Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Leicester City – Aston Villa FC

1:2

konec (0:1)

31.08.2024, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • 3. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 4.02 3.87 1.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:22. (17:59:19)
Je konec! Aston Villa zvládla duel na půdě Leicesteru a vítězí 2:1. e 21. minutě John McGinn technickým obstřelem těsně minul horní roh branky. O minutu později Watkinse v úniku vychytal Hermansen. Do vedení se tak Aston Villa dostala až po skvělém signálu ve 28. minutě, a to zásluhou Onany. Po změně stran vyšlo Emerymu střídání, když se prosadil hlavou Jhon Durán. Za domácí celek sice snížil Facundo Buonanotte, ale víc už toho Leicester nestihl.

90+8

Konec zápasu.

90+7

Vardy v závěru upadl ve vápně, ale místo penalty je pískán ofsajd.

90+6

Přímý kop rozehrál brankář Hermansen, který našel Mavididiho, jehož následný centr odvrátil do bezpečí Pau Torres.

90+5

Domácí mají k dispozici další standardní situaci z poloviny hřiště. Leicester už musí vrhnout všechny síly vpřed.

90+4

Hosté chtěli překvapit Hermansena nákopem z poloviny hřiště, ale domácí gólman byl pozorný. Leicester už v tuto chvíli musí spěchat.

90+3

Harry Winks se pustil do výměny názoru se sudím a vysloužil si žlutou kartu.

90+3

Střídání v týmu Leicester City:
ze hřiště odchází Caleb Okoli, přichází Kasey McAteer.

90+2

Žlutá karta pro tým Aston Villa FC (Jhon Durán).

90+2

John McGinn se z pravé strany probil do pokutového území, ale jeho zpětnou pobídku obránce čistým skluzem odehrál na roh.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.

90

Durán uspěl v dalším hlavičkovém souboji, jenže míč posunul jen do míst, kde kralovala defenziva domácího Leicesteru.

89

Střídání v týmu Leicester City:
ze hřiště odchází Wilfred Ndidi, přichází Bobby Decordova-Reid.

89

Harry Winks poslal přihrávku na pravou stranu, ale James Justin pro změnu neměl prostor a rychlost. Aston Villa se skvěle brání.

88

Digne potáhl míč na polovinu Leicesteru, kde si nechtěl komplikovat situaci a raději si pomohl přihrávkou dozadu.

85

Kosta Nedeljković se zapojil do kombinace Aston Villy na polovině Leicesteru. Durán se poté dostal ke střele, kterou Mads Hermansen udržel v rukavicích.

84

John McGinn nyní lehce přihrál jeden pád, což mu sudí nezbaštil a nechal pokračovat ve hře. Domácí fanoušci McGinna vypískali.

83

Žlutá karta pro tým Leicester City (Jamie Vardy).

81

Digne zvládl odkop do autu z těžké pozice tak šikovně, že pro Aston Villu ještě vybojoval vhazování.

80

Hra je znovu přerušena! Na trávníku tentokrát zůstává ležet hostující autor dosud rozhodující branky Jhon Durán.

79

Střídání v týmu Aston Villa FC:
ze hřiště odchází Lamare Bogarde, přichází Kosta Nedeljković,
ze hřiště odchází Jacob Ramsey, přichází Ian Maatsen.

79

Po dalším přímém kopu Leicesteru hlavičkoval James Justin, ale z malého vápna poslal míč hlavou jen vysoko nad břevno.

78

Ndidi diriguje rozehrávku Leicesteru na polovině Aston Villy. Hráči v modrém přenášejí těžiště hry z jedné strany na druhou.

77

Lamare Bogarde si výborně pokryl míč tělem a dotírající Wilfred Ndidi jej poslal k zemi. Dvacetiletý Nizozemec v dresu Aston Villy potřebuje ošetření kvůli křečím.

76

Jamie Vardy si řekl o přihrávku za obranu Aston Villy, jenže jeho směrem letěla jen příliš dlouhá pobídka, kterou Vardy neudržel ve hře.

74

Žlutá karta pro tým Aston Villa FC (John McGinn).

74

Žlutá karta pro tým Leicester City (Caleb Okoli).

73

Leicester právě vstřelil branku!
Je sníženo! Domácí celek se vrací do boje o body! Po centru z levé strany z kopačky Mavididiho sice napoprvé zakončení nepřišlo, ale k odraženému míči se dostal FACUNDO BUONANOTTE, který z voleje rozvlnil síť!

