Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Athletic Bilbao – Atlético Madrid

0:1

konec (0:0)

31.08.2024, 19:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • 4. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 2.83 3.28 2.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (21:10:05)

Athletic Club po reprezentační pauze vyrazí bojovat o body do Las Palmas, zatímco Madridští budou na své půdě hostit trápící se výběr z Valencie.
Na San Mamés vše směrovalo v bezgólové remíze, ale vše je nakonec jinak a tři body putují na konto madridského celku! Atlético, které po většinu utkání tahalo za mírně kratší konec pomyslného lana, slaví úspěch díky brejku a výbornému finiši Ángela Correi z druhé minuty nastavení. Bilbao tak může jen litovat, že dnes nebylo v koncovce malinko nebezpečnější.

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:9.

90+6

Konec zápasu.

90+6

90+6. Sørloth z brejku pojistku nepřidal

90+6

Další šance Atlética! V samotném závěru mohl ještě na dvougólový rozdíl upravit Sørloth, který se nyní sám dostal do brejku, ale zakončil do vysunutého brankáře Agirrezabaly!

90+5

Domácí se ještě snaží s výsledkem něco udělat a opakovaně se derou dopředu, ale nedaří se jim vymyslet nic, co by madridskou obranu zaskočilo.

90+4

Na centr z dílny Álvareze si počíhal Barrios, který míč obratem vyrazil ven ze své šestnáctky.

90+2

90+2. Ángel CORREA - 0:1

90+2

Atlético právě vstřelilo branku!
Tak tohle je pro baskický klub pořádně studená sprcha, Atléti se v samotném závěru na San Mamés dostávají do vedení! Bídně promyšlenou přihrávku Williamse na Lekueho u středové čáry zachytil Sørloth a postrčil míč na volného ÁNGELA CORREU, který následně proběhl až do šestnáctky, nechal za sebou Agirrezabalu a zakončil do opuštěné svatyně – 0:1!

90+1

Riquelme hodně přímočarým balónem do vápna hledal Sørlotha, připravený Agirrezabala si ale dráhu míče pohlídal a sebevědomě na něj naskočil.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.

89

Balón po nepovedené souhře domácích padá za postranní čáru, Atlético získává vhazování.

88

Střídání v týmu Atlético Madrid (5/5):
ze hřiště odchází Koke, přichází Ángel Correa.

87

Atlético následný rohový kop ubránilo a vysunulo hru na střed hřiště, Musso si může oddechnout.

86

Výborný Unai Gómez se po straně protáhl až těsně před bránu a kratičkým pasem na střed vápna chtěl připravit střelu pro někoho, kdo ale v té době nebyl tam, kde měl být. De Paul pak míč poslal za bránu.

85

Gómez si jen pár desítek sekund po vstupu do utkání prohlédl pažit pořádně zblízka, Koke (ATM) za trochu hokejový bodyček vidí žlutou kartu.

84

Djaló se na křídle nedostal za Llorenteho, Atlético si bere míč do své moci a startuje dopředu.

84

Střídání v týmu Atlético Madrid (4/5):
ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Giuliano Simeone.

82

Pomalu ale jistě míříme do finiše a zatím se zdá, že na San Mamés se dnes večer gólu nedočkáme.

81

Střídání v týmu Athletic Bilbao (5/5):
ze hřiště odchází Oihan Sancet, přichází Unai Gómez.

80

Dění se přelévá z jedné strany na druhou, ani jednomu celku se nedaří zatlačit na svatyni soupeře.

79

Další ofenzivní tažení Athletic Clubu vedlo jen k nepříliš oslnivému centru Berenguera, který si Musso hravě pohlídal a u přední tyče jej schoval do rukavic.

78

Hraje se dál, madridský gólman je na nohou a aspoň prozatím zůstává na hřišti. Krátce po restartu dění se v postavení mimo hru ocitl Sørloth.

76

Musso je stále ošetřován zdravotníky, ale dle všeho bude schopen dnešní utkání dokončit.

75

V hostujícím vápně došlo ke srážce mezi Mussem, který se vysunul k jeho kraji, a nabíhajícím Williamsem. Skákající gólman se ve snaze získat letící míč střetl s útočníkem a nevypadá to s ním dobře.

74

Souhra na druhé straně. De Paul nasměroval míč do vápna na Griezmanna a ten se jej pokusil srazit na střelu Sørlothovi, který jej ovšem nezachytil.

