. Jeho snaha byla přerušena a hosté vyhazují na zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Slavia Praha: Štěpánek (Netušil) – Filip, Hess, Oh, Skyba (C), Verbeščuk, Švec, Malacha – Švancar (A), Ducháček, Holejšovský – Slížek, Egart, Malacha – Mach, Mikš, Keller – Janoušek.
Trenér: Tomáš Kucharčík

BK Mladá Boleslav: Martínek (Beran) – Kříž, J. Dvořák, Piskač, Konvalinka, Hora, Čermák (A) – Ždanov, T. Dvořák, Hrouda – Musil, Vrbata, Vasiak – F. Matějka (A), Chabada, Vovsík – T. Novotný, Hanyš (C).
Trenér: Martin Škaloud.
Dobrý podvečer z pražského Zimního stadionu Eden. Od osmnácti hodin zde vypukne úvodní kolo Extraligy dorostu, do kterého sešívaní vstoupí proti bruslařům z Mladé Boleslavi.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Slavia Praha – BK Mladá Boleslav

1:3

konec (0:1, 0:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 47. Mikš (Slížek, Skyba) – 11. T. Novotný (Ždanov), 30. Vasiak (Vrbata, F. Matějka), 46. Vasiak (Vrbata)

HC Slavia Praha: Štěpánek (Netušil) – Filip, Hess, Oh, Skyba (C), Verbeščuk, Švec, Malacha – Švancar (A), Ducháček, Holejšovský – Slížek, Egart (A), Malacha – Mach, Mikš, Keller – Janoušek.
Trenér: Tomáš Kucharčík

BK Mladá Boleslav: Martínek (Beran) – Kříž, J. Dvořák, Piskač, Konvalinka, Hora, Čermák (A) – Ždanov, T. Dvořák, Hrouda – Musil, Vrbata, Vasiak – F. Matějka (A), Chabada, Vovsík – T. Novotný, Hanyš (C).
Trenér: Martin Škaloud

Rozhodčí: Šmika – Žídek, Figer

Průběh zápasu
1. třetina
11:00 MBL 0:1 T. Novotný (Ždanov)
18:25 MBL 2 T. Novotný, podrážení
18:48 SLA 2 Keller, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
23:26 MBL 2 Piskač, vražení na hrazení
28:18 SLA 2 Filip, faul loktem
29:09 MBL 0:2 Vasiak (Vrbata, F. Matějka)
29:49 MBL 2 T. Novotný, nedovolené bránění
37:10 MBL 2 Piskač, držení
39:37 SLA 2 Malacha, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
44:55 MBL 2 F. Matějka, podrážení
45:19 MBL 0:3 Vasiak (Vrbata)
46:45 SLA 1:3 Mikš (Slížek, Skyba)
Konec