Menu

Další

Losování soutěží

Losování Ligy mistrů

konec

29.08.2024, 18:00 • Mateo

Z losování LM je to všechno, děkuji za pozornost. Hezký zbytek večera. (19:55:43)
Soupeři Sparty

Doma: Salzburg, Brest, Atlético Madrid, Inter
Venku: Feyenoord, Leverkusen, Manchester City, Stuttgart

Soupeři Slovanu Bratislava

Doma: AC Milán, Dinamo Záhřeb, Manchester City, Stuttgart
Venku: Atlético Madrid, Bayern Mnichov, Celtic, Girona
Losování Ligy mistrů je u konce. Sparta dostala opravdu věhlasné soupeře a střetne se také s Feyenoordem, který trénuje bývalý trenér Sparty Brian Priske. Zápasy proti Manchesteru City, Interu, Stuttgartu, Leverkusenu, Brestu a Salcburku a Atléticu Madrid jsou opravdu prestižní zápasy. Asi nejhratelnějším soupeřem pro Spartu by měl být Brest. V zápase proti Leverkusenu nastoupí Patrik Schick a snad i bývalý brankář Sparty Matěj Kovář. S Adaem Hložkem už se Letenští nepotkají, protože ten nedávno přestoupil do Hoffenheimu. Nedojde ani na souboj s Gironou, kde působí Ladislav Krejčí. Zajímavý také bude souboj trenérů Friise a Priskeho, kteří spolu ještě v minulé sezoně spolupracovali. Doma se Sparta potká s Interem Milán, Atléticem Madrid, Salcburkem a Brestem. Venku jí čeká Leverkusen, Stuttgart, Feyenoord a Manchester City. Český fotbal se tak znovu střetne s francouzským a uvidíme, jak si povede. Barcelonu čeká další konfrontace s Bayernem. První zápasy se hrají 17., 18. a 19. září. Termíny budou přesně stanoveny až v sobotu. Zítra se losuje Evropská liga a Konferenční liga.

Sparta a Slovan už mají své soupeře jisté, takže se jejich jméno jen přečetlo.
Aston Villa si zahraje s Boloňou, Monakem, Bayernem Mnichov, Lipskem, Juventusem, Bruggami, Celticem a s Young Boys .
Brest byl vytažen nyní. Zahraje si s Realem, Barcelonou, Spartou, s Leverkusenem, Šachtarem, PSV, Salcburkem a se Sturmem Graz.
Další na řadě je Boloňa, která si zahraje s Borussií, Liverpoolem, Šachtarem, Monakem, Aston Villou, Benficou, Sportingem a s Lille.
Girona s Ladislavem Krejčím si to rozdá s Liverpoolem, PSG, Slovanem, Sturmem Graz, Arsenalem, AC Milán, Feyenoordem a s PSV Eindhoven.

Jako první byl vytažen Stuttgart, který bude hrát se Slovanem, PSG, Spartou, Realem, Atalantou, Juventusem, s Young Boys a s CZ Bělehrad.
Čeká nás poslední čtvrtý koš. V něm je Sparta, Slovan Bratislava, Monako, Aston Villa, Boloňa, Girona, Stuttgart, Sturm Graz a Brest.
Sporting Lisabon má za soupeře Manchester City, Lipsko, Arsenal, Bruggy, Lille, PSV, Boloňu a Sturm Graz.
Celtic bude hrát s Lipskem, Borussií, Bruggami, Atalantou, Slovanem Bratislava, s Young Boys, Dinamem Záhřeb a s Aston Villou.
Salcburk si zahraje s PSG, Realem, Atléticem, Leverkusenem, se Spartou, Feyenoordem, Brestem a s Dinamem Záhřeb.
CZ Bělehrad bude hrát s Barcelonou, Interem, Benficou, AC Milán, PSV, Stuttgartem a Monakem a s Young Boys.
Dinamo Záhřeb bude hrát s Borusií Dortmund, Bayernem, AC Milán, Arsenalem, Celticem, Slovanem Bratislava, Monakem a se Salcburkem.
Feyenoord už ví, že bude hrát se Spartou, dále pak s Gironou, Bayernem, Manchesterem City, Leverkusenem, Salcburkem, Lille a s Benficou.
PSV bude hrát s Liverpoolem, PSG, Šachtarem, Juventusem, Sportingem, CZ Bělehrad, Brestem a s Gironou.
Lille bylo vytaženo jako druhé. Bude hrát s Realem, Liverpoolem, Juventusem, Atléticem Madrid, Feyenoordem, Sportingem, Sturmem Graz a Boloňou. Sparta tak zatím nedostane možnost pomstít vyřazení Slavie. .
Jako první jsou vytaženi Young Boys Bern. Ti budou hrát s Interem, Atalantou, Barcelonou, Šachtarem, s Crvenou Zvezdou Bělehrad, Celticem, Aston Villou a Stuttgartem.
Ve třetím koši jsou Feyenoord, Sporting Lisabon, PSV Eindhoven, Dinamo Záhřeb, Salzburk, Lille, Crvena Zvezda Bělehrad, Young Boys Bern a Celtic.
Šachtar si zahraje s Bayernem, Dortmundem, Atalantou, Arsenalem, Young Boys, Brestem, Boloňou a PSV.
Juventus Turín si zahraje s Manchestrem City, Lipskem, Benficou, Bruggami, PSV, Lille, Stuttgartem a Aston Villou.
AC Milán si zahraje s Liverpoolem, Realem, Bruggami, Leverkusenem, CZ Bělehrad, Dinamem Záhřeb, Gironou a Slovanem Bratislava.
Benfica je dalším vytaženým týmem. Zahraje si s Barcelonou, Bayernem, Atléticem Madrid, Juventusem, Feyenoordem, CZ Bělehrad, Monakem a s Boloňou.
Arsenal bude hrát s PSG, Interem, Šachtarem, Atalantou, Gironou, Dinamem Záhřeb, Sportingem Lisabon a Monakem.