72

V ochozech to po krátké době znovu zašumělo, vpustit do hry Jauregizara byl výborný krok ze strany Ernesta Valverdeho! Domácí borec zkusil štěstí zpoza vápna a jeho střela proklouzla jen pár čísel vedle vzdálenější tyče!

71

Střídání v týmu Athletic Bilbao (4/5):
ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Álex Berenguer.

71

Střídání v týmu Atlético Madrid (3/5):
ze hřiště odchází Julián Álvarez, přichází Alexander Sørloth,
ze hřiště odchází Conor Gallagher, přichází Rodrigo de Paul.

70

Střídání v týmu Atlético Madrid (1/5):
ze hřiště odchází Samuel Lino, přichází Rodrigo Riquelme.

69

Nico Williams se na křídle hnal za přetaženým balónem z Vesgovy dílny, který ale nezachránil. Přerušuje se a vypadá to, že obě strany nyní budou střídat.

67

Střídající žolík Jauregizar to o pár sekund později zkusil podruhé, tentokrát ale pálil nad břevno.

66

Jauregizarova střela se sice přes Le Normanda k bráně nedostala, dorážející Sancet už ale tvrdou dorážkou Mussa protáhl! Hostující gólman si zapisuje první zákrok v zápase!

65

Sporný souboj v hostující šestnáctce se obešel bez výraznější pozornosti rozhodčího, Madrid útočí.

64

Střídání v týmu Athletic Bilbao (3/5):
ze hřiště odchází Beñat Prados, přichází Mikel Vesga,
ze hřiště odchází Ander Herrera, přichází Mikel Jauregizar,
ze hřiště odchází Gorka Guruzeta, přichází Álvaro Djaló.

62

Yeray Álvarez protihráčům poskytl rohový kop, který Atlético zahrálo nakrátko. Gallagher krátce nato centroval z křídla, Agirrezabala byl připraven.

61

V dohledné době dění pozastaví první střídání Bilbaa, které zřejmě bude rovnou trojnásobné.

60

Máme za sebou skoro hodinu hry. Na San Mamés zatím čekáme nejen na úvodní gól, ale dosud stále nebyla k vidění ani jedna jediná střela na bránu.

59

Athletic Club z protiútoku Mussa nepotrápil. Hra je přerušena, Madridští se vrátí na balón.

58

Linovu střelu nyní ve vápně zblokoval Iñaki Williams. Atlético je momentálně aktivnějším týmem na trávníku, stále ale není schopné si vytvořit pořádnou šanci.

57

Griezmannův nebezpečný padající míč na hraně malého vápna skvěle vystihl Berchiche, který jej bez váhání odhlavičkoval pryč. Agirrezabala zůstal v klidu.

56

Yeray Álvarez nabídl míč na levé křídlo na Nica Williamse, který ale ani tentokrát nic nevykouzlil. Velmi rychle ho totiž od balónu oddělit Llorente.

55

Na druhém konci hřiště chtěl nyní Llorente skluzem tečovat jedoucí míč do prázdného prostoru mezi tyčí a Agirrezabalou, jenže na něj nedosáhl.

54

Nico Williams se octil v pasti na rohu hřiště a v nouzi tak míč zkusil odcentrovat, přičemž hosté si jeho balón pohlídali a hravě jej zkrotili. Atlético startuje vpřed.

53

Za padajícím míčem Williamse se u zadní tyče hnali Herrera a Vivian, ani jeden z nich na něj ale nedosáhl. Balón postupně doskákal až za zadní čáru.

52

Gallagher nyní Guruzetův míč tečoval rukou, Nica Williamse čeká velmi slibná standardka.

51

Obě strany hrají s výrazně vyšším nasazením než v úvodním dějství. Llorenteho nízký centr teď domácí obranu potrápil, Bilbao to ovšem zvládlo.

50

Sancetovi narážečka s Pradosem nevyšla dle představ, spoluhráč mu balón neposlal ideálně. Athletic Club ztrácí míč na hranici hostujícího vápna.

49

Llorente si nedokázal na pravém křídle rychle zkrotit neposedný míč, přičemž dotěrný Berchiche jej pak vytlačil za zadní čáru. Agirrezabala odkopává.

48

Madridští se usadili na míči a skrz přihrávky se snaží prokličkovat ven z vlastní části hřiště.

47

Celou situaci ještě pár desítek sekund kontrolovali muži u videa, kteří potvrdili původní verdikt.

46

Bilbao do druhého poločasu vlétlo po hlavě a krásnou akcí zaskočilo nepřipravenou obranu Atlética, přičemž Nico Williams z hranice malého vápna zakončil přesně za bezmocného Mussa! Radost zaplněných tribun ale byla předčasná, domácí křídelník byl totiž v ofsajdu!

