Menu

Další

Olympijské hry

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 12. den

konec

07.08.2024, 09:00 • Libor Štěpán (@libstep73)

Čelo medailového pořadí zemí po 12. dni

Medailovému pořadí zemí stále vévodí USA před Čínou, rozdíl je ale malý a obě země mají stále spoustu silných sportů. Velký krok k celkovému třetímu místu udělala dnešním ziskem 4 zlatých medailí Austrálie. Už 17 zemí má aspoň 3 zlaté, 26 zemí aspoň 2, minimálně 1 nejcennější kov vlastní již 53 výprav, jakoukoliv medaili už neuvěřitelných 80 zemí a toto číslo ještě pravděpodobně poroste. Česko se se stále velmi hubeným ziskem 1 zlaté a 1 bronzové nachází na děleném 45. místě, společně s Guatemalou a Norskem. (01:34:43)

Konec soutěží 12. dne olympijských her.

1:00

Zápas

Finále volnostylařek do 50 kg vyhrála, aniž by soupeřce něco povolila, 30letá obhájkyně stříbra Američanka Sarah Ann Hildebrandtová. Původně měla zápasit s Indkou Vineš Phogatovou, jenže ta byla diskvalifikována pro nesplnění váhového limitu při dnešním ranním vážení, takže se protivnicí stala soupeřka Indky ze semifinále, Kubánka Yusnelis Guzmanová Lopezová, jejíž medaile je obrovským překvapením. Bronzové medaile vybojovaly obě zápasnice z oprav, Číňanka Feng C'-čchi, bronzová z posledního mistrovství světa, a fenomenální Japonka Jui Susakiová, která právě s druhý den diskvalifikovanou Indkou v prvním kole prohrála poprvé po 94 výhrách nad nejaponskými zápasnicemi v řadě.

0:50

Zápas

Finále řecko-římského zápasu mužů do 97 kg vyhrál po opatrném začátku 26letý Íránec Mohammadhadi Saráví, mistr světa z roku 2021. Poražený 32letý Armén Artur Aleksanjan si pověsil na krk medaili ze čtvrté olympiády v řadě, ale zlato má pouze z Ria 2016. Bronzové medaile vybojovali z oprav postoupivší Kyrgyzstánec Uzur Džuzupbekov, u kterého jde o poměrně velké překvapení, a po průběhu, který si asi nikdo moc nepřeje, i Kubánec Gabriel Alejandro Rosillo Kindelan, poražený semifinalista a úřadující mistr světa, jemuž se soupeř v průběhu duelu zranil a musel odstoupit.

0:43

Zápas

Finále řecko-římského zápasu mužů do 77 kg ovládl po velké otočce ve druhém poločase papírový favorit souboje, 23letý Japonec Nao Kusaka, bronzový z loňského mistrovství světa, který tak vítězí již při své první olympijské účasti. Senzační jízda Kazachstánce Demeua Žadrajeva, který porazil ve čtvrtfinále i semifinále velké medailové favority, skončila stříbrem, životním úspěchem 34letého zápasníka. Bronzové medaile vybojovali poražený semifinalista Armén Malchas Amojan, mistr světa z roku 2021, a z oprav postoupivší Kyrgyzstánec Akžol Machmudov, obhájce stříbra a úřadující dvojnásobný mistr světa.

0:39

Zápas

Ve volném stylu žen do 53 kg postoupily do finále po naprosto jednoznačných semifinálových soubojích, v obou případech ukončených před limitem, Venezuelanka Lucia Yamileth Yepezová Guzmanová, bronzová z loňského mistrovství světa, a 20letá japonská superfavoritka Akari Fidžinamiová, už ve svém věku dvojnásobná mistryně světa.

0:30

Zápas

Do finále řecko-římského zápasu mužů do 87 kg postoupili Íránec Alireza Mohmadipiani, teprve 21letý finalista mistrovství světa, kterému se povedlo zvrátit téměř prohraný semifinálový souboj s obhájcem zlata na pomocné kritérium poslední bodované techniky, a Bulhar Semen Sergejevič Novikov, bronzový z posledního MS, který přetlačil úřadujícího mistra světa.

0:20

Zápas

V řecko-římském zápase mužů do 67 kg postoupili do finále až na pomocné kritérium v podobě poslední bodované techniky Ukrajinec Parviz Nasibov, obhájce stříbra z Tokia, a teprve 21letý Íránec Saíd Ismajlí Lívesí, letošní mistr Asie, který ve všech soubojích naprosto dominoval a vyřadil i obhájce zlata z Tokia a úřadujícího mistra světa. Kubánec Alberto Orta Sánchez tak zabojuje v opravách aspoň o bronz.

0:10

Box

Souboj o zlato v kategorii mužů do 80 kg rozhodoval ve výsledku jediný rozhodčí. Ctyři totiž měli po dvou kolech jasno, po dvou na obě strany. Německý rozhodčí ale Kazachstánci Nurbeku Oralbajovi, úřadujícímu mistru světa, sečetl všechny jeho hříchy a čistěji boxujícímu Ukrajinci Oleksandru Chyžniakovi, stříbrnému z Tokia ve váze do 75 kg a bývalému mistru světa, přisoudil olympijské zlato.

Muži do 80 kg, finále:
Oleksandr Chyžniak (UKR) – Nurbek Oralbaj (KAZ) 3:2

0:01

Box

O zlaté medaili mezi muži do 63,5 kg rozhodovalo až poslední kolo. U dvou rozhodčích byl už po dvou kolech vítězem Kubánec Erislandy Alvarez Borges, stříbrný z loňského mistrovství světa, a čekalo se, jak se rozhodnou zbývající tři, kde to bylo 1:1. Domácí Sofiane Oumiha, stříbrný z Ria a trojnásobný mistr světa, si však ve třetím kole získal jen jednoho z nich a opět má z olympiády jen stříbro.

Muži do 63,5 kg, finále:
Sofiane Oumiha (FRA) – Erislandy Alvarez Borges (CUB) 2:3

23:55

Box

Do finále v ženské kategorii do 57 kg postoupily nasazená jednička, mistryně světa z loňského roku a jedna ze dvou androgynních boxerek v Paříži Tchajwanka Lin Jü-Tching a 20letá Polka Julia Szeremetaová, mistryně Evropy do 22 let.

Ženy do 57 kg, semifinále:
Lin Jü-Tching (TPE, 1) – Esra Yildiz Kahramanová (TUR) 5:0
Nesthy Peteciová (PHI) – Julia Szeremetaová (POL) 1:4

Do finále mužů nad 92 kg postoupili obhájce zlata z Tokia a dvojnásobný mistr světa Uzbekistánec Bachodir Jalolov a Španěl Ayoub Ghadfa Drissi El Aissaoui, úřadující mistr Evropy a loni bronzový na mistrovství světa, když v semifinále podlehl právě Jalolovovi.

Muži nad 92 kg, semifinále:
Bachodir Jalolov (UZB, 4) – Nelvie Raman Tiafack (GER) 5:0
Ayoub Ghadfa Drissi El Aissaoui (ESP) – Djamili-Dini Aboudou Moindze (FRA) 5:0

Poražení semifinalisté automaticky získávají bronzové medaile.

23:43

Golf

Prvním kolem odstartovala soutěž žen a suverénně nejlépe si vedla domácí Céline Boutierová, světová čtyřka, která zapsala 7 ran pod normu hřiště. O 3 údery za ní je Jihoafričanka Ashleigh Buhaiová, další 2 rány zrácí čtveřice žen včetně Američanky Lilie Vuové, světové dvojky. Další Američanky, Rose Zhangová a obhájkyně zlata Nelly Kordová, prošly hřiště v paru, tj.na 72 úderů, a dělí se o 13. pozici. Z českých hráček si v prvním kole vedla lépe Sára Kousková, s výsledkem +1 je na dělené 26. příčce, Kláře Davidson Spilkové se vůbec nevedlo, zahrála hned 6 bogey a se skóre +5 je až na děleném 46. místě.

23:35

Stolní tenis

Překvapení v semifinále družstev mužů! Favozovaní Japonci nedokázali dotáhnout vedení 2:0 na zápasy a vedení 2:0 v pátém zápase, znamená to, že ve finále bude, stejně jako v Tokiu, evropský tým! Švédové mají jistotu vůbec první olympijské medaile ze soutěží družstev od jejich zavedení v roce 2008! Japonce čeká boj aspoň o obhajobu bronzu, pravděopodobně s Francií.

Družstva mužů, semifinále:

Japonsko (4) – Švédsko (7) 2:3

Šinozuka, Togami – Kallberg, Karlsson 3:1
Harimoto – Möregårdh 3:1
Togami – Karlsson 1:3
Šinozuka – Möregårdh 1:3
Harimoto – Kallberg 2:3

23:30

Plážový volejbal

Večerní dvě mužská čtvrtfinále skončila hladkými vítězstvími favorizovaných párů, diváci si moc neužili. Ale to by se mělo změnit v semifinále, kam prošli všichni velcí adepti medaile a dají se čekat pořádné bitvy.

Muži, čtvrtfinále:
Anders Berntsen Mol, Christian Sandlie Sørum (NOR) – Pablo Herrera Allepuz, Adrian Gavira Collado (ESP) 21:16, 21:17

Šerif Janus, Ahmed Tadžín (QAT) – Miles Partain, Andrew Benesh (USA) 21:14, 21:16

23:20

Basketbal

Nigerijky podle očekávání při své překvapivé účasti ve čtvrtfinále nekladly největším favoritkám turnaje příliš velký odpor a skóre narůstalo do klasických amerických výšim. Hráčky USA vedly na konci třetí čtvrtiny o 29 bodů a v závěru úplně přestaly hrát, za posledních 5 minut vstřelily jediný koš, takže došlo k výrazné úpravě konečného skóre. Američanky se v semifinále střetnou s Austrálií.

Ženy, čtvrtfinále:
Nigérie–USA 74:88 (17:26, 33:52, 48:76)
Amukamaraová 19, Okonkwová 17 (7 doskoků) – Wilsonová 20 (11 doskoků), Youngová 15

23:12

Házená

Slovinci jsou poprvé v historii v semifinále olympijského turnaje! O svém postupu přes Norsko rozhodli trhákem už v prvním poločase, který dokázali bezpečně udržet až do konce. Norové se sice snažili, ale v obraně příliš nefungovali a opět končí už ve čtvrtfinále. Slovinsko čeká v semifinále hlaví favorit na zlato, Dánsko.