Další vytažený tým je Leverkusen. Bude hrát s Interem, Liverpoolem, AC Milán, Atléticem, se Spartou, se Salcburkem, Feyenoordem a Brestem.
Dalším vytaženým týmem jsou Bruggy. Ty si zahrají s Manchestrem City, Dortmundem, Juventusem, AC Milán, Sportingem, Celticem, Aston Villou a Sturmem Graz.
Druhým vytaženým týmem je Atalanta, která bude hrát s Realem, Barcelonou, Arsenalem, Šachtarem, Celticem, Young Boys, Sturmem Graz a se Stuttgartem.

Jako první je vytaženo Atlético Madrid, které se střetne s Lipskem, PSG, Leverkusenem, Benficou, Lille, Salcburkem, Slovanem Bratislava a se Spartou na Letné.
Na řadu přichází druhý koš. V něm je Atalanta, Atlético Madrid, Juventus, Benfica Lisabon, Arsenal, Bruggy, Šachtar, AC Milán a Leverkusen.
Posledním týmem z prvního koše je PSG. Utkají se s Manchestrem City, Bayernem, Atléticem Madrid, Arsenalem, PSV, Salcburkem, Gironou a Stuttgartem.
Z prvního koše byl jako předposlední vytažen Liverpool, který se střetne s Realem, Lipskem, Leverkusenem, AC Milán, Lille, PSV, Boloňou a Gironou.
Dalším vytaženým týmem je obhájce trofeje Real. Ten už ví o tom, že se utká s Borussií Dortmund. Dále s Liverpoolem, AC Milán, Atalantou, Salcburkem, Lille, Stuttgartem a Brestem.
Barcelona je dalším vytaženým celkem. Za soupeře má Bayern, Dortmund, Atalantu, Brest, Benficu Lisabon, Young Boys, Crvenou Zvezdu Bělehrad a Monako.
Borussia Dortmund je dalším vytaženým celkem. Borussia se střetne s Barcelonou, Realem, Šachtarem, Bruggami, Celticem, Dinamem Záhřeb, Boloňou a Sturmem Graz.
Dalším vytaženým týmem je Lipsko, které si zahraje se Sturmem Graz, Aston Villou, Liverpoolem, Interem Milán, Juventusem, Atleticem Madrid, Sportingem a Celticem
Třetím vytaženým týmem je Bayern Mnichov, na jehož stadionu se bude hrát finále. PSG, Benfica, Barcelona, Šachtar, Dinamo Záhřeb, Feyenoord, Slovan Bratislava a Aston Villa, to jsou soupeři Bayernu.
Druhý vytažený tým je Inter Milán, který kromě Manchesteru City a Sparty bude hrát s Lipskem, Arsenalem, Leverkusenem, CZ Bělehrad a Young Boys a Monakem