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi. Zaplněné tribuny na San Mamés zatím sledují velmi trpělivou a ofenzivně nepříliš atraktivní podívanou, přičemž o něco málo více ze hry měli dosud hráči Athletic Clubu. Ani jedné straně se ovšem nepodařilo vyslat přesnou střelu na branku, a na úvodní trefu tak stále čekáme. Uvidíme, zdali ji po patnáctiminutové pauze přinese druhá část.
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 0:0. Střely mimo: 2:2. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:2.

Druhý poločas začne přibližně ve 20:02.

45

První poločas skončil.

45

První poločas se nejspíš obejde bez nastavení.

44

Netrpělivý Williams si na své konto zapisuje další faul, tentokrát na trávník poslal Mandavu.

43

Atlético si bere míč zpět a může zaútočit, rozhodčí totiž nyní píská útočný faul Iñakiho Williamse.

42

Sancet sice před madridským vápnem ustál souboj o míč, ke střele se ovšem nedostal. Musso tak ani tentokrát nebyl nucen zasahovat.

40

V závěru poločasu jsou zatím nebezpečnějším týmem hosté, kteří aktivně napadají trochu opařené protihráče a snaží se se rychle vrátit zpět na míč.

39

Skoro jako kdyby mne Gallagher slyšel (nebo spíš četl) a chtěl mne vyvést z omylu. Nová posila Atlética se blýskla pěknou střelou, která prosvištěla kousek kolem zadní tyče Agirrezabalovy svatyně.

38

Gallagher zatím neprožívá úplně povedený poločas, jeho přihrávce na Kokeho chyběla přesnost. Hosté ztrácí míč jen pár metrů před vápnem Athleticu.

37

První poločas se pomalu chýlí ke konci. Berchiche si nyní pro změnu skvěle pohlídal svůj kraj obrany a dlouhý balón Atlética hlavou poslal do zámezí.

36

Hra se po delší době přelila zpátky k Mussovi, který ale ani tentokrát nebyl prověřen. Série odrazů ve vápně vyvrcholila jen nepřesnou ranou Berchicheho.

35

Vzápětí je trestán už třetí hráč, Oihan Sancet (ATB) si zřejmě vysloužil napomenutí za protesty.

34

Yeray Álvarez (ATB) si zřejmě moc nevěřil při bránění Griezmanna a daleko od míče ho okatě stáhl na trávník. Tohle už na žlutou kartu jednoznačně bylo.

32

Madridští se nyní snaží se vyhrabat ven z vlastní části hřiště, Athletic je trápí vysokým pressem.

31

Le Normand si při bránění Nica Williamse pomohl faulem, sudí ale tentokrát kartu nevytahuje.

30

Máme za sebou skoro půlhodinu hry, přičemž v Bilbau už dlouho čekáme na nějakou větší šanci. Pasivnější Atlético ve statistice očekávaných gólů poněkud překvapivě vede, a to v poměru 0,14 : 0,02.

28

Atlético se sice obratem vrátilo zpět do útoku, ani teď tam ale nic moc nepředvedlo. Lekue doběhl dlouhý nákop u praporku a odpálil míč do bezpečí.

27

Mandava si nerozuměl s Gallagherem, nepřesná krátká přihrávka končí až u pozorného Agirrezabaly.

26

Williams se probojoval na kraj vápna a přenechal míč Lekuemu, který jej vzduchem obratem poslal před Mussu. Tam ale ani teď nebyl nikdo v červenobílém.

25

Guruzetův centr zůstal nevyužit, nabíhající Nico Williams byl od balónu hodně daleko. Vhazování vedle Mussovy svatyně nyní provede Reinildo Mandava.

24

Agirrezabala, který je v posledních minutách takřka bez práce, vyběhl na pravý kraj svého vápna a počíhal si na skákající míč. Madridští se v útoku trápí.

23

Herrera se za vápnem dostal k odraženému balónu a bez váhání zvolil dorážku, kterou ovšem trefil jen nedaleko stojícího bránícího protihráče.

22

Dovolím si říct, že domácí jsou zatím mírně lepším týmem na ploše. To dokládají i čísla držení míče, aktuálně tato statistika zní 66 % : 34 %.

21

Iñaki Williams se ani tentokrát přes hradbu těl do vápna nedostal. Odražený míč se pak pokusil zachránit Lekue, kterého bleskově neutralizoval Gallagher.