Muži, čtvrtfinále:
Norsko–Slovinsko 28:33 (12:16)
Blonz 7/1, Bjørnsen a Setterblom 4 – Vlah 11/1, Janc 9

23:00

Taekwondo

Finále mužů do 58 kg rozhodla situace hned ze začátku prvního kola, kdy se překvapivý finalista Gašim Magomedov, loňský mistr Evropy, zranil a nemohl se pořádně pohybovat, kulhal, a stal se otloukánkem svého soupeře. Chtěl finále stůj co stůj dokončit, ale nakonec ke konci druhého kola opouštěl prostor na vozíku a přeci jen odstoupil. 20letý Korejec Pak Tchä-čon, mistr světa do 54 kg, se poprvé dokázal prosadit i mezi o něco těžšími a uvidíme, kolik triumfů dokáže v budoucnu přidat. Jednu bronzovou medaili získal bez boje Francouz Cyrian Ravet, jelikož jeho slavný soupeř a obhájce zlata Ital Vito Dell Aquila pro zdravotní potíže nenastoupil, druhou si vybojoval poražený semifinalista a obhájce stříbra Tunisan Mohamed Chalil Džendúbí.

22:52

Taekwondo

26letá Panipak Wongpattanakitová z Thajska dokázala potvrdit roli superfavoritky a jako tronásobná úřadující mistryně světa obhájila zlatou medaili z Tokia! Ve finále proti Číňance Kuo Čching nečekaně těsně prohrála druhé kolo a musela do třetího, v něm už ale zase byla výrazně lepší, dokázala zasahovat a rozhodla o výsledku. Zopakoval se tak výsledek z finále mistrovství světa 2022. Bronzové medaile proti soupeřkám z oprav obhájily poražené semifinalistky, Chorvatka Lena Stojkovićová a Íránka Mobina Nematzadehová.

Vzpírání

Ženy do 49 kg

1. Chou Č'-chuej (CHN) 206 kg (89+117)
2. Mihaela Valentina Cambeiová (ROU) 205 (93+112)
3. Surodchana Khambaová (THA) 200 (88+112)
4. Mirabai Chanu Saikhomová (IND) 199 (88+111)
5. Jourdan Delacruzová (USA) 195 (84+111)
6. Fang Wan-ling (TPE) 193 (86+107)
7. Beatriz Pirónová Candelariová (DOM) 192 (85+107)
8. Rira Suzukiová (JPN) 191 (83+108)
8. Katherin Echandiová Zárateová (VEN) 188 (83+105)
10. Rosina Randafiarisonová (MAD) 180 (80+100)
11. Nicola Velasco Lagataová (GUM) 136 (59+77)
Nina Sterckxová (BEL) DNF

22:42

Vzpírání

Hodně napínavá a dramatická byla soutěž žen do 49 kg! Obhájkyně zlata a světová rekordmanka Číňanka Chou Č'-chuej totiž zapsala jediný platný pokus v trhu a o 4 kila prohrávala, v nadhozu ale po prvotním nezdaru posledním pokusem celé soutěže nakonec zvedla nový olympijský reokord 117 kg a v celkovém součtu o jediný kilogram vyhrála! Teprve 21letá Rumunka Mihaela Valentina Cambeiová skončila těsně druhá, ale je to její první velká medaile v kariéře, ještě bude mít šance. Třetí místo v dalším těsném souboji o každé kilo vybojovala Thajka Suroschana Khambaová, mistryně světa z roku 2021, kde nebyla Čína.

22:30

Volejbal

Francie má stále šanci obhájit mužské volejbalové zlato z Tokia! V semifinále po skvělém výkonu dokonale smetli úřadující mistry světa Italy, jejichž konec ve třech setech se jen tak nečekal. Francie vládla v útoku i v obraně a dokázala vymazat většinu soupeřových ofenzivních hvězd. Sice proměnila až třetí mečbol, ale měla jich dost, do nekomfortní situace se ani při nich, ani nikdy jindy v celém zápase nedostala. Ve finále ji čeká Polsko.

Muži, semifinále:
Itálie–Francie 0:3 (20, 21, 21)

22:10

Rozhodující penalta z úvodu páté série

22:10

Vodní pólo

I druhé večerní čtvrtfinále mužů rozhodovaly až penalty! Přitom Maďaři začali velmi dobře, v prvním poločase byli lepším týmem a zaslouženě vedli, jenže vůbec nezvládli začátek třetí čtvrtiny, kdy Italové dohrávali oslabení a dokázali v něm nastartovat obrat z 2:4 na 6:4. Nadějný výsledek však neudrželi ani oni a krásný zápas musel do rozstřelu, který Italové vůbec nezvládli. Proměnili jen jednu ze čtyř, a s tím se ani ve vodním pólu vyhrávat nedá. Podruhé za sebou končí na olympiádě už ve čtvrtfinále, naopak Maďaři mohou snít o desátém mužském olympijském zlatu z tohoto sportu, čekají už 16 let. V semifinále se utkají s letosními mistry světa z Chorvatska.

Muži, čtvrtfinále:
Itálie–Maďarsko 10:12 pen. (2:3, 0:1, 5:2, 2:3 – 1:3)

Atletika

3 000 m překážek mužů

1. Soufiane El Bakkali (MAR) 8:06,05 min (SB)
2. Kenneth Rooks (USA) 8:06,41 (PB)
3. Abraham Kibiwot (KEN) 8:06,47 (SB)
4. Mohamed Amin Jhinaoui (TUN) 8:07,73 (NR)
5. Ahmed Jaziri (TUN) 8:08,02 (PB)
6. Samuel Firewu (ETH) 8:08,87
7. Simon Kiprop Koech (KEN) 8:09,26 (SB)
8. Rjuji Miura (JPN) 8:11,72
9. Getnet Wale (ETH) 8:12,33
10. Daniel Arce (ESP) 8:13,80
11. Avinash Mukund Sable (IND) 8:14,18
12. Mohamed Tindouft (TUN) 8:14,82
13. Jean-Simon Desgagnes (CAN) 8:19,31
14. Amos Serem (KEN) 8:19,74
15. Leonard Chemutai (UGA) 8:20,03
16. Lamecha Girma (ETH) DNF

21:52

Sufján El Bakkali běží za historickou obhajobou

21:52

Atletika

28letý Maročan Sufján El Bakkali, úřadující dvojnásobný mistr světa, se stává prvním mužem od roku 1936, co dokázal obhájit olympijské zlato na 3 000 m překážek! V náběhu do cílové rovinky zaútočil z vedoucí trojice, jako první skákal poslední překážku, po ní prodloužil krok a bylo jasno o vítězi! Senzační stříbro v novém osobním rekordu udržel ve finiši Američan Kenneth Rooks, pouze bronz zbyl pro Keňu, Abraham Kibiwot se marně snažil své soupeře předběhnout a opakuje bronz z loňského mistrovství světa. Hororovým okamžikem se stal pád světového rekordmana a na velkých akcích věčně druhého Etiopana Lamechy Girmy, po kterém na plochu spěchali lékaři, nosítka a nevypadalo to vůbec hezky.

Atletika

Tyč žen

1. Nina Kennedyová (AUS) 490 cm (SB)
2. Katie Moonová (USA) 485 (=SB)
3. Alysha Newmanová (CAN) 485 (NR)
4. Angelica Moserová (SUI) 480
5. Amálie Švábíková (CZE) 480 (NR)
6. Eliza McCartneyová (NZL) 470
6. Elisa Molinarolová (ITA) 470 (PB)
6. Wilma Murtová (FIN) 470
9. Aikaterini Stefanidiová (GRE) 470
10. Robeilys Peinadová (VEN) 460 (SB)
11. Marie-Julie Bonninová (FRA) 460
12. Imogen Ayrisová (NZL) 460 (PB)
13. Olivia McTaggartová (NZL) 460
14. Roberta Bruniová (ITA) 440
14. Ninon Chapelleová (FRA) 440
14. Anjuli Knäscheová (GER) 440
14. Elina Lampelaová (FIN) 440
18. Lene Onsrud Retziusová (NOR) 440
19. Tina Šutejová (SVN) 440

21:42

Atletika

Novou olympijskou vítězkou v tyči žen je úřadující spolumistryně světa, 27letá Australanka Nina Kennedyová! Jako jediná dokázala skočit 490 cm na první pokus, čímž rozhodla celou soutěž. Obhájkyně zlata a druhá úřadující spolumistryně světa Američanka Katie Moonová přenášela dva pokusy na 495 cm, ale v 3,5 hodiny trvající soutěži na to už neměla. Bronzovou medaili za nový kanadský rekord slaví Alysha Newmanová, ve 30 letech vyhrává první velkou medaili v kariéře. Amálie Švábíková po svém dosud nejlepším životním výkonu skončila na 5. místě.

Atletika

Disk mužů

1. Rojé Stona (JAM) 70,00 m (OR)
2. Mykolas Alekna (LTU) 69,97
3. Matthew Denny (AUS) 69,31
4. Kristjan Čeh (SLO) 68,41
5. Lukas Weisshaidinger (AUT) 67,54
6. Clemens Prüfer (GER) 67,41
7. Daniel Ståhl (SWE) 66,95
8. Andrius Gudžius (LTU) 66,55
9. Ralford Mullings (JAM) 65,61
10. Traves Smikle (JAM) 64,97
11. Alin Alexandru Firfirică (ROU) 64,45
12. Alex Rose (SAM) 61,89

21:39

Atletika

Senzačním olympijským vítězem v hodu diskem mužů se stal, a první zlato z Paříže pro Jamajku získal, 25letý Rojé Stona, který přitom házel svoje první velké světové finále v životě, navíc v novém olympijském rekordu rovných 70 metrů! O pouhé 3 centimetry porazil světového rekordmana a mistra Evropy, co však na velké světové zlato stále neúspěšně čeká, 21letého Litevce Mykolaje Aleknu. Třetím, kdo se dostal ve finále za 69 metrů, je Australan Matthew Denny, který patří do světové špičky už dlouho, ale konečně a zaslouženě získal ve 28 letech svoji první světovou medaili.

