Menu

Další

Olympijské hry - Zápas

Volný styl do 57 kg – muži

konec

09.08.2024, 11:00 • Opravy • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Tak to je zvrat! Bekzat Almaz Uulu dostal Číňana na podlahu a pokládá jej na lopatky! Postupuje do zápasu proti Gulomjonovi Abdullajevovi o bronzovou medaili! (11:07:23)
Bekzat Almaz Uulu ale dokázal v dalším průběhu souboje reagovat a snižuje na 3:4.
Tak to byla rychlost! Cou dostal Uulua okamžitě na zem, dostal se mu na záda a ještě jej jednou přetočil. Vede 4:0 po půl minutě.
Cou s Bekzatem zápolí o to, aby mohli v souboji o bronz vyzvat Uzbeka Abdullajeva.

Program zahájen.
Kategorie do 57 kilogramů má před sebou opravy o postup do soubojů o bronz. Uskuteční se jen jeden zápas, pro druhý není soupeř, jelikož Íránec Sarlak do turnaje vůbec nenastoupil, a tak se o bronz už jistě utká Darian Cruz z Portorika, který prohrál ve čtvrtfinále s Japoncem Higučim.

Cou Wan-chao (CHN) – Bekzat Almaz Uulu (KGZ)
Volný styl je společně se sportovním judem nejrozšířenější zápasnický styl na světě. Popularitu postupně nabýval po zařazení na olympijské hry v St. Louis v roce 1904. Na rozdíl od stylu řecko-římského (klasického) může zápasník útočit na jakoukoliv část soupeřova těla. Cílem zápasu ve volném stylu je dostat soupeře na lopatky, tak aby se dotkl oběma lopatkami současně žíněnky. Není-li tohoto cíle v průběhu utkání dosaženo, rozhodují body udělované rozhodčími za jednotlivé techniky (chvaty).
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Volný styl do 57 kg – muži

konec

Zpět na online