20

Zprvu slibně vypadající brejk Atlética velmi rychle vyšuměl, Álvarez totiž hodně nepovedenou přihrávkou Griezmanna nenašel. Balón končí v zámezí.

19

Musso se nechal mírně rozhodit vysokým napadáním protihráčů, v tomto případě konkrétně Guruzety, a odkopl míč do zámezí. Bilbao tak získává out.

17

Athleticu se nedaří najít nějakou skulinu v hostující defenzívě. Iñakimu na křídle zavřel cestu Lino.

16

Kombinaci Bilbaa u půlící lajny na moment narušil vysunutý Álvarez, domácím se ale pak podařilo míč zkrotit, a série přihrávek tak pokračuje.

15

Oba hráči můžou pokračovat. Karetní trest si z předcházející situace nakonec odnesl Nico Williams (ATB), míč tak získávají hráči z Madridu.

14

Přesně na středovém kruhu nyní došlo k tvrdému střetu Nica Williamse a Robina Le Normanda, ani jednomu borci se moc nechce zpět na nohy.

13

13. Álvarez první šanci zápasu prováhal

13

První velká šance! Po chybě obrany Athleticu se do úniku dostal Julian Álvarez, který ale s koncovkou až příliš otálel a míči se nakonec vložil do cesty Yeray! Hosté získávají roh.

12

Dvanáctá minuta hry přináší faul Kokeho, který poslal k zemi Pradose. Atlético tak bude ještě minimálně pár sekund zataženo na své polovině hřiště.

11

Nutno podotknout, že v ofenzívě se zatím nedaří ani jedné straně. Iñaki Williams nepočítal s přihrávkou a ztracený míč tak končí za madridskou svatyní.

10

Vivian přihrávkou na Pradose omylem zasáhl hlavního rozhodčího, Bilbao získává volný kop.

9

No, kdyby tohle mohl Prados vzít zpátky, určitě by to udělal. Jeho dlouhý nákop šel do míst, kde v té době nebyl ani jeden hráč v červenobílém dresu.

7

Dle ochozů byl nyní faulován Nico Williams, rozhodčí ale Llorenteho zákrok posoudil jako čistý. Atlético získává míč na své polovině a může přejít do ofenzívy.

6

Madridu to v úvodních minutách na San Mames Barria v útoku drhne. Agirrezabala si pohlídal Llorenteho slabý centr a schoval ho do svého náručí.

5

Souboj dvou Álvarezů na pravém křídle zvládl lépe Yeray, který ubránil útočícího Juliána a odrazil od něj míč do zámezí. Výpad hostů končí bez střely.

4

Dění se nyní v Baskicku hodně kouskuje, sledujeme poměrně klidný začátek zápasu. Na míči jsou nyní domácí, kteří kombinují u středové čáry.

3

Mandava se přes levou stranu pokusil vysunout do útoku Gallaghera, kterého ale Vivian odmítl pustit dál. Madridští se musí spokojit s vhazováním.

2

Na tahu jsou nyní hosté, kterým se ale nedaří hru na delší dobu udržet na domácí polovině.

1

Úvodní minutu první střelou utkání uzavřel Guruzeta, jehož zakončení zpoza vápna zamířilo nad břevno. Musso tak mohl zůstat naprosto v klidu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Bilbao, jdeme na věc!
Oba týmy nastupují na hrací plochu, domácí v tradičních bíločervených dresech a hosté v zeleném.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue, Vivian, Y. Álvarez, Berchiche – A. Herrera, Prados – I. Williams (C), Sancet, N. Williams – Guruzeta.
Náhradníci: Padilla – Martón, de Marcos, Djaló, Berenguer, U. Gómez, Boiro, Ares, Vesga, Gorosabel, Paredes, Núñez.
Trenér: Ernesto Valverde.

Atlético Madrid: Musso – M. Llorente, Le Normand, Giménez, Mandava, Lino – Gallagher, Koke (C), Barrios – Griezmann, J. Álvarez.
Náhradníci: Gomis – Witsel, Riquelme, Azpilicueta, Simeone, de Paul, Sørloth, Correa, Lenglet, Galán, Molina.
Trenér: Diego Simeone.

Rozhodčí: A. Hernández – Naranjo, Cerdán.

DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím dnešního duelu bude zkušený Alejandro Hernández, který má na svém kontě přes 200 zápasů v LaLize a mimo jiné řídil i první bitvu Slovanu Bratislava s Midtjyllandem v kvalifikaci Ligy mistrů. Jeho asistenty budou José Naranjo a Marcos Cerdán.
LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Madridští mají svým dnešním soupeřům co vracet. Krom toho, že nad nimi v uplynulé sezóně v LaLize vyhráli jen jednou, se jim též jistě chtějí pomstít za vyřazení v semifinále Copa del Rey, kde je Bilbao ve dvou zápasech pokořilo celkovým skóre 4:0. Uvidíme, který celek se bude radovat dnes v Baskicku.