21:34

Atletika

Do finále trojskoku mužů postupují Portugalec Pedro Pichardo, Španěl Jordan Alejandro Díaz Fortun, Američan Salif Mane, Hugues Fabrice Zango z Burkiny Faso, Brazilec Almir dos Santos, Jamakčan Jaydon Hibbert, Němec Max Hess, Číňan Ču Ja-ming, Alžířan Yasser Mohammed Triki, Australan Connor Murphy, Kubánec Lazaro Martínez a Ital Andy Diaz Hernandez. Na postup bylo třeba skočit 16,79 m.

21:31

Atletika

Amálie Švábíková už další vylepšení českého rekordu nepřidala a zapisuje tak ve finále tyčkařek skvělých 480 cm a 5. místo, se kterým málokdo počítal. Dlouho se teď ale neskáče, z neuvedeného důvodu se na doskočišti vyměňovaly stojany uprostřed rozeskákaných 490 cm.

Atletika

400 m mužů

1. Quincy Hall (USA) 43,40 s (PB)
2. Matthew Hudson-Smith (GBR) 43,44 (AR)
3. Muzala Samukonga (ZAM) 43,74 (NR)
4. Jereem Richards (TTO) 43,78 (NR)
5. Kirani James (GRN) 43,87
6. Christopher Bailey (USA) 44,58
7. Samuel Ogazi (NGR) 44,73
8. Michael Norman (USA) 45,62

21:22

Neskutečný závěr vítězného Quincyho Halla

21:22

Atletika

Úžasné finále čtvrtky mužů! Velmi rychle rozběhnuté, na začátku cílové rovinky se od ostatních odpoutal favorizovaný Brit Matthew Hudson-Smith, ale kde se vzal, tu se vzal, zvláštním velmi dlouhým krokem se přiřítil Američan Quincy Hall a po bronzu z loňského mistrovství světa v Paříži vítězí ve čtvrtém nejrychlejším čase všech dob, 43,40 s! Dvojnásobný medailista z posledního mistrovství světa Matthew Hudson-Smith v novém evropském rekordu musí kousat pouze stříbro, pro které do Paříže nepřijel. Překvapivý bronz pak v národním rekordu Zambie sebral těsně před páskou teprve 21letý Muzala Samukonga!

21:20

Atletika

Do finále 400 m žen postoupily Salwa Eid Naserová z Bahrajnu, Marileidy Paulinová z Dominikánské republiky, Polka Natalia Kaczmareková, Britka Amber Anningová, Sada Williamsová z Barbadosu, Irka Rhasidat Adelekeová, Američanka Alexis Holmesová a Norka Henriette Jaegerová.

Lurdes Gloria Manuel doběhla ve svém semifinále poslední v čase 51,42 s, na víc už nejspíš nebyly síly. Celkově je hodnocena na 22. pozici.

21:00

Vodní pólo

Penalty rozhodovaly i třetí čtvrtfinále vodního póla mužů a i zde došlo k překvapení! Australané v taktickém zápase s USA dlouho drželi náskok, jenže přišli o něj během neuvěřitelného 18minutového střeleckého výpadku (zápas trvá 32 minut). Přesto na jeho konci prohrávali pouze o gól, zvládli to během minuty otočit, Američané však stačili v poslední minutě v přesilovce vyrovnat a šlo se do penalt. V nich Australané neproměnili dvě, Američané jen jednu, takže teprve podruhé od roku 1992 postupují do olympijského semifinále! V něm se utkají se Srbskem.

Muži, čtvrtfinále:
USA–Austrálie 11:10 pen. (1:3, 2:2, 2:0, 2:2 – 4:3)

20:48

Rozhodující neúspěšný belgický nájezd

20:48

Pozemní hokej

Obrovská senzace v prvním semifinále žen, Čína, až osmý tým světového žebříčku, postupuje do finále olympijského turnaje! Využila poměrně laxního začátku Belgičanek, z trestného rohu dala na začátku druhé čtvrtiny gól, který ale Belgii probudil z letního spánku a začala se hnát za vyrovnáním. Už se zdálo, že čínské zákopy nepřekoná, ale v 59. minutě také z trestného rohu vyrovnala a šlo se do samostatných nájezdů. Čína je nezačala dobře, hned první neproměnila, jenže belgické hráčky selhaly při třetím, čtvrtém i pátém nájezdu a senzace byla dokonána! Čína podruhé v historii, a poprvé mimo vlastní půdu, bude hrát na olympiádě o zlato, a to proti superfavoritkám z Nizozemska.

Ženy, semifinále:
Belgie–Čína 1:2 sn (0:0, 0:1, 0:0, 1:0 – 2:3)
59. Puvrezová – 18. Cou Mej-žung, roz. náj. Ma Ning

Synchronizované plavání

Družstva

1. Čína 996,1389 b.
2. USA 914,3421
3. Španělsko 900,7319
4. Francie 886,6487
5. Japonsko 880,6841
6. Kanada 859,2229
7. Mexiko 853,7932
8. Itálie 241,9866
9. Austrálie 728,4358
10. Egypt 705,9814

20:40

Synchronizované plavání

Akrobatické sestavy, nová a zároveň poslední část soutěže družstev v synchronizovaném plavání, na medailových pozicích vůbec nic nezměnila, takže zlaté medaile podle očekávání putují do Číny s obrovským náskokem téměř 82 bodů, stříbrné bez problémů udržely Spojené státy americké, bronzové taktéž bez potíží Španělsko. Na čtvrté místo se třetí nejlepší akrobatickou sestavou posunula Francie.

20:35

480 cm! Nový český rekord v podání Amálie Švábíkové!

20:35

Atletika

Amálie Švábíková na třetí pokus skáče nový český rekord 480 cm! Skončí ve finále tyčkařek nejhůře pátá. Další postupná výška je 485 cm.

20:30

Dráhová cyklistika

Do čtvrtfinále sprintu mužů postoupili všichni favorité. Nizozemci Harrie Lavreysen a Jeffrey Hoogland, Australan Matthew Richardson, Britové Hamish Turnbull a Jack Carlin, Japonec Kaija Óta. Z oprav poté další Japonec Juta Obara a Polák Mateusz Rudyk.

20:20

Atletika

Obhájce zlata z Tokia na 200 m mužů Andre de Grasse vůbec nepoběží finále! Potvrdil tak slabší formu a v Paříži nepřekvapil. A to se vůbec nemuselo běžet nějak extra rychle, semifinále vidělo jediný čas pod 20 sekund a poslední postupový čas mezi elitní osmičku je 20,31 s, což je opravdu podprůměrné. Zítra poběží o zlato Letsile Tebogo z Botswany, Američané Kenneth Bednarek, Noah Lyles i Erriyon Knighton, Alexander Ogando z Dominikánské republiky, Liberijec Joseph Fahnbulleh a hned dva Zimbabwané, Tapiwanashe Makarawu a Makanakaishe Charamba.

20:06

Basketbal

Francie se dnes proti Německu jednoho postupu dočká, a to ve čtvrtfinále basketbalistek! Francouzky hrály po celý zápas výborně a jakmile ucítily příležitost, zakously se do soupeřek a ukusovaly stále větší díl. Němky naposledy vedly koncem osmé minuty 17:16, pak už se projevila výrazně vyšší kvalita domácího týmu. Ten si vybral jedinou slabší chvilku až za rozhodnutého stavu v poslední čtvrtině, ale žádné komplikace nepřipustil a k velké spokojenosti diváků postoupil do semifinále olympijských her počtvrté za sebou. Finále ale hrál jen jednou, před 12 lety v Londýně, a to je základní meta týmu, který má skvělou formu. V semifinále se utká s Belgií.

Ženy, čtvrtfinále:
Německo–Francie 71:84 (19:23, 33:45, 49:66)
Saballyová 20 (13 doskoků), Petersonová 15 – Johannesová 24, Williamsová 15

20:00

Atletika

Amálie Švábíková krásným pokusem skočila ve finále tyčkařek 470 cm napodruhé a je na průběžném 8. místě.

19:56

Atletika

Do finále 400 m překážek mužů postupují všichni tři hlaví adepti na medaile, Nor Karsten Warholm, Američan Rai Benjamin i Brazilec Alison dos Santos, který překvapivě postoupil na čas, ne na umístění v semifinále. Zbylou pětici tvoří Francouz Clement Ducos, Kyron McMaster z Britských Panenských ostrovů, Estonec Rasmus Mägi, Katařan Abderrahman Samba a Jamajčan Roshawn Clarke.

Dráhová cyklistika

Stíhací závod družstev žen

1. USA (Valenteová, Williamsová, Dygertová, Faulknerová)
2. Nový Zéland (Wollastonová, Bothová, Shearmanová Shieldsová)
3. Velká Británie (Barkerová, Knightová, Morrisová, Robertsová)
4. Itálie (Balsamová, Consonniová, Fidanzaová, Guazziniová, Paternosterová)
5. Francie (Copponi, Fortinová, Borrasová, le Netová, Berteauová)
6. Německo (Brausseová, Kleinová, Kroegerová, Reissnerová, Suessemilchová)
7. Austrálie (Manlyová, Edwardsová, Moranová, Plouffeová, Bakerová)
8.Kanada (Colesterová-Lysterová, van Damová, Attwellová, Bonhommeová)

19:35

Dráhová cyklistika

Americká dráhová cyklistika se dočkala! Po stříbrech z londýna a Ria a bronzu z Tokia konečně vyhrává olympijský stíhací závod ženských družstev! Čtveřice Kristen Faulknerová, Chloe Dygertová, Lily Williamsová a rozjížděčka Jennifer Valenteová sice nevydržela úplně pohromadě, ale to soupeřky také ne, takže vyhrály s pohodlným náskokem 0,6 sekundy! To rozpojení je ale stálo světový rekord, který by nejspíš jinak padl. Novozélandské stříbro je po 6 medailích z mistrovství světa vůbec první olympijské z této disciplíny. Bronzové medaile si vyjely Britky, Itálie měla velký problém, vůbec nevydržela v tempu a na poslední pětistovce absolutně odpadla.