Prvním vytaženým týmem je Manchester City. Ten si zahraje s Interem, Bruggami, Feyenoordem, PSG, Juventusem, Sportingem Lisabon, Slovanem Bratislava a Spartou.
Bude se losovat pomocí míčků a počítače.
Nyní se představují týmy z prvního koše, kde jsou opravdoví giganti evropského fotbalu, mezi nimi Manchester City, Bayern Mnichov, Borussia Dortmund, Lipsko, Barcelona, Liverpool, Real Madrid, Inter a PSG.
Termíny utkání se týmy dozví až v sobotu. Dnes se dozví své soupeře. První týden bude patřit jen Lize mistrů, nebude se hrát Evropská liga, ani Konferenční liga. To nastane v týdnu 17., 18. a 19. září.
Prvních osm týmů postoupí přímo do vyřazovací fáze, druhá a třetí osmička si zahraje o postup do play-off Ligy mistrů. Zbytek týmů končí, nově už tedy nenastane situace, že vyřazené týmy z LM půjdou do play-off Evropské ligy.
O trofej v Lize mistrů bude bojovat 36 týmů, každý tým bude mít 8 soupeřů.
Marchetti říká, že dnešním dnem nastupuje nová éra Ligy mistrů.
Na pódiu zůstávají Buffon a Ronaldo, ke kterým se přidává Giorgio Marchetti, který ještě jednou vysvětlí nový formát LM, a také to, jak bude los probíhat.
Ve spotu se kromě Buffona a prezidenta Čeferina objevil také Zlatan Ibrahimovič.
Teď už jdeme na samotné losování. Mezitím běží spot, který představuje nový formát LM.
Ronaldo řekl, že pro něj je tou největší vzpomínkou vítězství s Manchestrem United v LM v roce 2008 v moskevském finále proti Chelsea, kdy nedal v penaltovém rozstřelu penaltu, kterou mu vychytal tehdejší gólman Chelsea Petr Čech. Manchester přesto nakonec i díky zvládnutému rozstřelu trofej získal.
Ronaldo říká, že hraje v Lize mistrů, ale v té asijské. Dále také řekl, že pro něj jsou zápasy v Lize mistrů plné nezapomenutelných vzpomínek.
Ronaldo říká, že je pro něj potěšení být na losu v Monaku a váží si svého ocenění.
Druhou cenou je ocenění pro nejlepšího střelce Ligy mistrů, které získává portugalský fotbalista, kapitán portugalské reprezentace, pětinásobný vítěz LM, mimo jiné hráč Manchesteru United, Realu Madrid nebo Juventusu, Cristiano Ronaldo. Ten aktuálně působí v Saúdské Arábii v týmu Al – Nasser. Čeferin vytkl Ronaldovi, že nehraje v jedné z pěti nejlepších lig Evropy, ale věří, že se třeba ještě do ní vrátí.
Buffon poděkoval nejen italské fotbalové federaci, ale také italskému prezidentovi. Buffon také mluvil o svém působení v Lize mistrů.
Čeferin vyjmenoval všechny možné úspěchy Buffona a důvod, proč ho vybral. Také řekl, že ho považuje za nejlepšího brankáře světa.
Budou se také předávat dvě ocenění. Na pódium přichází prezident UEFA Aleksander Čeferin. Cenu prezidneta UEFA získává bývalý legendární gólman Juventusu a italské reprezentace Gianluigi Buffon, který je také osobně přítomen na dnešním losu.
Nově už se nebude losovat s pomocí míčků.
Na pódiu už jsou moderátoři, kteří už zahajují losování.

Hymna dozněla a můžeme jít na to!
Připomínám, že titul v Lize mistrů obhajuje z loňska Real Madrid.
Na záběrech vidíme obrázky z minulých ročníků Ligy mistrů. Zpěv hymny stále pokračuje, ale na losovací aktiv se stále čeká.
Začátek losování se pomaličku blíží, už je slyšet zpěv hymny Ligy mistrů. V Monaku se za pár okamžiků startuje.
Zdravím všechny fotbalové příznivce! Dnes večer se dozvíme, jaké zápasy uvidíme v letošním ročníku Ligy mistrů. Fanoušky Sparty, ale také českého fotbalu může těšit to, že poprvé od roku 2005 bude v základní skupině hrát právě tým trenéra Friise. Sparta nejprve ve 2. předkole vyřadila irský Shamrock Rovers, následně si poradila s nepříjemným rumunským týmem FCSB, a svůj postup zpečetila výhrou nad švédským Malmö 2:0 v obou utkáních. Liga mistrů má od této sezóny nový formát, takže místo rozlosování osmi čtyřčlenných skupin bude jedna velká tabulka všech 36 týmů. Každý tým tak dohromady odehraje 8 utkání, z toho 4 doma a 4 na hřišti soupeře. Sparta tedy z každého výkonnostního koše dostane 2 soupeře. Může dostat ze stejné země maximálně dva celky. Sparta figuruje před losováním ve čtvrtém koši. Letenští mohou narazit například na giganty, jako jsou Arsenal, Real Madrid, Manchester City, Bayern Mnichov nebo Barcelona, ale může také dojít na souboj s Feyenoordem, který trénuje bývalý trenér Sparty Brian Priske a nebo na zápas se španělskou Gironou, kam před touto sezónou přestoupil bývalý kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Ať už losování dopadne jakkoliv, jisté je to, že Spartu a její fanoušky a fanoušky českého fotbalu čekají atraktivní utkání. V osudí bohužel není Slavia, která včera po srdnatém a bojovném výkonu sice v Edenu porazila Lille 2:1, ale vzhledem k porážce 0:2 ve Francii to na postup nestačilo. Slavia se tak zítra při losování dozví své soupeře v Evropské lize. Doufejme, že kromě Slavie se k ní dnes připojí Viktoria Plzeň. Losování Ligy mistrů startuje dnes v 18 hodin. Přeji příjemné počtení nejen fandům Sparty.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

Losování Ligy mistrů

konec