27. 4. 2024 (LL): Atl. Madrid – Athletic Bilbao 3:1
29. 2. 2024 (CdR): Athletic Bilbao – Atl. Madrid 3:0
7. 2. 2024 (CdR): Atl. Madrid – Athletic Bilbao 0:1
16. 12. 2023 (LL): Athletic Bilbao – Atl. Madrid 2:0
ATLÉTICO MADRID (5. místo)
3 Z, 1–2–0, 5:2 (+3), 5 bodů

V polovině týdne šlo do akce také Atlético, které ovšem neprožilo příliš povedený večer. Před vlastními fanoušky totiž za celých devadesát minut hry nedokázalo zlomit vzdorující Espanyol a po závěrečném hvizdu se muselo s nováčkem o body podělit. Ani jedna z jeho sedmi střel nepropadla za Garcíu, a skóre tak zůstalo 0:0.

Hosté, kteří v létě mocně zbrojili a byli některými pasováni do role černých koní této sezóny, si tak hned z jejího kraje zkomplikovali život. Po úvodním kole ve Villarrealu totiž šlo už o jejich druhou remízu, dosud porazili pouze fantoma loňského ročníku z Girony. Uvidíme, jak se jim bude dařit na San Mamés.

Poslední tři zápasy Atlética
28. 8.: Atl. Madrid – Espanyol 0:0
25. 8.: Atl. Madrid – Girona 3:0
19. 8.: Villarreal – Atl. Madrid 2:2

Nejlepší střelci Atlética
Marcos LLORENTE – 3 Z, 2 branky
Koke, A. Griezmann, A. Sørloth – 1 branka
ATHLETIC BILBAO (10. místo)
3 Z, 1–1–1, 3:3, 4 body

Na třetí pokus už to týmu kouče Valverdeho vyšlo. Bilbao ve středu doma prodloužilo trápení Valencie a porazilo jí 1:0, a po remíze proti Getafe a porážce v Barceloně tak poprvé v nové sezóně bralo plný počet bodů. Jediný gól duelu vstřelil na konci první půle Pardos, pro kterého to byl debutový gól v LaLize.

Athletic Club se tak dnes večer pokusí na tento úspěch navázat, byť před ním nyní stojí výrazně těžší výzva. Vypomoci by mu mohl stoper Unai Núñez, který se během uplynulého týdne vrátil zpět do Baskicka po dvouletém hostování v Celtě Vigo. Připíše si dnes první start v červenobílém dresu od března 2022?

Poslední tři zápasy Bilbaa
28. 8.: Athletic Bilbao – Valencia 1:0
24. 8.: Barcelona – Athletic Bilbao 2:1
15. 8.: Athletic Bilbao – Getafe 1:1

Nejlepší střelci Bilbaa
Oihan SANCET – 3 Z, 2 branky
Beñat PRADOS – 3 Z, 1 branka
Příjemnou sobotu u sledování španělského fotbalu! Dnešní večerní program si pro nás připravil třaskavý souboj mezi Bilbaem a Atléticem Madrid.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Athletic Bilbao – Atlético Madrid

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+2. Correa (Sørloth)

Karty:   15. N. Williams (ATB), 34. Y. Álvarez (ATB), 35. Sancet (ATB) – 85. Koke (ATM)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:9.

Athletic Bilbao: Agirrezabala – Lekue, Vivian, Y. Álvarez, Berchiche – A. Herrera (64. Jauregizar), Prados (64. Vesga) – I. Williams (C) (71. Berenguer), Sancet (81. U. Gómez), N. Williams – Guruzeta (64. Djaló).
Náhradníci: Padilla – Martón, de Marcos, Boiro, Gorosabel, Paredes, Núñez.

Trenér: Ernesto Valverde.

Atlético Madrid: Musso – M. Llorente, Le Normand, Giménez, Mandava, Lino (70. Riquelme) – Gallagher (71. de Paul), Koke (C) (88. Correa), Barrios – Griezmann (84. Simeone), J. Álvarez (71. Sørloth).
Náhradníci: Gomis – Witsel, Azpilicueta, Lenglet, Galán, Molina.

Trenér: Diego Simeone.

Rozhodčí: A. Hernández – Naranjo, Cerdán.