19:26

Atletika

Do finále 110 m překážek mužů kromě největšího favorita Američana Granta Hollowaye, který v semifinále jako jediný běžel pod 13 sekund, postupují další Američané Daniel Roberts a Freddie Crittenden, Jamajčané Orlando Bennett, Rasheed Broadbell i Hansle Parchment, Španěl Enrique Llopis a Japonec Rašid Muratake.

19:20

Jachting

Kromě medailových jízd jednomístných člunů typů dinghy mužů i žen se v Marseille nic dalšího neodjelo. Ani jedna jizda kitesurfingu, ani další plánované medailové jízdy ve dvoučlenných lodích dinghy a na katamaranech. Organizátoři nevybrali to nejlepší místo. Snad se podaří jachtařské soutěže nějak rozumně zakončit.

19:08

Házená

První mužské čtvrtfinále, které nešlo do prodloužení, ale příliš k tomu nechybělo, zvládli lépe Dánové a postupují do semifinále! Mohli to mít ve větším klidu, vedli v průběhu prvního poločasu o 4 góly, ale v jeho posledních 7 minutách inkasovali 7× a byli rádi za remízu. Druhý poločas byl přetahovanou o každý gól a jako klíčový okamžik se ukázala technický chyba Švédů v útoku v 53. minutě, po které se Dánsko dostalo do dvoubrankového vedení a už nepustilo soupeře k vyrovnanému stavu. Ten sice mohl zařídit Bergendahl, avšak jeho střelu chytil brankář Nilsen a Dánové podobnou chybu jako Francouzi v posledních sekundách neudělali. Dánsko tak má šanci na třetí finále v řadě, Švédsko stejně jako v Tokiu končí ve čtvrtfinále.

Muži, čtvrtfinále:
Dánsko–Švédsko 32:31 (16:16)
Pytlick 9, Hansen 6/5 – Claar 7, Lagergren 5

Dráhová cyklistika

Stíhací závod družstev mužů

1. Austrálie (Bleddyn, Welsford, Leahy, O'Brien)
2. Velká Británie (Hayter, Bigham, Tanfield, Vernon, Wood)
3. Itálie (Consonni, Ganna, Lamon, Milan)
4. Dánsko (Hansen, Larsen, Bevort, Pedersen)
5. Nový Zéland (Gate, Hornblow, Sexton, Stewart)
6. Francie (Boudat, Thomas, Denis, Tabellion)
7. Kanada (Bibic, Guillemette, Foley, Mattern)
8. Belgie (de Vylder, van den Bossche, Dens, Vandenbranden)

18:58

Dráhová cyklistika

Stíhací závod družstev mužů ovládli vítězové kvalifikace i prvního kola Australané! Oliver Bleddyn, Sam Welsford, Conor Leahy a rozjížděč Kelland O'Brien sice měli první kilometr finále o nepatrný kousek pomalejší než Britové, ale dokázali udržet lepší tempo, navyšovali náskok a poté, co v posledním kole postihl jednoho z britské trojice nejspíš technický problém a dojel s odstupem za kolegy, to měli v suchu! Vyhrávají tak první olympijské zlato z této disciplíny po 20 letech! Stříbro tedy má Velká Británie, jízdu o bronz suverénně vyhrála Itálie, protože Dánové udělali velkou chybu a jejich vláček se rozpadl.

Skateboarding

Park mužů

1. Keegan Palmer (AUS) 93,11 b.
2. Tom Schaar (USA) 92,23
3. Augusto Akio (BRA) 91,85
4. Pedro Barros (BRA) 91,65
5. Tate Carew (USA) 91,17
6. Alex Sorgente (ITA) 84,26
7. Luigi Cini (BRA) 76,89
8. Keefer Wilson (AUS) 58,36

18:50

Skateboarding

Keegan Palmer v disciplíně park obhajuje zlatou medaili z Tokia! 21letý Australan po vítězství v kvalifikaci sebral vítr z plachet všem soupeřům hned první jízdou, která se mu povedla prakticky úplně stejně jako v kvalifikaci a získal za ni 93,11 bodu! Útočil na něj Američan Tom Schaar, medailista z X Games, který hlavně ve třetím kole předváděl věci, co mu mohly zlato zajistit. Jenže risk nakonec nevyšel, předposlední trik neustál a jízda z druhého kola mu zajistila stříbro. V nesmírně těsném souboji dvou Brazilců o bronz uspěl Augusto Akio, stříbrný z loňského mistrovství světa.

18:40

Plážový volejbal

Poslední čtvrtfinále žen se stalo naprosto jednoznačnou záležitostí světových jedniček Any Patricie a Dudy, které Lotyškám Tině a Anastasiji povolily dohromady pouhých 26 bodů a vyprovodily je z kurtu za 32 minut. Po skvělém výkonu postupují do semifinále, kde se střetnou a Australankami Mariafou a Clancyovou.

Ženy, čtvrtfinále:
Ana Patricia Silvaová Ramosová, Eduarda Santosová Lisboaová (BRA) – Tina Graudinaová, Anastasija Samoilovová (LAT) 21:16, 21:10

18:30

Volejbal

Polsko je po 48 letech ve finále volejbalového turnaje mužů! V nádherné dramatické bitvě s Američany plné skvělých výměn sice vůbec nezvládli třetí set a byli tak blíže k vyřazení, ale ve čtvrtém setu za stavu 22:22 dokázali uhrát klíčové 2 body v řadě a následně na příjmu proměnit druhý mečbol, čímž poslali zápas do tie-breaku. V něm od začátku vedli, až se dostali ke 4 mečbolům, a začala pracovat hlava. Najednou už měli jen jeden, ale ten zvládli a po vytlučeném bloku mohli začít slavit. Američané počtvrté za sebou chybí ve finále a musí zabojovat aspoň o bronz, který získali v Riu.

Muži, semifinále:
Polsko–USA 3:2 (23, -25, -14, 23, 13)

18:20

Plážový volejbal

Kanada má poprvé v historii zastoupení v olympijském semifinále plážového volejbalu! Postaraly se o to Melissa s Brandie, které ve dvou setech přehrály Španělky Alvarezovou a Morenovou. Jak už to bývá, oba sety se rozhodly až v závěru, v prvním byl naposledy vyrovnaný stav 15:15, ve druhém 14:14. V semifinále se utkají se Švýcarkami Hüberliovou a Brunnerovou.

Ženy, čtvrtfinále:
Daniela Alvarezová Mendozová, Tania Morenová Matveevaová (ESP) – Melissa Humanaová-Paredesová, Brandie Wilkersonová (CAN) 18:21, 18:21

18:15

Taekwondo

Ve finále mužů do 58 kg spolu budou bojovat teprve 20letý Korejec Pak Tchä-čon, mistr světa do 54 kg, a velmi překvapivě Ázerbajdžánec Gašim Magomedov, loňský mistr Evropy, který poslal do boje o bronz Itala Vita Dell Aquilu obhájce zlata a mistra světa 2022. Zápas o bronz tak bude reprízou tokijského finále, střetne se v něm totiž s Tunisanem Mohamedem Chalilem Džendúbím.

18:10

Taekwondo

Ve finále žen do 49 kg se střetnou obrovská favoritka Panipak Wongpattanakitová z Thajska, obhájkyně zlata z Tokia a trojnásobná úřadující mistryně světa, a Číňanka Kuo Čching, stříbrná z MS 2022. Dojde tak k repríze finále daného mistrovství. O bronz se utkají Chorvatka Lena Stojkovićová, mistryně světa do 46 kg, a Íránka Mobina Nematzadehová, stříbrná z mistrovství Asie.

18:00

Skoky do vody

Nečekané věci se děly v kvalifikaci 3metrového prkna žen. Číňanka Čchang Ja-ni, úřadující mistryně světa, totiž nevídaně chybovala při svém druhém skoku, ani poslední nebyl zdaleka stoprocentí, a skončila až čtvrtá. Bude nevídaná zápletka i ve finále?

17:30

Vzpírání

První vzpěračské zlato z Paříže putuje, jako pravděpodobně většina v tomto sportu, do Číny! V mužích do 61 kg položil Li Fa-pin, absolutní favorit, obhájce zlata a vítěz posledních tří mistrovství světa, základ svého vítězství už v trhu, který vyhrál o 8 kg a překonal olympijský rekord výkonem 143 kg. V nadhozu sice nezvedl svoji poslední váhu 172 kg, ale 167 kg na udržení zlata bohatě stačilo, jelikož nakonec stříbrný Thajec Theerapong Silachai, mistr světa 2022 do 55 kg, zvedl v nadhozu jen o 4 kg více. Bronz spadl do klína 20letému Američanovi Hamptonu Morrisovi, vítězi nadhozu, protože Indonésan Eko Irawan, na kterého po trhu ztrácel 9 kg, nezvládl v nadhozu úspěšně ani jeden pokus. Sám se ještě pokoušel zaútočit na stříbro, nechal si naložit na poslední pokus v nadhozu hodnotu nového světového rekordu 178 kg, ale neuspěl.

17:20

Bláznivá koncovka čtvrtfinále Řecka se Srbskem

17:20

Vodní pólo

Srbsko stále může vyhrát třetí olympijský turnaj mužů v řadě! Po mizerném začátku turnaje se dokázalo zvednout a ve čtvrtfinále, v repríze finále z Tokia, po špatné třetí čtvrtině otočit zápas s Řeky. I zde byla k vidění neuvěřitelná koncovka. Řekové za stavu 10:11 po obléhání branky dokázali 6 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny vyrovnat, ale Srbové po rozehrávce z půlky bazénu, ustáli dva taktické řecké fauly a z obrovské dálky z volného hodu ranou o hladinu rozhodl o jejich vítězství Jakšić! V semifinále je čekají Američané, nebo Australané.

Muži, čtvrtfinále:
Řecko–Srbsko 11:12 (3:3, 2:3, 4:2, 2:4)

17:05

Stolní tenis

K obrovskému nadšení bujaře fandících diváků postoupili do semifinále družstev mužů Francouzi, kteří nedali šanci Brazilcům. Felix Lebrun si střihl odvetu utkání o bronz z dvouhry proti Hugovi Calderanovi a vyhrál i tentokrát. V semifinále se pokusí zaskočit Čínu.