73

Emiliano Martínez si dal pozor na napadajícího soupeře, před nímž raději odkopl míč nekompromisně ven z pokutového území.

72

Victor Kristiansen poslal pobídku na levou stranu, kde byl Mavididi, jenže ten nedokázal přihrát na nikoho v modrém dresu.

70

Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a favorizovaná Aston Villa má vývoj utkání pevně v rukou. Leicester je směrem vpřed bezzubý.

69

Defenziva Aston Villy kombinuje s míčem na kopačkách na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu Leicesteru soupeře neatakuje.

68

Střídání v týmu Leicester City:
ze hřiště odchází Oliver Skipp, přichází Bilál el-Chanús,
ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Stephy Mavididi,
ze hřiště odchází Abdul Fatawu, přichází Facundo Buonanotte.

67

Oliver Skipp dostal přihrávku na polovinu Aston Villy, dobře se s míčem otočil, ale nedokázal hru přenést na nikoho v modrém dresu.

66

Domácí už potřebují vrhnout síly do útoku. Defenziva Aston Villy však hraje s vysokým sebevědomím a kombinuje s míčem na kopačkách.

64

Aston Villa právě vstřelila branku!
Hostující Aston Villa přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k triumfu v dnešním souboji! Po tlaku kolem vápna dostal přihrávku na levou stranu Digne, jehož centr uklidil hlavou do sítě střídající JHON DURÁN!

63

McGinn mohl střílet zpoza velkého vápna, jenže míč zapomněl za sebou a už nestačil vypálit. Aston Villa pokračuje v kombinaci.

62

Střídání v týmu Aston Villa FC:
ze hřiště odchází Ollie Watkins, přichází Jhon Durán,
ze hřiště odchází Amadou Onana, přichází Ross Barkley.

61

Victor Kristiansen se ujal rozehrávky přímého kopu Leicesteru. Nadýchaným centrem ale našel jen hlavu pozorného Bogardeho.

60

Je za námi hodina hry a hostující Aston Villa na půdě nováčka nadále potvrzuje roli favorita. Lišky ale v posledních minutách přidaly na intenzitě.

59

Domácí sice dopravili míč do sítě, jenže branka platit nebude, jelikož sudí přerušil hru ještě v době, kdy míč ani nebyl ve vápně.

58

Abdul Fatawu sice táhl akci Leicesteru středem hrací plochy, ale následně byl odstaven od míčem Ramseym. Výborný návram hostujícího hráče.

57

Victor Kristiansen táhl útok Leicesteru po levém křídle. Následně se do zakončení dostal Caleb Okoli, jehož rána prolétla nad břevnem.

56

Lamare Bogarde fauloval Ayewa a vysloužil si žlutou kartu.

55

Onana je v úvodu druhého poločasu otloukánkem. Nyní byl znovu faulován, nedovoleně jej totiž atakoval Wilfred Ndidi.

54

Lamare Bogarde dostal přihrávku na pravou stranu, jenže si nepotykal se zpracováním a míč už nedokázal poslat za obranu.

53

Defenziva Aston Villy ustála i další ofenzivní snažení Leicesteru. Hostující celek zatím domácí mužstvo nepustil do šance.

52

Jamie Vardy se dostal k odraženému míči, kombinoval s Fatawem, ale ten už nedokázal přesně přihrát.

51

Onana znovu zůstává sedět na trávníku a potřebuje ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

49

Ndidi centroval z levé strany velkého vápna, jenže na malém vápně výborně odhlavičkoval míč do bezpečí Lamare Bogarde.

48

Skipp si musel dát pozor na napadajícího soupeře a raději si pomohl rozehrávkou do zadních řad. Aston Villa je aktivní i v úvodu druhé půle.

47

Amadou Onana se zpoza vápna snažil vnějším nártem opřít do odraženého míče, jenže si při zakončení přivodil zranění. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

46

Domácí Leicester obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek potřebuje výrazně zlepšit výkon z první půle.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější Aston Villa. Ve 21. minutě John McGinn technickým obstřelem těsně minul horní roh branky. O minutu později Watkinse v úniku vychytal Hermansen. Do vedení se tak Aston Villa dostala až po skvělém signálu ve 28. minutě, a to zásluhou Onany.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Victor Kristiansen zahrával v nastavení rohový kop. Jeho centr hledal Justina, ale defenziva Aston Villy vedená Konsou zasáhla.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

45

Abdul Fatawu si na vlastní polovině skvěle pokryl míč a Lucas Digne jej faulem poslal k zemi. Leicester bude mít možnost znovu kombinovat.