Družstva mužů, čtvrtfinále:

Francie (3) – Brazílie (9) 3:0

Gauzy, A. Lebrun – Teodoro, Ishiy 3:0
F. Lebrun – Calderano 3:1
A. Lebrun – Ishiy 3:1

17:00

Stolní tenis

Číňanky si ve čtvrtfinále ženských družstev zvesela zatrénovaly proti hráčkám z Tchaj-wanu a neztratily ani jeden set. V semifinále se střetnou s Korejkami.

Družstva žen, čtvrtfinále:

Čína (1) – Tchaj-wan (7) 3:0

Čchen, Wang – Čchen, Čch'-en 3:0
Sun – Čcheng 3:0
Wang – Čch'-en 3:0

Jachting

Dinghy mužů

1. Matt Wearn (AUS) 40 b.
2. Pavlos Kontides (CYP) 56
3. Stefano Peschiera (PER) 80
4. Jonatan Vadnai (HUN) 84
5. Hermann Tomasgaard (NOR) 85
6. Michael Beckett (GBR) 87
7. Thomas Saunders (NZL) 90
8. Clemente Seguel Lacamara (CHI) 94
9. Lorenzo Brando Chiavarini (ITA) 111
10. Finn Lynch (IRL) 115

16:52

Jachting

Finálová jízda soutěže mužů v člunech typu dinghy třídy Laser Standard se musela jet nadvakrát, jelikož po prvním odstartování byla až v průběhu zrušena, což nesli závodníci velmi nelibě. Druhý pokuse se odjel celý a ač mu stačilo dojet k jistotě zlaté medaile na sedmém místě, Australan Matt Wearn neponechal nic náhodě a zvítězil i v poslední jízdě soutěže! Největší favorit, mistr světa z posledních dvou let, tak obhájil zlato z Tokia. Stříbro druhým místem ve finále pojistil Kypřan Pavlos Kontides, stříbrný z olympiády v londýně a mistr světa 2018, jehož londýnské a toto stříbro jsou jediné dvě kyperské medaile v celé historii olympijských her, bronzovou medaili si vyjel Peruánec Stefano Peschiera, vítěz loňských Panamerických her.

16:47

Taekwondo

Do semifinále mužů do 58 kg postoupili teprve 20letý Korejec Pak Tchä-čon, mistr světa do 54 kg, Tunisan Mohamed Chalil Džendúbí, obhájce stříbra a bronzový z MS 2022, Ázerbajdžánec Gašim Magomedov, loňský mistr Evropy, a Ital Vito Dell Aquila, obhájce zlata a mistr světa 2022.

16:40

Taekwondo

Do semifinále turnaje žen do 49 kg postoupily Chorvatka Lena Stojkovićová, mistryně světa do 46 kg, Íránka Mobina Nematzadehová, stříbrná z mistrovství Asie, Číňanka Kuo Čching, stříbrná z MS 2022, a superfavoritka Panipak Wongpattanakitová z Thajska, obhájkyně zlata z Tokia a trojnásobná úřadující mistryně světa.

16:30

Skateboarding

Do finále mužů v disciplíně park z kvalifikace postoupili zástupci pouhých 4 národů. 3 Brazilci, 2 Američané, 2 Australané a1 Ital. Nejlepší jízdu předvedl obhájce zlata z Tokia, 21letý Australan Keegan Palmer.
Dalšími postupujícími jsou Tom Schaar, Tate Carew (oba USA), Alex Sorgente (ITA), Keefer Wilson (AUS), Pedro Barros, Luigi Cini a Augusto Akio (všichni BRA). Finále se jede v 17:30.

16:20

Basketbal

Černý den Španělska v míčových sportech pokračuje! Basketbalistky po vítězství v základní skupině A ve čtvrtfinále nestačily na obrozené mistryně Evropy z Belgie! Ty postoupily do play-off na poslední chvíli, ale nedělaly si z toho velkou hlavu a s nově nalezeným sebevědomím se pustily i do Španělek. Ty se v první čtvrtině ještě zvládly probudit a dotáhly se na vyrovnané skóre, jenže ve druhé čtvrtině si pořídily další, tentokrát 4minutový výpadek, po němž z remízy 32:32 prohrávaly 32:44, a když během prvních 5 minut třetí čtvrtiny přidaly pouhé 2 body, bylo hotovo. Poslední chvilkové vzepětí umírajícího týmu Belgičanky v polovině poslední čtvrtiny úspěšně odrazily a mohla začít slavit historický postup do olympijského semifinále, na který by si po 2 zápasech základní skupiny nejspíš ani samy nevsadily.

Ženy, čtvrtfinále:
Španělsko–Belgie 66:79 (26:26, 37:48, 49:67)
Gustafsonová 21 (7 doskoků), Cazorlaová 13 – Meessemanová 19 (9 doskoků, 6 asistencí), Linskensová 19 (8 doskoků)

16:12

Vodní pólo

K velkému překvapení došlo hned v prvním čtvrtfinále mužů! Dosud velmi nevýrazné Chorvatsko, které ve skupině porazilo pouze papírově slabší soupeře a na sobě rovné nestačilo, vyřadilo jednoho z velkých adeptů na vítězství ze Španělska! A to především zásluhou výborně zvládnutých prvních dvou čtvrtin, v nichž si díky fantasticky chytajícímu brankáři Bijaćovi vypracovali 4brankové vedení. Španělé se sice nevzdali a dokázali aspoň částečně odčarovat zakletou branku soupeře, jenže se jim povedlo snížit nejvýše na rozdíl 1 gólu a v posledních 3 minutách už neskórovali vůbec. Opět tak nezvládli roli favorita ve skutečně důležitém zápase a na olympijskou medaili budou čekat dál, ta pauza trvá už 28 let! Chorvati po 8 letech postupují do semifinále her a uvidíme, zda teď už budou předvádět výkony hodné letošních mistrů světa.

Čtvrtfinále mužů:
Chorvatsko–Španělsko 10:8 (2:0, 4:3, 2:2, 2:3)

16:02

Pozemní hokej

Neohrožené jedničky světového žebříčku Nizozemky pošesté za sebou postupují do finále olympijských her! V semifinále se proti Argentinkám prezentovaly nátlakovou hrou, ze které vyplynuly 2 góly ve druhé čtvrtině. Po další trefě z trestného rohu se už soustředily spíš na hlídání náskoku a jejich pevnou obranu Argentina nezdolala ani z 8 trestných rohů. Nizozemsko zcela podle očekávání hraje o zlato, Argentina neobhájí stříbro z Tokia a zahraje si o bronz.

Ženy, semifinále:
Nizozemsko–Argentina 3:0 (0:0, 2:0, 1:0, 0:0)
21. Fokkeová, 26. Nunninková, 35. Jansenová

15:50

Poslední sekundy prodloužení

15:50

Poslední sekundy základní hrací doby

15:50

Házená

Obrovský šok ve čtvrtfinále mužů! Po celý turnaj nepřesvědčivá Francie v 27tisícovém domácím kotli upraveného fotbalového stadionu v Lille nezvládla udržet 5gólové vedení, které v průběhu druhého poločasu proti Německu měla, přesto mohla vyhrát a postoupit. V poslední minutě základní hrací doby znovu vedla o 2 branky, Němci 10 sekund před koncem snížili ze sedmičky, po následném oddechovém čase, který ponechal na časomíře posledních 6 sekund, ale Francouzi absolutně nezvládli rozehrávku ve středovém kruhu, přišli o míč a Uscins těsně před sirénou z velké dálky vyrovnal, což potvrdilo i video, že to stihl! V samotném závěru dramatického prodloužení pak domácí Remili 15 sekund před jeho koncem vyrovnal, jenže Němci stihli založit akci a opět Uscins 4 sekundy před koncem rozhodl, protože podobně zoufalá střela z dálky jako soupeři v 60. minutě jim na oplátku nevyšla! Francie na předchozích 4 olympiádách hrála pokaždé finále, má z nich 3 zlaté medaile, ale v domácím prostředí naprosto selhala! Německo si zahraje semifinále teprve potřetí v tomto století a čeká ho v něm Španělsko.

Muži, čtvrtfinále:
Německo–Španělsko 35:34p (14:17, 29:29)
Uscins 14/3, Heymann a Golla 6 – Mem 10, Descat 8/4

15:20

Dráhová cyklistika

Do finále stíhacího závodu ženských družstev postoupily trojice Nového Zélandu a USA. O bronz pojedou Velká Británie s Itálií.

Jachting

Dinghy žen

1. Marit Bouwmeesterová (NED) 38 b.
2. Anne-Marie Rindomová (DEN) 61
3. Line Flem Hoestová (NOR) 75
4. Maud Jayetová (SUI) 90
5. Chiara Beniniová Florianiová (ITA) 91
6. Elena Vorobevaová (CRO) 97
7. Emma Plasschaertová (BEL) 99
8. Sarah Douglasová (CAN) 105
9. Erika Reinekeová (USA) 110
10. Louise Cerveraová (FRA) 113

15:05

Jachting

Zlatou olympijskou medaili ze soutěže žen na lodích typu dinghy třídy Laser Radial v Marseiile vyjezdila jedna ze dvou největších favoritek, Nizozemka Marit Bouwmeesterová, která tak ke zlatu z Ria, stříbru z Londýna a bronzu z Tokia přidává čtvrtou olympijskou medaili, z toho druhou zlatou! A bylo o ní rozhodnuto už před finálovou jízdou, Nizozemka měla nedostižný náskok a stačilo jí pouze dokončit. Prakticky jisté stříbro si taktéž pohlídala druhá favoritka, Dánka Anne-Marie Rindomová, obhájkyně zlata z Tokia a bronzová z Ria, bronz ve finálové jízdě udržela Norka Line Flem Høstová, pro kterou jde o životní úspěch.

14:50

Zápas

Do semifinále řecko-římského zápasu mužů do 87 kg postoupili Íránec Alireza Mohmadipiani, teprve 21letý finalista mistrovství světa, po skvělém čtvrtfinálovém obratu Ukrajinec Žan Beleniuk, obhájce zlata a dvojnásobný mistr světa, Bulhar Semen Sergejevič Novikov, bronzový z posledního MS, a až na pomocná kritéria Maďar Dávid Losonczi, úřadující mistr světa.

14:30

Zápas

Naprostý šok před finálovým programem volnostylařek do 50 kg, Indka Vineš Phogatová, která včera prošla až do finále, do něhož by nastupovala dnes večer, byla diskvalifikována, protože na dnešním ranním vážení o několik gramů nesplnila váhový limit! Do finále tak místo ní postoupila její semifinálová soupeřka, Kubánka Yusneylis Guzmanová Lopezová!

14:20

Zápas

Ve volném stylu žen do 53 kg postoupily do semifinále Venezuelanka Lucia Yamileth Yepezová Guzmanová, bronzová z loňského mistrovství světa, nečekaně Turkyně Zeynep Yetgilová, která je ve 23 letech v prvním semifinále na velké světové akci, Číňanka Pchang Čchien-jü, obhájkyně stříbra z Tokia, a 20letá japonská superfavoritka Akari Fidžinamiová, dvojnásobná mistryně světa.

14:10

Zápas

V řecko-římském zápase mužů do 67 kg postoupili do semifinále Ázerbajdžánec Hasrat Džafarov, teprve 21letý už dvojnásobný medailista z mistrovství světa, po neskutečné otočce ve druhé polovině čtvrtfinále Ukrajinec Parviz Nasibov, obhájce stříbra z Tokia, Armén Slavik Galstjan, dosud nejlépe bronzový na MS 2019, a taktéž pouze 21letý Íránec Saíd Ismajlí Lívesí, letošní mistr Asie, který ve čtvrtfinále vyřídil jak malého kluka obhájce zlata z Tokia a úřadujícího mistra světa Kubánce Luise Alberta Ortu Sáncheze.

14:02

Rychlostní kanoistika

Anežka Paloudová vyhrála své čtvrtfinále kajakářek a postupuje do sobotního semifinále.

13:36

Nový světový rekord ve sprintu mužů

13:36

Dráhová cyklistika

V kvalifikaci sprintu mužů padl světový rekord, a to hned dvakrát za sebou! Nejprve ho překonal Australan Matthew Richardson, v samotném závěru ho ještě o 3 tisíciny sekundy vylepšil Nizozemec Harrie Lavreysen časem 9,088 s! Samozřejmě tím kvalifikaci vyhrál a zajistil si tak nejvýhodnější nasazení do play-off.

Sportovní lezení

Lezení na rychlost žen

1. Aleksandra Miroslawová (POL)
2. Teng Li-ťüan (CHN)
3. Aleksandra Kalucká (POL)
4. Rajiah Sallsabillahová (INA)
5. Emma Huntová (USA)
6. Desak Made Made Rita Kusuma Dewiová (INA)
7. Čou Ja-fej (CHN)
8. Leslie Adriana Romerová Pérezová (ESP)

13:16

Aleksandra Miroslawová vyhrává olympijskou premiéru samostatného lezení na rychlost

13:16

Sportovní lezení

Světové rekordy už od čtvrtfinálové fáze dál nepadaly, nic to však nemění na skutečnosti, že superfavoritka Aleksandra Miroslawová při premiéře samostatného lezení na rychlost pod olympijskými kruhy získala vytoužené zlato! Ve finále v těsném souboji o pouhých 8 setin sekundy porazila Číňanku Teng Li-ťüan, třetí ženu loňského celkového hodnocení světového poháru. V souboji o bronz uspěla další Polka Aleksandra Kalucká, dosud nejlépe stříbrná na ME 2022, když měla po zaváhání Indonésanky Rajiah Sallsabillahové usnadněnou úlohu.

13:08

Basketbal

Nečekaně jednoznačné bylo první čtvrtfinále ženského turnaje. Srbky vedly pouze v samotném úvodu 2:0, jinak ale na Australanky nestačila v žádné herní činnosti a o postupujícím bylo rozhodnuto už v průběhu třetí čtvrtiny, kdy australské vedení dosahovalo závratných výšin a atakovalo 30bodový rozdíl. S vědomím postupu v kapse zvolnily, i tak je výsledný rozdíl velmi výrazný. Srbsko nepostoupilo do třetího semifinále za sebou, naopak Autrálie po dvou čtvrtfinálových koncích bude poprvé od Londýna bojovat o olympijské medaile.

Ženy, čtvrtfinále:
Srbsko–Austrálie 67:85 (19:26, 32:48, 48:72)
Nogićová 17, Dugalićová 14 – Smithová 22 (13 doskoků), Melbourneová a Georgeová 18

13:02

Atletika

Kristiina Sasínek Mäki v pomalu rozběhnuté druhé opravě žen na 1 500 m útočila v posledním kole ze zadních pozic, ale dostala se pouze na páté místo, postup do semifinále byl jen pro první tři. V Paříži tak své účinkování končí. A velmi nečekaně končí i taková jména jako Australanka Linden Hallová, která letos běžela 3:56 min, či Irka Sarah Healyová.

12:57

Ostatní

Sportovci se ve volnu chovají všelijak. Například australský pozemní hokejista Tom Craig poté, co byl jeho tým vyřazen ve čtvrtfinále, šel hledat zábavu do severní části Paříže a byl zatčen při policejním zátahu poté, co měl u sebe kokain v množství pro osobní potřebu. Noc na dnešek strávil v policejní cele a zatím nejsou zprávy, že by byl propuštěn na svobodu.

12:50

Skoky do vody

Semifinále mužů z 3metrového prkna pokračovalo v nastoleném trendu z kvalifikace. Na prvních dvou místech Číňané, daleko za nimi třetí Brit Jack Laugher, ale tentokrát jen s minimálním náskokem před Mexičanem Osmarem Olverou Ibarrou. Bude ve finále aspoň o jednu medaili nějaké drama?

12:43

Atletika

Kvalifikace oštěpařek znamená konečnou nejen pro Petru Sičakovou, ale především pro některé adeptky na medaile. Zklamaly všechny tři Číňanky, senzačně končí Srbka Adriana Vilagošová, Rakušanka Victoria Hudsonová i Němka Christin Hussongová, finále nebudou házet ani Lotyška Lina Muzeová-Sirmaová či Australanka Kelsey-Lee Barberová.

Složení finálové dvanáctky:
Maria Andrejczyková (POL), Sara Kolaková (CRO), Flor Denis Ruizová Hurtadová (COL), Jo-Ane van Dyková (RSA), Elina Tzengková (GRE), Mackenzie Littleová (AUS), Haruka Kitagučiová (JPN), Kathryn Mitchellová (AUS), Yulenmis Aguilarová (ESP), Marie-Therese Obstová (NOR), Nikola Ogrodníková (CZE) a Momone Uedaová (JPN).

12:35

Stolní tenis

Číňané ve čtvrtfinále s Korejci nečekaně ztratili celé dva sety, ale samozřejmě naprosto hladce postupují do semifinále družstev mužů. Soupeře se dozví odpoledne.

Družstva mužů, čtvrtfinále:

Čína (1) – Korea (5) 3:0

Ma, Wang – Čcho, Čang 3:0
Fan – Lim 3:1
Wang – Čang 3:1

12:30

Stolní tenis

Němky ve čtvrtfinále potvrdily roli favoritek proti Indii a postupují do semifinále ženských družstev, kde se utkají s Japonkami.

Družstva žen, čtvrtfinále:

Německo (5) – Indie (11) 3:1

Wanová, Shanová – Akulaová, Kamathová 3:1
Kaufmannová – Batraová 3:1
Shanová – Kamathová 1:3
Kaufmannová – Akulaová 3:0

12:27

Atletika

Petra Sičaková před posledním pokusem věděla, že pro postup do finále musí hodit aspoň 61,08 m. Jenže oštěp poslala pod 60 metrů a v kvalifikaci skončí na 14. místě s výkonem 60,47 m, 13 cm za svým letošním nejlepším hodem. Dělala, co mohla. Snad příště. Nikola Ogrodníková už má postup prakticky jistý.

12:21

Basketbal

Ve včerejším čtvrtfinálovém zápase s Brazílií se stal Kevin Durant, hrající již na čtvrtých hrách, nejlepším střelcem americké olympijské basketbalové historie. Překonal 488 bodů Lisy Lesliové, které nasbírala také na čtyřech hrách, od Atlanty po Peking.

12:14

Atletika

Petra Sičaková se druhým pokusem nezlepšila a aktuálně drží to úplně poslední postupové místo do finále. Nikola Ogrodníková z první skupiny je celkově o 2 pozice před ní.

12:08

Atletika

Jan Štefela bude skákat finále výšky na olympijských hrách! Jako klíčový se ukázal úspěch hned prvním pokusem na 224 cm, právě čistý zápis na této výšce ho do finále posunul. Společně s ním do finále postoupili Italové Stefano Sottile a Gianmarco Tamberi, Američan Shelby McEwen, Novozélanďan Hamish Kerr, Katařan Mutaz Essa Baršim, který nakonec kvalifikaci doskákal a zdá se, že lýtko nepříjemnost při jednom rozběhu vydrželo, Korejec U Sang-hjok, Japnoec Rjojči Akamacu, Jamajčan Romaine Beckford, Jihoafričan Brian Raats, Ukrajinec Oleh Doroščuk a Bulhar Tihomir Ivanov.

12:05

Atletika

Jakub Dudycha do posledních metrů bojoval o přímý postup do semifinále osmistovky, jen těsně na něj nedosáhl. Utekl mu o pouhé 4 setiny sekundy, které ho dělily od třetího místa ve druhém rozběhu. Velká škoda, snad předvede dobrý výkon i v opravách.

12:00

Atletika

Nadějný první pokus Petry Sičakové ve druhé skupině kvalifikace oštěpařek. 60,47 m ji zatím drží na postupové pozici do finále.

11:56

Rychlostní kanoistika

Martin Fuksa výborně zvládl svoji rozjížďku singlkanoistů, postoupil přímo do semifinále z prvního místa a zdálo se, že se ze sil příliš nevydal.

11:52

Atletika

Rozběhy mužů na 5 000 m se postaraly o velké překvapení, do finále nepostoupil čtvrtý muž z posledních dvou mistrovství světa Luis Grijalva z Guatemaly. Všichni ostatní z širšího okruhu medailových adeptů finále poběží.

11:44

Sportovní lezení

V kvalifikaci kombinace mužů končí některá velká jména! Druhou část, lezení na obtížnost, totálně pokazil třeba čtvrtý muž z Tokia Japonec Tomoa Narasaki či několikanásobný medailista z lezení na obtížnost Němec Alexander Megos, nepříliš dobré výkony v obou částech zlomily vaz mistru světa z roku 2021 Němci Yannicku Floheovi či loni výbornému Korejci I To-hjunovi.