44

Oliver Skipp našel přihrávkou za obranu Vardyho, který mu následně vrátil míč, ale jeho přízemní pokus skončil v rukavicích Martíneze.

43

Onana na polovině Leicesteru trefil soupeře šlapákem. Záložník Aston Villy by si měl dávat pozor, jednu žlutou už na kontě totiž má.

42

Digne si na levé straně nedokázal zpracovat pobídku vlastního gólmana a neudržel míč na trávníku. Vhazovat bude Leicester.

41

Exekuce přímého kopu domácích se chopil Harry Winks, který dloubáčkem našel Okoliho, ale Emiliano Martínez vytáhl výborný zákrok!

40

Youri Tielemans dohrál soupeře kousek u vápna ostrým faulem a vysloužil si žlutou kartu.

38

Lamare Bogarde potáhl míč na hranici velkého vápna, kde proti němu vystoupil Oliver Skipp, který si vymodlil faul na svou osobu.

37

James Justin dostal přihrávku na pravou stranu, jenže neměl podporu spoluhráčů a musel si pomoci pokrytím míče.

36

Domácí celek je v posledních minutách častěji na míči, ale obrana Aston Villy se výborně přesouvá a nenechává domácím prostor.

35

Harry Winks poslal přihrávku na levou stranu, kde byl Ayew, jenže ten neměl rychlost a musel si pomoci zpětnou přihrávkou.

34

Ani po dalším centru Digneho se Aston Villa do zakončení nedostala. Obrana Leicesteru nemusela zasahovat.

33

Youri Tielemans diriguje rozehrávku Aston Villy na polovině domácího celku. Na pravé straně si o míč řekl McGinn, kterého zablokoval Victor Kristiansen.

32

Lucas Digne potáhl míč po levé straně vpřed, jenže neměl volného spoluhráče v pozici pro přihrávku. Leicester se dobře brání.

31

Domácí stopeři si vyměnili krátké přihrávky na polovině hrací plochy. Nikdo v modrém dresu ale nenašel recept na obranu Aston Villy.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a Aston Villa zatím dominuje dění na trávníku. Domácí Leicester se jen těžko dostává vpřed.

28

Aston Villa právě vstřelila branku! Aston Villa se po skvěle sehraném signálu z přímého kopu dostává do vedení! Youri Tielemans po dlouhém rozběhu poslal přihrávku na rozběhnutého Ramseyho, který okamžitě poslal míč na malé vápno a AMADOU ONANA ve skluzu otevřel skóre!

26

Oliver Skipp faulem zezadu zastavil Watkinse a vysloužil si žlutou kartu.

25

Po dalším souboji v pokutovém území Leicesteru zůstává na trávníku ležet Watkins. Hosté se domáhají penalty, ale sudí zatím nechává pokračovat ve hře.

24

Hostující celek začíná přidávat na tempu. Do dalšího odraženého míče se položil Onana, jehož dělovku zablokoval Caleb Okoli.

23

Po rohovém kopu Aston Villy zakončoval hlavou Amadou Onana, ale podle rozhodčího si k zakončení pomohl útočným faulem.

22

Další obrovská šance Aston Villy! K míči se dostal Watkins, který šel sám na branku, ale domácí gólman jeho přízemní pokus skvěle vyrazil!

21

První obrovskou šanci si vypracovala Aston Villa! John McGinn dostal přihrávku na hranici vápna, ale technickým obstřelem levačkou minul branku.

20

Oliver Skipp se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem odehrál míč na vlastní spoluhráče. Leicester zatím hraje obětavě.

19

Ezri Konsa na pravé straně váhal s rozehrávkou a napadající Jamie Vardy dokázal míč odehrát do zámezí. Aston Villa bude jen vhazovat.

18

Abdul Fatawu zatím hraje velmi dobré utkání. Domácí fotbalista se stáhl k Ramseymu, kterého odstavil od míče čistým zákrokem.

17

Digne posunul míč na levé křídlo, kam spěchal střídající Ramsey, ale Wout Faes se mu čistým způsobem položil pod nohy.

16

Střídání v týmu Aston Villa FC:
ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Jacob Ramsey.

16

Leicester kombinuje s míčem na polovině Aston Villy, která zatím hraje bez zraněného Baileyho. Na lavičce už se připravuje střídání.

15

Po krátkém přerušení způsobeném ošetřením Baileyho se znovu pokračuje ve hře. Na levé straně vhazoval Digne, ale domácí se stačili srovnat.