Kvalifikaci vyhrál největší favorit na zlato, teprve 17letý Japonec Sorato Anraku, v součtu dosáhl 137,1 bodu. Za ním skončil Brit Toby Roberts, Adam Ondra postupuje ze třetího místa, to zní velmi nadějně. Dále polezou finále obhájce zlata Španěl Alberto Gines Lopez, obhájce bronzu a loňský mistr světa Rakušan Jakob Schubert, Francouz Paul Jenft, Američan Colin Duffy a Brit Hamish McArthur.

11:39

Atletika

V kvalifikaci výšky mužů se dějí šílené věci! Nejen že naději na postup do finále už dávno ztratili takoví výškaři jako Američané Vernon Turner a Juvaughn Harrison či Ukrajinec Andrij Procenko, ale jeden ze dvou obhájců zlata Mutaz Essa Baršim z Kataru si možná při rozběhu na první pokus na 227 cm přivodil nějaké svalové zranění!

11:30

Rychlostní kanoistika

Josef Dostál kontrolovanou jízdou, při které ušetřil nějaké síly, bezpečně postoupil přímo do semifinále na singlkajaku. Ve své rozjížďce skončil druhý.

11:23

Házená

Egypt měl na dosah druhý postup do olympijského semifinále v řadě, nakonec se ale raduje Španělsko, a to především zásluhou brankáře Péreze de Vargase! Ten totiž za stavu 25:25 3 sekundy před koncem základní hrací doby chytil střelu Al-Díry a na konci následného prodloužení udržel Španělům vítězství skvělými zásahy proti Al-Diráovi a Hišamovi! Španělé přitom ještě ve 47. minutě prohrávali o 4 góly a dotáhli se až v předposlední minutě. Tohle bude Egypťany mrzet hodně dlouho. Španělsko je podruhé za sebou v semifinále olympijských her a bude se snažit vylepšit tokijský bronz.

Muži, čtvrtfinále:
Španělsko–Egypt 29:28p (8:12, 25:25)
Gomez 9/4, Tarrafeta 6 – J. Al-Dirá 8, S. Al-Dirá 6/1

11:14

Adam Ondra si zajišťuje postup do finále kombinace. Takhle vysoko v obtížnosti vylezli jen další 3 muži.

11:14

Sportovní lezení

Adam Ondra předvedl ve druhé části kvalifikace zatím druhý nejlepší výkon, 68,1 bodu, se součtem 116,8 bodu je ale jasně první, a protože po něm leze už jen 7 mužů, je jasné, že si zajistil postup do pátečního finále!

11:08

Atletika

Slovenka Viktoria Forsterová na přímý postup do semifinále stovky překážek nedosáhla, s časem 13,08 s musí do oprav.

11:03

Poslední kvalifikační hod Nikoly Ogrodníkové, snad bude stačit

11:03

Atletika

Nikola Ogrodníková hodila posledním kvalifikačním pokusem 61,16 m, posunula se ve své skupině na čtvrté místo a tohle by už na postup stačit mělo. Naprosto stupidní chyba při jasně nejdelším prvním pokusu tak nejspíš nebude mít ty nejhorší následky.

10:57

Atletika

Gianmarco Tamberi se po hospitalizaci před několika dny pro nespecifikované zdravotní potíže skáče kvalifikaci výškařů. Tak snad je obhájce zlata skutečně v pořádku.

10:52

Atletika

Jan Štefela třetím pokusem na 220 cm zachránil další účast v kvalifikaci výškařů. Kdyby měl skončit už tady, jednalo by se o obrovské zklamání.

10:51

Atletika

Nikola Ogrodníková druhým pokusem hodila 59,42 m a to na postup rozhodně stačit nebude. Ještě jeden pokus.

10:47

Sportovní lezení

Probíhá druhá část kvalifikace mužů v kombinaci, lezení na obtížnost. Zdá se, že šanci na obhajobu zlaté medaile právě zachránil Španěl Alberto Gines Lopéz, který až po 14. místě a 28,7 bodu z boulderingu dolezl z prvních 8 startujících suverénně nejvýš, dostal 72 bodů a celkem tedy 100,7 bodu. Adam Ondra poleze jako třináctý, nejpozději za 30 minut.

10:40

Atletika

Nikola Ogrodníková mohla pro sebe ukončit kvalifikaci oštěpařek hned prvním pokusem, hodila asi metr za hranici kvalifikačního limitu stanoveného na 62 metrů, jenže si nepohlídala své nohy a poskakováním po odhodu přešlápla. Naprosto triviální chyba, musí doufat, že ji nebude šíleně mrzet.

Atletika

Chodecký maraton smíšených štafet

1. Álvaro Martín, María Pérezová (ESP) 2:50:31 hod
2. Brian Daniel Pintado, Glenda Morejónová (ECU) +0:51
3. Rhydian Cowley, Jemina Montagová (AUS) +1:07
4. César Rodríguez, Kimberly Garcíaová Léonová (PER) +1:25
5. Ricardo Ortiz, Alegna Gonzálezová (MEX) +2:07
6. Massimo Stano, Antonella Palmisanová (ITA) +3:21
7. Caio Bonfim, Viviane Lyraová (BRA) +3:37
8. Masatora Kawano, Kumiko Okadaová (JPN) +5:09
9. Miguel Angel López, Cristina Montesinosová (ESP) +5:39
10. Christopher Linke, Saskia Feigeová (GER) +5:43

Vít Hlaváč, Eliška Martínková (CZE) DNF

10:32

Atletika

Slovenská dvojice Dominik Černý, Hana Burzalová dokončila chodecký maraton smíšených štafet nakonec na 18. místě, v české dvojici podal na své poměry velmi dobrý výkon Vít Hlaváč, jenže papírově silnější Eliška Martínková se v obou svých úsecích trápila a nakonec z 23. pozice několik kilometrů před cílem vzdala.

10:24

Atletika

Teprve druhou zlatou medaili z pařížských her může slavit Španělsko! V premiéře chodeckého maratonu smíšených štafet se o to postarala dvojice Álvaro Martín, María Pérezová, oba medailisté i z individuálního závodu a loňstí mistři světa! O vítězství definitivně rozhodla Pérezová na začátku svého druhého, tj. celkově posledního úseku, kde se odpoutala od poslední zbývající soupeřky a nakonec došla do cíle s náskokem téměř jedné minuty. Stříbro udržela ekvádorská dvojice Brian Daniel Pintado, zlatý z individuálního závodu, a Glenda Morejónová, ale být závod o jeden okruh delší, nejspíš by ho neměla. Bronz nástupem také poměrně dost na začátku posledního úseku zařídila i pro svého kolegu Rhydiana Cowleyho Australanka Jemina Montagová, bronzová z individuálního závodu.

10:03

Rychlostní kanostika

Anežka Paloudová ve své rozjížďce ženského singlkajaku bojovala o přímý postup do semifinále, ale na Švédku Linneu Stensilsovou a Srbku Milicu Novakovićovou nestačila. Dokončila třetí a bude se jí tak týkat odpolední čtvrtfinále, v němž by neměla mít s postupem žádné problémy.

9:55

Atletika

Chodecký maraton smíšených štafet se blíží k závěru a zdá se, že o zlatu pro Španělsko a stříbru pro Ekvádor je rozhodnuto. O bronzovou medaili bojují Austrálie a Itálie. Česká dvojice pravděpodobně dokončí na 22. místě, slovenská nejspíš o 2 pozice výše.

9:15

Golf

Prvním kolem se rozbíhá soutěž golfistek i s dvěma Češkami. Klára Davidson Spilková provede první drive zhruba v 11:33, Sára Kousková cca ve 12:28.

9:00

Atletika

Již od 7:30 probíhá pod Eiffelovou věží chodecký maraton smíšených štafet, což jsou reálně smíšené dvojice. Každý její člen jde dva úseky, muž první a třetí, žena druhý a čtvrtý. Je to olympijská premiéra této disciplíny. Před malou chvílí se závod přehoupl do druhé poloviny, Vít Hlaváč s Eliškou Martínkovou se podle očekávání pohybují v závěru 25členného startovního pole. Stejně tak Slováci Dominik Černý s Hanou Burzalovou. Vedoucí dvojici tvoří Ekvádorec Brian Daniel Pintado a Španěl Álvaro Martín, za nimi jde Číňan Čang Ťün, následovaný Australanem Rhydianem Cowleyem a Peruáncem Césarem Rodríguezem.

Začátek soutěží 12. dne olympijských her.
Program soutěží 12. dne

Atletika
7:30 chodecký maraton smíšených štafet (Vít Hlaváč, Eliška Martínková)
10:05 výška mužů (kvalifikace, Jan Štefela)
10:15 100 m překážek žen (rozběhy)
10:25 oštěp žen (kvalifikace, Nikola Ogrodníková, Petra Sičaková)
11:10 5 000 m mužů (rozběhy)
11:55 800 m mužů (rozběhy, Jakub Dudycha)
12:45 1 500 m žen (opravy, Kristiina Sasínek Mäki)
18:15 tyč žen (finále, Amálie Švábíková)
19:05 110 m překážek mužů (semifinále)
19:15 trojskok mužů (kvalifikace)
19:35 400 m překážek mužů (semifinále)
20:02 200 m mužů (semifinále)
20:25 disk mužů (finále)
20:45 400 m žen (semifinále, Lurdes Gloria Manuel)
21:20 400 m mužů (finále)
21:43 3 000 m překážek mužů (finále)

Basketbal
11:00 Srbsko–Austrálie (ženy, čtvrtfinále)
14:30 Španělsko–Belgie (ženy, čtvrtfinále)
18:00 Německo–Francie (ženy, čtvrtfinále)
21:30 Nigérie–USA (ženy, čtvrtfinále)

Box
21:30 ženy do 57 kg (semifinále)
22:02 muži nad 92 kg (semifinále)
22:34 muži do 63,5 kg (finále)
22:51 muži do 80 kg (finále)

Dráhová cyklistika
12:45 sprint mužů (kvalifikace)
13:26 keirin žen (1. kolo)
13:52 stíhací závod družstev žen (1. kolo)
14:30 sprint mužů (1. kolo a opravy)
15:10 keirin žen (opravy)
17:30 sprint mužů (2. kolo a opravy)
18:04 stíhací závod družstev mužů (finále)
18:57 stíhací závod družstev žen (finále)
19:38 sprint mužů (osmifinále a opravy)

Golf
9:00 ženy (1. kolo, Sára Kousková, Klára Davidson Spilková)

Házená
9:30 Španělsko–Egypt (muži, čtvrtfinále)
13:30 Německo–Francie (muži, čtvrtfinále)
17:30 Dánsko–Švédsko (muži, čtvrtfinále)
21:30 Norsko–Slovinsko (muži, čtvrtfinále)

Jachting
12:03 kite žen (jízdy 7–16)
12:13 dinghy žen (finále)
12:23 kite mužů (jízdy 8–16)
13:13 dinghy mužů (finále)
14:43 multihull mix (finále)
15:43 dinghy mix (finále)

Plážový volejbal
17:00 čtvrtfinále žen
21:00 čtvrtfinále mužů

Pozemní hokej
14:00 Nizozemsko–Argentina (ženy, semifinále)
19:00 Belgie–Čína (ženy, semifinále)

Rychlostní kanoistika
9:30 kajak žen (rozjížďky, Anežka Paloudová)
10:40 kajak mužů (rozjížďky, Josef Dostál)
11:40 kanoe mužů (rozjížďky, Martin Fuksa)
13:30 kajak žen (čtvrtfinále)
14:10 kajak mužů (čtvrtfinále)
14:40 kanoe mužů (čtvrtfinále)

Skateboarding
12:30 park mužů (kvalifikace)
17:30 park mužů (finále)

Skoky do vody
10:00 3m prkno mužů (semifinále)
15:00 3m prkno žen (kvalifikace)

Sportovní lezení
10:00 kombinace mužů (kvalifikace – lezení na obtížnost, Adam Ondra)
12:35 lezení na rychlost žen (čtvrtfinále, semifinále, finále)

Stolní tenis
10:00 Německo–Indie (družstva žen, čtvrtfinále)
10:00 Čína–Korea (družstva mužů, čtvrtfinále)
15:00 Čína–Tchaj-wan (družstva žen, čtvrtfinále)
15:00 Francie–Brazílie (družstva mužů, čtvrtfinále)
20:00 Japonsko–Švédsko (družstva mužů, semifinále)

Synchronizované plavání
19:30 družstva (akrobatická sestava)

Taekwondo
9:00 muži do 58 kg (předkolo, 1. kolo)
9:09 ženy do 49 kg (předkolo, 1. kolo)
14:30 ženy do 49 kg (čtvrtfinále)
14:40 muži do 58 kg (čtvrtfinále)
16:21 ženy do 49 kg (semifinále)
16:36 muži do 58 kg (semifinále)
19:30 ženy do 49 kg (opravy)
19:40 muži do 49 kg (opravy)
20:19 ženy do 49 kg (o 3. místo)
20:34 muži do 58 kg (o 3. místo)
21:19 ženy do 49 kg (finále)
21:37 muži do 58 kg (finále)

Vodní pólo
14:00 Chorvatsko–Španělsko (muži, čtvrtfinále)
15:35 Řecko–Srbsko (muži, čtvrtfinále)
19:00 USA–Austrálie (muži, čtvrtfinále)
20:35 Itálie–Maďarsko (muži, čtvrtfinále)

Volejbal
16:00 Polsko–USA (muži, semifinále)
20:00 Itálie–Francie (muži, semifinále)

Vzpírání
15:00 muži do 61 kg
19:30 ženy do 49 kg

Zápas
11:00 řecko-římský mužů do 77 kg (opravy)
11:00 volný styl žen do 50 kg (opravy)
11:00 řecko-římský mužů do 97 kg (opravy)
11:30 řecko-římský mužů do 67 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
11:30 volný styl žen do 53 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
11:30 řecko-římský mužů do 87 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
18:15 řecko-římský mužů do 67 kg (semifinále)
18:45 řecko-římský mužů do 87 kg (semifinále)
19:15 volný styl žen do 53 kg (semifinále)
19:45 řecko-římský mužů do 77 kg (o 3. místo a finále)
20:30 řecko-římský mužů do 97 kg (o 3. místo a finále)
21:15 volný styl žen do 50 kg (o 3. místo a finále)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 12. den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program soutěží 12. dne
Atletika
7:30 chodecký maraton smíšených štafet (Vít Hlaváč, Eliška Martínková)
10:05 výška mužů (kvalifikace, Jan Štefela)
10:15 100 m překážek žen (rozběhy)
10:25 oštěp žen (kvalifikace, Nikola Ogrodníková, Petra Sičaková)
11:10 5 000 m mužů (rozběhy)
11:55 800 m mužů (rozběhy, Jakub Dudycha)
12:45 1 500 m žen (opravy, Kristiina Sasínek Mäki)
18:15 tyč žen (finále, Amálie Švábíková)
19:05 110 m překážek mužů (semifinále)
19:15 trojskok mužů (kvalifikace)
19:35 400 m překážek mužů (semifinále)
20:02 200 m mužů (semifinále)
20:25 disk mužů (finále)
20:45 400 m žen (semifinále, Lurdes Gloria Manuel)
21:20 400 m mužů (finále)
21:43 3 000 m překážek mužů (finále)

Basketbal
11:00 Srbsko–Austrálie (ženy, čtvrtfinále)
14:30 Španělsko–Belgie (ženy, čtvrtfinále)
18:00 Německo–Francie (ženy, čtvrtfinále)
21:30 Nigérie–USA (ženy, čtvrtfinále)

Box
21:30 ženy do 57 kg (semifinále)
22:02 muži nad 92 kg (semifinále)
22:34 muži do 63,5 kg (finále)
22:51 muži do 80 kg (finále)

Dráhová cyklistika
12:45 sprint mužů (kvalifikace)
13:26 keirin žen (1. kolo)
13:52 stíhací závod družstev žen (1. kolo)
14:30 sprint mužů (1. kolo a opravy)
15:10 keirin žen (opravy)
17:30 sprint mužů (2. kolo a opravy)
18:04 stíhací závod družstev mužů (finále)
18:57 stíhací závod družstev žen (finále)
19:38 sprint mužů (osmifinále a opravy)

Golf
9:00 ženy (1. kolo, Sára Kousková, Klára Davidson Spilková)

Házená
9:30 Španělsko–Egypt (muži, čtvrtfinále)
13:30 Německo–Francie (muži, čtvrtfinále)
17:30 Dánsko–Švédsko (muži, čtvrtfinále)
21:30 Norsko–Slovinsko (muži, čtvrtfinále)

Jachting
12:03 kite žen (jízdy 7–16)
12:13 dinghy žen (finále)
12:23 kite mužů (jízdy 8–16)
13:13 dinghy mužů (finále)
14:43 multihull mix (finále)
15:43 dinghy mix (finále)

Plážový volejbal
17:00 čtvrtfinále žen
21:00 čtvrtfinále mužů

Pozemní hokej
14:00 Nizozemsko–Argentina (ženy, semifinále)
19:00 Belgie–Čína (ženy, semifinále)

Rychlostní kanoistika
9:30 kajak žen (rozjížďky, Anežka Paloudová)
10:40 kajak mužů (rozjížďky, Josef Dostál)
11:40 kanoe mužů (rozjížďky, Martin Fuksa)
13:30 kajak žen (čtvrtfinále)
14:10 kajak mužů (čtvrtfinále)
14:40 kanoe mužů (čtvrtfinále)

Skateboarding
12:30 park mužů (kvalifikace)
17:30 park mužů (finále)

Skoky do vody
10:00 3m prkno mužů (semifinále)
15:00 3m prkno žen (kvalifikace)

Sportovní lezení
10:00 kombinace mužů (kvalifikace – lezení na obtížnost, Adam Ondra)
12:35 lezení na rychlost žen (čtvrtfinále, semifinále, finále)

Stolní tenis
10:00 Německo–Indie (družstva žen, čtvrtfinále)
10:00 Čína–Korea (družstva mužů, čtvrtfinále)
15:00 Čína–Tchaj-wan (družstva žen, čtvrtfinále)
15:00 Francie–Brazílie (družstva mužů, čtvrtfinále)
20:00 Japonsko–Švédsko (družstva mužů, semifinále)

Synchronizované plavání
19:30 družstva (akrobatická sestava)

Taekwondo
9:00 muži do 58 kg (předkolo, 1. kolo)
9:09 ženy do 49 kg (předkolo, 1. kolo)
14:30 ženy do 49 kg (čtvrtfinále)
14:40 muži do 58 kg (čtvrtfinále)
16:21 ženy do 49 kg (semifinále)
16:36 muži do 58 kg (semifinále)
19:30 ženy do 49 kg (opravy)
19:40 muži do 49 kg (opravy)
20:19 ženy do 49 kg (o 3. místo)
20:34 muži do 58 kg (o 3. místo)
21:19 ženy do 49 kg (finále)
21:37 muži do 58 kg (finále)

Vodní pólo
14:00 Chorvatsko–Španělsko (muži, čtvrtfinále)
15:35 Řecko–Srbsko (muži, čtvrtfinále)
19:00 USA–Austrálie (muži, čtvrtfinále)
20:35 Itálie–Maďarsko (muži, čtvrtfinále)

Volejbal
16:00 Polsko–USA (muži, semifinále)
20:00 Itálie–Francie (muži, semifinále)

Vzpírání
15:00 muži do 61 kg
19:30 ženy do 49 kg

Zápas
11:00 řecko-římský mužů do 77 kg (opravy)
11:00 volný styl žen do 50 kg (opravy)
11:00 řecko-římský mužů do 97 kg (opravy)
11:30 řecko-římský mužů do 67 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
11:30 volný styl žen do 53 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
11:30 řecko-římský mužů do 87 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
18:15 řecko-římský mužů do 67 kg (semifinále)
18:45 řecko-římský mužů do 87 kg (semifinále)
19:15 volný styl žen do 53 kg (semifinále)
19:45 řecko-římský mužů do 77 kg (o 3. místo a finále)
20:30 řecko-římský mužů do 97 kg (o 3. místo a finále)
21:15 volný styl žen do 50 kg (o 3. místo a finále)