13

Na pravé straně se za míčem hnal Fatawu, jenže nakonec si nedokázal míč zpracovat. Na trávníku nyní zůstává sedět Bailey, který se drží za stehno.

12

Do rozehrávky Leicesteru se musel zapojit také brankář Hermansen. Domácí celek zatím volí postupnou kombinaci středem hrací plochy.

11

Jordan Ayew se hnal za nákopem za obranu Aston Villy, jenže v době přihrávky si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.

10

Ollie Watkins si v souboji s domácím hráčem pomohl loktem a poslal jej k zemi přímo před očima rozhodčího. Leicester bude zahrávat další přímý kop.

9

Žlutá karta pro tým Aston Villa FC (Amadou Onana).

7

Torres diriguje rozehrávku Aston Villy na polovině Leicesteru. Defenziva domácího celku se zatím brání v bloku.

5

Bailey si na pravé straně výborně poradil se zpracováním a následně si pomohl rozehrávkou do zadních řad. Aston Villa ukazuje, že bude chtít být aktivnějším týmem.

4

Aston Villa předvedla zajímavý výpad po pravé straně. Přihrávku do střelecké pozice dostal Tielemans, kterého obral o zakončení Ndidi.

3

Jamie Vardy při presinku zbytečně dohrál Konsu, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Rozehrávat budou hosté.

2

Ollie Watkins dostal přihrávku na polovinu Leicesteru, jenže si nepotykal se zpraxováním. Za kolmicí se poté hnal Watkins, ale domácí brankář proti němu výborně vyběhl.

1

Hostující Aston Villa obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. S prvním nákopem za obranu si defenziva Leicesteru poradila.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hřišti. Leicester bude hrát v modrém, zatímco Aston Villa oblékne fialovou sadu.
Úvodní sestavy:

Leicester City: Hermansen – Justin, Okoli, Faes, Kristiansen – Skipp, Ndidi, Winks – Fatawu, Vardy, Ayew.
Náhradníci: Iversen – Buonanotte, Decordova-Reid, Mavididi, McAteer, R. Pereira, Soumaré, Vestergaard.

Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Bogarde, Torres, Digne – Bailey, Am. Onana, Tielemans, McGinn – Rogers, Watkins.
Náhradníci: Gauci – Barkley, Buendía, Durán, Maatsen, Nedeljković, Ramsey.
Leicester City

Domácí Leicester City se po roční přestávce vrátil zpátky mezi anglickou elitu. V přípravě ale přehrál jen Villarreal a Shrewsbury. Naopak padl s Palermem, Augsburgem i Lens. Vstup do Premier League se Leicesteru také úplně nepovedl. Na úvod sice doma brankou Vardyho remizoval s Tottenhamem 1:1. Ve druhém kole však padl 1:2 na půdě Fulhamu. V týdnu rámci poháru přehrál 4:0 Tranmere.
Aston Villa FC

Hostující Aston Villa loni zažila parádní ročník Premier League a zajistila si postup do Ligy mistrů. V přípravě na novou sezónu ale padla s Dortmundem, Lipskem i Columbusem. Porazila ale Trnavu a Bilbao. Do nového ročníku Aston Villa vstoupila vítězství 2:1 na hřišti West Hamu. Ve druhém kole však doma padla 0:2 s Arsenalem. Dnes navíc nenastoupí zraněné trio Cash, Kamara, Mings.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Leicester City – Aston Villa FC

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 73. Buonanotte – 28. Am. Onana (Ramsey), 64. Durán (Digne)

Karty:   26. Skipp (LEC), 74. Okoli (LEC), 83. Vardy (LEC), 90+3. Winks (LEC) – 9. Am. Onana (ASV), 40. Tielemans (ASV), 56. Bogarde (ASV), 74. McGinn (ASV), 90+2. Durán (ASV)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:22.

Leicester City: Hermansen – Justin, Okoli (90+3. McAteer), Faes, Kristiansen – Skipp (68. el-Chanús), Ndidi (89. Decordova-Reid), Winks – Fatawu (68. Buonanotte), Vardy, Ayew (68. Mavididi).
Náhradníci: Iversen – R. Pereira, Soumaré, Vestergaard.

Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Bogarde (79. Nedeljković), Torres, Digne – Bailey (16. Ramsey, 79. Maatsen), Am. Onana (62. Barkley), Tielemans, McGinn – Rogers, Watkins (62. Durán).
Náhradníci: Gauci – Buendía.